buderus ariza kodlari / Buderus Arıza Kodları

Buderus Ariza Kodlari

buderus ariza kodlari

Buderus Kombi Arıza Kodları

Kış boyunca devamlı faal olan Buderus kombiler, büyük eforlar sarf ederek çalıştıklarında pek çok farklı problem çıkması da kaçınılmaz olmaktadır. Ancak ortaya çıkan arızalar ile ilgili sorunlar da Buderus marka kombinizin ekranında beliren arıza kodları sayesinde çoğu zaman doğru çözüme ulaşabilirsiniz.

Dijital ekrana sahip olan yeni nesil Buderus kombiler sayesinde Buderus kombi arıza kodları kolaylıkla okunabilir. Ancak burada unutulmaması gereken, kullandığınız modele göre hata kodlarının değişiklik gösterdiğidir. Bu nedenle ekranda beliren hata kodunu dikkatlice inceleyerek kodları karşılaştırmalı ve sorunu çözüme ulaştırmaya yönelik harekete geçmelisiniz.

Buderus kombi arıza kodları genel olarak cihazın resetlenmesi yoluyla düzelebileceği gibi bazı durumlarda da farklı işlemlere başvurmanız gerekebilir. Ancak kodların özelliklerine göre büyük problemler ile karşılaştığınız durumlarda cihaza müdahale etmeden mutlaka yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.

En Sık Rastlanan Buderus Arıza Kodları

Kombiniz evinizin kalbidir ve düzgün çalıştığı sürece, muhtemelen onu düşünmüyorsunuz bile. Sadece aniden sıcak su veya soğuk radyatör ile karşılaştığınızda bunun ne kadar önemli olduğunu anlarsınız. Buderus marka kombiniz aniden çalışmayı durdurduysa, genellikle sorunun nedenini belirlemeye ve hangi işlemin yapılması gerektiğini göstermeye yardımcı olacak Buderus kombi arıza kodları görüntülenir. Kombi arıza kodları, kombinizin marka ve modeline bağlı olarak büyük ölçüde değişebilir. 

Bir kombinin tüm yıl boyunca 7 gün 24 saat sıkı çalışan karmaşık bir ekipman parçası olduğunu anlamak önemlidir. Bu da Buderus gibi üreticilerin ürettiği modern kombilerin son derece güvenilir olmasına rağmen, her zaman bir sorun riski olduğu anlamına gelir. Ayrıca, Buderus kombi arıza kodları, kombinin kendisiyle ilgili bir sorunun işareti olmayabileceğini de unutmamalısınız. Aynı zamanda elektrik veya gaz beslemesinde, yoğuşma borusunda veya gazda bir sorun olduğunu da gösterebilir. Bu da gaz tedarikinde geçici bir kesinti kadar basit olabilir.

Buderus 6A Arıza Kodu Nedir?

Buderus kombi arıza kodları 6a Buderus kombilerde en sık karşılan arıza kodlarından biridir. Kombinizin ateşlemesinde bir sorun olduğu anlamına gelir. Arızanın çözümünde ilk olarak gaz vanasının açık olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Bu kontrolü evinizde bulunan ve gaz ile çalışan cihazlar üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Doğalgaz ile çalışan ocağınızı açmayı deneyerek gazın gelip gelmediğini test edebilirsiniz. Ocağınızın gaz almadığını gördüyseniz, dairenin dışında bulunan gaz vanasını kontrol ederek vananın açık olduğundan emin olmanız gerekir.

Eğer ocağınız çalışıyorsa kombinin yanında bulunan gaz vanasını kontrol etmeniz gerekiyor. Gaz vananız boru ile aynı hizada ise açık değilse kapalı demektir. Vana açık ama hala Buderus kombi arıza kodları ekranında yer alan uyarı devam ediyorsa bu durumda sorunun çözümü için gerekli olan aşamaları takip etmeniz gerekiyor.

Buderus 6A Arızası Nasıl Giderilir?

Buderus kombi arıza kodları konusunda en sık karşılaşılan kodlardan biri olan 6a arızasında, gaz vanalarınız açık olmasına rağmen problem devam ediyorsa, evde uygulayabileceğiniz ilk adım kombinizi resetlemektir. Kombinizi açıp kapayarak ya da reset tuşuna birkaç saniye basılı tutarak kombi resetleme işlemini kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

Resetleme işlemi sonrasında hata ekranda gösterilmeye devam ediyorsa kombinizin parçalarında arıza gerçekleşmiş olabilir. Bu durumda arızanın çözümü için uzman yetkili servislerine danışabilir veya Bursay Mühendislik olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz. Bu sayede kombinizde ortaya çıkan tüm Buderus kombi arıza kodları ile ilgili destek alabilirsiniz.

Buderus GBİ Arıza Kodları

Yeni nesil bir kombi olan Buderus Logamax Plus GBİ son zamanlarda en sık tercih edilen Buderus kombilerden biridir. Bu nedenle de arıza kodları sık sık aratılmaktadır. Kombi ile alakalı tüm Buderus kombi arıza kodları aşağıda gösterilmektedir.  

  • Kodu: Kombinizde alev algılanamıyor; öncelikle gaz vanasının açık olup olmadığını kontrol edin. Gaz açık olduğu halde hata devam ediyorsa mutlaka servisle iletişime geçin.
  • Kodu: VAC besleme gerilimi oluşturulması gerekiyor. Mutlaka yetkili servis ile iletişime geçmelisiniz.
  • Kodu: Bu hata kodunda su basıncını kontrol etmelisiniz. Gerekli olursa belirlenen basınca ulaşıncaya kadar su ilave edebilirsiniz.
  • Kodu: Çalışma basıncının çok düşük olduğu anlamına geliyor. Isıtma tesisatının havasının alınması gerekiyor. Su basıncını da kontrol ederek gerekli müdahaleyi yapmanızda fayda var.
  • Kodu: Şebeke geriliminin olması gerekenden çok daha düşük olduğu anlamına gelir. Böyle bir durumda mutlaka servis ile iletişime geçmelisiniz.

Buderus Kombi Arıza Kodları

Buderus Kombi Arıza Kodları ve Çözümleri

Buderus kombi yenilikçi teknolojiye sahip bir kombi markasıdır.Ürünler genel olarak mevsimsel enerji sağlayan modelleri&#;de mevcuttur.

  • Buderus kombi 1A Arıza Kodu:Kombi bacasının çekmediği
  • Buderus kombi 2A Arıza Kodu:Kombinin aşırı ısınma sorunu
  • Buderus kombi 3A Arıza Kodu:Kombinizin bacası kontrol edilmelidir
  • Buderus kombi 4A Arıza Kodu:Kombideki su sıcaklığının maksimum dereceyi aşarak ısınmaya yol açması
  • Buderus kombi 5A Arıza Kodu:Kullanma suyunun aşırı ısınması
  • Buderus kombi 6A Hata Kodu:Kombide ateşleme sorunu
  • Buderus kombi 7A Arıza Kodu:Kombinin hava akışında sorun
  • Buderus kombi 8A Arıza Kodu:Ana kartta bulunan sigortaların yanmış olabilmesi
  • Buderus kombi 9A arıza Kodu:Elektronik anakart arızası
  • Buderus kombi E Arıza Kodu:Elektrik voltajının düşük gelmesi

Arıza Kodu 1: Kombiniz bacalıysa eğer, baca kısmında yer alan çekiş aksamında sorunda olduğunu belirtmektedir. Eğer kombiniz bacalı değilse fan motorunda veya prosostat parçasında sorun olabilir. Arıza nedeniyle yardım almanız gerekebilir.

Arıza Kodu 2: Kombinizin çalışmaktan dolayı aşırı ısındığını belirtmektedir. Kombinizde hava olduğunu ve bu havanın dışarıya aktarılması gerektiğini belirtir. Kombinizin havasını almanız sorunu düzeltecektir.

Arıza Kodu 3: Kombinizde ateşleme sisteminde bir sorun olduğunu belirtmektedir. Kombinizde gaz aksamının sorunlu olduğun veya gaz akışında problem olduğunu anlatmaktadır. Eğer kombiniz uzun süre kapalı kaldıysa, kombinizi 3 sefer yeniden başlatmak sorunu çözecektir.

Arıza Kodu 4: Kombinin gereken sıcaklığa geldiğinin ve sorunlar oluşacağının bilgisini verir. Kombinin hemen alt kısmında yer alan radyatör musluklarının en az 3 tanesinin açık olduğundan emin olun. Bunun yanı sıra peteklerinizin havasını almanız da önerilmektedir.

Arıza Kodu 5: Kullanma suyunun 85 derece olduğunun bilgisini veren bu arıza kodu, 3 vanadan birinde arıza olduğunu ve kalorifer kısmına su kaçırdığını belirtmektedir. Yetkili servisten destek almak sorununuzun çözülmesine yardımcı olacaktır.

Arıza Kodu 6a: Kombinizin ateşleme sisteminin çalışmadığını belirten arıza kodudur. Söz konusu durumunda devamında kombinizi 3 kere yeniden başlatın. Aksi takdirde kombi çalışmıyorsa anakartta sorun meydana gelmiş olabilir ve bu nedenle yetkili servisten yardım almanız gerekebilir.

Arıza Kodu 7: Kombinizin baca kısmında sorun olduğunu belirten arıza kodudur. Eğer kombinizde baca bulunmuyorsa, prosostat kısmının arızalı olduğuna işarettir. Servisten yardım almanız gerekebilir.

Arıza Kodu 8: Kombinizin anakartında bulunan sigortaların arızalanmış olduğunu bildiren arıza kodudur. Şeffaf kapaktan görülebileceği üzere yedek sigortalar ile sorun giderilebilir. Eğer sorun yaşıyorsanız servisten yardım almanız daha sağlıklı olacaktır.

Arıza Kodu 9: Kombinizin anakartında arıza olduğunu belirtmektedir ve bu nedenle mutlaka yetkili servisten yardım almanız geremektedir.

Arıza Kodu E: Kombinize gelen elektrik akımının oldukça az olduğunu ve kombiye zarar vereceğinin uyarısını yapar. Evinize gelen voltajda sıkıntı olduğu fark edilirse mutlaka regülatör kullanmanız önerilmektedir. Aksi takdirde kombinizde büyük sorunlar ortaya çıkabilir.

Buderus Kombi Logomax Arıza Kodları

Arıza Kodu CL: Sıcak suyu kullanırken sorun yaşamanızda karşılaşacağınız bir sorundur.
Sensörlerde sıkıntı olduğunu göstergesidir. Sensörleri kontrol etmeniz gerekmektedir. Sorun
çözülebilir.

Arıza Kodu SH: EMS işlevinde kesinti olduğunun göstergesidir. Ya termostatın kontrol edilmesi
gereklidir ya da bağlantı kablosunun kontrol edilmesi gereklidir.

Arıza Kodu CP: Kombinizde bulunan boyler sensörünün algılanmıyor olduğunu belirten hata kodudur. Boyler sensörünün kontrol edilmesi gerektiğini belirtmektedir.

Arıza Kodu 9C: Kombinizin kod anahtarının algılanmadığını belirten arıza kodudur. Kod anahtarının doğru yere takılması gereklidir veya değiştirilmelidir.

Arıza Kodu 3A: Kombinizde bulunana fanın devir hızının dengeli olmadığını belirten arıza kodudur. Fanın ve atık gaz tahliyesinin kontrol edilmesi gerekmektedir.

Arıza Kodu QP: Kombinizin basıncını düzenleyen sistemin şalterinin dengesiz belirten arıza kodudur.

Arıza Kodu 3C: Kombinizin basınç sisteminde yer alan şalterde kapatılma sorunun olduğunu belirtmektedir.

Arıza Kodu 2E: Kombinizin suyunun eksik olduğunu belirtir. Suyun, kombinin altında yer alan su musluğundan takviye edilmesi gereklidir.

Arıza Kodu 8Y: Anakart üzerinde yer alan köprüsünün takılı olmadığını belirten arıza kodudur.

Arıza Kodu 2P: Kombinizin ısıtma sisteminde yer alan ani sıcaklık yükselmesinin durumunu belirten arıza türüdür.

Arıza Kodu 4Y: Kombinizden giden suyun ölçeğini ayarlayan sensörlede sıkıntı olduğunu belirten arıza kodudur.

Arıza Kodu 4C: Kombinin emniyet termostatı olarak bilinen sistemin devreye girdiğini belirtmektedir. Kombinin havası alınarak sorun çözülebilir ve anakart kontrolü gibi işlemlerde yapılabilir. Servisinizden destek almanız daha mantıklı bir çözüm olacaktır.

Arıza Kodu 6A: Kombinize gaz girişi ve gaz girişine yer alan ateşleme sisteminde sıkıntı olduğunu anlatan arıza kodudur. Mutlak suretle yetkili servisten destek alınmalıdır. Aksi takdirde büyük sorunlara neden olabilir.

Arıza Kodu EC: Elektriksel bir sorun olduğunun göstergesidir. Ateşleme kablolarında sıkıntı olabilir ve bu nedenle söz konusu kabloların kontrol edilmesi gereklidir.

Arıza Kodu EL: Kombinize düşük voltajda elektrik geldiğini bildiren arıza kodudur. Elektronik kartta sıkıntı olduğu söylenebilir. Bu durumda kombiniz işlem görmeyebilir ve kendini koruma moduna alabilir. Yetkili servise danışmanız sorunun giderilmesinde yardımcı olacaktır.

Arıza Kodu 6C: Cihazınızın sensörleri cihaz kapandığı halde alev algılıyor demektir. Sensörler kontrol edilmelidir ve gerekirse servise danışılmalıdır.

Arıza Kodu EP: Yeniden başlatma tuşuna gereğinden fazla basıldığının uyarısıdır. Cihazı yeniden başlatmanız sorunu çözecektir.

Arıza Kodu 3A: Kombinizde bulunan diferansiyel basınç şalteri işletme sırasında çalışmadığını belirtir. Yetkili servise danışarak sorunu gidermeniz önerilmektedir.

Buderus Kombi 4 Arıza Kodu

Buderus kombi 4 arıza kodu, ısı istenilen sıcaklığa ulaşmasıyla daha fazla ısınıp arıza görmemesi için cihaz kendini korumaya alır. Petek vanaları kontrol edilmeli böylece açık olduğundan emin olmalısınız. En az 3 tane petek vanasının açık olması gerekmektedir. Kombinize reset atmalısınız. Ama sorun hale devam ediyorsa kombi servisini aramalısınız.

Kombi Bakım Ne Zaman Yapılmalı?

Kombi bakımının net bir zamanı olmasa da radyatörlerinizi açmadan yani kış konumunda çalıştırılmadan yapılması daha verimli olacaktır. Dolayısıyla soğuk havalarda kombinizin aniden arızalanması ihtimalini ortadan kaldırmış olursunuz.

Kombi Bakım Neden Önemli?

Kombi cihazlarının bakımı can güvenliğiniz için önemlidir. Çünkü kış aylarında yaktığınız kombileriniz herhangi bir teknik sorunu varsa maddi ve manevi birçok zarara açık hale gelebilirsiniz. Cihaz bakımlarını düzenli bir şekilde yaptırdığınız sürece bu gibi risklerle karşı karşıya gelme ihtimalini en aza indirmiş oluşunuz.

Yakıt ve enerji tasarrufu için cihazların bakımları olmazsa olmazlar arasındadır. Çünkü kombi bakım ve temizlik işlemleri yapılırken hasarlı bölümler onarılabilir ve gerekli ayarlar yapılır. Bu sayede olabilecek arızalar önceden önlenmiş olur.

Kombi Bakım

Kombi bakımı periyodik yılda bir kez olmak üzere kombi servis firmaları tarafından yapılmalıdır. Özellikle kış aylarında kombinizin sorunsuz ve yüksek performansta çalışması için kış gelmeden bakım yaptırmanız gerekmektedir. Ayrıca bakımı yapılan kombiler yıl boyunca % 25’e varan yakıt tasarrufu sağlar. Kombinize bakım yapılmazsa herhangi bir tehlike oluşturmaz, ama verimi düşer, yakıt tüketimi artar, kombinizin kullanım ömrü kısalır. Bakımı yapılmayan cihazlar büyük maddi hasarlar açar. Kombi bakımları garanti kapsamına girmez. Kısaca bakım ücretinden daha fazlasını enerji tüketimi olarak ödemiş oluşunuz.

Kombi Bakımında Neler Yapıyoruz?
  • Kombi cihazının kalorifer yanma durumu kontrol ediyoruz.
  • Sıcak su ve su sızdırmazlığı kontrol ediyoruz
  • Cihazın yanma odası brülörü temizliyoruz.
  • Kombi içerisindeki elektrik ve elektronik bağlantıları kontrol ediyoruz.
  • Kombi baca fanını kontrol edip temizliyoruz.
  • Genleşme tankını kontrol ediyoruz.
  • Basınç seviyesini ayarlıyoruz.
  • Kombi kalorifer dönüş hattı pislik tutucusunu temizliyoruz.
  • Ayrıca Bacalı ve Yoğuşmalı Kombi cihazları arasındaki farklılıklardan dolayı bazı işlemler farklılık gösterir.
  • Bacalı Kombilerde ;
  • Baca limit sensörünü kontrol ediyoruz.
  • Bacanın çekiş durumunu kontrol ediyoruz.
  • Yoğuşmalı Kombilerde ise;
  • Yoğuşma su haznesi temizliğini yapıyoruz.
  • Kalorifer gidiş hattı yönündeki çamur ayrıştırıcı fitreyi temizliyoruz.

Buderus kombi 4 arıza kodu veriyor ise Doğru Tamir Servisi 0()  merkezimizi arayarak arıza kaydı oluşturabilirsiniz.

Doğru Tamir YouTube Kanalımızı takip edebilirsiniz. Böylece daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası