dalgalara karşı sinemalar / Bethany Hamilton Filmleri - funduszeue.info

Dalgalara Karşı Sinemalar

dalgalara karşı sinemalar

DALGALARA KARŞI    13+

Gerçek bir hikayeden uyarlanmış, bir azim ve zorluklarla mücadele filmi

Güzel ve hayat dolu, gelecek vaat eden, ailesiyle adeta suyun içinde büyümüş sörfçü bir genç kız olan Bethany bir gün bir köpekbalığı saldırısına uğradığında bütün hayatı tersyüz olur. Tek kolunu kaybeden Bethany ilerleyen günlerde çok güçlü bir duruş ve kişilik sergileyerek bu büyük acıyı geride bırakmayı başaracaktır. Bethany bundan sonraki hayatında sadece tek kolla gündelik sorunlarının üstesinden gelmeyi öğrenmekle kalmayacak, tekrar sörf yapmaya dönmek için de sürekli gayret gösterecektir.

“Dalgalara Karşı”, bu zorlu süreçten başarıyla çıkan, tutkuyla yaptığı sporuna geri dönen dünyaca ünlü Amerikalı profesyonel sörfçü Bethany Hamilton’ın gerçek hikayesini anlatıyor. Filmin sonunda gerçek Bethany’nin görüntülerini de izliyorsunuz.


ÇOCUKLA SİNEMA'NIN YORUMU


Büyük bir sıkıntı ile yüzleşmek, yaşanan kötü bir olay yüzünden hayattan ve kendinden vazgeçmemek, kararlılıkla inat etmek, yaşamı sürdürmek, her koşulda ailenin desteğinin önemi, azimle çalışmak gibi tonla pozitif mesajı var filmin. Bethany’nin yeni yaşamına uyum sağlamak için gösterdiği gayret gerçekten çok etkileyici. Hayattaki amacını bilen, kendinin çok farkında ve her zaman devam etme gücünü kendisinde bulan, birkaç defa umutsuzluğa kapılsa da genelde hep soğukkanlılığıyla kendine hayran bırakan bir genç kız, örnek bir rol model. Üstelik Bethany kendi durumunu bir kenara bırakıp Tayland’daki tsunami felaketi yaşayanlara yardım etmeye de gidiyor Bethany’nin anne-babasının ve kardeşlerinin tavırları da oldukça destekçi. Üstelik iki popüler oyuncu, Dennis Quaid ve Helen Hunt tarafından canlandırılmaktalar.  

Elbette çocuklar açısından zorlu bir sahnesinden bahsetmek gerek. Filmin dakikasında, Bethany’nin köpekbalığı saldırısına uğradığı sahne çok hızlı bir şekilde halledilmiş. Isırma anı neredeyse hiç görünmüyor ama biraz kanlı bir sahne olduğunu ve sonrasındaki birkaç dakikada ciddi bir panik halinin sergilendiği konusunda uyarmak zorundayız. Sadece bu sahnesi yüzünden dünyanın pek çok ülkesinde aileyle birlikte 12+ şeklinde sınıflandırılan bir film “Dalgalara Karşı”. Öncesinde ve sonrasında ise çocukları negatif anlamda etkileyecek hiçbir şey yok. Ne bir argo kelime, ne alkol-sigara, ne de başka bir şey.

Filme Netflix 16+ vermişti. Bizce 13+ yaş çocuklarla ailece izlenebilir. Ama denizle ya da köpekbalıklarıyla ilgili fobisi olan çocukları yine de uzak tutmalı. Engelli çocuklara da yaşamın zorluklarıyla mücadele konusunda iyi gelebilecek bir film. * Burak Göral 


Pozitif mesajlar: *****
Flörtöz durumlar: -
Şiddet/korku ögeleri: ***
Argo kullanımı: -
Alkol-sigara kullanımı: -
Oyuncak isteme potansiyeli: -

Orijinal İsmi:Breaking The Waves

Vizyon Tarihi Mart

Süredk

Tür:Dram, Romantik

Yönetmen:Lars von Trier

Senarist:Lars von Trier , Peter Asmussen , David Pirie

Yapımı - Danimarka ,  Fransa ,  İzlanda ,  Hollanda ,  Norveç ,  İspanya ,  İsveç ,  İngiltere

Yunan sineması, köklü olmasına rağmen yakın geçmişe kadar adını dünyaya duyurmada pek başarılı olamamıştır. Buna sebep olarak ülkenin geçirdiği ekonomik krizler, darbe, sinemada devletin desteğinin olmaması gibi durumlar sayılabilir. Bu etkenler doğrultusunda Yunan sinemasının biraz daha geri planda kaldığını söylemek yanlış olmaz.

Yunan ekonomisinin büyümeye girdiği 60 ve 70’li yıllarda bu durum tersine döndü ve daha sonra eleştirmenler tarafından Yunan Tuhaf Dalgası veya Yunan Yeni Dalgası adı verilecek olan bir akımın temelleri atıldı. Söz konusu bu 60 ve 70’li yıllarda ekonominin toparlanması birçok alanda olduğu gibi sinemada da olumlu sonuçlar gösterdi. Müzikal, komedi gibi popüler türlerde birçok film ortaya çıktı ve Yunan sineması yavaş yavaş geniş kitlelere duyulmaya başladı.

- Reklam Arası -

Başarılı yönetmen Theo Angelopoulos’un yapımı Reconsttuction adlı filmi, Yunan yeni dalgasının temeli olarak görülmektedir. Aynı yönetmenin o yıllarda çektiği filmler Yunan sinemasına farklı bir boyut getirmiş ve sinemada popüler unsurlar reddedilmiştir. Politik duruş ve kişisel bakış açıları, sinemaya taşınmıştır. O yıllardan itibaren sinemadaki bu farklı duruş dünyada giderek ilgi görmeye başlamıştır.


(Reconsttuction, )

yılında ise yine büyük bir ekonomik kriz sinema dahil birçok alanın düşüş yaşamasına sebep oldu. Temelleri 70’li yıllarda atılmış olsa da bu ekonomik çöküş ve toplumun demokrasi arayışı, sinemada Yunan Tuhaf Dalgası’nı başlattı. Yorgos Lanthimos’un yapımı Dogtooth isimli filmi, bu akımın öncüsü oldu ve aynı yönetmenin imzasının olduğu filmlerle bu akım dünyada ses getirmeye başladı.

- Reklam Arası -

Yunan Yeni Dalgasının en önemli özellikleri sabit kadrajları, sade anlatımları, ifadesiz karakterleri ve absürd mizahıdır. Bu akımın çevresinde yapılan filmler ise modernizmin bireylere dayattığı unsurlar, kapitalizmin en küçük toplumsal kurum olan aileden en büyük kurumlara kadar olan etkileri, özgürlük ve cinsellik gibi konuları işlemiştir. Kapitalizme, modernizme, sisteme olan eleştiriler daha önce görülmemiş bir şekilde seyirciye aktarılıyor.

Eleştirel tutumundan teknik unsurlara kadar farkını her açıdan hissettiren Yunan Yeni Dalga akımına ait klasik hale gelmiş, izlemeniz gereken filmler şunlardır:

- Reklam Arası -

Yunan Yeni Dalga Klasik Filmleri

  • Dogtooth &#; Yorgos Lanthimos ()

Bu akımın öncüsü olan film, dış dünyadan soyutlanmış bir ailenin hayatını anlatıyor. Ebeveynler ve çocukları, dış dünyadan tamamen izole olan evlerinde yaşamaktadırlar. Ebeveynlerin koydukları kurala göre ise bir çocuk ancak köpek dişi düştüğü zaman dışarı çıkmaya hazırdır demektir. Çocukların yaşı ilerledikçe bu izolasyon durumu giderek kabusa dönüşüyor. Film, toplumun en küçük birimi olan aile üzerinden cinsellik, özgürlük, gerçeklik gibi birçok konuyu sert gerçekçi bir şekilde işliyor. Hala sinemaseverlerin üzerine uzun uzun tartıştığı bu akımın ilk filmini mutlaka izlemelisiniz.

  • Boy Eating The Bird&#;s Food  &#; Ektoras Lygizos ()

Film, kendini herkesten soyutlayan ve izole eden bir genci konu alıyor. Filmdeki genç yalnızca kanaryası ile iletişim kuruyor. Bu genç üzerinden ülkedeki ekonomik başta olmak üzere yaşanan bütün krizler seyirciye hissettirilmeye çalışılıyor. Kamera tekniği bu akımın diğer filmlerinden farklı olsa da konusu ve eleştirel tutumu ile Yunan yeni dalgasında önemli bir yere sahip.

  • Miss Violence &#; Alexandros Avranas ()

Bu filmin merkezinde yine bir aile bulunmaktadır. Kızları doğum gününde intihar eden ailenin işlendiği film, Yunan geleneksel aile yapısını gözler önüne sermektedir. Eleştirel tutumlu olan filmde aile içindeki şiddet ve baskı unsurları sert gerçekçi bir şekilde yansıtılmıştır. Bu film Alexandros Avranas&#;a Venedik Film Festivalinde &#;en iyi yönetmen&#; ödülünü kazandırmıştır.

  • The Lobster &#; Yorgos Lanthimos ()

Yorgos Lanthimos&#;un bir diğer ses getiren filmidir. Distopik türü olan filmde kapitalist sistemin insanlarda yarattığı etkiler izleyiciye aktarılmaktadır. Sadece çiftlerin yaşayabildiği bu distopyada yalnız kalanlar bir otele kapatılmakta ve 45 günlük sürede sevgili bulmaları gerekmektedir. Film, Istakoz olmayı seçen karakterin üzerinden arkadaşlık, modernizmin yarattığı karakterler gibi birçok konu ele alır.

  • Oiktos &#; Babis Makridis ()

Yunan tuhaf dalgasının ses getiren filmlerinden bir tanesi Oiktos (Zavallı)&#;dır. Eşi komaya girdikten sonra oğlu ve köpeği ile başbaşa kalan bir adamın, üzüntüye bağımlı hale gelmesini anlatır. Çevresindekilerin ona acımasından giderek zevk almaya başlayan adamın acınmak için neler yapabileceğini konu alıyor. Filmin şaşırtıcı sonu, kamera teknikleri ve diyalogları ile izlendikten sonra etkisi bir süre devam eden bir film.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası