hamilelikte keratin bakımı / Hamile kadin keratin yapabilir mi? – Cevap-Bul.com

Hamilelikte Keratin Bakımı

hamilelikte keratin bakımı

Liquid Keratin" width="640" height="360" src="https://www.youtube.com/embed/KHs5vMGiRAU?feature=oembed" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>

Hamilelikte Keratin Bakımı Yapılır Mı?

Keratin bakımının diğer saç bakım yöntemleri arasında en işlevsel ve en etkili yöntem olduğunu biliyoruz. Peki saçta, tırnakta ve hatta dişte de bulunan bu doğal keratin hamilelere zararlı mı? Hamilelikte keratin bakımı yapılır mı? Bugün sizlere hamilelikte keratin bakımı yapılır mı sorusunu cevaplayacağız.

 

Hamilelikte keratin bakımı yapılabilir. Fakat bu konuda gerçekten çok dikkatli olmak lazım. Çünkü annenin vücuduna nüfuz edebilecek tüm kimyasal ürünler aslında bir bakıma bebeğe de nüfuz etmiş sayılıyor. Bu nedenle hamilelikte keratin bakımı yaparken ürünleri dikkatli bir şekilde incelemek, içeriklerini mutlaka okumak ve içeriğindeki malzemeleri çok dikkatli araştırmak gerekiyor. Piyasadaki birçok keratin bakım ürününde kimyasal maddeler bulunuyor. Bu kimyasal maddeler kişilerin çok temas etmesi durumunda böbreklerine kadar zarar verebiliyor.

 

Keratin bakımı uygulayan kuaförlere dikkat edin. Genellikle eldiven ve maske ile keratin bakımı uygulaması yaparlar. Veya keratin bakımı uygulamasını dışarda yaparlar. Bunun nedeni keratin bakımı içerisindeki formaldehit denilen madde. Formaldehit fazla solunması durumunda akciğer başta olmak üzere diğer tüm organlara zarar verebilir. Bu yüzden hamilelikte keratin bakımı yaptırmak isteyen kadınlar mutlaka ürünleri çok iyi incelemeli, kimyasal maddelerin ve formaldehitin olmamasına özen göstermelidir.

 

Hamilelikte keratin bakımı yaptıracak kadınların kuaföre gitmesi çok önerilmez. Çünkü kuaförlerin anlaşmalı olduğu bazı yerler ve ürünler vardır. Ürünün içeriğini göremezsiniz. Bu yüzden de kuaföre güvenmekten başka çareniz yoktur. Bizim size önerimiz iyice araştırdığınız bir evde keratin bakım ürünü alarak evde kendiniz keratin bakımı yapmanızdır.

 

Bu konuda Liquid Keratin alanında bir numara diyebiliriz. Liquid Keratin’in içeriği tamamen doğaldır. İçeriğinde zararlı kimyasal maddeler bulundurmaz. Böylece hamilelikte keratin bakımı yapmak isteyen kişiler gönül rahatlığıyla kullanabilir.

 

Tüm anne adaylarının her saç sorununa karşı çözüm üreten Liquid Keratin ile saçlarınıza dipten uca bakım yapın.

Kadınlar Hamilelik Döneminde Saçlarını Kalıcı Olarak Düzleştirebilirler Mi?

3 dakika

Anne adayları hamilelik döneminde saçlarını kalıcı olarak düzleştirmeyi düşünebilirler. Kullanılan saç bakım ürünleri bebeğe zarar verebilecek bileşenler içerebileceklerinden ötürü bu konuda dikkatli olmak gerek.

Kadınlar Hamilelik Döneminde Saçlarını Kalıcı Olarak Düzleştirebilirler Mi?

Son Güncelleme: 26 Nisan, 2019

Birçok anne adayı hamilelik döneminde saçlarını kalıcı olarak düzleştirmenin mümkün olup olmadığını merak eder. Özellikle de bebeğin sağlığı açısından önemli olan hamileliğin ilk üç ayında saçları kalıcı olarak düzleştirmek pek de mantıklı bir fikir değildir.

Yüksek formaldehit seviyesinden ötürü saçları kalıcı olarak düzleştirmek toksik etki yaratabilir. Bebeğin sağlığını ve gelişimini tehlikeye atabileceğinden ötürü bu konuda çok dikkatli olmalısınız.

Saç bakım yöntemlerinin hemen hemen hepsinin olumsuz etkileri vardır. Özellikle de hamilelik döneminde çok daha dikkatli olunması gerekir. Keratin bakımları saçı derinlemesine besleyip nemlendirse de bu bakımları uzun süreli kullanmak sakıncalıdır.

Keratin bakımlarının zararlı kimyasalları içermeyen türleri de bulunmaktadır ve bu tür bakımlar hamilelik döneminde de kullanılabilirler. Fakat bu bakımların zararlı kimyasalları içermediğinden kesinlikle emin olmalısınız. Çünkü formaldehit birçok banyo ürününde bulunan bir bileşendir.

Formalin ise kanserojen bir kimyasaldır ve bu kimyasalı içeren ürünlerin hamile kadınlar tarafından kullanımı yasaklanmıştır. Birçok saç düzleştirme ve bakım ürününde bu kimyasal bulunmaktadır. Kuaförünüzün bu zararlı kimyasalı içeren ürünleri kullanmadığından emin olunuz.

Bu konuda kadın doğum uzmanınıza danışabilirsiniz ancak yine de kadınların hamilelik döneminde, özellikle de ilk üç ayda saçlarını kalıcı olarak düzleştirmeleri tavsiye edilmez. Tamamen gerekli olmadıkça bu tür işlemlerden uzak durmakta fayda var.

Kadınlar hamilelik döneminde saçlarını kalıcı olarak düzleştirebilirler mi?

Eğer Japon düzleştirme bakımını uygulamak istiyorsanız, unutmayın ki bu işlem amonyak bazlı kimyasalları içermektedir. Geçici düzleştirme işlemlerinin de uygulanmaları tavsiye edilmez çünkü bu işlemler sırasında kullanılan sıvılar da fetüs için zararlıdır.

Kalıcı düzleştirme işlemleri için de benzer bir durum geçerlidir. Bu işlemler esnasında kullanılan ürünlerin çoğu fetüsün gelişimi ve annenin sağlığı için oldukça zararlı olan formaldehit maddesini içermektedir.

Formaldehit, yüksek derecede toksik bir maddedir ve solunum sistemini, gözleri tahriş edici ve genel sağlığa zarar verici özelliğe sahiptir.

duş almak

Sonuç olarak, hamilelik döneminde anne adaylarının kalıcı yöntemler yerine geçici düzleştirme yöntemlerini tercih etmeleri tavsiye edilir. Buna ek olarak, hamilelik döneminde yumuşatma etkili bakımlardan ve saç boyalarından da uzak durmak gerekir. Bu ürünlere alternatif olarak doğal pigmentler veya bitkisel bazlı ürünler kullanılabilir. Bu tür ürünler, bebeğin gelişimi ve annenin sağlığı için tehlike arz eden zararlı kimyasalları içermezler.

Saç boyalarına dikkat edin

Kadın doğum uzmanları anne adaylarının normal saç boyalarını kullanmalarını tavsiye etmezler. Bu tür ürünler saçı tamamen kaplayarak kafa derisine ulaşmamalıdırlar. Bunun sebebi normal saç boyalarının içeriklerinde anilin gibi bir takım kimyasallar bulundurmalarından ve bu kimyasalların bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkilemelerinden kaynaklanır.

Anilin adı verilen kimyasal madde, vücuda girdiği, solunduğu veya cilt ile temas ettiği taktirde kanda oksijen taşınmasından sorumlu olan hemoglobine zarar verir.

Buna ek olarak, anne adaylarının hamilelik döneminde bazı kimyasallara karşı alerjik reaksiyon göstermeleri mümkündür. Böyle bir durumla karşı karşıya kalındığında çok dikkatli davranmalı, doktorunuza ve kuaförünüze danışmalısınız.

“Kadınların hamilelik döneminde, özellikle de ilk üç ayda saçlarını kalıcı olarak düzleştirmeleri tavsiye edilmez. Tamamen gerekli olmadıkça bu tür işlemlerden uzak durmakta fayda var.”

Hamilelik döneminde saçların ihtiyaç duyduğu bakım

Hamilelik ve emzirme dönemlerinde anne adayının saçları normale göre çok daha hızlı uzar. Bunun sebebi artan östrojen ve progesteron hormonu seviyelerinin saç uzamasını arttırmasından kaynaklanır.

Vücuttaki hormon seviyeleri normale döndüğünde saç uzama hızı da yavaşlamaya başlar. Saçların hızlı uzadığı dönem doğumdan sonraki yaklaşık 12 haftadır. Fazla saçlar kendiliğinden dökülür ve saçlar normal görünümüne kavuşur. Saçların hacmi ve saç tellerinin kalınlığı da eski haline döner.

Hamilelik döneminde ve sonrasında, daha öncesinde de olduğu gibi saçınıza temel bir bakım rutini uygulamanız gerekir. Saçınızı şampuan ile yıkamayı ve sonrasında saç kremi kullanmayı ihmal etmeyin.

saç dökülmesi

Eğer saç tipiniz kuru ise, haftada bir nemlendirici maske kullanın. Saç derinize masaj yaparak kılcal damarlardaki kan akışını da uyarabilirsiniz. Doğumdan sonra saç dökülmesi yaşarsanız bunun için özel olarak geliştirilmiş ürünler sayesinde saç miktarını arttırabilirsiniz.

Doğumdan sonra, vücudunuzu etkileyen bir takım değişimler yaşayacaksınız. Doğumdan sonra görülen gerginlik ve stres saç kaybını hızlandırır. Fakat bu durum kısa sürelidir ve endişelenmenizi gerektirmez. Benzer bir durum emzirme döneminde de görülür ve sebebi vücudun annelik sürecine alışmaya çalışmasından kaynaklanır.

Anne adaylarının saç dökülmesine karşı bir bakım ürünü kullanmadan önce doktora danışmalarında fayda var. Çünkü bu ürünler annenin sağlığını ve bebeğin gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek kimyasal bileşenleri içeriyor olabilirler. Yapabileceğiniz en iyi şey hamilelik ve emzirme döneminde saç bakım ürünlerini kullanmaktan kaçınmanızdır.

İlginizi çekebilir ...

Cevap-Bul.com

  • Cankurtaranlar
  • İçindekiler

    Hamile kadın keratin yapabilir mi?

    Keratin bakımı, yoğun formaldehit içeren kimyasal ürünler ile yapılıyor. Dolayısıyla uzmanlar, hem hamilelik hem de emzirme sürecinde keratin bakımı yapılmasını tavsiye etmiyor.

    Keratin hamilelikte zararlı mi?

    İçeriğinde zararlı kimyasal maddeler bulundurmaz. Böylece hamilelikte keratin bakımı yapmak isteyen kişiler gönül rahatlığıyla kullanabilir.

    Keratin anne sütüne geçer mi?

    Emziren anne keratin bakımı yaptırabilir mi? Emzirme dönemi hamilelik dönemi kadar olmasa da yine annelerin kullandıkları ürünlere dikkat etmesi gerektiği bir dönemdir. Hamlilelik döneminde olduğu gibi emzirirken de brezilya fönü keratin bakımı yada kalıcı fön kullanılması önerilmemektedir.

    Islak saça keratin sürülür mü?

    8. Keratin bakımı ürünleri kolay uygulanır Keratin yağı, keratin sütü ve keratin maskesi gibi ürünler, doğal keratin içerir, saça zarar vermez ve kolay uygulanır. Ürünler içeriğine göre değişiklik göstermekle birlikte kuru veya nemli saça uygulama yapılır.

    Hamilelikte saç maskesi yapılır mı?

    Gebeliğiniz boyunca eğer bulabiliyorsanız saçınız için en doğal ürünleri kullanmalısınız. Hatta evde kendi doğal şampuanınızı yapıp kullanabilirsiniz. Saç bakımınızda doğal besleyici yağlardan da faydalanabilirsiniz. Örneğin; hindistan cevizi yağını gebeliğiniz boyunca gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

    Emzirme döneminde saç boyanır mı?

    Emzirme döneminde de saç boyasının süte geçmesi beklenmeyen bir durumdur o yüzden emzirme sırasında saç boyamanın bir zararı yoktur.

    Hamilelikte beyaz saçlar nasıl kapatılır?

    Değişiklik yapmak, beyazlarınızı gizlemek veya dip boya yaptırmak istiyorsanız, gebeliğin ilk üç ayından sonra bitkisel saç boyaları kullanabilirsiniz. Saç düzeltici jöleler, kimyasal oluşumları nedeniyle tavsiye edilmez. Perma yaptırırken kullanılan kimyasal maddeler, saç derisinden emilerek kana karışabilir.