burgaz nereye bağlı / Burgaz Gezilecek Yerler Listesi

Burgaz Nereye Bağlı

burgaz nereye bağlı

Burgazada Gezilecek Yerler ve Gezi Rehberi

İstanbul’un gözdesi Prens Adalarının büyüklük açısından üçüncü olanı Burgazada, Adalar ilçesinin de bir mahallesi olarak geçer. Genişliği yaklaşık olarak 2 km olan Ada, yuvarlak biçimiyle diğerlerinden ayrılır. Şehrin en yakın kaçış noktası olarak kullanılan Adalar, İstanbul’u denizden seyretmek isteyenlerin uğrak yeridir. Bizans İmparatorluğu zamanında prens ve imparatorların sürgün yeri olarak kullanılan Adalar, o zamanlardan kalma isimleri olan “Prens Adaları” olarak da anılır.

Mistik bir havaya sahip olan Burgaz Adası, İstanbul’un ilk sanatoryumunun açıldığı yerdir. Fayton sesinin çınladığı sokaklarda denizin mavisi ve ormanın yeşili, kısa tatil için bu rotayı seçenleri haklı çıkartır. Kısaca İstanbul’un “Arka Bahçesi” olarak adlandırılan Adalar, günübirlik gezi isteyenler her zaman beklentilerinin ötesinde seçenekler sunar. Adanın hemen her yerine sinen sakinlik ve huzurlu atmosfer, romantik bir tatili özleyenler için de ideal fırsatlar sunuyor.

Burgazada Hakkında Bilgiler

Büyükada ve Heybeli’den sonra üçüncü en büyük ada olan Burgaz Adası; doğanın, temiz havanın, denizin ve sakinliğin keyfini sürmek isteyenler tarafından tercih edilir. yılında başlayan Adalar-İstanbul vapur seferleriyle birlikte yazlık evlerin yapılmaya başlanması sonrasında bölge tam bir sayfiye alanı olarak kullanılmış. O dönemlerde Adalar’a ilk yerleşenler sanatçılar ve yazarlar olmuş. Rumlar, Yahudiler ve Ermeniler evler yaptırmış ve aileleriyle burada yaşamaya başlamış. Ağaçlar dikilerek çevrenin güzelleşmesine katkı sağlanmış.

Burgazada Gezilecek Yerler

Burgazada Gezilecek Yerler

Burgaz Adası iskele meydanı çay bahçeleriyle bezelidir. Vapurdan inenler bir soluklanırken deniz nazır çayın ve sabah kahvaltısının tadını çıkarabilirler. Tarihi evlerle süslü sokaklarda yürüyüş yaparken sessizlik insanın içine işler. Nostaljik faytonlar eşliğinde yapılan ada turları arabanın olmadığı yerlerin insana ne kadar huzur verdiğinin de kanıtıdır. Küçük koyların bulunduğu ada denize girmek isteyenler için özel imkanlar sunar.

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Sait Faik Abasıyanık Müzesi

Hayatının bir bölümünü Burgaz’da geçiren Sait Faik, Ada ile bütünleşmiş Çağdaş Türk edebiyatının unutulmaz ismidir. yılları boyunca yaşadığı köşk bugün müze haline getirilmiştir ve ziyarete açıktır. Özellikle ailelerin çocuklarıyla birlikte geldiği müzede usta şair ve yazarın özel eşyalarının yanı sıra, kütüphanesi ve yazdığı eserlerin orijinal metinleri de görülebilir.

Aya Yani Kilisesi

Aya Yani Kilisesi Burgazada

yüzyılda Yahya Peygamber tarafından burada yaptırılan kilise, vapur iskeleye yaklaşırken dikkat çeker. ’te yaşanan büyük İstanbul depreminde büyük hasar gören bina, yılında onarılmış ve yeniden kullanıma açılmıştır. depreminde de ciddi şekilde zarar gören kilise, zengin ahşap işçiliğiyle ziyaretçilerini kendine hayran bırakır.

Bayrak Tepe

Bayrak Tepe Burgazada

Bayrak Tepe ya da İsa Tepesi diğer adaların manzarasını seyretmek için yürüyerek ya da faytonlarla çıkılan Bayrak Tepe, muhteşem bir manzaraya sahiptir. Sakinlik, huzur, manzara keyfi ve İstanbul’a aşık olmak isteyenler için mutlaka görülmesi gereken bir nokta olarak gösterilen alan, aynı zamanda yüzyılda kilise haline çevrilmiş bir manastıra da ev sahipliği yapar. Adanın tek tepesi olan bölgenin denizden yüksekliği metredir.

Kalpazankaya

Kalpazankaya Burgazada

Kalpazankaya, gün batımını seyretmek için gidilen en doğru adres olarak bilinen kayalıklar, eski dönemlerde sahte para basımının yapıldığı bir bölge olması sebebiyle bu ismi almış. Manzarayı ve gün batımını seyrederken yemek yemek isteyenler için burada bir restoran da hizmet vermektedir.

Burgazada’da Neler Yapılır

Burgazada’ya gidip de yapmadan dönmek olmaz dedirten alternatifler arasında;

  • Öğretmen evinin terasında çay keyfi
  • Bisiklet kiralayarak Adayı dolaşmak
  • Sahildeki restoranlarda balık yemek
  • Sokaklarda boş boş dolaşmak
  • Kalpazankaya’da denize girmek

Burgazada Kahvaltı Yerleri

Adada kahvaltı yapmak isteyenler için mekan önerileri ise şu şekilde;

Burgazada Otel ve Pansiyonlar

Burgaz Ada’da konaklamak için alternatifler sayısız denemez. Konumlarını birbirine yakın işletmeler Ada’da kalmak isteyen misafirleri ağırlar. Konaklamalı gezilerde rezervasyonların önceden planlanlamanız fiyat ve yer bulmak için avantajlı olacaktıfunduszeue.infoada yakınında yer alan diğer adalarda da konaklama yapabilirsiniz.

Villa Andrea

Villa Andrea; bahçesi ve dağa bakan manzarasıyla konaklama hizmeti veren pansiyonda her oda da balkon bulunmaktadır. Konukların konforu ön planda tutularak dekore edilen otelde odalara ilave yatak konulabilir.

Pyrgos Otel

Pyrgos Otel, denizin hemen yanı başında yer alan otel, muhteşem bir manzaraya sahiptir. Misafirlerini yılın günü ağırlayan otel konforuyla konaklama yapmak isteyen tatilcilere kaliteli hizmetler verir. Vapurdan indikten sonra yaklaşık olarak 10 dakika yürüdükten sonra otele ulaşmak mümkündür.

Burgaz Ada’da oteller ve pansiyonlar genel olarak oda+kahvaltı şeklinde hizmet verir. Temiz bir hava ve kuş cıvıltıları içinde uyanan misafirler kahvaltılarını yaptıktan sonra Adayı tanımak için turlara dahil olabilirler. Özel günlerden balayı çiftlerine, yıl dönümlerini kutlamak isteyenlerden sevgisini minik sürprizlerle göstermek isteyenlere kadar herkes Burgaz Ada’da özel deneyimler edinebilir. Ada’da sezona, konaklama tipine ve gün sayısına göre değişen fiyatlar kişi başı ve gecelik olarak 90 TL ila TL arasında değişebilir.

Burgazada Plajları

Özellikle denize girmek isteyenlerin uğrak yeri olan Adalar, plajlarıyla sıcak kumların ve denizin buluşmasını sağlar.

Kalpazankaya Plajı

Kalpazankaya Plajı BurgazadaKalpazankaya Plajı, el değmemiş bir koyda müşterilerine; şemsiye, şezlong, duş ve yemek servisi de dahil olmak üzere akla gelen her türlü hizmeti sunar.

Altı Numara Plajı

Altı Numara Plajı Burgazada

Altı Numara Plajı, sahili taş olduğu için denizi de temiz kalan Ada’da bu plaj iskeleye sadece 2 km uzaklıktadır. Yürüyerek, bisikletle ya da faytonla ulaşılan plaj girişi ücretsizdir ancak misafirler şemsiye ve şezlong için ücret ödemek zorundadır.

Burgazada Su Sporları Kulübü Plajı

Burgazada Su Sporları Kulübü Plaj

Ada’da yaşayan ailelerin özellikle çocuklarının yaz tatili boyunca su sporlarıyla uğraşması için özel hizmetler verir. Bu alan sadece üyelere özel kullanıma sahiptir.

Çamakya Plajı

Adanın arka kısmında yer alan plaja iskeleden en az 40 dakika uzaklıktadır. Gündüz saatlerinde aileler ve gece olunca da gençler tarafından tercih edilen adrese giriş ücretsizdir.

Madam Martha Koyu

Madam Martha Koyu Burgazada

Madam Martha Koyu, yaz ve kış ayları adada oturan Madam Martha’nın adı ölünce bu koya verilmiş. 12 ay boyunca hemen her gün denize giren kadın, Adayı ziyarete gelen herkesin ilgisini çekermiş. İskeleye sadece 2 km uzaklıktaki koy, aynı zamanda bir kamp alanı Burada gün boyu denize girmek isteyenlerin bölgeye yakın herhangi bir market ya da farklı bir hizmet alanı olmadığını bilmesi gerekiyor.

Burgazada Kamp Yapmak

Adada çadır yaparak kamp tatiline çıkmak isteyenler için en doğru seçenek Madam Martha koyudur. Burgaz’da bu alan dışında kamp yapmak için uygun başka bir adres bulunmaz.

Burgazada Nerede

Burgazada nereye bağlı ve nerede sorusu için, Ada bir mahalle olarak geçmekte ve Adalar ilçesi ve İstanbul ilinde yer almaktadır.

Burgazada’ya Nasıl Gidilir

İstanbul’un her iki yakasından da kısa bir vapur yolculuğuyla ulaşılabilecek olan Burgaz Adasına Bostancı, Kadıköy, Kartal ve Kabataş’tan gidilebilir. Anadolu Yakasından yarım saat ve Kabataş’tan 1 saat içinde varılacak olan Ada, özellikle bahar ve yaz aylarında hemen her gün yerli ve yabancı turistleri ağırlar.

Burgazada Vapur Saatleri

Şehir hatları, İDO, Mavi Marmara, Dentur ve Turyol’a ait araçlar seferlerini Kınalıada, Burgaz Adası, Heybeliada ve Büyükada şeklinde sürdürmektedir. Yaz ve kış tarifleri değişen ulaşım seçenekleri hafta içi ve hafta sonu saatlerinde de farklılık gösterebilir. Genel olarak bakıldığında ziyaretçiler hemen her yarım saatte bir Adalar’a gitmek için vesait bulabilirler. Programın dönüş saatlerine bakarak Ada’da geçirilecek zaman planlanabilir.

Burgaz Ada’ya neden gitmeliyim diye düşünenler; şehirden sıkıldıkları zaman, doğaya özlem duydukları zaman, fotoğraf çektirmek istedikleri zaman, güzel vakit geçirmek istedikleri zaman ya da sebepsiz yere sadece canları sıkıldığı için vapura atlayıp Adaları keşfe çıkabilir.

Burgazada Haritası ve Konumu

Adalar ilçesinde yer alan diğer adalar hakkında olan Heybeliada ve Büyükada yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Sizlerde gezilerinizi ve tecrübelerinizi yazımıza yorumda bulunarak bizlerle paylaşabilirsiniz.

Lüleburgaz Nerede, Hangi Şehirde

Kategori: Kırklareli / Nerede / Türkiye - viewsYorum Yazın

Lüleburgaz Nerede, Hangi Şehirde

Kırklareli iline bağlı bir ilçedir. İlçenin sınırları dâhilinde 6 belde, 30 köy bulunmaktadır. Lüleburgaz Kırklareli‘nin en büyük ve en gelişmiş bölgesidir.

Sanayisi bakımından Kırklareli’nin güneyinde yoğunlaşmıştır. İklimi genel olarak yazları sıcak ve kurak, kışları ise yağışlı ve soğuktur. Kışın balkanlardan gelen soğuk havalardan etkilenmektedir.

Cumhuriyet ile birlikte tarım, hayvancılık, ticaret ve sanayi gelişmiştir. Lüleburgaz’da uygun bir gelişme olanağı bularak ’li yıllarda Lüleburgaz’ı Türkiye’nin sanayi ve ticaret kenti durumuna getirmiştir. Kırklareli merkez, Lüleburgaz arası mesafe süre olarak yaklaşık 43 dakika sürmektedir. Lüleburgaz’ın soyadı ise kültür olarak anımsanmaktadır. Kültürel zenginlikleri yönünden oldukça gelişmiş bir ilçe ve yer olmaktadır.

Lüleburgaz Hangi Şehirde

Lüleburgaz Hangi Şehirde

Lüleburgaz Nerede

Lüleburgaz Nerede

Lüleburgaz

Lüleburgaz


Bu Yazıyı Paylaş!Paylaş!Tweetle!Google+!Pinterest!

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası