siğil ilacı tavsiye / Siğile Ne İyi Gelir? Evde 10 Doğal Tedavi - Nefis Yemek Tarifleri

Siğil Ilacı Tavsiye

siğil ilacı tavsiye

Siğil ve Tedavisi

Siğil nedir?

HPV (Human Papilloma Virus) ile oluşan siğiller, bulaşıcı lezyonlardır. Kişiden kişiye temas yoluyla, havuz-sauna gibi ortak kullanım alanları ya da ortak kullanılan eşyalarla geçerler. İnsan vücuduna yerleşip, uzun bir kuluçka dönemi (ortalama ay) geçirdikten sonra vücudun herhangi bir yerinde çoğunlukla ten renginde, sert bir kabarıklık şeklinde ortaya çıkarlar.

Estetik açıdan kişileri olumsuz etkileyen ve mutsuz eden siğiller ilaçla tedavi edilemeyebilirler. Bu noktada kullanılan etkili yöntemlerin başında Elektrokoter, Kriyoterapi ve Radyofrekans tedavileri gelir. Bu tedaviler oldukça başarılı sonuçlar verirler.

Siğillerin ihmal edilmemesi, bir dermatoloji uzmanı tarafından muayene edilmeleri hem hastanın hem de hastanın etrafındaki kişilerin korunması açısından önemlidir.

Siğil neden olur?

Siğile neden olan virüs papiloma adında virüstür ve bu virüsün deriye temasıyla siğil oluşur. Hassaslaşan veya kesik oluşan üst deri (epidermik) dokular bu virüse karşı oldukça dayanıksızdır. Şeker hastalarında ve zayıf bağışıklık sistemine sahip kişilerde, özellikle çocuklarda oldukça sık siğil oluşumu görülür.

Siğil çeşitleri nelerdir?

Görüldüğü bölgeye ve etkisinin büyüklüğüne göre birçok siğil çeşidi vardır.

  1. Yaygın siğiller: Vücudun her yerinde görülebilir. En çok el ve ayak parmaklarında görülür. Tahriş olan deride kolaylıkla ortaya çıkabilir.

  2. Ayak tabanı siğilleri: Vücudun basıncı ile deri içine girmiş, yaygın siğiller gibi çıkıntılı değillerdir. Nasır gibi ağrıya sebep olduğu için, görüntü ve kliniği nedeniyle siğillerle karıştırılabilirler.

  3. Düz siğiller: Daha küçük ve düz siğillerdir. Daha çok yüzde, kasıklarda ve kollarda görülürler. Sayıları ’e ulaşabilir. Çapı daha küçük, açık kahverengi renkte veya deri renginde olabilir.

  4. İpliksi siğiller: İpliksi siğiller ağız, burun, boyun ya da çenede oluşurlar. Saplı ve ten renginde oldukları için et beniyle karıştırılabilirler.

  5. Periungual siğiller: Tırnak siğili olarak bilinirler. Eller ve ayaklarda tırnakların altında ya da çevresinde oluşabilirler. Tırnağın büyümesini, tırnağın şeklini kalıcı olarak etkileyebilirler.

  6. Genital siğiller: Kadınlarda ve erkeklerde genital bölgelerde görülür. Cinsel ilişki ile bulaşan genital siğiller özellikle kadınlarda daha yaygındır ve rahim ağzı kanserine dönüşme riski vardır. Bu nedenle genital siğillerin, acilen ve etkili bir şekilde tedavi edilmesi gerekir.

Siğil belirtileri nelerdir?

Siğiller genellikle oluştukları bölgeye göre farklı belirtiler gösterirler. Bazıları et benine benzerler, küçüktürler ve renkleri değişkenlik gösterebilir. Çoğu siğil türü oluşurken kızarıklık, deri dökülmesi ve kaşıntı gözlenir. Ayak tabanlarında siğil sert ve ağrılı olup nasıra benzer. Genital ve ağız bölgesinde oluşan siğillerde ise kanama gözükebilir. Dokunulduğunda ağrı veya acı hissedilebilir.

Siğil bulaşıcı mıdır?

Evet, bulaşıcıdır. Siğilin bulunduğu bölgeye göre bulaşma tehlikesi değişir. El, ayak siğilleri en az tehlikeli siğil çeşidiyken, makat ve genital bölge siğilleri en bulaşıcı formlardır. Genital bölgedeki siğile (kanser riski nedeniyle) dermatoloji uzman doktorlar tarafından mutlaka bakılmalıdır.

Siğiller tedavi edilmeli midir?

Çok küçük yaşlarda siğiller tedavi edilmeden zaman içerisinde kendiliğinden iyileşebilir. Ancak ağrılı ve hızlı çoğalan özellikle genital bölgedeki siğillerin tedavi edilmeleri gerekir.

Siğil nasıl tedavi edilir?

Siğil tedavisi öncelikle uzun sürecek ve sabır gerektiren bir süreçtir. Siğil tedavisinde ortaya çıkan lezyonlar yok edilir fakat tekrarlayabilir. Tedavi yapıldıktan sonraki 6 aylık süreç içinde hasta sürekli kontrole gelmelidir. Yeni çıkan siğiller gözlenmeli ve gerekli müdahalenin yapılması gerekir. 6 ay boyunca herhangi bir yeni siğil çıkmaması halinde sorun çözülmüş kabul edilir. Siğillerin oluşumu virüs kaynaklı oldukları için daha başarılı sonuçlar, bu süreçte bağışıklık sistemini güçlendirici omega-3, beta glukan, çinko, ekinezya gibi besin destekleriyle alınabilir.

Siğil tedavileri nelerdir?

  • Elektrokoter Tedavisi (Yakma): Elekrokoterizasyon yönteminde, yüksek frekanslı RF dalgalarla ani ısı verilerek lezyonlar yakılır. İşlemin ağrısız olması için lokal anestezi kullanılır. Yakılan yerler kabuklanarak, kendiliğinden iyileşme sürecine bırakılır. günlük bir iyileşme süreci genellikle yeterlidir.

  • Kriyoterapi (Dondurma): Siğilin üzerine sıvı nitrojen gazı ile dondurma işlemi uygulanır. Açık yara oluşmaz bu nedenle enfeksiyon riski taşımaz. günlük bir iyileşme süreci genellikle yeterlidir.

  • Lazerle Siğil Tedavisi: Lazer uygulamaları, kriyoterapi ve radyo frekans tedavilerine direnç gösteren siğillerde diğer bir tedavi seçeneğidir. günlük bir iyileşme süreci vardır. Özellikle ayak tabanı gibi derinin kalın olduğu bölgelerdeki dirençli siğillerde kullanılabilir.

  • Radyofrekans RF Tedavisi: Elekrokoterizasyon yöntemine benzeyen bu yöntemle çevre doku ısı etkisinden korunur, bu sebeple iyileşme daha kısa sürede gerçekleşir. günlük bir iyileşme süreci genellikle yeterlidir.

  • İlaçla Siğil Tedavisi: Salisilik asit, trikloro asetik asit kullanılabilir.

Siğil tedavisi ne kadar sürer?

Siğil tedavisi her seans lezyonların genişliğine göre ortalama 5 ila 20 dakika arasında sürebilir. Tam kür hastanın bağışıklık sistemine ve siğilin yapısı, derinliğine göre değişiklik gösterebilir.  Kimi zaman tek seans yeterli olurken bazı durumlarda da seansa ihtiyaç duyulabilir. Seans araları ortalama haftadır.

Siğil tedavisi fiyatları nedir?

Uygulanacak tedavi hastanın ihtiyacına göre belirleneceğinden, siğil tedavisi fiyatları uygulanan bölgeye göre değişiklik gösterebilir.

Siğil tedavisi için Dermatoloji Doktorlarımız Tuğba Türe ve Eda Tiftikçi neler diyor?

Bulaşıcı bir hastalık olduğu için en kısa zamanda uzman bir dermatoloji uzmanına başvurulması gerekir. Doktorlarımız sizleri bilgilendirmek amacıyla bu genel bilgileri sunmuştur ancak bu bilgiler herkes için aynı olmayabilir. Hangi tedavinin yapılacağı gibi konular için internetteki bilgilere güvenmemeniz önerilir. Birebir muayene ile kişiye en uygun tedavi protokolleri belirlenir. Detaylı bilgi ve randevu için Lotus Dermatoloji’yi arayabilirsiniz.

Siğil

Siğil

Siğiller, cildimizin üst tabakasına bir virüsün yerleşmesi sonucu ortaya çıkan, iyi huylu deri kabartılarıdır. Siğile neden olan virüslere HPV (human papillomavirus) denir. Bir şekilde cildinizde kesik ya da yaralanma olduğunda bu virüslerden birini kapma olasılığınız yükselir. Siğillerin çoğu zararsızdır ama virüs kaynaklı oldukları için son derece bulaşıcıdır. Siğile doğrudan temas etmek ya da siğile değen başka bir şeye temas etmek, virüsün yayılmasına neden olabilir. Ellerde, parmaklarda ve ayaklarda sık görülür.

Siğiller vücudun herhangi bir yerinde oluşabilir ve genellikle cilt renginde, sert ve pürüzlü olurlar. Öte yandan koyu renkte (kahverengi, gri-siyah), düz ve yumuşak siğil türleri de vardır. Örneğin ayak tabanındaki siğiller düz bir görünüme sahiptir ve nasırla karıştırılabilir. Bu tür siğiller yürüdükçe içe doğru itilip ağrı yapabilirler.

Hemen herkeste siğil çıkabilir ama bazı kişilerin siğile neden olan HPV virüsünü kapmaya daha yatkın olduğu düşünülür. Çocuklar, ergenlik çağındakiler, tırnaklarını yiyenler, tırnak etlerini koparanlar ve bağışıklık sistemi (vücudun savunma mekanizması) zayıf olan kişilerde siğil oluşması riski daha yüksektir.

Çocuklarda siğil çıktığında, herhangi bir tedaviye gerek kalmadan siğillerin kendi kendine geçtiğine sık şahit olunur. Ancak çocuktaki siğil giderek çoğalan, acı veren veya rahatsız eden bir siğilse, mutlaka bir cilt uzmanı tarafından tedavi edilmelidir.

Siğil Neden Çıkar?

HPV (human papillomavirus) adlı virüs siğillerin ana nedenidir. Siğile neden olan bu virüsü kapmak, cildinizde kesik ya da sıyrık olduğunda daha kolaydır. Çocukların sık sık kendilerini yaraladıkları düşünülürse, bu durum neden çoğu çocukta siğil şikayetine rastlandığını da açıklamış olur. Ayrıca vücudun sık sık traş edilen bölgelerinde de, örneğin erkeklerin yüzünde ve kadınların bacaklarında siğil çıkma olasılığı yüksektir. Vücudunuzun herhangi bir yerinde çıkan siğil, vücudun başka bir yerine sıçrayabilir.

Bir kişinin vücudundaki siğile dokunmakla hemen siğil virüsü kapma ihtimali düşüktür ama hiç yoktur denilemez. Siğil virüsleri daha çok ıslak ve nemli yerleri severler. Bu nedenle örneğin havlu ya da terlik gibi neme uzak olmayan eşyaların ortak kullanımı, siğil virüsünün yayılmasını kolaylaştırır.

Öte yandan bazı kişilerin vücudu siğil virüslerine karşı daha dirençlidir, bağışıklık sistemi vücudu korur ve bu kişiler virüsü kolay kolay kapmazlar. Tabii bu durumun tam tersi de geçerlidir. Virüse karşı bünyesi daha az direnç gösterenler, bu virüsü çok çabuk alırlar.

Virüsün bulaşmasında risk oluşturan durumları, virüsün vücuda girmesine neden olabilecek koşulları:

  • Alerjik bünyeye sahip olmak
  • Bağışıklık sistemini zayıf düşüren hastalıklar veya ilaçlar
  • Cinsel temas (genital bölge siğilleri temas yoluyla kolayca bulaşabilirler)
  • Deride kesik ve yaralar (virüsün yerleşmesini kolaylaştırır)
  • Havuz kenarı, hamam, kaplıca, banyo, duş, tuvalet gibi ortak kullanılan sıcak ve ıslak ortamlar
  • Hijyen koşullarına özen gösterilmeyen kuaförler, güzellik salonları
  • Ortak kullanılan ve siğile temas etmiş olabilecek havlu, bornoz, terlik, ayakkabı vb eşyalar
  • Cildin sık tıraş edilen bölgeleri (kesiklerin oluşması ve virüse kapı açılması ihtimali yükselir)
  • Siğile doğrudan temas etmek
  • Tırnak yeme alışkanlığı
  • Yorgunluk, uykusuzluk, stres, kötü beslenme, diyet, kansızlık benzeri nedenlerle vücudun zayıf düşmesi

Siğil Tedavisi

Siğil tedavisi doğrudan HPV virüsüne yönelik değildir. Tedaviler sadece ciltteki siğillerin yok edilmesini amaçlar. Salisilik asit içeren siğil ilaçları, doktor tarafından uygulanan koter ile yakma (elektrokoterizasyon), dondurma (kriyoterapi) ve lazer tedavisi gibi cerrahi yöntemler, siğillerden kurtulmak için başlıca yöntemler arasındadır.

Ancak genital bölgedeki siğiller için kendi kendine tedavi yöntemleri yerine bir uzmana başvurulması önerilir.

Bazı kişilerin vücudunda tedavinin ardından yeniden siğil çıkabilir. Bazı kişilerde ise bir kez siğil çıktıktan sonra virüs uyku durumunda kalır ve siğiller tekrarlamaz. Siğil tedavisinde, siğillerin yok edilmesinin yanı sıra bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi üzerinde de durulmalıdır.

 

Siğiller kendiliğinden iyileşir mi? Tedavi yöntemleri nelerdir?

Siğiller; insan vücudunun hemen hemen her yerinde ortaya çıkabilen, hpv’nin (human papilloma virüs) neden olduğu, deri üzerinde kabarcık şeklinde oluşan enfeksiyondur. Kişiden kişiye cilt teması ve eşyaların ortak kullanımı ile kolayca bulaşabilen bir hastalıktır. Oluştuğu bölge ve türlerine göre farklılık göstermektedir. El ve ayaklarda çıkan siğillere basit siğiller, genital bölgede oluşan siğillere de genital siğil adı verilmektedir. Siğillerin oluşumuna HPV adı verilen virüsler sebep olmaktadır, fakat hpv virüsü ile bulaş halinde olmuş her bireyde siğil oluşmamaktadır. Çünkü hpv virüsü temas yoluyla bulaşabilen bir virüs çeşididir. Bu yazımızda siğiller kendiliğinden iyileşir mi, siğiller tedavi edilmezse ne olur, siğillerin tedavi yöntemleri nelerdir, siğillerin bitkisel tedavisi yapılır mı ve siğiller tamamen iyileşir mi sorularına cevaplar vereceğiz.

Siğiller kendiliğinden iyileşir mi?

Siğillerin geneline bakıldığında kendiliğinden geçmesi gibi bir durum söz konusu değildir. El ve ayakta oluşan basit siğiller kendiliğinden iyileşebilir. Fakat genital bölgede çıkan siğiller tedavi olmayıp kendiliğinden iyileşmesini beklemek yanlıştır. Genital bölge siğilleri bulaş riskini daha da arttırmakta, kişinin cinsel yaşamını olumsuz etkilemektedir. Siğiller mutlaka tedavi edilmelidir. Siğiller tedavi edilmediğinde bulaşma riski artabilen bir enfeksiyondur.

Siğil tedavisi bitkisel yollarla yapılır mı?

Siğillere neden olan hpv virüsü bitkisel yollarla yapılabilen tedavilerle geçmesi mümkün olmayan bir enfeksiyondur. Siğil tedavisi için birçok kişi internet ortamında doğal ve bitkisel olan siğil tedavilerini araştırmakta ve çözümü bunlarda aramaktadırlar. Siğillerin bitkisel yollarla geçmesi mümkün değildir, cerrahi tedavi ile tedavi edilmelidir.

Siğiller tedavi edilmezse ne olur?

Siğiller tedavi edilmezse zaman geçtikçe bir yerde oluşan siğil vücudun diğer yerlerinde de olabilir. Kişi kendinde olan siğilin başkasına bulaşma riskini arttırabilir. Tedavi edilmediğinde kişinin estetik görünümü yok olmakta ve yaşamı olumsuz etkilenmektedir. Diğer siğil türlerinden daha riskli olan genital bölge siğilleri tedavi edilmediğinde özellikle kadınlarda ilerledikçe rahim ağzı kanserine neden olabilmektedir.

Siğil tedavisi yöntemleri nelerdir?

Siğiller cerrahi ve lazer yöntemi ile tedavi edilmektedir. Lazerle siğil tedavisi yöntemi ile siğiller ağrı ve acı gösterilmeden ortadan kalkmaktadır. Lazer ile tedavide kesi yapılmadığı için hastanın iyileşme süreci daha kısa olmaktadır, kişi günlük yaşamına hemen dönebilmektedir. Lazerle siğil tedavisinin nasıl yapıldığı ve avantajları hakkında ayrıntılı bilgi almak için lazerle siğil tedavisi nasıl yapılır yazımızı okuyabilirsiniz. Cerrahi tedavide kesi yapıldığı için ufak çaplı ağrılar oluşabilmektedir. Lazer ile tedaviye göre iyileşme süreci daha uzundur.

Siğiller tamamen iyileşir mi?

Siğiller tedavi edildikten sonra tekrar edebilir ve tamamen iyileşmeleri mümkün olmayabilir. Fakat tekrar etmemesi için düzenli olarak kontrole gidilmelidir.

Siğil tedavisi fiyatları ne kadar?

Siğil tedavisi fiyatları siğilin oluştuğu bölgeye ve tedavi yöntemine göre farklılık göstermektedir. Yapılan muayene sonrası uygulanacak tedavinin belirlenmesinin ardından fiyatlar belirlenmektedir. Siğil tedavisi fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiyi hastanemiz genel cerrahi bölümünden öğrenebilirsiniz.

Kişilerin ciltlerinde ortaya çıkan ve zaman zaman sosyal yaşamı olumsuz etkileyen siğil, mukoza ve cilt arasında meydana gelen lezyonların sonucunda ortaya çıkar. Genel olarak iyi huylu olması ile bilinen siğillere HPV virüslerinin neden olduğu da bilimsel araştırmalar sonucunda saptanmıştır.

Siğilleri oluşturan HPV virüsleri temas yoluyla bulaşmaktadır. Dolayısıyla böyle bir rahatsızlığı olan kişilerin siğillerine dokunmaktan kaçınmak kişileri koruyacaktır. Bu noktada siğil sorunu yaşayan kişiler mutlaka uzman doktora başvurmalı ve gerekli tedaviyi almalıdır.

Bazı HPV virüsleri zor tedavi edilse de bir kısmı kendi kendisine geçip, yok olma eğiliminde olabilir. ’den fazla siğil türü bulunmaktadır ve test yaptırmadan kendinizde bulunan siğilin durumunu öğrenmeniz mümkün değildir. Bu nedenle cildiye ya da genel cerrahi bölümlerine başvurarak net sonuçlar elde edebilirsiniz.

Siğil tedavisinde yanlış bilinenler nelerdir?

Siğiller genellikle iyi huyludurlar ve çıktıkları bölgeye göre de tedavi uygulanır. Bu bağlamda çok dikkatli davranılmalı ve mutlaka doktor tavsiyesi ışığında hareket edilmelidir. Ancak halk arasında bir takım tedavi yöntemleri bulunmaktadır ve hekimsiz bir çözüm için bu yollar araştırılmakta ve uygulanmaktadır. Sayacağımız bu yolların bilimsel gerçekliği bulunmamakla birlikte uygulanması da tavsiye edilmemektedir.

Karbonatla Siğil Tedavisi

Karbonatla siğil tedavisinde suda çözdürülen karbonat siğilin üzerine sürülür ve kuruyana kadar beklenir. Siğilin cilt üzerinden kaybolması ile birlikte bu tedaviye de son verilir.

Domatesle Siğil Tedavisi

Domates ile de siğil tedavisi en çok aranan ve uygulanan alternatif yöntemler arasında yer almaktadır. Domatesi ortadan ikiye kesip, siğilin bulunduğu bölgeye sürerek sonuca ulaşmaya çalışan hastalar, siğilin ortadan kalkması ile birlikte bu tedaviye son verirler.

Bitkisel Siğil Tedavisi

Siğil tedavisi için birçok bitkinin bir araya getirilerek oluşturulduğu karışımlar mevcuttur. Bu karışımlar farklı maddelerin uyumu ile elde edilir. Bitkisel siğil tedavisinde birden çok formül bulunmaktadır.

Propolis ile Siğil Tedavisi

Arıların ürettiği propolis bugün birçok tedavi için kullanılmaktadır. Alternatif tıbbın yeni keşfettiği bir alan olan propolis, siğilli bölgeye sürülür. Üzeri pamuk ile kapatılan bölgeye günde iki kez uygulanır.

Siğil Tedavisinde Bilimsel Yöntemler

Siğilin iyileştirilmesi ve vücuttan atılması için bilimsel yöntemler daha kesin sonuç vermektedir. ’den fazla HPV virüs türünün bulunması alternatif tıbbın geçerliliğini kısıtlamaktadır. Hastanelerde soğuk yardımı ile uygulanan Kriyoterapi, derecede dondurulan lezyonun siğildeki hücreleri öldürmesi sonucunda başarıya ulaşır. Böyle bir tedavi yöntemi yüzde yüz başarı elde etmenizi sağlar.

Bir diğer yol ise koterizasyon tedavisidir. Bu da kriyoterapinin tam tersidir. Koterizasyonda ısı yardımı ile siğil yakılır ve vücuttan ayrılır. Dolayısıyla bu yöntem de kesin sonuç verir ve hayata kaldığınız yerden devam etmenizi sağlar.

Siğil, human papilloma virüsünün (HPV) neden olduğu bir deri büyümesi olarak tarif edilebilir. Genellikle ciltte küçük, pürüzlü, kabarık bir yumru olarak görünür. HPV insan bedenine geçtikten sonra vücudun herhangi bir yerinde bulunabilir.

Siğiller genellikle zararsız olarak bilinse de genital siğiller tedavi edilmezse hem bulaşıcı özellikleri sebebiyle yayılma tehlikesi oluşturur hem de ilerleyen süreçte kansere yol açan süreci başlatabilir. Siğillerin bazı türleri ağrılı olabilir ve cildin diğer bölgelerine yayılabilirler.

Siğil tedavisi birkaç farklı şekilde yapılabilir. Öncelikle bedenin önemli bölgelerinde görülen siğillere doktor tarafından kriyoterapi, elektrocerrahi, ameliyat ile çıkartma, lazer tedavisi uygulanabilir. Bu tedavi türlerinin hangisinin uygulanacağı da doktorun ve siğilin yerine göre değişir.

Siğil Kaç Günde Düşer?

Siğil tedavisi sonrasında düşmesi ve oluşturduğu yerin tamamen iyileşmesi belirli bir süreyi alabilir. Bu kriyoterapi sonrasında genellikle bir haftalık sürece tekabül etmektedir. Dondurma işlemi uygulanıyorsa da 2 ila 4 haftalık bir süreçte siğil bedenden tamamen ayrılır. Fakat bazı durumlarda seans tekrar edilmesi gerekebilir. Böylece siğilin düşmesi biraz zaman alabilir.

Siğil Ne Zaman İyileşir?

Siğil iyileşme zamanı kullanılan yönteme göre değişiklik gösterir.

Kriyoterapi: Cilt tipik olarak kriyoterapiden bir veya iki hafta sonra iyileşir.

Cerrahi çıkarma: Cilt genellikle cerrahi olarak çıkarıldıktan sonra birkaç gün ila bir hafta içinde iyileşir.

Elektrocerrahi: Cilt tipik olarak işlemden sonraki bir hafta ila 10 gün içinde iyileşir.

Lazer tedavisi: Lazer tedavisinden sonra iyileşme süresi değişebilir, ancak genellikle birkaç gün ila birkaç hafta içinde tamamlanır.

Siğil Tamamen Geçer mi?

Uygun tedavi ile siğiller tamamen kaybolabilir, ancak bu her zaman için geçerli olmayabilir. Bazı siğiller kalıcıdır ve birden fazla tedavi gerektirebilir veya başarılı bir tedaviden sonra bile tekrar ortaya çıkabilir. Bir siğilin tamamen kaybolup geri gelmeme olasılığı, siğilin türü, kullanılan tedavi yöntemi ve kişinin bağışıklık sistemi gibi birçok faktöre bağlıdır.

Siğil Tekrarlar mı?

Siğiller zaman zaman tekrarlama eğiliminde olabilirler. Bu durum pek çok faktörün bir araya gelmesi ile de olabilir, kişinin kendisi ile de gerçekleşebilir. Bazı insanlar, bağışıklık sistemleri veya altta yatan diğer tıbbi durumlar nedeniyle siğil geliştirmeye daha fazla eğilimli olabileceği yapılan araştırmalar sonucunda ortaya konmuştur.

Siğillerin tekrarlama riskini azaltmak için iyi hijyen uygulamak, siğillere dokunmaktan veya siğilleri sıyırmaktan kaçınmak ve etkilenen cildi temiz ve korumalı tutmak önemlidir.

Siğil Yayılır mı?

Siğiller tedavi edilmemesi durumunda yayılma eğilimi gösterebilir. HPV virüsünün bu tür bir etkisi bulunmaktadır. Hem kendi bedeninde hem de başka insanların bedenlerine bulaşarak yayılma etkisi gösterebilir.

Siğil Kaç Seansta Biter?

Siğilin düşeceği seans sayısı çeşitli faktörlere bağlıdır. Siğilin türü, kullanılan tedavi yöntemi, kişinin bağışıklığının durumu bu faktörler arasında yer almaktadır.

İstanbul Bağcılar’daki hastanemizde alanında uzman doktorlar ile siğil tedavisi imkânı sunmaktayız. Siğil tedavisi, siğil tedavisi yöntemleri ve siğil tedavisi fiyatları hakkında ayrıntılı bilgiyi hastanemiz genel cerrahi servisinde bulabilirsiniz. Siğil tedavisi hakkında merak ettiğiniz diğer konuları telefon numaramız ve whatsapp bilgi hattımızdan bize ulaşarak sorabilirsiniz.

SİĞİLLER

Siğil; Human papilloma virusu (HPV) -İnsan papilloma virusu- diye adlandırılan virusun derinin üst tabakasını enfekte etmesiyle oluşan iyi huylu deri büyümesidir. Daha çok el ve ayaklarda görülürse de tüm vücutta ortaya çıkabilir.

 

Hastalık nasıl oluşur?

 

Virus (İnsan papilloma virusu), siğillere neden olur. Siğile direkt temas ya da siğile temas eden bir şey ile temas sonrası oluşur. Deride oluşan kesik ya da yaralanma gibi travmalar bulaşmayı kolaylaştırır.

 

Siğil irsi midir?

 

Siğil mikrobik bir hastalık olup irsi değildir. Hastalığın bulaşmasında risk altında olanlar var mıdır?

Siğile temas eden herkes siğil bulaşmaya karşı risk altındadır fakat bazı kişilerde bulaş ihtimali daha yüksektir. Bunlar;

• Çocuklar ve gençler

• Tırnak yeme alışkanlığı olanlar

• Bağışıklık sistemi zayıf olanlardır.

 

Siğiller vücudumuzun hangi bölgelerinde yerleşirler?

 

Siğiller vücudumuzun farklı bölgelerinde yerleşerek farklı klinik şekillerde karşımıza gelebilir.

 

Verruka vulgaris:

Sık görülen olağan tip siğil

• Sıklıkla parmaklarda, tırnak çevresinde ve el sırtında görülür.

• Hastada genellikle deride yaralanma ve sıklıkla tırnak yeme alışkanlığı vardır.

• Deri renginde, pürtüklü yüzeyli ve bazen üzerinde siyah noktalanmaların da görülebildiği deri kabarıklıkları şeklinde karşımıza çıkar.

 

Ayak siğilleri (plantar verrü):

• Ayak tabında yerleşen siğiller bazen kümeli yerleşim gösterirken üzerinde siyah noktalanmalar da görülebilir.

• Siğiller bu bölgede kabarıklıklar oluşturmazlar, daha çok düz yüzeyli ve içe büyüme gösterir tarzda yerleşirler, nasırla karıştırılabilir.

• Hastada yürüme sırasında şiddetli ağrı oluşturabilir

 

Düz siğiller (plan verrüler):

• Her yerde görülebilmesine rağmen en sık yüzde yerleşir.

• Özellikler erkeklerde yüzde yerleşen siğiller traş nedeniyle hızla çevreye bulaşarak sayıları artar.

• Düz yüzeyli deriden hafif koyu renkte görülürler.

• Diğer bölgede görülen siğillere göre daha küçük yapıdadırlar.

 

Saplı siğiller (filiform verrü)

• Sıklıkla yüzde; ağız ve göz çevresinde yerleşirler. Dar taban üzerinde ince gövdeli ipliksi uzantılar şeklinde görülür. Hızla büyüyebilirler.

 

Tedavide neler yapılabilir?

 

• Siğilden şüphelendiğinizde kendinizi ve çevrenizi korumak için hemen dermatoloğunuza başvurunuz.

• Dermatologlar tedavide; siğilin etkeni olan HPV virusuna karşı etkili olan ajanlar ile dokuyu tahrip ederek iyileşmeyi sağlayan ajanlar ya da yöntemlerle tedavi planınızı yapacaklardır.

• Bu tedavi yöntemleri; hastanın yaşına, siğilin bulunduğu bölgeye, kalınlığına ve klinik tipine göre belirlenir.

• Başlıca tedavi yöntemleri yüzeysel uygulanan deri üst tabakasını eritici keratolitik ajanlar, soğuk tedavisi (kriyoterapi), siğil mikrobunu öldüren asitli solusyonlar dışında bazı durumlarda cerrahi yöntemlerde kullanılabilir.

• Çocuklarda bazı durumlarda herhangi bir tedaviye ihtiyaç olmadan yaklaşık 2 yıllık bir süre içinde kendiliğinden iyileşme gözlenebilir. Ancak tedavisiz bu dönmede hastalığın bulaşarak artabileceği unutulmamalıdır.

 

Siğillerden nasıl korunabilirim?

• Siğilinizi koparmayınız ya da çizmeyiniz

• Havuz gibi ortak kullanım alanlarında uygun ve kendi ayakkabılarınızı kullanınız

• Başkalarının siğiline temas etmeyiniz.

• Nemli ortamlar siğilin yayılmasını artırabileceği için özellikle ayak yerleşimli siğillerde ayaklarınızı kuru tutunuz.

 

seafoodplus.info

 


nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir