ulsepan ne işe yarar / ULSEPAN 40 mg Enterik Kaplı Tablet neye iyi gelir?

Ulsepan Ne Işe Yarar

ulsepan ne işe yarar

ULSEPAN 40 mg 14 enterik kaplı tablet

ULSEPAN 40 mg Enterik Kaplı Tablet

Ağızdan alınır.

  • Etkin madde: Her tablette 40 mg pantoprazole eşdeğer 45,10 mg pantoprazol sodyum seskihidrat.
  • Yardımcı maddeler: Mannitol, Kalsiyum karbonat, Krospovidon, Kopovidon, Sükroz stearat, Kalsiyum stearat, Opadry® White YS [Hipromelloz, Titanyum dioksit (E), Triasetin] ve Acryl-EZE® Yellow 93O [Metakrilik asit kopolimer, Talk, Titanyum dioksit (E), Trietil sitrat, Silika, Sodyum bikarbonat, Sarı demir oksit (E), Sodyum lauril sülfat].
ATCKamu NoEşdeğer KoduTürüBirim MiktarAmbalajÜretim YeriRuhsat Tar.Ruhsat No
A02BC02-Orjinal İlaç40 MG14imal/
Dünya Sağlık Örgütü(DSÖ)
Temel İlaçÇocuk Temel İlaçYenidoğan Temel İlaç
Listede DeğilListede DeğilListede Değil

ULSEPAN 40 mg Tablet Nedir ve Ne için kullanılır?

  • ULSEPAN, ilaçların midede çözülmesini engelleyen özel bir madde ile kaplı (enterik kaplı) tabletler şeklinde kullanıma sunulmuştur. Her bir tabletin içinde etkin madde olarak 40 mg pantoprazol (pantoprazol sodyum seskihidrat olarak) bulunmaktadır.
  • ULSEPAN’ın etkin maddesi olan pantoprazol, “proton pompası inhibitörü” olarak isimlendirilen bir ilaç grubuna dahildir. Etkisini midenizde üretilen asit miktarını azaltarak gösterir. Midenin ve bağırsakların asitle ilişki rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.
  • ULSEPAN, 14 veya 28 adet tablet içeren karton kutularda piyasaya sunulmaktadır. Tabletler sarı renkli ve ovaldir, tabletin iki yüzü de dışa doğru bombelidir.

ULSEPAN;

12 yaşın üzerindeki çocuklarda ve erişkinlerde:

  • Gastroözofajial reflü hastalığında (GÖRH: mide içeriğinin yemek borusuna gerikaçması hastalığı),

Erişkinlerde:

  • Helicobacter pylori (funduszeue.info) isimli bir bakterinin neden olduğu duodenal (oniki parmak bağırsağı) ve gastrik (mide) ülserlerde bu bakterinin yok edilmesi ve böylece bu ülserlerin tekrarını önlemek amacıyla, uygun iki antibiyotikle birlikte,
  • Peptik ülser tedavisinde (duodenal ülser ve gastrik ülser),
  • Zollinger Ellison Sendromu (midede aşırı asit oluşmasına neden olan hormon üreten pankreastaki tümörler) ve aşırı derecede mide asidi salgılanmasına yol açan diğer durumların tedavisinde kullanılmaktadır.

ULSEPAN 40 mg Tablet Kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler

Kullanılmaması gereken durumlar

Eger;

  • Pantoprazol etkin maddesine veya ULSEPAN’ın bileşiminde bulunan yardımcı maddelerden birine, benzimidazollere (mantar hastalıkları için kullanılan ilaçlar) karşı alerjiniz (aşırı duyarlılığınız) var ise,
  • Proton pompası inhibitörü içeren diğer ilaçlara alerjiniz var ise, ULSEPAN’ı kullanmayınız.

Dikkatli kullanılması gereken durumlar

Eğer;

  • Ağır karaciğer bozukluğunuz varsa, karaciğeriniz ile ilgili herhangi bir probleminiz olduysa, doktorunuza bildiriniz. ULSEPAN ile tedavi sırasında, özellikle de uzun süreli kullanımda, doktorunuz karaciğer enzimlerinizi düzenli olarak kontrol edecektir. Karaciğer enzimlerinin yükselmesi durumunda ULSEPAN kullanımı kesilmelidir.
  • Vücudunuzdaki B12 vitamini depoları azalmış ya da B12 vitamini eksikliği açısından risk faktörleri taşıyorsanız dikkatli olmalısınız. Pantoprazol, tüm diğer mide asidi azaltıcı ilaçlar gibi, B12 vitamini emilimini azaltabilir.
  • Atazanavir (HIV enfeksiyonunun tedavisi için) gibi HIV proteaz inhibitörlerini pantoprazol ile aynı zamanda kullanıyorsanız, tavsiye için doktorunuza danışınız.
  • Pantoprazol gibi bir proton pompası inhibitörünün, özellikle de bir yıldan uzun süreli kullanılması kalça, bilek veya omurga kırığı riskinizi artırabilir. Kemik erimeniz (orteoporoz) varsa veya kortikosteroid (osteoporoz riskini artırabilmektedir) kullanıyorsanız doktorunuza söyleyiniz.
  • Üç aydan uzun süredir ULSEPAN kullanıyorsanız, kanınızdaki magnezyum düzeyleri düşebilir. Düşük magnezyum düzeyleri yorgunluk, istemsiz kas kasılmaları, oryantasyon bozukluğu, konvülziyonlar (sarsılmalar), baş dönmesi, artan kalp hızı ile kendini gösterebilir. Bu semptomlardan herhangi birini yaşarsanız, lütfen derhal doktorunuza söyleyiniz. Düşük magnezyum düzeyleri ayrıca kanınızdaki potasyum veya kalsiyum düzeylerinde bir azalmaya yol açabilir. Doktorunuz magnezyum düzeylerinizi izlemek üzere düzenli kan testleri yapılmasına karar verebilir.
  • Tedavi sırasında alkol kullanımından kaçınılması gerekmektedir.
  • Mide asidini azaltan, ULSEPAN’a benzer bir ilaç ile tedavi sonrasında deri reaksiyonu geçirmişseniz,
  • Derinizde, özellikle güneşe maruz kalan bölgelerde döküntü görülürse, ULSEPAN ile tedavinizin durdurulması gerekebileceğinden en kısa zamanda doktorunuza söyleyiniz. Eklemlerinizde ağrı gibi başka rahatsızlıklarınız varsa bunlardan da bahsetmeyi unutmayınız.
  • Nöroendokrin tümör tanı testleri yaptırıyorsanız doktorunuza söyleyiniz, çünkü tüm proton pompası inhibitörleri gibi ULSEPAN bu testlerin sonucunu etkileyebilir.
  • Tüm proton pompası inhibitörleri gibi ULSEPAN üst mide-bağırsak yolunda, normalde de var olan bazı bakterilerin sayısını ve dolayısıyla enfeksiyon riskini (Salmonellla ve Campylobacter veya C difficile) az da olsa arttırabilir.
  • Non-steroidal anti-inflamatuar (steroid yapısında olmayan ağrı kesici, enflamasyon önleyici) ilaçların (NSAİİ) tetiklediği ülserleri önlemek amacıyla kullanılıyorsa, ULSEPAN kullanımı, sürekli NSAİİ ilaç kullanımına ihtiyaç duyan, mide-bağırsak sisteminde istenmeyen olay gelişme riski yüksek olan (örn. 65 yaş üstü, ülser veya mide kanaması geçmişi olan) hastalarla sınırlı olmalıdır.
  • Spesifik bir kan testi (Kromogranin A) yaptıracaksınız,

Aşağıdakilerden birini fark ederseniz DERHAL doktorunuza başvurunuz:

  • Beklenmeyen kilo kaybı,
  • Kusma, özellikle tekrarlıyorsa,
  • Kanlı kusma; kusmuğunuzda koyu kahve telvesi gibi görünür
  • Dışkıda kan görülmesi; görünüşü siyah veya katran gibi olabilir
  • Yutma zorluğu veya yutarken ağrı duyma,
  • Solgun görünme ve kendini güçsüz hissetme (anemi/kansızlık),
  • Göğüs ağrısı
  • Mide ağrısı
  • Ağır ve sürekli ishal durumlarında.

Bu uyarılar geçmişteki herhangi bir dönemde dahi olsa sizin için geçerliyse, lütfen doktorunuza danışınız.

ULSEPAN ile tedavi, kanserle ilişkili belirtileri baskılayabilir ve sonuçta teşhisi geciktirebilir. Bu nedenle ULSEPAN tedavisinden önce, doktorunuz kanser hastası olmadığınızdan emin olmak için size bazı testler yapabilir. Eğer tedaviniz sırasında semptomlarınız devam ederse, başka incelemeler gerekebilir.

1 yıldan uzun süredir ULSEPAN kullanıyorsanız doktorunuz muhtemelen sizi düzenli gözlem altında tutacaktır. Yeni ve olağandışı belirtiler görürseniz doktorunuza gittiğinizde bunları mutlaka söylemelisiniz.

Araç ve makine kullanımı

ULSEPAN’ın araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde etkisi yoktur veya ihmal edilebilir düzeydedir.

Baş dönmesi ve görme bozuklukları gibi durumlar yaşıyorsanız, araç veya makine kullanmayınız.

ULSEPAN’ın içeriğinde bulunan bazı yardımcı maddeler hakkında önemli bilgiler

Bu ilaç sükroz içerir. Eğer daha önceden doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylenmişse bu tıbbi urunu almadan önce doktorunuzla temasa geçiniz.

Diğer ilaçlar ile birlikte kullanımı

ULSEPAN diğer ilaçların etkililiğini bozabilir, bu nedenle aşağıdaki ilaçları alıyorsanız doktorunuza söyleyiniz;

  • Pantoprazol, emilimi midedeki asit düzeyine (pH’ya) bağlı olan, ketokonozol, itrakonazol ve posakonazol gibi mantar enfeksiyonlarını önlemeye yönelik ilaçların, ya da erlotinib gibi bazı kanser ilaçlarının emilimini azaltarak etkisini zayıflatabilir.
  • Kan kalınlaşması veya incelmesini etkileyen varfarin ve fenprokumon kullanıyorsanız daha fazla kontrole ihtiyaç duyabilirsiniz.
  • Atazanavir gibi HIV (AIDS) enfeksiyonu tedavisinde kullanılan ilaçlar,
  • Metotreksat (romatoid artrit, sedef hastalığı ve kanser tedavisinde kullanılır) - eğer metotreksat alıyorsanız pantoprazol kandaki metotreksat düzeyini arttırabileceğinden, doktorunuz PANTPAS tedavisini geçici olarak durdurabilir,
  • Fluvoksamin (depresyon ve diğer psikiyatrik hastalıkların tedavisinde kullanılan) – kullanıyorsanız doktorunuz pantoprazol dozunu azaltabilir,
  • Rifampisin (enfeksiyonların tedavisinde kullanılır),
  • Sarı kantaron (Hypericum perforatum) (hafif depresyonun tedavisinde kullanılır).

Eğer reçeteli ya da reçetesiz herhangi bir ilacı şu anda kullanıyorsanız veya son zamanlarda kullandınız ise, lütfen doktorunuza veya eczacınıza bunlar hakkında bilgi veriniz.

Yiyecek içecek etkileşimleri

(Aç/Tok/Alkol kullanım durumları)

ULSEPAN yemekten 1 saat önce, çiğnenmeden veya kırmadan bir miktar su ile bütün olarak yutulmalıdır.

ULSEPAN 40 mg Tablet Nasıl Kullanılır?

Doğru ilaç kullanımı nasıl olmalı?

ULSEPAN’ı yemekten 1 saat önce, çiğnemeden veya kırmadan bir miktar su ile bütün olarak yutunuz.

Erişkinler ve 12 yaşın üzeri çocuklarda

Reflü özofajit (yemeklerin ve asidin mideden yemek borusuna kaçması) ve ilişkili belirtilerin (örneğin, göğüste yanma ve ağrı, mide asidinin yemek borusuna geri kaçması, yutma sırasında ağrı) tedavisinde:

Önerilen doz günde bir tablet ULSEPAN’dır. Doktorunuz günde 2 tablet ULSEPAN kullanmanızı önerebilir. Tedavi süresi genellikle 4–8 haftadır. ULSEPAN ile tedavinizin ne kadar süreceği konusunda doktorunuz size bilgi verecektir.

Erişkinlerde

Uygun iki antibiyotikle kombine olarak funduszeue.info isimli bir bakteri enfeksiyonunun neden olduğu duodenal ülser ve mide ülserinin tedavisinde

Amoksisilin, klaritromisin ve metronidazol (veya tionidazol) antibiyotiklerinden ikisi ile birlikte kombine olarak önerilen doz günde iki defa birer tablet ULSEPAN’dır. İlk tablet kahvaltıdan 1 saat önce ve ikinci tablet ise akşam yemeğinden 1 saat önce alınır. Tedavi süresi genellikle 1–2 haftadır. Doktorunuzun önerilerini takip ediniz ve bu antibiyotiklerin kullanma talimatlarını okuyunuz.

Gastrik ülser ve duodenal ülser tedavisinde

Önerilen doz günde 1 tablet ULSEPAN’dır. Doktorunuz günde 2 tablet ULSEPAN kullanmanızı önerebilir. Gastrik ülser için tedavi süresi genellikle 4–8 haftadır. Duodenal ülser için ise tedavi süresi genellikle 2–4 haftadır. ULSEPAN ile tedavinizin ne kadar süreceği konusunda doktorunuz size bilgi verecektir.

Zollinger Ellison Sendromu’nun ve midenin çok aşırı asit üretimi yaptığı diğer durumların uzun süreli tedavisinde

Tavsiye edilen başlangıç dozu genellikle günde 2 tablet ULSEPAN’dır.

İki tablet de yemekten 1 saat önce aynı anda alınır. Midenizin asit üretimine bağlı olarak doktorunuz daha sonra ilacınızın dozunu ayarlayacaktır. Eğer doktorunuz, günde 2 tabletten daha fazla kullanmanızı önerirse, tabletler günde iki defa olacak şekilde alınır.

Eğer doktorunuz günde 4 tabletten fazla kullanmanızı önerirse, doktorunuz ilacı ne zaman bırakacağınızı söyleyecektir.


Çocuklar ve Bebeklerde Kullanımı

12 yaşından küçük çocuklarda kullanılmamalıdır.


Yaşlılarda Kullanımı

ULSEPAN yaşlılarda doz ayarlaması yapılmadan kullanılabilir.


Özel Kullanım Durumları

Böbrek yetmezliği

Böbrek fonksiyon bozukluğunuz varsa, ULSEPAN’ı Helicobacter Pylori tedavisi için kullanmayınız.

Karaciğer yetmezliği

Ağır ya da orta derecede karaciğer problemleriniz varsa, ULSEPAN’ı Helicobacter Pylori tedavisi için kullanmayınız.

Ağır karaciğer bozukluğu olan hastalarda günlük 20 mg pantoprazol dozu aşılmamalıdır.

Eğer ULSEPAN’ın etkisinin çok güçlü ya da çok zayıf olduğuna dair bir izleniminiz var ise doktorunuz veya eczacınız ile konuşunuz.


Doz Aşımı ve Tedavisi

Doz aşımının bilinen belirtileri bulunmamaktadır.

ULSEPAN’dan kullanmanız gerekenden fazlasını kullanmışsanız, bir doktor veya eczacı ile konuşunuz.


Kullanmayı Unutursanız:

İlacınızı almayı unutursanız, unutulan dozu telafi etmek için çift doz almayınız. Tedavinizi, doktorunuzun verdiği doz şemasına göre, bir sonraki dozdan itibaren sürdürünüz.

Unutulan dozları dengelemek için çift doz almayınız.

ULSEPAN ile tedavi sonlandırıldığında oluşabilecek etkiler

ULSEPAN ile tedavinizin ne kadar süreceği konusunda doktorunuz size bilgi verecektir. Tedaviye erken son vermeyiniz, çünkü hastalığınızın belirtileri geri dönebilir veya ağırlaşabilir.

Hamilelik döneminde kullanılır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Pantoprazolün hamilelerde kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir. Eğer hamileyseniz veya hamile olduğunuzu düşünüyorsanız, ancak doktorunuz, ilacın sizin için öngörülen yararının, henüz doğmamış bebeğinize olası zararından fazla olduğunu düşünüyor ise pantoprazolü kullanmalısınız.

Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Gebelik döneminde ilaç kullanımı hakkında

Gebelik döneminde ilaç konusunda sıkça sorulan sorular


Emzirme döneminde kullanır mı?

İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Pantoprazolün anne sütüne geçtiği bildirilmiştir. Emziren annelerde ancak ilacın anneye yararı bebeğe olan zararından fazla ise ilaç kullanılmalıdır.

Yan Etkileri

Tüm ilaçlar gibi ULSEPAN’ın içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Yan etkiler aşağıdaki sıklık derecelerine göre sınıflandırılmaktadır.

  • Çok yaygın (10 hastada 1’den fazla görülür)
  • Yaygın ( hastada 1 ile 10 arası görülür)
  • Yaygın olmayan ( hastada 1 ile 10 arası görülür)
  • Seyrek ( hastada 1 ile 10 arası görülür)
  • Çok seyrek ( hastada 1’den az görülür)
  • Bilinmiyor (mevcut verilerle tahmin edilemiyor)

Aşağıdakilerden biri olursa, ULSEPAN’ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Çok ciddi alerjik rahatsızlıklar (seyrek görülür): Dil ve/veya boğazda şişme, yutma/yutkunma güçlüğü, kurdeşen (ürtiker), nefes alma güçlüğü, yüzde alerjik şişme (Quincke hastalığı/anjiyoödem), çok hızlı kalp atımı ve terlemeyle seyreden baş dönmesi.
  • Çok ciddi deri rahatsızlıkları (sıklık derecesi bilinmiyor): Deride ani gelişen, yaygın, kabarcıklar şeklinde, ağrılı döküntüler, genel sağlık durumunun hızla kötüye gitmesi, göz, burun, ağız/dudak ve cinsel organda tahriş (hafif kanlanma) (bunlar Steven Johnson Sendromu, Eritema multiforme ve Lyell Sendromu gibi ciddi cilt reaksiyonlarının belirtileri olabilir) ve ışığa hassasiyet.
  • Diğer çok ciddi rahatsızlıklar (sıklık derecesi bilinmiyor): Deride veya gözlerin beyaz kısmında sarılaşma (karaciğer hücrelerinde ağır hasar, sarılık) veya ateş, kurdeşen ve muhtemelen böbrek yetmezliğine yol açan ağrılı idrar ve bel ağrısı ile birlikte böbreklerde genişleme (ciddi böbrek iltihabı).

Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

Eğer bunlardan biri sizde mevcut ise, sizin ULSEPAN’a karşı ciddi alerjiniz var demektir.

Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

Yaygın ( hastada 1 ile 10 arası görülür):

  • Midede iyi huylu polipler

Yaygın olmayan ( hastada 1 ile 10 arası görülür):

  • Baş ağrısı, baş dönmesi, ishal,
  • kendini iyi hissetmeme, kusma,
  • midede şişkinlik ve gaz, kabızlık, ağızda kuruluk,
  • karın ağrısı, kızarıklık, kaşıntı ve deri döküntüsü gibi alerjik rahatsızlıklar,
  • halsizlik, uyku bozuklukları.
  • Kalça, el bileği veya omurgada kırık,

Seyrek ( hastada 1 ile 10 arası görülür):

  • Tat alma duyusunun bozulması veya tamamen yok olması;
  • bulanık görme gibi görme bozuklukları, kurdeşen (ürtiker),
  • eklem ağrıları, kas ağrıları, kilo alma/verme, vücut sıcaklığının artması,
  • yüksek ateş, el ve ayaklarda şişme (periferal ödem),
  • alerjik reaksiyonlar, depresyon, erkeklerde göğüs büyümesi (jinekomasti).

Çok seyrek ( hastada 1’den az görülür):

Bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor):

  • Özellikle eğilimli olan hastalarda, gerçekte var olmayan şeyleri görme ya da işitme (halüsinasyon),
  • zaman ve mekan uyumunun kaybı ve zihin karmaşası hali (konfüzyon),
  • kan sodyum seviyesinde düşme (hiponatremi),
  • kan magnezyum düzeyinde düşme (Bkz. “funduszeue.infoN’ı kullanmadan önce dikkat edilmesi gerekenler.),
  • döküntü, muhtemelen eklemlerde ağrı ile birlikte.

Kan testleriyle teşhis edilebilen yan etkiler:

Yaygın olmayan ( hastada 1 ile 10 arası görülür):

  • Karaciğer enzimlerinde artış.

Seyrek ( hastada 1 ile 10 arası görülür):

  • Kanda bilirubin seviyesinde artış, kanda trigliserid (yağ) seviyesinde artış, beyaz kan hücrelerinin (akyuvar) sayısında ani düşüş (yüksek ateşle birlikte gözlenir).

Çok seyrek ( hastada 1’den az görülür):

  • Kanda pıhtılaşmayı sağlayan kan hücresi (trombosit) sayısında azalma (bu durum, normalden daha fazla kanamaya neden olabilir), beyaz kan hücrelerinin (akyuvar) sayısında azalma (bu durum, daha sık enfeksiyona yakalanmanıza neden olabilir),kırmızı kan hücresi (alyuvar), beyaz kan hücresi (akyuvar) ve pıhtılaşmayı sağlayan kan hücresi (trombosit) sayılarının hepsinde birden anormal derecede azalma da söz konusu olabilir.

Eğer bu kullanma talimatında bahsi geçmeyen herhangi bir yan etki ile karşılaşırsanız doktorunuzu veya eczacınızı bilgilendiriniz.

Saklanması

ULSEPAN’ı çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25ºC’nin altındaki oda sıcaklığında saklayınız.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra ULSEPAN’ı kullanmayınız.

Eğer üründe ve/veya ambalajında bozukluklar fark ederseniz ULSEPAN’ı kullanmayınız.

Son kullanma tarihi geçmiş veya kullanılmayan ilaçları çöpe atmayınız! Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen toplama sistemine veriniz.

Ruhsat Sahibi

World Medicine İlaç San. ve Tic. A.Ş. Bağcılar/İstanbul

Üretici

World Medicine İlaç San. ve Tic. A.Ş. Bağcılar/İstanbul

Bu kullanma talimatı tarihinde onaylanmıştır.

ULSEPAN İlaçları

Ulsepan Ne İçin Kullanılır, Fiyatı?

İçindekiler

Ulsepan reflü ve ülser tedavisinde kullanılan etkili bir mide ilacıdır. Ulsepan nedir, ne işe yarar, etken maddesi nedir, yan etkileri, muadili nedir, fiyatı nedir, özellikleri nedir, nasıl kullanılır, kullanıcı yorumları nasıldır gibi soruları alt başlıklar halinde anlattık.

 

Ulsepan Nedir?

 

Reflü (yemeklerin ve asidin mideden yemek borusuna kaçması), özofajit (yemek borusunun iltihabı), peptik ülser ((duodenal ülser ve gastrik ülser), orta ve ileri derecede özofageal reflü, Zollinger Ellison Sendromu, funduszeue.info (Helicobacter pylori)’nin neden olduğu duodenal ve gastrik ülserde tekrarı azaltmak, diğer patolojik hipersekresyonlu durumlarının iyi edilmesi için kullanılan güçlü bir ilaçtır. Yeşil-beyaz kutularda eczanelerde satılmaktadır. Eczane dışında satışı yoktur.

Proton pompası inhibitörü olarak isimlendirilen ilaç grubu içerisinde bulunmaktadır. Halk arasında mide ilacı olarak bilinmektedir. 14 ve 28 tabletler şeklinde satışa sunulmaktadır. Bu ilaç midenizde üretilen asit miktarını azaltmaktadır ve bu şekilde hastalıkları tedavi etmektedir. Tabletler sarı renkli oval biçimdedir. İlacın midede çözülmesini engelleyen özel bir madde ile kaplı tabletler şeklinde satılmaktadır. Bu tablet halk arasında ulsepan ilaç olarak da bilinmektedir.

Normal reçete ile satılan bir ilaçtır. Reçeteli ya da reçetesiz olarak eczaneden alınabilir. Reçete edilmesi halinde devlet tarafından ödenen bir ilaçtır. Aile hekimleri de bu ilacı reçete edebilirler. Bu ilacın ruhsat sahibi ve üreticisi World Medicine İlaç Sanayi ve Ticaret A.ş’dir. Üretim yeri ise İstanbul’dur.

 

Ulsepan 40 Mg Enterik Tablet İçeriği

 

Etken (etkin) maddesi: Pantoprazole eşdeğer pantoprazol sodyum seskihidrat (1 tablette 40 mg etken madde bulunur.)

Yardımcı maddeleri: Mannitol, Kalsiyum karbonat, Krospovidon, Kopovidon, Sükroz stearat, Kalsiyum stearat,Opadry®White YS[Hipromelloz, Titanyum dioksit E), Triasetin] ve Acryl-EZE®Yellow 93O[Metakrilik asit kopolimer, Talk Titanyum dioksit (E),Trietil sitrat, Silika, Sodyum bikarbonat, Sarı demir oksit (E), Sodyum lauril sülfat].

 

Ulsepan Endikasyonları

 

Mide sorunları için üretilmiş bir ilaçtır. Temel mantığı mide asidini azaltarak hastalıkları tedavi etmektir. Reflü, yemek borusu iltihabı, İlerlemiş reflü sorunu, duedenal ve gastrik ülser, peptik ülser, Zollinger Ellison Sendromu için kullanılan bir tablettir. Midedeki sorunlara son derece hızlı bir çözüm yetirmek için oluşturulmuştur.

Bu Yazıyla Alakalı İçerikler

 

Ulsepan Ne İşe Yarar?

 

  • Reflü (yemeklerin ve asidin mideden yemek borusuna kaçması) tedavisinde kullanılır.
  • Özofajit (yemek borusunun iltihabı) sorununun iyi edilmesinde kullanılır.
  • Peptik ülser (duodenal ülser ve gastrik ülser) tedavisinde kullanılır.
  • Orta ve ileri derecede özofageal reflünün iyi edilmesinde kullanılır.
  • Zollinger Ellison Sendromunun tedavisinde kullanılır.
  • funduszeue.info (Helicobacter pylori)’nin neden olduğu duodenal ve gastrik ülserde tekrarı azaltmak amacıyla bu mikroorganizmanın eradikasyonu için uygun iki antibiyotikle beraber tedavi edilir.

Ulsepan 40 Mg Faydaları

 

  • Mide sağlığının korunmasına yardımcı olur.
  • Sindirim sisteminin düzenli işlemesine yardımcı olur.
  • Kişinin hayat kalitesini yükseltir.
  • Ciddi mide hastalıklarının oluşmasının önüne geçer.
  • Mide asidini azaltarak ağza kaçmasının önüne geçer.

 

Ulsepan Nasıl Kullanılır?

 

  • Doktorunuzun bir kullanım önerisi oldu ise o şekilde kullanın aksi durumda aşağıdaki kullanım önerilerine uyun.
  • Çiğnemeden, kırılmadan bol su ile aç karnına kullanılmalıdır.
  • Reflü tedavisinde günde 2 kere hafta arasında kullanılmalıdır.
  • Gastrik ülser ve duedanal ülser tedavisinde günde 1 kez aç karnına kullanılmalıdır. Gastrik ülser tedavisi haftadır. Duedenal ülser tedavisi haftadır.
  • Zollinger Ellison Sendromu günde 2 defa kullanılır. Tabletler yemekten 1 saat önce kullanılmalıdır.
  • funduszeue.info (Helicobacter pylori)’nin neden olduğu duodenal ve gastrik ülser tedavisinde antibiyotiklerle beraber günde 2 kez kullanılmalıdır. Tabletler kahvaltıdan ve akşam yemeğinde 1 saat önce bol su ile yutulmalıdır. Tedavi süresi haftadır.

Çocuklarda kullanım durumu

12 yaşından küçük kimselerde bu ilaç kullanılmaz.

Yaşlılarda kullanım durumu

Yaşlı hastalarda ve 65 yaş üzeri kişilerde normal dozlarda kullanılır.

Hamile(Gebe) ve emzirenlerde kullanım durumu

Hamile(gebe) olan kişilerde ve emziren annelerde bu tablet kullanılmaz.

Böbrek ve karaciğer yetmezliği olanlarda kullanım durumu

Orta ve şiddetli karaciğer yetmezliği olan kişilerde bu ilaç kullanılmaz.

Diğer ilaçlarla birlikte kullanma durumu

-Pantoprazol, ketokonazol mantar enfeksiyonlarını önlemeye yönelik olan ilaçlar bu ilacın emilimini azaltabilir.

-Antasitlerle birlikte kullanıldığında bir reaksiyon görülmemektedir.

Araç ve makine kullanma durumu

Baş dönmesi ve görsel bozukluk yaşıyorsanız araç ve makine kullanmayın.

Kullanım miktarından fazla kullanırsanız

Kullanım miktarına riayet edin çünkü fazla kullanım durumu yan etki oluşturabilmektedir. Fazla kullanırsanız hastaneye gidip muayene olmalısınız.

Kullanım dozunu unutursanız

Unuttuğunuz da o dozu es geçin ve zamanı gelen dozla beraber devam edin.

Yiyecek ve içecekle beraber kullanma durumu

Yemekten önce yani aç karnına kullanılmalıdır. Bu tablet parçalanmadan ve kırılmadan yutulmalıdır.

 

Ulsepan 40 Mg Enterik Film Tablet Hakkında Bilinmesi Gerekenler

 

  • Bu hapın etken ya da yardımcı maddesine karşı alerjisi olan kişilerde kullanılmamalıdır.
  • Bu ilacı kullanımda yaş sınırı vardır bundan dolayı 12 yaş ve üzerindeki kişiler kullanabilir.
  • İçeriğinde sükroz bulunmaktadır. Daha önce doktorunuz tarafından bazı şekerlere karşı intoleransınız olduğu söylemişse bu ilacı kullanmadan önce doktorunuza bu durumu ifade edin.
  • Bu hap aç karnına kullanılmalıdır ve yemeklerden bir saat önce kullanılması uygundur.
  • Tedaviyi erken bitirmeyin çünkü hastalıklar tekrar ortaya çıkabilir. Tedavi süresini doktorunuz belirleyecektir.
  • Günde en fazla 4 tablet kullanılmalıdır daha fazla kullanılmamalıdır.
  • 12 aydan daha fazla kullanan kişiler bu durumu hekimine ifade etmelidir.
  • 28 gün kullanımdan sonra şikayetleriniz var ise doktorunuza muayene olun.
  • Kan kusma, yutma zorluğu, istenmeyen kilo kaybı, tekrarlanan kusmalar, dışkıda kan görülmesi, solgun görülme, güçsüz hissetme (anemi/kansızlık), ağır ve sürekli ishal (diyare) durumunda hekiminize gidip muayene olun.
  • Bu ilaç mide koruyucu olarak da bilinmektedir.

 

Ulsepan Enterik Film Tablet Kimlerde Kullanılmaz?

 

  • Bu ilaca alerjisi olan kişilerde
  • Hamile (gebe) olanlarda
  • Emziren annelerde
  • 12 yaşından küçüklerde
  • AIDS hastalığı tedavisinde atazanavir ilacı kullanan kişilerde

 

Ulsepan Yan Etkileri

 

Tabletin içeriğindeki etken ya da yardımcı maddelerine karşı duyarlı olan kişilerde yan etkiler ortaya çıkabilir.

Hafif yan etkiler

  • Baş ağrısı
  • Karnın üst kısmında ağrı
  • İshal
  • Kabızlık
  • Gaz
  • Baş dönmesi
  • Görme bozuklukları (bulanık görme)
  • Bulantı
  • Kusma
  • Kaşıntı ve deri döküntüsü gibi alerjik reaksiyonlar
  • Ağız kuruluğu
  • Eklem ağrısı
  • Işığa duyarlılık
  • Karın ağrısı
  • Böbrek iltihabı
  • Kol ve bacakların alt kısmında ödem
  • Karaciğer enzim düzeylerinde artış
  • Vücut sıcaklığında artış
  • Trigliserid (kan yağlarından biri) düzeylerinde artış

Ciddi yan etkiler

  • Sebebi belli olmayan ateş
  • Sık sık ateşli hastalık geçirme
  • Vücut direncinde düşme
  • Kanın geç pıhtılaşması
  • Sebebi belli olmayan çürük/bereler
  • Karaciğer yetmezliği ile ya da tek başına sarılığa yol açan ciddi karaciğer hasarı
  • Özellikle eğilimli hastalarda ruhsal çöküntü, gerçekte var olmayan şeyleri görme ve işitme.

Çok ciddi yan etkiler

  • Yutkunmada zorlanma durumu
  • Yüz, ağız, dil ve boğazda şişme (anjiyoödem)
  • Nefes almada güçlük durumu
  • Kurdeşen (ürtiker)
  • Çok hızlı kalp atımı
  • Terlemeyle seyreden baş dönmesi
  • Anafilaktik şoku da kapsayan aşırı duyarlılık reaksiyonları.
  • Derinin sarılaşması ya da gözlerde beyazlık durumu
  • Deriden ani gelişen, yaygın, kabarcıklar şeklinde, ağrılı döküntüler

 

Ulsepan Fiyat

 

40 mg 28 tablet fiyatı 20 TL‘den eczanelerde satılmaktadır.  Bu fiyattan fazla söylenen eczanelerden alım yapmayın. Satın alırken kutusunun açılmamış olmasına ve son kullanma tarihine dikkat edin. Reçete edildiğinde devlet tarafından bedeli ödenen bir ilaçtır. Aile hekimleri de bu ilacı reçete edebilir.

 

Ulsepan Muadili

 

Bu ilaçla aynı etkileri sağlayacağınız ilaçların listesi aşağıdaki gibidir. Muadil ilaçları asıl kullanmanız gereken ilacı bulamadığınızda kullanabilirsiniz.

  • Abpax enterik kaplı tablet
  • Acilibre enjeksiyon toz içeren flakon
  • Arinna enterik kaplı tablet
  • Gastblok enterik kaplı tablet
  • Gastrazol-L toz içeren flakon
  • Pandev enterik kaplı tablet
  • Pandev enjeksiyonluk liyofilize toz içeren 1 flakon
  • Panocer anterik kaplı tablet
  • Panref enterik tablet
  • Panto enterik tablet
  • Pantazol enjeksiyon toz içeren flakon
  • Panthec enterik tablet
  • Panto tablet
  • Panto enjeksiyonluk toz içeren 1 flakon
  • Pantonix enjeksiyonluk toz içeren 1 flakon
  • Pantozol enjeksiyonluk toz içeren 1 flakon
  • Pantpas tablet
  • Pantpas enterik tablet
  • Pantpas enjeksiyonluk toz içeren flakon
  • Pulcet enterik tablet
  • Zolcer enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz
  • Zygosis enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz
  • Ulsepan enterik kaplı tablet
  • Ulsepan enjeksiyonluk çözelti için toz içeren flakon
  • Ulcoreks enterik kaplı tablet
  • Ulcezol enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz
  • Stamic enterik tablet
  • Pulcet enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz
  • Playazol enjeksiyonluk çözelti hazırlamak için toz
  • Protonex enterik kaplı tablet
  • Protinum tablet
  • Protech enterik kaplı tablet
  • Protaz enjeksiyon içeren 1 flakon
  • Progas enjeksiyon içeren toz
  • Pasmol enjeksiyon hazırlamak için toz

 

Ulsepan Tablet Saklama Koşulları

 

Saklanması ve doğru muhafazası son derece önemlidir. Çünkü ilacın özelliği doğru muhafaza edilmediğinde kaybolmaktadır. Temiz ve kokusuz yerlerde muhafaza edilmelidir. Kesinlikle buzdolabında koymayın 25 derecedeki sıcaklarda saklayın. Kendi ambalajında muhafaza edin. Bunun haricinde son kullanma tarihi geçenleri kullanmadan tıbbi atıklara atın.

 

Ulsepan 40 Mg Prospektüs

 

Prospektüs detaylarına ulaşmak isteyenler için aşağıda özet şekilde bu detayları sunduk. Bunları inceleyebilir ve gerekli detayları not edebilirsiniz.

 

Ulsepan Hakkında Tüm Sorular

 

Soru 1: Ulsepan Etken Maddesi?

Cevap 1: Etken maddesi Pantoprazole eşdeğer pantoprazol sodyum seskihidrat’tır.

Soru 2: Ulsepan Antibiyotik Mi?

Cevap 2: Antibiyotik değil mide koruyucudur.

Soru 3: Ulsepan Aç Mı Tok Mu?

Cevap 3: Aç karnına kullanılmaktadır.

Soru 4: Ulsepan Alerji Yapar Mı?

Cevap 4: Alerji yapma gibi bir durumu yoktur.

Soru 5: Ulsepan Mide Ağrısına İyi Gelir Mi?

Cevap 5: Mide ağrısına iyi gelmektedir.

Soru 6: Ulsepan Ne Hapıdır?

Cevap 6: Reflü, mide ülseri hapıdır. Mide sorunları için kullanılan bir ilaçtır.

Soru 7: Ulsepan Ne Kadar?

Cevap 7: Bu ilaç TL’dir.

Soru 8: Ulsepan Eşdeğer?

Cevap 8: Bu ilacın eşdeğeri muadil başlığı altında açıklandı oraya bakabilirsiniz.

Soru 9: Ulsepan Gebelik Kategorisi?

Cevap 9: Bu ilacın gebelik kategorisi B’dir.

Soru Ulsepan 40 Mg Günde Kaç Kere Kullanılır?

Cevap  Hastalığa göre değişmektedir ama genel olarak 1 ya da 2 kez kullanılmalıdır.

Soru Ulsepan Kilo Verdirir Mi?

Cevap  Direk olarak kilo verdirme etkisi yoktur ama midenin çalışmasını düzenleyerek dolaylı bir kilo verdirme sağlayabilmektedir.

Soru Ulsepan Uyku Yapar Mı?

Cevap  Uyku yapmaz.

Soru Ulsepan Reçetesiz Alınır Mı?

Cevap  Reçetesiz olarak da eczaneden alınabilir.

Soru Ulsepan Boğaz Reflüsü?

Cevap  Reflüye iyi gelen bir ilaçtır.

Soru Ulsepan Tok Karnına İçilir Mi?

Cevap  Bu ilaç tok karnına içilmez.

Soru Ulsepan Mide Koruyucu Mu?

Cevap  Evet mide koruyucudur.

Soru Ulsepan 40 Mg Ne Zaman İçilir?

Cevap  Yemekten 1 saat önce içilmelidir.

Soru Ulsepan 40 Mg Mide Bulantısına İyi Gelir Mi?

Cevap  Mide bulantısına da iyi gelmektedir.

Soru Ulsepan 40 Mg Gaz Yapar Mı?

Cevap  Gaz yapabilmektedir.

Soru Ulsepan 40 Mg Hamilelikte Kullanılır Mı?

Cevap  Hamilelikte bu ilaç kullanılmaz.

Soru Ulsepan Emziren Annelerde Kullanılır Mı?

Cevap  Emziren annelerde de bu ilaç kullanılmaz.

Soru Ulsepan Kortizonlu Mu?

Cevap  Kortizonlu bir ilaç değildir.

Soru Ulsepan Ne İlacı?

Cevap  Mide ilacıdır. Reflü ve ülser için kullanılır.

Soru Ulsepan 40 Mg Yorumlar?

Cevap  Yorumları bir alt başlıkta bulabilirsiniz.

Soru Ulsepan Karın Ağrısı?

Cevap  Karın ağrısına da iyi gelmektedir.

Soru Ulsepan İştah Açar Mı?

Cevap  İştah açma gibi bir durumu yoktur yalnız sindirim sistemini düzenler.

Soru Ulsepan İshale İyi Gelir Mi?

Cevap  İshal sorunu için reflör kullanın bu ilaç ishale iyi gelmez.

Soru Ulsepan Mı Lansor Mu?

Cevap  İkisi de son derece etkili ilaçlardır yakın sonuçlar elde edersiniz.

Soru Ulsepan Uzun Süre Kullanılır Mı?

Cevap  Bu ilaç uzun süre kullanılabilir.

Soru Ulsepan Mı Nexium Mu?

Cevap  İkisi de etkili ilaçlardır yakın sonuçlar alacaksınız.

Soru Pantpas Mı Ulsepan Mı?

Cevap  İkisi de muadil ilaçlardır yakın sonuçlar ortaya çıkaracaklardır.

Soru Ulsepan Adet Geciktirir Mi?

Cevap  Adet (regl) geciktirme gibi bir etkisi yoktur.

Soru Ulsepan Baş Ağrısı Yapar Mı?

Cevap  Yan etkileri arasında baş ağrısı vardır ama bu çok az kişide ortaya çıkar.

Soru Ulsepan Saç Döker Mi?

Cevap  Saç dökme gibi bir durumu yoktur.

Soru Ulsepan Kabızlık?

Cevap  Kabızlık sorununda kullanılmaz.

 

Ulsepan Kullananlar Yorumları

 

Bu ilacı kullananlar yaşadıklarını kendi ifadeleriyle anlattılar. Bu ilacı kullanmadan önce bu yaşanılanlar size faydalı olacaktır. işte kullanıcılardan gelen o ifadeler;

Kullanıcı yorumu: Güzel bir mide koruyucu bence, kullandığım süre içerisinde tüm şikayetlerimi ortadan kaldırdı. Güçlü bir tablet.

Kullanıcı yorumu: Deneyin derim pişman olmazsınız. Özellikle mide asidinin ağza gelmesini önlüyor. Benim reflüden dolayı mide asidim çok fazla idi bunu dindirdi.

Kullanıcı yorumu: Doktorum tedavi süresini belirledi ve düzenli kullandım. Şuan ilacı kullanmıyorum eskiye göre reflüm çok büyük oranda geçti çok rahatladım.

Kullanıcı yorumu: Reflüden kaynaklı öksürme, ses kısıklığı yaşıyordum ama bu ilaç sayesinde şükür kurtuldum.

Kullanıcı yorumu: Kullandığınız süre içerisinde etkili. Kullanımı bırakınca şikayetler geri gelebiliyor.

Kullanıcı yorumu: Midede ağrı ve yanmayı da geçiriyor kullanın derim. İyi bir mide koruyucu.

 

ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet (28 tablet) Klinik Özellikler

4.   KLİNİK ÖZELLİKLER

Terapötik endikasyonlar

12 yaşın üzerindeki çocuklarda ve erişkinlerde:

Gastroözofageal reflü hastalığının tedavisinde endikedir.

Erişkinlerde:

•    Helicobacter pylori (H. pylorı) ile ilişkili duodenal ve gastrik ülserde bu mikroorganizmanın eradikasyonu için uygun antibiyotiklerle kombine olarak,

•    Peptik ülserde (duodenal ülser ve gastrik ülser),

•    Zollinger Ellison Sendromu ve diğer patolojik hipersekresyonlu durumlarda kullanılır.

Pozoloji ve uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

12 yaşın üzerindeki çocuklarda ve erişkinlerde:

Gastroözofageal reflü hastalığında

Önerilen doz günde 1 adet ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet’tir. Bazı durumlarda doz iki katma çıkarılabilir (günde 2 adet EL SEP AN 40 mg enterik kaplı tablet). 4 haftalık tedavi sonunda iyileşmeyen hastalar için 4 haftalık ilave bir tedavi düşünülebilir.

Erişkinler:

Uysun iki antibiyotikle kombine olarak//, pylori eradikasyonunda

H. pylori pozitif gastrik ve duodenal ülserli hastalarda, etkenin tamamen ortadan kaldırılması için kombine tedavi uygulanmalıdır. Direnç ve uygun antibiyotiklerin reçetelenmesi için varsa ulusal öneriler gibi resmi yerel rehberler göz önünde bulundurulmalıdır. H. pylori eradikasy onu için direnç durumuna göre aşağıdaki kombinasyonlar önerilebilir:

a)    Günde 2 defa 1 ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet + Günde 2 defa mg amoksisilin

+ Günde 2 defa mg klaritromisin

b)    Günde 2 defa 1 UL SEP AN 40 mg enterik kaplı tablet

+ Günde 2 defa mg metronidazol (veya mg tinidazol)

+ Günde 2 defa mg klaritromisin

c)    Günde 2 defa 1 ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet + Günde 2 defa mg amoksisilin

+ Günde 2 defa mg metronidazol (veya mg tinidazol)

H. pylori eradikasy onu için kombinasyon tedavisinde ikinci ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet, akşam yemeğinden 1 saat önce alınmalıdır. Kombinasyon tedavisi genellikle 7 gün uygulanır ve toplam 2 haftaya kadar 7 gün daha uzatılabilir. Ülser tedavisi için pantoprazol tedavisine devam edilecekse duodenal ve gastrik ülser için doz önerileri göz önüne alınmalıdır.

Kombine tedavinin gerekmediği durumlarda, örneğin hasta H. pylori negatif ise, aşağıda belirtilen dozda ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet monoterapisi uygulanır:

Gastrik ülser tedavisinde

Günde 1 tablet ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet alınır. Bilhassa, diğer tedavilere yanıt alınamaması gibi özel vakalarda doz iki katma çıkarılabilir (günde 2 adet ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet). Gastrik ülser tedavisinde genellikle 4 haftalık bir süre gereklidir. Eğer bu süre yeterli değilse, genellikle ilave bir 4 haftalık tedavi süresinde iyileşme gözlenecektir.

Duodenal ülser tedavisinde

Günde 1 tablet ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet alınır. Bilhassa, diğer tedavilere yanıt alınamaması gibi özel vakalarda doz iki katma çıkarılabilir (günde 2 adet ULSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet). Duodenal ülser tedavisinde genellikle 2 haftalık bir periyod gereklidir.

Eğer bu süre yeterli değilse, vakaların tamamına yakınında ilave bir 2 haftalık tedavi süresinde iyileşme gözlenecektir.

Zollinger Ellison Sendromu’nun ve diğer patolojik hipersekresyonlu durumların uzun dönem tedavisinde

Tedaviye 80 mg’lık (2 adet EILSEPAN 40 mg enterik kaplı tablet) günlük doz ile başlanmalıdır. Bundan sonra doz, gastrik asit sekresyonu ölçümleri esas alınarak gerektiği şekilde yükseltilebilir veya düşürülebilir. Günlük doz 80 mg’ın üzerinde olduğunda, doz bölünerek günde 2 kez verilmelidir. Pantoprazol dozunun geçici olarak mg’ın üzerine çıkarılması mümkündür, ancak yeterli asit kontrolü için gerekenden daha uzun süre uygulanmamalıdır. Zollinger Ellison Sendromu’nda ve diğer patolojik hipersekresyonlu durumlarda tedavi süresi sınırlandırılmamıştır ve klinik gereksinimlere göre ayarlanmalıdır.

Uygulama şekli:

ULSEPAN çiğnenmemeli veya kırılmamak; yemekten bir saat önce su ile bütün olarak yutulmalıdır.

İlacın alınması unutulduğunda, gecikmiş olan doz alınmamalıdır. Tedavi, hastanın doz şemasına göre, bir sonraki dozdan itibaren sürdürülmelidir.

LEŞEPAN ile tedavinin erken kesilmesi veya tedaviye ara verilmesi konusunda hekime danışılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek yetmezliği:

Böbrek fonksiyonu bozulmuş hastalarda doz ayarlamasına gerek yoktur. Böbrek yetmezliği olan hastalarda ULSEPAN’m kombine tedavisine dair etkililik ve güvenlilik ile ilgili veri olmadığından, bu hastalarda funduszeue.info eradikasyonu için ULSEPAN ile kombine tedavi uygulanamamalıdır.

Karaciğer yetmezliği:

Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda günlük 20 mg pantoprazol dozu aşılmamalıdır. Orta ve ağır derecede karaciğer yetmezliği olan hastalarda LESEPAN’ın bu hastalardaki kombine tedavisine dair etkililik ve güvenlilik ile ilgili veri olmadığından, bu hastalarda funduszeue.info eradikasyonu için LEŞEPAN ile kombine tedavi uygulanamamalıdır. Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda tedavi sırasında, özellikle de uzun süreli kullanımda karaciğer enzimleri düzenli olarak izlenmelidir. Karaciğer enzimlerinin yükselmesi durumunda

ULSEPAN kullanımı kesilmelidir.

Pediyatrik popülasyon:

12 yaşın altındaki çocuklarda etkililik ve güvenliliğine ilişkin kısıtlı veri bulunması nedeniyle, ULSEPAN’m, bu yaş grubundaki çocuklarda 40 miligramlık dozda kullanılması önerilmemektedir.

Geriyatrik popülasyon:

Yaşlılarda doz ayarlamasına gerek yoktur.

Kontrendikasyonlar

ULSEPAN, bileşimindeki etkin maddeye, dallanmış benzimidazollere veya bileşiminde bulunan diğer yardımcı maddelerden herhangi birine veya kombinasyonda birlikte kullanılan diğer ilaçlara karşı aşırı duyarlılığı bilinen hastalarda kullanılmamalıdır.

Özel kullanım uyarıları ve önlemleri

Karaciğer yetmezliği:

Ağır karaciğer yetmezliği olan hastalarda pantoprazol ile tedavi sırasında, özellikle de uzun süreli kullanımda, karaciğer enzimleri düzenli olarak izlenmelidir. Karaciğer enzimlerinin yükselmesi durumunda ULSEPAN kullanımı kesilmelidir.

Kombine tedavi:

Kombine tedavi sırasında ilgili ilaçların ürün bilgileri göz önüne alınmalıdır.

Alarm semptomlarının varlığı:

Herhangi bir alarm semptomunun varlığında (örn. beklenmeyen kilo kaybı, tekrarlayan kusmalar, disfaji, hematemez, anemi veya melena) ve gastrik ülser şüphesinde ya da varlığında, malinite olasılığı dışlanmalıdır. Çünkü pantoprazol, semptomları baskılayabilir ve tanının gecikmesine neden olabilir.

Uygun tedaviye rağmen semptomlar hala devam ediyorsa ileri tetkikler yapılmalıdır. Atazanavir ile birlikte kullanım:

Atazanavir ile proton pompası inhibitörlerinin birlikte uygulanması tavsiye edilmez (bkz. Bölüm ). Eğer atazanavir ile bir proton pompası inhibitörünün kombinasyonu zorunlu ise, atazanavir dozunun mg’a yükseltilmesi ve tedaviye mg ritonavir eklenmesi ve hastanın klinik açıdan dikkatle izlenmesi (örn. viral yük) önerilir. Günlük 20 mg pantoprazol dozu aşılmamalıdır.

B12 vitamini emilimi üzerindeki etki:

Zollinger-Ellison sendromu ve uzun süreli tedavi gerektiren diğer patalojik hipersekresyon durumlarında pantoprazol, tüm diğer asit bloke edici ilaçlar gibi, hipoklorhidri veya aklorhidriye bağlı olarak B12 vitamini (siyanokobalamin) emilimini azaltabilir. Bu durum, B12 vitamini vücut stoklan azalmış veya emiliminin azalması yönünde risk faktörleri olan uzun süreli tedavi gören hastalarda ya da ilgili klinik semptomlann gözlenmesi durumunda göz önünde bulundurulmalıdır.

Uzun süreli tedavi:

Özellikle 1 yıllık sürenin aşıldığı uzun süreli tedavilerde, hastalar düzenli olarak gözlenmelidir.

Kemik kırığı:

Yayınlanmış çeşitli gözlemsel çalışmalar, proton pompası inhibitörü (PPI) tedavisinin, kalça, el bileği ya da omurgada osteoporoza bağlı kırık riskinde bir artışla ilişkili olabileceğini düşündürmektedir. Çoklu günlük dozlar ve uzun süreli PPI tedavisi (bir yıl ya da daha fazla) şeklinde tanımlanan yüksek doz alan hastalarda kırık riski artmıştır. Hastalar, tedavi edildikleri durum için uygun olan en düşük dozda ve en kısa süreli PPI tedavisini almalıdırlar.

Hipomagnezemi:

PPFlarla en az 3 ay süreyle tedavi edilen hastalarda ve çoğu olguda da bir yıl tedaviden sonra nadiren semptomatik ve asemptomatik hipomagnezemi bildirilmiştir. Ciddi advers olaylar tetani, aritmiler ve nöbetleri içermektedir. Çoğu hastada hipomagnezemi tedavisi magnezyum replasmanını ve PPI tedavisinin kesilmesini gerektirmektedir. Uzun süre tedavi alması beklenen ya da PPI’lari digoksin gibi ilaçlar ya da hipomagnezemiye neden olabilecek ilaçlarla (örn. diüretikler) birlikte alan hastalar için, sağlık mesleği mensupları PPI tedavisine başlamadan önce ve daha sonra periyodik olarak magnezyum düzeylerini takip edebilirler.

Nöroendokrin tümörler için yapılan incelemelerle etkileşimler:

Gastrik asit düzeyindeki ilaç kaynaklı azalmalara sekonder olarak serum kromogranin A (CgA) düzeyleri artmaktadır. Artmış CgA düzeyi nöroendokrin tümörler için yapılan tanı incelemelerinde yanlış pozitif sonuçlara yol açabilir. Uygulayıcılar CgA düzeylerini değerlendirmeden önce geçici olarak PPI tedavisine ara vermeli ve eğer başlangıçtaki CgA düzeyleri yüksek ise testi tekrar etmelidirler. Eğer seri testler yapılıyorsa (örn. monitorizasyon için), testler arasındaki referans aralıkları değişebileceği için testler aynı laboratuvarda yapılmalıdır.

Non-Steroidal Anti-İnflamatuar İlaçlar (NSAİİ) ile birlikte kullanım:

Seçici olmayan NSAİİ’lerin indüklediği gastroduodenal ülserin önlenmesi amacıyla ULSEPAN kullanımı, sürekli NSAİİ tedavisine ihtiyaç duyan ve gastrointestinal komplikasyonlar geliştirme riski yüksek olan hastalarla sınırlandırılmalıdır. Yüksek risk, ihtiyarlık (65 yaşın üzeri), gastrik veya duodenal ülser hikayesi veya üst gastrointestinal kanama hikayesi gibi bireysel risk faktörlerine göre değerlendirilmelidir.

Bakterilerin yol açtığı gastrointestinal enfeksiyonlar:

Bütün proton pompası inhibitörleri gibi pantoprazolün de üst gastrointestinal sistemde normal olarak bulunan bakteri sayısını artırması beklenebilir. ULSEPAN ile tedavi, Salmonella ve Campylobacter gibi bakterilerin yol açtığı gastrointestinal enfeksiyon riskinde az da olsa bir artışa neden olabilir (bkz. Bölüm ).

Bu tıbbi ürün sükroz içerir. Nadir kalıtımsal früktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorpsiyon veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Bu tıbbi ürün her dozunda 1 mmol (23 mg)’dan daha az sodyum ihtiva eder; yani esasında “sodyum içermez”.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler ve diğer etkileşim şekilleri

Pantoprazolün diğer ilaçların emilimi üzerindeki etkisi:

Şiddetli ve uzun süren gastrik asit sekresyonu inhibisyonu nedeniyle ULSEPAN, biyoyararlanımı pH’a bağlı (ketokonazol, itrakonazol, posakonazol gibi bazı antifungaller ve erlotinib gibi diğer bazı ilaçlar) ilaçların emilimini azaltabilir.

HIV ilaçları (atazanavir):

Atazanavir ve emilimi pH bağımlı diğer HIV ilaçlarının proton pompası inhibitörleri ile uygulanması HIV ilaçlarının biyoyararlammım önemli derecede azaltarak bu ilaçların etkililiğini azaltabilir. Bu nedenle pantoprazol dahil proton pompası inhibkörlerinin atazanavir ile birlikte uygulanması tavsiye edilmemektedir (bkz. Bölüm ).

Kumarin antikoagülanları (fenprokumon ve varfarin):

Fenprokumon veya varfarin ile birlikte kullanıldığında, klinik farmakokinetik çalışmalarda bir etkileşim gözlenmemiş olmasına rağmen, pazarlama sonrası dönemde Uluslararası Normalizasyon Oranı (UNO) değerlerinde değişiklikle ilgili birkaç vaka rapor edilmiştir. Bu nedenle, kumarin antikoagülanları (örn. fenprokumon veya varfarin) ile tedavi edilen hastalarda, pantoprazol tedavisi başlandıktan ve sonlandırıldıktan sonra veya pantoprazolün düzensiz kullanımı sırasında protrombin zamanı/UNO değerlerinin izlenmesi önerilmektedir.

Diğer etkileşim çalışmaları:

Pantoprazol sitokrom P enzim sistemi aracılığı ile büyük ölçüde karaciğerde metabolize olur. Ana metabolik yolak CYP2C19 ile demetilasyondur ve diğer metabolik yolaklar CYP3A4 ile oksidayonu içerir. Aynı enzim sistemiyle metabolize olan karbamazepin, diazepam, glibenklamid, nifedipin ve levonorgestrel ve etinil östradiol içeren bir oral kontraseptif ile yapılan etkileşim çalışmaları, klinik açıdan önemli olan etkileşimlere işaret etmemektedir.

Bir dizi etkileşim çalışması, pantoprazolün CYP1A2 (kafein, teofılin gibi), CYP2C9 (piroksikam, diklofenak, naproksen gibi), CYP2D6 (metoprolol gibi), CYP2E1 (etanol gibi) ile metabolize olan aktif maddelerin metabolizmasını veya digoksinin p-glikoprotein ile ilişkili emilimini etkilemediğini göstermiştir.

Antasitlerle birlikte verildiğinde etkileşim görülmemiştir.

Ayrıca klaritromisin, metronidazol, amoksisilin gibi antibiyotiklerin pantoprazol ile eş zamanlı uygulanmasına dair etkileşim çalışmaları da yapılmıştır. Klinik açıdan önemli etkileşimler gözlenmemiştir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Özel popülasyonlara ilişkin herhangi bir etkileşim çalışması yapılmamıştır.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Levonorgestrel ve etinil östradiol içeren bir oral kontraseptif ile yapılan spesifik testlerde, klinik açıdan anlamlı bir etkileşme gözlenmemiştir (bkz. Bölüm ).

Gebelik dönemi

Pantoprazolün gebelikte kullanımı ile ilgili klinik deneyim sınırlıdır.

Hayvanlarda yapılan çalışmalarda üreme toksisitesi gözlenmiştir (bkz. Bölüm ). İnsanlarda potansiyel risk bilinmemektedir. ULSEPAN gerekli olmadıkça gebelerde kullanılmamalıdır.

Hayvanlarda yapılan üreme çalışmalarında 5 mg/kg’ın üzerindeki dozlarda hafif düzeyde fetotoksisite belirtileri gözlenmiştir.

Gebelerde kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Laktasyon dönemi

Hayvan çalışmaları pantoprazolün süte geçtiğini göstermiştir. Pantoprazolün insan sütüne de geçtiği bildirilmiştir. Emzirmeye devam edilip edilmeyeceğine veya ULSEPAN tedavisine devam edilip edilmeyeceğine, emzirmenin çocuğa yararı ve EILSEPAN tedavisinin anneye yararı açısından bir değerlendirme yapıldıktan sonra karar verilmelidir.

Bebeğini emziren annelerde pantoprazol ancak, anneye olan yararı, bebek üzerindeki potansiyel riskten fazla ise kullanılmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

İnsanlarda fertilitenin bozulmasına veya teratojen etkiye ilişkin herhangi bir kanıt bulunmamıştır.

Hayvanlarda yapılan üreme çalışmalarında 5mg/kg’ın üzerindeki dozlarda hafif düzeyde fetotoksisite belirtileri gözlenmiştir. Fertilite kaybı ya da teratojenite ile ilgili bir bulgu yoktur (bkz. Bölüm ).

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Baş dönmesi ve görsel bozukluklar gibi advers ilaç etkileşimleri gözlenebilir (bkz. Bölüm ). Bu advers olayların görülmesi durumunda hasta araç veya makine kullanmamalıdır.

İstenmeyen etkiler

Hastaların yaklaşık %5’inin advers ilaç reaksiyonları yaşadığı tahmin edilmektedir. En fazla bildirilen advers reaksiyonlar diyare ve baş ağrısıdır, her iki durum da hastaların yaklaşık % E inde gözlenmiştir.

Sistem organ sınıfına göre aşağıda listelenen istenmeyen olayların sıklık dereceleri şu şekilde tanımlanmıştır:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/ ila <1/10); yaygın olmayan (>1/ ila <1/); seyrek (>1/ ila <1/); çok seyrek (<1/); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir (funduszeue.info; e- posta: [email protected]; tel: O 00 08; faks: 0 35 99).

Doz aşımı ve tedavisi

İnsanlarda doz aşımı belirtileri bilinmemektedir.

2 dakika içinde mg i.v. dozlara kadar uygulanmış ve iyi tolere edilmiştir.

Pantoprazol proteinlere yüksek oranda bağlandığı için, hemen diyaliz edilemez.

Aşırı dozda alınması sonucu zehirlenme belirtileri görüldüğünde semptomatik ve destekleyici tedavi uygulanması dışında bir terapötik uygulama tavsiye edilemez.

ULSEPAN 40 MG ENTERIK KAPLI TABLET (28 TABLET)

Beyaz Reçete

B  

ULSEPAN 40 MG ENTERIK KAPLI TABLET (28 TABLET) Nedir ve ne için kullanılır?

  • ULSEPAN, ilaçların midede çözülmesini engelleyen özel bir madde ile kaplı (enterik kaplı) tabletler şeklinde kullanıma sunulmuştur. Her bir tabletin içinde etkin madde olarak 40 mg pantoprazol (pantoprazol sodyum seskihidrat olarak) bulunmaktadır.

  • ULSEPAN’ın etkin maddesi olan pantoprazol, “proton pompası inhibitörü” olarak isimlendirilen bir ilaç grubuna dahildir. Etkisini midenizde üretilen asit miktarını azaltarak gösterir. Midenin ve bağırsakların asitle ilişki rahatsızlıklarının tedavisinde kullanılır.

  • ULSEPAN, 14 veya 28 adet tablet içeren karton kutularda piyasaya sunulmaktadır. Tabletler sarı renkli ve ovaldir, tabletin iki yüzü de dışa doğru bombelidir.

ULSEPAN;

12 yaşın üzerindeki çocuklarda ve erişkinlerde:

  • Gastroözofajial reflü hastalığında (GÖRH: mide içeriğinin yemek borusuna gerikaçması hastalığı),

Erişkinlerde:

  • Helicobacter pylori (funduszeue.info) isimli bir bakterinin neden olduğu duodenal (oniki parmak bağırsağı) ve gastrik (mide) ülserlerde bu bakterinin yok edilmesi ve böylece bu ülserlerin tekrarını önlemek amacıyla, uygun iki antibiyotikle birlikte,

  • Peptik ülser tedavisinde (duodenal ülser ve gastrik ülser),

  • Zollinger Ellison Sendromu (midede aşırı asit oluşmasına neden olan hormon üreten pankreastaki tümörler) ve aşırı derecede mide asidi salgılanmasına yol açan diğer durumların tedavisinde kullanılmaktadır.

ULSEPAN 40 MG ENTERIK KAPLI TABLET (28 TABLET)

Sizlere daha iyi bir ziyaret deneyimi sunabilmek icin sitemizde çerezler kullanılmaktadır. Kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan verileriniz Gizlilik Sözleşmesi'nde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.

Anladım

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası