bursa havaalanına nasıl giderim / İLETİŞİM & ULAŞIM

Bursa Havaalanına Nasıl Giderim

bursa havaalanına nasıl giderim

Bursa Şehir Rehberi

Önemli Yerler / Gezilecek Yerler

Bursa Botanik Parkı: Doğal yaşam kültürünün etkileyici bir örneği olarak yılında hizmete açılan Bursa Botanik Parkı, aynı zamanda 1. derece doğal sit alanı. m2 gibi devasa bir alana yayılan parkta metre yürüyüş parkuru, metre spor aletleriyle döşenmiş koşu yolu ve metre bisiklet yolu bulunuyor. ağaç ve gül ile tam bir doğa cenneti olan parkta çocuklarınızla birlikte doğayla iç içe keyifli bir gün geçirebilir ve spor yapabilirsiniz.

Bursa Ulu Camii: Niğbolu Zaferi’nin ardından yaptırılan Bursa Ulu Camii, şehrin önemli tarihi simgesel yapılarından biri. 1. Bayezid döneminde inşa edilen Ulu Camii, 20 kubbesi ve geniş iç mekanlarıyla ülkemizdeki en büyük camilerden biri. Osmanlıların ünlü hat sanatı örneklerini de inceleyebileceğiniz Ulu Camii, şehir merkezinde Atatürk Caddesi üzerinde yer alıyor.

Bursa plajları: Bursa, tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra güzel plajlarıyla da yaz aylarında turistlerin akınına uğruyor. Şehrin tatil cennetlerinden olan Mudanya ilçesinde bulunan Kurşunlu Plajı, Esence Plajı (Eşkel Plajı), Altınkum Plajı; doğal güzellikleriyle ünlü Gemlik ilçesindeki Karacaali Plajı, Narlı Halk Plajı, Büyükkumla Halk Plajı, Gemsaz Halk Plajı ve tarihi atmosferini koruyan Trilye ilçesindeki Kız Denizi Plajı, yaz aylarında denizin tadını çıkarabileceğiniz ve çevresi kamp alanlarıyla çevrili sevilen Bursa plajları arasında.

Karagöz Müzesi: yılında hizmete başlayan Karagöz Müzesi, Osmangazi ilçesinde Çekirge Caddesi üzerinde yer alıyor. Sanat evi olarak da hizmet veren müzede Karagöz gösterilerinin yapıldığı bir salon, Karagöz ve Hacivat galerisi, kukla sergileri ve bir atölye var. yıllık kültürel mirasa sahip çıkmayı amaçlayan müzede usta çırak ilişkisiyle eğitimler de veriliyor.

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi: Çocuklar ve gençlerin bilime olan ilgisini arttırmak amacıyla yılında açılan merkezde planetaryum, simülasyon cihazları, kimya ve fizik atölyeleri, 3 boyutlu sinema salonları ve 12 farklı alanda deneyler gerçekleştirilebilen deney düzeneği bulunuyor. m2 bir alana sahip merkezde her yaş grubu için özel eğitimler, geziler ve atölye çalışmaları da düzenleniyor. Özellikle çocuklu ailelerin Bursa’da mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden olan bilim merkezi, Osmangazi’de Fuar Caddesi üzerinde yer alıyor. 

Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri: Osmanlı İmparatorluğu’nun kurucuları Osman Gazi ve Orhan Gazi’nin türbeleri de şehirde en çok ziyaret edilen yerler arasında. Yüzyıllar boyunca pek çok onarımdan geçen ve aslına uygun olarak restore edilen türbeler, dua eden insanlarla her zaman oldukça yoğun. Osman Gazi Türbesi’ni Tophane semtinde, Osman Gazi Türbesi’ni ise Yiğitler Caddesi’nde ziyaret edebilirsiniz.

Yeşil Türbe: Bursa’nın önemli bir simgesel yapısı da 1. Mehmed (Çelebi Mehmed) tarafından yılında yaptırılan Yeşil Türbe. Bursa’nın her yerinden görülebilecek güzel bir konumda bulunan türbede Osmanlı sarayından pek çok önemli kişinin türbesi yer alıyor. Etkileyici çinileri ve Osmanlı döneminin etkileyici taş işçiliğini yansıtan oymalara sahip Yeşil Türbe, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler arasında.

Tophane Saat Kulesi: Sultan Abdülaziz tarafından yaptırılan ve güzel bir gezi yapabileceğiniz Tophane Parkı içinde bulunan tarihi saat kulesi, 6 kattan oluşuyor. Dört tarafında da saatler bulunan kule, Osmanlı dönemi mimarisini yansıtan en önemli anıtsal eserlerden biri olarak ilgi çekiyor.

Oylat Kaplıcaları: Bursa’nın en ünlü doğal güzelliklerinden olan ve ülkemizdeki en büyük kaplıca alanlarından birine sahip Oylat Kaplıcaları, şehir merkezine 64 kilometre uzaklıkta yer alıyor. İçme suyu olarak da kullanılan, mineral bakımından çok zengin 40 derecelik şifalı kaynak sularının başta kas ve cilt sorunları olmak üzere pek çok rahatsızlığa iyi geldiği biliniyor. Önemli sağlık merkezlerinin hizmet verdiği kaplıca alanının çevresi de şelaleler ve çağlayanlar ile harika bir doğa yürüyüşü alanı.

Tofaş Bursa Anadolu Arabaları Müzesi: Tofaş şirketi tarafından eski bir ipek fabrikasının restore edilmesi ile yılında hizmete başlayan bu güzel müze, aynı zamanda ülkemizdeki tek Anadolu arabalarına adanan müze olma özelliğini taşıyor. m2 alana yayılan müzede yıl önce Anadolu’da ilk yapılan arabadan günümüze kadar uzanan zengin bir araba koleksiyonunu keyifle gezebilirsiniz.

Tayyare Kültür Merkezi: yılında hizmete açılan ve Türkiye’nin ilk modern tiyatro ve konser salonlarından biri olan Tayyare Kültür Merkezi; tarihi değeri, şık mimarisi ve düzenlenen kültürel etkinlikleriyle Bursa’nın önemli sanat merkezlerinden biri konumunda. kişilik gösteri salonu, 4 sergi alanı ve kişilik toplantı salonları bulunan merkezde workshop ve atölye çalışmalarına da katılabilirsiniz.

Bursa Kapalı Çarşı: Tatil alışverişleri için ilk uğranan yerlerden biri olan Bursa Kapalı Çarşı’nın tarihi Orhan Gazi dönemine kadar uzanıyor. Yöresel giysilerden el sanatı ürünlerine, kuyumculardan antikacılara kadar dükkana ev sahipliği yapan tarihi çarşıda el yapımı bakır ürünleri de çok ilgi görüyor.

Muradiye Külliyesi: 2. Murat döneminde yaptırılan ve Bursa’da Osmanlı döneminde yaptırılan son külliye olan Muradiye Külliyesi, Osmangazi’de Muradiye Mahallesi’ne ziyaret edilebilir. ile yılları arasında inşa edilmiş külliyenin içindeki medrese, cami, darüşşifa, hamam ve türbeleri gezebilirsiniz. Bahçesinde asırlık çınarların olduğu külliye, taş işçilikleri ve çinileriyle de turistlerin çok ilgisini çekiyor.

Türk İslam Eserleri Müzesi: Yeşil Türbe’nin hemen yanında yılında inşa edilmiş tarihi medreselerin birinde hizmet veren Türk İslam Eserleri Müzesi’nde Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini kapsayarak yüzyıldan günümüze kadar uzanan çiniler, ahşap el işleri, oyma ve metal ürünler, sikkeler, el yazması Kur'an-ı Kerim ve hat sanatı örneklerini inceleyebilirsiniz.

Bursa Yenişehir Havalimanı, Osmangazi, nerede, Otobüs veya Metro ile nasıl gidilir?

Osmangazi şehrinde Bursa Yenişehir Havalimanı konumuna Toplu Taşıma

Osmangazi, Türkiye'deki Bursa Yenişehir Havalimanı adresine nasıl gidebileceğinizi mi merak ediyorsunuz? Moovit, en yakın toplu taşıma durağından adım adım yol tarifi ile Bursa Yenişehir Havalimanı adresine ulaşmanın en iyi yolunu bulmanıza yardımcı olur.

Moovit, şehrinizde gezmenize yardımcı olacak ücretsiz haritalar ve canlı yol tarifleri sağlar. Saatleri, güzergahları, hareket saatlerini görüntüleyin ve gerçek zamanlı olarak Bursa Yenişehir Havalimanı adresine ne kadar sürede ulaşabileceğinizi öğrenin.

Bursa Yenişehir Havalimanı için en yakın durak veya istasyonu mu arıyorsunuz? Hedefinize en yakın durakların listesine göz atın: Fomara; Şehreküstü; B71 - Kent Meydanı.

Otobüs/D25B/29Metro

Sizi daha erken zamanda ulaştırabilecek başka güzergah olup olmadığını görmek ister misiniz? Moovit alternatif rotalar veya saatler bulmanıza yardımcı olur. Moovit Uygulamasından veya Web Sitesinden kolayca Bursa Yenişehir Havalimanı için yol tarifi alın.

Bursa Yenişehir Havalimanı adresine en kolay yoldan ulaşmanızı sağlıyoruz, bu nedenle Osmangazi konumundaki kullanıcılar dahil milyondan fazla kullanıcı, toplu taşıma için en iyi uygulama olarak Moovit'e güveniyor. Ayrıca otobüs uygulaması veya tren uygulaması indirmenize gerek yoktur. Moovit, en doğru otobüsü veya metro saatlerini bulmanıza yardımcı olan tüm toplu taşıma araçlarının bir arada olduğu ulaşım uygulamanızdır.

Bursa Yenişehir Havalimanı için Otobüs ve Metro fiyatları, ve tüm yolculuk ücreti hakkında bilgi için lütfen Moovit uygulamasını kontrol edin.

Havaalanı, hastane, stadyum, market, alışveriş merkezi, kafe, okul, kolej ve üniversite gibi popüler yerlere gitmek için uygulamayı kullan.

Konum: Osmangazi, Bursa

1. İLETİŞİM 

Uludağ Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Tekstil Mühendisliği Bölümü
Görükle Kampüsü Nilüfer / BURSA
Tel : +90 () 20 41
Fax: +90 () 19 03
[email protected]

  2. KARAYOLU ULAŞIMI   Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü GOOGLEMAP 

  Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali 

Türkiye’nin dördüncü ili ve karayolu ulaşım ağının üzerinde önemli bir kavşak olan Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali modern ve kullanışlı mimari yapısı ile yolculara en iyi hizmeti vermeye çalışmaktadır.

Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminaline indiğinizde (peronların olduğu bölge) terminal binasının içinden diğer tarafına geçin, binayı arkanıza aldıp sağ tarafınızda kalan bölgeye doğru yürüdüğünüzde otobüs duraklarını göreceksiniz. Şehir içi otobüsleri buradan kalkmaktadır. Fakat otobüse binebilmek için bilet gişesinden "Bukart" ya da "Tek Kullanımlık Bilet" almanız gerekmektedir.
Otobüslerde nakit para yada başka bir şey geçmemektedir, bu yüzden bilet almanız zorunludur.

Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne "93" ve "43H" numaralı otobüsler gitmektedir. 
"93" 30 dakikada bir, "43H" ise 50 dakikada bir kalkmaktadır.
Not: Güzargahı itibariyle "93" daha kısa zamanda gelmektedir.

Şehir merkezi ve diğer yerleşim yerlerine ulaşmak için kullanmanız gereken hatları öğrenmek için yandaki resimden yada BURULAŞ'ın web sitesindeki terminal ulaşım bölümünden faydalanabilirsiniz.

» Otobüs firmalarının telefon numaralarını nasıl öğrenebilirim? 
Bursa Otobüs Terminalinin 54 00 numaralı telefon numarasından öğrenebilirsiniz.


"Bukart" & "Tek Kullanımlık Bilet"


Bursa Şehirlerarası 
Otobüs Terminali Ulaşım Ağı

 

   Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü - Kent İçi Ulaşım Ağı 

Görükle Yerleşkesi Ulaşım Ağı için yandaki resmi tıklayınız.
Ayrıca Bursa ile ilgili en detaylı ulaşım bilgilerini funduszeue.info den ve burulaş ulaşım portalı funduszeue.info  den öğrenebilirsiniz. Sitede Belediye ve BURULAŞ Otobüsleri , Terminal Otobüsleri, Sözleşmeli Halk Otobüsleri ve BATI Halk Otobüslerinin hareket saatleri belirtilmiştir.

Not: Bursa'da bir çok otobüs ring çalışmakta ve bir çok cadde tek yönlüdür. Bu yüzden geldiğiniz yere tekrar dönebilmek için bineceğiniz durağı kesinlikle sorunuz. Tersi yöne giden otobüsün durağı karşı yönde olmayabilir.

   3. DEMİRYOLU ULAŞIMI   BURSARAY BURSARAY'da 7'si yeraltında olmak üzere 38 istasyon vardır. İki hatlı güzergahın toplam uzunluğu 39km'dir ve karayol sisteminden tamamen bağımsızdır.

» BURSARAY hareket saatlerini nasıl öğrenebilirim? 
Haftaiçi ve Haftasonu saatleri arasında dakika bir hareket olmaktadır.
Ayrıntılı bilgi için BURULAŞ'ın web sitesindeki BURSARAY istasyon ve saatleri bölümüne bakabilirsiniz.

İletişim Bilgileri:
Tel: ()  52 44 - Fax: () 52 43  4. HAVAYOLU ULAŞIMI  4 Yenişehir Havaalanı 

Bursa İli Yenişehir ilçesinde kurulu bulunan Bursa - Yenişehir Havaalanın şehir merkezine uzaklığı 56km olup, 3 Kasım tarihinde hizmete girmiştir. 

Yenişehir Havalimanından "Doğu Garajı'na"  dakikada bir dolmuşlar kalkmaktadır.
Doğu garajından kalkan "43/D" numaralı otobüsler ile ( dakikada bir) Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne yada
                                        "39" numaralı otobüsler ile ( dakikada bir) Şehir Merkezine (Kent Meydanı,  Atatürk Cad.) ulaşabilirsiniz.

İletişim Bilgileri:
Tel: () 81 81  

  4 Sabiha Gökçen Havaalanı 

Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Pendik ilçesi sınırlarında inşa edilen İstanbul'un 2. havalimanıdır.
Bursa otobüs terminalinden kalkan otobüsler ile km uzaklıktaki havalimanına 75 dakikada ulaşılabilmektedir.
Otobüs sefer saatleri ve rezervasyon için funduszeue.info adresini kullanabilirsiniz.

  5. DENİZYOLU ULAŞIMI   İDO Deniz Otobüsleri Güzelyalı İskelesi 

İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin (İDO) Dış Hat Deniz Otobüsü ve Hızlı Feribot Seferleri ile
Yenikapı'dan (Hızlı Feribot - yolcu ve otomobil - yaklaşık 80 dakika),
Kabataş&Kadıköy'den (Deniz Otobüsü - yolcu) Bursa Güzel Yalı İskelesine ulaşılabilmektedir.
Sefer saatlerini İDO web sitesinden öğrenebilirsiniz.

Güzelyalı İskelesi'nden Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne, Bursa Şehir Merkezi'ne ve tüm güzergahlara giden belediye otobüsleri hazır bulunmaktadır.
Otobüs kalkış saatleri Deniz Otobüsü ve Hızlı Feribot Seferleri ile uyumlu olarak hazırlanmaktadır.

Mudanya - Güzelyalı - Uludağ Üniversitesi arasında 2U Otobüs Seferleri bulunmaktadır.
Mudanya-Güzelyalı İskelesi arası yaklaşık 2km, Güzelyalı İskelesi-Bursa arası yaklaşık 25km'dir.

Ayrıca F1 ring otobüs seferleri ile Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminaline ulaşılabilmektedir.

İletişim Bilgileri:
İDO Müşteri Hizmetleri Merkezi Tel: () 44 36
İDO Güzelyalı İskelesi Tel: () 92 69 
funduszeue.info

   BUDO Deniz Otobüsleri Mudanya İskelesi 

Bursa Deniz Otobüsleri İşletmesi'nin (BUDO) Dış Hat Deniz Otobüsü Seferleri ile
İstanbul Eminönü/Sirkeci ve Büyükçekmece'den Bursa Mudanya İskelesine ulaşılabilmektedir.
Sefer saatlerini BUDO web sitesinden öğrenebilirsiniz.

Mudanya İskelesi'nden Uludağ Üniversitesi Görükle Kampüsü'ne, Bursa Şehir Merkezi'ne ve tüm güzergahlara giden belediye otobüsleri hazır bulunmaktadır.
Otobüs kalkış saatleri Deniz Otobüsü ve Hızlı Feribot Seferleri ile uyumlu olarak hazırlanmaktadır.

Mudanya - Güzelyalı - Uludağ Üniversitesi arasında 2U Otobüs Seferleri bulunmaktadır.
Mudanya-Güzelyalı İskelesi arası yaklaşık 2km, Güzelyalı İskelesi-Bursa arası yaklaşık 25km'dir.

Ayrıca F1 ring otobüs seferleri ile Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminaline ulaşılabilmektedir.

İletişim Bilgileri:
funduszeue.info

   

Bursa'ya Nasıl Gidilir

Bursa bölgesindeki hangi işletmeler çiftler için en uygun?

Trilyalı Hotel'in kişisel bir havası var. Osmanlı'dan kalan tarihi dokuyu hissettiriyor buram buram

Bursa bölgesindeki hangi işletmeler sıra dışı güzel manzaraya sahip?

Kitap Evi Hotel; panaromik Bursa manzarası ile mest ediyor. En güzel yanı sokağıCumbalı rengarenk evler, sakin bir sokak, daracık sokaklarAvlusunda oturup, gün boyu keyif sürebilirsiniz.

Bursa bölgesindeki ortalama otel fiyatları nedir?

Otel fiyatları için sitemizi inceleyebilirsiniz.

Bursa bölgesindeki hangi oteller güzel kahvaltı servisine sahip?

7 Rooms Hotel Bamboo Park yöresel lezzetlerle dolu, zengin güzel bir kahvaltı veriyor.

Bursa bölgesindeki evcil hayvan dostu oteller hangileridir?

Seyir Hotel, Otantik Gemi Hotel, Uludağ Sarıalan Orman Köşkleri evcil hayvan dostu otellerimizden.

Bursa Havaalanı'na en yakın oteller hangileri?

Şehir merkezinden Bursa Yenişehir Havalimanı arabayla yaklaşık kırk beş dk sürüyor. Sitemizde refere ettiğimiz yerleri inceleyebilirsiniz.

Bursa bölgesinde merkeze yakın oteller hangileri?

Kitap Evi Hotel kentin tam merkezinde Tophane'de bulunuyor. Ulaşımı pratik, her yere yakın.

Bursa bölgesinde yetişkin oteller hangileri?

Villa Atroa ; rahat ve ferah odaları ile tercih edilebilir. Doğal çevrenin güzelliği de cabası.

Bursa bölgesinde Cumalıkızık yakınındaki oteller hangileri?

Cumalıkızık ; daracık taş sokakları ve eski Türk evleri ile müthiş bir atmosfere sahip! Şehir merkezine 14 km mesafede bulunuyor. Sitemizde refere ettiğimiz yerleri inceleyebilirsiniz.

Bursa bölgesinde Koza Han yakınındaki oteller hangileri?

Kitap Evi Hotel'den yürüyerek on dk sürüyor Koza Han.

Bursa bölgesinde Ulu Camii yakınındaki oteller hangileri?

Ulu Camii , kent merkezinde, Tophane'de yer alıyor. Kitap Evi Hotel'den yürüyerek on dakikada varmanız mümkün.

Bursa bölgesinde Bursa Teleferik yakınındaki oteller hangileri?

Kent merkezine km uzaklıkta bulunuyor. Sitemizde refere ettiğimiz yerleri inceleyebilirsiniz.

Bursa bölgesindeki hangi işletmeler aileler için en uygun?

Seyir Otel ; natürel dokusuyla ve içten samimiyetiyle ailelerin unutamayacağı bir tatil sunuyor.

Bursa bölgesinde Tophane Saat Kulesi yakınındaki oteller hangileri?

Tophane Saat Kulesi; yıllık tarihi geçmişi olan Bursa'nın merkezinde yer alıyor. Sitemizde refere ettiğimiz yerleri inceleyebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası