çin dutu fidanı / AŞILI TÜPLÜ YEDİVEREN İRİ TANELİ BEYAZ DUT FİDANI 2 YAŞ MT BOY – Çiftçinden

Çin Dutu Fidanı

çin dutu fidanı

Dut Fidanı Beyaz Dut Ak Cm

    Dut Fidanı Beyaz Dut cm boyu 

 İkiçenekliler sınıfının dutgiller familyasından bir ağaç türü olan dut Kuzey Yarıkürenin ılıman bölgelerinde yetişir. Boyu metreyi bulur. Kışın yaprak döker. Meyvesi tatlı ya da ekşi olup ülkemizde akdut karadut ve kırmızı dut türleri bulunur  Dut Ağacı ve Dut Meyvesi: DUT: İkiçenekliler sınıfının dutgiller familyasından bir ağaç türü olan dut, Kuzey Yarıkürenin ılıman bölgelerinde yetişir. Boyu, 10–15 metreyi bulur. Kışın yaprak döker. Meyvesi tatlı ya da ekşi olup; ülkemizde akdut, karadut ve kırmızı dut türleri bulunur. Akdut: Anayurdu Çin olan dutun XII. Yüzyılda Anadoluya getirildiği sanılıyor. Yavaş gelişir, uzun ömürlüdür. Bazı bölgelerimizde yaprağı ipekböceği beslemede kullanılır. Önceleri sarı iken sonradan kahverengiye dönüşen odunu, çalgı yapımında kullanılır. Ayrıca marangozluk işlerinde, araba yapımında, gömme süsü işlerinde, yakacak olarak kullanılır. Meyvesi taze olarak tüketilir. Ayrıca dövmesi, pekmezi, pestili yapılır. Ülkemizin bazı yörelerinde dut rakısı da yapılmaktadır Dut Pekmezi: Dut en çok pekmez olarak değerlendirilir. Dut ağacı olan mutlaka pekmez yapar. Olgunlaşmış dutlar büyük bir kaba konulur. Üç teneke dut, bir teneke su hesabı ile karıştırılarak ezilir. Büyük bir leğen (teşt) üzerine gecgere adı verilen basamakları sık, kısa merdiven biçimindeki düzenek konulur. Hazırlanan ezilmiş dut-su karışımı kenevirden yapılmış telis torbaya konularak gecgerenin üzerinde sıkılır ve şırası leğene damlatılır. Torbada kalan posasına şüğ adı verilir. Şüğ, kurutularak kışın ineklere verilir. İneklerin sütünü artırdığı söylenir. Şıra leğenden alınarak bir kazana doldurulur ve kaynatılır. Kaynadıkça yüzünde biriken köpük kepçe ile alınıp atılır. Kef adı verilen bu köpük bitinceye kadar kaynatma işlemi sürerken bir yandan da karıştırılır. Kefi alınmış şıra şeker torbasına konularak ağzı bağlanır, torba gecgerenin üzerine konularak şırası leğene sızdırılır. Torbanın içinde kalan atık maddeye murul adı verilir. Bu madde atılır. Leğendeki şıra sini, teşt, tepsi gibi ağzı geniş ve derin olmayan kaplara konularak güneşlendirilir. Şıra, iki-üç gün sonra öğlen sıcağında kapların en büyüğünde biriktirilir. Yine iki-üç gün sonra öğlen sıcağında süzülerek kalaylı bakır, plastik ya da çömlek kaplara doldurulup ağzı bezle kapatılır. Sonbaharda, havalar soğumaya başladığında temiz bir oklava ile karıştırılarak pekmezin sararması sağlanır. Kabın ağzındaki bez yerine kendi kapağı kapatılarak saklanır. Şıranın pekmeze dönüşmesinden sonraki işlemlerde kullanılan kap, kaşık, kepçe, oklava gibi araç gereçlerin kuru olmasına özen gösterilmelidir. Pekmezin suyla teması bozulmasına neden olmaktadır.

GİRİŞ

Che

Che / Mandarin Melon Berry (Cudrania tricuspidata) , zeytin yeşili geniş yaprakları olan güzel,küçük yuvarlak forma sahip bir ağaçtıfunduszeue.infoıca Çin Dutu olarak da tanınır ve dut ailesinin bir üyesidir. 

Baharın ortalarında çiçek verir ve meyveleri yazın sonlarında olgunlaşıfunduszeue.infoi ahududuya benzer ve üzerinde biraz çekirdek bulunur (Satıştaki Che fidanlarımız çekirdeksiz bir türdür), belirgin bir kavun ve hafif incir tadı içerir. Çin Dutu çok az bir bakımla en kolay yetiştirilebilecek, problemsiz bir meyvedir. 

Che çok az bir bakımla en kolay yetiştirilebilecek meyve ağaçlarından biridir. Meyve vermesi için dişi ve erkek ağaçların bir arada bulunması gerekir. 

Önemli Not: (Hem dişi hem de erkek Che fidanı üretiyoruz fakat ürettiğimiz Dişi Che Fidanları hem çekirdeksiz hem de kendine verimlidir.)

 

PEYZAJDAKİ KULLANIMI

Çin Dutu 9 metreye kadar uzayabilir. Uzamasına izin verilip gölge olarak kullanılabileceği gibi çalı formu da verilebilir.  Bir meyve bahçesi için mükemmel seçimdir.

EKİMİ VE KÜLTÜR

YERİ SEÇİMİ

Kuru kumlu toprak Çin Dutu için uygundur. Eğer iyi drenaj sağlanırsa her türlü toprakta yetişebilir. Çin Dutu çok sulu ortamlara dayanıksızdır.Ağaçları kuvvetlice büyür ve güneşli ortamlarda verimi artar.

Dikim alanı genellikle sınırlı olduğundan dolayı, işi bilen bahçeciler dişi ve erkek Çin Dut’ları aynı yere ekerler. En iyi meyve üretimi ve uygun tozlaşma için erkeklerinin ¼ ‘ü budanmış olmalıdır.

TOPRAĞI HAZIRLAMA VE EKİMİ

Çin Dutu hafif asitli toprağı(pH ) tercih eder ama toprak hafif bazikse de buna kolayca dayanabilir. Eğer toprağınızın asitliğinden şüpheleniyorsanız toprağınızdan örnek alıp bulunduğunuz yerdeki Tarım Müdürlüklerine veya özel laboratuarlara toprak testi için götürebilirsiniz. Fidan dikim çukuru en azından iki saksı genişliğinde ve yine iki saksı derinliğinde kazılmalıdır. Dikilecek çukuru, kompost, yıllanmış gübre veya çukurun toprağıyla karıştırılmış çam kabuğu ile zenginleştirmek mükemmel bir büyüme sağlar.

Aşılanmış ağaçlar 20 adım mesafe ile dikilmelidir. Çalı/çit biçiminde ekilecekse birbirinden 6 adım uzak olmalıdır. Bitki ,saksıdan kök yumağı nazikçe tutularak çıkartılır. Saksıda büyümüş ağaçlar aynı seviyede veya biraz yüksek seviyede dikilmelidir. Ağacın dikileceği çukur, toprak ve organik gübre karışımıyla doldurulmalıdır. Su köklerden tamamiyle süzülmelidir ve hava alan yerleri kapatılmalıdır. Fidanı dikerken gübrelemekten kaçınmak gerekir.

Eğer arzu edilirse ağaç etrafına 90 cm çapında bir su havzası yapılabilir ve ilkbahar-yaz mevsimlerinde cm kalınlığında saman veya kuru otlarla örtülebilir.

GÜBRELENMESİ

Che&#; ye az ve gerekli maddelerle dengelenmiş gübreleme önerilir. Demir, Çinko, Manganez, Molibden, Bakır ve Bor(Yüksek kaliteli ) içeren gübreleri tercih ediniz.

Biz yaklaşık olarak her yıl 1 bardak gübre kullanımını öneriyoruz. Gübreyi ağacın kökü etrafına eşit olarak yaymaya ve sulamaya dikkat edilmelidir. Her yıl Şubat, Mayıs, Temmuz aylarında olmak üzere her yıl 3 kez gübreleyin ama gövde etrafındaki 5 cm lik alanı gübrelemeyin.

SULAMA

Yeni dikilen bir ağaç için ilk yıl çok önemlidir. Hafif topraklarda haftada 2 kere, killi topraklarda ise haftada 1 kere sulanmalıdır. Che &#;nin iyi büyümesini temin etmek  ve meyve verimi alabilmek için her hafta en az 1 kez sulanmalıdır. Yetişkin ağaçlar kuraklığa daha dirençlidir.

BUDAMA VE BAKIMI

Che 2

Ağaçta en iyi büyümeyi ve meyve üretimini korumak için ağır kış budaması önerilir. Dallar yarı yarıya budanır. Eğer dişi ve erkek ağaçlar bir arada ekilirse erkek %25 gölgelik yapacak şekilde tutulmalıdır. Ama bunun için erkekler yazın budanmalıdıfunduszeue.infoın kolay olması için ağaç ya ulaşabileceği en büyük uzunluğa ulaşmalı ya da kısa bırakılmalıdır. Çin Dutu, diğer dut çeşitlerinde olduğu gibi zararlısı pek olmadığı için çok bakım gerektirmez.

HASAT

Che Meyve

Meyve en iyi kalite ve tatda sahip olması için tamamiyle olgunlaşmalıdır.Eğer toplama yapılırken sap koptuktan sonra beyaz öz suyu akmazsa meyve olgunlaşmıştır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan makale/haberlerin tüm hakları funduszeue.info &#;a aittir. Kaynak gösterilse dahi makale/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan makale/haberin bir bölümü, alıntılanan makale/habere aktif link verilerek kullanılabilir.

ÇINAR YAPRAKLI DUT (Meyvesiz) FİDANI

ÇINAR YAPRAKLI DUT (Meyvesiz) FİDANI ÖZELLİKLERİ

Fidan Seçiniz bölümünden aynı çeşide ait farklı boylarda fidan seçebilirsiniz. Hepside aynı meyveyi verirler çünkü hepsinede aynı çeşit aşılanmıştıfunduszeue.infoarımız çıplak köklü, tüplü ve saksılı olarak satışa sunulmaktadır. Saksı ve Tüp büyüklükleri Litre olarak belirtilmiştir ve aşağıda resimde gösterilmiştir.Çıplak köklü fidanlarımız ise cm lik kutularımıza sığacak şekilde kök ve dalları budanarak dikime hazır gönderilecektir.

ÇINAR YAPRAKLI DUT (MEYVESİZ)

Çınar yapraklı dut fidanı,anavatanı Çin’dir. Yaprak döken bitkiler grubundadır. Hızlı büyüme gösterir. Nisan ayında çiçeklenir, güneş gören yerlerde gelişimi iyidir.Gövdesi dik ve kalındır.Gövde kabuğu çatlaklı ve funduszeue.infolarının üst yüzeyi koyu, alt yüzeyi ise daha açık renkli ve kenarları dişlidir. Toprak isteği bakımından fazla seçici değildir, tuza dayanıklıdır.

funduszeue.info

dut,fidan satışı,meyve fidanı,fidan çeşitleri,meyve fidanı fiyatları,dut fidanı,dut fidanı çeşitleri,dut fidanı fiyatları,online dut fidanı,bodur dut fidanı

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası