izmir amasya uçakla kaç saat / İzmir ile Amasya Arası Uçakla Kaç Saat, Mesafe Kaç Kilometre

Izmir Amasya Uçakla Kaç Saat

izmir amasya uçakla kaç saat

Merzifon’da ne yemeli? diye soruyorsanız, Amasya mutfağının öne çıkan lezzetlerinden etli bamya yemeği denenmeli. Yoğurt ve yumurta ile hazırlanan Amasya boranisi, patlıcan ve etin başrolde olduğu şıngır kebabı, kesme hamur çorbası, sıkma tarhana çorbası, patlıcan pelhi, bıdıklı çorba, Amasya dolma içi, helle çorbası, tırtıl baklava, Amasya ayva gallesi gibi daha pek çok yerel lezzet bulunuyor.

Amasya’nın keşkeği de en az eşeği kadar meşhur. Haşhaşlı Amasya yağlısı, bakla sarması, güveçte kuru fasulye ve Amasya çöreği de mutlaka denemeniz gereken lezzetlerden.

Merzifon’a gitmeye karar verdiyseniz, gezilip görülmesi gereken yerleri listelemeye başlayabilirsiniz. Listenizin en üst sıralarında Merzifon’un en büyük camisi olan Kara Mustafa Paşa Camii yer almalı. Sadrazam Kara Mustafa Paşa tarafından yaptırılan cami, Gazi Manbup Mahallesi’nde bulunuyor. ’da yaptırılan caminin dış kısmında kesme taşlar kullanılmış olup, orta kısmı yarım kubbeli bir niş haline getirilmiş. Bu niş sayesinde farklı bir atmosfere sahip olan caminin şadırvanında eski İstanbul tasvir edilmiş olup, ’lü yıllarda yapıldığı düşünülüyor.

Yine Kara Mustafa Paşa tarafından yaptırılan eserler arasında Paşa Hamamı bulunuyor. Merzifon’da mutlaka görmeniz gereken tarihi yapılardan biri olan Paşa Hamamı, yılına tarihleniyor. Hamamı görmek isteyen ziyaretçilerin Hacı Balı Mahallesi’ne gitmesi gerekiyor. Osmanlı mimarisinin zarif örneklerinden sayılan yapı, Kara Mustafa Paşa Külliyesi’ne ait. İçinde soyunmalık, ılıklık, usturalık, su deposu, külhan ve sıcaklık bulunan hamam, aslına uygun olarak günümüze ulaşmış.

yüzyılda yapıldığı düşünülen Taşhan, Paşa Camii’nin yakınında bulunuyor. Dış cephesinde kesme taş kullanılan han, kubbeli odalardan oluşuyor. İki katlı olan hanın ilk katında dükkanlar, ortasında bir avlu, kuzeyinde ise iki adet çeşme yer alıyor.

Merzifon’da görmeniz gereken diğer yapı ise Abide Hatun Camii. ’de Kara Mustafa Paşa’nın annesi Abide Hatun’un yaptırdığı camiyi görmek için rotanızı Narince Köyü’ne çevirmelisiniz. Tarih boyunca depremlerden hasar görse de aslına uygun olarak onarılmış olan cami, eğimli bir arazinin üzerinde konumlandığından oldukça görkemli bir görünüme sahip. Camide ahşap üstüne kalem işi tekniği kullanılarak yapılan zarif örnekleri görebilirsiniz.

Osmanlı döneminin önemli yapılarından Merzifon Bedesteni, dikdörtgen şeklinde ve 30x28 m boyunda. Uzun yıllar boyunca dokuma atölyesi olarak kullanıldığından önemli bir bölümü tahrip olan bedesten, yılında restore edilmiş. Bu onarım esnasında iç kısımları yenilenen ve halı dokuma tezgahları eklenen bina, özel bir tekstil firması tarafından kullanılmış olup, günümüzde iç ve dış kısımlarında dükkanlar bulunuyor.

Merzifon’da gezilmesi gereken yerler listenize ekleyebileceğiniz Çifte Hamam, köklü bir geçmişe sahip. ’de II. Murat tarafından yaptırılan hamam, kadınlar ve erkekler için iki ayrı bölümden oluşuyor. Tipik Osmanlı Çifte Hamam şemasıyla moloz taş kullanılarak inşa edilen binada, soğukluk, ılıklık, sıcaklık bölümleri yer alıyor.

tarihinde Yıldırım Beyazıt’ın oğlu Çelebi Mehmet’in yaptırdığı Çelebi Sultan Medresesi ve Çelebi Sultan Mehmet Camii yan yana yer alıyor. Sultaniye Medresesi olarak da anılan bina, kare şeklinde inşa edilmiş olup, 20 hücreden oluşuyor. yılında onarılan medrese, kütüphane, musiki dershanesi, düğün salonu gibi günümüze kadar pek çok amaçla kullanılmış. Günümüzde Merzifon Belediyesi’nin yaptırdığı kapılar giriş kapısı olarak kullanılıyor. Medresenin orijinal giriş kapılarını ise Ankara Etnografya Müzesi’nde görebilirsiniz.

Harmanlar Mahallesi’ndeki Dobak Camii de Merzifon’da görebilecekleriniz arasında bulunuyor. Cami, Elhac Mustafa tarafından ’de yaptırılmış.

Nusratiye Mahallesi’nde yer alan Piri Baba Türbesi’ni dolaşmak isterseniz, size kısaca hikayesinden bahsetmek isteriz. Hoca Ahmed Yesevi’nin Anadolu’ya gönderdiği halifelerinden biri olan Piri Baba, Merzifon’a yerleşmiş. Piri Baba Türbesi’ni her yıl binlerce kişi ziyaret ediyor.

Merzifon’un en ilgi çekici köylerinden biri ise Karatepe Köyü Köyün muhtarı bu sevimli yer için bazı kurallar koymuş. Köyün içinde 20 km’den fazla hız yapmak ve köy içinde korna çalmak yasak. Köydeki tüm piller ve aküler ayrı ayrı toplanıyor. Dört bir yanda Atatürk büstü bulunuyor.

Hazır Merzifon’dayken Amasya’nın merkezini ve önemli tarihi noktalarını da gezmeyi unutmayın. Şehirde M.Ö. ve M.Ö. 26 yıllarında hüküm sürmüş Pontus Kralları’na ait kral kaya mezarlarını, Harşena Dağı üzerinde inşa edilen Amasya Kalesi’ni, Amasya’da Roma döneminden kalma tek köprü olan Alçak Köprü’yü görmek için mutlaka zaman yaratmalısınız. Amasya’da görmeniz gereken bir diğer yer ise Yalıboyu evleri… Ahşap ve kerpiç olarak tarihi surların üzerine inşa edilen evler, Amasya’ya heybetli bir görünüm kazandırıyor. Doğal bir set gölü olan Borabay Gölü, etrafı kayın, sedir, sarıçam ve kestane ağaçlarıyla çevrili müthiş güzellikte bir atmosfer sunuyor. Borabay Gölü’nün tabloları kıskandıran güzelliğine özellikle doğa tutkunları şahit olmalı!’de yaptırılan Büyük Ağa Medresesi de tipik Osmanlı mimarisi olup, Amasya’da en yüksek derecede eğitim ve öğretimin yapıldığı yer olarak biliniyor. Selçuklu döneminin en zarif mimari örneklerinden biri olan Gökmedrese’yi görebilirsiniz.

Karadeniz ve İç Anadolu iklimlerinin geçiş noktasında bulunan Merzifon’da, yaz aylarında sıcak ve kurak bir iklim hakim olmasına rağmen kış aylarında Karadeniz ikliminin etkisiyle soğuk hava çok hissedilmiyor. Merzifon’da en yüksek sıcaklık temmuz ve ağustosta, en düşük sıcaklıklar ise ocak ayında yaşanıyor. İlçeyi ziyaret etmek için en ideal dönem hazirandan eylüle kadar olan yaz dönemi. Yüksek sıcaklıklardan etkilenmemek için eylülden itibaren kasıma kadar olan dönem değerlendirilebilir.

Tıpkı Amasya’da olduğu gibi Merzifon’da da gece hayatı hareketli sayılmaz. Gençlerin yoğunlukta olduğu kafelerin yanı sıra az sayıda da olsa gece kulübü ve barlar bulunuyor. Genel olarak sessiz, sakin ve kafa dinlemek isteyen misafirlere hitap eden ilçede, akşamları güzel bir restoranda Amasya’ya ya da Merzifon’a özgü yiyecekleri tadabilir, varsa canlı müzik eşliğinde keyifli vakit geçirebilirsiniz. Merzifon’da konakladığınız tesisin canlı müzik etkinliği varsa tatilinize renk katabilirsiniz.

Yol Tarifi

İzmir Amasya arası; arabayla O-5 ve E80 üzerinden 10 saat 26 dakika ( km), D/E96 üzerinden 10 saat 54 dakika ( km), otobüsle 13 saat 57 dakika ( km), uçakla 1 saat 32 dakika ( km) ve yürüyerek saat ( km) sürmektedir.

Araba Mesafesi km
Otobüs Mesafesi km
Uçuş Mesafesi1 sa. 32 dk. 
Yaklaşık Mesafe km
Araba Süresi10 sa. 26 dk.
Otobüs Süresi13 sa. 57 dk.
Yürüme Mesafesi sa.
En Ucuz Bilet TL
Otobüs Sefer Sayısı7

Lütfen yolcuğunuz sırasında trafik kurallarına uyunuz. Hız sınırlarını dikkate alıp kendinizin ve başkalarının can ve mal güvenliğinizi tehlikeye atmayın. Siz değerli okurlarımız bizim için çok değerlisiniz o yüzden kazasız belasız hayırlı yolculuklar dileriz.

İzmir Amasya Arası Yol Güzergahı Haritası;



İzmir Amasya arası kaç saat?

İzmir Amasya arası özel araçla ortalama 10 saat 26 dakika sürmektedir.

İzmir Amasya arası otobüsle kaç saat?

İzmir Amasya arası otobüsle ortalama 13 saat 57 dakika sürmektedir.

İzmir Amasya arası otobüsle kaç kilometre?

İzmir Amasya arası otobüsle kilometredir.

İzmir Amasya arası otobüs fiyatları ne kadar?

İzmir Amasya arası otobüs biletleri firma, hizmet kalitesi ve akaryakıt giderlerine göre değişiklik gösterebileceği gibi ortalama en ucuz TL en yüksek TL'dir.

İzmir Amasya arası otobüs firmaları neler?

İzmir Amasya arası otobüs firmaları: Topçam, Erova, KamilKoç Turizm günün belirli saatlerinde sefer düzenlemektedir.

İzmir Amasya arası uçakla kaç saat?

İzmir Amasya arası uçakla 1 saat 32 dakika sürmektedir.

İzmir Amasya arası uçak bileti ne kadar?

İzmir Amasya arası uçak bileti firmaya göre değişiklik gösterebileceği gibi ortalama en ucuz TL'dir.

İzmir ile Amasya Arası Yolculuk Kaç Km ve Kaç Saat Sürer

uçak ile yolculuk kaç saat sürerİzmir ile Amasya arası kuş uçuşu direkt mesafe km

araba ile yolculuk kaç saat sürerKarayolu ile İzmir ile Amasya arası uzaklık km

İzmir ile Amasya arası yol kaç saat sürer

İzmir ile Amasya arası uçak ile uçuş süresi 0 saat, 58 dakika sürer.


İzmir ile Amasya arası karayolu ile olan mesafe otomobil ile yaklaşık olarak 10 saat 43 dakika sürmektedir.



İzmir ile Amasya arası karayolu güzergahını aşağıdaki haritadan inceleyebilir ve karayolu vasıtasıyla yol tarifini detaylı şekilde görebilirsiniz, ayrıca İzmir, Türkiye ile Amasya, Türkiye arası havayolu ile direkt uçuş rotasını da inceleyebilirsiniz.

İzmir ve Amasya arası yol güzergahı haritası

Amasya ve Türkiye arasındaki yolların ve yerlerin uydu görünümleri için Uydu Haritası veya Karma Harita, Yol Sokak Haritası görünümü için Yol Haritası Tuşuna tıklayınız. Harita üzerindeki + ile haritada belirli bir bölge üzerinde yaklaşabilir, - ile uzaklaşabilirsiniz. Harita üzerindeki mavi çizgi karayolu ile olan yol güzergahını ve geçiş noktalarını göstermekte, kırmızı ile olan çizgi ise direkt uçuş rotasını gösterir.

İzmir - Amasya arası karayolu araba ile nasıl gidilir ve yol tarifi detayları





nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası