gıda takviyesi orjinallik sorgulama / Tüketici Sağlığı Ürünleri - Sanofi Türkiye

Gıda Takviyesi Orjinallik Sorgulama

gıda takviyesi orjinallik sorgulama

FARMAVİTA İLAÇ…
YAŞAM İÇİN, SİZİN İÇİN.

Farmavita hem kendi ürettiği gıda takviyeleri hem de dünyanın önde gelen markalarının Türkiye’deki satış ve pazarlama operasyonlarını üstlenerek farklı kategorilerde zengin bir ürün gamına sahiptir. Türk halkına kaliteli yaşam konusunda destek olmayı amaçlayan Farmavita, insan sağlığının yaşamın en önemli değeri olduğu bilinciyle hareket etmekte, üretim kalitesine verdiği önem ve sürdürülebilirlik ilkelerini her aşamada benimseyerek faaliyetlerine devam etmektedir.
Farmavita İlaç doktor ve eczane kanallarına dedike olarak çalışan ve ilaç sektöründe 30 yılı aşkın deneyimi bulunan satış kadrosu, Medical araştırmalar ve ürün geliştirme alanında faaliyet gösteren AR-GE departmanı ve kendi bünyesinde oluşturduğu Reklam & Pazarlama faaliyetleri ve dijitalleşme süreçlerini yürüten ajans yapısıyla İlaç sektöründeki inovatif bakış açısını tüm iş süreçlerine dahil etmekte, yüksek müşteri memnuniyetini ise her zaman birinci önceliği olarak tutmaktadır.

Bir mesajla sahte ve katkılı ürün anlaşılabilecek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yeni yılda hayata geçireceği Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi’yle tüketiciler 7 ürün grubunda satın aldıkları gıdaların sahte olup olmadığını tek bir SMS ile öğrenebilecek.
Bir mesajla sahte ve katkılı ürün anlaşılabilecek

Haber-Ercan AKSOY Kamera- Ata Kağan KAYA

Tüketicilerin, aldıkları gıda ürünleri hakkındaki her türlü bilgiye doğrudan ulaşabilmesini sağlayacak 'Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi' yeni yılda hizmete giriyor. Dünyada ilk olan sistem sayesinde taklit ve tağşiş ürünlerin önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yeni yılda hayata geçirilecek Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi'yle siyah çay, takviye edici gıdalar, alkollü içkiler, enerji içecekleri, bebek mamaları-formülleri-ek gıdalar, bal, bitkisel sıvı yağ ürün gruplarının sahte olup olmadığı tek bir SMS ile öğrenilebilecek.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarladan sofraya gıda güvenirliği projesi kapsamında, yeni bir etiketleme, takip ve denetim sistemi olan Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi'ni (ÜDTS) hayata geçiriyor.

1 Ocak 2014'ten itibaren uygulamaya girecek sistemle tüketiciler ilk aşamada 7 ürün grubundaki gıda maddelerine ilişkin bilgileri internet, mobil uygulamalar aracılığıyla karekod sorgulama, barkod sorgulama, SMS ve otomatik sesli yanıt sistemiyle öğrenebilecek.

Dünyada bir ilk olan ÜDTS'nin lansman toplantısı İstanbul'da Bakanlık yetkilileri ve özel sektör temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, Gıda Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Fersin Keskin, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanı Halil İbrahim Gül, Bakanlık yetkilileri ve özel sektör temsilcilerinin de katıldığı lansman toplantısında taklit ve tağşiş ürünlerin önüne geçecek sistem hakkında bilgiler verildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, ÜDTS'nin taklit edilemez etiket özelliği ile gıda ürünlerinde dünyada bir ilk olduğunu, bu yöntemle üretici firmaların tüketicinin ne yediğini kontrol altına alan her türlü teknolojiyi takip ederek uygulamak zorunda olduklarını söyledi.

Taklit ve Tağşiş Bitecek

Temelleri 29 Aralık 2011 tarihinde Türk Gıda Kodeksi Etiketleme Yönetmeliği'ndeki ürün takip sistemi başlıklı madde ile atılan Ürün Denetleme ve Takip Sistemi'nin hayata geçmesiyle birlikte gıda ürünlerindeki taklit ve tağşiş sorunu da ortadan kalkmış olacak.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Gıda Kontrol Genel Müdürü İrfan Erol, birinci önceliklerinin tüketicinin sağlığını ve menfaatlerini en üst düzeyde korumak olduğunu ifade ederek, bu sistem sayesinde tüketicinin etiket okuma kültürüne kavuşacağına ve kontrol mekanizması içinde önemli bir rol üstleneceğine dikkat çekti. ÜDTS ile tüketicilerin taklit ve tağşiş ürünlerin tespitini hemen yapabilme imkânına kavuşacağını belirten Erol, yeni yöntemle kaçakçılığın önlenerek sektördeki haksız rekabetin de önünü geçileceğini vurguladı.

5 Liranın Altı Ücretsiz

Toplantının ardından basın mensuplarına sistemin detayları hakkında bilgi veren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Fersin Keskin, ÜDTS'nin başlamasıyla her ürün üzerine bir barkod yerleştirilerek etiket sisteminin hayata geçirileceğini kaydetti. Barkod etiket sisteminin maliyeti konusunda da açıklama yapan Keskin, tüketiciye ulaşacak 5 liranın altındaki ürünlere herhangi bir fiyat farkı yansıtılmayacağını ve oluşacak maliyetin üretici firma tarafından karşılanacağını söyledi.

Uygulamayan Üreticiye Ceza

İlk etapta 7 ürün grubunda hayata geçecek olan Ürün Doğrulama ve Takip Sistemi'ni uygulamayan gıda işletmeleri ise cezalandırılacak. 2014 yılında 2 bin 661 lira idari para cezası olarak belirlenen yaptırım, fiilin 1 yıl içerisinde tekrarı halinde ödenecek ceza miktarını 13 bin 305 liraya çıkarıyor.

Sistem Nasıl İşleyecek?

ÜDTS ile tüketiciler ürünün etiketini kontrol ederken herhangi özel bir okuyucu cihaza ihtiyaç duymayacak. Tüketiciler satın alacakları ürünleri dört farklı yöntemle kendi kendilerine kolaylıkla kontrol edebilecek. Gıda ürünlerinin sahte olup olmadığını tüketicilere bildirecek yöntemler şöyle:

1- Web sayfası: www.udts.com.tr

2- Mobil uygulamalar: iOS, Android ve diğer akıllı telefonlar için geliştirilmiş ve ücretsiz olarak edinilebilecek uygulamalar.

3- SMS: 7364 kısa mesaj servisi.

4- Otomatik sesli yanıt sistemi: 444 37 09

ÜDTS Kapsamına Alınan Ürün Grupları

Yeni yılla birlikte uygulanmaya başlayacak olan ÜDTS ilk etapta yalnızca 7 ürün grubunu kapsayacak. Bu ürün grupları bal, siyah çay, enerji içecekleri, bebek mamaları-formülleri-ek gıdalar, takviye edici gıdalar, alkollü içkiler ve bitkisel sıvı yağlardan oluşuyor. Bu ürün gruplarının seçilmesinin nedenleri arasında ise yüksek fiyat nedeniyle sahteciliğin fazla olması, tüketici grubunun önemi, sık kullanılan ürünlerden oluşması, hastalıkları iyileştirici etkileri varmış gibi pazarlanmaları gibi etmenler mevcut.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 14 Şubat 2009 tarihinde hayata geçirilen ALO 174 gıda hattıyla tüketicilerin gıda konusundaki şikâyetleri anında yanıt bulmaya başlamıştı. 1 Ocak 2014'te uygulamaya konulacak ÜDTS ile de gıdaların takip edilmesi ve taklit, tağşiş gibi sahteciliklerin önüne geçilmesi anlamında önemli bir adım atılmış olacak.

Takviye edici gıda sorgulama nasıl yapılır?

Kullandığınız takviye edici gıda Bakanlıkça onaylı mı? Adım Adım Takviye Edici Gıda Sorgulama Rehberini kullanarak hemen öğrenebilirsiniz.

Takviye edici gıdalar Tarım ve Orman Bakanlığından alınan izinle üretilmektedir. Bakanlıkça onaylı tüm takviye edici gıdalar online bir veritabanına kaydedilmektedir. Bu veritabanına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Bu sayfa kullanılarak "takviye edici gıda onay numarası sorgulama" yapılabilmektedir.

Sayfanın görüntüsü aşağıdaki gibidir.

sorgulama sitesi.png

Takviye edici gıda sorgulama nasıl yapılır?

takviye-edici-gida-sorgulama.png Takviye edici gıda onay numarası sorgulama işlemi 3 farklı bilgiden birini kullanarak gerçekleştirilebilmektedir.

  • Üretici/İhracatçı adı
  • Takviye edici gıda onay numarası
  • Ürün adı 

Sorgulamak istediğiniz ürünün bilgilerinden herhangi birini girdikten sonra üstte bulunan güvenlik kodunu girerek sorguladığınızda Takviye edici gıdanın bilgileri gelmelidir. Aşağıda "Solgar" kelimesinin arama sonucunu görebilirsiniz.

sorgulama sonuc.png

Eğer üretici adı ile arama yaptığınızda ürün ile ilgili bilgiler gelmiyorsa girdiğiniz bilgilerde bir hata olabilir. Bu durum özellikle fason üretimden dolayı üretici adının farklı olmasından kaynaklanabilir. Bu durumda ürün adı ya da onay numarası ile arama yapmayı deneyebilirsiniz.

Eğer bilgiler doğru ve ürün veritabanında bulunamadıysa ürünün Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylı olmadığını anlayabilirsiniz.

Siz de hemen kullandığınız takviye edici gıdaların onaylı olup olmadığını sorgulayabilir ve onaysız olduğunu tespit ettiğiniz ürünleri yorumlarda diğer kullanıcılarımız ile paylaşabilirsiniz.

Şu yazıda ilginizi çekebilir: Takviye Edici Gıda Nedir? Nasıl Üretilir?

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası