volkswagen bora vitese geçmiyor / Araba Geri Vitese Geçmiyor, Nedeni Ne Olabilir? - Sigortaladim.com

Volkswagen Bora Vitese Geçmiyor

volkswagen bora vitese geçmiyor

Vites Sertleşmesi, Vitesin Zor Geçmesi, Vites Halatları Arızaları, Sebeplerİ ve Çözümleri

01:22   bipper vites geçmiyo , halat , nemo vites donma , soğuk vites geçmiyo , vites , vites aşık , vites donma , vites geçmeme , vites halat , vites sertleşme , vites sertliği , vites zor geçiyo , vites zor geçme  

Vites Sertleşmesi, Vitesin Zor Geçmesi, Vites Halatları Arızaları, Sebeplerİ ve Çözümleri

Bugünlerde otomobil sahipleri araçlarının VİTES HALATLARIYLA kafayı yemiş olmalı. Çalıştığım servise günlük bir çok insan vites halatlarını bi yağlayalım diyerek geliyor. Sebep ne mi ? vites kolu vitese takarken yağ gibi gitmiyormuş daha sıkı gidiyormuş eskiye bakarak :)

     Yağlayınca da düzeleceğine inanılıyor. Bu durumla özellikle kış aylarında çok sık karşılaştığım için blog umda da paylaşmak istedim. Kışın soğuk günlerinde vites halatını da yağlasanız komple şanzımanı da yenileseniz o vitesiniz yazın sıcak günlerinde hareket ettiği gibi, tereyağ gibi viteslere geçtiği gibi kışın Geçmez. Bunu öncelikle belirtmiş olayım ve gelelim halatlara.

   Eğer aracınız 90 lı modellerde değilse 2004 modelin de üstündeyse halatın yağlanacak durumu yok demektir. Bunu şöyle izah ediyim. Vites halatı paslanmaya karşı koruma sağlamak için fabrika şeffaf sıkı bi kamlamayla halatın üzeri kaplamıştır. Şeffaf kaplamanın üzerinde ise halatın ileri-geri gidip geldiği plastik kılıf vardır ki bu kılıf da halatın içine su toz gibi şeylerin girmesini önler. Ayrıca şeffaf kaplama kaygan bi yapıya sahiptir ve bu plastik kılıfın içerisinde rahatlıkla hareket edebilir. Halatı yağlamak bu yüzden olmaz işte.

Yani Araç sahipleri halat dendiği zaman bunu bisikletin fren halatı zannediyor ama çok daha gelişmişi. Siz aracınızı tamirciye götürüp halatımı yağlayın dediğiniz zaman yağlarlar fakat yağı halatın ucundan sıkarlar o da 3 cm dahi içerisine gitmez.
  Peki halatta sıkıntı nasıl olur. Yukarıda bahsettiğim şeffaf kaplama
zamanla sertleşir ve çelik halatın üzerinde kavlamaya başlar. Kavlamaya başlayan kaplama halatın gidip geldiği en dıştaki kılıfa sürter veya sıkışır. Bu durumda vites kolu şertleşir zor geçmeye baslar. Bunun çözümü halatı değiştirmektir çünkü yağlamak yine çözüm getirmez. Halatta oluşabilecek diğer bi sıkıntı ise birbirine sarılmış çelik tellerden oluşan halattaki çelik tellerin biri veya bi kaçı kopar o tel yine dıştaki kılıfa sıkışarak halatın çalışmasını zorlaştırır aynı sıkıntıyı doğurur. Bunun çözümü de yine halatı değiştirmektir. Başka sıkıntı olarak da halat komple kopar o zaman zaten değiştirirsiniz yağlamak aklınıza gelmez :)



 
   Peki vites neden zor geçer öyleyse :  Vitesi taktığınızda bir sorun yok ise, vitese geçerken cırtlama gibi bir ses gelmiyor ise ve sadece şikayetiniz vites kolunun sert olması ise bu durum çoğunlukla soğuktan dolayı şanzımandan kaynaklanır. 

    Çünkü kışın şanzıman yağının kıvamı çok koyu olur akışkanlığı zayıflar ve dolayısıyla içerisinde vites maşonlarının hareket gücü düşer bu da size vites kolunun sert olmasıyla yansır. Eğer ekstra kalın bir yağ koydurmamışsanız şanzımana daha önce, yapacağınız tek sey havaların ısınmasını bekleyeceksiniz. Eğer kalın yağ koydurmuşsanız derhal şanzıman yağını aracınızın orijinal yağ numarasını öğrenerek o yağ ile yağını değiştirmelisiniz. 
   
Eğer havalar soğuk değil halatlar da sağlam ama vites hala zor geçiyor diyorsanız vites kolunun alt ucu topuz şeklinde dir ve o topuz yuvasında hareket etmektedir. Topuz yuvasında sıkı sıkıya çalışıyo olabilir o topuzu YAĞLAYARAK gevşetebilirsiniz. Veya da şanzıman tarafındaki vites halatlarının ucunda aşıklar vardır o aşıkların içerisindeki plastik fiber sertleştiğinden dolayı vites kolu sertleşir onları da YAĞLATIRSANIZ sorunu çözmüş olursunuz. 
  
Vitesin neden sertleştiği hakkında ve çözümlerini elimden geldiğince anlatmaya çalıştım, yardımcı olabilmişimdir umarım. Herkesi saygıyla selamlıyorum.

Bunu E-postayla Gönder BlogThis! Twitter'da Paylaş Facebook'ta Paylaş

Otomatik Şanzıman Vites Değiştirmiyorsa!

Otomatik Şanzıman Vites Değiştirmiyorsa!

Otomatik şanzımanlı araçların vites değiştirmeme sorunu, kullanıcıların en çok merak ettikleri arasında yer alıyor. Otomatik şanzıman vitese geçmiyorotomatik şanzıman vites değiştirmiyor gibi konu başlıkları ile araştırma yapan kullanıcılar için otomatik şanzıman neden vites değiştirmez ya da otomatikte vites değiştirme zorlanmasının nedeni nedir sorusuna yanıt vermek üzere detayları paylaştık. Otomatik şanzıman sorularından biri olan vites değiştirmeme durumu hakkında detaylara geçmeden önce otomatik şanzıman hakkında biraz bilgi verelim...

Otomatik Şanzıman Hakkında

Genellikle yeni bir araba alırken “otomatik mi manuel mi” ya da “otomatik şanzıman sorunları daha mı fazla” gibi sorular akılları kurcalar. Otomatik şanzıman, debriyaj pedalına ihtiyaç duyulmadan ve vites değişimini sürücüye yaptırmayan konforlu bir teknoloji sunar. Geçmiş yıllarda “otomatik araba daha çok yakar” ya da “otomatik arabanın masrafı çok olur” gibi yorumlar yaygın olsa da bugün, otomatik şanzıman teknolojisinin büyük ölçüde bu endişeleri giderdiğini söyleyebiliriz. Otomatik şanzımanın tanımına baktığımızda motorlu aracı sürerken belli bir motor devir hızı için, tekerleklerin devir hızının kademeli olarak yükseltilip azaltıldığı bir sistem açıklamasını görüyoruz. DSG, CVT, EDC, MMT ve TCT gibi farklı otomatik şanzıman tipleri de var. Ancak temelde benzer bir yapıya sahipler. Otomatik şanzıman da manuel şanzıman da zamanla malzemenin yıpranması ya da sürücü hatasına bağlı olarak arıza verebilir. Otomatik şanzıman arızaları içinde en sık görüleni ise şanzımanın vites değiştirmemesidir. Peki, otomatik şanzıman vites atmıyor ise bunun nedeni ne olabilir?

Otomatik Şanzıman Neden Vites Atmaz?

Öncelikle otomatik şanzımanlı bir araçta frene basmadan vites değiştirilmez. Yani park modundan hareket moduna, ileri hareket modundan geri moduna geçmek için frene basmanız gerekir. Ancak burada aracın vitese geçmemesi ile ilgili incelediğimiz konu farklı. 

Debriyaj hidroliği eksilmiş olabilir veya debriyaj hidroliğinde hava olabilir. 

Şanzıman beyni ve elektrik motoru nem almış olabilir. 

Otomatik şanzıman kartı arızalı olabilir. 

Periyodik bakımlarda şanzımanın durumu hakkında bilgi edinebilir ve şanzımandaki parçaları daha uzun ömürlü kılabilirsiniz. Düzenli şanzıman yağı değişimi de yine şanzıman sorunlarının önüne geçer. 

Otomatik Şanzıman Arızasına Neden Olan Hatalar

  • Otomatik şanzıman yağının eksik olması ve gerekli yenilemenin yapılmaması. 
  • Sert kalkışlarda arabayı hareket ettirme hatasına düşmek. 
  • Vites tuşuna basmadan yapılmaya çalışılan vites geçişlerinin şanzıman kutusu içindeki parçaları zorlaması. 
  • Araç bakımlarında şanzımana ve araca uygun olmayan parçalarla yapılan değişimler. 
  • Otomatik şanzıman bakımının düzenli olarak yaptırılmaması. 

Otomatik Şanzıman Arızası ve Fiyatlar

Öncelikle otomatik şanzımanlar oldukça karmaşık bir yapıya sahiptir. Bu karmaşık sistemdeki arızalarının nedeni anlamak ve çözüm üretmek için bu amaçla üretilmiş özel arıza tespit cihazları kullanılır. Bu nedenle otomatik şanzıman arızaları veya vites kutusu arızaları için mutlaka uzman teknisyenlerden destek almak gerekir. Şanzıman kutusu değişim fiyatışanzıman yağı değişim fiyatı gibi konularda online olarak bilgi almak üzere otopratik.com.tr üzerinden fiyat teklifi isteyebilirsiniz. Ayrıca Otopratik fiyat listesine de bakabilirsiniz. 

Otomatik Şanzımanın Sunduğu Avantajlar

  • İki elinde direksiyonda kalma süresinin uzun olması ve sürücünün direksiyon hakimiyetine destek olması
  • Kalkışlarda sunduğu konfor
  • Debriyaj pedalına yani üçüncü pedala gereksinim duyulmamasının sunduğu konfor
  • Vites değiştirme gereksinimi olmaması

Otomatik Vitesli Araçlardaki Harflerin Anlamları

Otomatik şanzımanlı araçlarda vitesin değişmemesi konusunu işlerken otomatik araçlardaki vites üzerindeki harflerin anlamlarını da bilmeyenler için hatırlatalım…

Aracınızı tamamen durdurduktan sonra vites kolunu getirmeniz gereken işaret budur. 

Otomatik arabanın geri vitesidir. Geri geri gitmeden önce aracın tamamen durmasını sağlayıp ardından bu konuma getirmelisiniz.

Otomatik vitesli araçlarda aracı boşa almak için kullanılır. Araç bekler pozisyondayken kullanılır. 

Aracınızı hareket ettirmek için kullanmanız gereken vites konumu budur. Fren pedalına basarken el frenini indirip kontak anahtarını çevirdikten sonra vites kolu D'ye getirilip araca ilk hareketi verilir.

  • S veya O (Speed, Overdirive): 

Hızlı kullanım veya Spor kullanım. Bu butonlar devredeyken aracın normal vites değiştirme, devir aralığı yükselir. Hızlanma ve akselerasyon artar. Elbette yakıt tüketimi oranı da artar. 

Volkswagen Bora Otomatik Şanzıman Tamiri

Volkswagen Bora otomatik şanzıman sorunu yaşıyorsanız doğru yerdesiniz. Türkiye’nin en büyük otomatik şanzıman merkezi ATCO olarak, otomatik vites Volkswagen Bora araçların şanzıman tamir ve bakımını garantili olarak gerçekleştirmekteyiz. Volkswagen Bora otomatik vites kutusu sorunları zamanında doğru müdahaleler ile ortadan kaldırılmazsa bir süre sonra sürüş keyfinizi kaçırabilir. Volkswagen Bora otomatik şanzıman arızaları için kesin çözüm üretmekteyiz.

Volkswagen bora otomatik şanzıman tamiri

Volkswagen Bora Otomatik Şanzıman tamiri hizmetimiz İstanbul Kartal, İstanbul Levent, Ankara ve İzmir‘deki Atco bölge müdürlüklerinde kendi servislerimizce garantili olarak yapılmaktadır. 

Volkswagen Bora araçlara garantili olarak tamir, değişim ve satışlarını gerçekleştirdiğimiz araçlara göre şanzıman tipleri:

  • VW Bora >> 01M Otomatik Şanzıman Tamiri

  • Volkswagen Bora >> 09G (Aisin TF-60SN) Otomatik Şanzıman Tamiri

VW Bora Otomatik Şanzıman Arızaları

2011 yılına kadar Volkswagen Bora araçlarında tam otomatik şanzıman olarak 09G, yada üreticisi Aisin’deki adı ile TF-60 şanzımanı tercih etmiştir. DSG’den farklı olduğu anlaşılması amacıyla, bu araçlar piyasaya Tiptronic olarak lanse edilmiştir.

Aisin TF60 şanzıman, yumuşak vites geçişlerine sahiptir. Bununla birlikte zaman içerisinde, diğer Aisin şanzımanlar gibi, özellikle valf gövdesi kısmından (hidrolik ünite) arıza vermeye başlarlar.

Bora Selenoid ve Beyin Arızaları

VW Bora 09G şanzımanların en çok karşılaşılan sorunları, özellikle ısınınca vites geçişlerinde vuruntu – sanki arkadan başka bir araç çarpmış gibi (özellikle 3-4 geçişi), park (P) konumundan drive (D) konumuna alınca sarsıntı, 2.vitesten 1’e geçerken vuruntu, vites geçişinde gecikmeler, devir yükselmesine rağmen aracın hızlanmaması, şanzımanın vites değiştirememesi ve şanzımanın kendiliğinden vitesi yükseltme ve düşürme gibi problemlerdir. 

Bu problemlerin büyük çoğunluğu şanzıman beyni ve selenoidlerden kaynaklanır. Eğer probleme zamanında müdahale edilmez ise, şanzımanın mekanik kısmında da hasarlar başlar. 

VW Bora Selenoid Arızası

Piyasada genel kanı, selenoid burçları değişimi ile şanzımandaki birçok problemin giderileceğidir. Oysa ki, eğer valf gövdenizde aşınma varsa, selenoid tamiri boşuna para harcamak olacaktır. Doğru yöntem, hem valf gövdesinin, hem de selenoidlerin birlikte revizyon yapılması olacaktır. Tamirat sonrası otomatik şanzıman adaptasyon işleminin yapılması, tamir işleminin başarısı için kritiktir.

Aisin TF60 şanzıman beyni ve selenoid tamiri hakkında detaylı bilgilere sanzimanbeyni.com sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Volkswagen Bora Şanzıman Tamiri

Firmamızca tamiri gerçekleştirilen bütün Volkswagen otomatik şanzımanlar, şanzıman dinamometremizde araç üzerindeki koşullarda test edildikten sonra müşterilerimize teslim edilmektedir. Bu sayede garantili otomatik şanzıman tamiri gerçekleştirilmektedir.

Volkswagen araçların otomatik vites kutusu arızası ile ilgili, konusunda uzman ekibimiz her zaman yanınızdadır. Makine mühendisleri yönetimindeki ekibimiz sizlere yaşamakta olduğunuz Volkswagen Bora şanzıman arızaları ile ilgili destek sağlamaktan memnuniyet duyacaktır.

VW Bora Otomatik Şanzıman Tamiri Fiyatı

Vw Bora otomatik şanzıman fiyatları döviz ile ithal edilen parçalardan dolayı sürekli değişmektedir.

VW Bora Otomatik Şanzıman Arızası ve Fiyat Bilgisi İçin: 0 850 640 06 85 – Dahili 16

VW Bora Kavrama, Tork Konvertörü, Şanzıman Beyni Arızaları ve Yedek Parçaları İçin: 0 850 640 0 685 – Dahili 17

1 Ocak 2023’ten itibaren, kalite standartlarımız uyarınca İstanbul Kartal, İstanbul Levent, Ankara Şaşmaz ve İzmir Bayraklı servislerimiz tek bir telefon numarası üzerinden hizmet vermektedir:

0 850 640 0 685

Volkswagen Bora Otomatik Şanzıman Yağı Değişimi

Volkswagen Bora şanzıman yağı değişimi servisimizde tam otomatik makineler ile yapılmaktadır. Volkswagen Bora otomatik şanzıman yağ fiyatları için firmamızı arayabilir veya şanzıman yağı güncel fiyat listemize yagdegisimi.com sayfasından ulaşabilirsiniz.

Volkswagen Bora şanzıman beyni tamiri ile ilgili bilgilere ve Volkswagen Bora şanzıman beyni fiyatlarına sanzimanbeyni.com sayfasından ulaşabilirsiniz.

Ustaya Sor – Volkswagen Bora Şanzıman Arızaları

Aracınızda yaşadığınız otomatik şanzıman problemini makine mühendisleri ve ustalarımızdan oluşan ekibimize sormadan önce lütfen sorunuza aşağıdaki bilgileri paylaşarak başlayınız:

  • Aracınızın model yılı
  • Aracınızın motor hacmi
  • Aracınızın yakıt tipi
  • Varsa arıza kodunuz

Eğer aracınızın arıza kodunu bilmiyorsanız, yakındaki bir serviste aracınızı cihaza bağlatabilirsiniz. Alternatif olarak Ankara Şaşmaz, İstanbul Levent, İstanbul Kartal ve İzmir Bayraklı’daki servislerimizde bu işlem tarafımızca ücretsiz olarak sunulmaktadır.

Eğer Volkswagen Bora aracınızda motor arızası yaşıyorsanız, sorularınızı motorrevizyonu.com sayfasından motor teknik ekibimize ulaştırabilirsiniz.

Günlük yaşantıda gerek düz gerekse otomatik vitesli araçlarda pek çok farklı sorun yaşanabilir. Bu sorunlar, nedenleri ortaya çıkarılmadan, üstün körü çözülmeye çalışıldığında çok daha ciddi arızalara neden olabilir. Bu nedenle ister otomatik ister düz vites olsun, tüm araçlarda yaşanan sorunların asıl kaynaklarını bulmak gerekir. Bu tarz yaygın sorunların başında geri vitese geçememe sorunu gelmektedir.

Geri vitese geçememe sorunu, otomatik vitesli araçlarda olduğu kadar düz vitesli arabalarda da yaşanır. Bu durumda, araç geri vitese takılmasına rağmen geri gidemez. Eğer siz de ara ara da olsa aracınızda buna benzer bir sorun yaşıyorsanız, aracınızın iç donanımıyla ilgili önemli bir problem söz konusu olabilir. Bu sorunu tamamen ortadan kaldırmak için detaylı bir bakım ve inceleme yaptırmanız gerekecektir.

Araba Geri Vites Atmıyor, Nedeni Ne Olabilir?

Aracınız, geri vitese taktığınızda bazen kolayca geri gittiği hâlde bazen de vitesin geçmemesi sorunuyla karşı karşıya kalabilir. Bu durumda genellikle aşağıdaki arızalardan kaynaklı bir sorun yaşıyor olabilirsiniz:

  • Yanlış vitese geçme ya da boşa düşme sorunu
  • Geri vites dişlisinde mekanik bir arıza
  • Vites kutusunda mekanik bir arıza
  • Baskı balatanın kırılmış ya da bitmiş olması
  • Debriyaj balatasının bitmiş olması
  • Senkromeç arızası
  • Şanzıman yağının azalması sorunu

Aracınızda geri vitese geçememe sorununun nedenini anlamak için öncelikle aracın debriyaj sisteminin sağlıklı çalışıp çalışmadığını kontrol etmek gerekir. Şanzıman sağlam çalışıyor olsa da sorun, debriyajınızdan kaynaklanıyor olabilir. Bazı durumlarda debriyajın oynaması ya da arızalanması durumunda da geri vitese geçmede sorun yaşanabilir. Vites geçişini baskı balataya iletemeyen debriyaj nedeniyle problem ortaya çıkar. Eğer debriyaj sisteminde sorun yoksa bir diğer yaygın sorun olan vites kutusu arızaları kontrol edilmelidir. 

Senkromeç Arızası

Özellikle vites kutularında yer alan senkromeçlerden kaynaklı arızalar, vites geçememe sorununa neden olabilir. Senkromeç sorunu, vites kutusundan gelen seslerle anlaşılabilir. Araçlarda vites sayısı kadar olan senkromeçlerin genellikle hepsi birden arızalanmaz. Bu sorunda arızalanan dişlideki vites geçişi sorunlu olur. Eğer geri vitesteki senkromeçte sorun varsa geri vitese geçişte sorun yaşanması kaçınılmazdır.

Bir diğer vites geçememe sorunu da şanzıman yağının azalmasıyla ilgilidir. Bu yağ azaldığında araçtaki parçalar arasındaki sürtünme artar. Bu sürtünme, vites değiştirirken zorlanmalara neden olur. Bazen ne yaparsanız yapın aracın vitese geçememesine neden olur. Bu sorunu yaşamamak adına aracın periyodik bakımlarla yağ kontrolünün yaptırılması gerekir. Geri vitese geçememe sorunu yaşıyorsanız şanzıman yağınızın azalıp azalmadığını kontrol ederek çözüme ulaşabilirsiniz.

Baskı Balata Sorunları

Baskı balatanın kırılmış ya da bitmiş olması durumunda ise araç, çalışmıyorken viteslere rahatça geçerken, çalışırken zorlanır. Bazı durumlarda da vitese hiç geçemez. Baskı balatanın bir anda bitmesi söz konusu değildir; genellikle zaman alır. Debriyaj bitmesi durumunda debriyaj kaçırması ve vites geçiş sorunları yaşanır. Baskı balatanın değişmesi için şanzıman indirilmeli ve değişimin ardından geri takılmalıdır. Geri vitese geçiş sorununda baskı balataların bitmiş olabileceği ihtimalini mutlaka değerlendirmek gerekir.

Bazen sadece belirli bir vites geçişinde sorun yaşanabilir. Örneğin, eğer sadece geri vites geçişinde sorun yaşıyor; diğer viteslerin geçişinde hiç bir problemle karşılaşmıyorsanız geri vites dişlisinde bir sorun olması ihtimali yüksektir. Spesifik dişli arızaları, sadece söz konusu viteste sorun yaşanmasına neden olur. Bu nedenle bu tür bir durumda geri vites dişlisinin kontrol edilmesi ve gerekirse değiştirilmesi gerekebilir.

Otomatik araba geri vitese geçmiyor ise yukarıda sözü edilen yaygın nedenleri mutlaka gözden geçirmeli; arızanın daha masraflı ve büyük bir hâle dönüşmemesi adına gerekli önlemler alınmalı ve tamirler yaptırılmalıdır. Siz de sigorta şirketinizdeki uzman bilirkişilerden destek alabilir; geri vitese geçememe sorununa yönelik gerekli müdahalelerde bulunabilirsiniz.

Geri Vitese Nasıl Geçilir?

Geri vitese geçememe sorunu, bir kez olabileceği gibi bazen sık sık tekrarlanan can sıkıcı bir soruna da dönüşebilir. Bu durumda araçta mutlaka mevcut bir arızanın bu duruma yol açtığı ve o arızanın giderilmesiyle sorunun rahatlıkla ortadan kalkacağı bilinmelidir. Yukarıda yer alan sorunların bir bir kontrol edilmesi, yaşadığınız sorunun kaynağını ortaya çıkaracaktır. Aracınızı servise götürerek geri vitese geçememe sorununa yönelik kontrolleri yaptırabilir ve kesin çözüm elde edebilirsiniz.

Geri vites dişlisinde oluşan senkromeç hatası da geri vites geçememe sorununun nedeni olabilir. Bu tür durumlarda kendini, sürtme sesi ve vitese geçememe gibi belirtilerle gösteren bir sorun başlar. Problemin çözüme kavuşturulması için şanzıman sökülerek senkromecin değiştirilmesi gerekir. Bu şekilde araçta yaşanan geri vitese geçememe sorunu da ortadan kalkar. 

Şanzıman Yağı Kontrolü

Eğer sorununuz debriyaj kutusu kaynaklıysa buna yönelik bir tamir, aracın geri vitese kolaylıkla geçebilmesini sağlar. Şanzıman yağının azalması ya da bitmesi durumunda da tek yapılması gereken, yağın takviye edilmesidir. Bu sayede parçalar arasındaki sürtünmeler yok olacak ve vitese geçişte yaşanan sorun, ortadan kalkacaktır.

Çalışır hâlde yaşanan vitese geçiş sorunu için baskı balatanın durumu da mutlaka kontrol edilmelidir. Baskı balatanın bitmiş olması da sorunun kaynağı olabileceğinden balata değişimi gerekebilir. Bu durumda şanzımanın indirilmesiyle baskı balata değişimi yapılır. Değişimin ardından geri vitese geçme sorunu da ortadan kalkmış olur.

Eğer siz de yukarıda bahsedilen sorunları sık sık yaşıyor, aracınızda belirli aralıklarla geri vitese geçememe problemiyle karşılaşıyorsanız, sigortaladim.com ile sorunun çözümüne ulaşmanız artık çok kolay. Sigortaladim.com'da yer alan farklı sigorta paketlerinden uygun fırsatlarla yararlanabilir; aracınızla ilgili tüm tamir ve bakım hizmetlerini kolaylıkla yaptırabilirsiniz.

Aracınızın ihtiyaç duyduğu çözüme sigortaladim.com'un uzman ekibi aracılığıyla ulaşın!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası