nagazaki nerede / Manhattan'dan Hiroşima'ya: Atom bombası fikri nasıl ortaya çıktı? | Euronews

Nagazaki Nerede

nagazaki nerede

Hiroşima ve Nagasaki'ye atom bombası saldırısı

Savaş sonrası yapılmış bir "Little Boy" bombası modeli.

Hiroşima ve Nagasaki'ye atom bombası saldırısı, II. Dünya Savaşı'nın son aşamasında 6 Ağustos Pazartesi saat 'te Amerika Birleşik Devletleri'nin Uranyum tipi atom bombası "Little Boy" (Küçük Oğlan) ile Hiroşima'ya ve 9 Ağustos (Amerikan kaydına göre 'de, Japon kaydına göre saat 'de), Plütonyum tipi atom bombası "Fat Man" (Şişman Adam, resmî adıyla Mark III) ile Nagasaki'ye gerçekleştirdiği saldırı. Nagasaki'ye düzenlenen atom bombası saldırısı ile birlikte bu iki saldırı, askerî tarihte gerçekleştirilen ilk ve tek nükleer saldırıdır.[2][3][4]

'in sonuna kadar Hiroşima'da atom bombası saldırısından dolayı yaklaşık , Nagasaki'de ise kişi ölmüştür.[1] 'de, Nagasaki belediyesinin resmi sitesine göre, o an öldürülen veya daha sonra atom bombasının etkisiyle ölenlerin toplam sayısı 'e ulaşmıştır.[5][6]ABD önceden Japonların hayat ve hareket tarzlarını araştırarak onların en çok dışarıda oldukları saati saptamış ve saldırı saatini sabah olarak kararlaştırmıştır.[kaynak belirtilmeli]

Japonya 10 Temmuz 'te Yüksek Savaş Yönetimi Kongresi'nde Sovyetler Birliği aracılığıyla müzakere yolunu aramak üzere Fumimaro Konoe'yi özel elçi olarak göndermeyi Sovyetler Birliğine teklif ettiyse, 17 Temmuz 'te Almanya'nın Potsdam kentinde Müttefikler'in liderleri Harry S. Truman, Winston Churchill ve Joseph Stalin'in katılımıyla Potsdam Konferansı açıldı ve ertesi gün Sovyetler Birliği Japon özel elçinin yollanmasını reddetti.

26 Temmuz 'te Müttefikler'in "Potsdam Demeci" ile Japonya'yı teslim olmaya çağırdı. Ancak ilanın taslağında var olan İmparatorluk sisteminin korunmasına dair madde kaldırıldığı için Japon Başbakanı Kantarō Suzuki Potsdam Demeci'ni kabul edemedi. Böylece Japonya'nın teslim isteği geri çevrilmiş oldu. Amerika Birleşik Devletleri, Hiroşima'daki saldırısından sadece 3 gün sonra 9 Ağustos saat 'de Nagasaki'de Plütonyum tipi atom bombası "Fat Man" (Şişko Adam) ile ikinci saldırıyı gerçekleştirdi.

Hedefleri[değiştir

"Hakikat, Hiroşima ve Nagazaki’deki mezarların arasında"

Beyrut'ta meydana gelen şiddetli patlama Alman medyasında da ilk sırada. Almanya'nın Türkiye'ye seyahat uyarısını kısmen yumuşatmasının yarattığı soru işaretleri tartışılıyor ve ayrıca Hiroşima'nın 75’inci yıl dönümü dolayısıyla nükleer silahlanma masaya yatırılıyor.

Frankfurter Allgemeine Zeitung  gazetesi Beyrut'taki patlamayı şu şekilde yorumluyor:

"Salı günü yaşanan trajedi Lübnan’ın yönetici siyasi sınıfı açısından yıkıcı bir hüküm olduğu kadar zümrelere bölünmüş bu eski ülkenin başarısızlığını da ifade ediyor. Eski politik zümreden gelen birkaç aile, servetlerinin en ufak bir parçasını bile paylaşmadan ülkeyi yağmaladılar. Ekim ayında Lübnan’ın ulusal bir iflasın eşiğine geldiği ve sıradan Lübnan vatandaşının yaşam şartlarının büyük ölçüde kötüleştiği anlaşıldığında, gençler bu kötü düzene ve bu düzenin yozlaşmış temsilcilerine karşı ayaklandılar. Bu felaket Beyrut'ta yaşanmış olsa da bütün Arap dünyasının nasıl sallantıda olduğunun korkutucu bir örneği. Çünkü sadece birkaç ülkede sorumluluk sahibi liderler iktidarda."

Frankfurter Rundschau gazetesinin aynı konudaki yorumu şöyle:

"Beyrut’taki şiddetli patlama, hırpalanmış bir ülkenin insanları için ölçü kabul etmeyen bir acıya sebep oldu. Patlamanın nedeni ne olursa olsun, sonuçları çok büyük olacak.  Bu senenin başında, Lübnan zaten ekonomik ve politik bir çöküşün eşiğine gelmişti. Sonrasında korona krizi baş göserdi, şimdi de bu patlama. Lübnan’da istikrar sağlanmalı. yılları arasındaki iç savaş zamanlarının tekrarlanması bir seçenek olamaz. Ortadoğu’daki ateş zaten büyük. Suriye’deki iç savaş bir diğer örnek. Avrupa Birliği Komisyonu'nun ’den fazla kişiyi bölgeye yardım için göndermesi yerinde olsa da bu sadece bir ilk adım. Daha fazla adım atılması lazım. Bu sadece ahlaki bir ödev değil, aynı zamanda Avrupa’nın çıkarına. Avrupa, Ortadoğu’nun komşusu ve Lübnan’daki dağılmanın sonuçlarının acısını da dolaysız bir biçimde çeker."

Münchner Merkur gazetesiTürkiye'nin dört kentine kaldırılan seyahat uyarısını ve getirilen yeni uygulamaları şu sözlerle yorumluyor:

"Türkiye’nin ülkeden çıkış yapmadan önce korona testi imkanı sunması ne işe yarıyor? Kulağa mantıklı geliyor fakat Türk hükümeti çok sayıda enfekte olmuş kişiyi teşhis etme konusunda istekli değil. Ayrıca, test ve karantina standartları birbirine denk mi? Kim, ne kadar sıkı kontrol ediyor? Bunu açıklığa kavuşturmalıyız: Türkiye’den dönenler için, nereden ve hangi havalimanından döndüklerinden bağımsız olarak, karantina kuralları ve Almanya’da zorunlu test yükümlülüğü devam ettirilmeli. Yetkililer, enfeksiyondan korunma tedbirleri hususunda kendilerini Erdoğan’ın ellerine bırakacak ve bu yüzden bir cezayı hak edecek kadar naifler."

Süddeutsche Zeitung gazetesi Hiroşima saldırısının yıl dönümünde nükleer silahlanmayı gündemine taşıyor:

"Barack Obama’nın yılında ifade ettiği nükleer silahların olmadığı bir dünya hayalinin gerçekten de sadece bir hayal olduğu anlaşıldı. Gerçekler acımasız: Silahlanma her yerde. Eski nükleer güçler ABD ve Rusya askeri teçhizatlarını modernleştiriyor yeni güçler Çin ve Kuzey Kore ise büyütüyor. İran da Ortadoğu için sonuçlarını hesaplamadan yine bombaya yöneliyor. Nükleer silahlara sahip olmanın pratikte nasıl bir karşılığı olduğunu anlamak için stratejik deha olmaya gerek yok: Nükleer güç Rusya, komşusu Ukrayna’yı parçalayabilir. Kuzey Kore’nin nükleer silah kuşanmış diktatörü Kim Jong-un, Donald Trump’a aşk mektupları yazarken, nükleer bir güç olmayan İran rejimi hâlâ Washington'un baskısı altında inliyor. Despotların bu durumdan çıkardığı, atom bombası üretmenin güvende olmayı sağladığı sonucu yanlış bir öğreti. Hakikat ise ancak Hiroşima ve Nagazaki’deki mezarların arasında aranıp bulunabilir."

DW / AI, EC

©Deutsche Welle Türkçe

Bize yazın

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası

© 2024 Toko Cleax. Seluruh hak cipta.