lpg regülatör değişimi muayene / LPG TANK DEĞİŞİMİ

Lpg Regülatör Değişimi Muayene

lpg regülatör değişimi muayene

 

 

*Eski Tip arabalar benzinde de çalışmalıdır

*Tank Tarihi 10 yıl yılı aşmamaış olması gerekmektedir.

*Tank Havalandırma bacaları olması gerekmektedir

* Aracın bakır borularının gırtlak hortum dediğimiz malzemelerle üzer, kapalı olmaması gerekmektedir. Metal spiral kaplamalar da kabul edilmemektedir.

* Tank yalıtım malzemesinin - sürmeyi önleyecek şekilde tankın altında olması zorunludur yıllardır olduğu gibi..

* LPG Borularının egzoza en az 10 cm uzakta olması gerekmektedir. eğer ki kurtarmıyor ise özel yalıyım saç malzemesi kullanılması zorunludur.

AYRINTILAR İÇİN DANIŞINIZ 

0 44 42

 

 

TÜVTURK tarafından 1 Ocak tarihinden bu yana araçların trafiğe uygunluk muayenesinde uygulanan tabloya bazı yeni kusur parantezleri açıldı, tablodaki bazı eski kusurlar yeniden değerlendirmeye tabi tutuldu. 3 Mart itibariyle uygulanacak yeni “Kusurlar Tablosu” için buraya tıklayabilirsiniz.

Araç muayenesine gitmeden önce aşağıdaki temel adımları atmayı ihmal etmeyin:

  • funduszeue.info adresinden online randevu alın.
  • Aracınızın borcu olup olmadığını kontrol edin, varsa ödeyin.
  • Egzoz gazı emisyon ölçümünüzün geçerli olup olmadığını kontrol edin. Tarihi geçmişse yeni ölçüm yaptırın.
  • Gerekli evrakı toparlayın:
    • Ruhsat
    • Trafik sigortası
    • Egzoz gazı emisyon ölçüm belgesi
    • Kimlik / Araç size ait değilse vekalet
    • Gerekli ekipmanı kontrol edin:
      • İlkyardım çantası
      • Üçgen reflektör
      • Yangın söndürme cihazı
      • Stepne
      • Araç cinsine göre ek ekipman


"Kusursuz" günler diliyoruz!

("Periyodik Muayene", "Zorunlu Muayene" ve "Tadilat Sonrası Muayene" ile ilgilidir.)

Araç muayenesinin sağlıklı bir biçimde gerçekleştirilebilmesi ve aracınızın muayeneye kabulü için, aşağıda belirtilen kontrollerin tarafınızca yapılması, işlemlerinizin hızlıca ve kolaylıkla hayata geçmesini sağlar. Muayene öncesi belirtilen hususları kontrol etmenizi ve belirtilen tüm belgelerin asıllarını yanınızda bulundurmanızı önemle rica ederiz.

1. Muayeneye gelirken araç ruhsatınızı yanınızda getiriniz, ruhsatınızda yeni muayene tarihini yazacak boş alan yok ise, istasyonlarımızda ücretsiz olarak düzenlenen Elektronik Tespit Formu ile Tescil kuruluşlarına giderek yeni ruhsatınızı alabilirsiniz.

(Satış ve devirlerde, Tescü Belgesi noterler tarafından alındığından yenisi düzenlenene kadar, noterlerce verilen "EK Araç Tesciline ilişkin Geçici Belge" (geçerlilik tarihi dolmamış) muayene sırasında yanınızda olmalıdır.)

2. Şasi no, motor no, araç rengi, logo, takograf, taksimetre bulunurluğu vb konularda aracın fiili durumu ile ruhsat bilgileri arasında fark var ise muayene esnasında düzenlenecek elektronik tespit formu ile tescil kuruluşundan gerekli düzeltme yapılabilir. Yakıt durumu ve diğer teknik uyumsuzluklar için istasyonlarımıza lütfen Şoförler Cemiyeti'nden alacağınız Ek-1 formu ile geliniz.

3. Aracınızda LPG takılı ise, öncelikle bu tadilatın ruhsatınıza işlenmiş olması gereklidir. LPG'Iİ araçların tank etiketinin ve regülatör marka, seri no bilgilerinin okunabilir durumda olması gerekmektedir. Aksi durumda muayene işlemi gerçekleştirilemez. Böyle durumlarda Tadilat için firmamıza başvurabilirsiniz.

4. Aracınızda tadilat yapılmış ise, bu tadilatın proje ve hesaplarının onaylatılmış ve tadilatın tescil kuruluşuna bildirilmiş olması gereklidir. Eğer bir tadilat yapılmış ve bu tescil kuruluşuna bildirilmemiş ise, "Tadilat Sonrası Muayene" işlemini tamamlatmalı ve tescil kuruluşuna başvurmalısınız. "Tadilat Sonrası Muayene" işlemi için; "Periyodik Muayene" için istenen belgelere ek olarak yetkili mühendisler tarafından çizilmiş, onaylı tadilat projesi ve hesaplarını. Şoförler Cemiyeti'nden alınan EK-1 belgesini yanınızda bulundurmanız gerekir. Aracınızın "Tadilat Sonrası Muayenesi" ve "Periyodik Muayenesi" birlikte tamamlanacak ve bu iki işlem için tek ücret alınacaktır.

5. Trafik sigortanızın tarihi, muayene öncesi kontrol edilmelidir. Tarihi geçmiş sigortaların yenilenmesi ve sonrasında muayene işlemine gelinmesi gerekmektedir.

6. Aracınızın vergi borcu, trafik para cezası ve OGS kaçak geçiş cezası bulunup bulunmadığı önceden kontrol edilmelidir. Borcu olan araçların periyodik, zorunlu ve tadilat sonrası muayeneleri gerçekleştirilmemektedir. T.C. Maliye Bakanlığı'na ait funduszeue.info internet adresine girerek aracınız ile ilgili "Borç Sorgulaması” yapabilirsiniz.

7. Aracın "Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü”nün geçerli olması önemlidir. Geçerli Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü olmayan araçlar, muayene sonrası yerilen raporda, "Ağır Kusurlu" olarak tanımlanır. (Egzoz Gazı Emisyon Ölçümünü tüm sabit istasyonlarımızdan yaptırabilirsiniz. Bu hizmeti alabileceğiniz Gezici istasyonlarımızı funduszeue.info adresinden veya 0 Çağrı Merkezimizden öğrenebilirsiniz.)

8. Araç cinsine uygun, kullanılabilir durumda yangın tüpü, ilkyardım çantası (içeriği tam), 2 adet üçgen reflektör gibi "Araç Donanımlan"nın tam olup olmadığı kontrol edilmelidir. Ayrıca; traktör, kamyon, römorklara ve tırlara uygun arka işaret levhası takılı olmalıdır.

9. Aracınızın tüm ön ve arka aydınlatma sistemleri, sinyaller ve iç aydınlatma sistemleri çalışır durumda olmalıdır.

Emniyet kemerlerinin, ilgili yönetmeliklerde belirtilen özelliklere haiz, tam ve çalışır durumda olması gerekmektedir.

Aracınızın ön ve varsa arka cam yıkama sistemleri çalışır durumda, aynaları ise eksiksiz olmalıdır.

Minibüs ve otobüs araç sahipleri, araçlarda, acil çıkış levhalarının ve yeterli adette acil çıkış çekicinin bulunup bulunmadığını kontrol etmelidir.

Aracınızın genişlik, yükseklik ve uzunluk gibi boyut bilgilerinin Karayolları Trafik Yönetmeliği'ne uygun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Yönetmelik gereği frigorifik araçlarda maksimum genişlik mm'ye kadar kabul edilirken diğer araçlarda mm'dir. Maksimum yükseklik mm'dir ve bu sınırın üzerindeki araçların muayenesi onaylanmaz (Kamyon ve kamyonetlerde tüm boyutlarda %2, römork ve yarı römorklarda sadece yükseklikte %2 tolerans vardır.).

"Trafik ve Tescil Belgeleri”nde belirtilen "Şasi Numarası”nın aracın gövdesi üzerinde belirtilen numaralarla aynı ve tam olması gereklidir. Aracınızın şasi numarasının kaza, çürüme veya eskime sonucunda okunamaması nedeniyle şasi gövdesinin veya şasi numarasının bulunduğu parça değiştirilmiş ise, bu değişikliklerin, yetkili mühendisler tarafından çizilmiş, onaylı tadilat projesi ve hesapları ile yapılmış olması gereklidir. Değişikliğin ardından, tadilat projesi ve hesapları ile birlikte TUVTURK Araç Muayene istasyonlarına gelinerek aracın "Tadilat Sonrası Muayenecinin yaptırılması gereklidir.

Muayeneye getireceğiniz araç size ait değil ise vekalet durumu ile ilgili gerekliliklere uyunuz. Detaylar için funduszeue.info'yi ziyaret ediniz.

T.C. Kimlik No'sunu gösteren nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaportunuzu yanınızda getiriniz. *Yukarıda bahsi geçen kontrolleri yaparak aracınızın basit sorunlardan ötürü muayenede başarısız olmasını önleyebilirsiniz. Ancak, aracınızda belirtilen sorunların olmaması, araç muayenenizin olumlu sonuçlanacağına işaret etmez. Muayene sırasında, aracınızda, sadece uzman teknisyenlerimizce tespit edilebilecek kusurlar mevcut olabilir. Araç muayene kusur listesine dair bilgi için; funduszeue.info adresini ziyaret edebilirsiniz. İletişim: funduszeue.info - 0            

funduszeue.info sitesinden alıntıdır.

Tank Değişimi Sızdırmazlık Raporu


LPG Tankı Değişince Sızdırmazlık Raporu Almak Gerekiyormu ?

Bu yazımızda funduszeue.info olarak siz değerli LPG'li araç sahiplerine sızdırmazlık raporu hangi durumlarda zorunlur, hangi durumlarda gereksizdir herkesin anlayabileceği şekilde açıklama yapmak istedik.

Otogaz sistemi takılı olan araç sahiplerinin merak ettiği konulardan biride aracın muayenesi geldiğinde, makina mühendisleri odasından LPG sızdırmazlık raporu almak zorunlumu? sorusudur. yılında çıkan yasaya göre on yılınını doldurmamış en az 2 yıl kullanım ömrü olan araçlardaki, tanklarda her hangi bir gaz kaçağı veya şamandra kapağı ve bakır boruların üzerine geçirilen hortumlarda yırtık yok ise ise sızdırmazlık raporu zorunlu değildir.

Sizlere tavsiyemiz aracı muayeneye götürmeden önce müşterisi olduğunuz LPG servisine giderek aracın LPG sisteminde kaçak olup olmadığını araçta muayeneye engel olacak LPG sorunu olup olmadığını kontrol ettirmenizdir.

LPG Sızdırmazlık Raporu Zorunluluğu Gereken Durumlar

1- Araca ilk defa yani yeni LPG sistemi takılmış ise montajı yapan firma tarafından düzenlenen fatura ve evraklarla sızdırmazlık raporu alınıp ruhsata işlenmesi gerekir. 

2- Otogaz sistemlerinde 10 yıllık kullanım ömrünü tamamlayan depo, yani LPG tank değişimi sonrası tankı taktırmış olduğunuz firmadan aldığınız LPG tadilat raporu ve fatura ile sızdırmazlık raporu almak gerekir. 
 

3- Makina mühendisleri odasının yapmış olduğu yeni düzenlemeye göre LPG tankı üzerindeki üretim tarihi örneğin gibi altı haneli yazması gereklidir. LPG tankı üzerinde bulunan marka ve üretim tarihi gibi bilgilerin yer aldığı etikete örneğin tank üretim tarihi 08/17  gibi dört haneli yazılı ise yeni düzenleme ile tankın değişmesi ve LPG sızdırmazlık belgesi alınması gereklidir. 

4- Araçta bulunan LPG sisteminde muayene istasyonu tarafından LPG kaçağına rastlanır ise LPG sızdırmazlık raporu almanız gerekebilir. 

5- Araçta takılı olan eski yada yeni LPG sisteminde aksağam listesi dışına takılmış yedek parça veya LPG ekipmanları uygun monte edilmemiş ise muayene istasyonu tarafından sızdırlamazlık raporu istenir.

5- LPG sisteminde eksikliklere rastlanırsa örneğin şamandıra havalandırma kapağı gibi eksikliklere muayene istasyonu tarafından rastlanırsa sızdırmazlık raporu istenir.

6- yılında makina mühendisleri odasının yayınladığı tüzüğe göre araçlardaki LPG beyni yani regülatör değişimi sonrası Otogaz servisinden alınan LPG montaj tespit raporu ile sızdırmazlık raporu almak zorunlu hale gelmiştir.

LPG Sızdırmazlık Raporu Nereden Alınır?

LPG sızdırmazlık raporu bağlı olduğunuz ilde bulunan makina mühendisleri odası adına açılmış LPG sızdırmazlık istasyonundan ilçelerde ise ayda veya onbeş günde bir kez gelen gezici sızdırmazlık istasyonlarından alabilirsiniz. 

Sızdırmazlık Raporu Almak İçin Gerekli Belgeler  

Daha Önceden LPG Ruhsata işlenmiş ve LPG Sisteminde Kusur Yok İse

Aracın ruhsatı yeterlidir.

 

Araca İlk Kez LPG Sistemi Takılıp Ruhsata işlenecek ise;

Araç ruhsatının aslı

LPG sistemini montaj eden firma tarafından hazırlanan LPG montaj tespit tutanağı ve faturası ile alınabilir.

LPG sızdırmazlık Raporu Fiyatı 35 TL 

 

Aşağıdaki ilgili linki tıklayarak aracınızda oluşan otogaz sorunları ve çözümleri hakkında ustalarımız tarafından kaleme alınmış makaleleri okuyabilirsiniz.

Sıralı Sistem LPG Arızaları Ve Sebepleri Karbüratörlü Sistem LPG Arızaları Ve Sebepleri

 

26 Ekim ,TAKVİM GAZETESİNİN HABERİNE GÖRE LPG TANK KULLANIM ÖMRÜ 10 YILDAN 15 YILA ÇIKACAK

 

ARAÇLARIN ALT KISMINA LPG DOLUM AĞIZLARI KONULMAYACAK

 

Haber takvim gazatesinden alıntıdır. Araçlara LPG/CNG yakıt sistemi tadilatı uygulamasına getirilen ilave hükümler hakkında bilgi veren Özlü, şunları kaydetti:

Gaz istasyonlarında LPG dolumu yapan personelin mağduriyetine yol açan araçlardaki dolum ağızları ile ilgili olarak çalışma yapıldı. AİTM Yönetmeliğinin yürürlüğe girmesinden sonra yapılacak LPG/CNG tadilatlarında, LPG/CNG dolum ağzının aracın alt kısmında bulunmaması gerektiği yönünde düzenleme yapıldı. Yani araçların alt kısmına LPG dolum ağızları konulmayacak. Ayrıca güncel uluslararası standartlar dikkate alınarak LPG/CNG tank ömürleri için çalışma yapıldı ve CNG tank ömrü 20 yıla, LPG tank ömrü ise 15 yıla çıkartıldı."

 

AİTM Yönetmeliğinin yanı sıra Yetkili Teknik Sorumluların Görev, Yükümlülük ve Sertifikalandırılmasına Dair Tebliğ de Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, bakanlık tarafından yürütülen otomotiv tip onayı mevzuatı kapsamında firmalarda faaliyette bulunan veya sözleşmeli görev yapan teknik elemanların (mühendislerin) sınav sonucu sertifikalandırılarak yetkili teknik sorumlu olmaları, bunların görev ve yükümlülükleri, eğitim verecek/sınav yapacak kurum, kuruluşlar ile ilgili düzenleme yapıldı..

Lpg Tank Değişimi

Lpg Tankı Kullanım Süresi

Lpg Tank Çeşitleri Ve Modelleri

Lpg Sızdırmazlık Raporu Nedir ?

Lpg Sızdırmazlık Raporu Fiyatı ?

Lpg Tankı Değişince Sızdırmazlık Raporu Almak Zorunlumu ?

Sitemizde Satılan Yedek Parça Fiyatları Neden Ucuz Merak Edenler ?

Aşağıdaki ilgili kategori penceresini tıklayarak aracınızda oluşan LPG sorunlarının muhtemel sebeplerini öğrenebilirsiniz. Örneğin yakıt tüketimi, rölanti sorunu, geç çalışma gibi Otogaz sorunlarının sebepleri ustalar tarafından kaleme alınmıştır.

Sıralı Sistem LPG Sorunları Ve ÇözümleriKarbüratörlü Sistem LPG Sorunları Ve Sebepleri

LPG tankı kaç yılda değiştirilmeli ?

LPG tankları kullanılan malzemenin ömründen ve tank içinde ve dışında meydana gelebilecek korozyondan dolayı üretim tarihinden itibaren 10 yılda bir değiştirilmelidir.

Her tankın üzerinde üretim bilgilerini içeren bir etiket bulunur .Yasal zorunluluk olarak bu etikette bulunan üretim tarihinden itibaren 10 yıl geçmiş olan tanklar değiştirilmelidir. 


LPG tankı değişimi süreci

Muayene gitmeden önce tank üzerindeki üretim tarihi kontrol edilmelidir. Eğer bu tarihten itibaren 10 yıl geçmiş ise LPG tankının yasal zorunluluk olarak değiştirilmesi gerekir. Bu işlem için saatinizi ayırmanız yeterlidir.

Tank değişimi sonrasında işlem bitiminde hiç beklemeden muayene için gerekli olan evraklarınız tadilat projesi ve sızdırmazlık belgesi size verilecektir. Bu belgelerle beraber muayene sürecini takip ettiğinizde işleminiz tamamlanacaktır. 

En uygun lpg tank değişim fiyatları için lütfen bizimle iletişime geçiniz.


nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası