istanbul yakın plajlar / İstanbul’da Denize Girilecek Yerler, Plaj Giriş Ücretleri | Gezenti Anne

Istanbul Yakın Plajlar

istanbul yakın plajlar

&#;stanbul’da ya&#;ayanlar&#;n denize girebilmek, kumsalda güne&#;lenip yaz&#;n keyfini sürebilmek için mutlaka izne ç&#;k&#;p Ege ve Akdeniz sahillerine gitmeleri gerekmiyor. &#;stanbul’a yak&#;n denize girilecek yerler ve plajlar, i&#;e gidiyormu&#;sunuz gibi bir iki saatte ula&#;abilece&#;iniz mesafelerde sizleri bekliyor. Pek ço&#;u Karadeniz sahilinde olan &#;stanbul’la yak&#;n denize girilecek bu plajlar ile ilgili yaz&#;mda Kilyos plajlar&#;, &#;ile plajlar&#;, Büyükada plajlar&#;, K&#;nal&#;ada Plajlar&#;, Heybeliada plajlar&#;, Burgazada Plajlar&#;, Cebeci, Kerpe ve Kefken bulunuyor.

 

1 – K&#;LYOS PLAJLARI

&#;stanbul Avrupa yakas&#;n&#;n Karadeniz’e aç&#;ld&#;&#;&#; yerde bulunan Kilyos, &#;stanbul’a olan mesafesi sebebiyle, hafta sonu denize girmek isteyen &#;stanbullular, özellikle Avrupa yakas&#;ndakiler için ilk akla gelen destinasyonlardan.&#;stanbul’a yak&#;n denize girilecek yerler listemizin ilki olan Kilyos plajlar&#; dendi&#;inde ilk akla gelenler T&#;rmata Beach, Babylon Kilyos, Uzunya Beach, Suma Beach, Bayku&#; plaj&#; ve Burç Beach oluyor.

Kilyos plajlar&#; ve giri&#; ücretleri için t&#;klay&#;n.

kilyos_plajlari_babylon

 

2 – &#;&#;LE PLAJLARI

&#;stanbul Avrupa yakas&#;nda oturanlar&#;n ula&#;&#;m rahatl&#;&#;&#; aç&#;s&#;ndan Kilyos’u tercih etti&#;i gibi, Anadolu yakas&#;nda oturanlar da ayn&#; sebepten ötürü &#;ile plajlar&#;n&#; tercih ediyor. Kilyos gibi &#;stanbul’a yak&#;n denize girilecek yerler ve plajlar listemizin funduszeue.info &#;ile de kimi zaman berrak ve çar&#;af gibi olan, kimi zaman da dalgalarla e&#;lenme imkan&#; sunan denizi ile &#;stanbullular&#; hafta sonlar&#; günübirlik de olsa deniz keyfi için kendine çekiyor. &#;ile’deki plajlar dendi&#;inde ilk olarak Uzunkum Plaj&#;, Ayazma Plaj&#;, A&#;layankaya Plaj&#; ve Kumbaba Plaj&#; akla geliyor.

&#;ile plajlar&#; ve giri&#; ücretleriiçin t&#;klay&#;n.

sile_plajlari-4

 

3 – BÜYÜKADA PLAJLARI

&#;stanbul’a yak&#;n denize girilecek yerler ve plajlar listemizin üçüncüsü &#;stanbul’a bir vapur mesafesindeki Büyükada’ya Avrupa Yakas&#;’nda oturanlar Be&#;ikta&#; ve Kabata&#;’tan, Anadolu Yakas&#;’nda oturanlar ise Bostanc&#; ya da Kad&#;köy’den kalkan vapurlar ile ula&#;abiliyor. Her mevsim &#;ehirden kaç&#;&#; için en popüler destinasyonlardan biri olan Büyükada yaz aylar&#;nda da plajlar&#; ile &#;stanbullulara hizmet veriyor. Yörükali Plaj&#;, Nakibey Plaj&#;, Prenses Koyu Plaj&#; ve Yada Beach Club Büyükada’daki en çok sevilen plajlar.

Büyükada plajlar&#;ve giri&#; ücretleri için t&#;klay&#;n.

 

4 – KINALIADA PLAJLARI

Prens Adalar&#;’n&#;n en küçü&#;ü olan K&#;nal&#;ada da &#;stanbullulara bir vapur mesafesinde plaj ve deniz keyfi sunuyor. Kumluk Plaj&#;, Teos Boncuk Plaj&#;, Ülker Plaj&#;, Ayazma Kamos Plaj&#; ve merkezdeki &#;skele Plaj&#; K&#;nal&#;ada Plajlar&#;’n&#;n ba&#;&#;nda geliyor.

K&#;nal&#;ada’da denize girilecek plajlar ve giri&#; ücretleri için t&#;klay&#;n.

 

5 – BURGAZADA PLAJLARI

&#;stanbul’a sakin bir adadan bakmak isteyenlerin tercihi olan ve Sait Fait Abas&#;yan&#;k ile an&#;lan Burgazada, Heybeliada ve K&#;nal&#;ada aras&#;nda bulunuyor. K&#;z&#;lçam orman&#;yla kapl&#; adadaki a&#;açlar&#;n bir k&#;sm&#; y&#;l&#;nda ç&#;kan bir yang&#;nda kaybedilmi&#; olsa da, sakinli&#;i, çam ormanlar&#;, güzel sahili ve tarihini yans&#;tan ah&#;ap evleri ile &#;stanbul’un en sevilen adalar&#;ndan biri olarak yerini koruyor. Burgazada yaz aylar&#;nda &#;stanbullulara, di&#;er adalar gibi,  bir vapur mesafesinde denize girebilme imkan&#; sunuyor.

Burgazada’da denize girilecek  plajlar ve giri&#; ücretleri için t&#;klay&#;n.

 

6 – HEYBEL&#;ADA PLAJLARI

Ad 20

Büyükada gibi &#;stanbul’a bir vapur mesafesindeki &#;stanbul’a yak&#;n denize girilecek yerler ve plajlar listemizin 4.sü Heybeliada’ya da Avrupa Yakas&#;’nda oturanlar Be&#;ikta&#; ve Kabata&#;’tan, Anadolu Yakas&#;’nda oturanlar ise Bostanc&#; ya da Kad&#;köy’den kalkan vapurlar ile ula&#;abiliyor. Ada Beach Club, Aqua Green Beach Club, Alman Koyu ve Akvaryum Plaj&#; Heybeliada’n&#;n popüler plajlar&#;.

Heybeliada plajlar&#; ve giri&#; ücretleri için t&#;klay&#;n.

 

 7 – R&#;VA PLAJLARI

&#;stanbul’da Anadolu yakas&#;nda oturanlar ve Avrupa yakas&#;nda 2. Köprü civar&#;ndaki semtlerde oturanlar için en k&#;sa sürede ula&#;&#;labilecek plaj olan Riva Plaj&#;,  Beykoz ilçesinin Karadeniz’e bakan Riva semtinde yer al&#;yor. Tüm Karadeniz sahilleri gibi deniz dalgal&#; günlerde bulan&#;k olsa da durgun günlerde güzellik olarak Ege Akdeniz’i aratm&#;yor.

Riva Plajlar&#; Hangileri? Nerede? Nas&#;l Gidilir? ve Giri&#; Ücreti Nedir? t&#;klay&#;n.

 

8 – SARIYER ALTINKUM KADINLAR PLAJI

&#;stanbul’un Sar&#;yer ilçesinin Rumeli Kava&#;&#;’nda bulunan Alt&#;nkum Kad&#;nlar Plaj&#; tamamen bayanlara ayr&#;lm&#;&#;, erkek sinek dahi giremiyor:) Plaj bünyesinde çal&#;&#;an herkes, büfe çal&#;&#;anlar&#;, cankurtaranlar dahil hepsi bayan. Plaj&#;n etraf&#; branda ile çevrili oldu&#;u için d&#;&#;ar&#;dan da görünmüyor. Sar&#;yer Alt&#;nkum Plaj&#;’nda hem plaj hem de denizin içi tamamen kum. Zaten plaj ismini alt&#;n renkli bu kumdan al&#;yor. Plaja yiyecek ve içecekle giri&#; serbest. Bayanlar sarmalar&#; börekleri getirip ortam&#; adeta alt&#;n gününe çeviriyor:)

Sar&#;yer Alt&#;nkum Plaj&#; Giri&#; ücretleri ve di&#;er detaylar için t&#;klay&#;n.

 

9 – FLORYA PLAJLARI

&#;stanbul’un en eski plajlar&#;ndan biri olan ve Atatürk’ün denize girerken foto&#;raflar&#;n&#;n da çekilmi&#; oldu&#;u Florya Güne&#; Plaj&#; ve hemen yak&#;n&#;ndaki Florya Menek&#;e Plaj&#; Avrupa yakas&#;nda, Bak&#;rköy Florya bölgesinde ya&#;ayan &#;stanbullular&#;n tercihi oluyor. Her iki plaj da &#;stanbul Büyük&#;ehir Belediyesi taraf&#;ndan i&#;letiliyor.

Florya Menek&#;e ve Güne&#; Plajlar&#; hakk&#;ndaki detaylar ve güncel giri&#; ücretleri için t&#;klay&#;n.

 

10 – CEBEC&#; SAH&#;L&#;

Kocaeli Büyük&#;ehir Belediyesi taraf&#;ndan düzenlenmi&#; uçsuz bucaks&#;z kumsal&#;nda &#;ezlong, &#;emsiye, kabin ve du&#;lar&#;n bulundu&#;u Cebeci sahili yaz aylar&#;nda &#;stanbul’dan fazla uzakla&#;madan günübirlik ya da hafta sonu yap&#;lacak deniz tatili için ideal. Kerpe ve Kefken’in kom&#;usu Cebeci’nin denizi oldukça temiz, k&#;y&#;lar&#; kumluk ve s&#;&#;, çocuklar için oldukça uygun. Mavi bayrakl&#; plaj&#; oldukça geni&#; ve uzun oldu&#;u için, bayram dönemlerinde dahi herkes için  yüzebilece&#;i ve güne&#;lenebilece&#;i bir alan bulmak mümkün.

Cebeci ula&#;&#;m ve konaklama detaylar&#;için t&#;klay&#;n.

mavi_bayrakli_cebeci_kumsali

 

11 – KERPE VE KEFKEN SAH&#;L&#;

&#;stanbul’un Karadeniz k&#;y&#;s&#;nda &#;ile’si, A&#;va’s&#; varsa &#;zmit, Kocaeli’nin de Kerpe’si, Kefken’i var. &#;stanbul’a yak&#;n denize girilecek yerler ve plajlar listemizin sonuncusu Kerpe ve Kefken’e ula&#;mak A&#;va’ya ula&#;maktan bile kolay. &#;stanbul’dan TEM otoyolunu kullanarak Kocaeli’ye geliyor, 50 km sonra masmavi deniziyle s&#;rt&#;n&#; çam ormanlar&#;na dayam&#;&#; &#;irin bir tatil beldesi olan Kerpe’ye  ula&#;&#;yor, muhte&#;em bir do&#;a ile kar&#;&#;la&#;&#;yorsunuz.

Kerpe’deki en iyi restoranlar, Kefken Liman&#;, Pembe Kayalar ve Kerpe ve Kefken’e ula&#;&#;m detaylar&#; için t&#;klay&#;n.

 

Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için t&#;klay&#;n.

 

&#;stanbul’a Yak&#;n Hafta Sonu Gezilecek Do&#;al Yerler

İstanbul’da Denize Girilecek Yerler (14 Güzel Plaj)

İstanbul‘da özellikle yaz aylarında yükselen sıcaklıklar ve nem oranı ile herkes serinlemenin yollarını arıyor. Genel olarak İstanbul‘da denize girilmeyeceğine dair bir kanı var. Ancak Sağlık Bakanlığı‘nın, İstanbul’da denize girilecek yerler üzerinde yaptığı deniz suyu ölçümleri, birçok noktada yüzmenin mümkün olduğunu gösteriyor.

Büyükçekmece‘den, Adalar‘a kadar birçok noktadan denize girmek ve tesislerden faydalanmak mümkün. Bu yazıda İstanbul’da denize girilecek sakin ve temiz yerler hakkında özenli bir liste hazırlamaya çalıştık.

Yazımızda İstanbul&#;un Avrupa ve Anadolu yakalarında denize girilebilecek plajlar hakkında ihtiyaç duyacağınız tüm bilgileri bulabilirsiniz. İyi tatiller!

İstanbul&#;da Denize Girilecek Yerler

İstanbul&#;da denize girilecek yerler listesi ( için güncellendi) toplam 14 noktadan oluşuyor. Bunlardan bazıları ailenizle denize girebileceğiniz sakin yerler iken diğerleri ise arkadaş grubu ile gidebileceğiniz &#;beach club&#; tarzı eğlenceli plajlar.

İstanbul&#;un Şile, Riva ve Kilyos gibi bazı yerlerindeki özel plajlar beklentilerin oldukça üzerinde bir hizmet sunuyor. Plajların bazılarındaki temizlik, düzen ve yemek servisi, Ege ve Akdeniz&#;deki plajlar ile yarışacak düzeye ulaşmış.

1. Rumeli Kavağı

İstanbulda Denize Girilecek Yerler arasındaki Rumeli Kavagi

Sarıyer‘in en güzel bölgelerinden Rumeli Kavağı, İstanbul’un denize girilebilecek yerleri arasında yer alıyor. Rumeli Kavağı, manzarası ve plajları ile olduğu kadar, midyesi ve inciri ile de ünlü bir yer.

Askeri plaj, Altınkum Plajı, Elmaskum Plajı ve Kadınlar Plajı’nın bulunduğu Rumeli Kavağı’nda pek çok midyeci ve balık restoranı da var. Eğer İstanbul&#;da sokak lezzetleri ilginizi çekiyorsa, Rumeli Kavağı’nın hemen girişinde bulunan Midyeciler Çarşısı’nda midye yemeyi unutmayın!

Rumeli Kavağı’na Nasıl Gidilir?

Rumeli Kavağı’na Hacıosman Metro Durağı‘ndan kalkan 25A numaralı İETT otobüsleriyle veya Sarıyer’den kalkan minibüsler ile gidebilirsiniz.

2. Poyrazköy

İstanbulda Denize Girilecek Yerler listesindeki Poyrazköy

İstanbul Boğazı’nın Karadeniz’e açıldığı noktada yer alan Poyrazköy’ün sahilinde, kumlu Poyraz plajı bulunuyor. Anadolu Kavağı’ndan sonra gelen Poyrazköy, Boğaz’ın en kuzeyde yer alan köylerinden biri.

Poyrazköy’ün girişinde konumlanan, küçük bir kumsala ve tesise sahip olan Poyrazköy Plajı dışında; bir karma plaj ve bir de Poyrazköy Kadınlar Plajı bulunuyor.

Poyrazköy Kule Dibi Piknik Alanı ve Dere Boyu Piknik Alanı ise İstanbul&#;da piknik yapılabilecek yerler arasında bulunuyor. Poyrazköy’de her daim taze balık bulabilir ve lezzetli balık restoranları sayesinde, deniz ürünlerine doyabilirsiniz.

Poyrazköy&#;ü ziyaret edenler deniz, kum, güneş tatilinin ötesine geçerek birkaç tarihi noktayı da ziyaret edebilirler. Bunlar arasında bir gözetleme kulesi ve bir de kale yer alıyor.

Poyrazköy’e Nasıl Gidilir?

İstanbul‘un Anadolu Yakası‘nda yer alan Poyrazköy’e gitmek için, Beykoz‘u geçtikten 4 kilometre sonraki Poyrazköy-Anadolu Feneri tabelasını takip etmek gerekiyor. Şayet toplu taşımayı kullanmak isterseniz, Kavacık‘tan Poyrazköy’e numaralı belediye otobüsleriyle de gidebilirsiniz.

3. Kilyos

İstanbulda Denize Girilecek Temiz Yerler arasındaki Kilyos

İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Kilyos’ta, halk plajının yanı sıra pek çok özel plaj da bulunuyor. Hafta sonu konser organizasyonları ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği plajlar, Kilyos Burnu‘ndan, Gümüşdere Plajı‘na kadar uzanıyor. Ayrıca Kilyos, deniz sörfü sevenler için de uygun.

Solar Beach Therapy Kilyos, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği’nin bir işletmesi olan Burç Beach, Tırmata Beach Kilyos, kamp alanı ve aktiviteleriyle Uzunya Beach Kilyos önde gelen özel plajlar arasında bulunuyor.

Ayrıca Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi bünyesinde olan ve Kilyos Gümüşdere Köyü‘nde yer alan Baykuş Plajı, İstanbul&#;da gidilebilecek en güzel plajlar arasında öne çıkıyor.

4. Florya

İstanbulun en iyi plajları arasındaki Florya

Eski Florya Tren İstasyonu’nun karşısında bulunan metre uzunluğundaki Florya Güneş Plajı’nda, şezlong ve şemsiye kiralayabilir ve arabanızı park edebilirsiniz. Plaj voleybolu da oynayabileceğiniz mekan, İstanbul’da denize girilecek en güzel yerler arasında yer alıyor.

Florya, İstanbul&#;un birçok bölgesine uzak kaldığı için görece olarak az bilinen bir yer. Ancak Florya&#;da harika bir plajın yanı sıra, İstanbul Akvaryum gibi muhteşem bir eğlence ve alışveriş merkezi de bulunuyor.

Florya Sahiline ve Plajına Nasıl Gidilir?

Florya Sahili’ne, Bakırköy‘den Florya otobüsü veya Yenibosna’dan kalkan dolmuşlar aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Florya sahilinde bir de Menekşe Plajı bulunuyor. metre uzunluğunda olan ve yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işlettiği bu plaja giriş ücretsiz.

5. Arnavutköy Yeniköy Sahili

Arnavutköy Plajları

Arnavutköy, İstanbul’un Karadeniz’e komşu olan ve en kuzeyinde konumlanan bir ilçesi. metre uzunluğunda enfes bir kum plaja sahip olan Arnavutköy, İstanbul’da denize girilecek sakin yerler arasında ön plana çıkıyor.

Bölgede denize girilebilecek en güzel yer, halka açık olan Arnavurköy Yeniköy Sahil Plajı (Köpek Çiftliği Önü). Bu plaja giriş ücretsiz olsa da, şemsiye, şezlong, soyunma kabini gibi ekstra hizmetler için ücret alınıyor.

Alternatif olarak yine Arnavutköy sahilinde konumlanan Durusu Karaburun’daki 3 adet plajın da tadını çıkarabilirsiniz. Bu plajlarda da temiz bir kumsal ve berrak bir deniz suyu bulmak mümkün.

Arnavutköy Yeniköy Sahil Plajına Nasıl Gidilir?

İstanbul Boğazı‘nın Kuzey girişine 30 kilometre uzaklıkta olan Arnavutköy Yeniköy mevkii, şehir merkezinden biraz uzakta kalıyor. Örneğin şehrin merkezlerinden Taksim Meydanı‘na yaklaşık 54 km mesafede olduğunu söylesek, sanırım bir fikir verecektir.

Arnavutköy Yeniköy Sahil Plajı‘na gitmek için TEM otoyolundan Güneşli ve Habibler yönüne giderek ulaşabilirsiniz. Arnavutköy’e toplu ulaşımla gitmek isterseniz, Bayrampaşa’da yer alan metro istasyonu civarından kalkan Terkos minibüsleri ile de gitmek mümkün.

6. Büyükçekmece Albatros Plajı

Büyükçekmece Plajları

Büyükçekmece Albatros Plajı, kumlu ve sığ yapısıyla İstanbul’da denize girilecek en iyi yerler arasında bulunuyor. Burası özellikle Avrupa Yakası‘nın Büyükçekmece veya Avcılar tarafında oturanlar için harika bir günübirlik alternatif sunuyor. Albatros Plajı’nda, ücret karşılığı şezlong ve şemsiye gibi hizmetler sunan tesisler de mevcut.

Büyükçekmece Albatros Plajı’na Nasıl Gidilir?

Albatros Plajı, özünde bir halk plajı ve sadece havlunuzu kapıp gidebileceğiniz bir yer. Bu sebeple toplu ulaşımdan kolaylıkla faydalanabilirsiniz. Albatros Plajı’na gitmek için B ve 76C numaralı İETT otobüslerini kullanabilirsiniz. Şayet özel aracınızla gitmek isterseniz, E-5 otoyolunu veya TEM otoyolunu kullanarak da ulaşabilirsiniz.

7. Şile

İstanbulda Denize Girilecek Sakin Yerler arasındaki Şile

İstanbul’un Karadeniz kıyılarında konumlanan Şile, uzun ve geniş kumsalıyla dikkat çekiyor. Dalgalı bir denize sahip olan Şile’de genelde merkezdeki &#;Büyük Plaj&#; veya &#;İskele Yeri Plajı&#; tercih ediliyor. Şile’nin Akçakese Akkaya Plajı ise yapılan ölçümlere göre, İstanbul’da denize girilecek en temiz yerler arasında göze çarpıyor.

Ağlayan Kaya, Kumbaba, Ayazma, İmrenli, Sahilköy, Ağva ve Kurfallı plajları, Şile’de denize girilecek sakin plajlar arasında yer alıyor. Kara ve deniz mağaralarına sahip olan Şile’de Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise ikinci büyük fenerini de görebilirsiniz.

Bu noktada Şile&#;nin Ağlayan Kaya bölgesine özel bir parantez açmak istiyorum. Çünkü buradaki bazı özel plajlar Bodrum ve Çeşme&#;deki &#;beach club&#; tesislerini aratmayacak kadar güzel. Bu sebeple Şile, &#;te İstanbul&#;da denize girilecek en iyi yerler arasında geliyor.

Şile Sahiline ve Plajlarına Nasıl Gidilir?

Şile’ye gitmek için Üsküdar’dan kalkan no‘lu otobüslere (rezervasyon yapmak gerekiyor) binebilirsiniz. Özel aracınızla giderseniz, yeni yapılan otobandan kolayca Şile‘ye ulaşabilirsiniz.

8. Riva

İstanbul Riva Denize Girilecek Yerler

İstanbul’dan yaklaşık 40 km uzaklıkta yer alan Riva, Anadolu Feneri ile Şile arasında yer alıyor. Riva, uzun kumsalı ve kumsalın arasından denize dökülen deresi ile doğada zaman geçirmek için uygun yerlerden. Riva’nın Elmasburnu Plajı‘nda, şezlong ve şemsiye kiralayabileceğiniz bir tesis de bulunuyor.

Riva’ya (Elmasburnu Plajı) Nasıl Gidilir?

Beykoz’dan numaralı İETT otobüsleriyle Riva’ya ulaşmak mümkün. Özel aracınızla gitmek isterseniz, Kavacık Kavşağı‘ndan Riva tabelalarını takip edebilirsiniz.

9. Caddebostan Plajı

İstanbul Anadolu Yakası'nda Denize Girilebilecek Yerler

Caddebostan Plajı, İstanbul&#;un Kadıköy ilçesinde bulunuyor. İstanbulluların aklına Caddebostan deyince sahilde çimlerin üzerine uzanmak ve deniz kıyısında yürüyüş yapmak gelse de, son yıllarda Caddebostan&#;da denize de girilebiliyor.

Caddebostan Plajı üstteki resimde görüldüğü üzere sarı kumlara sahip bir plaj ve semtin diğer bir plajı olan &#;Suadiye Plajı&#; ile yan yana konumlanıyor. Buradan ayrıca Kalamış&#;ta bulunan plaj voleybolu tesislerine de kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Büyükada

Büyükada Plajları

Prens Adaları’nın en büyüğü olan Büyükada’da yer alan pek çok özel plajdan denize girebilir ve “beach club” statüsündeki bu yerlerin imkanlarından faydalanabilirsiniz.

Büyükada Aya Nikola Halk Plajı, Seferoğlu Tesisler önü, Büyükada Halik Koyu, Eskibağ Mesire Alanı Plajı, Büyükada Su Sporları Kulübü önü ve Yörükali Plajı Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ölçümlerde temiz bulunan plajlar listesinde yer alıyor.

Büyükada Plajlarına Nasıl Gidilir?

Avrupa Yakası‘ndan gidecekseniz, Kabataş Vapur İskelesi‘nden Büyükada‘ya giden vapurlara binebilirsiniz. Anadolu Yakası‘ndan ise Kadıköy, Bostancı ve Kartal’dan Büyükada’ya motor veya vapurla geçebilirsiniz. Yolculuk Avrupa Yakası‘ndan yaklaşık 1,5 saat, Anadolu Yakası‘ndan ise yalnızca yarım saat sürecektir.

Sedef Adası

Sedef Adası

Sedef Adası, diğer adaların aksine oldukça sakin oluyor. Bunda adaya ulaşım olanaklarının kısıtlı olmasının da etkisi var. İstanbul’da denize girilebilecek en sakin yerler arasında olan Sedef Adası, kafa dinlemek isteyenlere tavsiye edilir.

Büyükada’daki Sedef Adası Plajına Nasıl Gidilir?

Sedef Adası‘na gidebilmek için önce Büyükada‘ya ulaşmanız gerekiyor. Özel mülk olan bu adada, tek bir plaj bulunuyor ve ulaşım da Büyükada’dan motorla sağlanıyor.

Motordan indikten sonra 5 dakika yürüyerek ulaşabileceğiniz plajda, şemsiye ve şezlong kiralayabileceğiniz bir işletme var. Ayrıca köfte, tost gibi atıştırmalık yiyecekler bulabileceğiniz bir de büfe bulunuyor.

Heybeliada

İstanbul Beach Club Mekanları

Büyükada’dan sonra en popüler ada olan Heybeliada’da birçok plaj bulunuyor. Örneğin, Aqua Green Beach, Heybeliada İskelesi’nden ücretsiz motor servisi ile ulaşım kolaylığı sağlıyor.

Çam Limanı Koyu’nda yer alan Ada Beach Club da yine tekneyle ücretsiz ulaşım sağlıyor. Çam ormanıyla kaplı Değirmenburnu’nda ise ağaçlar altında piknik yapıp, aşağıda denize de girebilirsiniz.

Heybeliada Sadıkbey Plajı çevresi ve Heybeliada Su Sporları Kulübü‘nün önü de Heybeliada’da denize girilebilecek diğer temiz noktalar arasında yer alıyor.

Diğerlerine göre daha ıssız olan Akvaryum Plajı’na ulaşmak için, Merit Halki Palas yolundan sonra “Kablo” isimli geçişten yokuş aşağıya inmeniz gerekiyor.

Burgazada

Burgazada Plajları

Kalpazankaya ve Çamakya, Burgazada’nın başlıca plajları olarak göze çarpıyor. İrili ufaklı birçok yerinde denize girilebilen Burgazada’da, Sait Faik Abasıyanık’ın müzeye dönüştürülmüş evine de uğramanız mümkün.

Burgazada Su Sporları Kulübü Plajı ise sadece adada yaşayan çocukların yaz tatilinde sportif aktivitelerle uğraşmaları için kurulmuş. Bu sebeple Adalar Su Sporları Kulübü (ASSK) sadece kendi üyelerine açık.

Kalpazankaya Plajı’na Nasıl Gidilir?

Kalpazankaya Plajı‘na 40 dakikalık bir yürüyüşle ulaşabilirsiniz. Taşlık bir koyda yer aldığından, sakin bir ortama sahip olan Kalpazankaya’da adanın en meşhur restoranı bulunuyor.

Çamakya Plajı’na Nasıl Gidilir?

Ücretsiz bir halk plajı olan Çamakya Plajı, Burgazada’nın arka tarafında bulunuyor. Çamakya Plajı’na gitmek için, Burgazada İskelesi‘nden yaklaşık 45 dakikalık bir yürüyüş yapmanız gerekebilir. Şezlong ve şemsiye kiralayarak bu küçük kumsalın tadını çıkartabilirsiniz.

Kınalıada

Kınalıada Plajları

Prens Adaları’nın en küçüğü olan Kınalıada’da, Kumluk Plajı yılından beri hizmet veriyor. Kumluk Plajı’na iskeleden kalkan teknelerle veya yürüyerek ulaşabilirsiniz.

Ayazma Kamo’s Beach Club küçük ama sakin bir sahile sahip. Denize alternatif olarak yüzme havuzu da bulunan Ayazma Kamo’s Beach Club’ta bulunan restoranda bazen konserler de düzenleniyor.

Su Sporları Kulübü‘nün önü ve Kınalıada Ülker Restaurant‘ın önü de Kınalıada’da denize girilebilecek temiz yerler arasında yer alıyor. Ayrıca Ülker Halk Plajı’na giriş ücretsiz.

İstanbul’da Denize Girilecek En İyi Yerler by Serhat Engül

Filed Under: Aktiviteler

K&#;LYOS PLAJLARI VE G&#;R&#;&#; ÜCRETLER&#;

&#;stanbul Avrupa yakas&#;n&#;n Karadeniz’e aç&#;ld&#;&#;&#; yerde bulunan Kilyos, &#;stanbul’a yak&#;nl&#;&#;&#; sebebiyle, hafta sonu denize girmek isteyen &#;stanbullular, özellikle Avrupa yakas&#;ndakiler için ilk akl&#;na gelen destinasyonlardan.

&#;stanbul’un en uzun ve en temiz sahil &#;eridi unvan&#;na sahip Kilyos deyince ilk akla Kilyos Plajlar&#; geliyor. Kilyos’ta halk plajlar&#;n&#;n yan&#; s&#;ra beach club olarak isimlendirilen ve giri&#; ücreti ödeyerek girebilece&#;iniz pek çok plaj bulunuyor. Bu plajlarda yüzme, güne&#;lenme ve yeme içmenin yan&#; s&#;ra deniz sörfü, uçurtma sörfü (kiteboard) gibi su sporlar&#; imkanlar&#; da mevcut. A&#;a&#;&#;daki listede T&#;rmata Beach, Milyos Beach, Uzunya Beach, Solar Beach, Burç Beach ve Bayku&#; Plaj&#; gibi en popüler plajlar ve güncel giri&#; ücretleri yer al&#;yor.

 

1 – TIRMATA BEACH

ki&#;i kapasiteli plaj&#; araçl&#;k otopark&#; ile T&#;rmata Beach Kilyos plajlar&#; aras&#;nda geni&#; alan&#; ile dikkata çekiyor. Plajdan faydalanacak olan misafirlerden en az birinin bayan olmas&#; zorunlulu&#;u ile aile konseptini ön plana ç&#;karmas&#; T&#;rmata’y&#; di&#;er plajlardan bir ad&#;m öne ç&#;kar&#;yor. Bünyesinde bulunan restoran&#;n fiyatlar&#;n&#;n çevredeki benzerlerinden uygun olmas&#; bu plaj&#;n di&#;er bir avantaj&#;. . T&#;rmata Beach’in güncel giri&#; ücreti hafta içi nakit TL/kredi kart&#; TL, hafta sonu nakit TL/kredi kart&#; TL. ya&#; aras&#; 1 çocuk ücretsiz.  ya&#; aras&#; çocuk ücreti %50 indirimli. Fiyata &#;ezlong, &#;emsiye, du&#;, WC ve otopark ücreti dahil. Bayram, tatil ve resmi tatillerde hafta sonu uygulamas&#; yap&#;l&#;yor.

K&#;LYOS TIRMATA BEACH

Adres: Kumköy, Kilyos Cd. No, Sar&#;yer/&#;stanbul

Telefon: 0 28 61

 

2 – M&#;LYON BEACH (ESK&#; BABYLON K&#;LYOS)

Babylon Kilyos’un el de&#;i&#;tirmesi ile Milyon Beach olarak hizmet vermeye ba&#;layan plaj, geni&#; çim alan&#;, temiz plaj&#;, rengarenk minderleri ve ba&#;ar&#;l&#; müzikleri ve gün boyu süren aktiviteleri ile dikkat çekiyor. Mekan sabahlar&#; kahvalt&#; mekan&#;, ö&#;len ve ak&#;am yemeklerinde ise bal&#;k restoran&#; olarak hizmet veriyor. Tavla, kutu oyunlar&#;, satranç, lego,futbol, voleybol gibi aktiviteler keyifli bir gün geçirmenizi sa&#;l&#;yor. Giri&#; ücreti hafta içi , hafta sonu TL olan Milyos Beach’te 8 ya&#; üstü çocuklar tam ücrete tabiyken, ya&#; için ücret talep edilmiyor. Fiyata &#;ezlong, &#;emsiye, du&#;, WC ve otopark ücreti dahil.

kilyos_plajlari_babylon

M&#;LYON BEACH

Adres: Demirci, Kilyos Cd. No, Sar&#;yer/&#;stanbul

Telefon: 0 03 68 / 0

 

3 – UZUNYA BEACH

Kumsaldaki restoran&#;nda servis ettikleri taze bal&#;klar&#; ve köy kahvalt&#;s&#; ile ön plana ç&#;kan Uzunya beach kamping alan&#; ve do&#;a yürüyü&#; imkan&#; ile de dikkat çekiyor. araçl&#;k otoparka sahip Uzunya’n&#;n kendine özel korunakl&#; bir koyda olu&#;u da benzerlerine göre fark yarat&#;yor. Güncel plaj giri&#; ücreti ki&#;i ba&#;&#; hafta içi , hafta sonu TL. ya&#; ücretsiz, 12 ya&#; üstü tam ücret al&#;n&#;yor. Uzunya Beach’de TL kar&#;&#;l&#;&#;&#;nda kart sahibi ile birlikte 1 yeti&#;kin ve 2 çocu&#;un da girebilece&#;i sezonluk kart da sat&#;n almak mümkün. Plaja d&#;&#;ar&#;dan yiyecek ve içecek getirilmiyor.

kilyos_plajlari_uzunya

UZUNYA BEACH

Adres: Demirci Köy Mahallesi, Plaj Yolu Caddesi, Sar&#;yer/&#;stanbul

Telefon: 0 07 33

 

 

4 – SOLAR BEACH THERAPY

‘Kentli insan için kentte tatil’ konseptinin standartlar&#;n&#; yeniden belirleyen Solar Beach tatil, deniz, güne&#; ve sporu ayn&#; çat&#; alt&#;nda sunuyor. Solar Beach 1 kilometreyi a&#;an geni&#; kumsal&#;, ki&#;ilik deck ve plaj&#;, restoranlar&#;, barlar&#;,  partileri ile &#;stanbullulara konforlu bir yaz tatili ya&#;atmay&#; vadediyor. Solar Beach, yeni hizmete giren sörf kulübü, aroma terapi güzellik merkezi, evcil hayvan merkezi, sa&#;l&#;k merkezi, gym, marketler, ma&#;azalar ve defilelerin yan&#; s&#;ra atölye çal&#;&#;malar&#; ve jet ski &#;ampiyonalar&#; gibi düzenledi&#;i etkinlikler sayesinde de kentin e&#;lence ve olanaklar&#;ndan vazgeçmeden kentten uzakla&#;mak isteyenler için ideal bir tatil f&#;rsat&#; sunuyor. Ki&#;i ba&#;&#; giri&#; ücreti hafta içi TL, hafta sonu TL. ya&#; ücretsiz. 7 ya&#; üstü tam ücrete tabi. Ücretlere &#;emsiye, &#;ezlong, du&#; ve wc kullan&#;m&#; dahil. Solar Beach’e d&#;&#;ar&#;dan yiyecek ve içecek getirilmiyor. Bünyesinde restoran mevcut.

SOLAR BEACH THERAPY

Adres: Kumköy, Kilya Cad. No 32/34, Sar&#;yer/&#;stanbul

Telefon: 0 / 0

 

5 – BAYKU&#; PLAJI

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Kilyos Gümü&#;dere köyü tesislerinde faaliyet gösteren BAYKU&#; PLAJI  Kilyos’ta ailece gidip deniz ve güne&#;in tad&#;n&#; ç&#;karabilece&#;iniz nezih plajlardan biri. Bayku&#; Plaj&#; kumsal&#;, oldukça geni&#; güne&#;lenme teras&#; ve aperatif yiyecekler sat&#;n alabilece&#;iniz kafe restoran&#; ile sabah saatlerinden gün bat&#;m&#;na kadar aç&#;k bulunuyor. Özellikle Mimar Sinan Üniversitesi’ne destek misyonunun bir parças&#; olarak benzerlerinden ayr&#;lan Bayku&#; Plaj&#;, hem Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi mensuplar&#; ve mezunlar&#;na hem de d&#;&#;ar&#;dan gelen misafirlere hizmet veriyor. Bayku&#; Plaj&#;’na giri&#; için hafta içi ve hafta sonu ki&#;i ba&#;&#; TL, ö&#;renciler için ise TL ödemeniz gerekiyor. ya&#; çocuklar ücretsiz.7 ya&#; üstü tam bilete tabi. Giri&#; ücretine &#;ezlong, &#;emsiye, du&#;, kabin dahil. Otopark ücreti 50 TL

BAYKU&#; PLAJI

Adres: Gümü&#;dere Mahallesi, Sar&#; Çiçek Sk., Sar&#;yer/&#;stanbul

Telefon:

 

6 – BURÇ BEACH

Bo&#;aziçi Üniversitesi Mezunlar Derne&#;i taraf&#;ndan i&#;letilen BURÇ BEACH, y&#;l&#;ndan beri Bo&#;aziçi Üniversitesi Kilyos Sar&#;tepe Kampusu’nda faaliyet gösteriyor. Hem Bo&#;aziçi mezunlar&#;na hem de d&#;&#;ardan gelen misafirlere hizmet veren tesis, ço&#;unlukla Bo&#;aziçi mezunlar&#;n&#;n olu&#;turdu&#;u kaliteli bir kitleye sahip oldu&#;u için nezih ortam arayan aileler taraf&#;ndan özellikle tercih ediliyor. Burç Beach’de  ister kumsalda &#;emsiyelerin alt&#;ndaki &#;ezlonglarda ister güne&#;lenme teras&#;ndaki minderlerin üzerinde plaj keyfi yap&#;labiliyor. BURC Beach Kilyos’ta kite board, katamaran, wind surf gibi su sporlar&#;n&#;n yan&#; s&#;ra beach volley ve beach soccer imkanlar&#; da bulunuyor. BÜMED üyeleri için hafta içi giri&#; ücretinin TL, hafta sonu giri&#; ücretinin TL oldu&#;u Burç Beach için d&#;&#;ar&#;dan gelen misafirlerin hafta içi TL, hafta sonu TL ödemesi gerekiyor. Bu fiyata &#;ezlong, &#;emsiye ve otopark ücreti dahil. ya&#; ücretsiz. 

BURÇ BEACH

Adres: Gümü&#;dere, Sar&#;tepe Kampüsü, Sar&#;yer/&#;stanbul

Telefon: 0

 

&#;&#;LE PLAJLARI VE G&#;R&#;&#; ÜCRETLER&#;

&#;stanbul Avrupa yakas&#;nda oturanlar&#;n ula&#;&#;m rahatl&#;&#;&#; aç&#;s&#;ndan Kilyos’u tercih etti&#;i gibi, Anadolu yakas&#;nda oturanlar da ayn&#; sebepten ötürü &#;ile plajlar&#;n&#; tercih ediyor. Kilyos gibi &#;ile de kimi zaman berrak ve çar&#;af gibi olan, kimi zaman da dalgalarla e&#;lenme imkan&#; sunan denizi ile &#;stanbullular&#; hafta sonlar&#; günübirlik de dahi olsa deniz keyfi için kendine çekiyor. &#;ile’deki plajlar dendi&#;inde ilk olarak Uzunkum Plaj&#;, Ayazma Plaj&#;, A&#;layankaya Plaj&#; ve Kumbaba Plaj&#; akla geliyor.

&#;ile Plajlar&#; Hakk&#;nda Detay Bilgiler, Güncel Giri&#; Ücretleri ve Foto&#;raflar için t&#;klay&#;n.

 

&#;&#;LE PLAJLARI

Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için t&#;klay&#;n.

 

R&#;VA PLAJLARI VE G&#;R&#;&#; ÜCRETLER&#;

&#;stanbul’da Anadolu yakas&#;nda oturanlar ve Avrupa yakas&#;nda 2. Köprü civar&#;ndaki semtlerde oturanlar için en k&#;sa sürede ula&#;&#;labilecek plaj olan Riva Plaj&#; di&#;er ad&#;yla Çaya&#;z&#; Plaj&#;,  Beykoz ilçesinin Karadeniz’e bakan Riva semtinde yer al&#;yor. Plaj arkaya do&#;ru geni&#; olmas&#;na ra&#;men bir koy içinde bulundu&#;undan uzun bir plaj olmad&#;&#;&#; için hafta sonlar&#; i&#;ne atsan yere dü&#;meyecek k&#;vama gelebiliyor. Tüm Karadeniz sahilleri gibi deniz dalgal&#; günlerde bulan&#;k olsa da durgun günlerde güzellik olarak Ege Akdeniz’i aratm&#;yor.

Riva Plajlar&#; ve Giri&#; Ücretleri &#;çin T&#;klay&#;n.

R&#;VA PLAJLARI

 

BÜYÜKADA PLAJLARI VE G&#;R&#;&#; ÜCRETLER&#;

1 – BÜYÜKADA BELTUR PLAJI

Adalar&#;n &#;nsan&#; &#;stanbul’un kaosundan uzakla&#;t&#;ran muhte&#;em do&#;as&#;n&#;n ve atmosferinin güzelli&#;i tart&#;&#;&#;lmaz. Yaz aylar&#;nda da bir vapur mesafesinde denize girip plajda güne&#;lenmek çok keyifli oluyor.

Beltur’un Büyükada’da aç&#;lan ki&#;i kapasiteli plaj&#;na hem Bostanc&#;’dan hem de Kartal’dan sa&#;lad&#;&#;&#; ücretsiz tekne servisi ile maliyet anlam&#;nda büyük avantaj sa&#;l&#;yor. Beltur plajlar&#; kafe menülerinin uygun fiyat&#; ile de ön plana ç&#;k&#;yor.

Büyükada BELTUR Plaj&#; hakk&#;nda bilgiler, ücretsiz tekne saatleri ve plaj giri&#; ücretleri için t&#;klay&#;n.

BELTUR PLAJ BÜYÜKADA

 

2 – BÜYÜKADA YÖRÜKAL&#; PLAJI

Ad 20

Büyükada &#;skelesi’nde vapurdan indikten sonra iskelenin yan&#;ndaki ücretsiz tekne servisi ile 20 dakikada ula&#;&#;lan Yörük Ali Plaj&#;’na giri&#; ücreti hafta içi ve cumartesi &#;, pazar ve bayram günleri &#;. Bu fiyata &#;ezlong, minder, &#;emsiye, sehpa, emanet kasas&#;, du&#;, soyunma kabini, wi-fi ve plaj kullan&#;m&#; dahil. ya&#; ücretsiz. ya&#; %50 indirimli.

Yörükali Plaj&#;’n&#;n kumluk olmas&#; mekan&#; çocuklu aileler için bir ad&#;m öne ç&#;kar&#;yor. Deniz içerisindeki atlama platformu ve mini kayd&#;rak çocuklar taraf&#;ndan çok seviliyor. Plaja kafe servisi de bulunan mekana d&#;&#;ar&#;dan yiyecek getirilmesine de izin veriliyor. Kafe menüsünden örnekler &#;u &#;ekilde; Hamburger 50 &#;, serpme kahvalt&#; &#;, &#;zgara köfte 70 &#;, soft içecekler 20 &#;, 33 cl bira 50 &#;

Büyükada Yörükali Plaj&#;’nda yaz&#; itibariyle Adalar&#;n ilk ve tek lüks çad&#;r deneyimi olan Büyükada Glamping de yer al&#;yor.

Büyükada Glamping hakk&#;nda detay bilgiler ve güncel konaklama ücretleri için t&#;klay&#;n.

BÜYÜKADA YÖRÜKAL&#; PLAJI

BÜYÜKADA YÖRÜKAL&#; PLAJI

Adres: Nizam Mahallesi, Yörükali Mevkii Büyükada / &#;stanbul

Telefon: 0 () 73 41

 

3 – BÜYÜKADA BLUE BEACH

Büyükada &#;skelesi ve çar&#;&#;s&#;na en yak&#;n mesafedeki plaj olan Blue Beach’e merkezden yürüyerek 10 dakikada ula&#;&#;l&#;yor. Blue Beach’in ayr&#;ca merkezden ücretsiz sürat teknesi de bulunuyor. Geni&#; bir platform üzerinde arka arkaya dizilmi&#; &#;ezlonglardan olu&#;mu&#; plajda kumsal alan yok ama deniz kumluk ve s&#;&#; bölümü de bulundu&#;undan çocuklu aileler için de uygun. Ki&#;i ba&#;&#; güncel giri&#; ücreti hafta içi , hafta sonu &#;. Buna &#;ezlong, &#;emsiye ve du&#; kullan&#;m&#; dahil. Mekana sadece erkek grubuyla girilmiyor. Blue Beach’te deniz içindeki sal&#;ncak ve hamak özellikle seviliyor. Mekanda yiyecek içeçek servisi de bulunuyor. Menüden örnekler &#;u &#;ekilde: 33cl bira 40 &#;, sosis patates taba&#;&#; 60 &#;, çay 7 &#;, Türk kahvesi 20 &#;.

BÜYÜKADA BLUE BEACH

BÜYÜKADA BLUE BEACH

Adres: Büyükada-nizam, Albayrak Sk., Adalar/&#;stanbul

Telefon: 0 07 65

 

4 – BÜYÜKADA NAK&#;BEY PLAJI

Nakibey Plaj&#; 30 y&#;l&#; a&#;k&#;nd&#;r &#;stanbullulara hizmet veren bir aile i&#;letmesi. Plaj girisindeki ‘Dams&#;z girilmez’ levhas&#;yla bir aile plaj&#; oldu&#;unun özellikle alt&#; çiziliyor. Yörükali Plaj&#; kadar geni&#; bir kumluk alana sahip olmasa da Nakibey Plaj&#;’nda da çocuklar için kumluk bir alan bulunuyor. Nakibey Plaj&#;’na güncel giri&#; ücreti hafta içi ve cumartesi &#;, pazar ve bayram günleri &#;. ya&#; ücretsiz, ya&#; aras&#; çocuklar için %50 indirim uygulan&#;yor. Nakibey Plaj&#;’n&#;n di&#;er bir avantaj&#; servis teknesini beklemek zorunda kal&#;nmamas&#; çünkü mekana Büyükada iskelesinden yürüyerek dakika , faytonla gitmeyi tercih ederseniz 5 dakikada ula&#;&#;labiliyor. Mekanda aperatif yiyecekler servis edilen kafe restoran da mevcut.

 

BÜYÜKADA NAK&#;BEY PLAJI

 

Adres: Naki Bey Ç&#;kmaz&#; No Büyükada / &#;stanbul

Telefon: 0 () 45 01 / 0 () 21 15

 

5 – BÜYÜKADA PRENSES KOYU PLAJI

Büyükada Plajlar&#; aras&#;nda en sessiz, en sakin ve en izole plaj olan Prenses Koyu Plaj&#; kafa dinlemek isteyenler için birebir. Ayn&#; di&#;er Büyükada plajlar&#;nda oldu&#;u gibi buraya da iskelenin yan&#;ndan kalkan ücretsiz servis tekneleri ile ula&#;&#;l&#;yor. Buras&#; büyük bir plajdan ziyade minik bir butik otel ve otelin önündeki kayal&#;klar aras&#;na gizlenmi&#; mütevazi bir plaj ve iskeleden olu&#;uyor. Prenses Koyu Plaj&#;’na giri&#; ücreti hafta içi ve cumartesi &#;, hafta sonu ve bayram günleri &#;. ya&#; ücretsiz, ya&#; aras&#; çocuklar için %50 indirim uygulan&#;yor. Plajda restoran hizmeti de veriliyor.

Adres: Kamelya Sok. No  Büyükada / &#;stanbul

Telefon: 0 30 34

 

6 – BÜYÜKADA LOC’ADA

Asl&#;nda bir meyhane olan Büyükada Loc’ada, gündüzleri aras&#;nda beach hizmeti de veriyor. Beach alan&#; oldukça küçük olan mekânda giri&#; ücreti olarak ki&#;i ba&#;&#; TL al&#;n&#;yor. ya&#; ücretsiz. 7 ve üzeri ya&#; çocuklar için tam ücret talep ediliyor. Loc’ada Büyükada’n&#;n en pahal&#; plaj&#; ama buna de&#;ecek bir fark yaratm&#;yor.

Adres: Büyükada-maden, Y&#;lmaz Türk Cd. No Büyükada /&#;stanbul

Telefon: 0 ()

 

7 – BÜYÜKADA ESK&#;BA&#; PLAJI (HAL&#;K KOY PLAJI)

Büyükada plajlar&#; aras&#;nda di&#;erlerine göre daha uygun bir giri&#; ücreti olan, adan&#;n ilk plajlar&#;ndan Eskiba&#; Plaj&#;’na di&#;er pek çok Büyükada plaj&#; gibi faytonla ya da Büyükada &#;skelesi’nden ücretsiz tekne servisiyle ula&#;&#;l&#;yor. Büyükada’n&#;n en uzun plaj&#; olan plaj metre geni&#;li&#;i ile ki&#;ilik kapasiteye sahip. Yörükali ve Prenses Koyu’na göre faytonla daha uzak ancak tekne ile daha kolay ula&#;&#;labilir mesafede.  Plaj&#;n üzerindeki tepede kamp ve piknik alan&#;, k&#;r gazinosu, cafe ve restoranlar bulunuyor. Temiz denizi ve sessiz ortam&#; ile Büyükada’n&#;n en çok sevilen plajlar&#;ndan. Giri&#; ücreti hafta içi TL, hafta sonlar&#; TL.   ya&#; ücretsiz, 7 ya&#; üzeri için tam ücret al&#;n&#;yor. 


Adres:
Sakarya Cd. No:5 Büyükada/&#;stanbul

Telefon: 0 () 89 12

 

7 – BÜYÜKADA N&#;ZAM PLAJI

Yirmi y&#;l öncesine kadar kay&#;khane olarak kullan&#;lan, sadece ada yerlilerinin bildi&#;i, denize cephesi oldukça dar olan Nizam Plaj&#; Büyükada’da ya&#;ayanlardan ücret alm&#;yor. Ada d&#;&#;&#;ndan gelen misafirlerin ise &#;ezlong ba&#;&#;na 80 TL ödemesi gerekiyor. Bu ücreti ödeyerek yer bulabilirseniz k&#;s&#;tl&#; say&#;daki &#;ezlonglardan, bulamazsan&#;z masa ve sandalyelerden faydalanabiliyorsunuz. Masa ba&#;&#;ndaki sandalye ücreti 70 TL.  Uzun bir iskelesinin olmas&#; denize atlayarak girmeyi sevenler için avantaj olu&#;turuyor. D&#;&#;ar&#;dan yiyecek içecek getirmek yasak. &#;çeride soft içecek (alkolsüz) sat&#;&#;&#; mevcut.

Adres: Büyükada-nizam, K&#;rlang&#;ç sokak No 2/a Büyükada/&#;stanbul

Telefon: 0 () 63 62

Gezenti Anne’yi INSTAGRAM’DA takip etmek için t&#;klay&#;n.

 

HEYBEL&#;ADA PLAJLARI VE G&#;R&#;&#; ÜCRETLER&#;

Büyükada gibi &#;stanbul’a bir vapur mesafesindeki Heybeli Ada’ya da Avrupa Yakas&#;’nda oturanlar Be&#;ikta&#; ve Kabata&#;’tan, Anadolu Yakas&#;’nda oturanlar ise Bostanc&#; ya da Kad&#;köy’den kalkan vapurlar ile ula&#;abiliyor. Ada Beach Club, Aqua Green Beach Club, Alman Koyu ve Akvaryum Plaj&#; Heybeliada’n&#;n popüler plajlar&#;. 

Heybeliada Plajlar&#; Hakk&#;nda Detay Bilgiler ve Güncel Giri&#; Ücretleri için t&#;klay&#;n.

 

BURGAZADA PLAJLARI

&#;stanbul’a sakin bir adadan bakmak isteyenlerin tercihi olan ve Sait Fait Abas&#;yan&#;k ile an&#;lan Burgazada, Heybeliada ve K&#;nal&#;ada aras&#;nda bulunuyor. K&#;z&#;lçam orman&#;yla kapl&#; adadaki a&#;açlar&#;n bir k&#;sm&#; y&#;l&#;nda ç&#;kan bir yang&#;nda kaybedilmi&#; olsa da,  sakinli&#;i, çam ormanlar&#;, güzel sahili ve tarihini yans&#;tan ah&#;ap evleri ile &#;stanbul’un en sevilen adalar&#;ndan biri olarak yerini koruyor. Burgazada yaz aylar&#;nda &#;stanbullulara, di&#;er adalar gibi,  bir vapur mesafesinde denize girebilme imkan&#; sunuyor. 

Burgazada Plajlar&#;, Güncel Giri&#; Ücretleri ve Foto&#;raflar &#;çin T&#;klay&#;n.

BURGAZADA HALK PLAJI

 

KINALI ADA PLAJLARI

Prens Adalar&#;’n&#;n en küçü&#;ü olan K&#;nal&#;ada da &#;stanbullulara bir vapur mesafesinde plaj ve deniz keyfi sunuyor. Kumluk Plaj&#;, Noya Beach, Teos Boncuk Plaj&#;, Ülker Plaj&#;, Ayazma Kamos Plaj&#; ve merkezdeki &#;skele Plaj&#; K&#;nal&#;ada Plajlar&#;’n&#;n ba&#;&#;nda geliyor.

K&#;nal&#;ada Plajlar&#; ve Güncel Giri&#; Ücretleri için t&#;klay&#;n.

KINALIADA NOYA BEACH

 

CADDEBOSTAN VE SUAD&#;YE PLAJLARI VE G&#;R&#;&#; ÜCRETLER&#; 

Biri ücretli olmak üzere toplam 3 adet halk plaj&#;ndan olu&#;an Kad&#;köy Belediyesi’ne ba&#;l&#; Caddebostan Plajlar&#; &#;stanbul’da Anadolu yakas&#;nda Kad&#;köy civar&#;nda oturanlar için en kolay ula&#;&#;labilen plaj olma özelli&#;i ta&#;&#;yor. Caddebostan Plajlar&#;n&#;n her üçünde de &#;ezlonglar, &#;emsiyeler, soyunma kabinler, du&#;lar ve can kurtaran kuleleri, WC ve büfe bulunuyor.  Kumluk olan plajlar çocuklu aileler için de oldukça uygun. Plaj alan&#;n&#;n gerisinde a&#;aç gölgesinde piknik yapabilece&#;iniz geni&#; ye&#;il alanlar&#;n da bulunmas&#; büyük avantaj. 

Caddebostan ve Suadiye Plajlar&#; Hakk&#;nda Detay Bilgiler ve Güncel Giri&#; Ücretleriiçin  t&#;klay&#;n.

 

FLORYA PLAJLARI VE G&#;R&#;&#; ÜCRETLER&#; 

&#;stanbul’un en eski plajlar&#;ndan biri olan ve Atatürk’ün denize girerken foto&#;raflar&#;n&#;n da çekilmi&#; oldu&#;u Florya Güne&#; Plaj&#;, &#;stanbul Büyük&#;ehir Belediyesi taraf&#;ndan i&#;letiliyor. metre uzunlu&#;undaki plaj yaz aylar&#;nda &#;stanbullulara &#;ehrin içinde denize girme imkan&#; veren plajlar&#;n ba&#;&#;nda geliyor. Florya Güne&#; Plaj&#;’nda 2 adet cankurtaran kulesi, adet &#;ezlong, adet &#;emsiye, 42 adet WC, adet soyunma kabini, 48 adet du&#;,  2 adet büfe, adet emanet dolab&#; ve araçl&#;k otopark alan&#; bulunuyor. Florya Güne&#; Plaj&#;’nda plaj voleybolu ve müzik yay&#;n&#; da ayr&#;ca mevcut. Denizi s&#;&#; ve zaman zaman da yosunlu olan plaja hafta sonlar&#;nda oldukça kalabal&#;k oldu&#;u için hafta içi ya da hafta sonu erken saatlerde gidilmesi tavsiye ediliyor. Giri&#;i ücretli oldu&#;u için Güne&#; Plaj&#; birkaç yüz metre ötedeki Menek&#;e Plaj&#;’ndan daha iyi bir kaliteye sahip.

Florya Plajlar&#; ve Güncel Giri&#; Ücretleri için t&#;klay&#;n.

İstanbul’da yaşamanın avantajları olduğu kadar, dezavantajları da var. Şehrin kalabalığı, gürültüsü ve keşmekeşi bazen gerçekten çok bunaltıcı noktalara gelebiliyor. Hele bir de yaz sıcakları kapıdan kendini göstermeye başladığında, iş ve şehir hayatına katlanmak da zorlaşıyor. İşte, tam da böyle dönemlerde, hele ki güneye inmeye ve uzun bir tatile çıkmaya vaktiniz yoksa, İstanbul’a yakın denize girilecek yerler daha kıymetli hale geliyor.

Şanslıyız ki, İstanbul’a yakın günübirlik denize girilecek yerler oldukça fazla. Hatta söz konusu adreslerin bazılarında konaklamak ya da kamp yapmak da mümkün. İstanbul’a yakın denize girilecek yerler dememize bakmayın. Aslında az sonra sözünü edeceğimiz yerlerin neredeyse tamamı kent sınırları içinde. Ancak oturduğunuz semte de bağlı olarak, bazılarına ulaşmak saat sürebiliyor. Bu sebeple İstanbul’a yakın denize girilecek güzel yerler de küçük bir hafta sonu kaçamağına dönüşüyor.

Bu yazıda sizin için havlunuzu ve mayonuzu kapıp yalnızca birkaç saatliğine de olsa yaz tatili atmosferini yaşayabileceğiniz 32 farklı plaj ve koy seçeneğini derledik. İstanbul’a yakın denize girilecek kamp yerleri arayanlar da doğru adreste. Çünkü kamping imkanı sunan yerleri de ayrıca belirttik. Eğer şehir hayatı koşuşturmacası içinde biraz olsun nefes almak ve hem güneşlenmenin hem de yüzmenin tadını çıkarmak istiyorsanız, aşağıdaki listeye göz atmanız yeterli. Bakalım, İstanbul’a yakın hafta sonu denize girilecek yerler hangileriymiş…

1. Ayazma Plajı (Şile Halk Plajı) - Şile

ŞilePlajlar

Halk arasında Şile Halk Plajı ismiyle de bilinen Ayazma Plajı, İstanbul’un Şile ilçesinin giriş tarafında yer alıyor. Aslında bu plajın bu kadar popüler olmasının temel sebeplerinden biri, Şile’nin dalgasıyla ünlü

Şile’nin en ünlü plajlarından biri olan Ayazma Plajı’nın uzunluğu metreye, genişliği ise 50 metreye ulaşıyor. Cankurtaran, şezlong, şemsiye, tuvalet, duş ve soyunma kabini gibi olanak ve hizmetlere sahip olan plaja girişler ücretsiz. Ancak söz konusu olanaklardan yararlanmak için belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Sarı kumlarla bezeli olan plaja Şile’nin merkezinden ulaşım sağlamak da oldukça kolay. Plajın çevresinde çeşitli büfeler yer aldığı için, yeme içme ihtiyaçları da kolayca karşılanabiliyor.

2. Akçakese Plajı - Şile

ŞilePlajlar

İstanbul’dan Ağva’ya doğru giderken, Şile’nin merkezini geçtikten sonra biraz daha ilerlediğinizde karşınıza Kabakoz ve daha sonrasında da Kandıra tabelası çıkıyor. Kandıra tabelasından sola doğru kıvrıldığınızda ise kısa süre sonra Akçakese

Şile’nin sevimli ve sakin bir köyü olan Akçakese Köyü’nün plajı, yaklaşık bir kilometre uzunluğunda. Plaj Şile Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda özel bir şirkete ihale edildiği için, girişte ücret ödeyerek buradaki tesisin olanaklarından yararlanabiliyorsunuz. Çadırla kamp yapma imkanı da sunan tesiste duş, tuvalet, şezlong, şemsiye ve benzeri olanaklar mevcut. Deniz bu bölgede biraz dalgalı, ancak plaj oldukça keyifli. Yeme içme ihtiyaçlarınızı da rahatlıkla karşılayabiliyorsunuz. Akçakese Plajı’na girişte aracınızı bırakıp kısa bir süre yürümeniz gerekiyor. Bu sayede plajın temiz ve sakin görünümü bozulmuyor.

3. İmrenli Plajı - Şile

ŞilePlajlar

Şile, İstanbul ve çevresindeki illerde yaşayan kişilerin uzun yol yapmadan deniz kenarına ulaşmak için sıklıkla ziyaret ettiği bir ilçe. İlçe sınırları içinde çok fazla plaj bulunduğu için, herkes kendi beklentilerine

Şile’nin merkezinden 20 kilometre uzaklıkta olan İmrenli Plajı, Akçakese Köyü’nü geçtikten kısa süre sonra karşınıza çıkacak. Ücretsiz bir plaj olmasının yanı sıra; temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz tüm hizmetleri içinde barındırıyor. Özellikle yolu Ağva’ya düşenlerin uğrak noktası haline gelen plaj, yaklaşık metre uzunluğunda ve baştan sona kumlarla kaplı. Bu da plajı daha keyifli ve konforlu hale getiriyor.

4. Kabakoz Plajı - Şile

ŞilePlajlar

İstanbul’un Şile ilçesi, kent sınırlarından çıkmadan tatil atmosferini yaşamak ve denize girmek isteyenler için oldukça çeşitli destinasyon seçeneklerini içinde barındırıyor. Denizde keyifle yüzmek ya da yalnızca dalga sesleri eşliğinde güzel

Şile’nin ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre mesafede bulunan ve bu sayede bölgedeki plajlara kıyasla daha sakin bir atmosfere sahip olan Kabakoz Plajı, oldukça temiz bir denize ev sahipliği yapıyor. Ancak Şile’deki diğer tüm plajlarda olduğu gibi, burada da deniz biraz dalgalı. Çok hızlı derinleşmemesi, burada yüzmeyi biraz daha kolay hale getiriyor. Ayrıca plajda cankurtaran, şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi olanaklar da yer alıyor. Girişler ücretsiz. Yaklaşık metre uzunluğundaki plajın baştan sona kumla bezeli olması da burayı daha keyifli ve konforlu hale getiriyor.

5. Uzunkum Plajı - Şile

ŞilePlajlar

İstanbul sınırlarında bulunan iki mavi bayraklı plajdan biri olan Uzunkum Plajı, ziyaretçilerine kapılarını pandemi döneminde açtı. Şile ilçesinin sınırları içinde yer alan ve Şile Belediyesi’nin çabaları sonucunda mavi bayrak unvanını

Uzunluğu metreye ulaşan ve pandemi döneminde ziyarete açılan Uzunkum Plajı, İstanbul sınırlarındaki iki mavi bayraklı plajdan biri. Cankurtaran, gözetleme kulesi, otopark, şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi olanakları içinde barındıran plaja girişler ücretsiz. Ancak plaj yaz sezonunda gerçekten çok kalabalık olabiliyor. İnce kumlarla bezeli olduğu ve neredeyse hiç yosun barındırmadığı için, plajın müdavimleri de bir hayli fazla.

6. Şile Aqua Beach Club - Şile

ŞilePlajlar

İstanbul’un Şile ilçesi, kentin mavi bayraklı plajlarına ev sahipliği yapıyor. İstanbul’da toplamda iki adet mavi bayraklı plaj var ve bunlardan biri Uzunkum Plajı. Uzunkum Plajı’nda bir halk plajı da mevcut

Eğer Uzunkum Plajı’nın tertemiz ve keyifli atmosferinde vakit geçirmek istiyor, ancak mümkün olduğunca geniş olanaklardan yararlanmayı tercih ediyorsanız; rotanızı Şile Aqua Beach Club’a da çevirebilirsiniz. Uzunkum Plajı üzerinde yer alan bu ücretli tesiste gün boyu yemek, atıştırmalık, alkollü ve alkolsüz içecek servisi yapılıyor. Bir tatil köyü atmosferine sahip olan tesiste ihtiyaç duyabileceğiniz tüm olanaklar mevcut.

7. Ağlayankaya Beach - Şile

ŞilePlajlar

İstanbul’un Şile ilçesi sınırlarında bulunan Ağlayankaya Plajı üzerinde yer alan Ağlayankaya Beach, bölgedeki en popüler beach club’lardan biri. Girişi ücretli bir işletme olan Ağlayankaya Beach, aslında Ağlayankaya Plajı’ndaki tek özel

Şile’de denize girmek için ziyaret edebileceğiniz duraklardan bir diğeri de Ağlayankaya Plajı. Buradaki ilk seçeneğiniz, girişte ücret ödemenizi gerektirmeyen halk plajı. Halk plajının yanında ise özel bir işletme olan Ağlayankaya Beach bulunuyor. Kokteyl, ana yemek ve atıştırmalık menüsü oldukça çeşitli olan Ağlayankaya Beach, klasik beach club özelliklerine sahip. Ziyaretçilerine duş, tuvalet, şezlong, şemsiye, soyunma kabini ve benzeri olanakları ücret karşılığında sunuyor.

8. Ağva Plajı - Şile

AğvaPlajlar

Şile’nin en popüler plajlarından biri olan Ağva Plajı, İstanbul’dan uzaklaşmadan denize girmek ya da deniz kıyısında keyifli vakit geçirmek isteyenler için ideal bir destinasyon seçeneği. Uzunluğu 2,5 kilometreye ulaşan bu

Ağva’nın merkezinde bulunan halk plajı, 2,5 kilometrelik sahil şeridiyle oldukça büyük bir alana sahip. Ancak buna rağmen hafta sonlarında bir hayli kalabalık olabiliyor. Şezlong ve şemsiye kiralama ile duş ve tuvaleti kullanma gibi olanakları bulunan plajın cankurtaran hizmeti de var. Ancak denizin dalgalı olduğu günlerde çocuklu ailelerin ve iyi yüzme bilmeyen kişilerin çok dikkatli olması gerekiyor. Ağva Plajı’nın çevresinde büfe, market ve restoran gibi işletmeler de mevcut. Ayrıca, plajın ardında kalan yeşil alanlarda piknik yapılabiliyor.

9. Kumbaba Plajı - Şile

ŞilePlajlar

İstanbul’un Şile ilçesinde yer alan en popüler ve önemli plajlardan biri olan Kumbaba Plajı’na, Şile’nin merkezine gelmeden sola doğru sapıp dere yolunu birkaç kilometre boyunca takip ettiğiniz takdirde ulaşım sağlayabiliyorsunuz

İsmini içinde bulunduğu mahalleden ve aynı adı taşıyan tepeden alan Kumbaba Plajı, kırmızı ve turuncu renkli kumlarla bezeli. Demir-bakır alaşımlı bu kum türü, Bizans döneminden beri şifalı olarak kabul ediliyor. Ücretsiz şekilde giriş yapabileceğiniz Kumbaba Plajı’nda duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi olanaklar mevcut. Plajın çevresinde büfe ve kafeterya gibi işletmelerin yanı sıra, bir kamping alanı da bulunuyor. Ayrıca, Şile Belediyesi’nin elli yılı aşkın süredir sürdürdüğü bir gelenek sayesinde, plaja otantik sallara binerek ulaşım sağlamak da mümkün.

Kilimli Koyu - Şile

ŞilePlajlar

İstanbul’un Şile ilçesine bağlı turistik bir semt olan Ağva, birbirinden ilgi çekici ve doğal güzellikleriyle ön plana çıkan durağa da ev sahipliği yapıyor. Ağva’nın doğa tutkunları tarafından en çok ilgi

Ağva’nın kamp tutkunları tarafından en çok ziyaret edilen duraklarından biri olan Kilimli Koyu, muhteşem bir doğaya ev sahipliği yapıyor. Uzun yıllar içinde oluşmuş kayaların şekilleri ve denizin göz alıcı rengi, bu bölgenin doğa fotoğrafçıları tarafından da sık sık ziyaret edilmesine sebep oluyor. Kilimli Koyu’nda bir restoran ile tuvalet ve otopark gibi hizmetleri ücretli şekilde sunan tesisler mevcut. Havanın rüzgarsız olduğu günlerde buradan denize girmek gerçekten çok keyifli oluyor.

Tırmata Beach - Sarıyer

KilyosPlajlar

İstanbul’un Sarıyer ilçesi sınırlarında bulunan Kilyos semti, eşsiz Karadeniz manzarası ve keyifli plajlarıyla kentin göbeğinde yaz tatili atmosferini yakalamak isteyenler için ideal bir adres. Keza bu sebeple Kilyos ve civarında

Şile’deki duraklarımızı bitirdiğimize göre, bir sonraki adresimiz Kilyos ve çevresi. Sarıyer’e bağlı bir semt olan Kilyos’ta da denize girmek için tercih edebileceğiniz çok sayıda plaj seçeneği bulunuyor. Ancak bunların neredeyse tamamı ücretli. yılında açılan Tırmata Beach de en popüler seçenekler arasında. 6 dönümlük çim alanı ve keyifli bir kumsalı bulunan işletmede giriş ücretlerine şezlong, şemsiye, kabin, duş, tuvalet ve otopark kullanımı dahil. Yeme içme ihtiyaçları restorandan karşılanabiliyor. İşletmeye giden yol artık tümüyle asfaltlandığı için ulaşım sağlamak da oldukça kolay.

Milyon Beach Kilyos - Sarıyer

KilyosPlajlar

Bir Milyon Yapım işletmesi olan Milyon Beach Kilyos, İstanbul’un Sarıyer ilçesi sınırları içinde yer alan Kilyos beldesinin en popüler plajlarından biri. yılından beri ziyaretçilerini ağırlayan bu ücretli işletme, kent

Milyon Yapım’a ait bir işletme olan Milyon Beach Kilyos, hem kişi kapasiteli restoranı hem de kumlarla bezeli plajı sayesinde yılından beri yoğun ilgi görüyor. Evcil hayvanlara da kapısı açık olan işletmenin menüsü oldukça zengin. Şezlong ve şemsiye kiralama, duş ve tuvalet, cankurtaran ve otopark gibi olanaklar da elbette mevcut. Girişler ücretli. İşletme rezervasyon kabul ediyor.

Uzunya Beach - Sarıyer

SarıyerPlajlar

İstanbul’da denize girmek için ziyaret edebileceğiniz en popüler semtlerden biri, elbette Kilyos. Yalnızca Kilyos’un içinde değil, civarında da çeşitli plaj ve beach club seçenekleri yer alıyor. Bunlardan biri de Sarıyer’in

Sarıyer’in merkezinden Kilyos’a doğru ilerlerken, Kilyos’a gelmeden önce karşınıza Demirciköy tabelası çıkacak. Bu tabelayı takip edip meydanın sağ tarafından ilerlediğinizde Uzunya Beach’e ulaşabiliyorsunuz. İstanbul’un göbeğinde bir tatil köyü atmosferi sunan Uzunya Beach’in plajı yalnızca yaz sezonunda hizmet veriyor. yılında açılan restoran kısmı ise tüm yıl boyunca ile saatleri arasında açık. Tertemiz bir denize ev sahipliği yapan plaj, size eşsiz Karadeniz manzaraları sunuyor.

Suma Beach - Sarıyer

KilyosPlajlar

İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı Kilyos beldesi, kent sınırlarından çıkmadan denize girmek isteyenler için çok sayıda beach club seçeneği sunuyor. Söz konusu işletmelerin her birinin giriş ücreti, fiyatlandırma politikası ve konsepti

yılında kendine has konseptiyle yenilenen Suma Beach, elektronik müzik partileriyle ve DJ performanslarıyla ün salmış bir işletme. Ziyaretçi yorumlarına bakılırsa ücretler biraz yüksek bulunuyor. Ancak yine de son derece popüler. Son derece büyük bir arazinin üzerine kurulu olan işletmenin metre uzunluğunda bir kum plajı ve metrekarelik bir restoranı mevcut. Girişte damsız girilmez kuralı uygulanıyor ve evcil hayvanlar da kabul ediliyor. Suma Beach’in konsepti ve olanaklarıyla bir tatil köyünü andırdığını da söylemek mümkün aslında. Standart hizmetlerin yanı sıra, işletmenin son derece zengin bir menüsü ve hem dinlenme hem eğlence alanları bulunuyor.

BURC Beach Kilyos - Sarıyer

KilyosPlajlar

yılından beri ziyaretçilerini ağırlayan BURC Beach Kilyos, Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından kurulmuş bir plaj işletmesi. İşletmeden elde edilen tüm gelirler de Boğaziçi Üniversitesi’ne destek amaçlı kullanılıyor. Boğaziçi Üniversitesi

Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği tarafından Boğaziçi Üniversitesi’ne gelir sağlamak amacıyla yılında kurulan BURC Beach Kilyos, Kilyos’taki beach club’lara kıyasla görece daha uygun fiyatlı bir seçenek. Kumlarla bezeli plajı, metrekarelik güneşlenme terası, kişi kapasiteli kafeteryası, food curt bölümü, otoparkı, şezlong ve şemsiye kiralama hizmeti, duşları ve soyunma kabinleri bulunuyor. Giriş ücretleri BÜMED üyeleri, öğrenciler ve misafirler için farklı şekilde belirlenmiş. Hafta içi ve hafta sonu da farklı ücretlendirme uygulanıyor. Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nün içinde bulunan işletme, haftanın her günü ile saatleri arasında hizmet veriyor.

Baykuş Plajı - Sarıyer

KilyosPlajlar

İstanbul sınırlarından çıkmadan denize girmek ve yaz tatili atmosferini yakalamak istiyorsanız, rotanızı çevirebileceğiniz en cazip semtlerden biri Sarıyer ilçesinin sınırları içinde bulunan Kilyos. Kilyos’ta farklı eğlence anlayışlarına ve bütçe aralıklarına

Baykuş Plajı da Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin bünyesinde bulunan ve gelirleri üniversiteye destek amaçlı kullanılan bir işletme. MSGSÜ öğrencilerine ve diğer üniversitelerin öğrencilerine indirimli fiyat tarifesi uyguluyor. metrekarelik güneşlenme terası ve kişi kapasiteli kafeteryası bulunan Baykuş Plajı’nda giriş ücretine şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi olanaklar dahil. Ayrıca, burada yine ücret karşılığında çadır kampı da yapılabiliyor. Ücretler hafta içi ve hafta sonu farklılık gösteriyor.

Kısırkaya Plajı - Sarıyer

KilyosPlajlar

İstanbul sınırlarından çıkmadan denize girebileceğiniz bir plaj arıyorsanız; önünüzdeki destinasyon seçeneklerinin arasında Şile, Ağva, Kilyos, Riva, Silivri ve Çatalca gibi yerler var. Sarıyer ilçesine bağlı bir belde olan Kilyos’ta tercih

Kilyos’ta ücretsiz plaj bulmak çok zor, ancak Kısırkaya Plajı bu açıdan güzel bir seçenek. Kilyos’un kuzeyinde kalan Kısırkaya Köyü’nün sınırları içinde yer alan bu plaj hem ücretsiz hem de giriş çıkış saati sınırlaması yok. yılından beri plajda İBB tarafından sağlanmış duş ve tuvalet imkanı da bulunuyor. Kısırkaya Plajı’nda deniz hem sığ hem de kum tabanlı. Ancak buradaki en büyük tehlike, akıntının dibe çekmesi. Cankurtaran elbette var. Ancak denizin dalgalı olduğu günlerde dikkatli olunması gerekiyor.

Riva Plajı - Beykoz

RivaPlajlar

İstanbul’un Beykoz ilçesinin Riva semtinde bulunan ve Beykoz Belediyesi tarafından halkın hizmetine açılan Riva Plajı, ücretli bir işletme. Ancak hem giriş ücretleri hem de tesiste sunulan hizmet ve ürünler oldukça

Geçelim Beykoz’a! Beykoz Belediyesi tarafından açılan ve ilçe merkezine yaklaşık 20 kilometre mesafede bulunan Riva Plajı’na girişler ücretli. Ancak son derece uygun bir fiyatlandırma politikasından söz ediyoruz. Plajda duş, tuvalet, soyunma kabini ve kafeterya gibi temel olanaklar yer alıyor. Karadeniz’e kıyısı olan tüm plajlar gibi, Riva Plajı’nın denizi de rüzgarlı günlerde dalgalı ve bulanık olabiliyor. Bu nedenle ziyaretinizi planlamadan önce hava durumunu kontrol etmenizi öneririz.

Poyrazköy Plajı - Beykoz

BeykozPlajlar

İstanbul’un Beykoz ilçesi sınırları içinde yer alan Poyrazköy Plajı, Anadolu yakasında denize girmek ve tatil atmosferini yaşamak için tercih edebileceğiniz plajlardan biri. Plaja ulaşım sağlamak için Beykoz’un merkezini geçtikten sonra

Beykoz’un merkezine 13 kilometre uzaklıkta yer alan Poyrazköy Plajı’na girişler ücretsiz. Ancak plajda şezlong ve şemsiye kiralamak için ekstra ücret ödemeniz gerekiyor. Poyrazköy’ün sevimli sahil kasabası atmosferi sayesinde burada şehrin gürültüsünden uzaklaşmak ve biraz kafa dinlemek mümkün. Plajın çevresinde küçük kafeteryalar ve restoranlar bulunduğu için, yeme içme ihtiyaçları da kolayca karşılanabiliyor. Ancak Poyrazköy’ün, ismini maruz kaldığı şiddetli rüzgarlardan aldığını da vurgulamak gerek. Bu nedenle burada denize girmek için havanın mümkün olduğunca durgun olduğu günlerden birini seçmenizi tavsiye ederiz.

Yalıköy Plajı - Çatalca

ÇatalcaPlajlar

İstanbul’da ikamet eden, ancak yaz sezonunda tatile çıkma fırsatı bulamayanlar için; kent sınırları içinde yer alan Karadeniz kıyıları oldukça ideal alternatifler oluşturuyor. Riva, Kilyos ve Ağva gibi duraklar; İstanbul’da kalıp

Bir sonraki durağımız, Çatalca. Çatalca’nın merkezine 50 kilometre uzaklıkta olan ve neredeyse Kırklareli il sınırıyla yan yana duran Yalıköy Plajı, ücretsiz bir plaj. Ancak şezlong ve şemsiye kiralamak ücrete tabi. Bu plaj, listemizdeki en dalgalı denizlerden birine sahip. Cankurtaranlar görev yapıyor, ancak rüzgarın şiddeti arttığı takdirde zaten denize girmek yasaklanıyor. Bu sebeple önceden hava durumunu kontrol etmek oldukça önemli. Plaj kumlarla bezeli, ancak deniz kenarında küçük çakıl taşları bulunuyor. Ayrıca, bu bölgede deniz çok hızlı bir şekilde derinleşiyor.

Evcik Plajı - Çatalca

ÇatalcaPlajlar

İstanbul’un Çatalca ilçesinin sınırları içinde denize girmek için tercih edebileceğiniz çok sayıda plaj var ve bunlardan biri de Evcik Plajı. Çatalca’nın merkezine 35 kilometre uzaklıkta yer alan bu plaj, Karadeniz’e

Evcik Plajı, Çatalca’nın en tenha ve sakin plajlarından biri. Bunun ilk sebebi, burada herhangi bir tesis ya da işletme olmaması. Dolayısıyla girişler ücretsiz, ancak duş veya tuvalet gibi olanaklar da yok. Plajın çok yakınında Anastasius Surları ve Georgios Kilisesi bulunduğu için, bu bölge tarih meraklıları tarafından da sık sık ziyaret ediliyor. Burada doğal güzellikler de son derece zengin. Hatta plajda dönem dönem çadırla ya da karavanla kamp yapanlar da oluyor. Ne var ki, özellikle yaz sezonu boyunca sivrisineklerin de bir probleme dönüştüğünü vurgulamak gerek. Ayrıca, burada cankurtaran hizmeti de bulunmadığı için, rüzgarlı günlerde denize girerken çok dikkatli olunması gerekiyor.

Ormanlı Plajı - Çatalca

ÇatalcaPlajlar

İstanbul’un Çatalca ilçesinin Ormanlı Köyü sınırları içinde bulunan Ormanlı Plajı, sessiz ve sakin bir atmosferde denize girmek isteyenler için ideal duraklardan biri olabilir. Ormanlı Köyü, adından da anlaşılabileceği üzere, yemyeşil

Çatalca’nın Ormanlı Köyü’nde yer alan Ormanlı Plajı da aslında Evcik Plajı’na çok benzer koşullara sahip. Bu plaj da son derece tenha ve sakin. Sivrisinek problemi burada da söz konusu. Ancak Evcik Plajı’ndan farklı olarak, Ormanlı Plajı’nın çevresinde küçük ve derme çatma işletmeler var. Burada ücret karşılığında duşu ya da tuvaleti kullanabiliyorsunuz. Ormanlı Plajı’nın en avantajlı özelliklerinden biri, yemyeşil bir doğaya ev sahipliği yapması. Zaten köyün ismi de buradan geliyor. Plajda kamp yapmak mümkün. Ancak köy merkezi ile plajın arasındaki mesafe de az olmadığı için, tüm ihtiyaçlarınızı önceden temin etmenizi tavsiye ederiz.

Semizkum Mocamp - Silivri

SilivriPlajlar

İstanbul’un Silivri ilçesi sınırları içinde yer alan Semizkum Mocamp, İstanbul’un merkezine yakın bir kamp alanı ve plaj arayanlar için uygun seçeneklerden biri. İşletmenin hem metre uzunluğunda bir kumsalı hem

Silivri’de bulunan bir çadır ve karavan kamping işletmesi olan Semizkum Mocamp’in yaklaşık metre uzunluğunda bir kumluk plajı var. Plaj bölümünde bin adet şezlong ve şemsiye, yüzen iskele ve ahşap piknik masaları da yer alıyor. Burada deniz hemen derinleşmediği için, çocuklu aileler için de güvenli bir ortam söz konusu. Ayrıca, Semizkum Mocamp çatısı altında kendi çadırınızla veya karavanınızla konaklayabiliyor, arzu ederseniz işletmenin çadırlarını, karavanlarını ya da bungalovlarını da kiralayabiliyorsunuz. Kamp alanı da olanaklar bakımından oldukça zengin. Çamaşırhane, bulaşıkhane, kablosuz internet, duş, tuvalet, oyun ve spor alanları, market, manav, kafeterya ve restoran bölümleri bulunuyor.

Yörükali Plajı - Büyükada

BüyükadaPlajlar

İstanbul sınırlarından çıkmadan yaz tatili atmosferini yaşamanın ve biraz kafa dinlemenin en cazip adreslerinden biri, elbette ki Adalar. Adalar’ın, diğer ismiyle Prens Adaları’nın her biri birbirinden etkileyici doğal güzelliklerle ve

Prens Adaları’nda da ziyaret edebileceğiniz birbirinden keyifli plajlar var elbette. Dilerseniz, önce Büyükada’dan başlayalım. Büyükada’da yaklaşık kırk yıldır hizmet veren Yörükali Tesisleri’ne ait olan Yörükali Plajı, kumluk ve denizi sığ bir plaj. Tesiste konaklayan ziyaretçiler plaja ücret ödemeden girebiliyor. Ancak dışarıdan gelenler için giriş ücretli. Plaj, özellikle hafta sonları çok kalabalık olabiliyor. Tesisin içinde kafeterya, restoran, duş, tuvalet, soyunma kabini ve serpme kahvaltı gibi hizmetler sunuluyor. Tesise adanın merkezinden yaklaşık yarım saat yürüyerek ulaşabilir ya da işletmeye ait plaj motorlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

NakiBey Plajı - Büyükada

BüyükadaPlajlar

Büyükada’da yılından beri hizmet veren bir aile işletmesi olan NakiBey Plaj Tesisleri, uzun yıllardan beri adanın en popüler plajlarından biri haline gelmiş durumda. Hatta, bu plaj adadaki tek aile

Büyükada’da tercih edebileceğiniz bir diğer adres de yılından beri plaj ve konaklama hizmeti veren NakiBey Plajı Tesisleri. Tesise ait plaj, adanın tek aile plajı olma özelliğine sahip. Başka bir deyişle, burada “damsız” girilmez kuralı uygulanıyor. Girişler ücretli, ancak şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini kullanımı bu ücrete dahil. Tesise ait restoran, gün boyu plaj ziyaretçilerine de hizmet veriyor. NakiBey Plajı’na adanın merkezinden yaklaşık on beş dakika yürüyerek ulaşım sağlamak mümkün. Arzu ederseniz işletme yetkilileri sizi vapur iskelesinden tekneyle de alabiliyor.

Kınalıada Kumluk Plajı - Kınalıada

KınalıdaPlajlar

Prens Adaları, kendine has sessiz, sakin ve doğal güzelliklerle bezeli atmosferleri sayesinde İstanbul sakinlerine harika doğa kaçamakları yapma olanağı tanıyor. Adalar’ın her biri birbirinden güzel ve göz alıcı özelliklere sahip

Bir sonraki durağımız, Kınalıada. yılından beri hizmet veren Kınalıada Kumluk Plajı, ücretli bir plaj. Ancak giriş ücretine hem şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini kullanımı hem de vapur iskelesinden tekneyle plaja ulaşım sağlama hizmeti dahil. Elbette, arzu ederseniz ada merkezinden yürüyerek de plaja ulaşabiliyorsunuz. Bir aile plajı olan Kumluk Plajı, hafta içi ve hafta sonu farklı ücret tarifesi uyguluyor. Ancak plajın isminde kum sözcüğünün geçmesi sizi yanıltmasın. Kınalıada’nın genelinde olduğu gibi, bu plajda da taşlık bir sahil mevcut.

Noya Beach - Kınalıada

KınalıdaPlajlar

Kınalıada’da yer alan bir plaj işletmesi olan Noya Beach, özellikle son dönemlerde İstanbul sakinlerinin ilgisini çeken mekanlardan biri haline gelmiş durumda. Özellikle yaz tatiline çıkmaya vakit bulamayan ya da hafta

Kınalıada’nın özellikle son dönemlerde en dikkat çeken mekanlarından biri haline gelen Noya Beach’in kendine ait bir plajı ve havuzu mevcut. Ayazma Koyu’nda yer alan bu işletme, akşam saatlerinde de Yuka Beach Bar ile dans, müzik ve eğlence konseptli organizasyonlara sahne oluyor. Giriş ücretlerine duş, tuvalet, şezlong, şemsiye, soyunma kabini ve shuttle kullanımı dahil. Shuttle kullanmak istemezseniz plaja merkezden yaklaşık 20 dakika yürüyerek ya da elektrikli taksilere binerek de ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Saat civarında happy hour başladığı takdirde, giriş ücretleri kalkıyor. Bu durumda yalnızca içeceklerinizin ücretini ödemeniz yeterli oluyor.

Alman Koyu - Heybeliada

HeybeliadaPlajlar

Heybeliada’da denize girmek için tercih edebileceğiniz çok sayıda plaj ve koy alternatifi mevcut. Bunlardan biri de yıllardır birçok plaja kıyasla daha az bilinen ve bu sebeple nispeten bakir kalmış olan

Heybeliada’nın Alman Koyu, herkese uygun olmayacak bir seçenek. Çünkü adanın merkezinden koya ulaşmak için yaklaşık dakika yürümek gerekiyor. Elbette elektrikli taksi kullanmak da mümkün. Ancak koya giden yol çok dar ve dik bir patika olduğu için, dikkatli olunması şart. Ayrıca, koya inen merdiven kayalıkların içinde ve indiğinizde de büyük çakıl taşlarıyla karşılaşıyorsunuz. Taşlar kaygan ve keskin olduğu için, yanınızda mutlaka bir deniz ayakkabısı bulundurmanızı tavsiye ederiz. Koya giriş ücretli ama söz konusu ücret klasik beach club’lara kıyasla çok daha düşük. Ancak sunulan olanaklar da elbette daha sınırlı. Ücret karşılığında şezlong, şemsiye ve soyunma kabinini kullanabiliyorsunuz. Koyda duş bulunmuyor. Kafeterya bölümünde ise yiyecek içecek satışı yapılıyor.

Değirmenburnu Plajı - Heybeliada

HeybeliadaPlajlar

İstanbul’un Kabataş, Maltepe, Kartal, Bostancı, Avcılar ve Kadıköy gibi noktalarından vapur, motor ya da deniz otobüsü seferlerini kullanarak ulaşım sağlayabileceğiniz Heybeliada, içinde birçok doğal güzellik barındırıyor. Bunlardan biri de yaklaşık

Değirmenburnu Tabiat Parkı’nın içinde yer alan Değirmenburnu Plajı, taşlardan büyük ölçüde temizlenmiş olduğu için kumluk bir yapıya sahip. Tesisin içinde restoran, kafeterya, mini market, çocuk parkı ve piknik üniteleri gibi birçok bölüm yer alıyor. Plaja giriş ücretli. Ancak giriş ücretini ödedikten sonra hem şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabinlerini hem de piknik ünitelerini dilediğiniz şekilde kullanabiliyorsunuz. Değirmenburnu Plajı’na dışarıdan yiyecek içecek getirmek serbest. yaş çocuklardan ücret almayan işletme, yaş grubu çocuklara da %50 indirim uyguluyor.

Madam Martha Koyu - Burgazada

BurgazadaPlajlar

Burgazada hem atmosferi hem de doğal güzellikleri bakımından Prens Adaları’nın en sakin ve huzurlu üyelerinde biri. Madam Martha Koyu da uzun yıllardan beri Burgazada’nın denize girmek için en ideal noktalarından

Yıllar boyunca kamp tutkunlarının uğrak noktası olan Madam Martha Koyu, günümüzde de Burgazada’da denize girmek için tercih edebileceğiniz en ideal adreslerden biri. Ancak yılında burada kampçılara yönelik yapılan saldırı ve sonrasında gelişen tatsız olaylar neticesinde, yılından beri koyda kamp yapmak resmi olarak yasak. Bir süredir Madam Martha Koyu’nda ücretli olarak şezlong, şemsiye, duş ve tuvalet kullanımı imkanı sunan salaş bir işletme yer alıyor. Koya girişte ücret ödemenize gerek yok. Ancak bu tip olanaklar ücrete tabi. Madam Martha Koyu yapısı gereği rüzgarlardan çok etkilenmiyor. Fakat deniz taşlık olduğu için, yanınızda deniz ayakkabınızı götürmenizi öneririz.

Kumcağız Plajı - Kandıra/Kocaeli

KerpePlajlar

Kocaeli’nin Kandıra ilçesinin sınırları içindeki bir liman kasabası olan Kerpe’de bulunan Kumcağız Plajı, Kerpe’nin merkezine yaklaşık beş kilometre uzaklıkta. Kandıra’nın en güzel plajlarından biri olarak görülüyor ve uzunluğu yaklaşık

Kandıra’ya bağlı bir sahil kasabası olan Kerpe’de, Kefken ve Kumcağız sınırları arasında yer alan Kumcağız Plajı, ilçenin en güzel plajlarından biri. Özellikle Anadolu yakasında ikamet edenler için, bu plaj da ideal bir seçenek olabilir. Uzunluğu metre olan plajda otopark, tuvalet, duş, soyunma kabini, cankurtaran, gölgelik, güneşlenme alanı ve bisiklet park alanı gibi olanaklar da yer alıyor. Bu hizmetlerin tümü giriş ücretine tabi. Kumcağız Plajı kumluk ve denizi sığ olduğu için, çocuklu ailelere de hitap ediyor.

İtalyan Koyu - Keşan/Edirne

MecidiyePlajlar

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Mecidiye beldesinde bulunan İtalyan Koyu, hem doğal güzellikleriyle hem de ev sahipliği yaptığı tarihi değerlerle ün salmış bir yer. Keşan’ın merkezinden Saros Körfezi yönüne doğru giderken,

Son olarak, Avrupa yakasında ikamet eden kişiler için uygun olabilecek bir öneriyle bitirelim: Edirne’nin Keşan ilçesinin Mecidiye bölgesi sınırları içinde kalan İtalyan Koyu! İtalyan Koyu da yıllar boyunca bakir kalabilmiş ve genellikle kampçıları ağırlayan bir yerdi. yılı itibarıyla bir seneliğine bir işletmeye kiralandığı söyleniyor. Ancak bu durumun sürekliliği hakkında kesin bir bilgi mevcut değil. İtalyan Koyu’nda sürekli bir işletme bulunmadığı takdirde, burada duş, tuvalet ve benzeri olanaklar da yok. Ancak çevrede bulunan ücretli plaj işletmelerinden temel ihtiyaçlar karşılanabiliyor. Koyun en cazip özelliklerinden biri, Cenevizlilerden günümüze dek ulaşmış olan kale kalıntılarına ev sahipliği yapması. Kalıntıların bulunduğu yerden görülebilen panoramik koy manzarası da gerçekten nefes kesici. İtalyan Koyu’nda su, ağustos ayında bile her daim soğuk. Bu nedenle özellikle ılık suda yüzmek istemeyenler için cazip bir alternatif olabilir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası