ya kahhar esması / El Kahhar Anlamı Ne Demek? Ya Kahhar Fazileti Nedir?

Ya Kahhar Esması

ya kahhar esması

El Kahhar Esması anlamı nedir? Allah’ın 99 ism-i şerifi Esmaül Hüsna olan Ya Kahhar ne demek, zikri, fazileti nedir, ne için okunur? Ebced değeri, zikir adedi ve günü. Ne için ve Ne zaman okunur?

El Kahhâr

Her şeye, her istediğini yapacak surette gücü ve kudreti yeten, her şeye galip gelen hakim olan ve düşmanlarını kahreden.

EL-KAHHAR isminin zikri ; Zikir saati Merih; Günü SALI&#;dır
Zikir saati ; Merih (Sabah güneş doğarken ve ikindi namazı sonrası. Gece okumalarında tam gece yarısı.)

El-Kahhâr Arapça Yazılışı

القهّار

Her şeye, her istediğini yapacak şekilde galip ve hakim olan

Ya Kahhar Anlamı

Yenilmeyen, daima  galip gelen, kudretinin karşısında her şeyi aciz bırakan anlamına gelir. Mutlak galip ve her an mağlup etmeye ve galip gelmeye muktedir olan, her şeye galip gelen, gücünün üstünde güç olmayan ve bütün düşmanlarını kahreden.

Düşmanlarını ezmekte, mazlumları korumakta ve masumları ezip haklarını gasp edenlerden geri alma konusunda  Allah&#;tan başka daha güçlü ve daha çabuk kimse yoktur. Kendisine yükselen sesleri işitir. Masumları ve mazlumları korur, ezdirmez.

 

ya_kahhar

Ya Kahhar isminin Özellikleri, Fazileti ve faydaları:

Cesur ve atılgan olmak için : Ya Kahhar celle celâlühû

  • KAHHAR ism-i şerifi,el-CEBBAR ve el-MÜNTEKİM isimleri gibi, Allah (c.c)’nın kahredici isimlerindendir. Düşmanlar ve intikam almak için üzerlerine okunur. Kahredici isimlerin başında gelen bir isimdir.
  • Kötü yollara düşen, her gün kere &#;Ya Kahhâr celle celâlühû&#; deyip, ardından da dua ederse, bütün kötü huylarından kurtulur.
  • Zalimi helak ve kahretmek isteyen defa okunur.
  • Nefsine yenilmek istemeyen bu ism-i şerifi zikir etmeye devam eder.
  • Devamlı zikir eden düşmanını bozguna ve hezimete uğratır.
  •  Devamlı zikir eden kimse şehvetten kurtulur.
  • El–Kahhar ism-i şerifini devamlı zikir eden hırs denen kötü huydan kurtulur.
  • Gece yarısı ve güneş doğarken El –Kahhar zikredenler düşmanlarına galip gelirler. Ve düşmanın zulmünden kurtulur. Mazlumlar, üzerlerindeki zulmün kaldırılması için bu isme sığınıp zikrine başvururlar.
  • El Kahhar ismin okunmasında esmanın artırılarak okunması, tesirin güçlenmesine vesile olur. Verilen adetten az okunmaması ise esastır.
  • EL-KAHHAR ismi iki tarafı da keskin bir kılıç gibidir. Bu nedenle haksız yere okuyan kimse kendisini mahveder. Yapılan beddua hadislerde anlatıldığı gibi, gökyüzüne çıkar ve hedefini arar. Şayet bulamazsa sahibine geri döner.
  • Bu nedenle önce okunacak kimsenin önce ıslahı için dua edilir. Eğer ıslahı mümkün değilse Allah’a havale etmek en doğrusudur. Kahrını istemek yapılacak en son iştir.
  • Bir pehlivan El Kahhar okumayı alışkanlık haline getirirse, rakiplerin sırtını yere getiremez. Avukat okursa haklı olduğu bütün davalarda kısa yoldan kazanır. Faydalı ve büyük işler yapan biri işlerinde başarılı olur. Zayıf okursa güçlenir.
  • Eşinden kabalık görüp fiziksel müdahaleye uğrayan bir kadın okusa eşi artık kendine kötü muamele edemez.
  • El Kahhar ismin zikrine devam eden, helal olmayan yollarda koşan haram işlerle uğraşan ve şehvetine mağlup olan bir kimse ise, şehveti söner, nefsani duyguları baskılardan kurtulur, harama ait aşırı duyguları ortadan kalkar.

El-Kahhar ile ilgili Kuran Ayetleri

İçinde el Kahhar ism-i şerifi geçen Kur’an ayetleri:

İbrahim suresi ayet

يَوْمَ تُبَدَّلُ الأَرْضُ غَيْرَ الأَرْضِ وَالسَّمَاوَاتُ وَبَرَزُواْ للّهِ الْوَاحِدِ الْقَهَّارِ

Okunuşu : Yevme tubeddelul ardu gayral ardı ves semâvâtu ve berazû lillâhil vâhıdil kahhâr(kahhâri).
Anlamı : O gün arz (yeryüzü) ve semalar, başka bir hale döndürülür (döndürülmüş olur). Ve onlar, Vahid (bir) ve Kahhar olan Allah’ın huzuruna çıkmış olurlar.

Cevşen&#;ül Kebir 

وَ اَسْئَ لُكَ بِاَسْمَٓائِكَ يَا

Ve es’elüke biesmâike
Yâ Ğaffâr
Yâ Settâr
Yâ Kahhâr
Yâ Cebbar
Yâ Sabbâr
Yâ Razzâk
Yâ Fettâh
Yâ ‘Allâm
Yâ Vehhâb
Yâ Tevvâb

سُبْحَانَكَ يَا لآَ اِلٰهَ اِلآَّ اَنْتَ اْلاَمَانُ اْلاَمَانُ نَجِّنَا مِنَ النَّارِ

Sübhâneke yâ lâ ilahe illâ ente’l ne’l-emâne neccinâ mine’n-nâr.

Allah’ım Senden şu isimlerinin hakkı için istiyor ve yalvarıyorum.
Ey çok affeden Gaffar,
Ey bütün ayıpları örten Settar,
Ey her şeye galip gelen ve bütün düşmanlarını kahreden Kahhar,
Ey istediğini zorla yaptıran Cebbar,
Ey çok sabreden ve kullarına sabır gücü veren Sabbar,
Ey bütün rızka muhtaç olanları rızıklandıran Rezzak,
Ey her şeyi hikmetle açan Fettah,
Ey her şeyi çok iyi bilen Ahham,
Ey bol bol hediyeler veren Vehhab,
Ey bütün tevbeleri kabul eden Tevvab,

Sen bütün kusur ve noksan sıfatlardan münezzehsin, Senden başka ilah yok ki bize imdat etsin. Eman ver bize, Eman diliyoruz. Bizi cehennemden kurtar.

Not:Cevşen duasından alıntıdır.

Allah’ın 99 ismi ve Anlamı

Allahü Teala’nın Kuran-ı Kerim ve Hadislerde geçen 99 ism-i şerifi ve Türkçe Anlamları.. Büyük faziletleri bulunan Allah’ın 99 ismi sırasıyla Esmaul Hüsna

 

İlgili Diğer Konular

funduszeue.info Facebook&#;ta!

El-Kahhar (c.c) ne demek? El-Kahhar isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kahhar

El-Kahhar (c.c) ne demek? El-Kahhar isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Kahhar

Allah'ın bütün sıfatlarının bulunduğu Esma-ül Hüsna'dan El-Kahhar (cc) Allah'ın her şeyi yapmakta muktedir olduğu anlamını taşır. Bir diğer tabirle yenmek, üstün gelmek anlamlarına da gelen El-Kahhar isminin faziletleri nelerdir? Tüm detaylarıyla haberimizde bulabilirsiniz.

Allah'ın (c.c) bütün sıfatlarını barındıran Esma-ül Hüsna'dan El-Kahhar ismi, 'kahr' kökünden gelip 'yenilmeyen, yegâne kudret ve tasarruf sahibi' demektir. Allah Kur'an-ı Kerim'de 6 ayette 'kahhar' 2 ayette de 'kahir' şeklinde bahsetmiştir. Kahir sıfatı insanlara izafe edilmiştir. Kur'an'da Allah'a nisbet edilen kahhâr isimlerinin hepsi ise vâhid isminden hemen sonra yer almıştır. Bunların dördü şirk anlayışını eleştirip tevhid inancını pekiştiren bir anlamda söylenmiştir. Allah Yusuf Suresi'nin ayetinde, "Ey zindan arkadaşlarım! Ayrı ayrı rabler mi daha hayırlıdır, yoksa Kahhar olan tek Allah mı?" buyurmuştur.

يَا صَاحِبَيِ السِّجْنِ أَأَرْبَابٌ مُّتَفَرِّقُونَ خَيْرٌ أَمِ اللّهُ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ

"Ya sahibeyis sicni e erbabun muteferrikune hayrun emillahul vahıdul kahhar."

Zümer Suresinin 4. ayetinde ise "Eğer Allah bir çocuk edinmek isteseydi, yaratacağından dilediğini seçerdi. O, bundan münezzehtir. O Allah, Eşsiz ve Benzersiz Tek Olan'dır, Varlığın Üzerinde Mutlak Egemen'dir" buyurmuştur.

لَوْ أَرَادَ اللَّهُ أَنْ يَتَّخِذَ وَلَدًا لَّاصْطَفَى مِمَّا يَخْلُقُ مَا يَشَاء سُبْحَانَهُ هُوَ اللَّهُ الْوَاحِدُ الْقَهَّارُ

"Lev eradallahu en yettehıze veleden lastafa mimma yahluku ma yeşau subhaneh, huvallahul vahıdul kahhar."

Bazı alimler Allah'ın yegâne galip, sonsuz kudret ve tasarruf sahibi oluşunu şöyle açıklamışlardır:

"İlâhî hâkimiyete karşı direniş gösterenlere önce akla ve duyulara hitap eden belgeler sunmak, bu yarar sağlamadığı takdirde çeşitli âfet ve belâlarla kendilerini uyarmak ve nihayet onları ortadan kaldırmak."

Peki Allah'ın (c.) sıfatlarından biri olan El-Kahhar isminin faziletleri nelerdir?

EL-KAHHAR (CC) NE DEMEK?

El-Kahhar (cc)

El-Kahhar (cc)

El-Kahhar (cc) Allah'ın mutlak galip olduğu manasını taşır. Her daim mağlup etme gücüne sahip olan Allah'ın gücünün üzerine güç bulunmamaktadır. Allah'a sığınarak asıl galibi kabul edip kendi acizliğimizi gösteriyoruz. Her şart ve koşulda galip gelen Rabbimiz mutlak güce sahiptir.

El-Gaffar ne demek? El-Gaffar isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-GaffarİLİŞKİLİ HABEREl-Gaffar ne demek? El-Gaffar isminin faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Gaffar

EL-KAHHAR(CC) İSMİ ZİKRİ NEDEN ÇEKİLMELİDİR?

Allah'ın duaları kabul etmesi kendi isteğine ve iznine bağlıdır. Peki bu ismi şerifi dualarımızda ne için kullanırız?

  • Kötü alışkanlıkları olan bir insanın ve bu kötü alışkanlıklardan kurtulmak isteyen bir kişinin feraha ermesi için bu ismi şerifi çokça zikretmesi onun için çok faydalıdır,
  • Zalimin şerrinden bu ismi şerif ile Allah'a (cc) sığınılır,
  • Nefsine yenik düşen insan ve bunun utancını ve vicdan sızını yaşayan insanın doğruya dönmesi için adeta bir ilaçtır,
  • Devamlı bu isim zikir edilirse düşmana Allah'ın (cc) yardımı ile galip gelinir,
  • Nefsin kendisinin azılı düşmanı olduğunu bilenler ama halen ona karşı koyamayanlar dualarında bol bol bu ismi şerife yer vermeli,
  • Hırs gibi Müslümana yakışmayan bir durumdan kurtulmak için bu ismi şerif çokca zikredilmelidir. 

 EL-KAHHAR (CC) İSMİNİN FAZİLETLERİ NELERDİR?

Allah-u Teala'nın Ya Kahhar ismi ile O'na daha çok yaklaşırız. Bu Esma'nın anlamı ile mutlak güç sahibi ve asla yenilmeyen olduğunu anlarız. O'na (cc) sığınırken bu ismi şerifi haksız yere okunursa edilen dua kendi başına döner.

EL-KAHHAR (CC) İSMİNİN KUR'AN-I KERİM'DE GEÇTİĞİ AYETLER

el kahhar faziletleri

el kahhar faziletleri

El-Musavvir ne demektir? El-MusavvirİLİŞKİLİ HABEREl-Musavvir ne demektir? El-Musavvir'in faziletleri nelerdir? Esmaül Hüsna El-Musavvir

El-Kahhar (cc) ismi kutsal kitabımız Kuran-ı Kerim'in birçok yerinde geçer. Kahhar ismi vereceğimiz hadislerde ismen geçmese de anlam itibariyle isme referans olur.

"Ne kadar memleket varsa hepsini kıyamet gününden önce ya helak edeceğiz, ya da şiddetli bir azapla cezalandıracağız. İşte bu, Kitap’ta (Levh-i Mahfuz’da) yazılmış bulunuyor." (İsra,58)

وَإِن مَّن قَرْيَةٍ إِلاَّ نَحْنُ مُهْلِكُوهَا قَبْلَ يَوْمِ الْقِيَامَةِ أَوْ مُعَذِّبُوهَا عَذَابًا شَدِيدًا كَانَ ذَلِك فِي الْكِتَابِ مَسْطُورًا

"Ve in min karyetin illa nahnu muhlikuha kable yevmil kıyameti ev muazzibuha azaben şedida, kane zalike fil kitabi mestura."

"Onlara kendilerinden öncekilerin; Nuh, Ad ve Semud kavimlerinin; İbrahim’in kavminin; Medyen halkının ve yerle bir olan şehirlerin haberleri ulaşmadı mı? Peygamberleri onlara apaçık mucizeler getirmişti. (Ama inanmadılar, Allah da onları cezalandırdı.) Demek ki Allah onlara zulmediyor değildi, ama onlar kendilerine zulmediyorlardı." (Tevbe,70)

أَلَمْ يَأْتِهِمْ نَبَأُ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ قَوْمِ نُوحٍ وَعَادٍ وَثَمُودَ وَقَوْمِ إِبْرَاهِيمَ وِأَصْحَابِ مَدْيَنَ وَالْمُؤْتَفِكَاتِ أَتَتْهُمْ رُسُلُهُم بِالْبَيِّنَاتِ فَمَا كَانَ اللّهُ لِيَظْلِمَهُمْ وَلَكِن كَانُواْ أَنفُسَهُمْ يَظْلِمُونَ

"E lem ye'tihim nebeullezine min kablihim kavmi nuhin ve adn ve semude ve kavmi ibrahime ve ashabi medyene vel mu'tefikat, etethum rusuluhum bil beyyinat, fe ma kanallahu li yazlimehum ve lakin kanu enfusehum yazlimun."


"Andolsun, sizden önceki nice nesilleri peygamberleri, kendilerine apaçık deliller getirdikleri halde (yalanlayıp) zulmettikleri vakit helak ettik. Onlar zaten inanacak değillerdi. İşte biz suçlu toplumu böyle cezalandırırız." (Yunus,13)

وَلَقَدْ أَهْلَكْنَا الْقُرُونَ مِن قَبْلِكُمْ لَمَّا ظَلَمُواْ وَجَاءتْهُمْ رُسُلُهُم بِالْبَيِّنَاتِ وَمَا كَانُواْ لِيُؤْمِنُواْ كَذَلِكَ نَجْزِي الْقَوْمَ الْمُجْرِمِينَ

"Ve lekad ehleknel kurune min kablikum lemma zalemu ve caethum rusuluhum bil beyyinati ve ma kanu li yu'minu, kezalike neczil kavmel mucrimin."

Sözlükte “yenmek, üstün gelmek, yenilmez bir güce sahip olmak, zor kullanarak istediğini yapmak” anlamındaki kahr kökünden gelir, mübalağa ifade eder.  Allah’ın sıfatı olarak ise, “galip gelen, zelil eden, istediğini yapan, üstün gelen, gücü her şeyi kuşatan, yenilmeyen, yegâne kuvvet, kudret ve tasarruf sahibi” demektir. 

 

Kur’an’da Allah’a nisbet edilen Kahhar isimi, geçtiği tüm ayetlerde Vahid isminden hemen sonra yer almıştır. Ku’ran’da beraber şekilde 6 yerde geçmektedir:

  1. “Eğer Allah bir evlat edinmek isteseydi, elbette yarattıklarından dilediğini seçerdi. O yücedir. O, tek ve Kahhar olan Allah'tır.” (Zümer, 4)

  2. “De ki: "Ben ancak korkuyu haber veren bir peygamberim. O tek ve kahredici olan Allah'tan başka tanrı da yoktur." (Sad, 65)

  3. “De ki: «Körle gören bir olur mu hiç? Ya da karanlıklarla aydınlık eşit olur mu?» Yoksa O'nun yarattığı gibi yaratan ortaklar buldular da bu yaratma onlarca birbirine benzer mi göründü? De ki: Allah her şeyi yaratandır. Ve O, birdir, karşı durulamaz güç sahibidir (Kahhardır).” (Rad, 16)

  4. “O (kavuşma) gün (ü) onlar (kabirlerinden fırlayıp) çıkarlar Onlardan (sadır olan) hiçbir şey Allaha gizli kalmaz. (Allah buyurur:) «Bugün mülk kimindir»? (Yine kendisi cevap verir:) «Bir olan, (her şeye hakim ve) Kahhar olan Allah’ındır». (Mümin, 16)

  5. “O gün, yer başka yere çevrilir, gökler de (başka göklere) Ve (herkes) Vahid (bir olan), Kahhar (kahredici üstünlük sahibi) olan Allah'ın huzuruna çıkarlar!” (İbrahim, 48)

  6. “Ey zindan arkadaşlarım! Çeşit çeşit (uydurma, hiçbir şeye gücü yetmeyen) tanrılar mı daha iyidir, yoksa sonsuz kahretme gücü olan tek Allah mı?” (Yusuf, 39)

 

Hz. Aişe (r.a.) annemiz, Peygamberimizin (s.a.v.) gece kalktığında şu duayı ettiğini bildirmiştir: 

“Çok bağışlayan, hükmünde galip olan, yerin, göklerin ve ikisinin arasında bulunanların Rabbi olan, yenilmeyen ve daima galip olan (Aziz, Kahhar) bir tek Allah’tan başka ilah yoktur.”

 

Allah Teala kendisi dışındaki bütün varlıklar üzerinde kahhar oluşunu, galip oluşunu göstermiş ve göstermektedir. Her şeyi zıddıyla kahreder, yok eder; hayatı ölümle, varlığı yoklukla, zenginliği fakirlikle, aydınlığı karanlıkla, sevinci üzüntü ile, zorbaları ve azgınları cezalandırarak yok eder. Yokluk üzerinde dilediği şekilde varlığa dönüştürerek, varlık üzerinde kendi kurallarına uygun şekilde yaşatarak, dışında bir yaşamayı seçmeyi elinden alarak, kendi isteği dışında hiçbir varlığın devam ettirme gibi bir imkâna sahip kılmayarak, koyduğu kurallara (zaman, terbiye) uymak zorunda bırakarak, her şeyi zıddıyla bir arada tutarak (geceyi gündüz, nuru zulmet, sıcağı soğuk ile), varlığı yok etmek ve ölüm ile göstermiştir.

 

İnsan telaffuz etse de etmese de aslında Allah’ın (c.c) koyduğu kanun ve kurallara teslimiyetle hayatını sürdürdüğünü, yücelttiği şeylerin ne şekilde yüceltirse yüceltsin isterse doğa kanunları diyerek uyma zorunda olduğunu belirterek acizliğini ifade etsin Allah’ın (c.c) kendi hayatı üzerindeki hükümranlığının sınırsızlığını kabullenmiş olur.

 

Alimler, özellikle de İmam Gazzali, Allah’ın yegane galip, sonsuz kudret ve tasarruf sahibi oluşunu şöyle açıklamışlardır: İlahi hakimiyete karşı direniş gösterenlere önce akla ve duyulara hitap eden belgeler sunmak, bu yarar sağlamadığı takdirde çeşitli afet ve belalarla kendilerini uyarmak ve nihayet onları ortadan kaldırmak olarak tanımlarlar.

 

Mahlukat üzerinde Allah’ın (c.c) galibiyetine, mahlukatın Allah’ın üstünlüğünü kabul ettiğine inanmak, yalnızca Allah’a (c.c) dayanmak, güvenmek, düşmanlarına karşı galip gelmek, Allah’ın (c.c) kahrından lütfuna sığınmak, Allah’ın (c.c) kahrıyla muamele edeceği korkusuyla razı olacağı davranışlarda bulunmak, iradesini, iradesi üzerinde galip ve üstün olan Allah’ın (c.c) iradesine teslim etmek kula düşen paydadır.

 

Kahhar ile esma-i hüsnadan “yenilmeyen, yegâne galip” anlamındaki Aziz, “her şeye gücü yeten” manasındaki kadir, muktedir, kavi ve metin, ayrıca “iradesini her durumda yürüten” anlamındaki Cebbar, “mülkün sahibi ve tasarruf edeni” manasındaki Malikü’l-Mülk isimleri arasında anlam yakınlığı ilişkisi ve birbirleri arasında tamamlayıcılık bulunmaktadır. 

*Esma’ül-Hüsna yazı serimiz Halime Hüsna Özüdoğru katkılarıyla hazırlanmaktadır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası