rölanti motoru nedir / Rölanti Nedir? | OtoSOR

Rölanti Motoru Nedir

rölanti motoru nedir

Rölanti Motoru Nedir, Rölanti Motoru Arızası Nasıl Anlaşılır?

Rölanti Motoru Nedir?

Rölanti motoru karbüratörlü araçlarda bulunmaz enjeksiyonlu araçlarda bulunur. Görevi rölantinin çalışma devrini, gaz pedalına basılmadığı durumlarda ayarlayan parçadır. Aracın gaza basılmıyorken stop etmemesini sağfunduszeue.infoüratörlü araçlarda ise bunun yerine el ile kumanda edilen jikle ve hava yakıt karışımını ayarlayan vida (rölanti ayar vidası) bulunur. Jikle ile özellikle kışın soğuk havalarda aracın motorunun çabuk ısınması ve stop etmemesi için araç çalıştırılır ve jikle sayesinde bir miktar gaz verilmiş olur.

Rölanti Motoru Arızası Nasıl Anlaşılır?

  • Rölantide dalgalanma varsa (gaza basılmadığı durumlarda)
  • Araç durduğu esnada stop etme

NOT: Rolanti motoru ve gaz kelebeği kirlenmiş kurum bağlamış ise rolanti devirinde dalgalanma durumu görülebilir.

Rölanti titremesi sebepleri, LPGli araçlarda rölanti sorunları ve rölanti ayarı Nasıl yapılır sorularının cevapları için tıkla.

Enjeksiyonlu Araçlarda Rolanti Ayarı Nasıl Yapılır?

Enjeksiyonlu Araçlarda Rolanti Ayarı Nasıl Yapılır?

Rölanti ayar&#;, enjeksiyonlu bir araçta motor rölanti devrini ve hava-yak&#;t kar&#;&#;&#;m&#;n&#; ayarlama i&#;lemini ifade eder. Bu, tipik olarak, havan&#;n gaz kelebe&#;i etraf&#;nda akmas&#;na izin veren elektronik olarak kontrol edilen bir gaz kelebe&#;i baypas valfi ve enjeksiyon pompas&#; üzerindeki bir rölanti ayar civatas&#; kullan&#;larak yap&#;l&#;r.

Optimum yak&#;t tasarrufu ve trafikte verimli vites geçi&#;leri için rölanti devri rpm aras&#;na ayarlanmal&#; ve rölanti kar&#;&#;&#;m&#; egzoz gaz&#; analizörü ile ayarlanmal&#;d&#;r. Rölanti devrini ayarlamak için, rolanti ayar civatas&#; üzerindeki kontra somunu gev&#;etin ve devri art&#;rmak için saat yönünde, azaltmak için saat yönünün tersine çevirin. Kar&#;&#;&#;m&#; ayarlamak için, yak&#;t kar&#;&#;&#;m&#;n&#; zenginle&#;tirmek için rolanti vidas&#;n&#; saat yönünde veya daha az yapmak için saat yönünün tersine çevirin. Rölantiyi ayarlarken, takometre ve egzoz gaz&#; analizörünün de ba&#;lant&#;s&#;n&#; kesmenin önemli oldu&#;una dikkat etmek önemlidir. Rölantiyi uygun &#;ekilde ayarlamak, yak&#;t ekonomisinin iyile&#;tirilmesine ve motorun verimli çal&#;&#;mas&#;na neden olabilir.

Rölanti Ayar&#; Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

Enjeksiyonlu araçlarda rölanti ayar&#; nispeten basit bir i&#;lemdir, ancak motorun verimli ve güvenli bir &#;ekilde çal&#;&#;mas&#;n&#; sa&#;lamak için dikkatle yap&#;lmal&#;d&#;r. &#;lk ad&#;m, arac&#;n türüne ba&#;l&#; olarak tipik olarak gaz kelebe&#;i gövdesinde veya yak&#;t enjeksiyon pompas&#;nda bulunan rölanti ayar vidas&#;n&#; bulmakt&#;r. Yerle&#;tirdikten sonra kilit somununu gev&#;etin ve rölanti devrini art&#;rmak için viday&#; saat yönünde ve azaltmak için saat yönünün tersine çevirin. Baz&#; yak&#;t enjeksiyonlu motosikletlerde, rölanti devrini ayarlamak için döndürülebilen, motor bölmesinin yan&#;nda bisikletin yan&#;ndan d&#;&#;ar&#; ç&#;kan bir dü&#;me vard&#;r.

Rölanti Ayarı Nasıl Yapılır?

Peki rölanti devir ayar&#; nas&#;l yap&#;l&#;r? Karbüratörlü araçlarda rölanti h&#;z&#;, h&#;zl&#; rölanti sistemi ad&#; verilen karbüratör üzerindeki bir vida ile ayarlan&#;r. Bu vida, rölanti devrini azaltmak için saat yönünün tersine ve art&#;rmak için saat yönünde ayarlanmal&#;d&#;r. Yak&#;t enjeksiyonlu araçlar için, rölanti h&#;z&#; tipik olarak bir bilgisayar ve bilgisayara herhangi bir zamanda ne kadar yak&#;t enjekte edilece&#;ini söyleyen sensörler taraf&#;ndan kontrol edilir. Bunu ayarlamak için, rölantiyi ayarlamak için art&#;k koruyucu kauçuk kaplamadan aç&#;&#;a ç&#;kan rolanti vidas&#;n&#; çevirmelisiniz.
Rölanti devrini ayarlad&#;ktan sonra, arac&#;n&#;za ve çal&#;&#;ma durumuna göre ba&#;ka ayarlamalar yapman&#;z gerekebilir. Örne&#;in, yüksek devirli motora sahip bir motosiklet kullan&#;yorsan&#;z, hava/yak&#;t kar&#;&#;&#;m&#;n&#; bir rölanti kontrol vidas&#; ile ayarlaman&#;z gerekebilir. Enjeksiyonlu araçlarda rölanti h&#;z&#;n&#;n ayarlanmas&#; nispeten basit bir i&#;lemdir. Bununla birlikte herhangi bir ba&#;ka sorun ile kar&#;&#;la&#;mamak veya var olan durumun daha kötüye gitmesine neden olmamak için bu i&#;lemleri alan&#;nda uzman ki&#;ilere b&#;rakmak en iyisidir.

yüksek devirli motora sahip bir motosiklet kullanıyorsanız

Oto servis alan&#;nda ihtiyaç duyabilece&#;iniz hizmetlere Otopratik ayr&#;cal&#;&#;&#; ile ula&#;abilirsiniz. Otopratik ile arac&#;n&#;z&#;n oto elektrik, bak&#;m ve onar&#;m, ya&#; ve s&#;v&#;lar&#;n de&#;i&#;imi gibi çok geni&#; yelpazeden hizmetlere ula&#;man&#;z çok kolayd&#;r. Oto servis ücretleri hakk&#;ndaki bilgiler ve hizmetin kapsam&#; ile arac&#;n&#;za yap&#;lacak tüm i&#;lemlerin detaylar&#; hakk&#;nda bilgi sahibi olabilirsiniz. Oto servis online randevusu ile kaliteli ve güvenilir hizmetlere Otopratik uzmanlar&#; sayesinde ula&#;abilirsiniz.

Gaz Kelebeği ve Rolanti Motoru Nedir ve Nasıl Çalışır?

Gaz kelebeği ve rolanti motoru hava sistemlerinin en temel parçalarındandır. Gaz kelebeği her araçta bulunur fakat ona bağlı olarak çalışan rolanti motoru aşağıda da ayrıntılı bir şekilde anlatılacağı gibi her araçta bulunmayabilir. Boğaz kelebeği motora hava girişini düzenleyerek motorun devrinin ayarlanmasında başrol oynamaktadır. Gaz kelebeğinin üzerinde klapesine bağlı olarak gaz kelebeği konum sensörü bulunmaktadır. Bu sensör gaz kelebeğinin ne kadar açık olduğunu motor kontrol ünitesine bildirir. Motor kontrol ünitesi ECU aldığı bu bilgi doğrultusunda motora vereceği yakıt miktarını ayarlar. Rolanti motoru ise gaz telli gaz kelebekli arabalarda kullanılır ve motorun rolanti hızında kalmasını sağlar. Kısaca görevleri bu şekilde olan gaz kelebeği ve rolanti motoru aşağıda başlıklar halinde ayrıntıları ile anlatılacaktır.

Gaz Kelebeği ve Rolanti Motoru Nedir ve Nasıl Çalışır?

*Motor çalışma prensibi sayfasına giderek içten yanmalı motorların çalışma prensibi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Gaz kelebeği ve rolanti motoru nasıl çalışır, çeşitleri ve arızaları nelerdir gibi sorulara cevap vermeden önce söylemek gerekirse ikisinin arıza belirtileri birbiri ile karıştırılmaktadır. Bu nedenle iyi anlaşılmalı ve gereksiz yedek parça değişiminden kaçınılmalıdır. Yani demek istediğimiz rolanti dalgalanmasının sebebi sadece rolanti motoru arızasından kaynaklanmamaktadır. Bu arızada gaz kelebeğindeki kirliliğinde katkısı olabilir. Bu nedenle bu sayfayı dikkatle okuyarak arızanız hakkında yorum yapabilirsiniz.

*Gaz kelebeği ve rolanti motoru nedir sayfasına başlamadan önce motor parçaları ve görevleri hakkında bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz.

Gaz kelebeği Nedir? Boğaz Kelebeği Çeşitleri Nelerdir?

Boğaz kelebeği olarak ta biline gaz kelebeği motora verilen hava miktarını ayarlayan motor parçasıdır. Bu nedenle yanma kalitesini etkileyen en önemli ekipmandır. Tel ile veya elektronik olarak hareket ettirilen gaz kelebeği motora hava girişini sağlar. Gaz pedalına bastıkça gaz kelebeği açılır. Boğaz kelebeği açıldıkça motora giren hava miktarı artar dolayısıyla yakıt miktarı da artacağından dolayı motorun devri yükselir. Ayağımızı gaz pedalından çekince gaz kelebeği kapanarak motor rolanti devrine döner. Bu rolanti devrini ayarlayan gaz telli gaz kelebeklerinde rolanti motorudur. Elektrik kontrollü gaz kelebeklerinde ise rolanti motoruna ihtiyaç duyulmaz. Rolanti ayarını gaz kelebeği kendisi yapar. Bu paragraftan da anlaşılacağı gibi gaz kelebekleri tahrik yöntemine göre ikiye ayrılmaktadır. Bunlar gaz teli ile tahrik ve elektrik ile tahrik olmak üzere iki çeşittir.

I &#; Gaz Telli Mekanik Gaz Kelebeği Nedir ve Nasıl Çalışır?

Gaz telli mekanik gaz kelebeği tel ile gaz pedalına bağlı olması sebebiyle mekanik ismini almıştır. Gaz pedalına bastığınızda tel hareket ederek gaz kelebeği klepesini açar. Gaz kelebeğindeki bu açılma motora giren hava miktarını arttıracaktır. Boğaz kelebeği konum sensörü açıklık miktarını motor kontrol ünitesine yani ECU&#;ya bildirir ve bu sinyale göre ECU yakıt miktarını ayarlayarak motorun devrini yükseltir. Gaz pedalından ayağınızı çektiğiniz anda boğaz kelebeği kapanacak ve hava geçişini engelleyecektir. Bu esnada motorun rolantide çalışması için bir miktar hava gerekmektedir. Bu rolantideki havayı mekanik kelebeklerde rolanti motoru sağlamaktadır.

Gaz Telli Mekanik Gaz Kelebeği Nedir ve Nasıl Çalışır?

*Motor hava sistemleri sayfasından hava sistemi parçaları hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Rolanti ayarını manyetik-plancerli tip veya elektrik motorlu-dişli tip rolanti motorları ayarlar. Bu rolanti motor çeşitlerinin çalışma prensipleri aşağıda rolanti motoru başlığının altında anlatılmıştır. Kısaca bahsetmek gerekirse ayağınızı gaz pedalından çektiğinizde gaz kelebeği kapanacak ve motora hava girişi kesilecektir. Bu nedenle rolanti hızında motora gerekli olan hava gaz kelebeğinden değilde rolanti motoru içerisinden verilir. Rolanti motoru açılıp kapanarak gerekli olan havayı motora sağlar. Böylelikle motor rolanti hızında sabit kalabilir.

Gaz Telli Mekanik Gaz Kelebeği Arızası Nasıl Anlaşılır?

Gaz telli gaz kelebekleri mekanik olarak gaz pedalına bir tel yardımı ile bağlanırlar. Bu nedenle arıza yapmaları çok sık rastlanan bir durum değildir. Bozulmaktan ziyade gaz telli gaz kelebekleri kirlilikten dolayı kalibrasyonları bozulmaktadır. Aynı sıkıntı elektronik gaz kelebeklerinde de meydana gelebilmektedir. Gaz kelebeği arızası belirtileri;
-Motorun geç veya zor çalışması,
-Rolantide dalgalanma,
-Devirlenirken motorda tekleme ve
-İleriki aşamada motor stop etmeye başlar

*Motor yakıt sistemleri sayfasından yakıt sistemleri hakkında bilgi sahibi olabilir ve motora yakıtın nasıl püskürtüldüğünü anlayabilirsiniz.

II &#; Elektronik Gaz Kelebeği Nedir ve Nasıl Çalışır?

Rolanti ayarını aracın elektronik kontrol ünitesinden gelen komutla çalışan elektrik motoru yapar. Bu tip gaz kelebekleri son teknoloji olup, tamamen elektronik olarak çalışır ve gaz teli bulunmaz. Boğaz kelebeğine bağlı olan elektrik motoru gelen komutlar ile gaz kelebeğinin açıklığını ayarlar ve gaz pedalına basılmadığı takdirde motorun rolanti hızında kalması sağlanır. Kısaca özetlemek gerekirse gaz pedalından ayağınızı çekseniz dahil motor kontrol ünitesi yolladığı komut ile gaz kelebeğini bir miktar açık bıraktırır. Gaz kelebeğinin açık kalmasını sağlayan ise gaz kelebeğini kontrol eden elektrik motorudur.

Elektronik Gaz Kelebeği Nedir ve Nasıl Çalışır?

Elektronik Gaz Kelebeği Arızası Nasıl Anlaşılır?

Elektronik gaz kelebeği arızalandığında ilk olarak gösterge paneline arıza lambası ikazı gelir. Motor çalışmaya devam eder fakat gaz pedalına tepki vermez. Arabayı hareket ettirebileceğiniz kadar bir açıklığa sahip olur ve kendini kapatmaz. Bu sayede arabanızı güvenli bir yere çekmenizi kolaylaştırır. Boğaz kelebeği dışarıdan müdahale edilmediği sürece kolay kolay arızalanmazlar. Bu nedenle daha önce bir bakım yapıldıysa ve bu bakım o bölgedeyse kablo bağlantılarının zarar görmüş olabileceğini göz ardı etmeyiniz. Yaptırdığınız bakımları iyi bir ustaya yaptırmak soket bağlantılarının hasar görmesini engelleyecektir. Özellikle yeni nesil araçların soketlerinden bir haber olan ustalarımız soketleri kırabiliyorlar. Kırılan soketlerde çoğu arızanın sebebi olarak karşımıza çıkıyor.

Elektronik gaz kelebeği arızasından sonra yenisi ile değişim yapılırsa adaptasyon işlemi yapılması gerekmektedir. Motora uyumlu olabilmesi için motor kontrol ünitesinin yeni gaz kelebeğinin açıklık miktarlarını bilmesi gerekmektedir. Bu nedenle boğaz kelebeği adaptasyonu gerekir.

Rolanti Motoru Nedir? Rolanti Motoru Çeşitleri Nelerdir?

Rölanti motoru sadece gaz telli (mekanik kontrollü) gaz kelebeklerinde bulunur. Gaz kelebeği veya diğer ismiyle boğaz kelebeği rölanti motoru, gaz kelebeği kapalıyken, emme manifolduna hava alınmasını sağlayan elektromekanik bir parçadır. Böylece motor rölantide çalışırken yani gaz pedalına basılmıyorken, motorun rölanti hızı, elektronik kontrol ünitesi tarafından ayarlanır. Rölanti motoru, rölanti devrini ayarlayan bir aktivatördür. Elektromekanik ne demek derseniz elektrik kumandalı mekanik valf anlamındadır.

*Elektronik kontrol ünitesi (ECU) ve motor kontrol ünitesi (ECU) hakkında bilgi almak için motor elektrik sistemleri sayfasına bakabilirsiniz.

Rolanti Motoru Nedir ve Nasıl Çalışır?

Yeni nesil araçlar, rölanti hızının ayarlanmasını sürücüye bırakmaz. Motor rölantisi, elektronik kontrol ünitesi tarafından; sensörlerden gelen sinyaller, sürücü ihtiyaçları ve motorun ihtiyaçları göz önüne alınarak ayarlanır. Motorlarda rölanti hızı genellikle – devir/dk’dır. Fakat rölanti hızı sabit değildir. Örneğin kışın motoru ilk çalıştırmada veya yazın klima açıldığında, motor rölantide çalışırken, ecu rölanti devrini yükseltecektir. Bunu, enjeksiyon miktarını arttırarak ve gaz kelebeğini bir miktar açarak yapar. Böylece motor rölanti devri – devire çıfunduszeue.info tip karbüratörlü araçlarda, rölanti devri otomatik ayarlanamaz, karbüratördekirölanti ayar vidası döndürülerek ayarlanır.

I &#; Manyetik-Plancırlı Tip Rölanti Motoru

Gaz kelebeğinin önünde ve arkasında birer hava deliği bulunur ve bu delik boğazın dışında birleşmiş durumdadır. Bu hava hattında, miktarı ayarlı bir şekilde deliği açıp kapatan rölanti motoru bulunur. Boğaz kelebeği kapalıyken, rölanti motoru bu hava kanalını bir miktar açar temiz hava bu hattan geçerek emme manifolduna geçer. Hava kanalının açıklık miktarı, motor rölanti devir hızını belirler.

II &#; Elektrikli Motorlu-Dişli Rölanti Motoru

Bu tip gaz kelebeklerinde, rölanti için ayrıca bir hava geçiş kanalı bulunmaz. Boğaz kelebeği milinin bir ucu, gaz pedalı teline bağlıyken; diğer ucu bir elektrik motoru tarafından döndürülen dişliye bağlıdır. Fakat elektrik motorunun gaz kelebeğini açma miktarı sınırlandırılmıştır, sadece rölanti aralığı için kelebeğe müdahale edebilir.

Rölanti Motoru Arızası Nasıl Anlaşılır?

Motorun yakıt sisteminde, ateşlemede veya diğer yanmayı etkileyecek faktörlerde arıza olmadığını biliyorsak ve buna rağmen motor rolantide stop ediyor veya rolanti devrinde dalgalanmalar oluyorsa rolanti motorunda arıza var diyebiliriz. Bu nedenle teşhisi koymadan önce bütün parçaları incelemek gerekebilir. Eğer diğer parçalara güveniyorsak ve rolantideki dalgalanma devam ediyorsa rolanti motoru arızalanmıştır. Bazı durumlarda boğaz kelebeği ve rolanti motoru kirliliği rolantide sıkıntılar meydana getirmektedir. Değişimini planlamadan önce parçacılarda satılan temizleme sıvısı ile veya benzin ile temizleyebilir ve test edebilirsiniz.

Diğer motor arızalarını merak ediyorsanız motor arızaları bölümüne göz atabilirsiniz. Ayrıca konulara genel bir bakış yapmanız için çalışma prensipleri ana sayfasına gidebilir sayfa hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sayfayı beğendiyseniz sayfayı değerlendirmeyi unutmayın. Eklemek istediğiniz bilgi veya eleştiriniz var ise yorumlar kısmından yazabilirsiniz.

Boğaz kelebeği ve rolanti motoru sayfası bittiğine göre bir sonraki konu olan karbüratör sayfasına burayı tıklayarak geçebilirsiniz. Ana sayfaya dönmek için burayı tıklayınız.

Kaynak: Carstechnicfunduszeue.info

Click to rate this post!

[Total: 37 Average: 5]

Rölanti Nedir?

İçten yanmalı motorların çalışma prensibine dair bir terim olan rölanti bir tür dengeyi ifade eder. Araç modellerine ve motor tiplerine göre aracın rölantide kaldığı değer değişiklik gösterebilir. Ama genel olarak motor devrinin devir/dakika arasında olması rölantide kalmak olarak tanımlanabilir. Bu değerin yaklaşık olarak bilinmesi sürücünün aracını tanıması için oldukça önemlidir. Aracı bu şekilde yakından tanıyabilmek için ise öncelikle sistemi anlamak ve rölanti ne demek, bu denge ne ifade eder onları bilmek gerekir. 

Rölanti Nedir?

Rölanti, aracın çalışabileceği en düşük devir sayısına denir. Gaz pedalına basılmıyorken bile rölantideki araç çalışmaya devam eder. Motorun minimum çalışma devri olarak da tanımlanabilir. Motor çalışmaya devam etse de rölanti durumdaki araç yol almaz. Ama kalkmaya hazır olarak bekler. Düz vitesli bir araç vites boştayken veya herhangi bir viteste bile olsa debriyaj pedalına basılması sayesinde rölantide stop etmeden çalışmaya devam eder. Araç vitesi boştayken veya viteste bile olsa debriyaj pedalı basılı konumda aktarma organlarına dönüş hareketini iletmez. Bu da motor çalışsa bile tekerler dönmez, araç da hareket etmez demektir.

Rölanti Motoru Ne Demek?

Rölanti motoru ya da rölanti valfi, rölanti devrini ayarlayan araç parçasına nedir. Yeni nesil araçlarda yer alan bu kumanda, rölanti hızının ayarlanmasından sorumludur. Bu parçanın olduğu araçlarda rölanti hızı bir elektronik kontrol ünitesi tarafından otomatik olarak algılanır. Eski araçlarda bu parça yer almayabilir. Eğer siz de bu tür eski bir araç kullanıyorsanız ve daha konforlu, güvenli sürüş deneyimi için yeni bir araç satın almayı düşünüyorsanız Toyota modellerini inceleyebilirsiniz.

Rölanti Motoru Arızası Nasıl Anlaşılır?

Eğer aracınız rölanti durumundayken bile stop ediyorsa ya da bu süreçte devirde dalgalanmalar yaşanıyorsa rölanti motorunda bir arıza var demektir. Tabii burada aracın ateşleme sisteminde, enjeksiyon ve supap sistemlerinde bir sorun olmadığından emin olmanız gerekiyor. Eğer buralarda bir hasar ya da performans düşüklüğü varsa bu rölanti arızası olarak anlaşılabilir. Eğer bu sistemlerde sorun yoksa rölanti motorunun kontrol edilmesi gerekir. Motorun kendisinde bir hasar oluşmuş olabilir. Gaz kelebeği ya da diğer parçalar aşırı kirlendiği için tıkanabilir ve bu da rölanti motorunun çalışmasını önleyebilir. Bu durumda bu parçaların temizlenmesi gerekir.

Rölanti İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Rölanti Ayarı Nedir?

Rölanti ayarı; motorun stop etmeden, her an hızlanabilecek durumda bulunduğu devir sayısına denir. Her araç için bu değer farklı olabilir. Genellikle – devir/dakika arasındadır.

Rölanti Ayarı Nasıl Yapılır?

Rölanti ayarı aracın türüne göre farklı şekillerde yapılabilir. Eski arabalar ve karbüratörlü araçlarda bir vida ile rölanti ayarı yapılır. Söz konusu vida el ya da tornavida yardımı ile çevrilerek ayarlanabilir. Devir ortalama değer olan – devir/dakika arasında aracın modeline ve tipine göre sabitlenir. Yeni nesil araçlarda rölanti motoru, elektronik gaz kelebeği ve enjektörler sayesinde araç rölanti ayarını otomatik olarak yapar. Şöyle ki:

  • Eski tip benzinli araçlarda ayar, karbüratör üzerinden yapılır. Motor üzerinde yer alan ayar vidası ile motorun içerisine giren hava miktarı ayarlanarak rölanti devri artırılıp azaltılabilir.
  • ECU (Elektronik Kontrol Ünitesi) ile kontrol edilen yeni nesil araçlarda gaz pedalı ile gaz kelebeği arasında bir sensör bulunur. Bu sensör gaza basılmadığı zamanlarda bile ölçüm yaparak rölanti ayarını otomatik olarak yapar.
  • Dizel araçlarda rölanti devri, enjektörlere gönderilen yakıt miktarı doğrultusunda otomatik olarak ayarlanır. 

Rölanti Ayarı Gereğinden Düşük ya da Yüksek Olursa Ne Olur?

Araç rölantisi olması gerekenden düşük olursa gün içerisindeki ilk ateşlemelerde araç stop edebilir. Isındıktan sonra stop etme sorunu ortadan kalksa da araç çok sarsılarak çalışır. Bu da hem konforsuz bir sürüş tecrübesi yaratır hem de aşırı sarsıntı araç parçalarına hasar verebilir. Rölanti gereğinden yüksek olursa yakıt tüketimi artar. Çalışmak için sürekli fazla gaz verilmesine ihtiyaç duyulan araçta zaman içerisinde ciddi sorunlar görülebilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası