sağlık ocağından nasıl rapor alınır / E-Nabızdan Sağlık Raporu Nasıl Alınır (En Kolay Nereden Alırım) - Sağlık

Sağlık Ocağından Nasıl Rapor Alınır

sağlık ocağından nasıl rapor alınır

Sağlık Ocağı Sağlık Raporu Veriyor mu? (3 Soruyla Detaylı Anlatım)

Sağlık Ocağı Sağlık Raporu Veriyor mu? (3 Soruyla Detaylı Anlatım); Sağlık raporu bazı işlemler gereği bizlerden istenmekte ve ibraz edilmesi beklenmektedir. Sağlık ocağı sağlık raporu veriyor mu herhangi bir sebepten ötürü sağlık raporuna ihtiyaç duyan kişilerin aklına ilk gelen sorudur. Çünkü bildiğiniz gibi artık ülkemizde aile hekimi uygulaması var. Yerleşim alanlarında faaliyet gösteren aile sağlığı merkezlerinden rahatlıkla hizmet alabiliyoruz. Hatta bu sistem hastaneler üzerindeki yükü büyük oranda azalttı diyebiliriz. Yani bu açıdan da baktığımız zaman eski adıyla sağlık ocağı yeni adıyla aile sağlığı merkezi olarak adlandırılan kuruluşların birçok kişi tarafından kullanıldığını söylemek mümkün.

Aile hekimliği ülkemizdeki sağlık sisteminin vatandaşa ulaşan en uç noktası olarak tanımlanabilir. Her mahallede, sokak sokak ayrıştırılarak belirlenmiş bölgeler için her bir vatandaşa özel olarak görevlendirilmiş aile hekimleri bulunur. Dolayısıyla küçük çapta bir sağlık probleminin çözümü için ilk başvurulacak adres aile hekimi olmalıdır ki zaten birçok vatandaş hastanelerde sıra beklemektense evine yakın sağlık ocağına giderek işlerini orada halletmeyi tercih ediyor. Aşağıda paylaştığımız tablodan da sağlık problemleri için aile hekimine başvuran kişilerin sayısını görebilirsiniz. Tabloda da gösterildiği üzere oran oldukça yüksek.

aile hekimligi basvuru

Temel muayenelerin ve hatta kimi zaman belirli kan ve idrar tahlillerinin rahatlıkla yapılabildiği aile sağlığı merkezleriyle ilgili merak edilen birkaç önemli nokta daha var. Bunların başında gelenler: Sağlık ocakları sağlık raporu veriyor mu? İhtiyacım olduğunda aile hekimi sağlık raporu verebilir mi? soruları. Biz bu yazımızda aşağıdaki konuları ele alacağız:

  • İşe giriş, ehliyet başvurusu, okul ve yurt işlemleri gibi durumlarda ihtiyaç duyulan sağlık raporunun sağlık ocağından alabilir miyiz?
  • Sağlık ocağından ne tür raporlar alabiliriz?
  • Aile hekiminin hangi tür raporları vermeye yetkisi yoktur?

Tüm bu soruların cevaplarını en ince ayrıntısına kadar açıklayacağız. İlk olarak aile hekimi sağlık raporu veriyor mu sorusunun yanıtına bakalım. Sonra da detaylara geçelim.

Heyet Raporu Nasıl Alınır? Tam Teşekküllü Sağlık Raporu

1. Sağlık Ocağından Sağlık Raporu Alınır mı? Aile Hekimleri Sağlık Raporu Verebilir mi?

Aile hekimleri; ilgili yönetmelik ve kanunlara göre seçilmiş, konularında uzman olmak için gerekli tüm teorik ve pratik eğitimi almış ve kendilerine uygulanan sınavları vererek başarı kazanmış tıp doktorlarıdır. Dolayısıyla teşhis ve tedavi yetkileri bulunmaktadır.

Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliği’nin 4. maddesi (l) bendinde de açıkta tarif edildiği gibi: Birinci basamak sağlık kuruluşları bünyelerinde çalışan resmi hekimler, kişiye yönelik düzenlenmesi öngörülen; sağlık raporu, sevk evrakı, reçete ve bunun gibi belgeleri düzenlemekle de yükümlüdürler. Hekim, gerekli gördüğü takdirde sağlık raporu yazabilir veya yazmayabilir.

Şimdi bu açıklamaya bakarak aile hekimi sağlık raporu verir mi sorusuna açıklık getirelim:

  • Aile hekimleri gerek gördüğü durumda hastaya tedavi uygulayabilen ve bu süreçte düzenlenmesi gereken rapor ve reçeteleri hazırlayabilen kişidir. Aile hekimi gerek gördüğü takdirde söz konusu işlemler için hastayı uzmana yönlendirebilir.
  • Dolayısıyla “Sağlık ocakları sağlık raporu veriyor mu?” sorusunun yanıtı da aynı şekilde olacaktır. Sağlık ocakları sağlık raporu verir; önemli olan, sağlık ocağında bu yetkiye sahip bir hekimin olmasıdır.

Aile hekimleri sağlık raporu verebilir mi sorusunun yanıtını bir örnekle de açıklayalım:

Diyelim ki, genel sağlık raporu için aile hekimine başvurdunuz. Raporun düzenlenmesi aşamasında yapılan muayenelerde aile hekiminin yetki ve tedavi alanı dışında bir sorun çıkmazsa, hekim ihtiyacınız olan raporu düzenleyebilir. Fakat muayene sırasında bir uzmanın görmesi gereken bir sorunla karşılaşılırsa, aile hekimi söz konusu kişiyi bir hastaneye yönlendirir ve raporu düzenleyemez. 

Genel olarak aile hekiminin yapabileceklerinden bahsettik. Şimdi detaya inelim ve aile hekimi hangi raporları verebiliyor, ona bakalım.

2. Aile Hekimi Hangi Sağlık Raporlarını Düzenleyebilir?

Aile sağlığı merkezi sağlık raporu düzenleyebiliyor, bu konuyu biraz önce açıkladık. Peki, sağlık ocağı iş için sağlık raporu veriyor mu? Ya da aile hekimi her tür sağlık raporunu düzenleyebiliyor mu? Şimdi biraz da bu konunun detayları üzerinde duralım. Böylece ihtiyaç duyduğunuz raporu en hızlı şekilde almanın yollarını öğrenebilirsiniz.

Aile hekimi istirahat raporunun yanı sıra, sağlam-sağlıklı raporu da verebilir. Ayrıca aşağıda raporları düzenleme yetkisine de sahiptir:

  • Sporcuların lisans alabilmesi için gerekli olan lisans raporu,
  • Sürücü belgesi almak için gerekli olan sürücü belgesi raporu,
  • Yivsiz av tüfeği için gerekli olan sağlık raporu,
  • 65 yaş üstündeki kişilere akli meleke raporu,
  • Evlilik için alınması gereken &#;evlenmeye engel hali yoktur&#; raporu,
  • Engelli ya da yatalak hastalar için evde sağlık hizmetleri verilmesini sağlayan rapor,
  • İşe giriş sağlık raporu

Yukarıdakilerin yanı sıra aile hekimleri, zorunlu kalınan hallerde defin raporu, taşeron işçi raporu gibi raporları düzenleme yetkisine de sahiptir.Güncellenen mevzuatlara göre bu tip raporların aile hekimleri tarafından düzenlenip düzenlenemeyeceğine dair aile hekiminin kendisinden bilgi alınabilir. Aile hekimleri, düzenlenmesi için bir uzmanlık alanı gerektiren raporları düzenleme yetkisine sahip değildir.

Gördüğünüz gibi sağlık ocağı sağlık raporu verir mi sorusunun yanıtı sadece evet ya da hayır olarak verilemiyor. Cevap çok daha geniş ve kapsamlı. Burada önemli olan ihtiyaç duyulan raporun içeriği. Eğer yukarıda maddelendirdiğimiz raporlardan birine ihtiyacınız varsa, aile hekimine başvurabilirsiniz. 

Aile hekiminin veremediği raporlar da var. Bazı durumlarda alanında uzman doktorların düzenlediği raporlar isteniyor. Biraz da bu özel durumlardan bahsedelim.

3. Aile Hekiminin Sağlık Raporu Düzenlemediği Durumlar Nelerdir?

Şimdi de aile hekiminden sağlık raporu alınır mı sorusuna &#;Hayır&#; olarak yanıt verilen durumlar üzerinde duralım. Çünkü sağlık ocağından sağlık raporu alma işlemi için başvurmadan önce aile hekiminin size rapor veremeyeceği durumları bilmeniz faydalı olabilir. Bu sayede boşuna sağlık ocağında zaman kaybetmez ve doğrudan bir hastaneye başvurabilirsiniz.

Aile hekimi sağlık raporu vermiyor ise sebebi, aşağıdakilerden biri olabilir:

  • Aile hekiminizin rapor verme yetkisi dışındaki bir konu ile ilgili rapor talebinde bulunmuş olabilirsiniz.
  • Aile hekiminiz, size ilgili raporun verilmesi gerektiğine kanaat getirmemiş olabilir.

Bu durumlar söz konusuysa, aile hekimi adınıza rapor düzenleyemez. Bu noktada dikkat edilmesi gereken bir husus daha var. O da, başvurulan sağlık ocağının yeri. Daha doğrusu sizin o sağlık ocağıyla ilişkiniz. Daha açıklayıcı olması bakımından bu konuyu da detaylı bir şekilde inceleyelim. Çünkü birçok kişi bu hataya yanlış sağlık ocağına gittiği için sağlık ocağından alınabilen bir raporu bile alamayabiliyor. 

Heyet Raporu Nasıl Alınır?

Sağlık Raporu Herhangi Bir Sağlık Ocağından Alınır mı?

Eğer doğru aile hekimine gitmezseniz, aile hekiminin yetkileri dahilinde de olsa, rapor alamazsınız. İşlemlerinizi halletmeniz için bağlı bulunduğunuz aile sağlığı merkezine gitmeniz gerekiyor. Yani rapor düzenleme işini misafir olarak gittiğiniz bir sağlık ocağında halledemezsiniz. Mutlaka kendi doktorunuza başvurmalısınız.

Bağlı bulunduğunuz sağlık ocağında hangi hekimin sizin yaşadığınız bölgeden sorumlu olduğunu, sağlık ocağını arayarak ya da sağlık ocağına giderek öğrenebilirsiniz. Ayrıca sizden sorumlu olan hekimin kim olduğunu, e-Devlet aracılığıyla da öğrenmeniz de mümkün.

Aile Hekimi Sorgulama

Aile Hekimlerinin Görevleri Nelerdir?

Sağlık ocağı rapor veriyor mu sorusunu oldukça detaylı bir şekilde yanıtladık. Son olarak aile hekiminin görevlerinden de bahsedelim. Böylece rapor dışında bir ihtiyacınız için sağlık ocağına gidip gidemeyeceğinizi daha iyi anlayabilirsiniz.

Aile hekiminin görev tanımı oldukça geniş. Bu da sağlık ocaklarının tercih edilmesinde büyük bir rol oynuyor. Her sene daha fazla kişi aile hekimlerine başvuruyor. Bu da sağlık ocaklarının hacmini artırıyor. Bu konuyla ilgili tabloyu aşağıda görebilirsiniz. Şimdi görev ve yetkilere geçelim.

aile hekimligi sayi

Aile hekiminin bulunduğu bölge dahilindeki başlıca görevleri şu şekildedir:

  • Hastalığın teşhisi ve uygun tedavi yöntemlerini belirleyerek tedavi reçetesini, gerekiyorsa raporunu yazmak.
  • Rehabilitasyon içeren sağlık hizmetlerini vermek.
  • Çalışma bölgesi dahilinde yer alan cezaevi, çocuk ıslahevi, huzurevi gibi toplu yaşanılan yerlerden gelen sağlık hizmeti taleplerini karşılamak.
  • Özellikle bebek ve çocuklarda aşı ile korunma sağlanabilen hastalıkların ortaya çıkışını engelleyecek önlemler konusunda sorumlu olduğu halkı bilgilendirmek olarak bilinen “bağışıklanma” hizmetini yürütmek.
  • Olağanüstü durumlarda kendi sorumluluk bölgesinde yerinde hizmet vermek (Olağanüstü durumlar, belirli kriterler dahilinde olup bu duruma karar veren kişi, yetkili kurum ve kuruluşlarca belirlenir.).
  • Sağlık ocağı içindeki görev paylaşımına uygun olarak sorumluluğu dahilinde bulunan adli tıp görevini yürütmek.
  • Sağlık ocağı içindeki görev paylaşımı çerçevesinde üzerine düşen ölü muayenesi, defin ruhsatı gibi sorumlulukları yerine getirmek.

Gördüğünüz gibi aile hekimleri kişilerin sağlık problemleriyle ilgili çok ciddi yardımlarda bulunuyor ve birçok kişiyi hastaneye başvurma derdinden kurtarıyor. Bu durumda, aşağıda verdiğimiz tabloda da görebileceğiniz gibi, vatandaşları büyük oranda memnun ediyor.

aile hekimligi memnuniyet 1

Yazıyı bitirmeden önce &#;Sağlık ocağı rapor verir mi?&#; sorusunun yanıtını kısaca özetleyelim:

  • Evet, sağlık ocağı rapor verir.
  • Aile hekimleri yetkileri dahilinde olan işlemler için hem istirahat raporu hem de sağlam-sağlıklı raporu verebilir.
  • Burada önemli olan raporun ne için istendiği. Raporun kapsamı da sunulacak kurumun isteklerine göre değişir.
  • Ama en genel olarak ihtiyaç duyulan sağlık raporlarını (iş, ehliyet, sporcu, evlilik vb.) bağlı bulunduğunuz sağlık ocağından alabilirsiniz. 

Siz aile hekimliğinin düzenleyebildiği raporları ve hekimin yetkilerini yeterli buluyor musunuz? Bu konudaki tecrübe ve görüşlerinizi yorumlar alanından bizlerle ve okuyucularımızla paylaşabilirsiniz. 

Sizler için hazırladığımız bu yazımızla ilgili görüşlerinizi bize yorumlardan ya da iletişim adreslerimizden bildirebilirsiniz. Güncel yazılarımızdan haberdar olmak için Facebook sayfamızı takip edebilirsiniz.

Aile Hekimleri Hangi İlaçları Yazabilir? 

Aile Hekimi Nereye Şikayet Edilir?

Kan Grubu Kartı Nereden Alınır?

Aile Hekimi Nöbet Tutar mı?

Evet belirtilen gün ve saatlerde nöbet tutmaktadır.

Hafta Sonu Sağlık Ocağı Hizmet Veriyor mu?

Sağlık ocakları sadece hafta içleri hizmet vermektedir.

Yazımızı Puanlamak İster misin?

Hekimler kaç gün rapor yazabilir? En fazla kaç gün rapor alınabilir?

Çal&#;&#;anlar&#;n ve ö&#;rencilerin s&#;kça merak etti&#;i "Doktor kaç gün rapor verebilir?" konusu, baz&#; etmenlere göre farkl&#;l&#;k gösterir. Bu unsurlar&#;n ba&#;&#;nda ise hastal&#;k veya kazan&#;n ciddiyeti, ne kadar rapor hakk&#;n&#;z&#;n kald&#;&#;&#; ve hekimin verece&#;i kararlar yer al&#;r. &#;&#;te uzman doktor kaç gün rapor verebilir, kaç gün rapor hakk&#; var gibi sorulara cevap bulabilece&#;iniz tüm detaylar!

Aile Hekimi Kaç Gün Rapor Yazabilir?

Çal&#;&#;an olarak bir sa&#;l&#;k problemi ile kar&#;&#; kar&#;&#;ya kalman&#;z durumunda ilk olarak i&#; yeri hekiminize ba&#;vurabilirsiniz. E&#;er i&#; yeri hekiminiz çal&#;&#;man&#;za engel olacak bir durum tespit ederse istirahat etmeniz için rapor yazabilir. Bu rapor bir ya da iki gün olabilir. &#;ki günü geçen raporlar, i&#; yeri hekimleri taraf&#;ndan yaz&#;lamaz.

"Aile hekimlerinden kaç gün rapor al&#;nabilir?" sorusunun yan&#;t&#;na gelirsek aile hekimleri 10 gün rapor verebilir. Bu süre, bir aile hekiminin tek seferde verebilece&#;i en uzun rapor günüdür. 10 günlük süre tamamland&#;ktan sonra kontrol için doktora gitti&#;inizde aile hekimi size tekrar bir 10 günlük rapor yazabilir. Böylelikle aile hekiminin toplamda yazabilece&#;i rapor süresi 20 güne kadar ç&#;kabilir.

Di&#;er Doktorlar Kaç Gün Rapor Yazar?

Ba&#;ta uzman doktorlar olmak üzere di&#;er doktorlar&#;n da tek seferde yazabilece&#;i rapor süresi 10 günü a&#;amaz. Bu süre doktorun gerekli görmesi durumunda kontroller ile uzat&#;labilir. "Doktor en fazla kaç gün rapor verebilir?" derseniz aile hekimi d&#;&#;&#;ndaki doktorlar 40 güne kadar rapor verebilirler. E&#;er 40 günün sonunda da sa&#;l&#;k sorunlar&#;n&#;z devam ediyorsa bu kez heyete ba&#;vurman&#;z gerekir. 40 günlük zaman dilimini a&#;an raporlar ancak heyet taraf&#;ndan verilebilir. "Göz doktoru kaç gün rapor verebilir?" diye soranlar için de cevab&#;n ayn&#; oldu&#;unu söylemek mümkün.

Hastanelerin Acil Servisinden Rapor Al&#;nabilir mi?

"Acilden rapor al&#;nabiliyor mu?" sorusu da akl&#;n&#;za tak&#;labilir. 7 gün 24 saat aç&#;k olan ve hizmet veren acil servislerde görev yapan doktorlar, i&#; göremezlik ve istirahat raporu verebilir. "Acilden kaç gün rapor al&#;nabilir?" diye de merak ediyorsan&#;z bu sorunun yan&#;t&#;n&#;n da 10 gün oldu&#;unu belirtelim. Yap&#;lan muayene ve tetkiklerin ard&#;ndan doktor, rapor yaz&#;p yazmama konusunda nihai karar&#;n&#; verir. Bununla birlikte acil servisten alm&#;&#; oldu&#;unuz raporun süresi doldu&#;unda tekrar kontrole gidebilir, sa&#;l&#;k sorunlar&#;n&#;z devam ediyorsa ve doktorunuz gerekli görürse tekrar rapor alabilirsiniz.

Hamileler Kaç Gün Rapor Alabilir?

Söz konusu rapor almak ve izin kullanmak oldu&#;unda merak edilen hususlardan biri de hamilelik sürecindeki haklar. Siz de "Hamilelikte kaç gün rapor alabilir?" sorusunun yan&#;t&#;n&#; ar&#;yorsan&#;z hemen anlatal&#;m. &#;&#; kanununda yer alan say&#;l&#; maddedeki do&#;um izni ibaresine göre hamileler toplam 16 hafta izin kullanabilir. Bu sürenin 8 haftas&#; do&#;umdan önce, kalan 8 haftas&#; da do&#;umdan sonra kullan&#;labilir. Ço&#;ul gebelik hâlinde ise do&#;umdan önceki 8 haftaya ek 2 hafta daha izin almak mümkün. Bununla birlikte e&#;er kad&#;n i&#;çinin sa&#;l&#;k durumu uygunsa do&#;uma 3 hafta kalana kadar çal&#;&#;abilir. Kullan&#;lmayan bu süre ise do&#;um sonras&#;na aktar&#;labilir. Bu sayede herhangi bir hak kayb&#; ya&#;anmaz.

Memurlar Y&#;lda Kaç Gün Rapor Kullanabilir?

Kamu görevini üstelenen memurlar&#;n hemen hemen tüm haklar&#; yasalar ve ilgili mevzuatlar çerçevesinde güvence alt&#;na al&#;n&#;r. Hastal&#;k izinleri ve rapor kullan&#;m&#; için de benzer bir durum söz konusudur. say&#;l&#; Devlet Memurlar&#; Kanununun maddesi olan Hastal&#;k ve Refakat &#;zni ba&#;l&#;&#;&#;nda bu konuya aç&#;kl&#;k getirilir. Peki, bu yasaya göre memurlar y&#;lda kaç gün rapor alabilir?

Memurlar ayr&#; ayr&#; hekimlerden olmak &#;art&#; ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurlar&#;n tek seferde alabilece&#;i rapor ise 10 günü geçemez. Raporda kontrol muayenesi belirtilirse ayn&#; hekim, 20 güne kadar rapor verebilir. Esas&#;nda bu durum, "Bir doktor kaç gün rapor verebilir?" sorusunun cevab&#;yla da e&#; de&#;erdir. Hastal&#;&#;&#;n veya tedavi süresinin 40 günü a&#;mas&#; hâlinde ise rapor, hastal&#;k iznine çevrilebilir. Sa&#;l&#;k kurulu onay&#;yla verilen hastal&#;k izni kanser, ak&#;l hastal&#;&#;&#;, verem gibi uzun süreli tedaviye gereksinim duyulan hastal&#;klarda 18; di&#;er hastal&#;k hâllerinde ise 12 aya kadar uzat&#;labilir.

Bir &#;&#;çi Y&#;l &#;çinde Kaç Gün Rapor Alabilir?

"Kamu personeli d&#;&#;&#;nda özel sektörde mesai harcayan çal&#;&#;an kaç gün rapor alabilir?" sorusu da büyük bir merak konusudur. Çal&#;&#;anlar&#;n bu haklar&#; da ayn&#; memurlarda oldu&#;u gibi mevzuat taraf&#;ndan güvence alt&#;na al&#;n&#;r. Bu ba&#;lamda Sosyal Güvenlik Kurumunun /21 say&#;l&#; genelgesi, "&#;&#;çi kaç gün rapor alabilir?" sorusuna yan&#;t verir.

Sosyal Güvenlik Kurumunun genelgesine göre 1 Ocak Aral&#;k zaman dilimini kapsayan bir y&#;l içerisinde i&#;çiler, toplam 40 gün rapor alabilir. &#;lk etapta i&#; yeri hekiminden 2 gün istirahat raporu alan çal&#;&#;anlar, doktor muayenesi sonras&#;nda tek seferde 10 gün rapor alabilir. &#;kinci bir doktor kontrolünün ar&#;ndan bu süre 20 güne kadar uzayabilir. Elbette konu özelindeki inisiyatif doktora ait. Rapor süresinin 40 günü geçmesi durumunda da rapor, Sosyal Güvenlik Kurumunun ilgili kurullar&#; taraf&#;ndan incelenir. Raporun onaylanmas&#; hâlinde ise i&#;çiye i&#; göremezlik ödene&#;i verilir. Bu zaman zarf&#;nda i&#;çi maa&#; alamaz.

Rapor Paras&#; Nas&#;l Belirlenir?

Çal&#;&#;anlar ve memurlar "Rapor kaç günlük al&#;n&#;r?" gibi sorular&#;n d&#;&#;&#;nda birtak&#;m konular&#; da merak ediyor. Bu ba&#;lamda s&#;kl&#;kla sorulan sorular&#;n ba&#;&#;nda ise "Rapor paras&#; nas&#;l belirlenir?" ve "Kaç günlük rapor paras&#; al&#;n&#;r?" gibi sorular yer al&#;yor.

Öncelikle rapor paras&#;n&#;n nas&#;l belirlendi&#;ini ayd&#;nlatmak gerekirse bu noktada brüt maa&#;&#;n&#;z&#;n ne kadar oldu&#;u önemli. Çünkü rapor paras&#; belirlenirken üç ayl&#;k brüt maa&#;&#;n&#;z toplan&#;r ve 90 güne bölünür. Böylelikle rapor alman&#;z durumunda günlük hak edi&#; miktar&#;n&#;z ortaya ç&#;kar. Sosyal Güvenlik Kurumu taraf&#;ndan ödenen bu ücret, yatakta ve ayakta tedavi türlerine göre de farkl&#;l&#;k arz eder. Bu haktan yararlanabilmeniz içinse bir sa&#;l&#;k kurumundan rapor alman&#;z ve sigortan&#;z&#;n da devam etmesi gerekir. &#;&#; göremezlik ücreti olarak da bilinen rapor ücretini alabilmek için doktorun en az 3 günlük rapor yazmas&#; gerekir. 1 ya da 2 gün olarak yaz&#;lan raporlar&#;n ücreti, Sosyal Güvenlik Kurumu taraf&#;ndan kar&#;&#;lanmaz. Ödeme ise PTT &#;ubelerinden yap&#;l&#;r.

Ö&#;rencilerin Kaç Gün Rapor Hakk&#; Var?

Rapor hakk&#;, memurlar ve özel sektörde çal&#;&#;an her kademeden i&#;çiler d&#;&#;&#;nda ö&#;rencilerin de gündeminde yer al&#;r. Bilindi&#;i üzere ortaokul ve lise ö&#;rencilerinin bir e&#;itim y&#;l&#; içerisinde 10 günlük devams&#;zl&#;k hakk&#; bulunur. 10 günlük bu süre, özürsüz devams&#;zl&#;k hakk&#; olarak da ifade edilir. Peki, bu hak d&#;&#;&#;nda sa&#;l&#;k sorunu ya&#;ayan ö&#;rencilere rapor kaç günlük verilir?

Ortaokul ve lise ö&#;rencilerinin e&#;itim y&#;l&#; içerisinde toplamda 20 günlük rapor hakk&#; bulunur. Bu süreyle birlikte ö&#;rencilerin toplam devams&#;zl&#;k hakk&#;, bir ö&#;retim dönemi için 30 güne ula&#;&#;r. Ö&#;renciler bu haklar&#;n&#; sadece e&#;itim y&#;l&#; içinde kullanabilir. Kalan günler bir sonraki y&#;la devredilemez.

Bu konularda ilginizi çekebilir

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası