elektrik mezunu ne iş yapar / Elektrik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Elektrik Mezunu Ne Iş Yapar

elektrik mezunu ne iş yapar

Elektrik elektronik Teknikeri nerelerde çalışabilir?

Elektronik teknikeri, çeşitli elektronik sistemleri veya cihazları test etmek ve onarmakla sorumludur. Elektronik malzeme üretim şirketleri, bilgisayar firmaları, telekomünikasyon şirketleri, kamu kurumları ve elektrik mühendisliği firmalarında istihdam edilebilir.

2 yıllık elektrik elektronik bölümü mezunu ne iş yapar?

Elektrik bölümü mezunları ne iş yapar? Binaların, yüksek katlı rezidansların elektrik döşemelerini yaparlar. Elektrik kesintilerini belirleyip gerekli arızayı giderirler. Tüm elektrikli makinelerin çalışmasını sağlayıp, bakım ve onarımlarını yaparlar.

Elektrik teknikeri mezunu ne iş yapar?

Elektrik teknikerleri binalarda, elektrik santrallerinde çalışırlar. Çalışma ortamı tesisatın kurulduğu yere göre değişirse de genellikle kapalı ortamlarda görev yaparlar. Elektrik dağıtım sistemlerindeki bozuklukları onarırken değişik hava koşullarında, yüksek yerlere tırmanarak zor şartlarda çalışmaları gerekebilir.

Elektrik teknikeri ne kadar maaş alıyor?

Elektrik Teknikeri maaşı ortalama aylık &#; TL'dir. En düşük Elektrik Teknikeri maaşı -TL, En yüksek ise &#; TL'dir. Elektrik teknikeri özel sektörde işe başlamaları durumunda yetenekleri, deneyimleri ve sektörün kuralları çerçevesinde ücret alırlar. Bu ücret en fazla asgari ücretin katı oranındadır.

Elektrik Teknikeri hangi okul mezunu?

Elektrik Teknisyeni Nasıl Olunur? Elektrik teknisyeni olmak için bazı eğitimleri almak gerekir. Özellikle teknik lise mezunları staj yaptıktan sonra elektrik teknisyeni olabilirler. Bunun yanı sıra elektrik teknisyeni olmak için meslek yüksekokullarındaki elektrik elektronik bölümlerinden mezun olunması gerekir.

Elektrik mühendisi ne kadar maaş alır?

Elektrik-Elektronik Mühendisi MaaşlarıElektrik-Elektronik Mühendisi maaşı ortalama aylık _TL'dir. En düşük Elektrik-Elektronik Mühendisi maaşı _TL, En yüksek ise _TL'dir.

2 yıllık üniversite mezunu ne iş yapar?

2 yıllık bölüm mezunları hemşirelik, bilgisayar teknikerliği, büro yöneticisi, tıbbi sekreterlik, grafik tasarımcı, aşçılık ve bankacılık mesleklerini yapabilirler.

2 yıllık elektrik okuyan tekniker mi teknisyen mi?

Teknisyen meslek lisesi mezunları için kullanılmakta ve mezuniyetleri Teknisyen unvanı ile sağlanmaktadır. Tekniker ise 2 yıllık meslek yüksek okulu mezunları için kullanılmaktadır.

Tekniker ne kadar maaş alır?

Bakanlıklarda çalışan Tekniker maaşı : &#; TL arası. Belediyelerde çalışan Tekniker maaşı : &#; TL arası. Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Tekniker maaşı : &#; TL arası.

Teknolojik gelişmelere bağlı olarak Elektrik Pano Montajcısı mesleği önemini artırmaktadır.

Elektrikle çalışan sistemler için enerjinin sürekliliği ve güvenliği pano montajcının doğru yapılması ile mümkündür. Günümüzde sanayi ve fabrikalarda; enerji dağıtımı, çalışan makine, cihaz ve motorların denetiminin pano üzerinden yapılması bu mesleği vazgeçilmez kılmaktadır. Bu alanların haricinde evlerde ve işyerlerinde pano uygulamaları yapılmaktadır. Özel kurs ve eğitime tabi tutulan bu meslek elemanı yüksek gerilim panoları ve tıp cihazlarının panolarının da montajını yapmaktadır. Bu yüzden pano montajcısı mesleği elektrik enerjisi ve makine denetiminin olduğu her yerde geçerliliğini korumaktadır.

Yeni teknoloji ile geliştirilen sigorta, kontaktör, ayırıcı veya yol vericileri yine pano içerisinde

sabitlenmesi ve enerjinin panodan dağıtılması bu mesleğin gelişimini ve sürekliliğini sağlayacaktır.

Yeni teknoloji; kullanım kolaylığı, güvenlik ve verimi geliştireceği için panonun küçük boyutlarda ve

daha kullanışlı olmasını sağlayacaktır. Bunun sonucunda bu meslek ilerleyen zaman içerisinde,

endüstriyel uygulama alanları, fabrika, iş yeri, atölye, hastane ve konutlardaki uygulaması teknoloji ile birlikte gelişerek devam edecektir.

TANIMI:  

Elektrik-elektronik alanında; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumu ile ilgili işleri kendi başına belirli bir süre içerisinde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

AMACI:

Elektrik-elektronik sektöründe; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapabilecek yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek.

MESLEK ELEMANINDA  ARANILAN ÖZELLİKLER:

Meslekte çalışacak kişilerin tüm duyu organları işlevlerini tam olarak yerine getirmelidir. El

becerisine dayalı bir meslek alanı olduğundan, el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilmelidir. Ayrıca

titizlik ve özen isteyen bir çalışma gerektirdiğinden kişinin sabırlı, dikkatli, tedbirli ve titiz olması

Mesleki Eğitim ve Öğretim Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi mekanik konulara ilgili ve yetenekli, alet ve makinelerle uğraşmaktan hoşlanan, kaldırma ve uzanma gibi bedensel çalışmaları yapabilecek kadar güçlü ve dayanıklı, sesleri ayırt edebilme yeteneğine sahip, ince ayrıntıları algılayabilen, başkaları ile iş birliği içinde çalışabilen, sorumluluk duygusu gelişmiş kimseler olması gerekir. Fen bilimlerine, matematik, bilgisayar ve yabancı dille ilgili ve bu alanlarda başarılı kişiler olmaları gerekmektedir.

GÖREVLERİ:

*Elektrik tesisat projelerini çizmek.

* Elektrik tesisat borusu ve kanalı döşemek.

* Çağırma tesisatlarını yapmak.

* Haberleşme ve bildirim tesisatlarını yapmak.

* Güvenlik tesisatlarını yapmak.

* Çağırma ve bildirim, haberleşme bakım onarımını yapmak.

* Dağıtım tabloları montajını yapmak.

* İç aydınlatma tesisatlarını yapmak.

* Dış aydınlatma tesisatlarını yapmak.

* Topraklama ve paratöner tesisini yapmak.

* Aydınlatma ve priz tesisatı bakım onarımını yapmak.

* Kuvvet tesisatını döşemek.

* Kuvvet tesisat bağlantılarını yapmak.

* Kuvvet tesis iç ve dış aydınlatmasını yapmak.

* Pano montaj hazırlığı ve malzeme montajı yapmak.

* Bara işlemek.

* Kuvvet tesis bakım onarımını yapmak.

* Teçhizata etiketleme/kodlama yapmak.

* Kablo montajı yapmak.

* Pano testini yapmak.

* Tesiste/Sahada Pano montajı yapmak.

ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALI ÇALIŞMA ORTAMI ve KOŞULLARI:

Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü elemanları; inşaatlarda, elektrik santrallerinde,

şantiyelerde, ev ve iş yerlerinde çalışırlar. Çalışma ortamı tesisatın kurulduğu yere göre değişmekle beraber genellikle kapalı ortamlarda görev yaparlar. Elektrik dağıtım

sistemlerinde çalışırken değişik hava koşullarında, yüksek yerlere tırmanarak zor şartlarda

çalışmaları gerekebilir. Görevlerini yaparken dikkatsiz davranmaları önemli kazalara yol

açabilir. İşin gerektirdiği güvenlik önlemleri (kask, emniyet kemeri, çizme, eldiven, tulum

v.s) altında çalışmak zorundadırlar. Çalışırken elektrik çarpması ya da başka tür tehlikelere maruz kalınabilir. Bu nedenle görev yaparken dikkatli ve güvenlik önlemlerini alarak çalışması gerekir.

ELEKTRİK TESİSAT VE PANO MONTÖRLÜĞÜ DALINDA İŞ BULMA İMKÂNLARI:

Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü elemanları; Pano montajı, elektrik enerjisinin vazgeçilmez olduğu günümüzde yerini koruyarak genişlemektedir. Pano montajcısı olarak çalışan kişiler, mekanik montaj, bara işleme, kablo montajı ve pano testi gibi alanlarda branşlara ayrılabilmektedir. Bu meslek elemanı ağırlıklı olarak organize sanayi bölgeleri, fabrika veya işletmelerin yoğun olduğu yerlerde pano montajcısı olarak çalışırlar. Konut ve küçük işyeri pano uygulamaları daha basit olması sebebiyle küçük işletmelerce yapılmaktadır. İş çeşitliliği sebebiyle bu meslek elemanı için iş bulma imkanı sanayinin gelişmiş olduğu yerlerde daha kolaydır.

Elektrik tesisatları ve pano montörlerinin iş bulma olanakları oldukça geniştir. Özel sektöre ait işletmelerde çalışma olanakları bulabildiği gibi küçük ölçekli işletmelerde de çalışabilir. Kanunlarda belirlenen şartları yerine getirmeleri durumunda, kendi işyerlerini açabilmektedirler. İstihdam durumu, inşaat sektörüne bağlı olarak değişebilmektedir. Pano montörü olarak çalışan kişiler tesisat işlemlerinin, atölye, sistem ya da makinenin çalıştırılması ile ilgili yüzü ile ilgilenirler. Temel işlemler, mekanik montaj, bara işleme, kablo montajı ve  pano testi gibi alanlarda ihtisaslaşma görülebilmektedir. Bu alanda çoğunlukla küçük ölçekli işletmelerin faaliyet gösterdikleri gözlenmektedir.

FİZİKİ KOŞULLAR:

Elektrik Tesisat ve Pano Montörlüğü Dalı mezunları genellikle elektrik santrallerinde, şantiyelerde, iş yerlerinde çalışırlar. Çalışma ortamı panonun kurulduğu yere göre değişmekle beraber kapalı veya açık ortamlarda görev yaparlar. Görevlerini yaparken dikkatsiz davranmaları önemli kazalara yol açabilir.

Okulumuzda bu dalın kullandığı Elektrik Tesisat Atölyesi, 2 adet  Otomatik Kumanda Atölyesi, Elektronik Atölyesi ve Laboratuarımız  mevcuttur.

EĞİTİM VE KARİYER İMKÂNLARI:

Elektrik alanında öğrenim gören öğrenciler, sayılı Kanunun maddesine sayılı

Kanun ile eklenen E bendi uyarınca mezun olduklarında sınavsız yerleştirilebilecekleri meslek yüksek okulu programları aşağıda belirtilmiştir.

  • • Elektrik
  • • Elektrik-Elektronik Teknikerliği
  • • Biyomedikal Cihaz Teknolojisi
  • • Elektronik Haberleşme
  • • Endüstriyel Elektronik
  • • Endüstriyel Otomasyon
  • • Ev Cihazları Teknolojisi
  • • Hidroelektrik Santralleri
  • • Mekatronik
  • • Otomotiv
  • • Radyo ve Televizyon Tekniği
  • • Raylı Sistemler Elektrik-Elektronik Teknolojisi
  • • Termik Santral Makineleri
  • • Termik Santrallerde Enerji Üretimi

Bu programlarda meslek yüksek okuluna devam eden öğrenciler, öğrenim süreleri sonunda

girecekleri Dikey Geçiş Sınavı ile belirlenen kontenjandan faydalanarak lisans programlarına geçiş

yapabilirler. Lisans öğrenimine başlama hakkını elde eden öğrencilere üniversiteleri tarafından Lisans Öğrenimine Hazırlık Programı uygulanır.

 ELEKTRİK TESİSATLARI VE PANO MONTÖRLÜĞÜ

Tanımı : Elektrik tesisatları ve pano monitörlüğü meslek elemanının sahip olması gereken, bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapma yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Amacı : Elektrik-elektronik sektöründe; bina içi ve dışı elektrik tesisatının ve tüm elektrik panolarının kurulumunu ve bakım onarımını yapabilecek yeterliklere sahip meslek elemanları yetiştirmek.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDE ÇALIŞTIĞI MESLEKLER:

Tornacı, elektrik kumandacı, plastik kalıpçı, elektronikçi, metalci, boyacıdır.

MESLEĞİN DİĞER İSİMLERİ:

Elektrik Pano Montajcısı, Panocu

MESLEKİ HASTALIK RİSKLERİ:

Gerekli önlemler alınmadıkça; bel ve boyun rahatsızlıkları ( Bel fıtığı ), göz rahatsızlıklarına

neden olabilir. Yaralanmalar meydana gelebilmektedir. Bacak ve ellerde eklem bozukluklarına neden olabilir.

MEZUNLARIMIZA TANINAN HAKLAR:

      Anadolu Teknik Lisesi, Anadolu Meslek Lisesi, Endüstri Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi ile Çok Programlı Liselerin bu okullarda uygulanan programlarından mezun olanlar, Sayılı Kanuna göre, TEKNİSYEN unvanı ile istihdam edilirler.


      Anadolu Teknik Lisesi ve Anadolu Meslek Lisesi mezunları, yabancı dille eğitim avantajlarına    sahip olurlar.

      Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarından mezun olanlar, üniversiteye girebilmek için öğrenci seçme ve yerleştirme sınavlarına katılma hakkına sahiptirler.

      Öğrenci seçme ve yerleştirme sınavlarında, alanlarının devamı niteliğinde olan yüksek öğretim kurumlarını tercih etmeleri durumunda kendilerine ortaöğretim başarı puanlarının % 40´ına kadar ek puan verilir ve diğer lise mezunlarına göre daha avantajlı olurlar.

      Mesleki ve Teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olan öğrenciler istedikleri takdirde bitirdikleri programın devamı niteliğinde veya buna en yakın programların uygulandığı, öncelikle kendi mesleki ve teknik eğitim bölgesi içinde yer alan veya bölgesi dışındaki meslek yüksek okullarına sınavsız yerleştirilirler.

      Yüksek öğretime devam etmeyenlerin iş bulmaları ve mesleklerinde ilerlemeleri daha kolay olmaktadır.

      Kamu kurum ve kuruluşlarında branşlarında görev alan mezunlar, genel lise mezunlarına göre bir üst derece ile işe başlarlar.

      En az üç yıl süreli mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarından veya mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarından mezun olanlar. Bakanlıkça düzenlenen ustalık eğitimi kurslarına katılabilecekleri gibi doğrudan da ustalık sınavlarına girebilirler.

      Mesleki ve teknik ortaöğretim kurumu veya mesleki ve teknik eğitim merkezi mezunlarından alanlarında Bakanlığa bağlı iki yıllık bir yaygın eğitim kurumundan belge alanlara doğrudan ustalık belgesi verilir.

      Teknik Lise mezunları veya mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumlarının dört yıllık eğitim programlarından mezun olanlara, ustalık belgesinin yetki ve sorumluluklarını taşıyan, mesleklerinde bağımsız işyeri açma belgesi verilir.

      Mesleki ve teknik öğretim yapan okullarda eğitim görenler okul ve iş yerlerinde iş eğitimi almış olmaları sebebiyle mesleğe yatkın olurlar ve meslek değiştirmek istemeleri halinde yeni mesleğe çok kısa zamanda intibak edebilirler.

      Eğitimleri süresince iş hayatını yakından tanıyacaklarından kendi iş yerlerini kurup çalıştırabilirler.

EĞİTİM-ÖĞRETİM ORTAMLARI VE DONANIMLARI

Program mesleki ve teknik eğitim alanında diplomaya götüren ortaöğretim kurumları ile belge ve sertifika programlarının uygulandığı her tür ve derecedeki örgün ve yaygın mesleki ve teknik eğitim-öğretim kurumlarında uygulanmaktadıfunduszeue.infomın uygulanabilmesi için Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı standart donanımları ve mesleklerin gerektirdiği ekipmanlar sağlanmalıdır.


EĞİTİMCİLER

1. Programın uygulanmasında Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında eğitim almış ve tercihen sektör deneyimi olan alan öğretmenleri görev almalıdır.

2. Programın uygulanmasında gerektiğinde Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanında sektör deneyimi olan usta öğretici, teknisyen ve meslek elemanlarından yararlanılabilir.


ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME

Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği´ne göre çeşitli ölçme araçları kullanılarak öğrencilerin değerlendirilmesi esastır. Buna göre;

1. Dersin altındaki modüllerin işlenişi sırasında kazandığı (bilgi, beceri ve tavırlar) yeterlikler,

2. Okulda, işletmede ve kendi kendilerine yaptıkları tüm öğrenim faaliyetleri değerlendirilerek öğrencilerin dersteki başarısı belirlenir.


YATAY VE DİKEY GEÇİŞLER

Program; geniş tabanlı ve modüler yapıda düzenlendiğinden, Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği çerçevesinde yatay ve dikey geçişlere olanak sağlanır.

1. Alan/dalda sertifika, belge ve diplomaya götüren tüm programlar ve dallar arasında geçiş yapılabilir.

2. Diploma almaya hak kazanan öğrenci, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının devamı niteliğindeki programların veya bu alana en yakın programların uygulandığı meslek yüksek okuluna sınavsız geçiş yapabilir ya da sınav sonuçlarına göre diğer yüksek öğrenim kurumlarını tercih edebilir.


BELGELENDİRME

1. Mezun olan öğrenciye alanda/dalda diploma verilir.

2. Öğrencinin seçtiği dal ile ilgili aldığı tüm dersler ve modüller diploma ekinde belirtilir.

3. Öğrenciye, programdan ayrıldığında veya mezun olduğunda, kazandığı yeterlikleri gösteren ve bir yaygın mesleki teknik eğitim programı ile aynı yeterlikleri kazanan kişilere eş değer belge verilir.

4. Öğrencinin kazandığı mesleki yeterlikler sertifikaya yönelik belgelendirmelerde değerlendirilir.


EĞİTİM SÜRESİ

1. Alan programının toplam eğitim süresi, 9. sınıftan sonra 3 öğretim yılı olarak planlanmıştır.

2. Eğitim süresinin okul, işletme ve bireysel öğrenme için ayrılmış dağılımı, Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı haftalık ders çizelgesi, dersler ve modüller ile ilgili açıklamalarda belirtildiği gibi uygulanır.


ÖĞRETİM YÖNTEM VE TEKNİKLERİ

Modüler öğretime yönelik ağırlıklı olarak bireysel öğrenmeyi destekleyici yöntem ve teknikler uygulanır.

1. Öğretmenler öğrencilere rehberlik eder.

2. Öğrenciler kendi kendine öğrenmeye teşvik edilir.

3. Öğrencilerin aktif olması sağlanır.

4. Öğrenciler araştırmaya yönlendirilir.

5. Öğrenciler kendi kendilerini değerlendirebilir.

6. Öğrencilere yeterlik kazandırmaya yönelik yöntem ve teknikler uygulanır.


İŞBİRLİĞİ YAPILACAK KURUM VE KURULUŞLAR

Öğrenciler, programın gerektirdiği öğretim faaliyetleri, istihdam olanakları ve planlama konularında, çevredeki üniversiteler, sivil toplum örgütleri, elektrik elektronik firmaları, elektrik-elektronik sistemlerinin kurulum, bakım ve onarımın yapıldığı yerler ve meslek elemanları ile iş birliği yapılarak yönlendirilir.


ÖĞRENCİ KAZANIMLARI

Programın sonunda seçtiği dala/mesleğe yönelik olarak öğrenci;

1. Alandaki ortak temek bilgi ve becerileri kazanabilecektir.

2. Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının temel yeterliklerine sahip olabilecektir.

3. Dalın gerektirdiği işleri yapabilecektir.

4. Dalın gerektirdiği özel mesleki yeterlikleri kazanabilecektir.

Elektrik Bölümü Nedir? Ne İş Yapar?

Elektrik bölümü hangi üniversitelerde var, Elektrik bölümü iş olanakları,Elektrik bölümü taban puanları,Elektrik bölümü olan üniversiteler,Elektrik bölümü atamaları,Elektrik bölümü dersleri,Elektrik bölümü taban puanları,Elektrik bölümü kaç yıllık,Elektrik maaşları

Elektrik Bölümü Nedir?

 

Elektrik Bölümü Eğitim Süresi Kaç Yıldır?

Elektrik bölümü eğitim süresi 2 yıldır.

Elektrik Bölümü Dersleri Nelerdir?

&#; Algoritma ve Programlama
&#; Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
&#; Devre Teorisi
&#; İngilizce
&#; Matematik
&#; Ölçme Tekniği ve Aygıtları
&#; Türk Dili
&#; Analog Elektronik
&#; Elektrik Devreleri Laboratuvarı
&#; Temel Bilgi Teknolojileri
&#; Elektrik Makineleri
&#; Elektrik Tesisleri
&#; Elektromekanik Kumanda Sistemleri
&#; Güç Elektroniği
&#; Mikroişlemciler ve Laboratuvarı
&#; Enerji İletimi Dağıtımı
&#; Otomatik Kontrol
&#; PLC (Programlanabilir Lojik Kontrol)
&#; Yenilenebilir Enerji Kaynakları
&#; Doğru Akım Devreleri
&#; Sensörler ve Transdüserler
&#; Elektrik Enerji Santralleri
&#; Trafo ve Doğru Akım Makinaları
&#; Tesisata Giriş
&#; Bilgisayar Destekli̇ Tasarım
&#; Sarim Tekniği̇
&#; Ev Cihazları
&#; Özel Tasarımlı Motorlar

Elektrik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Elektrikli makinelerin çalışmasını sağlar ve bu makinelerin bakım ve onarımını gerçekleştirirler. Elektriğin iletimi kapsamında kablo dağıtma görevinde bulunurlar. Elektrik kesintilerini belirler ve gerekli arızayı giderirler. Binaların elektrik döşemesini yaparlar.

Elektrik Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

&#; Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü
&#; Elektrik Üretim A.Ş. Genel Müdürlüğü
&#; T.C. Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğü
&#; Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Genel Müdürlüğü
&#; Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürlüğü
&#; Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü
&#; Üniversiteler
&#; Fabrikalar
&#; Özel Elektrik Dağıtım Şirketleri

Elektrik bölümü mezunları yukarıda da belirtmiş olduğumuz kurum ve kuruluşlarda çalışabilmektedir. Her devlet üniversitesinde ve bazı özel üniversitelerde okutulan, her sene çok sayıda mezun veren bu bölümde iş olanağının fazla olması iş bulma imkanını arttırmıyor ancak mezunun kendisini iyi geliştirmesi ve çevresini güçlü tutması gerekmektedir.

Elektrik Bölümü İçin Kaç Net Yapmak Gerekiyor?

Bu bölüm için kaç net gerektiğini öğrenmek için tıklayınız.

Elektrik Bölümü Hangi Üniversitelerde Var?

Bu bölümün hangi Üniversitelerde olduğunu öğrenmek için tıklayınız.

Elektrik Bölümü Taban Puanları Nelerdir?

Elektrik Taban Puanları için tıklayınız.

Elektrik bölümü atamaları, Elektrik bölümü dersleri, Elektrik bölümü hangi üniversitelerde var, Elektrik bölümü iş olanakları, Elektrik bölümü kaç yıllık, Elektrik bölümü olan üniversiteler, Elektrik bölümü taban puanları, Elektrik maaşları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası