kuranda 28 cüz kaçıncı sayfada / KURAN-I KERİM'DE CÜZLERİ TANIYALIMCÜZ - Bala Anadolu İmam Hatip Lisesi

Kuranda 28 Cüz Kaçıncı Sayfada

kuranda 28 cüz kaçıncı sayfada

cüzde hangi sureler var

 cüzde hangi sureler var

cüzde hangi sureler var, cüz hangi sayfadan başlıyor ve hangi sayfada sona eriyor, cüzü takip etmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.



cüzde 9 adet sure vardır. sayfadan başlıyor Sayfaya kadar devam ediyor.

1. El-Mücadile suresi 22 Ayet
2. El-Hasr suresi 24 Ayet
3. El-Mümtehine suresi 13 Ayet
4. Es-Saf suresi 14 Ayet
5. El-Cuma suresi 11 Ayet
6. El-Münafikun suresi 11 Ayet
7. El-Tegabun suresi 18 Ayet
8. Et-Talak suresi 12 Ayet
9. Et- Tahrim suresi 12 Ayet

Kur&#;ân-ı Kerim Cüz
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!

👏

👎

😍









◁ GÜNÜN HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ ▷ Önemli not: Habere dosya, resim ve video ekleme özelliği geçici olarak devre dışı bırakılmıştır. Yorum ve düşüncelerinizin bizim için çok değerli olduğunu biliyor musunuz? Yorumlarınızla soru cevaplarımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Sitemizde yer alan tüm hizmet ve içerikler eğitim ve öğretim amaçlı olarak öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır.

▼ SIRADAKİ HABER ▼

CEVAP:

Kur'an-ı Kerimde 14 surede secde ayeti geçmektedir.

Secde ayetleri bulunduğu cüzü okuduğumuz zaman tilavet secdesi yapılması gerekmektedir.

İşte secde ayetlerinin bulunduğu cüzler, sureler ve ayet numaraları:

TİLAVET SECDESİ NASIL YAPILIR?

Başta, tilâvet secdesi yapacak kişinin abdestli, üstünün başının temiz ve avret yerlerinin de örtülü olması şarttır. Tilâvet secdesi yapmak niyetiyle abdestli olarak kıbleye dönülür ve eller kaldırılmaksızın "Allâhüekber" diyerek secdeye varılır.

Üç kere "Sübhâne rabbiye'l-a‘lâ" denildikten sonra yine Allâhüekber diyerek kalkılır. Bu secdede aslolan, yüzün yere konulması, yani secde edilmesidir. Secdeye giderken ve kalkarken "Allâhüekber" ve secde esnasında "Sübhâne rabbiye'l-a‘lâ" denilmesi sünnettir. Aynı şekilde secdenin oturduğu yerden değil de, ayaktan yere inilerek yapılması, secde yapıp oturmak yerine ayağa kalkılması ve secdeden kalkarken "gufrâneke rabbenâ ve ileyke'l-masîr" denilmesi müstehaptır.

TİLAVET SECDESİ NE ZAMAN YAPILIR?

Tilâvet secdesini hemen yerine getirmek mecburiyeti olmamakla birlikte, bu secdenin anlamına ve amacına uygun olan davranış, mümkünse secdenin hemen o anda yapılmasıdır. Meselâ, arabada giderken tilâvet secdesi yapması gereken kimse bunu ima ile yapabilir.

Bir toplulukta Kur'an okunurken secde âyeti okunmuşsa, Kur'an okuyan kişinin kendisi öne geçerek tilâvet secdesini topluca yaptırması güzel olur. Bu secde yapılırken kadınlarla aynı hizada durulmuş olması problem teşkil etmez. Fakat herkes istediği gibi, bulunduğu yerde tek tek de secde yapabilir.

Secde âyetinin namazda okunması durumunda tilâvet secdesinin nasıl yapılacağı hususunda öteden beri birçok görüş öne sürülmüş ve birtakım öneriler getirilmiştir. Genel olarak söylemek gerekirse, secde âyeti Alak sûresinde (96/19) olduğu gibi rek‘atın sonuna tesadüf ediyorsa, tilâvet secdesi namaz secdeleriyle yerine getirilmiş olur; namazdan sonra ayrıca tilâvet secdesi yapılmaz. Hatta Hanefî mezhebinde, niyet etmesi durumunda, yapacağı rükûun da tilâvet secdesi yerine geçeceği kabul edilmiştir. Secde âyetini okuduktan sonra okumaya daha devam edecekse tilâvet secdesine varıp kalkması gerekir. Âlimlerin bu görüşlerine rağmen, elimizde Hz. Peygamber'in namazda tilâvet secdesi yaptığına ilişkin sağlıklı bilgi bulunmadığı gibi, namazdaki kişiden ayrıca bir de tilâvet secdesi yapmasını istemek yukarıda ortaya konulan anlam ve amaç çerçevesi içerisinde tutarlı ve gerekli değildir. Çünkü namaza durmuş olan kimse, lisân-ı hâl ile, zaten yaratıcısına karşı bir muhalefet içerisinde olmadığını, aksine bir boyun büküş ve tevazu içerisinde olduğunu göstermekte ve ayrıca namaz gereği rükû ve secde yapmaktadır. Bu bakımdan, namaz esnasında yapacağı secdelerin aynı zamanda tilâvet secdesi görevi de göreceğini söylemek daha mâkul ve namaz disiplini bakımından daha uygun gözükmektedir.

Kaynak: İslam İlmihali 1, TDV Yayınları

KUR’ÂN’IN TEMEL KONULARI

CÜZ 1. İNSANLAR VE PEYGAMBERLER 2. ALLAH’IN NİMETLERİ 3. KADER 

CÜZ 1. HAKKIN KORUNMASI 2. HAKTA BİRLEŞMEK 3. HAKTAN AYRILMAMAK

CÜZ 1. GERÇEKLER 2. GERÇEKLERİN TEBLİĞİ 3. İNSANIN SERÜVENİ

CÜZ 1. KIYAMET VE AHİRET 2. GEÇİCİ DÜNYA 3. ALLAH’A KULLUK VE YOL AYIRIMI  KUR’AN-I KERİM’İ DOĞRU ANLAMANIN 25 YOLU

KURAN-I KERİMDE KAÇ CÜZ VE AYET VAR? HANGİ SURE KAÇINCI CÜZDE? 

Hangi sure kaçıncı cüzde?

Hangi sure kaçıncı cüzde?

Kuran-ı Kerim temel konuları

Kuran-ı Kerim temel konuları

Kitap okumak istemeyen çocuğa ne yapılmalı? Okumayı sevdiren etkili yöntemler

İLİŞKİLİ HABER

Kitap okumak istemeyen çocuğa ne yapılmalı? Okumayı sevdiren etkili yöntemlerRamazan mukabelesi 1. gün! Kuran&#;ı Kerim&#;in 1. cüzünün yazılışı ve okunuşu

İLİŞKİLİ HABER

Ramazan mukabelesi 1. gün! Kuran'ı Kerim'in 1. cüzünün yazılışı ve okunuşu

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir