2022 2023 mak kararları / Av Dönemi Yumurtalık İlçe Av Komisyon Kararı

2022 2023 Mak Kararları

2022 2023 mak kararları

Merkez Av Komisyonu Av Dönemi için Alınan kararlar

Merkez Av Komisyonu Av Dönemi için 15 Haziran günü toplanarak tüm yurdu kapsayan kararlarını almıştır.

Toplantıya Hatay Tabiatı Koruma Derneği Adına STK temsilcisi olarak katıldım. Toplantıda üzerinde görüşülen bütün maddeler kapsamında Yaban Hayatı Uzmanı olarak katkılarımızı sunduk ve bazı maddeler kapsamında alınan kararlara etki eden katkılar sunduk. Avcı temsilcileri ile, Bakanlık yetkilileri ile görüşmeler yaparak Doğaya, avcılığa, yaban hayatına yönelik konularda düşüncelerimiz aktarmaya ve birbirimizi anlamaya çalıştık. Doğanın ve Yaban hayatının korunması konusunda bilinçli avcılarla bazı konularda birlikte çalışma imkanlarını görüştük. Bakanlık yetkililerinin verdiği bilgilere göre önümüzdeki yıllarda oluşturulacak çalışma grupları ve çalıştaylar ile kararların tek bir toplantıda ve kısa bir sürede alınması yerine uzun süreli çalışmalarla alınacağı daha üretken olacak bir çalışma sürecine gidileceği bilgisini mutlulukla öğrendik. Türkiye Kuşları ve Memelileri listelerinin tekrar güncellenmesi konusunda fikir birliğine vardık. yılında katıldığım toplantıda Kaya sansarının av listesinden çıkarılması sonrası bu toplantıda da Ada tavşanının al listesinden çıkarılması konusunda fikir birliğine vararak karar aldık. Nesli tehlikede olarak listelenen Elmabaş patka ve Üveyik oy çokluğu ile listede tutuldu, ancak avlanma limitleri süreç içinde 8'den 2'ye kadar düşürüldü. Ayrıca özellikle Elmabaş pakta üzerinde Bakanlık tarafından geniş kapsamlı bir çalışmaya başlanması görüşleri ortaya konuldu. Son yıldır komisyonda Üniversite temsilcisi hocalar ve STK adına katılan konu uzmanı veya konuya duyarlı katılımcılar ile işin daha çok av tarafında bulunan katılımcıların birlikte bulunması ve aralarında diyoloğun artmasının olumlu sonuçları toplantılara yansımaya başladı. Avcılar ve Yaban Hayatı uzmanı akademisyenler birbirlerini daha iyi anlayarak konular üzerinde daha kolay ve hızlı anlaşma zemine ulaşmaya başladılar. Avcı temsilcilerinin bazı önerilerini Akademisyenler desteklerken, akademisyenlerin bazı önerilerini avcı temsilcileri desteklediler. Bu diyalog ortamının ve seneye başlayacak çalıştay destekli yeni sürecin sonraki yıllarda yapılacak MAK toplantılarında pek çok yeni kararın alınmasına zemin oluşturacağını düşünüyorum.

Toplantıda pek çok arkadaşımızı, dostumuzu, hocamızı tekrar görme fırsatı da bulduk. Özellikle uzun yıllardır görmediğim değerli Ağabeyim, hemşehrim Prof. Dr. Ali Erdoğan Hocayı görmekten memnuniyet duydum. Ali Hocamızın da Ornitoloji alanındaki engin bilgi ve deneyimi ile toplantıya çok önemli katkıları oldu.

-Avlanma süreleri, avcı başına günlük avlanacak av hayvanı limitini, yasaklanan devlet ve genel avlaklar, türler ve avlanma günleri,

-İl genelinde yasaklanan türler,

-Av hayvanlarından koruma altına alınacaklar ile avına izin verilenleri,

-Avlanmada kullanılması ve bulundurulması yasaklanan araçlar, gereçler ve özellikleri ile avlanma esasları,

-Yasaklanan avlanma usulleri,

Yaban domuzu sürek avı esasları ile mücadele maksatlı avlanmalar,

-Avlanmada kullanılması yasaklanan araç ve gereçler ile diğer kısıtlama ve düzenlemeler görüşülerek karara bağlandı.

MAK toplantı kararları, Resmi Gazetede yayımlanmasının ardından yürürlüğe girecektir.

Abdullah Öğünç Sayfasından alınmıştır

sayılı Kara Avcılığı Kanununun (Kanun) 3 üncü maddesi gereğince Yumurtalık İlçe Kaymakamı Hasan Hüseyin VURAL Başkanlığında, İlçe Jandarma Komutan Abdulselam SEVİNÇ, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Faruk AYYILDIZ, İlçe Milli Eğitim Müdür V. Tolga TEMİR, Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Adana Şube Müdürlüğü Yumurtalık Yumurtalık Lagünü Milli Park Şefi Yusuf ARDIÇ’ tan teşekkül ettirilen İlçe Av Komisyonu 24/01/ tarihinde Kaymakamlığa ait toplantı salonunda saat da toplanarak av dönemi için İl Av Komisyonuna sunulmak üzere aşağıdaki hususları karara bağlamıştır.

1-Komisyonca Avlanmasına İzin Verilen Av Hayvanları ve Avlanma Süreleri:

Kanunun 4. maddesi gereğince belirlenen listede yer alan av hayvanlarının avlanma süreleri bölgemizin yaşam koşulları ve av hayvanlarının biyolojileri dikkate alınarak aşağıda belirtilmiştir.

a ) I. grup avlanabilen kuşlardan, bıldırcın ve üveyik avının;

  13 /08/ Cumartesi günü başlayıp, 13/11/ Pazar günü sona ermesi,

b) II. grup avlanabilen kuşlardan, kum kekliği, kınalı keklik ve çil keklik avının;

  15/10/ Cumartesi günü başlayıp, 15/01/ Pazar günü sona ermesi.

c) III. grup avlanabilen kuşlardan, sakarmeke, sakarca, yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, kılkuyruk, elmabaş patka, çıkrıkçın, suçulluğu, kaya güvercini, tahtalı, karatavuk, öter ardıç, kaşıkgaga ve çulluk avının;

15/10/ Cumartesi günü başlayıp, 26/02/ Pazar günü sona ermesi.

d) IV. grup avlanabilen kuşlardan, alakarga, küçük karga, ekin kargası, leşkargası, karabatak ve saksağan avının;

13/08/ Cumartesi günü başlayıp, 26/02/ Pazar günü sona ermesi.

e) I. grup memeli av hayvanlarından, yabani tavşan, ada tavşanı, tilki ve kaya sansarı avının;

15/10/ Cumartesi günü başlayıp, 15/01/ Pazar günü sona ermesi.

f) II. grup memeli av hayvanlarından, yaban domuzu ve çakal avının;

13/08/ Cumartesi günü başlayıp, 26/02/ Pazar günü sona ermesi.

g) Yukarıda yazılı av hayvanlarının avının belirtilen tarihler arasında Salı, Çarşamba, Cumartesi, Pazar günlerinde ve resmi ve idari tatil günlerinde yapılabilmesini,

(Av hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme, erginleşme gibi yaşam evreleri dikkate alınarak gruplar halinde veya türler itibarı ile avının başlama ve bitiş tarihleri ile avlanma günleri bu bölümde teklif edilecektir.)

2- Komisyonca Avına İzin Verilen Av Hayvanlarının Avlanma Limitleri:

Avına izin verilen av hayvanlarının, avcı başına bir av günü için en fazla;

KUŞLAR

Avlanma Limiti

Bıldırcın

10

Üveyik

8

Karatavuk, öter ardıç, sakarca

5’er

Tahtalı

5

Kaya güvercini

6

Çulluk

5

Saksağan

15

Sakarmeke

4

Karabatak

5

Alakarga, suçulluğu (bekasin)

1’er

Kınalı keklik ve kum kekliği

Toplamda 2

Çil keklik, bu av sezonunda ilimizde avlanacaktır/avlanmayacaktır.

 

(NOT:İlinizde çil keklik avına izin verilip verilmeyeceği bu satırda belirtilecektir.)

 

Yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, elmabaş patka, kaşıkgaga ve çıkrıkçın (Toplam 6 avlanma limiti içindesadece1 tanesikılkuyruk olabilir)

Toplamda 6

Küçük karga, ekinkargası ve leşkargası

Toplam 15

Serçe ve kızıl sırtlı örümcek kuşu (Atmaca yakalamak amacıyla, atmacacılık sertifikası sahibi kişiler tekrar doğaya canlı olarak bırakmak kaydıyla yakalayabilir.)

Yılda Toplam 6

MEMELİLER

Avlanma Limiti

Yabani tavşan

2

Ada tavşanı

1

Yaban domuzu (sürek, bek ve yürüyüş avında avcı başına toplamda)

5

Kaya Sansarı

2

Çakal

2

Tilki

2

3-Komisyonca Koruma Altına Alınan Av Hayvanları:

………….

4- Av Döneminde Komisyonca Koruma Altına Alınan Av Hayvanlarından Avlatılması Talep Edilen Türler:

…………..

5- Komisyonca Yasaklanan Avlanma Usul ve Şekilleri:

Sayılı Kara Avcılığı Kanununun 6’ncı maddesinde yasaklanan avlanma usul ve şekillerinin dışında, ilimiz dahilinde yapıldığı tespit edilen avlanma şekil ve usulleri ile avlanmanın yasaklanması için MAK’na teklifte bulunulmasına,

(Bu bölümde iliniz dahilinde yapıldığı bilinen ve yasaklanması öngörülen avlanma usulleri belirtilecektir.)

6-Komisyonca Yasaklanan Avlanma Araç ve Gereçleri İle Özellikleri:

a

b

c

(Bu bölümde avlanmada kullanılmasının yasaklanması öngörülen araç ve gereçler ile bunların özellikleri belirtilerek teklif edilecektir.)

7- Mücadele Maksatlı Avlanma Esas ve Usulleri:

(Bu bölümde Kanunun 6/3 maddesi gereğinde mücadele maksatlı avlanma, silahları, araç ve gereçleri taşıma ve köpek bulundurma esasları ile eğitilmiş hayvanlarla ile Atmaca gibi- avlanma esasları belirlenerek teklif edilecektir.)

Yaban domuzu avında üzerinde saçma bulunmamak kaydıyla tüfeklerde takoz takma zorunluluğunun kaldırılması.

8-İl Av Komisyonunca Avlanmanın Yasaklandığı Alanlar:

 Av hayvanlarının tabii ortamlarında korunarak çoğalmalarını temin etmek maksadıyla avlanmanın yasaklandığı genel ve devlet avlaklar:

İlçe Av Komisyonlarınca gerekçeleri belirtilerek ve il Av Komisyonumuzca uygun görülen;

9-Diğer Hususlar:

(Bu kısımda av ve yaban hayatının korunması ve geliştirilmesine yönelik MAK’ta gündeme getirilmesi istenen konular/hususlar/talepler yazılacaktır.)

Şehit yakınlarının (1. Derece) ve Gazilerin, % 40 ve üzeri engelli olanların belgeleyerek Maliye Harcı ile avlanma izin ücretlerinin % 50 indirimli olarak tahsil edilmesi yönünde kanun değişikliği yapılması tavsiyesinin komisyona sunulması;

Av suçundan dolayı avcılık belgelerinin iptal edilmemesi, bunun yerine cezaların katlanması.

Av Korumanın etkin bir şekilde yürütülebilmesi için öncelikle taşra teşkilatlarının personel eksikliğinin biran önce giderilmesi gerekmektedir.

Personelin ihtiyacı olan kaliteli dürbün, teleskop, fotoğraf makinası, yaka kamerası, dron vb. ekipmanların yeterince alınarak ekiplerin etkin koruma yapması sağlanmalıdır.

En önemlisi de görevi sırasında veya görevinden dolayı fiziki veya sözlü şiddete maruz kalan personele sahip çıkılarak avukatının Bakanlığımızca verilmesi ve davaya Bakanlığımızın bizzat taraf olarak dahil olması saldırıların önüne geçecektir.  Böylece personelin daha özverili çalışması sağlanacaktır.

Avlaktan bir av günü için 3 türe izin alınabilsin.

Bölgesel Avcı Üye:

İLÇE AV KOMİSYONU

Komisyon Başkanı

Hasan Hüseyin VURAL

Kaymakam

İMZA

 

Üye

Abdulselam SEVİNÇ

İlçe Jandarma Komutanı

İMZA

 

 

Üye

Faruk AYYILDIZ

İlçe Tarım ve Orman Müdürü

İMZA

 

Üye

Tolga TEMİR

İlçe Milli Eğitim Müdür V.

İMZA

 

Üye

Yusuf ARDIÇ

Yumurtalık Lagünü MP Şefi

İMZA

 

 

 

 

 

- Av Dönemi Merkez Av Komisyon Kararları Yayınlandı.

RESMİ GAZETE TAMAMI İÇİN LİNKİ TİKLAYIN

funduszeue.info

Karara göre, sayılı Kara Avcılığı Kanunu’nun ilgili maddesi doğrultusunda, Bakan Yardımcısı Dr. Veysel TİRYAKİ oluşturulan Merkez Av Komisyonu, illerden gelen komisyon kararları ile komisyona sunulan diğer belgeleri inceleyerek karara bağladı.

Kararda, av usul ve esaslarının yanı sıra koruma altına alınan av hayvanları ile Merkez Av Komisyonunca avlanmasına izin verilen av hayvanları, avlanma limitleri ve avlanmanın yasak olduğu sahalara ilişkin bilgiler yer alıyor.

Merkez Av Komisyonu, d&#;nemi i&#;in avlanma b&#;lgelerini ve t&#;rleri belirledi

Tarım ve Orman Bakanlığı Merkez Av Komisyonunun dönemine ilişkin kararları, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, yaban hayvanlarının biyolojik gelişimlerinde iklimsel olarak oluşan bölgesel farklılıklar dikkate alınarak avlanma bölgeleri, türler, avlanma süreleri ve limitleri belirlendi.

Bıldırcın ve üveyik avı, Ege, Doğu Akdeniz, Batı Akdeniz, Marmara, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerinde 20 Ağustos'ta başlayacak.

Aynı bölgelerde (bazı iller hariç) kum kekliği, kınalı keklik ve çil keklik avı ise 15 Eylül 8 Ocak arasında yapılabilecek.

Söz konusu bölgelerde, sakar meke, sakarca, yeşilbaş, boz ördek, fiyu, çamurcun, Macar ördeği, tepeli patka, kılkuyruk, elmabaş patka, çıkrıkçın, su çulluğu, kaya güvercini, tahtalı, karatavuk, öter ardıç, kaşıkgaga ve çulluk avı ise 15 Ekim'de başlayacak ve 5 Mart 'te sona erecek.

Alakarga, küçük karga, ekin kargası, leş kargası, karabatak ve saksağan avı 20 Ağustos başlayacak ve 5 Mart kadar devam edecek.

Yaban tavşanı, ada tavşanı ve tilki avı 15 Ekim 8 Ocak , yaban domuzu ve çakal avı ise 20 Ağustos Şubat arasında yapılabilecek.

Bir avcı gün içerisinde, 10'dan fazla bıldırcın, 3'er adetten fazla üveyik, kara tavuk, öter ardıç, sakarca ve karabatak, 4'ten fazla tahtalı, 6'dan fazla kaya güvercini, 5'ten fazla çulluk, 15'ten fazla saksağan, 4'ten fazla sakar meke avlayamayacak.

Söz konusu süreler içinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller de dahil) avlanmak serbest olacak. Yaban domuzu avı salı günü de yapılabilecek.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası