20 lik diş çürümesi belirtileri / Gömülü 20 Yaş Diş - DentNis ®

20 Lik Diş Çürümesi Belirtileri

20 lik diş çürümesi belirtileri

Bir yetişkin olarak hiç diş çıkarıyor gibi hissettiniz mi? Muhtemelen burası ağzınızın arka bölgesindeydi ve hissettiğiniz şişlik, çıkmaya çalışan bir dişe aitti. Bu, bilinen birkaç yirmilik diş belirtilerinden bir tanesidir ve bu dört diş, erişkin ağzında çıkan son azı dişleridir.

Yetişkinler genellikle, yaklaşık olarak 18 yaşından sonra çıkan ve ayrıca akıl dişi veya bilgelik dişi olarak da bilinen üçüncü azı dişlerine sahiptir. American Dental Association’a göre bu dişlerin çekilmesini gerekli kılacak bazı yan etkiler mevcuttur. Gömük yirmi yaş dişleri sıklıkla büyük rahatsızlık yaratır ve nihayetinde ağız sağlığınıza da zarar verir.

Yirmilik Diş Rahatsızlıkları

En yaygın rahatsızlıklar şunlardır:

  • Ağrı
  • Enfeksiyon
  • Komşu dişlere zarar verme
  • Diş eti hastalığı
  • Kist

Dişe dolgu yapmak için erişmekte sıkıntı çekiliyorsa diş çürümesi de başlayabilir.

Yirmilik Diş Çekilme Sebepleri

Ne yazık ki insanlar her zaman yirmilik dişlerle ilgili sorunlar yaşarlar. Bazen çıkmaları için yeterli yer olmaz, bu da onların gömük çıkmalarına neden olur. Bu durumda düz çıkması gerekirken diş yanlamasına çıkabilir ve önündeki dişe baskı yapabilir. Bu durum ağızda sıkışıklığa, kapanışın yanlış hizalanmasına ve başka sorunlara neden olabilir.

Kısmen çıkmış bir yirmilik diş aynı zamanda, gömük diş ve diş eti boşluğu arasına hapsolan yiyecek, plak ve diğer artıklardan kaynaklanan bakterilerin oluşturduğu enfeksiyona, diğer bir deyişle perikoronit olarak bilinen bir rahatsızlığa da sebebiyet verebilir. Dahası, ortodonti tedavisi görmüş insanlarda, yirmilik dişlerin çıkabilmesi için daha büyük bir yer sıkıntısı olur - bu durum bu dişlerin çektirilmeleri için ideal olduğu düşünülen başka bir durumdur.

Yirmilik Diş Çekilmesine Karar Verme

Bu dişler önemli bir sorun oluşturmuyorsa, hiç dokunulmadan kalabilirler. Fakat yirmilik dişler gerçekten problemli ise, çektirilmeleri en iyisidir. Yirmilik dişlerinizin çıkmaya başladığına dair işaretler olup olmadığını kontrol edebilmesi ve dişlerin ağızda kalmasına veya çekilmesine dair hangi seçeneğin sizin için uygun olduğuna karar verebilmesi için diş hekiminizi ziyaret edin. Dişlerin nasıl çıktığını ve ileride herhangi bir soruna yol açıp açmayacağını görmek için bir röntgen çektirmeniz gerekecektir.

Yirmilik diş belirtileriniz bu dişlerin çekilmesi gerektiğini gösteriyorsa, işlem genellikle bir çene cerrahı veya diş hekimi tarafından yapılır. Sadece lokal anestezi içermesine rağmen, tedavinizin karmaşıklığına bağlı olarak sedasyon da uygulanabilir. Diş hekimleri yirmilik dişlerin genellikle genç yaşta çekilmesini önerir, çünkü bu dişlerin kökleri tam olarak gelişmemiştir, bu da daha rahat çekilmelerini sağlar. Bu nedenle, dört adet yirmilik dişin tek seferde çekilmesi, insanların uygun şekilde ısırma, yemek yeme veya konuşma yeteneğini etkilemez.

Ağız sağlığını korumak için iyi bir ağız hijyeni sağlanmalıdır. Bu, günde iki kez florürlü bir diş macunu ile dişlerin fırçalanmasını ve diş eti hastalığı veya perikoronit için bir alan oluşturan her türlü plak ve yiyecek artıklarını uzaklaştırmak amacıyla her gün diş ipi kullanılmasını içerir. Uygun ağız hijyeni ile birlikte düzenli olarak planlı diş kontrollerinin sadece ağız sağlığınız için değil, genel sağlığınız için de hayati önem taşıdığını unutmayın.

Yazar hakkında: Diana Tosuni-O'Neill, New York ve New Jersey'de diş hekimliği uygulamaları alanında 25 yılın üzerinde klinik deneyime sahip lisanslı bir dental hijyenisttir. 15 yıldan fazla bir süredir New York Giants, Brooklyn Nets ve New Jersey Devils spor takımlarında takım diş hekimi olarak çalışmıştır. Diana ayrıca ACE Sertifikalı bir Kişisel Antrenör olup Grup Fitness Eğitmenidir. Diş ve fitness alanlarına olan tutkusu yirmi yıldan fazladır. Ayrıca ağız sağlığı bakımı konusunda uzmanlaşmış bir serbest yazardır. Seyahat etmekten, bahçe işlerinden, dekorasyon yapmaktan ve fitness antrenmanlarından hoşlanmaktadır. Diana şu anda iki çocuğuyla birlikte Manhattan'ın dışında oturmaktadır.

20’lik Diş Ağrısı Nedir? 20’lik Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

20’lik diş ağrısı, üçüncü azı dişlerinin çıkmaya başlamasıyla oluşmaktadır. 20&#;lik diş ağrısının geçmesi için en uygun seçenek, ilgili dişin çekilmesidir. 20’lik diş ağrısı problem haline gelmeden önce diş muayenesi yapılmalı ve gerekli görülmesi halinde bu dişler mutlaka çıkarılmalıdır.

İnsanların bir çoğu 20’lik dişlerinin normal ve düzgün olarak çıkması için yeterli çene alanına sahip değildir. Bu nedenle 20’lik dişler çene üzerinde yeterli yer bulamadığı için, çıkamayarak diş eti içinde gömülü halde kalabilmektedir. Bu da bazı insanlarda şiddetli ağrı ve sızı hissedilmesine neden olabilir.

Ancak yirmilik dişlerin hepsini zarar verici olarak nitelemek doğru değildir. Diğer dişlerin herhangi bir zarar görmediği ve doğru olarak pozisyonlanan 20’lik dişlerin yerinde kalması gerekir. Anormal pozisyona sahip ve çene kemiği ile kaynaşan 20’lik dişlerin, ileride neden olabileceği ağrı gibi sorunları engellemek adına ise, dişlerin röntgenin alınmasının ardından çekilmeleri uygun görülebilmektedir.

20 lik diş ağrısı nasıl geçer

20’lik Diş Ağrısı Nedir?

20’lik diş ağrısı, akıl dişi olarak da adlandırılan 20 yaş dişleri dişlerimiz arasındaki en büyük dişlerin oluşturduğu ağrıdır. 20’lik dişler dört segmentin en sonunda bulunan dişlerdir. Ağızda oluşan en son dişler olan 20’lik dişler genel olarak 18 ile 24 yaş arasında yerlerini almaktadır. Ancak genellikle bu dişler gömülü kalır. 20’lik dişlerin gömülü kalması ise ağız açmada kısıtlama yaşanmasına, kulak ve diş ağrısına neden olur.

20’lik Diş Ağrısı Belirtileri

20’lik diş ağrısının genel olarak pek bir belirtisi yoktur. Hastalar sadece artık dayanamayacakları derecede ağrılı hale dönüştüğünde tepki vermektedir. Yirmi yaş dişlerinin ağrımasının sebebi, diş temizliğinin oldukça zor olmasından dolayı enfeksiyon kapması ya da dişlerde çürük oluşması olabilmektedir. 20’lik diş ağrısının belirtileri genel olarak şunlardır;

  • Ağız kokusu
  • Diş eti şişmesi
  • Çene Kemiğinde Ağrı
  • Şiş ya da kırmızı diş etleri
  • Diş çenesinin etrafında şişlik
  • Kanayan ya da hassas diş etleri
  • Ağızda hoş olmayan bir tat oluşması
  • Ağzı açarken zorluk yaşama

20 lik diş ağrısı

20’lik Diş Ağrısı Nasıl Geçer?

20’lik diş ağrısının geçmesi için yapılması gereken ilk şey, bir diş hekimine muayene olmaktır. 20’lik dişler, daha kolay diş apsesi ve iltihap oluşumu gözlenen dişlerdendir. Bu sebeple söz konusu dişlerin öncelikle çekilmesi önerilir. Bunun sebebi ise çıkan yirmi yaş dişlerinin sağlam diş köklerine zarar vererek ağrıyı iki kat arttırabilmesidir.

Doktor tedavi süreci ile ilgili planlama yaparken aynı zamanda ağrınızı hafifletmek adına ağrı kesici de verecektir. Doktora gidemeyeceğiniz durumlarda ise doktorunuza gidene dek aşağıda geniş olarak yer verdiğimiz evde ağrı geçirme yöntemlerimizden yardım alabilirsiniz.

20’lik Diş Ağrısı Evde Nasıl Geçer?

İnsanların birçoğu yaşamlarının bir döneminde 20’lik diş ağrısı ile karşılaşmaktadır. Bu gibi durumlarda yapılacak ilk şey kuşkusuz ki diş hekimine başvurmaktır. Ancak hekime başvurmanın mümkün olmadığı durumlarda evinizde diş ağrınızı geçirebilmek adına başvurabileceğiniz birkaç yöntem bulunmaktadır.

Tuz yapısı gereği oldukça güçlü bir antiseptik olduğundan özellikle iltihaptan kaynaklı ağrıların şiddetini azaltabilmektedir. Bir bardağı ılık su ile doldurarak bir çay kaşığı tuz koyup karıştırın ve ağzınızın içerisinde gargara yapın.

Ağrıyan 20’lik dişin olduğu bölgede, genel olarak apseden kaynaklı şişme oluşur ve bu da ağrının şiddetini daha da arttırır. Beze sarılan buz; söz konusu bölgeye baskı uygulayarak şişkinliğin inmesini sağlarken, ağrının şiddetinin de azalmasına sebep olur.

  • Karanfil ve Karanfil Yağı;

Karanfil doğal uyuşturucu etkiye sahiptir. Ağrıyan diş yanına ya da üstüne bütün bir karanfil koyarsanız ağrınızın şiddetinin kısa sürede azaldığını gözlemleyebilirsiniz. Karanfilden daha şiddetli ve keskin bir uyuşturucu madde varsa o da karanfil yağıdır. Ağrıyan 20’lik dişinize bir damla karanfil yağı damlatırsanız, ağrının büyük ölçüde azalmasını sağlayabilirsiniz.

Limonun antiseptik ve damarları büzücü özelliği bulunması nedeniyle, diş ağrılarının hafifletilmesinde etkisi oldukça fazladır. Ağrıyan dişin bulunduğu bölgeye limon suyu uygulayarak ya da tuzla birlikte limon suyunu gargara yaparak ağrının ciddi oranda azalmasını sağlayabilirsiniz.

Soğan, suyu içeriğinde iltihaba iyi gelen pek çok madde barından bir antibiyotiktir. Soğanı sıkarak elde edeceğiniz suyu ağrıyan bölgeye uygulamanız, ağrının azalmasına yardımcı olur.

Oksijenli suyun iltihap temizleme özelliği vardır. Direkt olarak ağrıyan bölgeye uygulanabildiği gibi suyla karıştırılarak gargara da yapılabilmektedir.

Çayın ağrı giderme ve iltihap sökme özelliği bulunmaktadır. Demlenen siyah çayı bir pamuk yardımıyla ağrıyan dişe uygulayabilir ya da etkisini arttırmak için dilerseniz içebilirsiniz.

Ağrıyan 20’lik dişin olduğu bölgeyi diş fırçasını tuz ya da tuzlu suya batırarak fırçalamak; bölgede bulunan iltihabın temizlenmesini sağlarken, ağrının şiddetinin azalmasına da neden olur.

Doğal antibiyotik olduğu belirtilen sarımsağın suyu da diş ağrısında oldukça etkilidir. diş sarımsağın ezilmesi ile çıkan suyu ağrıyan dişe uyguladığınızda çok kısa sürede rahatlama hissedebilirsiniz.

Doğal iltihap ve ödem sökücü olarak kabul edilen maydanozu sapları ile çiğneyerek diş ağrınızın azalmasını sağlayabilirsiniz.

20’lik Diş Ağrısı Merak Edilenler

20’lik Diş Ağrısı Nasıl Olur?

20’lik diş ağrısı genel olarak bu dişlerin gömülü kalması nedeniyle oluşmaktadır. Gömülü kalan dişler zamanla enfeksiyon kapmakta ve dayanılmaz şiddette ağrılara sebep olmaktadır.

20’lik Diş Belirtileri Kulak Ağrısı Yapar mı?

20’lik diş ağrılarının en çok tetiklediği ağrılardan bir tanesi de kulak ağrısıdır. 20’lik diş enfeksiyon ve iltihap nedeniyle ağrırken, aynı zamanda lenf bezlerinin şişmesine neden olabilmektedir. Bu da şiddetli bir kulak ve boğaz ağrısını beraberinde getirir.

20’lik Diş Baş Ağrısı Yapar mı?

20’lik dişler çıkarken damağı yarıp zorlayarak yol bulduğu için fazlasıyla ağrı yapabilmektedir. Çene ve hatta baş bölgesine yayılabilen ağrılar bazen çok sancılı hale gelebilmektedir. Dişte başlayan; dişin çene kemiğindeki bölgesinden baş bölgesine doğru devam eden ağrılar, genel olarak zonklama tarzındadır. Ağrı durumu kişinin ağrı eşiği ve damak yapısına göre farklılık gösterebilmektedir. Ancak şiddetli ağrıların yaşanması halinde mutlaka diş hekimine başvurularak durumun kontrol altına alınması sağlanmalıdır.

20’lik Diş Çekimi Sonrası Boğaz Ağrısı

20’lik diş çekimi işleminin ardından bir süre ağrı hissedilebilmektedir. Boğaz ağrıları ise genel olarak diş çekiminin ardından sigara kullanan kişilerde görülmektedir. Ancak bir süre sonra ameliyat bölgesinin iyileşmesiyle beraber boğaz ağrısı da geçmektedir.

20’lik Diş Boğaz Ağrısı Yapar mı?

20’lik dişlerin bulunduğu bölgede çok sık olarak enfeksiyona rastlanmaktadır. Bu enfeksiyon zaman içerisinde boğaz ağrısına da neden olabilmektedir. Bu nedenle ihmal etmeden diş hekimine başvurulması gerekir.

20’lik Diş İltihabı Boğaz Ağrısı

Daha önce de bahsettiğimiz gibi 20’lik dişlerin oldukları bölgede en sık rastlanılan durum enfeksiyon oluşumudur. Diş hekimine başvurarak enfeksiyonun giderilmesi için tedaviye başlanmaması halinde, diş iltihabı ciddi boğaz ağrılarına neden olabilmektedir.

20’lik Diş Ağrısı Kaç Gün Sürer?

20’lik dişlerin ağrı yapmasının birden fazla sebebi bulunmaktadır. Bu nedenle ilk olarak 20’lik dişlerde meydana gelen sorunların tespit edilmesi ve diş hekimi tarafından tedavi edilmesi gerekir. Ancak, genel olarak 20’lik dişler tedavi edilememekte, diğer dişlere ve çevre dokulara zarar verebilmektedirler. Bu durumda dişin çekilmesi en uygun seçenektir.

20’lik diş ağrılarında, neden iltihap ya da enfeksiyon kaynaklıysa, bu problemler giderilene dek doktor tarafından antibiyotik ve ağrı kesici verilmektedir. Sorunların giderilmesi ya da dişin çekilmesi halinde diş ağrısı geçecektir.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası