pişmiş yemek buzlukta nasıl saklanır / Buzluk İçin Taptaze Dondurulmuş Yemekler - Nefis Yemek Tarifleri

Pişmiş Yemek Buzlukta Nasıl Saklanır

pişmiş yemek buzlukta nasıl saklanır

Derin Dondurucuda Saklananlar

Derin Dondurucuda Saklananlar kategorisindeki denenmiş, pratik, evde kolay hazırlanabilecek tarifler. En güvenilir Derin Dondurucuda Saklananlar Nefis Yemek Tarifleri'nde.

Popüler Derin Dondurucuda Saklananlar

Daha Fazla Popüler Tarif

Yeni Derin Dondurucuda Saklananlar

İlginizi Çekebilir

Son aradıklarımtemizle

  • Yükleniyor..

Üye OlSiz de nefis yemek tariflerinin paylaşıldığı bu ortama katılın

Hemen Kayıt Ol

Haberdar olmak ister misiniz?

Popüler tariflerden ilk siz haberdar olmak ister misiniz?

Evet seçeneğini seçtiğinizde sitede en çok ilgi gören tariflerle ilgili bildirim alacaksınız. Bu bildirimleri istediğiniz zaman buradan katabilirsiniz.

Evet istiyorum

Daha sonra

Hesaplı Tazelik

Derin dondurucular ayrı olarak da, buzdolabının bir bölümü olarak da hemen hemen herkesin evinde yerini alıyor ve birçok açıdan kolaylık sağlıyor. Çiğ yiyecekleri uzun süre muhafaza etme konusunda çoğu kişinin başvurduğu yol olan derin dondurucular, artan pişmiş yemekleri saklama konusunda da kurtarıcı bir araç. Böylece yemek yapmaya zaman ayrılamayan günler için yemekler önceden hazırlanıp saklanabilir ya da fazla gelen yemekler israf edilmek yerine başka bir gün tüketilebilir.

Derin Dondurucu Yemekleri Nasıl Korur?

Yiyeceklerin bozulmasının sebebini ele aldığımızda, bu sorunun cevabını da otomatik olarak vermiş olacağız. Yiyeceklerin bozulmasının sebebi mikroorganizmalardır. Bakteri ve küf mantarları gibi yiyecekleri bozan mikroorganizmaların çoğalması için uygun olan ortam her tür için farklılık gösterse de, genel olarak mikroorganizmaların üremeleri için en uygun ortamı oda sıcaklığı ve su sağlar. Bu sebeple buzdolabına konan yiyecekler daha uzun süre dayanabilir, çünkü bakterilerin çoğalma hızı düşük sıcaklıklarda önemli ölçüde azalır. Derin dondurucuların çok daha düşük sıcaklıklarda yiyecekleri muhafaza etmesi ve bununla beraber bu düşük sıcaklıklarda yiyeceklerin içerdiği suyun sıvı formdan katı forma dönüşmesi sayesinde yemeklerin bozulmadan saklanma süreleri oldukça uzar. İşte derin dondurucuda yiyecekleri koruyabilmemizin ana sebepleri bunlardır.

Hangi Yemekler Derin Dondurucuya Ne Kadar Süre için Konulabilir?

Bu soru çoğu kişinin kafasını karıştırıyor. Fakat sorunun cevabı çok basit: Her şeyi koyabilirsiniz. Uzun süre saklamak istediğiniz her yemeğinizi derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz; çorbalar, sebze yemekleri, pilavlar, makarnalar, hamur işleri, etler, etli yemekler, baklagiller&#; Aklınıza gelebilecek her yemeği derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz. Peki bu uzun süre ile ne kadar zaman kastediliyor? Genel bir süre verecek olursak 3 aya kadar sakladığınız yemekleri tüketebilirsiniz, fakat öncesi ve sonrasında yapılan ufak hatalar, bakteri bulaşması vb. sebeplerden dolayı çok daha az bir süreye inebilir. Bu nedenle riske girmek yerine mümkün olduğunca kısa sürede bu yemekleri tüketmek (örneğin hafta içinde), çok daha uzun süre saklamak istediğiniz besinleri ise çiğ olarak saklamak en doğrusu olacaktır.

Bunun dışında özellikle bozulma ve bozulduğunda zarar verme ihtimali daha yüksek olan köfte, etli sebze yemekleri, karnıyarık, etli dolmalar gibi et ve etli yemeklere dikkat etmek gerekir. Etli yemeklerini de 3 aya kadar tüketebilirsiniz fakat etli yemekler, bakteri bulaşma ve çoğalma ihtimali yüksek bir gıda grubuna dahil olduğu için dikkat etmelisiniz.

Sebze yemekleri ise uzun süre beklediğinde bozulmasa bile ilk tadını kaybedebileceğinden uzun süre bekletmek yerine kısa zamanda tüketilmesi mantıklı olan yemeklerdendir.

Yemeklere fazla baharat katmanız, dondurma işlemi sonrası baharat tadının keskinleşmesinden ötürü sizi rahatsız edebilir. Ayrıca baharatlar bakterilerin çoğalması için çok uygun bir ortam yaratır. Bu da sakladığınız gıdanın bozulmadan bekleme süresini kısaltabilir. Bu nedenle saklayacağınız yemeklere fazla baharat koymamaya, koyduğunuz baharatı yemeği yaptıktan sonra değil, yaparken koymaya (kaynama işlemi sırasında bakterilerin bir kısmının ölmesini sağlamak için) özen gösterebilirsiniz.

Yemekleri Derin Dondurucuda Saklamak Size Neler Kazandırır?

Bunu yapmanızın birçok yönden faydasını görebilirsiniz:

  1. O gün yediğiniz yemek fazla gelirse çöpe atıp israf etmek yerine uygun şekilde saklayarak sonraki gün, derin dondurucuda sakladığınız takdirde çok daha uzun süre yiyebilirsiniz. Böylece peş peşe aynı yemeği yemek mecburiyetinde de kalmazsınız.
  2. Yemeğinizi planlı şekilde fazla porsiyonlarda yaparak derin dondurucuya yemeğin bir kısmını koyabilirsiniz. Böylece sürekli yeni yemek yapmaya zaman ayıramıyorsanız birkaç günün yemeğini birden tek seferde yapma şansı bulursunuz. Zamandan tasarruf etmenin yanında daha az uğraşarak harika sofralar hazırlama şansını yakalarsınız.
  3. Her gün yemek yapsanız dahi çeşit yapmak sizi zorlayabilir. Bu durumda bazı yemekleri, aperatif ya da sosları hazırlayıp sürekli kullanmak için derin dondurucuda saklayıp aylar boyunca dilediğiniz zaman kullanabilirsiniz.
  4. Her gün taze ekmek almaya gitmek zor mu geliyor? Veya ne kadar ekmek tüketeceğinizi tahmin edemeyip bazen çok, bazen az mı alıyorsunuz? Hiç dert etmeyin, korkmadan ekmeğinizi alın ve fazla gelen ekmeğinizi derin dondurucuda saklayın.

Derin Dondurucuda Yemek Saklarken Uymanız Gereken Altın Kurallar

Elbette derin dondurucuda yemeklerinizi saklamanız her açıdan size çok şey kazandırır. Fakat bunu yaparken dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar vardır. Bu püf noktalara uyduğunuz takdirde içiniz rahat şekilde derin dondurucuda yemeklerinizi saklayabilirsiniz.

1. Derin Dondurucuya Gıda Koymadan Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Daha önce de söylediğimiz gibi çoğu bakterinin üremesi için en uygun sıcaklık oda sıcaklığıdır. Fakat çok sıcak gıdalar da nemin fazla olmasına sebebiyet vereceğinden bu şekilde derin dondurucuya koymak da mantıklı bir hareket olmayacaktır. Bu nedenle yemeği oda sıcaklığına yakın bir sıcaklığa gelir gelmez bekletmeden derin dondurucuya koymanız en doğrusu olacaktır.

2. Gıdaları Derin Dondurucuya Koyarken Nelere Dikkat Edilmeli?

Derin dondurucunun yemekleri uzun süre taze tutmasının sebeplerinden birinin içerdiği suyu dondurması olduğunu söylemiştik. İşte bunun üzerinden yola çıkıldığında; yemeklerinizi büyük miktarlarda saklama kabı ya da poşetlere koymak yerine ufak parçalara bölerek koymanızın daha iyi olacağını söyleyebiliriz. Böylece daha verimli şekilde soğutma işlemi gerçekleşmiş olur.

3. Yemeği Çözdürme Aşaması ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmeli?

Yemeğinizi parça parça koymanızın en önemli yararını aslında bu aşamada göreceksiniz. Küçük parçalara ayrılmış yemekleriniz çok daha kısa sürede çözülecek. Burada dikkat etmeniz gereken farklı bir nokta ise çözme işlemini yapacağınız yer. Gıdaları oda sıcaklığında bir yere çıkarıp çözülmesini beklemek yerine buzdolabında çözülmesini beklemek yapacağınız en önemli adım olacak.

Buzdolabında çözüldükten sonra ise bekletmeden fırın veya tencerenizde ısıtmalı ve soğumadan tüketmelisiniz. Unutmayın, ikinci ısıtmadan sonra bozulma ihtimali de çok yüksek.

Bunlara dikkat ettiğiniz takdirde içiniz rahat bir şekilde gıdaları derin dondurucuda saklama kolaylığının tadını çıkarabilirsiniz, afiyet olsun.

Buzlukta uzun s&#;re saklayabileceğiniz 4 yemek tarifi ve gıdalar

Yemekleri önceden hazırlayıp stok yapmak isteyenler için çok lezzetli 4 buzluk yemeği tarifi paylaştık. Sürekli yemek yapmaktan sıkıldıysanız ve evdeki gıdaları tasarruflu bir şekilde kullanmak istiyorsanız, bu tarifleri deneyebilir ve acil durumlarda çok kolay şekilde pişirebilirsiniz. Tarifler dışında, başka hangi gıdaları buzlukta saklayabileceğinizi ve nasıl tüketebileceğinize de yer verdik. Peki, hangi yemekler buzlukta saklanmaya uygun? Nelere dikkat etmeniz gerekiyor? İşte buzlukta uzun süre saklayabileceğiniz 4 yemek tarifi ve tüm püf noktaları 

Tavuklu brokolili çörek tarifi

Buzlukta uzun süre saklayabileceğiniz 4 yemek tarifi ve gıdalar

Malzemeler:

gr ekmek hamuru
-2 adet tavuk göğüs
-2 su bardağı buharda pişmiş brokoli
-1 paket krem peynir
-1/2 su bardağı krema
-2 su bardağı cheddar peyniri
-1/2 su bardağı zeytinyağı
-Sarımsak tozu
-Soğan tozu
-Maydanoz
-Tuz
-Karabiber

Hazırlanışı:

-Tavukları zeytinyağı baharat karışımı ile baharatlayın ve derecelik fırında pişirin.
-Daha sonra minik minik doğrayın. Brokolileri de karışıma ekleyin ve bir tavaya alın.
-Üzerine krema, krem peynir ve biraz daha baharat ekleyin. Yoğunlaşana kadar pişirin.
-Hamurları açın içerisine biraz iç biraz cheddar peyniri koyup dilediğiniz gibi sarın.
-Pişireceğiniz zaman üzerine zeytinyağı sürüp fırına verin.

Hamburger köftesi

Buzlukta uzun süre saklayabileceğiniz 4 yemek tarifi ve gıdalar

Malzemeler:

gram orta yağlı kıyma
-1 tatlı kaşığı tuz
-1/2 tatlı kaşığı karabiber
-1/4 tatlı kaşığı muskat
-1 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı:

-Tereyağı dışındaki malzemeleri karıştırın daha sonra avucunuz büyüklüğünde köfteler yapın.
-Tam ortalarına minik bir parça tereyağı koyup üstünü kapatın.
-Bir kaba aralarına yağlı kağıt ya da poşet koyarak dizin ve buzluğa atın.
-Dilediğiniz zaman buzluktan çıkarıp pişirebilir ve hamburger hazırlayabilirsiniz.

Rulo buzdolabı böreği

Buzlukta uzun süre saklayabileceğiniz 4 yemek tarifi ve gıdalar

Malzemeler:

-3 adet hazır yufka
-2 adet yumurta
gram yoğurt
-Dilerseniz içine beyaz peynir koyarak zenginleştirebilirsiniz

Hazırlanışı:

-Yumurta ve yoğurdu bir kap içinde iyice çırparak hazır olarak bir kenarda bekletin.
-Yufkaları üst üste koyarak tezgahın üzerinde açın.
-Hazırladığınız yoğurtlu karışımı her yufka katına ayrı ayrı iyice yayın.
-Katlarına yoğurtlu karışım sürülmüş yufkaların hepsini katlayarak büyük bir rulo haline getirin.
-Rulo halindeki yufkayı buzdolabına kaldırın.
-Pişireceğiniz zaman yufkayı buzdolabından çıkarın ve iki parmak kalınlığında parçalara ayırın.
-Zeytinyağıyla kızdırdığınız tavada börekleri kızartın. Çay eşliğinde sıcak sıcak servis edin.

Tavuklu pay

Buzlukta uzun süre saklayabileceğiniz 4 yemek tarifi ve gıdalar

Malzemeler:

-1/3 su bardağı küp küp doğranmış soğan
-1 yemek kaşığı sıvı yağ
-1,75 su bardağı tavuk suyu
-2,5 su bardağı haşlanmış tavuk
-2 su bardağı garnitür
ml süt
-Hazırladığınız beşamel sos
-Milföy hamuru
-İsli çerkes peyniri

Nasıl hazırlanır?

-İlk olarak soğanları yağda funduszeue.infoırladığınız beşamel sosu ekleyin.
-İçerisine haşlanmış tavukları ve garnitürleri küp küp doğrayıp ekleyin.
-Bir fırın kabına alıp üzerine isli çerkes peynirini ekleyin. Daha sonra milföy hamuru ile kapatın.
-Milföy hamuruna çizikler atıp önceden ısıtılmış derecelik fırında dakika pişirin.
-Soğuduktan sonra alüminyum folyoya sarıp dondurun. 

Hangi diğer yemekler buzlukta saklanmaya uygun?

-Buzlukta beklemeye en uygun yemek, pilavdır. Pirinç ya da bulgur pilavı arttığında, bir saklama kabına veya bir buzdolabı poşetine konarak, buzluğa kaldırılabilir. Bu şekilde saklanan pilav, çıkarılarak çözüldüğünde, fazla karıştırmadan ısıtılarak servis edilmelidir. Pilavlar, 30 günden önce tüketilmelidir.

-Her tür kızartma, buzlukta saklamaya uygundur. Saklama kabına alınan kızartma, hava almayacak şekilde kapatılıp, buzluğa konarak saklanır. Çıkarıldığında, çözülmesini ve oda sıcaklığına gelmesini beklemek yeterlidir. Isıtmaya gerek olmadığından, pratik bir yöntemdir. 3 haftadan fazla bekletilmemelidir.

Buzlukta uzun süre saklayabileceğiniz 4 yemek tarifi ve gıdalar

-Her türlü bakliyat yemeği, buzlukta saklanabilir. Suyu çok azaltılarak saklama kabına alınan, kuru fasulye, nohut, mercimek gibi yemekler, çıkarıldığında iyice çözülmesi beklenip, karıştırılmadan ısıtılmalı. Bunun en uygun yöntemi, donmuş yemeği, mikrodalga fırında çözdürmektir. Çözülmesi beklenirken, bozulabilir baklagiller. 30 gün kadar saklanabilirler.

-Her türlü hamur işi, buzlukta saklanabilir. Börekler, poğaçalar, kurabiyeler, kekler; güzelce hava almayacak şekilde, saklama kabına ya da buzdolabı poşetine konarak, buzlukta saklanabilir. Bu yiyecekler derin dondurucuda 2 ay kadar bekleyebilir.

-Her türlü sebze yemeği, küçük parçalar halinde ve suyu azaltılarak dondurulabilir. Ancak 2 haftadan fazla bekletilmemelidir.
Pişmiş tavuk ve köfteler de, buzlukta saklanmaya uygundur. Bekleme sürelerinin çok uzun olmaması gerekmektedir.

Dikkat edilmesi gerekenler: 

-Pişmiş ya da çiğ, hiçbir gıdayı, dondurup çözdürdükten sonra yeniden dondurmamalısınız. Gıdanın yapısını tamamen bozan ve zehirlenme riskini ortaya çıkartan bir işlemdir. Buzluktan çıkarılan gıdanın, mikrodalga ile çözdürülmesi, en uygun yöntemdir. 

-Buzlukta bekleme süresinin uzunluğu yanında, oda sıcaklığında erimesi için bekleme süresi de eklendiğinde, özellikle pişmiş yemekler, farkına varamayacağınız bir şekilde bozulabilir ve zehirlenme riski ortaya çıkabilir. Buzluğa kaldırılan pişmiş yiyecekler, çıkartıldığında direkt ısıtılabilecek kaplarla konarsa, ezilme olasılığı azalır.

Pişen yemek buzdolabında nasıl saklanır? Pişmiş yemeği buzlukta saklamanın püf noktaları

Pişen yemek buzdolabında nasıl saklanır? Pişmiş yemeği buzlukta saklamanın püf noktaları

Sağlıklı ve hazır yemek tüketmek her zaman mümkün olmayabilir. Bu nedenle evde hazırladığınız yemekleri bir diğer güne saklarken hem sağlıklı hem de lezzetinin yerinde olduğunu sağlamanız gerekir. Siz değerli okuyucularımıza yardımcı olmak için buzdolabında pişmiş yemek nasıl saklanır sorusuna yanıt veriyoruz

Yoğun dönemlerinizde önceden pişirilen ev yemeklerini saklamak adeta acil yardım butonu gibidir. Ancak bir çoğumuz bir sonraki güne saklanan yemeklerin aynı lezzete sahip olmadığını söylemektedir. Yağı ve benzeri ihtiyacını giderseniz bile yemek ilk günkünden farklı bir tat içermektedir. Bunun nedenine ise yemeklere doğru saklama yöntemini uygulamadığınızdan dolayı yaşanan bir durum olduğunu söyleyebiliriz. Peki, pişmiş yemekler buzdolabında nasıl saklanmalı? Yemeklerin ilk günkü lezzetini koruması nasıl sağlanır? İşte, pişmiş yemekleri buzdolabında doğru saklama yöntemi

Pırasa nasıl saklanır? Kışlık pırasa saklama! Çiğ pırasa nasıl saklanır Buzlukta pırasa saklamaİLİŞKİLİ HABERPırasa nasıl saklanır? Kışlık pırasa saklama! Çiğ pırasa nasıl saklanır Buzlukta pırasa saklama

PİŞMİŞ YEMEKLER BUZDOLABINDA NASIL SAKLANMALI?

  • - Çorba gibi sıvı yemekleri saklamak için saklayacağınız kabın cam kase olmamasına dikkat ediniz. Çorbaları, emaye tencerelerde saklayabilirsiniz.

  • - Sulu yemekleri saklamak için uzun derin bir kabın içine poşet koyarak donmasına yardımcı olabilirsiniz. Sulu yemekler, ağzı kapalı kaplarda buzdolabında 4 güne kadar muhafaza edilebilir.

artan yemekler nasıl saklanır

artan yemekler nasıl saklanır

  • - Katı yemekleri saklamak için ise buzdolabı poşetlerinin içine yerleştirerek porsiyonlara ayırır bir şekilde buzlukta yerini ayarlayabilirsiniz. 

  • - Buzlukta saklayacağınız yiyeceğin üzerine tarih yazarsanız saklama tarihinin zamanını hatırlamanıza yardımcı olabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası