brüt maaş hesaplama tablosu / Maaş Hesaplama - Muhasebe ve Mali Müşavirlik

Brüt Maaş Hesaplama Tablosu

brüt maaş hesaplama tablosu

Brüt Ücret ₺Yasal Kesintiler ₺Net Ücret ₺İlave ₺Maaş ₺
SGK + İşsizlikVergiAsgari
Geçim
İndirimi
(Eş ve Çocuk durumu)
Çalışan
SGK
Primi
Çalışan
İşsizlik
Sigortası
Damga
Vergisi
Gelir
DilimGelir
Vergisi
1Ocak

,00

0,000,000,000,000,00Asgari Geçim İndirimi
ve
yılları arasında
geçerlidir.

itibarıyla,
sayılı
Gelir Vergisi Kanunu
İle Bazı Kanunlarda
Değişiklik Yapılmasına
Dair Kanun'un
3. Maddesi,
b) Fıkrası kapsamında;

sayılı
Gelir Vergisi
Kanunu'nun
32 nci maddesi
(Asgari Geçim İndirimi)
yürürlükten
kaldırılmıştır.
0,00Ocak1
2Şubat

,00

0,000,000,000,000,000,00Şubat2
3Mart

,00

0,000,000,000,000,000,00Mart3
4Nisan

,00

0,000,000,000,000,000,00Nisan4
5Mayıs

,00

0,000,000,000,000,000,00Mayıs5
6Haziran

,00

0,000,000,000,000,000,00Haziran6
7Temmuz

,50

0,000,000,000,000,000,00Temmuz7
8Ağustos

,50

0,000,000,000,000,000,00Ağustos8
9Eylül

,50

0,000,000,000,000,000,00Eylül9
10Ekim

,50

0,000,000,000,000,000,00Ekim10
11Kasım

,50

0,000,000,000,000,000,00Kasım11
12Aralık

,50

0,000,000,000,000,000,00Aralık12
Maaş Hesaplama Aracı

Maaş Hesaplama Aracı

Anında, hızlı, doğru, güvenilir Netten Brüte, Brütten Nete Maaş HesaplamaAsgari Geçim İndirimi, Vergi Hesaplamaları, Hesaplanan Kesintiler, Aylık/Yıllık Raporlar, Kıdem/İhbar Tazminatı bilgilerine ulaşabilirsiniz. Logo Yazılım’ın Yeni Bordro Uygulaması ile entegre çalışan programımız verilerin güncel hesaplanabilmesi için online çalışmaktadır.

UYGULAMA HAKKINDA

Kıdem Tazminatı Nasıl Hesaplanır?

+

Kıdem tazminatını hesaplayabilmek için toplam çalışma süresi göz önünde bulundurulur. Çalışan birey, çalıştığı her yıl için 30 günlük brüt ücrete tekabül eden kıdem tazminatı kazanır. Bir yıla tamamlanmamış geri kalan süreler ise oranlanmak suretiyle kıdem tazminatı hesabına katılır. Kıdem tazminatı hesaplanmasında, çalışana yapılan bütün ödemelerin brüt tutarı göz önüne alınır.

-

İhbar Tazminatı Nasıl Hesaplanır?

+

İhbar tazminatı ise yalnızca işveren değil, icabı halinde çalışan tarafından da ödenen bir tazminat türüdür. Kanuna uygun olmayan işe son verme veya işten çıkma durumlarında, anlaşmayı bozan taraf ihbar tazminatı ödemekle yükümlüdür. İhbar tazminatı, çalışma süresi 6 aydan az olan çalışanlar için 2 hafta, 6 ay ile 18 ay arasındaki çalışanlar için 4 hafta, 18 ila 36 ay arasında çalışanlar için 6 hafta, 36 aydan fazla çalışma süresine sahip çalışanlar için ise 8 hafta üzerinden hesaplanır. İhbar tazminatı, tazminatı hak eden tarafın sahip olduğu hafta sayısı kadar brüt ücretin ödenmesiyle gerçekleşir.

-

Brüt maaş nedir?

+

Brüt maaş, vergiler ve kesintiler yapılmadan önce işveren tarafından çalışana ödenen maaştır. Brüt maaşın tamamı çalışanın eline geçmez. Çünkü brüt maaş işveren tarafından ödendikten sonra çeşitli vergi ve kesintilere uğrar.

-

Brütten nete, netten brüte maaş nasıl hesaplanır?

+

Netten brüte maaş hesabı yapabilmek için; net maaşın üzerine SGK primi ve işsizlik priminin yanı sıra damga ve gelir vergisi tutarı eklenir. Ortaya çıkan rakam net maaşın brüt maaşa dönüştürülmüş halidir. Brüt maaş ise tam tersi olarak, brüt maaş tutarından SGK primi, işsizlik primi, damga vergisi ve gelir vergisi tutarlarının çıkartılmasıyla net maaşa çevrilir.

-

Net maaş nedir?

+

Net maaş, işveren tarafından ödenen brüt ücret üzerinden vergi ve kesintiler yapıldıktan sonra çalışanın eline geçen ücrettir.

-

Brüt maaş alanlar yılbaşında neden daha çok maaş alır?

+

Brüt maaş alanların yılbaşında daha çok maaş almasının sebebi, yılbaşında vergi oranlarının daha düşük olmasıdır. Yıl sonuna doğru vergi oranlarındaki artış nedeniyle çalışanların eline daha az para geçtiği için, yılbaşında çalışanların eline geçen ücret daha fazla olur.

-

AGİ nedir?

+

Asgari Geçim İndirimi açılımına sahip olan AGİ, çalışanın evli veya bekâr olmasından çocuk sayısına kadar değişen kriterlere göre ve çalışanın 16 yaşından büyük olması kaydıyla kişinin aldığı maaştan minimum geçimini sağlayacak miktarının vergiden muaf tutulmasıdır. Maaşı vergilendirilen her çalışanın AGİ’den yararlanma hakkı vardır. AGİ, çalışana devlet tarafından ödenir ve ödenen tutar işverene ait gelir vergisinden düşülür.

-

Damga vergisi nedir?

+

Damga vergisi, iki gerçek kişi, iki tüzel kişi veya biri gerçek biri tüzel kişiler arasında yapılan yasal işlemleri belgeleyen evrak veya kağıtlardan temin edilen bir vergi türüdür.

-

Net ve brüt maaş arasındaki fark nedir?

+

Brüt maaş işveren tarafından çalışan için ödenen toplam tutarı ifade eder. Net maaş ise çalışanın eline geçen tutarı ifade eder. Brüt maaş ile net maaş arasında fiyat farkı bulunur. Çünkü çalışanın ödediği toplam tutar olan brüt maaş, vergi ve kesintilere uğrayarak net maaşa dönüştürülür. Ortaya çıkan net maaş ise çalışanın eline geçer.

-

AGİ ne kadar? AGİ oranları

+

yılı minimum ücreti ,31 TL olarak belirlenmiştir. AGİ ücreti kişiden kişiye ve durumdan duruma değişebilir. AGİ oranları ise; birinci ve ikinci çocuk için yüzde 7,5, üçüncü ve dördüncü çocuk için ise yüzde 5’dir. Çocuk ibaresi, 18 yaşından küçük veya tahsili devam etmek suretiyle 25 yaşından küçük olan çocuklar için geçerlidir.

-

Net ve brüt maaş arasındaki fark nedir?

+

Net maaş, çalışanın eline geçen ücreti ifade ederken brüt maaş ise işveren tarafından çalışan için ödenen toplam ücreti ifade eder. Brüt maaş ile net maaş arasında fiyat farkı vardır. Çünkü çalışanın ödediği toplam tutar olan brüt maaş, vergi ve kesintilere uğrayarak net maaşa dönüştürülür. Ortaya çıkan net maaş ise çalışanın eline geçer.

-

damga vergisi ne kadar?

+

yılı itibariyle KDV beyannamesi kapsamındaki damga vergisi önceki yıla kıyasla yüzde 9,11 oranın artış göstererek 64,15 TL olarak belirlenmiştir. Geçici vergi beyannamesi kapsamındaki damga vergisi ise gene aynı oranda artış göstermek suretiyle ,05 TL olmuştur.

-

asgari ücret ne kadar?

+

yılına ait brüt asgari ücret tutarı ,50 TL iken, net asgari ücret tutarı ise ,90 TL olarak belirlenmiştir.

-

Günlük ve saatlik maaş hesaplama nedir nasıl yapılır?

+

sayılı İş Kanunu'nun 63 üncü maddesine göre, haftalık çalışma saati en çok 45 saat olarak belirlenmiştir. Haftalık 45 saatlik çalışma, çalışma günlerine eşit şekilde bölüştürüldüğünde İşçinin bir günlük çalışma süresi 7,5 saat olarak hesaplanır. Buna istinaden aylık çalışma saati 30 X = saat olarak hesaplanır. Günlük ve saatlik maaş hesaplamaya örnek verecek olursak; TL maaşla çalışan bir kişinin saatlik ücreti / 30 / 7,5 = 15,55 TL'dir. Bu hesaplamaya göre; TL maaşla çalışan bir kişinin günlük ücreti: 15,55 X 7,5= ,66 TL'dir. Bu rakam çalışma günü ile çarpıldığında ödenecek ücret ortaya çıkar.

-

Emekli maaşı nasıl hesaplanır?

+

Emekli maaşı hesaplama yöntemi şöyle özetlenebilir;
4A SGK girişi yılından önce olan kişinin maaşının hesaplanması için aşağıdaki formül kullanılmaktadır;
Gösterge rakamı X Aylık bağlama oranı X Katsayı = 4A emekli maaşı. 4A Sigorta girişi yılından olanların emekli maaşı hesaplamaları ise üstteki yönteme göre biraz daha farklı bir formül ile yapılmaktadır. Emekli maaş hesaplamasında aylık kazancın ortalaması ile bağlanma oranı baz alınır.

-

İşsizlik maaşı nasıl hesaplanır?

+

Sigortalı çalışanın son dört aylık kazançları dikkate alınarak, brüt kazanç üzerinden hesaplanan günlük kazancın %40’ı işsizlik maaşı olarak hesaplanmaktadır. İşsizlik ödeneği alınacak gün sayısı ile bu rakam çarpılınca hesaplanan bedel aylık olarak işçiye ödenir

-

Netten Brüte Maaş Hesaplama

netten brute maas hesaplama

 

 

Netten brüte maaş hesaplamalarınızı Kadim Hukuk ve Danışmanlık güvencesiyle yapabilir, maaş hesaplama aracımız ile net maaşınızı öğrenebilirsiniz. Netten brüte maaş hesaplama ekranında, hesaplanmasını istediğiniz net ücreti girerek brüt ücret olarak karşılığını hesaplayabilirsiniz. Hesaplama yılı yılı olup bu yılın yasal parametrelerine göre hesaplama yapılmaktadır. Netten brüte maaş hesaplama yılı için netten brüte hesaplama yapılmaktadır. Asgari ücretin altında maaş girişinde hesaplama yapılmamaktadır.

Netten brüte maaş hesaplama için programımızı kullanabilirsiniz.

netten brute maas hesaplama nasil yapilir

Netten Brüte Maaş Hesaplama Neden Önemli?

Net maaş ve brüt maaş uygulamaları nedeniyle maaş hesaplaması çoğu zaman karışıklığa neden olmaktadır. Bu yüzden maaş hesaplaması yaparken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Netten brüte maaş hesaplama  veya brütten net maaş hesaplama  yaparken bazı formüllere başvuruluyor.

  • Brüt maaş, kısaca çalışanın aylık kazancından kesintiler yapılmadan önceki maaşıdır. En basit haliyle brüt maaş hesaplaması Brüt Maaş = Net Maaş + SGK primi + İşsizlik Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi kullanılarak yapılır.

Örnek verilecek olursa ,45 + + 60 + + 7,56 = TL brüt maaş sonucuna ulaşılmaktadır.

  • Net maaş, brüt maaştan yapılan kesintiler sonucunda ortaya çıkar. Yani net maaş işçinin eline kesinti olmadan geçen paradır.

En basit haliyle net maaş hesaplaması Net Maaş = Brüt Maaş – (SGK Primi + İşsizlik Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi) baz alınarak hesaplanır. &#; 7,56 &#; &#; 60 – = ,45 TL net maaş sonucuna ulaşılmaktadır.

Bu formüllerle kolayca netten brüte maaş hesaplama  yapılabilir. Netten brüte maaş hesaplama  programı sayesinde detaylı hesaplamalar yapılır ve yapılan girdilere bağlı olarak doğru sonuca ulaşılır. Bu yüzden maaş hesaplama araçları netten brüte brütten nete maaş hesaplamalarında kişiye kolaylık sağlar. Karışık formüllere ihtiyaç duymadan Kadim Hukuk ve Danışmanlık Netten brüte maaş hesaplama aracı ile brütten nete ve netten brüte maaş hesaplamasını kolayca yapabilirsiniz.

brutten nette maas hesaplama

Netten Brüte Maaş Hesaplama Nasıl Yapılır?

Net maaştan brüt maaşı bulabilmek için kanuni kesintiler ile net maaş tutarı toplanır. Kanuni kesintileri; SGK İşçi Primi, Gelir Vergisi, Damga Vergisi, İşsizlik Sigortası (İşçi Payı) oluşturmaktadır. Net maaşa bu kanuni kesintilerin toplamının eklenmesiyle brüt maaş hesaplanır. Gelir vergisi hakkında bilgisi funduszeue.info sitesinden öğrenebilirsiniz.

Net Maaş = Brüt Maaş – [SGK İşçi Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi + İşsizlik Sigortası (İşçi Payı)]

İş Kanunu’na göre ücret, bir kimseye bir iş karşılığında işveren veya üçüncü kişiler tarafından sağlanan ve para ile ödenen tutardır.

Brüt maaş, çalışanın aylık ücretinden kanuni kesintiler yapılmadan önceki maaşıdır. Net maaş, brüt maaştan kanuni kesintiler yapıldıktan sonra geriye kalan tutardır. Çalışanın eline geçen maaştır.

  • Netten Brüte Maaş Hesaplama Damga Vergisi

Hizmet karşılığı alınan ücret ve tüm ek ödemeler damga vergisine tabi olup damga vergisi, brüt ücret üzerinden hesaplanıp bu ücret üzerinden kesinti yapılarak alınmaktadır. Ücret hesaplamalarında uygulanan damga vergisi oranı %0, (binde 7,59) dur.

  • Netten Brüte Maaş Hesaplama Kısa Yolu Var mı?

Net maaş, çalışanın eline geçen tutar bazı katsayılarla çarpılarak sonuçlar elde edilmektedir. Ancak çoğu zaman bu sonuçlar tam doğru sonucu vermemektedir.

Brütten Nete Maaş Hesaplama Nasıl Yapılır?

Brüt maaştan net maaşı hesaplayabilmek için brüt maaş tutarından kanuni kesintiler toplamının çıkarılması gerekir.

Brüt Maaş = Net Maaş + [SGK İşçi Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi + İşsizlik Sigortası (İşçi Payı)]

Netten Brüte Maaş Hesaplama Formülü

Kesilen SGK İşçi Priminin üst sınırı (tavan) bulunmaktadır ve Gelir Vergisi artan oranlı olarak uygulanmakta olup kümülatif gelir dikkate alınarak hesaplama yapılmaktadır.

Net Maaş = Brüt Maaş – [SGK İşçi Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi + İşsizlik Sigortası (İşçi Payı)]

Netten Brüte Maaş Hesaplama Örneği

Net maaş üzerinden brüt maaş tutarı hesaplanırken net maaşa yapılan kanuni kesintilerin eklenmesi gerekmektedir. Kanuni kesintiler;

  • Sosyal Sigorta Primi (İşçi Payı) = Brüt Maaşın %14&#;ü
  • İşsizlik Sigortası (İşçi Payı) = Brüt Maaşın %1&#;i
  • Gelir Vergisi Tutarı = Gelir Vergisi Matrahı x Gelir Vergisi Oranı
  • Gelir Vergisi Matrahı = Brüt Maaş – SGK İşçi Primi – İşsizlik Sigortası (İşçi Payı)
  • Damga Vergisi Tutarı = Brüt Maaş x Damga Vergisi Oranı (%0,)

Brüt maaşın B olduğu düşünüldüğünde ve net maaşın ,00 TL olduğu örnekte;

Net Maaş = Brüt Maaş – [SGK İşçi Primi + Gelir Vergisi + Damga Vergisi + İşsizlik Sigortası (İşçi Payı)]

,00 TL = B – [B x 14/ + 85B/ x 15/ + B x 1/ + B x 0,/]

Kesintiler Toplamı = B + B + B/ = B/

Kesintiler Toplamı Brüt Maaştan çıkarıldığında = B/

= B/ ise B = ,22 TL dir. Net maaş ,00 TL iken Brüt Maaş ,22 TL olarak hesaplanır.

netten brute maas hesaplama formulu

Netten Brüte Maaş Hesaplama Programı Hakkında

  1. Netten brüte maaş hesaplama ile ilgili olarak kesin bordro işlemleri öncesi uzman avukat veya danışman bilgisine başvurulması tavsiye olunur.
  2. Rakam asgari ücretin altında olduğunda hesaplama yapılmaz.
  3. Hesaplamalarda Türk Lirası esas alınmıştır.
  4. Hesaplamalar, ücreti aylık olarak belirlenen çalışanlar için, her ay 30 gün üzerinden değerlendirilerek yapılmaktadır.
  5. yılı ve sonrası için AGİ hesaplanmaz.
  6. Burada hesaplanan tutarlar bilgilendirme amaçlıdır, Netten brüte maaş hesaplamaya dair hiçbir sorumluluk kabul edilmez, kesin bordro mahiyetinde değildir ve kesin bordro olarak gösterilemez, ibraz edilemez.
  7. sayılı kanunun 4 (a) maddesine göre hizmet akdine tabi olan Emekli çalışanlar için, Sosyal Güvenlik Destekleme Primi (SGDP) çalışan payı oranı, sigortalının prime esas kazancının %&#;i ve işveren payı %&#;idir.
  8. sayılı kanunun 9. maddesinde yer aldığı üzere işveren tarafından ödenen Kısa Vadeli Sigorta Kolları Primi, sigortalının prime esas kazancının %2&#;si oranındadır. Yapılan işin iş kazası ve meslek hastalığı bakımından gösterdiği tehlikenin ağırlığına göre değişiklik göstermeden, tüm yıllar için ( &#; ) Kısa Vadeli Sigorta Kolları Primi %2&#;ye sabitlenerek İşveren SGK Payı hesaplamaları yapılmaktadır.
  9. Kesinti ve ek ücretlerde farklılık olabileceğinden dolayı, kesin bordro ile kuruş veya tutar farklılıkları olabilir.
  10. Kesin bordro işlemleri öncesi ve sonrası, uzman veya danışman bilgisine başvurulmalıdır.
  11. Netten brüte maaş hesaplama programı rakamı girdiğinizde otomatik hesaplar.
  12. Asla hukuki bir mütalaa veya kesin bilgi niteliğinde değildir. Hukuki destek alınması tavsiye edilir. Netten brüte maaş hesaplama  yer alan bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır ve Kadim Hukuk ve Danışmanlık, onun üye firmaları veya ilişkili kuruluşları tarafından profesyonel bağlamda herhangi bir tavsiye veya hizmet sunmayı amaçlamamakta ve bilgilerin doğruluğuna dair herhangi bir garanti vermemektedir.

Netten brüte maaş hesaplama için programımızı kullanabilirsiniz.

kadim hukuk danismanlik

Maaş Hesaplama

Üyelik aktivasyonunuz tamamlanmadı!

Brütten nete, netten brüte maaş hesaplayın.

  • Bu tablo yılı verileri esas alınarak hesaplanmıştır.
  • Rakam asgari ücretin altında olduğunda hesaplama yapılmaz.
  • Hesaplanan tutarlar bilgilendirme amaçlıdır, resmi belge olarak kullanılamaz. Gereken durumlarda uzman veya danışman bilgisine başvurulması tavsiye edilir.
  • Net Maaş ve Brüt Maaş Arasındaki Farklar Nelerdir?

    Net maaş ve brüt maaşın neler ifade ettiğini ve hangi kesintilerin yapıldığını çalıştığınız kurumun insan kaynaklarından maaş bordrosu talep ederek öğrenebilirsiniz. Maaş bordrosunda yer alan tablodaki rakamlar üzerinden direkt olarak ilişki kurabilirsiniz.

    Net maaş ve brüt maaş arasındaki farklar

    • Başlangıç aşamasında kesinti yapılmadan önce belirlenen tutar brüt maaş olarak adlandırılır. Vergi ve kesintilerin yapılarak kişilerin kullanımına verilen tutar ise net maaş olarak adlandırılır.
    • Brüt maaş net maaştan daha yüksek rakamları ifade eder. - Net maaş her zaman için brüt maaşa bağlı olarak hesaplanır.
    • Brüt maaş içerisinde işverenin her yıl ödediği rakamlar dahil edilir ve aylara göre değişiklik gösterebilir, net maaşta ise zam olmadığı sürece değişiklik olmaz.
  • Net Maaş Nedir?

    Net maaş çalışanların maaşını alırken en çok karışıklık yaşadığı terimlerden biri. Net maaş, isminden de anlaşıldığı gibi işverenin yapılan tüm kesintilerin sonunda size emeğinizin karşılığı olarak direkt verdiği tutarı ifade eder. Net maaş, brütten vergilerin ve diğer kesintilerin çıkarılmasından sonra ortaya çıkar. Daha açık ifade etmek gerekirse maaş gününüzde elden ya da hesabınıza yatırılarak kullanımınız için size teslim edilen tutar net maaşı ifade eder. Brüt maaşın kesintileri otomatik olarak yapılır ve sizden herhangi bir ödeme talep edilmez.

  • Brüt Maaş Nedir?

    Brüt maaş, bir çalışanın hak ettiği fakat içinden vergiler ve sigorta gibi masrafların kesilmemiş halini ifade eder. Maaşınızın TL olması bu değeri alacağınız anlamına gelmez. Brüt olarak TL maaşa sahipseniz, gerekli kesintilerle birlikte net maaşınız belirlenir ve ödeme yapılır. Brüt geliri bir bakıma verdiğiniz hizmetten dolayı elde ettiğini kar olarak görebilirsiniz. Kesintilerle birlikte sizin net kazancınız belirir. Çoğu firma maaş görüşmelerinde brüt maaş değil, net ücret üzerinden anlaşma yapar, vergi ve sigorta giderleri ile çalışanlardan kesilmek yerine hiç yansıtılmaz bile.

  • Brütten Net Maaş Hesaplanırken Baz Alınan Ücretler

    Brüt maaş üzerinden net maaş hesaplanırken belli miktarlarda vergi ve sigorta kesintisi söz konusu olabiliyor. Çalışanın sigorta girişi ve gelirleri üzerinden vergilerin miktarlarında da değişiklik meydana gelir. Aşağıda kesinti yapılırken standart olarak hangi kalemlerin brüt maaştan düştüğünü bulabilirsiniz:

    1. Sosyal güvenlik primi çalışanlarının tahsisi
    2. İşsizlik sigortası çalışanının dağılımı
    3. Gelir vergisi matrahı
    4. Gelir vergisi
    5. Damga vergisi
  • Brütten Nete Maaş Hesaplama Tablosu

    BRÜT MAAŞ

    TL

    Sosyal Güvenlik Primi Çalışanlarının Tahsisi %14

    TL

    İşsizlik Sigortası Çalışanının dağılımı %1

    TL

    Gelir vergisi matrahı

    TL

    Gelir vergisi %15

    TL

    Damga vergisi (0,)

    ,36 TL

    Toplam Kesintiler

    ,36 TL

    NET MAAŞ

    ,64 TL

Logo
kapat

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası