devlette eczacı maaşları 2021 / Eczacı Maaşı Ne Kadar? İş İlanları ve Maaşları

Devlette Eczacı Maaşları 2021

devlette eczacı maaşları 2021

Devlette çalışan bir eczacı ne kadar maaş alır?

İçindekiler:

  1. Devlette çalışan bir eczacı ne kadar maaş alır?
  2. eczacı maaşı ne kadar?
  3. Eczacı devletten maaş alıyor mu?
  4. Klinik eczacı ne iş yapar?
  5. Eczane açmak için ne gerekiyor?
  6. Klinik Eczacılık kaç yıl?
  7. Eczacılık Fakültesi ne zaman 5 yıl oldu?
  8. Eczane açmak için eczacı olmak şart mı?

Devlette çalışan bir eczacı ne kadar maaş alır?

Eczacılarınaldığı en düşük maaş25 TL'dir. Ortalama maaş30 TL iken, en yüksek eczacı maaşıise 38 TL arasında değişmektedir. Baş eczacılarınortalama maaşlarıise 50 TL'dir.

eczacı maaşı ne kadar?

Türk Eczacıları Birliği Dönem Merkez Heyeti'nin tarihli toplantısında, ilgili yasalara göre sorumlu müdürlük görevini yürütecek eczacılarınasgari ücreti yılı için aylık net (beşbinsekizyüzelli) TL olarak belirlenmiştir.

Eczacı devletten maaş alıyor mu?

Eczacılıkuzmanlık sınavı ile uzmanlıkta alabilen eczacıların maaşları devletmemurları maaşhükümlerine göre düzenlenmektedir. Üniversitelerin EczacılıkFakültelerinden muzun olanlar, Devletmemuru olarak kamu kurum ve kuruluşlarında Sağlık Hizmetleri Sınıfına dahil “Eczacı” unvanlı kadrolarda görev alabilmektedirler.

Klinik eczacı ne iş yapar?

KLİNİKECZACILIK UZMANLIĞI Klinik Eczacılık, hastanın ilaç tedavisini en uygun şekilde düzenlemek ve sağlığı korumak, iyileşmeyi sağlamak ve hastalığı önlemek amacıyla eczacıtarafından sunulan, multidisipliner hasta bakım hizmetini öngören bir sağlık bilimi alanıdır.

Eczane açmak için ne gerekiyor?

Eczaneaçmak, devretmek veya başka bir yere nakletmek isteyen eczacılar, bulunduğu ilin il/ilçe sağlık müdürlüğüne dilekçe ile başvurur. Eczaneaçmak isteyenlerin belgelerinin tam olması hâlinde ruhsatname düzenlenir.

Klinik Eczacılık kaç yıl?

Eczacılıkta Uzmanlık Alanları
FitoFarmasi3 Yıl
Klinik Eczacılık3 Yıl

Eczacılık Fakültesi ne zaman 5 yıl oldu?

Ancak – eğitim-öğretim yılından itibaren Türkiye'deki diğer EczacılıkFakültelerinde olduğu gibi Fakültemizde de Eczacılıkeğitimi 5 yılolarak uygulanmaya başlanmıştır.

Eczane açmak için eczacı olmak şart mı?

MADDE 5 – (1) Eczane açmakve işletmek ile ecza deposu mesul müdürlüğü yapmak için eczacı olmakşarttır. Serbest eczaneler ancak bir eczacınınsahip ve mesul müdürlüğünde açılabilir.

Eczacı Maaşları Ne Kadar?

Türkiye&#;deki en popüler mesleklerden biri &#;eczacılık&#; mesleğidir. 80 milyondan fazla insanın yaşadığı ülkemizde sağlık ihtiyaçları giderek artmaktadır. Bu kapsamda önemli bir hizmet verecen eczaneler vatandaşların ilaç ve sağlık malzemesi ihtiyacını karşılamaktadır. Yaşlı vatandaşlar sık sık eczanelere uğradığı için kendi çocuklarının ve torunlarının da bu mesleği yapmalarını istemektedir. Her yıl binlerce kişi eczacı olmak ve eczacılık fakültelerine girebilmek için çalışmaktadır. Meslekle ilgili en merak edilen konu ise bu meslekteki personellerin aldığı maaşlar ve kazandığı ücretlerle ilgilidir. Peki eczacı nedir? Ne demek? Ne iş yapar? Eczacı çalışma şartları ve çalışma saatleri nasıl? Özel sektörde ve devlette eczacı maaşları ne kadar?

Eczacılıkta Uzmanlık Sınavı (EUS) Ne Zaman ?

Tercihiniyap Forum Tekrar Aktif Tıklayın

Eczacı Nedir? Ne Demek?

Bu unvanı alabilmek, bu mesleği yapabilmek için 5 yıllık lisans eğitimi veren Eczacılık fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir. Mezuniyet sonrasında alınan diploma ile bu işi yapmak mümkün olmaktadır. Eczanelerde çalışan diğer personeller ise Eczacılık Fakültelerinden mezun olmadıkları takdirde yalnızca çırak ve kalfa olarak çalışan personeller olarak kalmaktadır. Eczacılar genellikle eczanelerde çalışır. &#;Eczane nedir?&#; sorusuna ise ilaçların bulunduğu, depolandığı, satıldığı, verildiği yer cevabı verilebilir. Eczane kelimesi Arapça&#;dan gelen ecza ve Farsça&#;dan hane kelimelerinden oluşmaktadır.

Eczacı Ne İş Yapar?

Personellerin en önemli görevi tıbbi malzemelerin ve ilaçların güvenilir, sağlıklı ve doğru bir şekilde temin edilmesini, kullanılmasını ve satılmasını sağlamaktır. Tüm bu süreçlerde vatandaşın sağlığına zarar verecek bir adım atılmaması, ahlaki ve etik kuralların çiğnenmemesi ve kanunlara aykırı davranılmaması gerekmektedir. Bu kapsamda eczacıların temel görevleri şu şekildedir;

Doktorlar tarafından yazılan reçeteleri okur ve doğru şekilde ilaçları hastalara verir.

Hastalara ilaçların ne sıklıkla ve nasıl kullanılması gerektiğini anlatır.

Geçmiş yıllara oranla daha az olsa da gerektiğinde ilaç hazırlar.

Tıbbi alanda kullanılan malzemeleri temin eder, satışa sunar ve nasıl kullanılacağını anlatır.

Veteriner, sağlık, tıp, tarım, kozmetik, cilt bakım alanlarında malzemeler satabilir.

İlaç geliştirilmesi ve bulunması için çalışmalar ve araştırmalar yapar.

İhtiyaç sahiplerine ilk yardım, tansiyon ve şeker ölçümü gibi müdahalelerde bulunur.

Eczacı Çalışma Şartları ve Çalışma Saatleri

Eczacı çalışma şartları son derece zorludur. Personeller genellikle kapalı, ilaçlarla dolu bir ortamda çalışırlar. Serbest olarak kendi eczanelerinde çalışan personeller genellikle iş yükünün altında ezilmemek için çırak veya kalfa işe alırlar. Bu sayede yoğun iş temposundan veya uzun çalışma saatlerinden kurtulabilirler. Devlette çalışan personeller ise genellikle hastanelerde, sağlık kuruluşlarının eczane birimlerinde çalışırlar. Devlet memuru oldukları için kendilerine ait bir çalışma ortamı bulunur. Genellikle hastanelerin alt katlarında çalışırlar. Özel sektörde hastanelerde çalışan eczacıların çalışma şartları da buna benzerdir. Serbest olarak kendi eczanelerinde çalışan eczacılar işletmelerinin sabah erken saatlerden akşam geç saatlere kadar açık olmasını sağlamalıdır. Bunu ya kendileri ya da çalışanları ile sağlarlar. İşlerinin başında ne kadar duracaklarını, kaç saat çalışacaklarını, mesai saatlerini yine kendileri belirlerler. Devlette çalışan personeller ise diğer devlet memurları gibi günde ortalama 9 saat çalışırlar. Genel çalışma saatleri arasında olsa da nöbet sistemiyle veya şeklinde çalışabilirler. Ayrıca gece saatlerinde de çalışmaları mümkündür. Özel sektörde de benzer çalışma saatleri bulunur.

Eczacı Maaşları Ne Kadar?

Eczacılık mesleği ile ilgili en çok merak edilen konu hiç şüphesiz maaşlar ve kazanılan ücretler ile ilgilidir. Devlette, özel sektörde ve serbest olarak çalışan eczacıların ne kadar para kazandığı merak edilmektedir. Eczacılık fakültelerinden mezun olan kişiler mezuniyet sonrasındaki ilk yıl yardımcı eczacı olarak görev yaparlar. Yardımcı eczacı maaşı asgari ücretin katı olmak zorundadır. Bu kapsamda en az asgari ücretin TL olduğunu düşünürsek 20 bin TL civarında bir ücretten söz edebiliriz. Ancak bu tutarın daha altında veya daha üstünde ücret ödemesi yapıldığı da bilinmektedir. Eczanelerde eczacı olarak çalışan personeller ise 14 bin TL ile 18 bin TL arasında maaş alabilmektedir. Kendi eczanesini işleten kişiler ise aylık 50 bin TL&#;ye kadar ciro yapabilir ve %50 karla para kazanabilir.

eczaci calisma sartlari calisma saatleri

Devlette Eczacı Maaşı

Devlette, kamu kurum ve kuruluşlarda eczacı kadrosunda binlerce personel görev yapmaktadır. Bu personeller görev yaptıkları bölge ve yer, çalıştıkları kurum, kıdem ve derece, hizmet yılı, evli ve çocuk sahibi olup olmadığı, AGİ, sigorta ve BES kesintisi gibi unsurlara bağlı olarak farklı miktarlarda maaş alabilirler. Kamudaki diğer personellere kıyasla da aldıkları aylıkların oldukça yüksek olduğunu söylemek gerekir. Kamuda eczacı maaşı ortalama 20 bin TL civarındadır. Tecrübe ve deneyim kazandıkça personellerin yükselmesi ve daha çok para kazanması da mümkündür. Mesela Sosyal Güvenlik Kurumunda (SGK) eczacı olarak çalışan kamu personelleri 28 bin TL ile 31 bin TL arasında maaş alabilir.

Özel Sektörde Eczacı Maaşı

Özel sektörde faaliyet gösteren personeller özel hastanelerde, firmalarda, ilaç şirketlerinde görev yapabilir. Özelde her kadro ve her personel işe yeni başladığında son derece düşük ücret alır. Bu kapsamda özel sektörde yeni başlayan eczacı maaşı 12 bin TL seviyesindedir. Deneyim, başarı ve hizmet yılına bağlı olarak personellerin maaşları 14 bin TL&#;ye kadar yükselebilir.

Yeni Başlayan Eczacı Maaşı

Devlette yeni başlayan eczacı maaşı 14 bin TL seviyesindedir. Özel sektörde ise bu rakam oldukça düşüktür. Özelde yeni başlayan personeller 12 bin TL seviyesinde ücret alır. Üniversiteden mezun olduktan sonra bir eczanede yardımcı pozisyonunda çalışan personeller ise 12 bin ile 13 bin TL arasında ücret alabilir. Kendi eczanesini açarak faaliyet gösteren kişiler ise eczanenin yeri, müşteri sayısı, başarı, tanıdık sayısı gibi unsurlara bağlı olarak başlangıçta aylık bin TL&#;ye kadar para kazanabilir.

Eczacı kaç yıl staj yapar?

Toplam staj süresi (yüz otuz) iş günüdür. Stajlar; Staj I, Staj II, Staj III ve Staj IV olmak üzere dört (4) dönemden oluşur.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

​YARDIMCI ve İKİNCİ ECZACI TABAN CİROLAR

  • İkinci eczacı çalıştırma yükümlülüğü taban ciro ( yılı KDV Hariç):

    • ,00 TL TL ve reçete sayısı (İlan tarihi )

  • Yardımcı eczacı çalıştırma yükümlülüğü taban ciro ( yılı KDV Hariç): 

    • ,00 TL (İlan tarihi )

MAAŞ (MESUL MÜDÜR, İKİNCİ ECZACI, YARDIMCI ECZACI)

  • Eczacı Mesul Müdür Maaşı:

  • Yardımcı Eczacı Maaşı​ ()

  • İkinci Eczacı Maaşı​ ()

​​

* 12 Nisan tarih   nolu Eczacılar ve Eczaneler Hakkındaki Yönetmelik Madde 16/5 gereğince;  yardımcı eczacılara asgari ücretin bir buçuk katından, ikinci eczacılara da asgari ücretin üç katındanaşağı olmamak üzere  taraflarca belirlenecek ücret ödenir. 

* Yapılan "Brütten net" maaş hesabı; ilgili takvim yılı içerisinde ilk kez sigorta girişi yapılan çalışan için hazırlanmıştır. İlgili takvim yılı içerisinde daha önce maaş almaya başlamış çalışan için gelir vergisi dilimi ve damga vergisi değişeceğinden net ücret dönem içinde farklılık gösterecektir. Ayrıntılı bilgi için mali müşavirinizden bilgi alabilirsiniz.

​​​

Asgari Ücret = Net ,80 TL (İlan tarihi )

ASGARİ ÜCRETİN NETİNİN HESABI (TL / AY)

  • ASGARİ ÜCRET BRÜT   ,00 TL     

  • SGK PRİMİ% 14    ,12 TL   

  • İŞSİZLİK SİG. PRİMİ % 1     ,08 TL  

  • KESİNTİLER TOPLAMI    ,20 TL  

  • NET ASGARİ ÜCRET    ,80 TL

  • ASGARİ ÜCRET NET GÜNLÜK ,60 TL

 

ASGARİ ÜCRETİN İŞVERENE MALİYETİ (TL / AY)

  • ASGARİ ÜCRET BRÜT   ,00 TL

  • SGK PRİMİ% (İşveren Payı) (*)    ,24 TL   

  • İŞVEREN İŞSİZLİK SİGORTA PRİMİ % 2    ,16 TL  

  • İŞVERENE TOPLAM MALİYET    ,40 TL

ECZANE ÇALIŞANLARIMIZ İÇİN MESLEK KOD TABLOSU (ISCO KODU)

  • ECZACI

  • YARDIMCI ECZACI

  • ECZACI KALFASI (Sertifikası olan personel )

  • ECZANE HİZMETLERİ TEKNİKERİ (2 Yıllık yüksek okul diploması olanlar)

  • ECZANE İŞÇİSİ (Sertifikası veya Eczane Hizmetleri Teknikeri diploması olmayan personel)

ECZACI YERLEŞTİRME SİSTEMİ PUAN HESABI

  • Hizmet Puanı = İlçede çalışılan yıl * İlçe katsayısı (Doktora mezunu olmadan çalışılan yıl için)

  • Hizmet Puanı = İlçede çalışılan yıl * (İlçe katsayısı + İlçe katsayısı/4) (Doktora mezunu iken çalışılan yıl için)

  • Yerleştirme Puanı = Toplam Hizmet Puanı + Toplam Çalışılan Yıl

  • Yıl = Gün Sayısı/

  • Uyarı : Eczacı son eczanesini devir ederek kapatmış ise yerleştirme puanı yarıya düşürülür.

RESMİ TATİL GÜNLERİ TAKVİMİ

  • Yılbaşı: 1 Ocak Pazar

  • Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı: 23 Nisan Pazar

  • Emek ve Dayanışma Günü: 1 Mayıs Pazartesi

  • Ramazan Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 20 Nisan Perşembe

  • Ramazan Bayramı 1. Gün: 21 Nisan Cuma

  • Ramazan Bayramı 2. Gün: 22 Nisan Cumartesi

  • Ramazan Bayramı 3. Gün: 23 Nisan Pazar

  • Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı: 19 Mayıs Cuma

  • Kurban Bayramı Arefe (Öğleden Sonra): 27 Haziran Salı

  • Kurban Bayramı 1. Gün: 28 Haziran Çarşamba

  • Kurban Bayramı 2. Gün: 29 Haziran Perşembe

  • Kurban Bayramı 3. Gün: 30 Haziran Cuma

  • Kurban Bayramı 4. Gün: 1 Temmuz Cumartesi

  • Demokrasi Bayramı: 15 Temmuz Cumartesi

  • Zafer Bayramı: 30 Ağustos Çarşamba

  • Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim Pazar

İNDİR: Belirsiz Süreli İş Sözleşmesi

  • yılı fiş kesilebilecek en yüksek tutar KDV dahil TL olarak belirlenmiştir.

  • ​ Yılı Vergiden Müstesna Yemek Bedeli: TL’dir. ( Sayılı Kanunun c) 23 üncü maddesinin birinci fıkrasının (8) numaralı bendinde yer alan, işyerinde veya müştemilatında yemek verilmeyen durumlarda çalışılan günlere ait bir günlük yemek bedeline ilişkin istisna tutarıdır.)

Yıllık Ücretli İzin

  • Hizmet süresi Bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) 14 Gün

  • Hizmet Süresi Beş yıldan fazla onbeş yıldan az olanlara 20 Gün

  • Hizmet süresi Onbeş yıl (dahil) ve daha fazla olanlara 15 yıl ve daha fazla olanlar 26 Gün

  • Onsekiz ve daha küçük yaştaki işçilerle elli ve daha yukarı yaştaki işçilere verilecek yıllık ücretli izin süresi En az 20 Gün

HER BİR ÇALIŞAN İÇİN ÖZLÜK DOSYASI HAZIRLANMALIDIR.

  • Sayılı İş Kanunu’nun İşçi Özlük Dosyası İle İlgili Maddesine göre, işveren çalıştırdığı her işçi için bir özlük dosyası düzenler.Özlük dosyasında;

  • İşçinin kimlik bilgileri,

  • Kamu Sağlık Kurumlarınca düzenlenmiş sağlık raporu

  • Sabıka kaydı,

  • İkametgâhı

  • Yasanın Maddesi de özlük dosyalarının tutulmaması halinde idari para cezasını öngörmüştür. ( yılı itibariyle YTL idari para cezası söz konusudur).

  • Muhasebe ile ilgili her türlü evrakın (alışlarla, satışlarla, ödeme ve tahsilatlarla ilgili her türlü fatura, fiş, makbuz vs. , çalıştırılan personelle ilgili her türlü belge) Türk Ticaret Kanunu ve Sosyal Güvenlik Kanunu Hükümlerine göre saklanma süresi 10 yıldır.

  • Kirada meydana gelen değişiklikler yazılı olarak muhasebeye bildirilmeli ve beyannameleri buna göre düzenlemeleri sağlanmalıdır.

  • Yeni işe alınan personelin işe başladığı tarihten en geç 1 gün önce işe giriş bildirgesi verilmelidir.

  • İşyeri kiralarının mutlaka BANKA ARACILIĞI ile yatırılması gerekmektedir.

  • Her yıl mutlaka eczanenin envanteri çıkartılmalıdır. Her 3 yılda bir envanter çıkartmak kanuni bir zorunluluktur.

  • 5 ve üzeri sayıda işçi çalıştıran işverenlerin maaşları bankalar aracılığıyla ödemeleri zorunludur.

Asgari ücret günlük net tutar nedir?

Asgari ücret ne kadar oldu ? Ne kadar arttı? Asgari ücrete yüzde kaç zam geldi?Asgari ücret ne kadar oldu ? Ne kadar arttı? Asgari ücrete yüzde kaç zam geldi?

 

Etiketler :

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası