camdaki yapışkan izi nasıl çıkar / Cam Malzemelerin Üzerindeki Etiketler Nasıl Çıkartılır? - Milliyet Emlak

Camdaki Yapışkan Izi Nasıl Çıkar

camdaki yapışkan izi nasıl çıkar

Yapışkan lekeleri nasıl çıkartılır? Yapışkan lekesi çıkarma yöntemleri

Birçok farkl&#; malzemeden yap&#;lan e&#;yalar&#;n üzerinde gerek bilgilendirme gerekse koruma amac&#;yla bant, uhu gibi ürünler kullan&#;l&#;r. Malzemeleri bir arada tutmaya yard&#;mc&#; olan yap&#;&#;t&#;r&#;c&#;lar, kuruduktan sonra kullan&#;ld&#;&#;&#; alanda ç&#;kar&#;lmas&#; zor izler b&#;rakabilir. Bu durumda ortaya kötü bir görünüm ortaya ç&#;kar. Bu yaz&#;m&#;zda “Yap&#;&#;kan lekeleri nas&#;l ç&#;kar?” sorusunun cevab&#;na ula&#;abilirsiniz.

Yap&#;&#;kan Lekesi Nas&#;l Ç&#;kar?

Ah&#;ap, cam, kuma&#;, çelik gibi birçok malzemenin üzerinde oldukça zor izler b&#;rakan yap&#;&#;t&#;r&#;c&#; çe&#;itleri, evde, ofiste, atölyelerde s&#;kl&#;kla kullan&#;lmaktad&#;r. Kullan&#;m s&#;ras&#;nda etrafa bula&#;t&#;&#;&#;nda kolayl&#;kla temizlenen bu ürünler, kurudu&#;unda temizlemesi oldukça zor bir iz b&#;rak&#;r. Bu gibi durumlarda do&#;ru temizlik yöntemini kullanarak zorlu izlerden çok kolay bir &#;ekilde kurtulabilirsiniz. Yap&#;&#;t&#;r&#;c&#;y&#; bula&#;t&#;&#;&#; ortamdan hemen temizlemeniz i&#;inizi kolayla&#;t&#;r&#;r. Bulundu&#;u ortamda kürle&#;en yap&#;&#;t&#;r&#;c&#;lar&#; ise üzerinde bulundu&#;u malzemeye zarar vermeden temizlemeniz gerekir. “Yüzeye zarar vermeden yap&#;&#;kan lekesi nas&#;l ç&#;kar?” sorunuza birçok farkl&#; yöntem ile kar&#;&#;l&#;k bulabilirsiniz.

Yap&#;&#;kan Bant &#;zlerini Ç&#;kartmak &#;çin Neler Yap&#;lmal&#;d&#;r?

Kullan&#;ld&#;&#;&#; yerden ç&#;kar&#;ld&#;&#;&#;nda arkas&#;nda gözle görülür bir iz b&#;rakan yap&#;&#;kan bantlar&#;n temizlemesi oldukça zor görülmektedir. Fakat, cam, plastik, tahta gibi s&#;k kullan&#;lan e&#;yalar&#;n üzerinde bulunan bu kal&#;nt&#;lar&#;, do&#;ru yöntemleri tercih ederek malzemelerin yüzeyine zarar vermeden kolay bir &#;ekilde temizleyebilirsiniz. Bu lekeleri sivri bir malzeme yard&#;m&#;yla yüzeyden kaz&#;yabilirsiniz. Fakat bu i&#;lem hassas yüzeylerde çizilmeye neden olabilir. Pratik ve güvenilir bir temizleme i&#;lemi için aseton, s&#;cak su, deterjan, beyaz sirke gibi malzemeler kullanabilirsiniz. A&#;a&#;&#;da “Yap&#;&#;kan bant lekeleri nas&#;l ç&#;kar?” sorusuna cevap bulabilirsiniz.

Aseton ile Temizleme Yöntemi

Özellikle “Camdaki yap&#;&#;kan lekesi nas&#;l ç&#;kar?” sorusuna cevap veren aseton, pratik ve kolay bir temizleme yöntemi olarak tercih edilir. Leke ç&#;kar&#;c&#; olarak bilinen bu malzeme, kullan&#;ld&#;&#;&#; yerde iz b&#;rakmadan mükemmel bir sonuç elde etmenize yard&#;mc&#; olur. Yumu&#;ak bir bez ya da pamuk ile bir miktar asetonu bir araya getirerek izin bulundu&#;u alan&#; bir miktar güç uygulayarak silmelisiniz. Bu i&#;lemden sonra o bölgeyi suyla durulayarak lekelerden ar&#;nm&#;&#;, tertemiz bir yüzeye sahip olabilirsiniz. Son derece kolay bir temizlik sa&#;layan bu malzemeyi kullan&#;rken dikkatli olmal&#;s&#;n&#;z. Bu yöntemi uygularken asetonu çok solumamal&#; ve cildinize zarar vermemesi için mutlaka eldiven kullanmal&#;s&#;n&#;z.

Deterjan ve S&#;cak Su ile Temizleme Yöntemi

E&#;yalar&#;n&#;z&#;n üzerinde bulunan bant ve etiket izleri kötü bir görünüme sebep olur. Her evde bulunan s&#;cak su ve bula&#;&#;k deterjan&#; ile bu lekelerden kolayca kurtulabilirsiniz. Öncelikle bir kap içerisinde s&#;cak suyu ve deterjan&#; iyice kar&#;&#;t&#;rmal&#;s&#;n&#;z. Ard&#;ndan olu&#;turdu&#;unuz kar&#;&#;&#;m&#;n içerisine bant izinin bulundu&#;u kuma&#;, kavanoz, bardak gibi e&#;yalar&#;n&#;z&#; yerle&#;tirerek bir süre beklemelisiniz. Kal&#;nt&#;lar yumu&#;ad&#;&#;&#;nda ise o bölgeyi süngerin sert taraf&#; ile biraz ovalayarak lekelerden kurtulabilirsiniz. Bu sayede yüzeyde tek bir iz kalmaz ve kar&#;&#;n&#;za yepyeni bir ürün ç&#;kar.

S&#;cakl&#;k ile Temizleme Yöntemi

Zamanla elastik özelli&#;ini kaybeden yap&#;&#;t&#;r&#;c&#;lar&#;n kal&#;nt&#;lar&#;n&#; bir saç kurutma makinesi yard&#;m&#;yla yumu&#;atmak, lekelerden kurtulman&#;z&#; kolayla&#;t&#;r&#;r. Yapman&#;z gereken tek &#;ey izlerin bulundu&#;u bölgeyi &#;s&#;tarak süngerin sert k&#;sm&#;yla iyice ovalamak olacakt&#;r. Burada i&#;inizi daha da kolayla&#;t&#;ran cif krem gibi güçlü yüzey temizleyici malzemelerden de yararlanabilirsiniz. Uygulad&#;&#;&#;n&#;z yüzeyin çizmesini önleyerek daha parlak bir görünüm kazand&#;ran bu temizleyici malzemelerin yard&#;m&#;yla, kulland&#;&#;&#;n&#;z alanlara zarar vermeden etkili bir temizleme i&#;lemi gerçekle&#;tirebilirsiniz.

PVC Bant Temizleyici ile Temizleme Yöntemi

Özellikle “Yap&#;&#;kan lekesi camdan nas&#;l ç&#;kar?” sorusuna etkili bir çözüm sunan PVC bant temizleyici, birçok farkl&#; marka taraf&#;ndan üretilir. Mükemmel bir sonuca ula&#;man&#;z&#; sa&#;layan bu ürün s&#;v&#; bir forma sahiptir. Bu temizleyiciyi, bir eldiven ve f&#;rça yard&#;m&#;yla yap&#;&#;t&#;r&#;c&#; izlerinin bulundu&#;u alana ince bir katman &#;eklinde sürmelisiniz. Bu i&#;lemi gerçekle&#;tirdikten sonra bir süre bekleyerek izlerin kabard&#;&#;&#;n&#; göreceksiniz. Kabaran bant kal&#;nt&#;lar&#; ise ba&#;ka bir i&#;leme gerek kalmadan yüzeyden kolayca ayr&#;lacakt&#;r. Bu ürün, oldukça pratik ve etkili bir yöntem olarak dikkat çekmeyi ba&#;ar&#;r.

Beyaz Sirke ile Temizleme Yöntemi

Do&#;al bir temizlik yöntemi olarak dikkat çeken beyaz sirke, birçok farkl&#; alanda oldu&#;u gibi yüzeylerdeki bant gibi yap&#;&#;t&#;r&#;c&#;lar&#;n izlerini de kolayca ortadan kald&#;r&#;r. “Yap&#;&#;kan bant lekesi nas&#;l ç&#;kar?” sorusuna cevap arayanlar&#;n kar&#;&#;s&#;na ç&#;kan bu malzeme ile pratik bir kullan&#;m elde edebilirsiniz. Hem cam gibi sert yüzeylerde hem de k&#;yafetlerinizde etkili olan bu ürünü farkl&#; yöntemlerle kullanabilirsiniz. K&#;yafetlerinize bula&#;arak kuruyan yap&#;&#;t&#;r&#;c&#; izlerinden kurtulmak için bir bardak suya ayn&#; oranda beyaz sirkeyi ekleyerek kaynatmal&#;s&#;n&#;z. Kaynayan kar&#;&#;&#;m&#;n içerisinde lekenin bulundu&#;u kuma&#;&#; koyarak so&#;umas&#;n&#; bekleyin. Gerekirse bu i&#;lemi bir kez daha tekrarlay&#;n. &#;kinci i&#;lemin sonunda lekeden ar&#;nm&#;&#; tertemiz bir k&#;yafet ç&#;kacak. &#;kinci kullan&#;m &#;eklini ise yüzeylerdeki izler için tercih edebilirsiniz. Burada ise yapman&#;z gereken tek &#;ey beyaz sirkeyi lekenin bulundu&#;u bölgeye dökerek bir süre beklemek olacakt&#;r. Bekledi&#;iniz süre içerisinde yumu&#;ayan kal&#;nt&#;lar&#; bir bez yard&#;m&#;yla ovalayarak yüzeyden temizleyebilirsiniz. Özellikle güne&#;te kuruyan yap&#;&#;t&#;r&#;c&#; izlerinde tercih edilen bu yöntem, size son derece do&#;al ve sa&#;l&#;kl&#; bir temizlik sunar.

ANASAYFAYA DÖNMEK &#;Ç&#;N TIKLAYINIZ

 Son Güncelleme:

Bant Lekesi Nasıl &#;ıkar? Duvardan, Camdan, Pimapenden, Arabadan, Ahşaptan Ve Mobilyadan Bant İzi Nasıl Temizlenir

Mekan içerisinde duvar ya da kapılara yapıştırılan bantların lekesi uzun süre kalıcı olabilmektedir. Bant lekesi çıkarmak için çamaşır sodası tekniği uygulanmaktadır. Bu teknik ile tüm yüzeye uygun bir bant çıkarma işlemi tamamlanmaktadır. Bant çıkarmada etkili olan fön makinası kullanımı da bandın etkisini ortadan kaldırarak mükemmel bir görünüm sunmaktadır. Bant lekesi nasıl çıkar ve farklı yüzeylere yapıştırılan bantlar nasıl çıkartılır ayrıntıları ile derledik.

Farklı yüzeylere yapıştırılan bantlar belirli bir süre kalıcılık sergileyerek yüzeyde leke oluşturmaktadır. Bant lekesi çıkarma teknikleri ile tüm yüzeyin temizleme işlemi tamamlanmaktadır. Bant lekesi çıkarmak için çamaşır soda kullanımı ile beraber fön makinası ile sıcaklık akışı en çok tercih edilen yöntemler arasına girmektedir. Bu yöntemleri ile beraber yüzey tamamen lekeden arındırılmaktadır.

Bant Lekesi Nasıl Çıkar?

Çamaşır sodası kullanımı ile mermer ve taş yüzeylerden bant lekesini arındırmak mümkündür. Plastik ve deri yüzeyler için de genellikle çamaşır sodası tercih edilmektedir. Farklı bantlar yüzey üzerinde lekeyi daha kalıcı yapabilmektedir. Bu nedenle kullanılan çıkarma teknikleri de doğru bir şekilde ilerlemelidir. Çamaşır sodası çoğu leke üzerinde büyük ekti sağlamaktadır. Yapışkanlı bantlar için tercih edilen bu yöntem sayesinde yüzey eski pürüzsüz görünümüne kavuşmaktadır. Kabartma tozu ve çamaşır deterjanı tozu kullanımları da lekenin çıkarılmasında etkilidir.

Sirke kullanımı bant lekesinde en etkili ürünlerden biridir. Bant lekesini çıkarmanın çeşitli yöntemleri bulunmaktadır. Bu yöntemler arasında yer alan kabartma tozu ve sirke karşımı yüzeyin tamamen temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Asit içerikli olan ürünlerin tamamı bant lekesini ortadan kaldırmaktadır. Hem koli bandı hem de çift yüzeyli bantlar için asit içerikli ürün ve deterjanlar tercih edilmektedir. Çamaşır sodası da bu ürünlerin başında yer almaktadır. Aynı zamanda yağ içerikli ürünler de lekenin ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.

Duvardan, Camdan, Pimapenden, Arabadan Bant İzi Nasıl Temizlenir?

Duvardan, camdan, pimapenden ve arabadan bant izi çıkarmanın en etkili yolu sabunlu sıcak su kullanımıdır. Sıcak su ısı derecesinin yüksek olması ile yüzeyde oluşan lekeleri ortadan kaldırma konusunda uzmandır. Bunun yanında kullanılan sabun da yüzeyin arındırılmasına ve temizlenmesine yardımcı olmaktadır. Risksiz temizleme yöntemlerinden biri olan sabunlu su çözücü yağ asiti içeren maddelerden oluşmaktadır. Çözücü ürün kullanımı sayesinde yüzeyde oluşan tüm lekeler kısa süre içerisinde arındırılarak daha temiz bir görünüm sunmaktadır.

Kimyasal madde kullanımından uzak bir şekilde duvar ve camdan bant lekesi çıkarma yöntemlerinin başında doğal sabun ve sıcak su ikilisi gelmektedir. Bu ürünler özellikle yüksek yapışkanlık oranına sahip bant lekeleri için kullanılmaktadır. Sabunlu su lekenin erimesine ve çözünmesine yardımcı olmaktadır. Parke ve zemin için de bant lekesi çıkarma yöntemlerinin başında sabunlu su yer almaktadır. Bez yardımı ile yapılan bu işlem kısa sürede etkili bir sonuç göstermektedir. Pimapen ve plastik yüzeylerde de sabunlu su kullanımı sağlanmaktadır.

Ahşaptan ve Mobilyadan Bant İzi Nasıl Temizlenir?

Ahşap ve mobilyalardan bant lekesi çıkarmak için aseton kullanımı sağlanmaktadır. Aseton içerisinde yüksek çözelti maddesi içererek lekeleri tamamen yüzeyden arındırmaktadır. Bunun yanında sıvıyağ ve zeytinyağı kullanımı da yüzeyde oluşan bant lekesinin giderilmesine yardımcı olur.

Özellikle ahşap yüzeyler için yağ içerikli ürünlerin kullanılması ahşabın dokusunun bozulmaması için büyük önem taşımaktadır. Pek çok kişi sert yüzeyler için ispirto kullanımı ile bant lekesini çıkarmayı denemektedir. Tuvalet ispirtosu ahşap zeminler için kullanılan yöntemlerden biridir. Hassas yüzeyler için kullanımı önerilmese de çoğu alanda tercih edilmektedir.

False

Duvarda kalan bant izi neredeyse herkesin rahatsızlık duyduğu bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Görüntü olarak da hoş durmayan bant izleri bir süre sonra akıllara “duvardanbant lekesi nasıl çıkar” sorusunu getirir.

Ağırlık kaldırma kapasitesi çok güçlü olmayan bantlarda da, çok ağır objeleri kaldırabilen çift taraflı bantlarda da, hatta koli bandıyla yapıştırma işleminde de aynı leke izleriyle karşılaşmak mümkündür. Bazı durumlarda istenmeyen bir bölgeye de bant yapışabildiği olmaktadır. Bu yazımızda bütün bu bant lekelerinin nasıl çıkarılabileceğinin yanında duvara yapışan bant nasıl çıkar sorusunun da üzerinde duracağız.

Çift Taraflı Bant Ne İçin Kullanılır?

Çift taraflı bantlar genellikle tabloların ya da saatlerin duvara asılabilmesi için kullanılır. Aksi halde objeleri montelemek için çivi çakmak, vidayla duvarı delmek gibi işlemlerle duvara zarar vermeniz gerekir. Bu objeleri kaldırmak istediğinizde de oluşacak boşluğu ya yeniden doldurmanız ya da hasarlı bölgeyi onarmanız gerekir. Çift taraflı bant kullanarak çok daha pratik bir şekilde asma ya da monteleme işlemlerinizi yapabilirsiniz. Diğer yandan çift taraflı bantın da birtakım sıkıntılı yönleri vardır.

Duvardan çift taraflı bant izi nasıl çıkar sorusu burada devreye girer. Çift taraflı bant her ne kadar kullanılmak istenen alanın en az hasarla kullanımına olanak verse de duvarda iz bırakmadan çıkarılması çok zordur. Çünkü içeriğinde çok güçlü yapıştırıcılar bulunur. Aynı sorun havluları asmak için kullanılan yapışkanlı askılıklarda da yaşanır. Temelde aynı mantıkla üretilmiş ürünler olduklarından duvarda bıraktıkları izler de birbirine benzemektedir.

Çift Taraflı Bant İzi Duvardan Nasıl Temizlenir?

Duvardaki bant izi nasıl çıkar diye baktığınızda çift taraflı bant temizliği için birçok alternatif olduğunu görebilirsiniz. Sıcak su ile, ısıtarak, aseton kullanarak, makyaj sütü ya da gaz yağı kullanarak çıkarma gibi birçok yöntem mevcuttur. Hepsinin püf noktaları vardır. 

Duvara Yapışan Bant Nasıl Çıkarılır?

Şimdiye kadar anlattığımız yöntemlere duvardan yapışkan bant izi nasıl çıkar sorusuyla yola çıkılmıştı. Fakat bu yöntemler bantların duvardan nasıl çıkarılması gerektiği konusunda da size yol göstericidir. Eğer duvarda ya da fayansta bant ya da bantlı malzemeler kullandıysanız ve bunları çıkarmak istiyorsanız yine bu yöntemleri kullanarak kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Örneğin banyo, tuvalet ve mutfakta sıklıkla yapışkanlı ya da vakumlu askılıklar kullanılır ve başka bir yere taşımak istediğinizde direkt sökmek isteyebilirsiniz. Halbuki saydığımız yöntemlerden uygun olanları kullanarak çıkarırsanız sonrasında iz kalma olasılığı azalacak ve temizlik için ekstra bir çaba harcamanız gerekmez. 

Duvardaki bant lekesi nasıl çıkar diye düşünmekten artık vazgeçebilirsiniz. Çünkü bahsettiğimiz yöntemleri evde bulunan malzemeler ile kolaylıkla uygulayabilirsiniz.

Duvardan Koli Bandı Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Pek sık rastlanmayan bir durum olsa da duvar bant izi nasıl geçer soruları arasında koli bandı izine de değinilmesi gerektiği görülmektedir. 

Koli bandı yapışkan özelliğinden dolayı tıpkı çift taraflı bant gibi güçlü bir bant çeşididir. İsminden de anlaşılacağı gibi genellikle kolilerin ağızlarının kapatılması için kullanılsa da acil ihtiyaç olduğunda duvarlara da yapıştırılabilir. Diğer yandan kolilerin bantlanması sırasında aksilik oluşup yapışkanlı yüzeyi yere ya da masaya da düşebilir.

Koli bandının aksilik ya da mecburiyet sonucu yüzeylere yapışmasında en sık yapılan yanlış kazıma yönteminin uygulanmasıdır. Bandı çıkarmaya çalışırken kazıma yöntemi kullanırsanız yüzeylere büyük hasar verebilirsiniz. Duvar boyalarını sökebilir, parkeleri ya da masanızı çizebilirsiniz. Elbette böyle bir durumun yaşanmasını istemezseniz.

Koli bandı izi çıkarmada, yukarıda bahsettiğimiz yöntemler dışında birkaç yöntem daha bulunmaktadır. Sayacağımız yöntemler biblo gibi ufak nesnelere bulaşmış koli bandı izlerini çıkarmada da etkili olabilmektedir. Bunlara kısaca değinmek gerekirse;

Tüm bu yöntemlerin yanında koli bandı için de sıcak su, aseton ya da gaz yağı gibi yukarıda saydığımız yöntemleri deneyebilirsiniz. Saydığımız yöntemler neredeyse tüm yapışkan izleri için geçerlidir.

Yapışkan Nasıl Çıkar?

Reklam

Yeni bir eve taşındığınızda, yeni eşyalar satın aldığınızda veya siz ya da çocuklarınız nedeniyle yapışkan kalıntısı çıkarmaya çalıştığınızda dünya biraz daha zor olabiliyor değil mi? Yapışkan kağıt izi nasıl çıkar, mobilyadan yapışkan lekesi nasıl çıkar, zorlu yapışkan lekeleri nasıl çıkarılır diye kara kara düşünüyor olabilirsiniz. Şimdi endişelenmeyi bırakın, makalemizi sonuna kadar okuyun ve yapışkan nasıl çıkar öğrenin!

Yapışkan Lekesi Nasıl Çıkar?

Mobilyada, camda ya da zeminde herhangi bir yapışkan varsa öncelikle yapışkanı çıkarmakta sonra ise yapışkan lekesinden kurtulmakta zorlanabilirsiniz. Aşağıdaki adımları takip edin, türlü yapışkanlardan ve ardında bıraktıkları lekelerden kolayca kurtulun.

Adım 1: Yapışkanı kazıyın.

Öncelikle yapmanız gereken yapışkanı çıkarmaktır. Bu bir kağıt olabilir, sticker olabilir ya da uhu/yapıştırıcı gibi yapıştırıcı kalıntısı olabilir. Yapışkanı çıkarmak için parmak uçlarınızla ovabilir, eski bir kredi kartı, bıçak ya da makasla kazıyabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken şey yüzeyi çizmemeniz gerektiğidir. Bu yüzden, kredi kartı gibi kartları kullanmak, yüzeye daha az zarar vereceğinden en doğru seçim olabilir.

Reklam

Olası bir yaralanmayı önlemek için eldiven takmayı ve bıçak, makas gibi aletleri kullanırken kendinizden uzak tutmayı unutmayın!

Adım 2: Kalıntıları toplayın.

Kazıma işlemi sonrası yapışkan kalıntılarının kaldığını göreceksiniz. Bu kalıntıların da güçlü bir yapışkan olabileceğini unutmayın. Bu yüzden, yüzeyin etrafına yaymadan parmaklarınızla alabildiklerinizi alın. Küçük kalıntılar içinse harika bir fikrimiz var! Yapışkan kısım dışta kalacak şekilde parmaklarınıza bant dolayın. Tampon hareketlerle küçük kalıntıların hepsini toplayın. İşte bu kadar!

Anket

Mutfak ve banyo yüzeylerinizi temizledikten sonra temiz ve dezenfekte olduğunu nasıl anlıyorsunuz ?

0 Oy Kullanıldı

Adım 3: Etkili bir yüzey temizleyici ile temizleyin.

Yapışkan lekesi nasıl çıkar sorusu için son adım yüzeyi temizlemektir. Yüzey temizliğinde etkili bir temizleyici kullanmak, lekenin tamamen yok olması için iyi olacaktır. Yoğun kıvamlı formülü sayesinde hijyenik temizlik sağlayan Domestos Yüzey Temizleyici’yi su ile karıştırın. Tüy ya da toz bırakmaması için mikrofiber bir bez kullanın. Yapışkan lekesinin üzerinde hafifçe yuvarlaklar çizerek temizleyin. Yapışkandan eser kalmadığını, yüzeyin tertemiz ve parlak olduğunu göreceksiniz. Domestos Yüzey Temizleyici’yi tüm yüzeylerde rahatlıkla kullanabileceğinizi unutmayın!

Yapışkan Kağıt Nasıl Çıkar?

Yüzeylere yapışan şey kağıt etiket, bant ya da başka bir şey olabilir. Peki, yapışkan kağıt nasıl çıkarılır? Yapışkan kağıdı çıkarma yöntemleri nelerdir? Yapışkan kağıdı iz bırakmadan temizlemek için okumaya devam edin.

Yapışkan kağıdı yüzeylerden çıkarmak için birkaç yol izleyebilirsiniz;

Kazıyarak çıkarma

Yapışkan kağıdı çıkarmak için bıçak ya da makas kullanabilirsiniz. Ancak bu malzemelerin yüzeyi çizebileceğini unutmayın. Eğer hassas bir yüzeydeki yapışkan kağıdı kazıyarak çıkarmak isterseniz kredi kartı gibi kartlardan destek alın. Kartı yatay bir şekilde yapışkan kağıdın bir köşesine yerleştirin, yavaşça ittirin. Muhtemelen siz kartı ittikçe kağıt toplanacak ve yüzeyden ayrılacaktır.

Sıcak su ile çıkarma

Eğer yapışkan kağıt tabak, bardak, kavanoz ya da küçük obje yüzeyindeyse bir kaba sıcak su doldurun ve yapışkan kağıtlı objeyi bu suyun içine bırakın. Sıcak suda yapışkan kağıt kalıntısı yumuşayacaktır. Bir süre beklettikten sonra çıkarın ve yumuşayan kağıdı parmaklarınızla kazıyın. Eğer suya sokamayacağınız büyük bir yüzeyde yapışkan kağıt varsa bezinizi sıcak suyla ıslatın ve yapışkan kağıt olan bölgeye bezi kapatıp bir süre bekleyin. Yumuşayan yapışkanı parmaklarınızla ya da bir bezle ovalayarak çıkarın.

Saç kurutma makinesi ile çıkarma

Zemin ve yüzeylerdekiyapışkan kağıttan kurtulmak için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise saç kurutma makinesi kullanmaktır. Saç kurutma makinenizi sıcak ayara getirin ve açın. Yapışkan kağıt bulunan bölgeye tutun ve yapışkanın yumuşaması için bir süre bekleyin. Ardından yumuşayan yapışkan kağıdı kaldırmak için bir köşesinden başlayarak kaldırın, kalıntılar için parmaklarınızı kullanın.

Yapışkan kağıdı çıkardıktan sonra yüzeylerdeki kalıntıların hepsini yok ettiğinize emin olun. Yüzeyi Domestos Yüzey Temizleyici gibi etkili bir temizleyici ile temizleyerek hijyen sağlayın.

Camdaki Yapışkan Nasıl Çıkar?

Yeni bir eve geçtiğinizde pencerelerde ya da mutfak temizliği yaparken kavanozların üzerinde yapışkan etiketler/lekeler görebilirsiniz. Peki, camdaki yapışkan nasıl çıkarılır, camdaki yapışkan izi nasıl çıkar? Öğrenmek için okumaya devam edin!

Dikkat! Camdaki yapışkanı çıkarırken dikkatli olmak gerekir. Kesici ya da delici aletlerden uzak durmalı, cama güç uygulamaktan kesinlikle kaçınmalısınız.

Camdaki yapışkanı çıkarmak için kullanabileceğiniz yöntemler…

Oje çıkarıcı ile çıkarma

Özellikle camdaki uhu/yapıştırıcı gibi yapışkanları çıkarmak için kullanabileceğiniz bu yöntem oldukça etkilidir. Oje çıkarıcıyı yapışkanın üzerine dökün ve parmaklarınızla ya da camı çizmeyecek bir kartla kazıyın. Bu yöntemi tabak, bardak ya da kavanozlarınızda kullanmaktan kaçının. Eğer kullandıysanız sabun ve bol su ile yıkadığınızdan emin olun.

Yağ ile çıkarma

Camdaki, tabak, bardak ya da kavanozdaki yapışkanı çıkarmak ve yapışkan kalıntısından kurtulmak için yüzeyi yağ ile nemlendirin. Bir süre yapışkanın yumuşaması için zaman verin. Ardından kalıntıyı ovarak ya da kazıyarak çıkarın. Yağı emmeyen cam yüzeyler için bu yöntemi kullanmak oldukça idealdir. Çünkü, güçlü kimyasallar içermez ve kolayca yıkanarak/silinerek çıkarılabilir.

Sirke ile çıkarma

Beyaz sirkeyi yapışkan olan bölgeye uygulayın. Bir süre bekleyin. Ardından yapışkanı parmaklarınızla ya da kart gibi bir materyalle kazıyarak çıkarın.

Bulaşık teli ile çıkarma

Bulaşık telini sıcak suya batırın. Elinize dikkat ederek bulaşık telini yuvarlak hareketler çizerek yapışkan bölgede gezdirin. Sıcak suyun da etkisiyle camdaki yapışkanın kolayca çıktığını göreceksiniz. Bulaşık teli ile camı çizmediğinizden emin olun. Eğer camın çizebileceğinizi düşünüyorsanız bulaşık süngerinin arkasındaki sert yüzeyi de kullanabilirsiniz.

Mobilyadan Yapışkan Lekesi Nasıl Çıkar?

Mobilyalarınızdaki yapışkan lekeleri canınızı sıkıyor olabilir. Mobilyadan yapışkan izi nasıl çıkar diye düşünüyorsanız okumaya devam edin.

Mobilyadan zorlu yapışkanı kolayca çıkarmak için aşağıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz.

Kazıyarak çıkarma

Diğer yüzeylerde olduğu gibi ahşap ya da tahta mobilyalarınızda da uygulayabileceğiniz ilk yöntem kazıyarak çıkarmak. Kredi kartı ya da benzeri bir kart kullanarak yapışkanı kazıyın. Mobilyanıza zarar vermediğinizden emin olun. Eğer hassas bir mobilyanız varsa bu yöntemi kullanmayın.

Cila ile çıkarma

Mobilyanızdaki yapıştırıcıyı cila ile çıkarmak için öncelikle yüzeydeki fazla yapışkanı elinizle çıkarmaya çalışın. Mobilya cilasını yapışkan bulunan bölgeye uygulayın ve bezle hafifçe ovalayın.

Oje çıkarıcı ile çıkarma

Mobilyanızdaki yapışkanı çıkarmak için oje çıkarıcıyı bir pamuğa ya da kulak çubuğuna dökün, yapıştırıcının bulunduğu alana tampon hareketlerle uygulayın. Ardından tırnağınızla ya da nemli bir bezle ovalayarak kazıyın.

Yağ ya da sıcak su kullanarak da mobilyalarınızdaki yapışkan lekelerini çıkarmayı deneyebilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken şey; mobilyanızın rengini ya da dokusunu deforme edebileceğinden yağı öncelikle küçük bir bölgede denemelisiniz. Sıcak su kullanırken ise fazla suyun ahşap, tahta gibi materyalleri şişirebileceğini unutmamalı, fazla suya maruz bırakmamalısınız.

Mobilyanızdaki yapışkanı çıkardıktan sonra Domestos Yüzey Temizleyici ile temizleyebilir, tertemiz bir görüntüye kavuşturabilirsiniz.

Farklı zemin ve yüzeylerdeki yapışkan ve yapışkan lekelerini nasıl çıkarabileceğinizi öğrendiniz. Farklı lekelerin nasıl çıkacağını merak ederseniz leke rehberimize göz atmayı unutmayın!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası