akıllı derz / Öztürk Plastik Kalıp funduszeue.infoŞti.

Akıllı Derz

akıllı derz

Derz Ürünleri

Can Sıkıcı Çatlaklar İçin Derz Ürünleri

Can Sıkıcı Çatlaklar İçin Derz Ürünleri

Tüm seramik yüzeylerde, özellikle evlerimizde ve iş yerlerimizde sürekli olarak kullanılan ve asla vazgeçilmeyen inşaat malzemelerinden birisi de derz dolgusudur. Derz dolgu özellikle ıslak zeminlerde ve yapının farklı yerlerinde kullanılan seramiklerde, döşeme sırasında seramikler arasında oluşan boşlukların doldurulması için kullanılan üründür. Derz, alçıya benzeyen kimyasal bir üründür. Bazıları uygulanırken derz bandı kullanılabilir. Bazı uygulamalar da ise derz tabancası kullanılır. Kolay derz uygulaması için tavsiye edilen ise derz malasıdır. Kullanım alanı tahmin edildiğinden çok daha geniş bir yelpaze oluşturur. En çok kullanıldığı ve ihtiyaç duyulan yer ise seramik karolardır. Fayans arası derz dışında, betonda aşınma nedeniyle zaman içinde oluşması muhtemel çatlakları kapatmak için de kullanılır. Hemen hemen her beton yapıda, zaman içinde büyük ihtimalle oluşabilecek bu açılmalar çeşitli sebeplerle oluşabilir. Bazen mevsimsel koşullar, bazen de çeşitli darbeler ile oluşan bu çatlaklar, eskimeden kaynaklanan doğal sebeplerle de gerçekleşebilir. Bu çatlakların tamir edilmemesi, büyümesine izin verilmesi ya da görmezden gelinmesi, bir süre sonra betonun hasar almasına sebep olur. Betonun zarar görmesini engellemek için kullanılması gereken ürün bu nedenle oldukça önem taşır. Beton üzerinde bulunan çatlakların giderilmesinde ise tavsiye edilen uygulama yöntemi derz makinesi ile uygulamadır. Evde ise genellikle mutfak, balkon, teras, antre ve havuz gibi alanlarda kullanılan seramiklerin arasını doldurmak için kullanılır. Zaman zaman duvarlarda da kullanılır. Duvarlarda kullanılan taş ve tuğlalar arasında döşeme sonrasında bazı boşluklar kalır. Bu boşluklara öncelikle hazırlanan harç doldurulur, sonrasında mala yardımı ile düzleştirme yapılır. Düzleştirme işleminden sonra taş ve tuğla arasında çizgi şeklinde boşluklar oluşur. Bu kısımları da kapatmak için bu dolgudan kullanılır. Dolgu, seramik, taş ya da tuğla malzemelerin arasına girer. Bu da arasına dolduğu malzemenin birbirine iyi şekilde yapışmasına ve sağlamlaşmasına neden olur. Dolgunun kullanılmasının asıl sebebi budur. Estetik olarak da oldukça çeşitli kullanım alanları olan dolgunun asıl görevi bina yapım aşamasında oluşan çeşitli boşlukları doldurmak, çatlamış betonları onarmak ve ihtiyaç duyulan her alanda tamirat tadilat işlerinde kullanılmasıdır. Bu nedenle her yapıda, ilk aşamada ve sonrasında da dolguya ihtiyaç vardır. Dolgu yapıların olmazsa olmaz malzemeleri arasında ilk sıralardadır.

Derz Dolgusu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Derz Dolgusu Kullanmanın Faydaları Nelerdir?

Hazır derz dolgu ile en çok karıştırılan ve faydaları tartışılan malzeme alçıdır. Ancak iki ürün birbirinin muadili olarak görülse de aslında kullanım alanları ve yapıları dikkate alındığında birbirinden oldukça farklıdır. Alçı da yapılarda tadilat sırasında kullanılan bir malzemedir, zaman zaman dekorasyon malzemesi olarak da kullanılabilir. Çeşitli çizikler, çivilerin meydana getirdiği delikler, ve sıva çatlakları alçı yardımı ile de kapatılabilir ama doğru olan dolgu kullanmaktır. Dekorasyon amaçlı kullanıldığında ise alçıpan yapımında kullanılır. Asma tavan denilen dekoratif tavanlar bu uygulamaya verilebilecek en yaygın örneklerdendir. Dolgu fayanslarda kullanılır. Özellikle ıslak zeminlerdeki fayans aralarında oluşan boşluklar silikonlu derz dolgu kullanılarak kapatılır. Alçı ise duvarlarda kullanılır. Fayans arasında kullanmak için uygun bir ürün değildir. Silikon derz özellikle ıslak alanlarda kullanılır. Bu sayede fayans aralarına su sızması engellenir. Normal dolgu yapılması durumunda bazen sızmalar olduğundan dolayı özellikle banyo ve teras gibi zeminlerde silikonlu kullanılması tavsiye edilir. Bunun dışında balkonlar hem su ile temas halindedir, hem de dış etkenlere en çok maruz kalan yüzeylerden biridir. Bu nedenle bu alanda da mutlaka silikonlu uygulama yapılması gerekmektedir. Seramikler arasında döşeme sonrasında oluşan boşlukların boy uzunluğu ortalama cm uzunluğundadır. Boşlukların derinliği ise - cm civarında olur. Dolgusuz olan karolar su ile temas ettiğinde bu boşluklara su dolar. Bu durum ise yapılan işin ve yapının ömrünün kısalmasına neden olur. Rutubet oluşumuna davet çıkarır. Çatlak betonlarda ise daha ciddi sonuçlar doğurur. Çatlaklar beton üzerinde yağışa maruz kaldığında, özellikle soğuk havalarda buzlanmaya sebep olur. Buzlanma ise betonun kolay şekilde çatlamasının en büyük sebeplerinden biridir. Beton çatlaklarında soğuk derz uygulaması yapılabilir. Bu sayede olumsuz etkilerden beton korunmuş olur. Banyo derz uygulaması ile de fayans aralarına su sızması engellenir. İstenirse görünen yüzeylerde şeffaf derz dolgusu da uygulanabilir. Dolgu çoğu kişi basit ve kolay bir işlem gibi görülebilir. Ya da sadece dekoratif amaçlı olduğu düşünülebilir. Ama dolgu, çoğu yüzey ve beton için oldukça faydalı ve kullanılması gereken bir malzemedir. Derz malzemesi uygulanan yüzeylerde rutubet, nem ve çatlama gibi sorunlar görülmemektedir. Beton için koruma malzemesi olduğundan dolayı oldukça önemlidir.

Derz Araları Nasıl Doldurulur?

Derz Araları Nasıl Yenilenir?

Öncelikle hangi çeşit malzeme ile doldurulması gerektiğine karar verilir. Bu nedenle en uygununu bulmak için derz çeşitleri detaylı şekilde incelenmeli ve karar verilmelidir. Derz uygulaması yapılırken mutlaka maske ve eldiven kullanılmalıdır. Uygulama yapılacak olan alanın aydınlık olması gerekir. Dolgu harcı hazırlanır. Harç bir süre dinlenmeye bırakılır. Doğru dolgunun kıvamı boza gibi olmalıdır. Kullanmadan önce yeniden karıştırılan dolgu derz süngeri ile uygulanır. Bu uygulama genelde çapraz şekilde yapılır ve bu işleme derz çekme adı verilir. Dilenirse bu uygulama da derz bandı kullanılabilir. Ayrıca sünger yerine uygulamada özel sünger mala da kullanılabilir. Uygulama sonrası taşan kısımlar olursa, fazla malzemenin silinmesi önemlidir. Doldurma yapılan alanda hiç boşluk kalmaması için boşlukların üzerinden en az iki ya da üç kere geçilmesi gerekir. Tüm boşlukların tamamen ve sağlıklı şekilde dolduğundan emin olunmalıdır. Bir süre beklendikten sonra alan ilk derz temizliği için uygun hale gelmiştir. Bir sünger yardımı ile alan silinir. İlk silme sonrasında yüzeyde ince bir toz katmanı oluşacaktır. Bu katman da nemli bir sünger yardımı ile bir süre sonra silinebilir. Derz kuruma süresi de dikkate alınarak, derz fırçası ile de yüzey temizlenebilir. Son olarak kuru bir bezle temizliği yapılır. Temizlik işlemi bittikten sonra, dolgular üzerine oluklandırma uygulaması yapılabilir. Yüzey koruyucu denen malzeme, dolgu yapılan yerlere sürüldükten sonra işlem sonlanmıştır. Uygulamanın hem sağlamlığı sağlaması hem de dayanıklı olması için minimum 24 saat beklemek, dolgunun sağlıklı şekilde ve bozulmadan kemikleşmesini sağlayacaktır. Bu nedenle dolgu yapılan alanın kesinlikle kullanılmaması, bekleme süresi konusunda acele edilmemesi ve alanın kuruma işlemi için yeterli süre verilmesi gerekmektedir. Ayrıca dolgu yapılacak olan zeminin öncesinde kontrol edilmesi, dolgunun sağlıklı şekilde uygulanması için oldukça önemlidir. Bu nedenle dolgu yapılmadan önce, zeminin uygun şartlara sahip olup olmadığı mutlaka kontrol edilmeli, zemin uygun değilse, uygun hale getirmek için gerekli işlemler yapılmalıdır. Ayrıca kaplama öncesinde kaplama yapılması gereken alan önceden ısıtılabilir. Bu da dolgunun sağlamlığı konusunda oldukça faydalı bir işlem olması ile bilinir. Her dolgu öncesi, bu uygulama şart olmasa da, ısıtma uygulaması yapılan zeminlerdeki dolguların daha sağlam olduğu ve kullanım ömürlerinin daha uzun olduğu bilinmektedir.

Derz Dolgusu Nasıl Yapılır?

Derz Dolgusu Nasıl Yapılır?

Öncelikle dolgu yapılması planlanan alan iyi şekilde temizlenmeli, tüm kir ve tozdan arındırılmalıdır. Ardından derz yenileme işlemi yapılacaksa eski derzlerin tamamı çıkarılmalı ve yeniden temizlik yapılmalıdır. Dolgu yaparken derzmatik adı verilen ürünler kullanılabilir. Çok detaylı bir işlem yapılmayacak, sadece yenileme işlemi yapılacaksa da sadece derz kalemi kullanılabilir. Derz dolgu fiyatları çok pahalı değildir. Her bütçe uygun seçenekler bulunur. Tüm ön hazırlık aşamaları bittikten sonra derzin rengine karar vermektir. Çünkü simli derz dolgu ve renkli derz dolgu gibi çok sayıda ürün seçeneği vardır. İşlem yapılırken pratik derz dolgusu kullanılabileceği gibi tüp derz dolgu da kullanılabilir. Standart dolgulardan biri örneğin gri derz ya da siyah derz dolgu gibi bir malzeme kullanılacaksa işlem sünger dolgu malası ile de yapılabilir. Malalar, ürün sürülürken rahatlık ve kolaylık sağlar. Ürün fazlasını da çok fazla seramikler üzerinde bırakmadığından tercih edilir. Bu işlem için derz pompası da kullanılabilir. Ürün ile ilgili çok sayıda uygulama yöntemi bulunur. Bu nedenle uygulayacak olan kişi kendisine en uygun olanı, en iyi sonucu elde etmek için seçmelidir. Eğer spatula ile işlem uygulanacaksa ürün dolgu edilirken, spatula 45 derece açı ile tutulmalıdır. Bu dolgunun en kolay şekilde sürülebilmesini sağlar. Derz macunu da aynı şekilde sürülebilir. Şeritli derz işlemi de bu şekilde yapılabilir. Ürün yani dolgu malzemesi, uygulanacak olan alanın üzerine bir ya da iki kere, gerekiyorsa üç kere de üst üste ince katmanlar halinde uygulanabilir. Tek bir kere uygulanması, zamanla çökmelere neden olacağından en az iki kat şeklinde uygulanması tavsiye edilir. Ürün uygulandıktan sonraki en önemli nokta, derz kuruma süresi konusudur. Bu detaya dikkat edilmemesi durumunda yapışkan derz bile kullanılsa zamanla aşınmalar ve kopmalar yaşanacaktır. Bu nedenle en azından saat beklenmelidir. Daha uzun süre beklenmesi, ürünün kemikleşmesini sağlayacağından dolayı çok daha iyidir. Bu işlemde mümkün olduğu kadar çok beklenmesi tavsiye edilmektedir. Kuruma tamamen gerçekleşmeden hafif nemli bir bezle, seramikler üzerinde kalan dolgu tortusunun temizlenmesinde bir sakınca bulunmamaktadır. Tamamen kuruma gerçekleştikten sonra ise ıslak yüzeylerin yıkanarak temizlenmesi gerekir. Kuruma gerçektiyse, herhangi bir sorun yaşanmaz. Bu nedenle tam olarak kuruması için yeteri kadar beklenmesi gerekmektedir.

Derz Fiyatları

Derz Fiyatları

Dolgu malzemeleri hem yeni bir yapı yapılırken hem de eski yapılar yenilenirken oldukça ihtiyaç duyulan ve önem arz eden bir malzemedir. Kullanım alanları ise oldukça geniştir. Dolguların her bütçe için uygun fiyatları bulunur. Dolgu tipine, rengine ve kullanılacak alana göre farklılık gösteren dolgular, en ekonomik seçeneklerden, daha pahalı olanlarına kadar geniş bir yelpazeye sahiptir. Dolgu alırken dikkat edilmesi gereken konu, ne kadar büyüklükte bir alan için kullanılacağıdır. Özellikle yenilemelerde birden fazla kat kullanılması gerektiğinden dolayı alan büyüklüğünden biraz daha fazla ürün alınması tavsiye edilir. Dolgu çeşitlerinde son zamanlarda sıklıkla kendine kullanım alanı bulan epoksi derz dolgu en çok tercih edilen ürünlerdendir. Epoksi dolgu, içinde bulunan epoksi adı verilen malzemenin de bulunduğu, farklı bileşenlerin kimyasal olarak bir araya getirilmesi ile oluşturulmuş, normal dolgulara kıyasla çok daha uzun ömürlü ve suya dayanıklı olmaları ile bilinir. Normal dolgulardan biraz daha farklı olarak 2 milimetreden 15 milimetreye kadar olan alanları doldurmak amacı ile kullanılabilir. Diğer çeşitlerine göre en önemli farklılarından bir diğeri ise içeriğinde solvent adı verilen malzemenin bulunmamasıdır. Ayrıca diğer dolgulara göre çok daha kolay şekilde uygulanır, kuruması daha sürer ve kullanımı, temizliği daha pratik şekilde yapılabilir. Özellikle alanda cam ya da porselen seramik gibi ürünler kullanıldıysa epoksi dolgu kullanılmalıdır. Çok daha iyi sonuçlar alınabilir. Oldukça dayanıklı olan bu dolgu türü, hem iç mekânlar da hem de dış mekânlarda gönül rahatlığı ile kullanılabilir. Normal dolgu türlerine çok daha sağlıklı ve hijyenik olduğu, temizliğinin kolay olduğu bilinir ve bu özelliği sebebi ile de son dönemlerin sıklıkla tercih edilen yapı sarf malzemelerinden birisidir. Diğer dolgu malzemeleri için çimento bazı tercih edilir. Epoksi malzemede çimento bazı kullanılmazlar. İçinde daha farklı kimyasal bileşenler bulunur. Evlerde ve iş yerlerinde, mutfaklarda, banyolar, yemekhane gibi çok kişinin girdiği alanlarda, balkonlarda ve teraslarda da kullanılır. Profesyonel alanlarda da kullanılabilir. Büyük işletmelerin, spor salonlarının, güzellik merkezlerinin, otellerin ve tatil köylerinin spa adı verilen merkezlerinde, saunalarında, duşlarında, kapalı ve açık yüzme havuzlarının olduğu alanlarda da sıklıkla kullanılan yeni nesil bir malzemedir.

Fayans Aralarının Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Fayans Aralarının Temizliği Nasıl Yapılmalıdır?

Fayans dolgu ya da fayans dolgusu yenileme işlemi yapmak kadar, sonrasında bakımı ve temizliği de oldukça önemli bir konudur. Fayans aralarında bulunan dolgular yenilebilir ama sürekli olarak yenilenmesi aşınmalara neden olacağından ilk yapıldıktan ve yenileme işleminden sonra temizliğine ve bakımına dikkat edilmesini gerektirir. Fayans aralarındaki dolgular siyah, beyaz, gri ve simli gibi farklı renklerde olabilir. Siyah ve gri dolgular kiri göstermediğinden dolayı tercih edilebilir ama bu düzenli şekilde temizlenmeyeceği ve bakımının yapılmasına gerek olmadığı anlamına gelmez. Özellikle beyaz renkte olan fayans aralarında zamanla kir birikir ve kötü bir görüntüye sebep olur. Önceleri temizlik işlemi oldukça zahmetli bir işlemdi ama günümüzde derz temizleyen kalemler ve özel derz temizleyici malzemelerle oldukça kolay hale geldi. Sadece temizlik için üretilen bu malzemelerin kullanımı da bir o kadar kolay. Öncelikle temizlik işlemi için doğal yöntem olan karbonat ve beyaz sirke karışımı kullanılabilir. Aynı işlem karbonat ve çamaşır suyu kullanılarak da gerçekleştirilebilir. Burada karışım fayans aralarına sürülmeli ve ardından bir süre beklendikten sonra mümkünse sıcak su ile fırçalayarak temizlenmelidir. Diş macunu ise son zamanlarda ev hanımlarının kullandığı ilginç malzemelerden biri haline geldi. Beyaz diş macunu, fırça yardımı ile fayans aralarına uygulanabilir. Bu da temizlik için yeterli olabilen bir yöntemdir. Bir diğer seçenek ise çamaşır suyu kullanarak temizlemektir. Ancak kimyasallar fayans aralarına çok fazla sürüldüğünde ya da normalden daha fazla fırçalandığında zararlı olabilir. Fayanslarda aşınmalar meydana gelebilir. Bu nedenle dikkatli olmak gerekmektedir. Özellikle simli ya da siyah olan dolgular bu yolla temizlendiğinde dolgunun rengi atabilir, solabilir ya da özelliğini kaybedebilir. Bu nedenle dikkatli olmak gerekir. Son yöntem ise derz temizliği için özel olarak üretilen ve mavi su adı verilen ürünlerden kullanmaktır. Bu ürünler sadece dolgu temizliği için üretildiğinden, dolguya bir zarar vermez ve aşındırmaz. Profesyonel bir kimyasal bileşene sahip olduğundan hem kullanımı kolaydır, hem de çok yorulmadan dolgu temizliği bu sayede kolaylıkla yapılabilir. Derz ile ilgili ihtiyacınız olabilecek tüm ürünler Trendyol çatısı altında kolaylıkla bulunabilir. Her ürünün teknik özellikleri ve kullanım alanları detaylı şekilde gösterilir.

Ofisiniz için her şey!
  • Anasayfa
  • Gıda
  • Temizlik
  • Kırtasiye
    • Dosyalama Ürünleri Çeşitleri
    • Masaüstü Ofis Gereçleri Çeşitleri
      • Delgeç , Zımba , Tel Sökücüler
      • Makas , Maket Bıçağı ve Yedekleri
      • Kalemlik , Bant Kesiciler , Çöp Kovası
      • Ataş , Zımba Teli , Kıskaç
      • Para Bantları
      • Para Kasası
      • Yapıştırıcılar
      • Lastik , Cetvel , Zarf Açacakları , Istampa
      • Çift Taraflı Bantlar
      • Şerit Siliciler
      • Tümünü Gör
    • Kalem Çeşitleri
    • Not Kağıdı ve Zarf Çeşitleri
    • Yazı Tahtası Çeşitleri
    • Sanatsal Ürün Çeşitleri
    • Arşiv ve Paketleme Ürün Çeşitleri
    • Ciltleme Malzemeleri
    • Tümünü Gör »
  • Kağıt Grubu
  • Ofis Makineleri
  • Tüketim Ürünleri
Navigasyon

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası