sgk borcu nereden öğrenilir / BAĞ-KUR PRİM BORCU SORGULAMA İŞLEMİ HK. | Odadan Haberler | Antalya Eczacı Odası

Sgk Borcu Nereden Öğrenilir

sgk borcu nereden öğrenilir

SGK Prim Borcu Sorgulama Ekranı

SGK borç sorgulama yapmak isteyen vatandaşlarımız, e-Devlet ve Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) web sitesi üzerinden işlem yapabilmektedir. Prim borçlarının sorgulanması yanında borç ödeme işlemleri de SGK anlaşmalı bankalar aracılığı ile yine dijital platformlar kullanılarak yapılabilir. Tanımlanan dijital kanallar aracılığı ile SGK İl Müdürlüklerini ziyaret etmeden aşağıda sıralanan prim borçları için internetten SGK borç sorgulama işlemlerini yapılabilir:

  • SSK prim borcu
  • Bağ-Kur borcu
  • GSS prim borcu

TC İLE SGK BORÇ SORGULAMA

TC kimlik No ile SGK borcunu öğrenmek için iki alternatif yöntem vardır. İnternetten sorgulama için e-Devlet ve telefonla şifresiz borç öğrenme işlemleri için ALO hattı kullanılmaktadır. Bu iki işlem kanalı aracılığı ile SGK 4B ve GSS prim borçları sorgulanabilmektedir.

E-Devlet SGK Borç Sorgulama

e-Devlet’ten SGK borç görüntüleme işlemleri TC kimlik numarası ve e-Devlet şifresi aracılığı ile yapılır. Birkaç adımda tamamlanabilen bu işlem ile 4B borç bilginizi internetten öğrenebilirsiniz. Aşağıda paylaşılan işlem sıralaması takip edilerek SGK’ya ait prim borç bilgisine ulaşılabilmektedir:

  • &#;4/B Borç&#; linkini kullanarak “Sosyal Güvenlik Kurumu 4B Borç Durumu” sayfasına erişim sağlayın.
  • Açılan sayfada işlem yapabilmek için aşağıda gösterildiği şekilde “Kimliğimi Şimdi Doğrula” düğmesine tıklayarak, e-Devlet kimlik doğrulama sayfasına giriş yapın.
  • Sisteme giriş yapmak için aşağıda gösterildiği şekilde giriş yöntemini “e-Devlet Şifresi” olarak seçin ve ilgili alanlara “TC Kimlik Numarası” ve “e-Devlet Şifresi” bilgilerini girerek “Giriş Yap” düğmesine tıklayın.
sgk borç sorgulama giriş edevlet

Yukarıda sırası ile anlatılan işlemlerin tamamlanması ile birlikte 4B prim borç bilgisine ulaşılabilmektedir. Şayet 4B tescil kaydı yapılmadıysa, sorgulama sonrası ulaşılan ekran görüntüsü aşağıdaki gibi olacaktır.

Telefon ile SGK Borç Sorgulama Şifresiz

Telefonla SGK borcunu öğrenme işlemleri için Alo hattı kullanılabilmektedir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile ilgili işlemler yanında Alo hattı, İŞKUR ve SGK ile ilgili işlemler için vatandaşlarımıza destek vermektedir. Şifresiz SGK borç sorgulama yapılabilen ilgili hatta yapılan aramada, TC kimlik numarası ve anne kızlık soyadı ile SGK’ya olan prim borçlarınızı öğrenebilirsiniz.

GSS Prim Borcu Sorgulama

Genel Sağlık Sigortası prim borcunu öğrenmek için e-Devlet üzerinden işlem yapabilirsiniz. Herhangi bir sigortalı işte çalışmayan ve annesi veya babası üzerinden sağlık hizmetlerinden yararlanamayan vatandaşlarımızın ödemesi gereken GSS prim borç sorgulama işlemi şu şekilde yapılmaktadır:

  • seafoodplus.info adresi üzerinden e-Devlet Kapısı ana sayfasına giriş yapın.
  • Ana sayfada sağ üst köşede yer alan ve aşağıda görsel ile paylaşılan “Giriş Yap” butonuna tıklayın.
  • Açılan “e-Devlet Giriş” sayfasına “TC Kimlik No” ve “e-Devlet Şifre” girişi yapılarak kimlik doğrulama yapılır.
  • Kimlik doğrulama sonrası ana sayfada yer alana ve aşağıda gösterilen arama kutusuna “Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama (Sosyal Güvenlik Kurumu)” yazılarak aşağıda gösterildiği gibi açılan menüde ilgili alana tıklanır.
gss prim borç arama ekranı
  • Sorgulama sonrası ulaşılan ekran aşağıdaki gibidir. Kırmızı çerçeve içine alınan bölgede GSS prim borç bilginiz bulunurken, ilgili sayfayı yazdırmak için mor çerçeve içine alınan “Yazdır” butonunu kullanabilirsiniz.
gss prim borç sonuç ekranı

SGK İŞVEREN BORÇ SORGULAMA

İşverenler için SGK borcunun sorgulaması Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) elektronik işlem platformu üzerinden yapılabilmektedir. E-SGK uygulamaları arasında yer alan “İşveren Borç Sorgu” modülüne kullanıcı adı, sistem ve işyeri şifresi bilgileri kullanılarak güncel borç bilgisine ulaşılabilmektedir. Sorgulama yapmak için aşağıdaki iki adımlık işveren borç sorgulama işlem basamaklarını takip edebilirsiniz:

  • &#;İŞVEREN&#; adresine giriş yapın.
  • Açılan ekranda aşağıda gösterildiği gibi ilgili alanlara “Kullanıcı adı, sistem şifresi, işyeri şifresi, güvenlik kodu” bilgilerini girmeniz ve sonrasında “Giriş” butonuna tıklamanız sorgulama için yeterlidir.
sgk işveren borç sorgulama ekranı

SGK Prim Borcu Ödeme

SGK’ya prim borçlarının ödenmesi için iki alternatif dijital kanal bulunur. İnternetten yapılan SGK ödemelerinde kredi kartı kullanılmaktadır. Borç ödeme için yetkilendirilen işlem kanalları şu şekildedir:

E-Devlet’ten SGK Prim Borcunu Ödeme

e-Devlet’ten prim borcu ödeme işlemleri “Sosyal Güvenlik Kurumu” hizmet alt sayfasında yer alan “Kart ile Prim Ödeme Uygulaması” üzerinden yapılır. İlgili sayfaya nasıl erişim sağlayacağınız ve kredi kartı ile SGK prim borcu ödeyeceğinizle ilgili ayrıntılar ekran görüntüleri desteği ile aşağıda anlatılmaktadır:

  • &#;Web Tahsilat&#; adresi üzerinden hizmet sayfasına ulaşın.
  • Açılan ekranda “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayarak T.C Kimlik Numaranız ve e-Devlet Şifrenizle giriş işlemini yapın.
  • Kimlik doğrulaması ile birlikte ödeme yapabilmek için ilgili sayfaya erişim sağlamanız gereklidir. Bahsedilen sayfaya ulaşmak için aşağıdaki ekranla karşılaşıldığında “Uygulamaya Git” düğmesine tıklanmalıdır.
  • SGK uygulamasının e-Devlet’ten bilgilerinize ulaşabilmesi için açılan aşağıdaki ekranda “Onayla” butonuna tıklayarak online tahsilat uygulamasına izin verin.
  • Ödeme yapabilmek için güncel SGK borç bilgisine ulaşılması gereklidir. Aşağıda paylaşılan ekranda anlatıldığı gibi “Sorgu Türü” ve “Sorgu Tipi” seçilmeli ve sonrasında “Sicil No” seçilerek “Borç Sorgula” düğmesine tıklanmalıdır.
sgk prim borç ödeme ekranı

Sorgulama sonrası ulaşılan borç bilgisinin hemen yanında yer alan ödeme butonu aracılığı ile kredi kartı bilgilerini kullanılarak SGK borçları ödenebilir.

E-SGK’dan Prim Borcu Ödeme

E-SGK prim borcu ödeme işlemleri için &#;Online Tahsilat&#; adresi kullanılır. Verilen adres üzerinde aşağıda görselde gösterilen ekran resmi üzerine tıklanarak Web Tahsilat uygulamasına giriş sağlanır. Bahsedilen uygulama, yukarıda paylaşılan “Borç Sorgulama” işlemi ile aynı ekrandır. Önce ödenecek SGK borcu sorgulanarak devamında kredi kartı aracılığı ile borç ödenebilmektedir.

sgk kredi kartı ile ödeme ekranı

SGK Anlaşmalı Bankalar Hangileridir?

SGK anlaşmalı bankalar yetkili tahsilat noktalarıdır. İlgili bankaların internet ve mobil şubeleri üzerinden SGK prim borçlarınızı ödeyebilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemini de yapabildiğiniz ve sorgulama sonrası görünen güncel borcu ödeyebildiğiniz SGK anlaşmalı bankalar şunlardır:

  • Ziraat Bankası
  • Halk Bankası
  • Vakıfbank
  • Garanti BBVA
  • İş Bankası
  • Denizbank
  • Akbank
  • Yapı ve Kredi Bankası
  • ING
  • Burganbank
  • Türk Ekonomi Bankası (TEB)
  • Aktifbank
  • Şekerbank

SGK Rapor Parası Hesaplama

SGK Güncel Mesleklerin Kod Listesi

T.C No İle SGK Emeklilik Sorgulaması Nasıl Yapılır ?

İşveren SGK borç sorgulama nasıl yapılır? İşte SGK borç sorgulama

İşverenler borç durumu için Sosyal Güvenlik Kurumu’nun kapısını çalmak ve sıra beklemek zorunda kalmadan online olarak sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilmektedir. İşveren borç sorgulama nasıl yapılır? Hepsi ve daha fazlası haberimizde

seafoodplus.info

Yayınlanma: - 26 Ağustos Güncellenme:

İşveren SGK borç sorgulama nasıl yapılır? İşte SGK borç sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu SGK işveren borç durumu sorgulama uygulaması işverenlere büyük kolaylıklar sağlamayı amaçlamaktadır. Peki SGK işveren borç sorgulama işlemi nasıl yapılır? Merak ettiğiniz tüm detaylar haberimizde…

İşverenlerin borç sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu'na müracaat ederek barkod numarası alması gerekmektedir. Kurumdan alınan bu barkod numarası sayesinde SSK işveren borç durumu sorgulama işlemleri gerçekleştirilebilmekte ve e-Borcu yoktur belgesi alınabilmektedir. Sigortalı çalışanların olduğu kadar işverenlerin de hayatını kolaylaştıran ve ihtiyaç duyduğu bilgilere hızlı ve kısa bir sürede erişmesini sağlayan Sosyal Güvenlik Kurumu SGK işveren borç durumu sorgulama uygulaması ile de işverenlere büyük kolaylıklar sağlamayı amaçlamaktadır.

Foto: shutterstock

SGK İŞVEREN BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

İşverenlerin SGK borç sorgulama işlemlerini yapması için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi İnternet adresinden e-SGK başlığının altında diğer uygulamalar kısmındaki e-Borç Sorgulama kısmına girmesi gerekmektedir. Ancak bu sayfaya giriş için kullanıcı adınızın ve şifrenizin olması gerekir. SGK, bu kullanıcı adını ve şifreyi kurumların belgeleri tamamlandığı zaman verir. Ancak kullanıcı adını ve şifrenizi bilmiyorsanız SGK'ya başvurarak tekrar alabilirsiniz. Bu işlemlerden sonra SGK borç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

SGK işveren borç sorgulama işleminiz için linkine tıklayınız. Açılan ekranda TC Kimlik No ve şifrenizi giriniz. Ardından Güvenlik Kodu bölümüne ekrandaki kodu yazınız. Girdiğiniz bilgilerin doğru bilgiler olduğundan emin olduktan sonra “Giriş Yap” butonuna tıklayınız.

Açılan ekran üzerinden SGK işveren borç sorgulama işlemlerinizi yapabilirsiniz. Sorgu türü, tipi, sicil nosu ve güvenlik kodunu girdikten sonra SGK’ya kayıtlı tüm borçlar çıkacaktır.

Bu borçların hangi döneme ait olduğunu, kimin adına olduğunu, tam olarak iş statüsünü vs. öğrenebilirsiniz. Eğer aklınıza takılan bir şey varsa açılan ekranın sol üst kullanım kılavuzuna giderek istediğinizi öğrenebilirsiniz. Bu panelden eskiye dönük ödemeleri görmek istiyorsanız, menü üzerinden “dekont görüntüleme” sayfasına tıklamanız yeterli.

Genel Sağlık Sigortası borç sorgulama nasıl yapılır? GSS başvurusu nasıl yapılır?İlginizi ÇekebilirGenel Sağlık Sigortası borç sorgulama nasıl yapılır? GSS başvurusu nasıl yapılır?SGK prim borcu nasıl sorgulanır? SGK prim borcu sorgulama işlemiİlginizi ÇekebilirSGK prim borcu nasıl sorgulanır? SGK prim borcu sorgulama işlemiSGK'dan borcu yoktur yazısı nasıl alınır?İlginizi ÇekebilirSGK'dan borcu yoktur yazısı nasıl alınır?

emekliGoogleinternetKadınnasıl yapılırSağlıkSGKsigorta

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT'den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.

Şifrenizi unutmanız durumunda e-Devlet'te doğruladığınız telefon numaranız ile şifrenizi yenileyebilirsiniz.

e-Devlet Kapısı kayıtlı kullanıcısıysanız ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra "Profilim" alanında bulunan iletişim bilgileri kısmına cep telefonunuzu kaydettiyseniz ya da cep telefonunuzu veya hem cep telefonunuzu hem de e-posta adresinizi e-Devlet Kapısında doğruladıysanız şifre yenileme hizmetinden yararlanarak yeniden şifre temin edebilirsiniz. Bununla birlikte, mobil imza, elektronik imza, yeni T.C. kimlik kartı veya internet bankacılığı kullanıyorsanız, e-Devlet Kapısına bunlardan biri ile giriş yaptıktan sonra da şifre oluşturabilirsiniz.

e-Devlet şifresi yurt dışında Elçilik ve Konsolosluklardan ücretsiz olarak temin edilebilmektedir.

SGK prim borcu sorgulama nasıl yapılır? SGK hizmet dökümü nedir, E-Devlet üzerinden nasıl alınır?

SGK ve SSK prim borçlarının ödenmesi, yıllarca özel sektöre hizmet veren tüm kişilerin kanuni hakkıdır. Prim ödemeleri çalışılmış olan her gün için ödenmesi gerekir. Firma kapsamında sigortasız personel çalıştırmak kanunen bir suçtur. Bu yüzden hangi sektör olursa olsun personel istihdam eden her firma mutlaka çalışanlarının SSK primlerini aksatmamalıdır. İşe aldığı gün itibari ile gerekli mercilere bildiride bulunarak, sosyal haklardan yararlanmalarına imkân sağlanmalıdır. Sigortasız işçi çalıştırmak bir suçtur. Fark edilmesi durumunda cezaları ağır olabilir.

SGK hizmet dökümü E-Devlet üzerinden nasıl alınır?

  1. - Giriş yaptıktan sonra e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.

  2. - Açılan sayfanın üst tarafında bulunan bölümlerden işlem yapmak istediğinizi seçiniz ve hizmet dökümünüzü sorgulamanızı tamamlayınız.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir