tokat gaziosmanpaşa üniversitesi tıp / TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ - Tıp | Üniversite Tercihleri

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp

tokat gaziosmanpaşa üniversitesi tıp

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesinden:

TOKAT GAZİOSMANPAŞA ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ

EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Başlangıç Hükümleri

Amaç

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı; Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesinde yürütülen eğitim-öğretim ve sınavlarla ilgili esasları düzenlemektir.

Kapsam

MADDE 2- (1) Bu Yönetmelik, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesinde yürütülen eğitim-öğretime, sınavlara ve kayıtlara ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

MADDE 3- (1) Bu Yönetmelik, 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 14 üncü ve 44 üncü maddelerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

MADDE 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen;

a) Aile Hekimliği Dönemi (İntörnlük): Dönem 6 öğrencilerinin klinik becerilerini geliştirmek için aldıkları eğitimi,

b) Akademik danışman: Öğrencilerin eğitim-öğretim ve benzeri sorunlarıyla ilgilenen ve Dekan tarafından görevlendirilen öğretim üyelerini,

c) AKTS (ECTS): Farklı ülkelerin eğitim kurumlarında öğrenim gören değişim öğrencilerinin aldıkları derslerin sonuçlarının ilgili kurumlarca karşılıklı olarak tanınmasını sağlayan bir akademik denklik sistemi olan Avrupa Kredi Transfer Sistemini,

ç) Başkoordinatör: Eğitim-öğretimde dönemler arası koordinasyonun sağlanmasından sorumlu öğretim üyesini,

d) Bütünleyici (Entegre) sistem: Konular arasında bütünlük ve uyum esasını gözeten eğitim sistemini,

e) Dekan: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanını,

f) Ders grubu: Ders kurulunda yer alan ve ortak değerlendirilen dersleri,

g) Ders kurulu: Konu bütünlüğünü sağlamak amacıyla aynı program içinde verilen teorik ve uygulamalı derslerin bütününü,

ğ) Dönem: Bir ders yılını tanımlayan en az otuz iki haftalık süreci,

h) Dönem koordinatörü: Bir dönemde ders kurulları veya stajlar arasında koordinasyonun sağlanmasından sorumlu öğretim elemanını,

ı) Eğitim Komisyonu: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim Komisyonunu,

i) Fakülte: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesini,

j) Geri Bildirim Komisyonu ve Program Geliştirme Komisyonu: Fakültede mezuniyet öncesi tıp eğitimi programını bütüncül bir yaklaşımla uluslararası ve ulusal gelişmeler ve düzenlemeler doğrultusunda sürekli iyileştirip geliştirmek üzere oluşturulan komisyonu,

k) İnteraktif eğitim: Öğrencinin eğitim sürecinde etkin olarak yer aldığı eğitim yöntemlerini,

l) Koordinatörler Kurulu: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Koordinatörler Kurulunu,

m) Mezunlarla İletişim Komisyonu: Mezunlar ile iletişimi sürekli ve güncel olarak korumada, gerekli veri tabanını ve ilişkili yöntemleri belirlemek, mezunlar ile iletişim ve dayanışmaya katkı sağlayacak konuları tespit etmek, etkinlikler düzenlemek, mezunlar ile iş birliği yaparak Fakülte ve eğitim programına katkı sağlamaya yönelik öneri ve yöntemler geliştirmek, mezunlar ile Fakültenin iç ve dış paydaşları arasında koordinasyonu sağlamak üzere kurulan komisyonu,

n) Ölçme ve Değerlendirme Komisyonu: Fakültede mezuniyet öncesi tıp eğitimi programında yer alan sınav ve öğrenci değerlendirilmesine ilişkin etkinliklerin tamamını bir sistem anlayışıyla programlı şekilde ele alıp, Fakültenin öğrenci değerlendirme sisteminin tasarım ve işleyişini geliştirmek üzere oluşturulan komisyonu,

o) Probleme Dayalı Öğrenim (PDÖ): Problem çözme, araştırma yapma ve olgu tabanlı öğrenmeyi içeren eğitim yöntemini,

ö) Program Geliştirme Komisyonu: Eğitim programının değerlendirilmesine uygun model, yöntem ve araçları tanımlayarak düzenlemelerini sağlamak, eğitim programının işleyişi sırasında ortaya çıkan problemleri tespit etmek ve gerekli düzenlemeleri sağlamak, eğitim programına etki eden koşulları, eğitim ortamlarını, çalışma planlarını, stratejilerini takip ve geliştirmek üzere eğitim etkinlikleri, uygulamaları ve programın kısa ve uzun vadeli başarılarını değerlendirerek paydaşlarıyla bunlara uygun program iyileştirmelerini ve geliştirmesini sağlamak üzere kurulan komisyonu,

p) Rektörlük: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğünü,

r) Senato: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Senatosunu,

s) Staj: Bir alanda yürütülen teorik ve uygulamalı dersler ile klinik uygulamaların tamamını,

ş) Sürekli Yenilenme ve Gelişme Komisyonu: Tıp eğitimi ve öğretimi ile ilgili güncel gelişmeleri takip etmek ve değerlendirmek, paydaşlarından sürekli yenilenme ve gelişme adına ilgili konuları talep etmek, bu konuda yapılacak etkinlikler için uygun ortam sağlamak üzere kurulan komisyonu,

t) Üniversite: Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesini,

u) Yatay geçiş: Eşdeğer eğitim programı uygulayan fakülteler arasındaki öğrenci geçişini,

ü) YÖK: Yükseköğretim Kurulunu,

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Eğitim-Öğretim

İlk kayıt

MADDE 5- (1) Fakülteye, YÖK tarafından belirlenen kurallara göre tam zamanlı öğrenci kabul edilir. Kayıt tarihleri Rektörlük tarafından belirlenerek ilan edilir. Kayıt işlemlerini belirlenen tarihlerde tamamlamayan öğrenci kayıt hakkını kaybeder.

(2) Kayıt için istenen belgelerin aslı veya Üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.

(3) Sağlık raporu, askerlik durumu ve adli sicil kaydına ilişkin olarak adayın yazılı beyanına dayanılarak işlem yapılır.

Yatay geçiş

MADDE 6- (1) Yatay geçiş için başvuran öğrencilerde aranacak koşullar şunlardır:

a) 24/4/2010 tarihli ve 27561 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmelik ile belirlenen hükümlere ve Senato kararlarına uygun olmak.

b) Yurt dışı başvurularında, Senato kararları doğrultusunda ve denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş bir tıp fakültesi veya Üniversitede eğitim ve öğrenim gördüğünü belgelemek.

(2) Yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt ve kabulleri, Yükseköğretim Kurulunun mevcut mevzuatı ve Senatonun konuyla ilgili kararları çerçevesinde yapılır.

(3) Yatay geçiş kontenjanları, ilgili kurullarca tespit edilir ve süresi içerisinde ilan edilmek üzere Rektörlüğe bildirilir.

Ders, ders kurulu ve staj muafiyeti

MADDE 7- (1) Fakültemize kayıt yaptıran öğrenciler, kayıttan sonraki ilk iki hafta içinde muafiyet isteği ile başvurabilir. Bu başvuru öğrencinin ders, ders kurulu ve stajları için yapılabilir. Fakülte Yönetim Kurulu ilgili intibak komisyonu kararlarına istinaden ders, ders kurulu ve stajların içeriklerini dikkate alarak muafiyet başvurularını karara bağlar.

Kayıt yenileme

MADDE 8- (1) Öğrencilik haklarından yararlanabilmek ve sınavlara girebilmek için her eğitim-öğretim dönemi başında akademik takvimde belirlenen süre içinde kayıt yenilemek zorunludur. Öğrenim harcı yatırması gereken öğrencilerin harçlarını zamanında yatırmaması durumunda kayıtları yenilenmez; o dönemin derslerine ve sınavlarına girme hakkı verilmez. Kayıt yenilenmeyen dönem, eğitim süresinden sayılır. Bu süre içinde kayıtlarını yenilemeyen ancak mazereti Fakülte Yönetim Kurulu tarafından kabul edilen öğrencilerin kaydı, Dekanlıkça uygun görülen tarihte yapılır.

Eğitim dili

MADDE 9- (1) Fakültede eğitim dili Türkçe’dir. Yabancı dil (İngilizce) yeterliliği almış öğrenciler için yabancı dil destekli programlar uygulanabilir. Yabancı dilde yürütülen programlarda derslerin alınması, uygulanması, sınavlarının yapılması ve diğer hususlar bu Yönetmelik hükümlerine veya Senato esaslarına göre düzenlenir. Senato kararı ve yürürlükteki hükümler doğrultusunda bazı dersler yabancı dilde yapılabilir.

Eğitim-öğretim süresi

MADDE 10- (1) Tıp eğitimi her biri bir ders yılını kapsayan altı dönemden (sınıf) ya da 5500 saatlik teorik ve uygulama eğitiminden oluşur. Bir dönemde mesleki derslerin tamamında başarılı olamayan öğrenci, bir üst döneme devam edemez.

(2) Fakülteden uzaklaştırma cezası alan öğrencinin ceza süresi, azami eğitim süresinden sayılır. Azami eğitim süresi dokuz yıldır.

Dönem süreleri

MADDE 11- (1) Bir dönem en az otuz iki hafta ya da 1000 saatlik eğitim-öğretim süresini kapsar. Eğitim-öğretim dönemlerinin başlangıç ve bitiş tarihleri Fakülte Kurulu kararı ve Senatonun onayı ile belirlenir. Dönem 6’da eğitim-öğretim elli iki haftalık bir süreyi kapsar.

(2) Bir dersin/stajın belirlenen öğrenme kazanımları için gerekli çalışma yükü dersin AKTS kredisini ifade eder. Derslerin AKTS kredisi, öğrencilerin çalışma yükleri hesaplanarak belirlenir.

(3) Her ders kurulun/stajın AKTS kredisi öğretim planında belirtilir. AKTS kredisi öğrencinin dönem çalışma yükü temel alınarak ders planı ile birlikte derslerin AKTS kredisi ilgili mezuniyet öncesi koordinatörler ve Eğitim Komisyonunun önerisi üzerine Fakülte Kurulu kararı ile belirlenir. Bir öğrencinin bir yarıyıl/yılda alacağı eğitim-öğretim çalışmaları yükü ders planında gösterildiği kadardır.

(4) Bir eğitim-öğretim yılı için ders ve uygulama kredisi toplamı en az 60 AKTS kredisidir. Tıp programında mezuniyet için ders ve uygulama kredisi toplamı en az 360 AKTS kredisidir.

(5) Akademik Takvim, her yıl Koordinatörler Kurulu tarafından oluşturularak Eğitim Komisyonuna sunulur. Eğitim Komisyonunda görüşüldükten sonra Fakülte Kurulunca tespit edilir, Senato tarafından onaylanır ve eğitim-öğretim yılı başlamadan önce ilan edilir. Eğitim-öğretim yılı başlangıç ve bitiş tarihleri, sınav tarihleri, kayıt yenileme ile benzeri konular akademik takvimde belirtilir.

Eğitim-öğretim sistemi

MADDE 12- (1) Fakültede entegre eğitim sistemi uygulanır. Entegre tıp eğitim sisteminde, vücuttaki organ sistemlerinin dersleri (teorik ve uygulama) ilgili disiplinlerce topluca verilir ve derslerin organizasyonu ders kurulu olarak ele alınır. Ders kuruluna temel oluşturan vücut organ sistemiyle ilgili öğrenim hedeflerine ulaşabilmek için, aynı sınıfta organ sisteminin multidisipliner verilmesi temel amaçtır. Entegre tıp eğitimi sistemi gereği, öğrenci ölçme ve değerlendirmesinde entegre derslerin yürütüldüğü ders kurulunun bütününden başarı esas alınır.

(2) 1, 2 ve 3 üncü sınıflarda ders kurulları yer almaktadır.

(3) 4, 5 ve 6 ncı sınıflarda dersler staj esasına göre yapılır. Bu sınıflarda; öğrencilerin tıbbın temel kavram ve ilkelerini, klinik olguların çözümlemesinde kullanması, tanı ve tedavi yaklaşımlarını, klinik ortamda gördüğü hasta ve hastalıklar açısından değerlendirip yorumlayarak uygun tanı ve tedavi yaklaşımlarını seçebilmesi, temel klinik becerileri yeterli düzeyde uygulayabilmesi, tıbbi uygulamalarda bilimsel, mesleki ve etik değerler konusunda uygun tutum ve davranışı sergileyebilmesini hedefleyen teorik derslerin ve uygulamaların yürütüldüğü stajlar yer almaktadır.

(4) Dersler; teorik ve/veya uygulamalı (laboratuvar, sözlü, atölye çalışmaları, proje, tıp sanatına dayalı uygulamalar ve benzeri çalışmalar) dersler şeklinde olabilir. Dersler zorunlu ve/veya seçmeli olabilir.

(5) Eğitim Komisyonu tarafından hazırlanan akademik takvim içerisinde, alan içi seçmeli dersler yer alabilir. Seçmeli dersler, öğrencilerin önerilen dersler içerisinden seçerek alacağı meslekle ilgili formasyonu tamamlayan derslerdir. Seçmeli derse kaydolacak öğrenci sayısının alt ve üst sınırı ilgili kurul tarafından, mevcut altyapıya göre belirlenir. Seçmeli ders kredisi tüm dönem kredisinin %10 (yüzde onunu) geçemez.

(6) Her eğitim-öğretim yılı için tüm anabilim dalları Koordinatörler Kurulu tarafından belirlenen sayıda alan içi seçmeli ders hazırlığı yapmakla yükümlüdür. Öğretim üyeleri tarafından yeni eğitim-öğretim yılında uygulanmak üzere hazırlanan alan içi seçmeli ders başvuru teklifleri Koordinatörler Kurulu ve Eğitim Komisyonunda görüşülür. Ayrıca, Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı veya koordinatörlük, yeni eğitim-öğretim yılında ders kurulu ve stajlarda sınıf amaç ve öğrenim hedeflerine uygun olan alan içi seçmeli derslerin açılmasını Dekanlığa teklif edebilir.

(7) Yeni eğitim-öğretim yılında uygulanacak alan içi seçmeli dersler Fakülte Kurulunun onayı sonrası Dekanlık tarafından ilan edilir.

(8) Dikey entegrasyon dersleri her eğitim-öğretim yılı başlamadan anabilim dallarının önerisi alınarak Koordinatörler Kurulu ve Eğitim Komisyonunda görüşülüp düzenlenir.

(9) Her eğitim-öğretim yılı sonunda dikey entegrasyon dersleri program değerlendirme sürecine uygun olarak değerlendirilir.

(10) Ayrıca İnteraktif, Probleme Dayalı Öğrenim (PDÖ) ve güncel eğitim yöntemleri de kullanılabilir.

(11) Dönem 4 ve 5 stajları birlikte değerlendirilir.

(12) Stajlarda makale saatleri yapılabilir. Makale saatleri öğrenciler tarafından sunulan alan içi makaleleri kapsamaktadır.

Eğitim-öğretim programı ve yürütülmesi

MADDE 13- (1) Eğitim Komisyonu; Dekan veya eğitimden sorumlu Dekan yardımcısı başkanlığında Dekan tarafından üç yıl için atanan en az beş üyeden oluşur. Bu komisyon eğitim-öğretimin planlaması ile ilgili çalışmalar yapar. Gündem ile ilgili olarak Fakülte öğrenci temsilcisi Eğitim Komisyonu toplantılarına katılabilir.

(2) Fakültede eğitim-öğretim Dekanlıkça görevlendirilen Eğitim Komisyonu, başkoordinatör, dönem koordinatörü, dönem koordinatör yardımcısı, ders kurulu sorumlusu, staj sorumlusu, Ölçme Değerlendirme Komisyonu ve Program Geliştirme Komisyonu tarafından yürütülür.

(3) Koordinatörler Kurulu; Dekan veya eğitimden sorumlu Dekan yardımcısı başkanlığında başkoordinatör, dönem koordinatörleri ve yardımcılarından oluşur. Bu kurul eğitim-öğretimi uyum içerisinde yürütür. Kurul üyeleri Dekan tarafından bir eğitim-öğretim yılı için atanır. Görev süresi dolan koordinatör yeniden atanabilir.

(4) Komisyon ve kurul üyelerinin görev süreleri Dekanın görev süresinin sona ermesi ile biter. Görevinden ayrılan üyelerin yerine süreyi tamamlamak üzere yeni üyeler atanır.

(5) Kurul ve Komisyon üyeleri bir sonraki dönemin eğitim-öğretim planı ve programı ile akademik takvimi hazırlar. Bu program Eğitim Komisyonunun görüşü ile Fakülte Kurulu ve Senatonun onayına sunulur.

(6) Her anabilim dalında bir öğretim üyesi, anabilim dalı başkanı tarafından staj sorumlusu olarak görevlendirilir. Staj sorumlusu, dönem koordinatörleri ile iş birliği içinde staj programının uygun bir şekilde yürütülmesinden sorumludur.

(7) Eğitim ve öğretim süreçlerinin sürekli iyileştirilmesine yönelik iç ve dış kalite güvencesi uygulamaları ile eğitim ve öğretimin devamına ilişkin diğer hususlar, Yükseköğretim Kurulunun bu konularda belirlediği temel ilkelere uygun olarak Senato tarafından belirlenir.

(8) Fakültede mezuniyet öncesi ve sonrası tıp eğitimi ile ilgili çalışma grubu, kurul, komisyon ve koordinatörlük oluşturulması Fakülte Dekanı tarafından sağlanır.

(9) Ders kurulu ve staj sorumlusu, dönem koordinatörü ile birlikte programların hazırlanması, duyurulması, öğrenci ve öğretim üyesi geri bildirimlerinin alınması, sınavların yapılması, sınav sonuçlarının ve itirazların değerlendirilmesi ile ilgili işlemleri yürütür.

(10) Geri bildirim komisyonu iki ayda bir toplanarak değerlendirmeler yapar.

(11) Program geliştirme komisyonu yılda en az iki defa toplanarak değerlendirmeler yapar. Program geliştirme komisyonu, mezuniyet öncesi eğitim süreçleri ile ilgilenir. Komisyon, Dekanlıkça görevlendirilen, eğitimden sorumlu Dekan yardımcısı, başkoordinatör, temel tıp bilimleri, dâhili tıp bilimleri ve cerrahi tıp bilimlerini içine alan öğretim üyelerinden oluşur. Gerekli görülen toplantılara; öğrenci temsilcisi olarak, dönem 1, 2 ve 3’ten bir, dönem 4 ve 5’ten bir, dönem 6’dan bir öğrenci olmak üzere en az üç öğrenci davet edilebilir.

(12) Sürekli Yenilenme ve Gelişme Komisyonu yılda en az iki defa toplanarak değerlendirmeler yapar.

(13) Ölçme ve Değerlendirme Komisyonu kurul sınavları ve staj sınavları sonrası olmak üzere iki ayda bir toplanarak değerlendirmeler yapar. Ölçme ve Değerlendirme Komisyon üyeleri, Dekanlıkça görevlendirilen, Dekan yardımcısı, başkoordinatör, temel tıp bilimleri, dâhili tıp bilimleri ve cerrahi tıp bilimlerini içine alan öğretim üyelerinden oluşur. Gerekli görülen toplantılara; öğrenci temsilcisi olarak, dönem 1, 2 ve 3’ten bir, dönem 4 ve 5’ten bir, dönem 6’dan bir öğrenci olmak üzere en az üç öğrenci davet edilebilir.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Dersler, Devam, İzin ve Mazeretler

Mesleki dersler

MADDE 14- (1) Eğitim-öğretim programı kapsamındaki ders kurulları ve stajlarda yer alan tıp mesleği ile ilgili derslerdir.

Diğer dersler

MADDE 15- (1) Diğer dersler, mesleki dersler dışında kalan ve yükseköğretim mevzuatında belirtilen derslerdir.

(2) Güncel tıp eğitimi ve mevzuatlara uygun olarak mesleki ve meslek dışı seçmeli dersler verilebilir.

(3) Yabancı dil muafiyet sınavı; Üniversitenin Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından, her eğitim-öğretim yılı başında ilk iki hafta içinde açılan sınavdır. Bu sınavdan en az 60 (altmış) puan alan öğrenciler isterse yabancı dilden muaf sayılır. Bu öğrencilerin muafiyet sınavından aldığı notlar yabancı dil başarı notu olarak işlenir.

Devamla ilgili kurallar

MADDE 16- (1) Devamla ilgili kurallar aşağıda belirtildiği gibidir:

a) Teorik ve uygulamalı dersler ile stajlara devam zorunludur ve yoklama yapılır. Uygulamalı dersler; staj, laboratuvar çalışması, tartışma, makale sunumu, seminer, küçük grup çalışması, saha ve klinik çalışmaları gibi hususları kapsar. Stajlar tam gün olarak değerlendirilir.

b) Dönem 1, 2, 3’te bir ders kurulunun teorik/uygulama derslerinin ayrı ayrı olmak üzere %20’sinden fazlasına mazeretsiz olarak devam etmeyen öğrenci sınav hakkını kaybeder.

c) Mazeretli veya mazeretsiz olarak bir dönemin teorik/uygulama derslerinin ayrı ayrı olmak üzere %20’sinden fazlasına devam etmeyen öğrenci, dönem sonu genel ve dönem sonu bütünleme sınavlarına giremez; bu süre mazeretsizse eğitim süresinden sayılır, mazeretliyse eğitim süresinden sayılmaz.

ç) Dönem 4 ve 5’te mazeretli veya mazeretsiz olarak bir stajın %20’sinden fazlasına devam etmeyen öğrenci staj sonu ve staj sonu bütünleme sınav hakkını kaybeder.

d) Dönem 6’da mazeretli veya mazeretsiz olarak bir stajın %20’sinden fazlasına devam etmeyen öğrenci stajdan başarısız sayılır.

İzin

MADDE 17- (1) Fakülte Yönetim Kurulu, öğrencilere haklı ve geçerli nedenler veya öğrenim ve eğitimlerine katkıda bulunacak üniversite dışı burs, araştırma gibi imkânların doğması halinde bir defaya mahsus olmak üzere bir yıla kadar izin verebilir. Bu izin akademik yıl başlamadan önce istenir ve bu süre yasal eğitim-öğretim süresinden sayılır.

(2) İlgili yönetim kurulları ile Rektörlük tarafından, spor karşılaşmaları, kültür ve sanat faaliyetleri ile yarışmalar gibi etkinliklerde görevlendirilen öğrencilerin, bu etkinliklere ve bunların hazırlık çalışmalarına katılmak zorunda olmaları nedeniyle öğrenime devam edemedikleri süreler, devam süresinin hesabında dikkate alınmaz. Bu öğrenciler, görevli oldukları süre içinde giremedikleri sınavlar için izinli sayılırlar. Ancak görevlendirme süresi kurul veya stajın %30’unu ve eğitim öğretim döneminde toplam on beş iş gününü geçemez.

(3) Farabi, Erasmus ve benzeri yurt içi ve yurt dışı isteğe bağlı, geçici öğrenci değişimlerine ilişkin izinler Yükseköğretim Kurulunun ve Senatonun belirlediği esaslar çerçevesinde, ilgili program koordinatörünün önerisi ve Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile uygulanır.

(4) Dönem 4 ve dönem 5 öğrencileri ilgili anabilim dalının staj içeriğini değerlendirmesi ve Fakülte Yönetim Kurulunun onayı ile yurt içi ve yurt dışı eşdeğer eğitim-öğretim kurumlarında staj yapabilir. Ancak alınacak stajların toplam süresi, ilgili döneme ait toplam staj süresinin %25’ini geçemez.

(5) Yatay geçişle fakülteye kaydolan öğrencilerin intibak süreçlerine ilişkin kurum içi ve kurum dışı staj alma talepleri intibak komisyonlarının kararları doğrultusunda Fakülte Yönetim Kulunca değerlendirilir.

(6) İntörnlük döneminde, yurt içi ve yurt dışı eşdeğer yükseköğretim programları arasında staj değişimi yapılamaz.

(7) İntörnlük döneminde Yükseköğretim Kurumlarında Önlisans ve Lisans Düzeyindeki Programlar Arasında Geçiş, Çift Anadal, Yan Dal ile Kurumlar Arası Kredi Transferi Yapılması Esaslarına İlişkin Yönetmeliğin 22 nci maddesinin yedinci fıkrası gereği öğrencinin sağlık sorunları ile maruz kaldığı darp ve şiddet gibi mazeretlerin oluşması halinde, öğrencilerin staj değişim talepleri anılan yönetmelik hükümleri çerçevesinde Fakülte Yönetim Kurulunca ayrıca değerlendirilir.

Mazeretler

MADDE 18- (1) Kayıt yenileme, devam, uygulama ve sınav şartlarından birini, Yükseköğretim Kurulunun belirlediği bir mazeret nedeniyle yerine getiremeyen öğrencinin hakları saklı tutulur ve kaybettiği süre yasal eğitim-öğretim süresine eklenir.

(2) Öğrencinin eğitim-öğretim süresinde sağlık mazeretini Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastanesinden, mümkün olmadığı durumlarda ise resmi yataklı tedavi kurumlarından alınacak rapor ile belgelendirmesi ve Fakülte Yönetim Kurulunca kabul edilmesi gerekir. Bunların dışındaki sağlık raporları işleme alınmaz. Fakülte Yönetim Kurulunca sağlık mazereti, kabul edilen öğrenci, rapor süresince derslere devam edemez ve sınavlara giremez.

(3) Mazeretlerle ilgili başvurular, sağlık raporunun başlangıcından itibaren en geç beş iş günü içinde Dekanlığa yapılır. Fakülte Yönetim Kurulu öğrencinin her türlü mazeretini kabul veya reddedebilir.

(4) Sağlık mazereti Fakülte Yönetim Kurulu tarafından kabul edilmiş olan veya tecil hakkı kaldırılarak silâh altına alınan öğrencilerin öğrenim hakları saklı tutulur. Öğrencinin mazeretin bitim tarihinden itibaren bir ay içinde Dekanlığa başvuru yapması zorunludur.

(5) Öğrencilerin sağlık mazeretleri haricinde kendi kusur veya ihmalleri dışında gelişen nedenlerden doğacak her türlü mazeretler ile oluşacak devamsızlıklar Fakülte Yönetim Kurulunca değerlendirilir.

Danışman

MADDE 19- (1) Öğrencilere eğitim-öğretim konularında karşılaşacağı sorunların çözümünde yardımcı olmak amacıyla, her ders yılı için fakülte öğretim üyeleri arasından Dekanlıkça bir danışman atanır. Öğrenci danışmanlarının görev, yetki ve sorumlulukları Senato tarafından kabul edilen yönerge ile belirlenir.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Sınavlar ve Notlar

Dönem 1, 2 ve 3’te uygulanan sınavlar

MADDE 20- (1) Dönem 1, 2 ve 3’te uygulanan sınavlarla ilgili esaslar şunlardır:

a) Ders kurulu sınavı: Her ders kurulunun sonunda yapılan sınavdır. Ders kurulunun son dersinden en geç üç gün sonra yapılır.

b) Dönem sonu genel sınavı: Her dönemin sonunda yapılan bütün ders kurullarını kapsayan sınavdır. Mazeret sınavı hariç, son ders kurulu sınavından en geç yirmi bir gün sonra yapılan sınavdır. Sınav, Ölçme ve Değerlendirme Komisyonunun desteğiyle dönem içindeki tüm müfredatı kapsayacak şekilde dönem koordinatörleri tarafından hazırlanır. Sınavın amaçları, kapsamı, yöntemi, soru biçimleri, soru sayısı, sınav süresi ilgili dönem koordinatörlüğü tarafından belirlenir.

c) Dönem sonu bütünleme sınavı: Dönem sonu genel sınavında başarısız olan ve bu sınava girmeyen öğrenciler için dönem sonu genel sınavından en geç yirmi bir gün sonra yapılan sınavdır.

ç) Diğer derslerin sınavları: Mesleki dersler dışında kalan derslerin sınavları dönem koordinatörlerince belirlenen tarihlerde yapılır. Dönem sonu bütünleme sınavı dönem sonu sınavından en geç yirmi bir gün sonra yapılır.

d) Mazeret sınavı: Mazeretleri nedeniyle ders kurulu sınavına giremeyen ve Fakülte Yönetim Kurulunca mazeretleri kabul edilen öğrenciler için mazeret sınavı açılır. Mazeret sınavının mazereti olmaz. Ders kurulu mazeret sınavı bir defa ve Dekanlık tarafından belirlenen tarihte yapılır. Dönem sonu ve bütünleme sınavları için mazeret sınavı açılmaz.

e) Teorik derslerin sınavları yazılı, uygulamalı derslerin sınavları ise sözlü, yazılı, atölye çalışmaları, proje ödevi ve benzeri çalışmalar şeklinde yapılabilir.

f) Bir ders veya ders grubunun teorik ve uygulamalı sınavı ders saati ağırlıklarına göre birlikte değerlendirilir.

g) Uygulamalı sınavlar teorik sınavlardan önce yapılır. Uygulamalı sınava girmeyen öğrenci teorik sınava giremez.

ğ) Sınavlarda usulsüzlük yapan öğrencilere 0 (sıfır) puan karşılığı olan FF notu verilir ve haklarında disiplin soruşturması açılır.

h) Sınav sonuçları sınavdan sonra en geç on gün içinde ilan edilir.

ı) Sınavlarla ilgili usul ve esaslar Fakülte Yönetim Kurulunca belirlenir.

i) Sınavlar ve uygulama esasları Eğitim-Öğretim Rehberinde belirtildiği şekliyle yapılır. Zorunlu durumların ortaya çıkması halinde Fakülte Kurulu, eğitim ve öğretim sürelerinde, sınav tarihlerinde ve bunlarla ilgili ders programlarında değişiklik ve düzenleme yapabilir. Acil durumlar dışındaki değişiklik ve düzenlemeler, Senatonun onayını takiben en geç bir hafta önceden ilgililere duyurulur.

j) Ders kurulu sınavında o ders kurulunda dersi olan tüm anabilim dalları, ders kurulu sorumlusunun önerisi ile Dekanlıkça belirlenen sayıda öğretim elemanı görevlendirir.

k) Zorunlu hallerde Fakülte Yönetim Kurulu kararı ile ulusal ve dini bayramlar dışında cumartesi ve pazar günleri de sınav yapılabilir.

l) Sınavlar, Dekanlıkça hazırlanan sınav takvimine göre yapılır. Sınav başlama saatinden itibaren on beş dakikadan sonra gelen öğrenciler sınava giremezler. Sınavın ilk ve son on beş dakikası içinde hiçbir öğrenci sınavdan çıkamaz.

m) Öğrencinin sınava girme hakkı olmadığı halde sınava girmesi durumunda aldığı not, ilan edilmiş olsa dahi iptal edilir.

n) Sınav kâğıtları ve/veya kayıtları en az iki yıl süre ile arşivlenir.

o) Makale saatleri öğrenciler tarafından sunulan alan içi makaleleri kapsar ve değerlendirme ilgili öğretim üyeleri tarafından yapılır. Makale saatlerinin ilgili kurul sınavına katkısı eğitim öğretim dönemi başında ilgili komisyon ve kurullar tarafından ilan edilir.

ö) Dönem 1, 2 ve 3 öğrencilerinin akademik faaliyetlere katılımlarını teşvik etmek amacıyla ilgili eğitim-öğretim dönemi içinde yürüttükleri/katkıda bulundukları özgün klinik ve/veya deneysel çalışmalardan yapılan ve bilimsel toplantılara bildiri olarak sunulan veya ulusal/uluslararası hakemli bilimsel dergilerde yayımlanan makalelere her eğitim-öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere dönem sonu genel/bütünleme sınavı yapılmadan önce, öğrencilerin yazılı olarak başvuru yapması halinde ilgili komisyon ve kurullar tarafından değerlendirilip uygun görülmesi şartıyla ilgili dönem sonu notuna bildiri için üç, makale için beş puan eklenir.

Dönem 4 ve 5’te uygulanan sınavlar

MADDE 21- (1) Dönem 4 ve 5’te uygulanan sınavlarla ilgili esaslar şunlardır:

a) Dönem 4 ve 5’te klinik dersler staj grupları halinde yapılır. Staj uygulaması yapılacak klinikler ve staj süreleri, Fakülte Kurulu tarafından belirlenerek eğitim-öğretim yılı başlamadan ilan edilir.

b) Staj sonu sınavı: Her stajın sonunda yapılan sınavdır. Dönem 4’te ve 5’teki staj sonu sınavları yazılı ve/veya uygulamalı, Objektif Yapılandırılmış Klinik Sınavlar (OSCE) şeklinde yapılabilir. Dönem 4 ve 5’te staj sınavlarının şekli ilgili anabilim dalı tarafından dönem başında belirlenir ve zorunlu haller dışında ilgili öğretim yılı süresince değiştirilemez. Sınavlar, anabilim dalında ders veren öğretim üyesi ve görevlilerinin katılımı ile gerçekleştirilir.

c) Staj sonu bütünleme sınavı: Dönem 4 ve 5’te staj sonu sınavlarında başarılı olamayan öğrenciler, bu stajların bütünleme sınavına girerler. Bütünleme sınavları dönem koordinatörlerince belirlenen tarihlerde yapılır. Bütünleme sınav veya sınavlarında başarılı olmayan öğrencilere süreler elverdiği takdirde bu staj veya stajları bir sonraki ders yılında tekrarlama hakkı verilir. Bu staj tekrarlarının tamamında devam zorunluluğu vardır. Bütünleme sınavları o dönemin son stajının bitiminden itibaren en erken on gün sonra başlayacak şekilde programlanır.

ç) Mazereti kabul edilen öğrenci, yazılı müracaatı halinde aynı stajın sonraki sınavlarının birisinde mazeret sınavı hakkını kullanabilir.

d) İçinde bulunulan dönem programında yer alan tüm stajlar başarı ile tamamlanmadan üst sınıfa geçilemez. Gecikmeli olarak üst sınıfa yerleştirilen veya staj tekrarında başarısız olan ve bütünlemeye kalan öğrenciler, süreler elverdiği takdirde, sınıf sonu bütünleme sınavını beklemeden devam eden programda, o dersin bir sonraki staj sonu sınavını bütünleme sınavı olarak kullanabilirler. Başarılı oldukları takdirde beklemeksizin üst sınıf staj programına yerleştirilebilirler. Bu hakkı kullanmak isteyen öğrencilerin girmek istedikleri sınav tarihinden en geç bir hafta önce öğrenci işleri birimine dilekçe ile başvurmaları gerekir. Bu durumdaki öğrenciler aynı günde en fazla iki sınava girebilirler. İlgili eğitim öğretim yılında bir sonraki staj grubunun sınavına bütünleme sınavı olarak girilmesi ve başarısız olunması durumunda stajın tekrarlanması gerekir.

e) Staj sonu ve bütünleme sınavlarında başarı notu hesaplanırken, öğrencinin staj süresince yapmış olduğu çalışmalar ve uygulamalar staj karnesi ile değerlendirilir ve pratik sınav notu olarak staj başarı notuna katkıda bulunur. Staj karnesi, başarı notuna 100 (yüz) puan üzerinden en az 10 (on) en fazla 20 (yirmi) puan olacak şekilde etki eder. Staj karnesinde zorunlu işlemleri mazeretsiz olarak tamamlamayan stajyerler, staj sınavına giremezler.

f) Makale saatlerinin değerlendirmesi öğretim üyeleri tarafından yapılır. Makale saatlerinin ilgili staj sınavına katkısı anabilim dalı tarafından dönem başında belirlenerek Fakülte Yönetim Kurulunun onayına sunulur.

g) Sınavlarda usulsüzlük yapan öğrencilere 0 (sıfır) puan karşılığı FF notu verilir ve haklarında disiplin soruşturması açılır.

ğ) Sınav sonuçları sınav tarihinden itibaren en geç on gün içinde ilan edilir.

h) Stajların teorik ve/veya uygulamalı sınavı ders saati ağırlıklarına göre birlikte değerlendirilir.

ı) Sınavlarla ilgili usul ve esaslar Fakülte Yönetim Kurulunca belirlenir.

i) Dönem 4 ve 5 öğrencilerinin akademik faaliyetlere katılımlarını teşvik etmek amacıyla ilgili eğitim-öğretim dönemi içinde yürüttükleri/katkıda bulundukları özgün klinik ve/veya deneysel çalışmalardan yapılan ve bilimsel toplantılara bildiri olarak sunulan veya ulusal/uluslararası hakemli bilimsel dergilerde yayımlanan makalelere her eğitim-öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere kendi belirledikleri staj sonu sınavı/bütünleme sınavı yapılmadan önce, öğrencilerin yazılı olarak başvuru yapması halinde ilgili komisyon ve kurullar tarafından değerlendirilip uygun görülmesi şartıyla ilgili staj sonu notuna bildiri için üç, makale için beş puan eklenir.

Dönem 6 öğrencilerinin değerlendirilmesi

MADDE 22- (1) Dönem 6 intörn hekimlik eğitiminin amacı; öğrencinin daha önceki dönemlerde edindiği bilgilerin klinik uygulamalarını yaptırarak hekimlik mesleğinin uygulanmasında deneyim ve beceri kazandırmak, hekim adayını hekimlik mesleğini en iyi uygulayabileceği düzeye getirmektir. Öğrencilerin Dönem 6 notu, stajlara devamları, klinik, poliklinik, laboratuvar, saha çalışmaları, seminer ve toplantılara katılımları gibi uygulamalar değerlendirilerek ilgili stajların sorumluları tarafından verilir. Dönem 6 intörn hekimlik eğitimi esasları şunlardır:

a) İntörn hekimlik, aralıksız on iki ayı kapsayan bir dönemdir ve Fakülte Kurulu kararı ile belirlenen staj gruplarına ayrılarak yapılır. Her öğrenciye bu dönemde yapılan tüm çalışmaların kaydedileceği uygulama/staj karnesi verilir.

b) Bu dönemde öğrenci, klinik, poliklinik, laboratuvar ve saha çalışmalarında öğretim elemanları gözetiminde çalışır. Öğrenci, eğitim aldığı anabilim dalına ait poliklinik, klinik, laboratuvar, ameliyathane gibi tüm bölümlerinde bulunmak ve eğitim almak zorundadır. İlgili anabilim dalı başkanı ve staj sorumlusu öğretim elemanı bu eğitimi sağlamak ve yürütmekle yükümlüdür.

c) Öğrenciler eğitim gördüğü anabilim ve bilim dallarının şartlarına uymak, nöbet tutmak, ameliyat, laboratuvar çalışması, olgu sunumu, konferans, seminer ve benzeri diğer etkinliklere katılmak zorundadır.

ç) Bu dönemde öğrenciler çalıştıkları her anabilim dalına ait poliklinik, klinik ve saha çalışmalarındaki gayretleri, bilimsel toplantılardaki katılımları göz önüne alınarak anabilim dalı tarafından başarılı/başarısız olarak değerlendirilir. Öğrencilerin uygulama karnesi ve staj değerlendirme formu, Öğrenci İşleri Birimi aracılığıyla ilgili anabilim dalına iletilir.

d) İntörnlük eğitimi, Fakültenin anabilim/bilim dallarında yapılır.

e) İntörnlük dilimlerinde yeni eğitim-öğretim yılında uygulanacak eğitim programı taslakları, intörnlük dönemine katkı veren anabilim dallarının akademik kurullarında görüşülerek belirlenir ve anabilim dalı intörnlük sorumlusu tarafından Dönem 6 koordinatörüne sunulur.

f) Eğitim Komisyonu her eğitim-öğretim yılından önce intörnlük döneminde uygulanacak yeni intörnlük eğitim programı taslağına son şeklini verir ve Fakülte Kurulunun onayına sunar.

g) Yeni eğitim-öğretim yılı içinde uygulanacak olan intörnlük dönemi eğitim programı Eğitim Komisyonu önerileri de dikkate alınarak Fakülte Kurulunca onaylanır ve yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce Dekanlık tarafından öğrenci panoları ve/veya Fakülte internet sayfasında ilan edilir.

ğ) Geri bildirimler anabilim dalı intörn sorumlusu tarafından, staj sonunda alınarak anabilim dalı aracılığı ile Dekanlığa iletilir.

h) Stajdan başarısız olunması durumunda ilgili staj tekrar edilir.

ı) Dönem 6 öğrencilerinin stajlarıyla ilgili çalışma usul ve esasları Fakülte Yönetim Kurulunca belirlenir.

Ders kurulu, staj, dönem sonu genel veya dönem sonu bütünleme notu hesaplanması

MADDE 23- (1) Bir sınavdaki ders ve ders gruplarının her birinden alınan puanların toplamı o sınavın notunu belirler.

Notlar

MADDE 24- (1) Notlar 100 (yüz) üzerinden alınan puana göre düzenlenir. Altmış (60) ve üzeri puan alan öğrenci başarılı, altmışın altında puan alan öğrenci başarısız sayılır.

(2) Ders kurullarından alınan notların toplamı, toplam sınav sayısına bölünerek dönem ortalama puanı hesaplanır. Bu puanın %60’ı ile dönem sonu genel sınav puanının %40’ının toplamı dönem notudur. Dönem notu 60 (altmış) ve üzerinde olan öğrenci başarılı, 60’ın (altmışın) altında olan öğrenci ise başarısız sayılır. Başarı notunun kesirli çıkması halinde notun buçuk ve üzeri bir üst tam sayıya, daha küçükleri ise bir alt tam sayıya tamamlanır.

(3) Dönem notu başarısız olanlar ve dönem sonu genel sınavına girmeyenler dönem sonu bütünleme sınavına alınır. Bu sınavda elde edilen puanın %40’ı ile dönem ortalama puanının %60’ı toplanarak dönem notu hesaplanır. Dönem notu 60 (altmış) ve üzerinde olan öğrenci başarılı, 60’ın (altmışın) altında olan öğrenci ise başarısız sayılır. Bu notun kesirli çıkması halinde notun buçuk ve üzeri bir üst tam sayıya, daha küçükleri ise bir alt tam sayıya tamamlanır.

(4) Dönem 1, 2 ve 3’te ders kurulları not ortalaması yuvarlama yapılmadan 85,00 (seksen beş) ve üzerinde olan öğrenci isterse dönem sonu genel sınavına girmeyebilir. Bu durumda ders kurulları not ortalaması dönem notudur. Bu haktan faydalanmak isteyen öğrencinin dönem sonu genel sınavından en az on gün önce öğrenci işleri birimine dilekçe ile başvurması gerekir.

(5) Sınavların değerlendirilmesinde kullanılan puanlar, notlar ve katsayılar aşağıdaki şekildedir:

BaşarıDerecesiHarf KarşılığıKatsayısı

90 - 100PekiyiAA4.00

85 - 89PekiyiBA3.50

75 - 84İyiBB3.00

70 - 74İyiCB2.50

60 - 69OrtaCC2.00

55 - 59BaşarısızDC1.50

45 - 54BaşarısızDD1.00

40 - 44BaşarısızFD0.50

- 39BaşarısızFF0.00

DZDevamsızDZ0.00

GRGirmediGR0.00

YTYeterliYT--

YZYetersizYZ--

MMuafM--

(6) Kredisiz dersler için başarı (B), başarısızlık (K), yatay veya dikey geçişlerde muaf olunan dersler (M) ile tanımlanır.

(7) Fakültede sınıf geçme esası uygulanır. Bir dönem başarılmadıkça bir sonraki dönem, ilk üç dönem başarılmadıkça Dönem 4’te yer alan hiçbir staj alınamaz.

Dönem ve staj tekrarı

MADDE 25- (1) Dönem 1, 2 ve 3’te dönem notu, Dönem 4, 5 ve 6’da staj notu DC, DD, FD ve FF olan öğrenci ilgili dönemi veya stajı tekrarlar.

(2) Alan dışı ve üniversite seçmeli derslerinden başarısız olan öğrenci bir üst döneme devam edebilir. Bu derslerden başarılı olamayan veya karşılığı olan kredileri tamamlayamayan öğrenci mezun olamaz.

Derslerin kredisi

MADDE 26- (1) Bir dersin AKTS değeri; ders saatinin yanı sıra laboratuvar, atölye, klinik çalışması, ödev, uygulama, proje, seminer, sunum, sınava hazırlık, sınav, staj gibi eğitim öğretim etkinliklerinde harcanan bütün zamandan oluşur.

Sınav notuna itiraz ve ilan

MADDE 27- (1) Fakülte ilan panolarına asılan ve fakülte internet sayfasına konulan her türlü duyuru ve ilan tebligat yerine geçer. Öğrenci, sınav sonuçlarına sadece maddi hata gerekçesiyle itiraz edebilir. İtirazlar sınav sonuçlarının açıklanmasından itibaren beş iş günü içinde yazılı olarak Dekanlığa yapılır. Başvurular yedi iş günü içinde sonuçlandırılır. Maddi hata tespit edilirse Dönem Koordinatörü önerisi ile Ölçme ve Değerlendirme Komisyonu gerekli düzeltmeleri yapar.

BEŞİNCİ BÖLÜM

Diplomalar, Mezuniyet ve Disiplin

Diplomalar

MADDE 28- (1) Tıp doktoru diploması, tıp doktorluğu için öngörülen altı yıllık eğitim süresini başarı ile tamamlayanlara verilir.

(2) Diplomalara ilişkin esaslar şunlardır:

a) Diplomalar Üniversite Senatosu tarafından belirlenecek esaslara göre düzenlenir. Öğrenciye, diploma hazırlanana kadar geçici mezuniyet belgesi verilebilir. Öğrenci diplomayı teslim aldığında geçici mezuniyet belgesini iade eder.

b) Tıp doktoru diploması üzerinde Dekan ve Rektörün imzası bulunur.

c) Mezun olan öğrencilere diplomaları ile birlikte diploma eki (DE) verilir.

ç) Mezuniyet tarihi son sınav döneminin veya staj bitim tarihini takip eden iş günüdür.

d) Öğrenciye başvurusu üzerine başarı notlarını ve not ortalamasını gösteren “Not Döküm Belgesi” verilir.

e) Öğrencilere diploma verilebilmesi için, öğrencilerin katkı payları veya öğrenim ücreti ile ilgili tüm yükümlülüklerini yerine getirmeleri ve öğrenci kimliklerini iade etmeleri gerekir.

f) Geçici mezuniyet belgesinin kaybedilmesi halinde mahalli gazetede, diplomanın kaybedilmesi halinde ise yurt çapında yayımlanan bir gazetede kayıp durumu ilan edilir ve diplomanın nüsha sayısını belirten yeni diploma düzenlenir.

Mezuniyet başarı derecesi

MADDE 29- (1) Mezuniyet başarı derecesi; mesleki derslerin tamamının ve diğer derslerin zorunlu olanlarının dönem sonu ve staj sonu notlarının ağırlıklı ortalaması alınarak hesaplanır. Eşitlik durumunda doğrudan sınıf geçenlere öncelik tanınır.

(2) Normal süreler içinde disiplin cezası almadan mezun olan öğrencilerden genel ortalaması BA olanlar onur, AA olanlar ise yüksek onur listesine girerek mezun olurlar ve bu durum transkriptinde belirtilir.

Kayıt silme ve sildirme

MADDE 30- (1) Öğrencinin aşağıdaki hallerde Fakülte Yönetim Kurulu kararıyla Fakülte ile ilişiği kesilir:

a) Yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası almak.

b) Sağlık nedeniyle ilişik kesmek (öğrencinin bedensel ve ruhsal rahatsızlıkları nedeniyle öğrenimine devam edemeyeceğinin sağlık kuruluşlarından alınacak sağlık raporuyla belirlenmesi).

c) Fakülteye kayıt sırasında, sahte veya yanlış bilgi ve belge verdikleri sonradan anlaşılan öğrencilerin, bulundukları yarıyıla bakılmadan, Fakülte Yönetim Kurulu kararı doğrultusunda Fakülte ile ilişiği kesilir. Söz konusu öğrenciler, Fakülteden ayrılmışlarsa, kendilerine verilen diploma dâhil belgelerin tümü iptal edilir ve haklarında ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem başlatılır.

ç) Dört yıl üst üste katkı payı veya öğrenim ücretinin ödenmemesi ve kaydın yenilenmemesi durumunda, Fakülte Yönetim Kurulu ile Senato kararı ve Yükseköğretim Kurulunun onayı ile öğrencilerin Fakülte ile ilişiği kesilir.

d) Azami öğrenim süresi sonunda, hiç almadığı ve/veya alıp da devam koşulunu yerine getirmediği ders/staj sayısı altı ve üzerinde olan öğrencilerin Üniversite ile ilişiği kesilir.

e) Ek sınavlar sonunda hiç almadığı ve alıp da devamı sağlanmayan ders/stajlar da dâhil olmak üzere başarısız ders/staj sayısını beş ve altına indiremeyen öğrencilerin Fakülte ile ilişiği kesilir.

f) Verilen ek süreler sonunda; mezuniyet için devam yükümlülüğü yerine getirilememiş bir dersi/stajı kalan veya devam yükümlülükleri yerine getirilmiş olsa dahi birden fazla başarısız dersi olan öğrencilerin Fakülte ile ilişiği kesilir.

g) 2547 sayılı Kanun ve ilgili mevzuatta belirtilen diğer haller.

(2) Öğrenciler, istedikleri takdirde, şahsen dilekçe ile başvuruda bulunarak (özel hallerde öğrencinin noter kanalı ile belirlediği bir vekil ile) kayıtlarını sildirebilirler. Kayıt sildirme işlemi posta yoluyla yapılamaz. Öğrencinin, kayıt sildirme isteğine ilişkin dilekçesinin kayda girdiği tarih ilişik kesilme tarihi olarak belirlenir ve Fakülte ile ilişiği kesilir.

(3) Öğrencinin yatay geçiş ile başka bir yükseköğretim kurumuna geçmesi halinde kendisinin veya yatay geçiş yaptığı yükseköğretim kurumunun talebi doğrultusunda öğrencinin kaydı silinir.

(4) Kendi isteği ile öğrencilikten ayrılacak öğrenciler, Dekanlığa başvururlar. Kaydı silinen öğrenci, istediği takdirde, Fakülteye verdiği lise veya dengi okul diplomasını geri alabilir. Bu öğrencinin yeniden kaydı yapılmaz. Öğrencinin Fakülteden kaydının silinmesi halinde ödemiş olduğu öğrenci katkı payı/öğrenim ücreti iade edilmez.

(5) Kendi isteğiyle kayıt sildiren, yükseköğretim kurumundan çıkarma cezası alan veya mezun olmak suretiyle Fakülteden ayrılan öğrencilerin diplomalarını veya dosyalarındaki kendilerine ait belgeleri alabilmeleri için Üniversitece tespit edilen ilişik kesme işlemlerini yapmaları gerekir.

Kayıt dondurma

MADDE 31- (1) Mazeretleri nedeniyle öğrenimlerine devam edemeyecek olan öğrenciler, ilgili dönemin en geç ikinci haftası sonuna kadar başvurmaları halinde ilgili yönetim kurulu kararı ile Üniversite tarafından belirlenmiş olan esaslara istinaden iki döneme kadar kayıt dondurabilir. Kayıt dondurma iş ve işlemlerine ilişkin süreçlerde Üniversite tarafından belirlenmiş olan esaslar uygulanır.

Disiplin

MADDE 32- (1) Öğrencilerin disiplin iş ve işlemleri, 2547 sayılı Kanunun 54 üncü maddesi hükümleri ile 18/8/2012 tarihli ve 28388 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yükseköğretim Kurumları Öğrenci Disiplin Yönetmeliği hükümlerine göre yürütülür.

ALTINCI BÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Tebligat ve adres bildirme

MADDE 33- (1) Her türlü tebligat, öğrencinin Üniversiteye kayıt sırasında bildirdiği adrese taahhütlü olarak yapılmak veya Fakülte ilan panoları ve resmi internet sayfasında duyurulmak suretiyle tamamlanmış sayılır.

(2) Fakülteye kaydolurken bildirdikleri ikamet adresini değiştirdikleri halde Fakültenin öğrenci işleri birimine bildirmemiş olan öğrenciler ile vermiş oldukları adreste eksiklik veya yanlışlık olan öğrencilerin Fakültedeki mevcut adreslerine tebligatın gönderilmesi halinde kendilerine tebligat yapılmış sayılır.

Yönetmelikte hüküm bulunmayan haller

MADDE 34- (1) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde; 31/10/2011 tarihli ve 28101 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.

Yürürlükten kaldırılan yönetmelik

MADDE 35- (1) 23/9/2013 tarihli ve 28774 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Yürürlük

MADDE 36- (1) Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE 37- (1) Bu Yönetmelik hükümlerini Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü yürütür.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastane

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastane

İç hastalıkları uzmanı, Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, Ürolog , Kulak burun boğaz doktoru , Nörolog, Ortopedi ve travmatoloji uzmanı , Anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, Kardiyolog, Göğüs hastalıkları doktoru , Enfeksiyon hastalıkları uzmanı , Çocuk sağlığı ve hastalıkları doktoru, Radyolog, Genel cerrah, Beyin ve sinir cerrahı , Fizik tedavi uzmanı, Göğüs cerrahı , Halk sağlığı hekimi , Mikrobiyolog , Dermatolog , Kalp ve damar cerrahı , Farmakolog , Psikiyatrist, Çocuk kardiyoloğu , Endokrinolog ve metabolizma hastalıkları dokt , Acil tıp doktoru, Ağız ve diş sağlığı, Göğüs hastalıkları ve tüberküloz doktoru , Çocuk cerrahı , Embriyolog ve histoloji doktoru , Adli tıp doktoru , Plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı , Nefrolog daha fazla

17 görüş Tokat, Muhittin Füsunoğlu Cad. Yeşilırmak Mah.

Profilinizin kontrolünü alın

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Hastane

İç hastalıkları uzmanı, Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, Ürolog , Kulak burun boğaz doktoru , Nörolog, Ortopedi ve travmatoloji uzmanı , Anesteziyoloji ve reanimasyon uzmanı, Kardiyolog, Göğüs hastalıkları doktoru , Enfeksiyon hastalıkları uzmanı , Çocuk sağlığı ve hastalıkları doktoru, Radyolog, Genel cerrah, Beyin ve sinir cerrahı , Fizik tedavi uzmanı, Göğüs cerrahı , Halk sağlığı hekimi , Mikrobiyolog , Dermatolog , Kalp ve damar cerrahı , Farmakolog , Psikiyatrist, Çocuk kardiyoloğu , Endokrinolog ve metabolizma hastalıkları dokt , Acil tıp doktoru, Ağız ve diş sağlığı, Göğüs hastalıkları ve tüberküloz doktoru , Çocuk cerrahı , Embriyolog ve histoloji doktoru , Adli tıp doktoru , Plastik rekonstrüktif ve estetik cerrahi uzmanı , Nefrolog daha fazla

17 görüş Tokat, Muhittin Füsunoğlu Cad. Yeşilırmak Mah.

Profilinizin kontrolünü alın

Diğer kurumları göster

Kimi arıyorsunuz?

Başka bir uzmanlık arayın

Bu kurumdaki doktorlar/uzmanlar hakkındaki görüşler (17)

    E

    Doğrulanmış

    Doktor: Prof. Dr. Namık Özkan • Genel Cerrahi Randevusu

    Namık Özkan herşeyden önce Değerli bir doktor değerli bir insan ve çok başarılı bir akademisyen olarak Tokat’ta olması öncelikle Tokatlılar için büyük bir Şanstır. Namık bey ve ekibine annemin kolon kanseri tanısı konduktan sonra yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı çok teşekkür ederim

    Sağlık için lütfen en yakınımızda olan çok değerli insanlara sahip çıkıp saygılı olalım sağlığımızı emanet ettiğimiz bu değerli vatanperver insana saygılarımı sunuyorum çok teşekkür ederim

    R

    Doğrulanmış

    Doktor: Ass. Dr. Temel Akdağ • Diğer

    Bel fıtığım için gitmediğim doktor kalmamıştı ama Temel beyin ilgisi alakası çok güzel fizik tedaviye başlatıp sayesinde ağrılarım azaldı ne kadar minnettar olsam azdır kendisi gördüğüm en iyi doktorların başında çok teşekkür ederim

    E

    Doğrulanmış

    Doktor: Doç. Dr. Halil İbrahim Yakar • Diğer

    Nefes darlığı için gitmiştim. Yaşı genç ama oldukça ilgili, bilgili ve güleryüzlü bir doktor. Sorduğunuz soruların tamamına dikkatle cevap veriyor.

    M

    Doğrulanmış

    Doktor: Doç. Dr. Ahmet Cemal Pazarlı • Bilgisayarlı Tomografi Taraması(Bt)

    Doçent Dr. Ahmet Cemal beye bi yakınımın tavsiyesi üzerine gittim yıllardır kesilmeyen bir öksürüğüm vardı bir kaç kez farklı doktorlara gittim astım dediler ve bana astım ilaçları verdiler fakat öksürüğüm hiç geçmedi tekrar farklı doktorlara gittim onlarda verilen ilçalara devam etmem gerektiğini söylediler tavsiye üzerine Ahmet Cemal beye gittim bende film ve bazı tahlil ve testler istedi sonuçlara baktığında benim astım değil alerjik bir sıkıntım olduğunu ve astım ilacı kullanmama gerek olmadığını söyledi .şimdi alerji ile ilgili dikkat etmem gereken şeylere dikkat ediyorum ve yıllardır bir dolu ilaç içmeme rağmen kesilmeye öksürüğüm ilaiçsız kesildi.Sayın Ahmet Cemal Pazarlı hocama çok teşekkür ediyorum. Rabbim ondan razı olsun beni sıkıntıdan kurtardı.ilgi alaka ve güler yüzü ve detaylı anlatımından dolayıda kendisine tekrar tekrar teşekkür ederim.

    S

    Doğrulanmış

    Doktor: Dr. Öğr. Üyesi Faruk Kutlutürk • Hipertiroidide Radyoiyot (Atom) Tedavisi

    Dr. Bey gercekten tokat icin bir sans. Esimin hasimato hastaligini kontrole almasnn yaninda nezamn gitsek bize yol gosterdi, ilgili davrandi. Teskkurler

    B

    Doğrulanmış

    Doktor: Dr. Öğr. Üyesi Tahir Öztürk • Diğer

    7 yıl el bileğimdeki skafoid kemiği kırığı dolayısıyla ağrı çekerek yaşadım. Gittiğim doktor, zor ve uzun sürecek bir ameliyat ve tedavi ve kemiğin kaynanama ihtimali dolayısıyla beni GOP üniversitesi hastanesine sevk etti çok şükür Tahir hocama ameliyat oldum. Uzun süreli kırık olduğu için kemikteki aşınma dolayısıyla kaynaması için leğen kemiğinden parça alıp kırık olan kemiğin arasına vida ve telle tutturmak kaydıyla Ameliyat oldum. Tel iki yılı aşkın sürede dün ameliyatla alındı.cok şükür kaynama ihtimali düşük bir ihtimal olan kemik Allah'ın izni ve doktorumun başarılı ameliyat ve maharetiyle kemik tuttu. Her haliyle mükemmel bir doktor ve karakterli bir insan. Tahir Öztürk hocam ve ekibine hastanede ilgi olan personellere teşekkür ediyorum. Allah razı olsun

    Ş

    Doğrulanmış

    Doktor: Dr. Öğr. Üyesi Orhan Balta • Dirsek Cerrahisi

    Sol kol dirsekte çok büyük bi kistim vardı bir kaç senedir gittiğim hastanelerde hiçbir şekilde sonuç alamıyordum en son bi doktor tavsiyesi üzerine Orhan beye gittim çok ilgiliydi her şeyi detaylı bi şekilde anlattı çok memnun kaldım en kısa sürede de ameliyatım gerçekleşti ameliyattan çıktığımda yanımda oldu hastanede kaldığım diğer günlerde de odaya gelip bizzat ilgilendi çok çok memnun kaldım Allah razı olsun gerek güler yüzlülüğü gerekse sevecen tavrı ile bizlerin memnuniyetini kazandı tedavi sürecinden çok memnunuz Kesinlikle herkese tavsiye edebileceğim bi doktor

    M

    Doğrulanmış

    Doktor: Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Yaylacı • Diğer

    Yaklaşık 2.5 yıl kadar hocamdan ruh sağlığı tedavisi gördüm çok iyi davranan ve gerçekten bir hastasının iyi olmasını
    isteyen bir doktorum ile tanıştım şu an gerçekten eski hayatıma döndüm şimdi ise gerçekten de ruh sağlığım iyi anlama gibi sorunlarım doktorumun bana verdiği tavsiyesini dinleyerek şu an kendime geldim .

    N

    Doğrulanmış

    Doktor: Op. Dr. Zeki Özsoy • Diğer

    2017 ağustos ayında izmir den niksar a giderken kaza geçirdik. niksar hastanesinden tokat a sevk edildim. Ameliyat sonrası 20 güne yakın hastanede yattım. Zor bir süreçti. Ama çok şükür şimdi hiç bir sorunun yok. Zeki bey ve ekibinden Allah razı olsun. Diğer doktorlar hemşireler hastane görevlileri hepsi sağolsun. Iyiki böyle iyi hekimlerimiz işlerini seven insanlar var. Dularımız sizlerle. Allah razı olsun.

    O

    Doğrulanmış

    Doktor: Dr. Öğr. Üyesi Tahir Öztürk • Diğer

    Tahir Hocam'a tavsiye üzerine il dışından gelerek (Kayseri) babamın omuz ruptur ameliyatını yaptırdık. Şu an yaklaşık 35 gün oldu ve fizik tedaviye başladık. Gitmiş olduğumuz fizik tadavi uzmanı uzun zamandır bu kadar güzel bir ameliyat yapılan hastayla karşılaşmadığını her defasında tekrar etmektedir. Hocamızdan Allah razı olsun diyorum ve kendisine her fırsatta affına sığınarak buradan hasta yönlendirmesi yapıyorum. Ellerinize yüreğinize sağlık der saygılar sunarım hocam.

    Hata oluştu, tekrar deneyin

    Tümünü göster  

İletişim

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi

Üniversite hangi ilde bulunuyor?

Tokat

Üniversite statüsü nedir?

Devlet

Şehrin sosyal, kültürel, tarihi, turistik özellikleri nelerdir?

M.Ö. 5500 inen bir tarihi olan Tokat 14 Devlet ve 5 Beyliğe ev sahipliği yapmıştır. Şehrimiz tarihinden dolayı zengin bir kültürel yapıya sahiptir. Yeşilırmak havzasının bereketli topraklarına kurulan Tokat tarih boyunca önemli bir ticaret ve kültür merkezi olmuştur. Erbaa İlçesinde antik Horoztepe yerleşimi, Hitit yerleşim yeri, Zile'de Maşathöyük Örenyeri, Sulusaray'da Bizans'tan kalma Sebastapolis yerleşim yeri, Merkez ilçede tarihi Komana Şehri, Tokat Kalesi, Malazgirt sonrası yapılan en eski Türk camisi Garipler Camii, Yağıbasan Medresesi, Gökmedrese, Yeşilırmak- Hıdırlık Köprüsü, Alipaşa Camii ve Hamamı, Voyvoda Han (Taşhan), Deveciler Hanı, Saat Kulesi gibi pek çok tarihi değeri olan yapı bulunmaktadır. Yüzyıllardır bozulmadan günümüze ulaşan gelenek ve göreneklerimiz, yemek kültürümüz, giyim kültürümüz, folklorik değerlerimiz, bakırcılık, yazmacılık, halı kilim ve kumaş dokumacılığı günümüzde de aynı disiplin ve aynı hevesle yapılmaktadır. Reşadiye’de bulunan Selemen Yayla Pazarında hala değiş tokuş usulü alışveriş yapılmaktadır. Halkımızın sevincini, hüznünü, sıkıntılarını, mutluluğunu motif motif işleyen folklorik değerlerimiz, Omuz Halayı, Geyik Oyunu, Ellik Halayı, Çekirge Oyunu, Tokat Ağırlaması, Maşat Halayı ve Semah Oyunu gibi daha onlarcası bulunan oyunlarımızın her birinin arkasında bir sosyal olgu yatmaktadır. Orta Asya Türk giyim kültürünün hiçbir değişikliğe uğramadan günümüze kadar gelmesi ve bu kültürün bazı köylerimizde hala devam etmesi Tokat’a bir ayrıcalık katmaktadır.

Şehrin ulaşım imkanları nelerdir?

Şehir içi ulaşım otobüslerle sağlanmaktadır. Şehir dışı ulaşım otobüsler yoluyla sağlanmaktadır. Şehrimizde demiryolu alt yapısı bulunmamaktadır. Havaalanı inşaatı devam etmekte ve kısa süre içinde açılması beklenmektedir. Aynı zamanda Sivas Nuri Demirağ Havalimanı'na her uçuş öncesinden şehrimizden Havaş ulaşım araçları kalkmaktadır. Bu yolculuk ortalama bir buçuk saat gibi kısa bir sürede gerçekleşmektedir.

Şehirdeki yurt olanakları nasıldır?

"1) Aydoğan Aydın Erkek Öğrenci Yurdu (KYK):
Adres: Taşlıçiftlik Köyü, Merkez Mevkii, Vali Zekai Gümüşdiş Bulvarı, No: 177/2, Merkez/Tokat
Telefon: 03562521640

2) Gülsüm Ana Kız Öğrenci Yurdu (KYK):
Adres: Bedestenlioğlu Mahallesi, Kampüs Sokak, No: 18, Merkez/Tokat
Telefon: 03562500008

3) Tokat Gaziosmanpaşa Erkek Yurdu (KYK):
Adres: Perakende Mahallesi, Behzat Bulvarı, No: 351, Merkez/Tokat
Telefon: 03562124518

4) İbn-i Kemal Kız Öğrenci Yurdu (KYK):
Adres: Bedestenlioğlu Mahallesi, Kampüs Caddesi, No: 14, Merkez/Tokat
Telefon: 03562521805 - 03562521806

5) Alipaşa Erkek Öğrenci Yurdu (KYK):
Adres:
a) A Blok: Altıyüzevler Mahallesi, İmamlık Caddesi, 3. Sokak, No: 13, Merkez/Tokat
b) B Blok: Altıyüzevler Mahallesi, Sümer Caddesi, 4. Sokak, No: 10 Merkez/Tokat
Telefon: 03562580017 - 03562291074

6) Mehmet Emin Tokadi Kız Öğrenci Yurdu (KYK):
Adres:
a) A Blok: Yeniyurt Mahallesi, Vali Zekai Gümüşdiş Bulvarı, No: 153/1, Merkez/Tokat
b) B Blok: Taşlıçiftlik Köyü, No: 491, Merkez/Tokat
Telefon: 03562329450 - 03562521808

7) Plevne Erkek Öğrenci Yurdu (KYK):
Adres: Bedestenlioğlu Mahallesi, Beştaş Caddesi, 3. Sokak, No: 12, Merkez/Tokat
Telefon: 03562329800

NOT: Fakültemizin çevresinde bunlara ek olarak özel yurtlar bulunmaktadır. "

Evlerin kira durumları ve özellikleri nasıldır?

Fakültemizin çevresinde genel olarak 1+1 ve 2+1 evler bulunmaktadır. Bunların kirası eşyasız 1000 - 1300 TL, Eşyalı 1200 - 1600 TL arası değişmektedir.

Üniversitenin eğitim, sosyokültürel ve tarihi özellikleri nelerdir?

Adını Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa'dan alan Üniversitemiz 03.07.1992 tarihinde 3837 Sayılı Kanuna Ek 24. Madde gereğince kurulmuştur. Üniversitemiz, ilk kuruluşunda 01.11.1992 tarihinde Cumhuriyet Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Ziraat Fakültesi’ni bünyesine katarak Fen-Edebiyat Fakültesi, Niksar Meslek Yüksekokulu, Tokat Meslek Yüksekokulu, Zile Meslek Yüksekokulu, Erbaa Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü’nden oluşmuştur. Taşlıçiftlik yerleşkemizde, Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Ziraat Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Devlet Konservatuarı, Yabancı Diller Yüksekokulu, Tokat Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Tokat Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Araştırma Uygulama merkezleri yer almaktadır. Şehir merkezindeki Ali Şevki Erek Yerleşkesinde; Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi, Sağlık Bilimleri Enstitüsü ve Diş Hekimliği Uygulama ve Araştırma Merkezi konuşlanmıştır. Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezimiz ise şehir merkezinde hizmet vermektedir. İlçelerde yer alan Fakülte ve Meslek Yüksek Okullarımızın kampüsleri bulunmaktadır. Üniversitemizin öğretim dili Türkçedir.

Üniversitenin öğrencilere tanıdığı burs imkanları nelerdir?

Üniversitemizin özel bir burs imkanı bulunmamaktadır. İhtiyacı olan öğrencileri yemek desteği verilmektedir. Ayrıca yaklaşık 20 kadar öğrenciye kütüphanede yarı zamanlı çalışma imkanı sunulmakta.

Üniversitenin sosyal imkanları nelerdir?

"Üniversitemizde her sene Mayıs ayında Bahar Şenlikleri gerçekleştirilmektedir. Bu şenliklerde çeşitli aktiviteler, konserler ve öğrenciler tarafından standlar düzenlenmektedir.

Üniversitemizde öğrenci kulüpleri ve dekanlığın ortak çalışması ile 14 Mart Tıp Bayramı kutlamaları gerçekleştirilmektedir. 2 senedir düzenlenen ve bir gelenek haline gelmesi amaçlanan TOGÜ Ulusal Tıp Öğrenci Kongresi 2019-2020 döneminde COVİD-19 sebebiyle iptal edilmiştir ama olağanüstü durum geçince devamlılığı sağlanacaktır.

Genetik ve Biyomühendislik Bölümü Erasmus Mobility Semineri ve çeşitli konferanslar gerçekleştirildi.

Fakültemizde güncel olarak 7 tane öğrenci kulübü bulunmaktadır. "

Üniversitedeki kütüphane, çalışma salonu olanakları nasıldır?

Fakültemiz bünyesinde 7/24 kullanabileceğimiz bir kütüphanemiz var. Kütüphanemizde hizmetimize sunulan pek çok kitap ve yayın bulunmakta. Ayrıca fakültemizde bulunan derslikler de talep halinde kullanıma açılıyor. Hastane bünyesindeki kütüphane ise 4, 5 ve 6. sınıfların kullanımına açık.

Üniversitede hangi öğrenci toplulukları bulunuyor? Tıp fakültesinde etkinlikler yapan öğrenci toplulukları hangileridir?

https://www.gop.edu.tr/OgrenciKulupleri.aspx?d=tr-TR&mk=30507&m=ogrenci_kulupleri 1) Gaziosmanpaşa Tıp Öğrencileri Birliği (TurkMSIC) Kulübü 2) Dinamik Gençlik Kulübü 3) Geleneksel Türk Okçuluğu Kulübü 4) Neocortex Kulübü 5) Sağlıkta Pozitif Düşünce Kulübü 6) TEBA Kulübü 7) TOGÜ Genç Yeşilay Kulübü 8) Leyladan Sonra Öğrenci Topluluğu

Okuldaki yemek imkanları nasıldır?

Okulumuz yemekhanesinde öğle yemeği çıkıyor. Dönem 4 ve dönem 5 öğrencileri de temel bilimler binası yemekhanesinden faydalanmakta olup yemek ücreti 2 TL'dir. Dönem 6 öğrencileri ise hastane yemeklerinden ücretsiz faydalanmaktadır. Okuldaki yemekhaneden bağımsız olarak temel bilimler binası kantini ve hastane kantininde de bazı ürünlerde geçerli olmak üzere indirimli yemek yiyebiliyoruz. Ayrıca fakültemizin çevresinde de yemek yiyebileceğimiz pek çok yer bulunmakta.

Üniversitenin şehir içindeki konumu ve fakültenin üniversite kampüsüne göre konumu nasıldır?

"Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tokat'ta Taşlıçiftlik Merkez Kampüsü, Ali Şevki Erek Yerleşkesi ve Almus, Artova, Pazar, Reşadiye ilçeleri hariç diğer ilçelerde Meslek Yüksek Okulları kampüslerine sahiptir.

Fakültemiz Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte Ali Şevki Erek Yerleşkesi'nde bulunmaktadır. Yerleşkede Araştırma ve Uygulama Hastanesi ile Sağlık Bilimleri Enstitüsü yer almaktadır.

Fakültemiz şehir merkezinde bulunduğu için şehir merkezi ulaşımlarında araç kullanımına gerek yoktur. Taşlıçiftlik Merkez Kampüsü'ne ulaşım ise fakülte önünden kalkan 101 No'lu minibüslerle sağlanmaktadır."

Tıp Fakültesinin tarihçesi nedir?

Fakültemiz 1995 yılında kurulmuştur. 2002-2003 Eğitim-Öğretim yılında Gazi Üniversitesi ile yapılan protokol uyarınca bu üniversitede eğitime başlanmış olup 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılından itibaren üniversitemizde eğitim başlamıştır. 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılının ikinci döneminden itibaren fakültemiz eğitimini yeni modern Tıp Fakültesi binası ile Sağlık Araştırma ve Uygulama Merkezi binasında sürdürmeye başlamıştır.

Fakültenin sosyal, sportif ve kültürel olanakları nelerdir?

Fakültemizin bahçesinde basketbol ve voleybol sahası bulunmakta. 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında o tarihe yakın olarak okulumuzun içine masa tenisi masaları konmakta ve bu dönemde futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç ve bilgi yarışması gibi pek çok yarışma tertip edilmekte ve 14 Mart akşamı düzenlenen yemekte kazananlara ödülleri takdim edilmektedir. Ayrıca her yıl Tıbbiyeliler Tiyatro Topluluğu tarafından tiyatro oyunu çıkartılmaktadır.

Tıp Fakültesinde hangi öğrenci değişim programlar uygulanmaktadır, TurkMSIC’in ve üniversitenizin sağladığı değişim imkanlarından bahseder misiniz?

Fakültemizin bahçesinde basketbol ve voleybol sahası bulunmakta. 14 Mart Tıp Bayramı kapsamında o tarihe yakın olarak okulumuzun içine masa tenisi masaları konmakta ve bu dönemde futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi, satranç ve bilgi yarışması gibi pek çok yarışma tertip edilmekte ve 14 Mart akşamı düzenlenen yemekte kazananlara ödülleri takdim edilmektedir. Ayrıca her yıl Tıbbiyeliler Tiyatro Topluluğu tarafından tiyatro oyunu çıkartılmaktadır.
Erasmus ve Farabi'nin yanı sıra fakültemiz kulüplerinden TurkMSIC her sene öğrencilere uluslararası ve ulusal staj değişimi ve araştırma değişimi imkanları sunmaktadır.

Fakültenin eğitim dili nedir?

%100 Türkçe

Fakültede İngilizce hazırlık dönemi var mı, varsa zorunlu tutulmakta mıdır?

Fakültemiz %100 Türkçe olduğu için hazırlık eğitimimiz bulunmamakta. Sadece ilk sene haftada iki saat ingilizce dersi bulunmaktadır. Sene başında girdiğimiz ingilizce muafiyet sınavından da 60 üstü aldığımız takdirde öğrenci bu derslerden de muaf tutuluyor. Eğer öğrenci 60 üstü bir not alamazsa sene içinde yapılacak vize ve final sınavlarına girme yükümlülüğü taşıyor.

Fakültenizde devam zorunluluğunuz var mı? Var ise devamsızlık bilgisini nereden öğreniyorsunuz?

Fakültemizde komite başına %20 olmak üzere devamsızlık hakkı bulunmaktadır. Bu sınır aşıldığı taktirde kurallar gereği öğrenci o komiteye giremez. Devamsızlık bilgisi öğrenci bilgi sisteminden veya öğrenci işlerinden öğrenilebilmekte.

Tıp Fakültesi TEPDAD tarafından akredite edilmiş midir? Akreditasyon süreniz ne zamana kadar bulunmaktadır?

Fakültemiz henüz akreditasyon belgesine sahip değildir ama bu konudaki çalışmalar yoğun bir şekilde sürmektedir.

Tıp Fakültesinin akreditasyon süreci sırasında ve sonrası yaptığı çalışmalar nelerdir?

Fakültemiz akreditasyon belgesine sahip olabilmek için UTEAK’a başvurmuştur. Şu an özdeğerlendirme formunu doldurma sürecindedir.
Bu süreç içerisinde tıp eğitiminin iyileşmesi adına ders programlarında değişikliğe gidildi.
Akredite bir fakülte düzeni için gerekli çalışmalar halen devam etmektedir.

Fakültenizde Tıp Eğitimi Anabilim Dalı bulunuyor mu?

Bulunuyor.

Hastanenin bütün bölümleri tek bir binada mı? Tıp Fakültesinin hastaneye göre konumu nasıldır? Tıp Fakültesi ve hastane dışında eğitim alırken gidilen başka bir birim bulunuyor mu?

Tıp Fakültemiz ve hastanemiz yan yana konumlandırılmıştır.

Anabilim dallarının konumu nasıldır?

Temel bilimlerin anabilim dalları fakülte binasında, klinik ve cerrahi bilimlerin anabilim dalları hastane binasında bulunmaktadır.

Fakültenizde her dönemde kaç öğrenci bulunuyor?

Dönem 1 : 151 Dönem 2 : 156 Dönem 3 : 148 Dönem 4 : 125 Dönem 5 : 112 Dönem 6 : 105 Toplam : 797

Dönem 4-5-6’da her staj grubunda kaç öğrenci bulunuyor?

Dönem 4'te 25-30, dönem 5'te 20-24, dönem 6'da 15-16 kişilik gruplar oluşturuluyor.

Fakültenizde öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı kaçtır?

Fakültemizde 797 öğrenci bulunmaktadır. 10.06.2021 itibariyle fakültemizde 27 profesör, 42 doçent, 68 dr. öğretim üyesi, 5 öğretim görevlisi, 158 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 300 öğretim elemanı bulunmaktadır. Yani öğretim elemanı başına 2.65 öğrenci düşmektedir.

Tıp Fakültesinin eğitim sistemi nasıldır? (Entegre, PDÖ, Klasik, Hibrit) Fakültenizde herhangi bir sınav sistemine yönelik eğitim verilmekte midir (USMLE, TUS, GMC...)?

Fakültemizde entegre eğitim sistemi uygulanmaktadır. Bu sistemde vize final sistemi yerine komite sistemi uygulanmaktadır. Bu sistemde ele alınan konu ile ilgili temel ve klinik bilimler belirli bir düzen ile işlenir.

Dönemlere göre ders içerikleri nasıldır? Klinik eğitimler kaçıncı sınıfta başlamaktadır?

"Dönem 1:
Kurul 1: Anatomi, Tıp Tarihi ve Deontoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya, Fizyoloji, Tıbbi Biyoloji, Tıp Eğitimi ve Bilişimi, Biyofizik
Kurul 2: Adli Tıp, Biyoistatistik, Halk Sağlığı, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji
Kurul 3: Adli Tıp, Anatomi, Halk Sağlığı, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya
Kurul 4: Acil Tıp, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Genetik, Tıp Eğitimi ve Bilişimi
Kurul 5: Adli Tıp, Anatomi, Biyoistatistik, Biyofizik, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıp Tarihi ve Deontoloji, Tıp Eğitimi ve Bilişimi, Mesleki Beceriler
Kurul 6: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya, Mesleki Beceriler

Dönem 2:
Kurul 1: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya
Kurul 2: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Mikrobiyoloji
Kurul 3: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya
Kurul 4: Adli Tıp, Alan İçi Seçmeli Dersler, Anatomi, Biyofizik, Biyoistatistik, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Tıbbi Biyokimya
Kurul 5: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya
Kurul 6: Anatomi, Fizyoloji, Histoloji ve Embriyoloji, Tıbbi Biyokimya

Dönem 3:
Kurul 1: Adli Tıp, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları, Halk Sağlığı, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Mikrobiyoloji, Tıbbi Patoloji
Kurul 2: Adli Tıp, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları, Radyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Patoloji
Kurul 3: Adli Tıp, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Halk Sağlığı, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Radyoloji, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Biyoloji, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Patoloji, Tıbbi Genetik
Kurul 4: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Nöroloji, Radyoloji, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Tıbbi Genetik, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Patoloji,
Kurul 5: Acil Tıp, Aile Hekimliği, Biyoistatistik, Adli Tıp, Göz Hastalıkları, Halk Sağlığı, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Genetik, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tıp Tarihi ve Deontoloji
Kurul 6: Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Genel Cerrahi, Kadın Hastalıkları ve Doğum, İç Hastalıkları, Adli Tıp, Radyoloji, Seçmeli Ders, Tıbbi Biyokimya, Tıbbi Farmakoloji, Tıbbi Patoloji
Kurul 7: Aile Hekimliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları, Halk Sağlığı, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Tıbbi Patoloji

Dönem 4:
- İç Hastalıkları (8 Hafta)
- Kardiyoloji (3 Hafta)
- Genel Cerrahi (8 Hafta)
- Anesteziyoloji ve Reanimasyon (4 Hafta)
- Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları (8 Hafta)
- Seçmeli Staj (1 Hafta)
- Kadın Hastalıkları ve Doğum (7 Hafta)
- Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji (3 Hafta)

Dönem 5:
- Üroloji (3 Hafta)
- Deri ve Zührevi Hastalıkları (2 Hafta)
- Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi (2 Hafta)
- Göz Hastalıkları (2 Hafta)
- Nöroloji (2 Hafta)
- Radyodiagnostik (3 Hafta)
- Beyin ve Sinir Cerrahisi (3 Hafta)
- Göğüs Hastalıkları (2 Hafta)
- Ruh Sağlığı ve Hastalıkları (3 Hafta)
- Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon (2 Hafta)
- Adli Tıp (2 Hafta)
- Göğüs Cerrahisi (2 Hafta)
- Kalp ve Damar Cerrahisi (2 Hafta)
- Ortopedi ve Travmatoloji (3 Hafta)
- Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları (3 Hafta)
- Seçmeli Staj (2 Hafta)
- İntörnlüğe Hazırlık Stajı (1 Hafta)

Fakültede tıp eğitimi dışında hangi dersler verilmektedir?

Pek çok seçmeli ders seçeneği bulunmakta. Bunlara ek olarak zorunlu seçmeli olarak İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Edebiyatı ve İngilizce derslerimiz bulunmakta.

Fakültenizin akademik eğitim öğretim takvimi nasıldır?

Özellikle Temel Bilimler evresinde (Dönem 1-2-3) pratik dersler nasıl işleniyor? Pratik derslerin dönemlere göre yoğunluğu nasıldır?

"Anatomi: Her teorik dersten sonra o dersle ilgili pratik dersimiz olmaktadır. Bu derslerde öğrenciler gruplara ve masalara ayrılır. Asistanlar önce tüm gruplara konuyu maketler üzerinden anlatmaktadır. Daha sonra öğrenciler maketle üzerinden kendileri çalışmaktadır.

Histoloji: Görülen teorik derslerden sonra o derslerle ilgili laboratuvarlarda mikroskoplar üzerinde pratik dersler gerçekleştirilir. Dersin başında hocalarımız tarafından projeksiyonla yansıtılan preparatlar üzerinden ders anlatılmaktadır. Sonra da öğrenciler mikroskoplarla aynı preparatları incelemektedir.

Fizyoloji: Sadece bazı teorik derslerden sonra pratik dersler gerçekleştirilir. Önce asistan ya da hoca deneyden kısaca bahseder sonra da deney gerçekleştirilir.

Patoloji: Aynen histoloji pratik dersleri gibi gerçekleşmektedir. Teorik derslerden sonra asistanlar ve hocalar tarafından preparatlar projeksiyon ile yansıtılıp konu oradan anlatılır. Daha sonra öğrenciler mikroskoplar ile preparatları inceler.

Mikrobiyoloji: Hocalar tarafından önce bakteri üretimi ve önceden hazırlanmış kültürler gösterilir. Daha sonra da sayı yeterli olduğundan isteyenler uygulama yapabilmektedir.

Biyokimya: Bazı derslerden sonra pratik dersler olmaktadır.Yine önce asistanlar kısaca konudan bahsederler sonra deney gerçekleştirilir.

Anatomi laboratuvarı ne düzeyde yeterli?

Fakültemizde 4 adet kadavra bulunmaktadır. Maketler ve anatomi laboratuvar büyüklüğü ise gruplara ayrılarak çalışıldığı için yeterli oluyor. Ayrıca sonradan öğrencilerin kendileri çalışması için hocaların maketler üzerinden ders anlattığı videolara da ulaşıp bunlardan faydalanılabiliyor. Sınav öncelerinde talebe bağlı olarak ek olarak laboratuvar açılabilmekte.

Pratik derslerde öğrenci başına düşün mikroskop sayısı kaçtır?

Öğrenci başına bir mikroskop düşmektedir.

Fakültenize özgü uygulamalarınız var mı?

"Kliniğe Hazırlık Kursu (Dönem 4’e başlayacak öğrenciler için)

-Dönem 1,2,3 öğrencilerine yönelik komite içerisine yerleştirilen panel ve söyleşiler

-Dekan ve Dekan Yardımcısı ile Eğitime Genel Bakış Toplantıları

-Komite sonrası soru açıklama toplantıları"

Mesleki Beceri Dersleri var mı?

2019-2020 Döneminde bu dersler müfredata eklendi. Devamı getirilecektir.

Simüle Hasta Laboratuvarı var mı?

Yok.

Fakültenizin dönemlere göre ölçme-değerlendirme sistemi nasıldır? Final ya da komite sınavlarınızın sistemi hakkında bilgilendirebilir misiniz?

"Preklinik dönemde komitelere göre teorik ve pratik sınavlar olmaktadır. Teorik sınavlar test şeklinde olmaktadır. Pratik sınavlar ise o kurulda hangi derslerden uygulama dersi gördüysek ona göre gerçekleştirilir. Ancak her dersin pratik sınavı aynı değildir.

Anatomi: Klasik zilli sınav uygulanmakta. Masalara o komitede görülen konularla ilgili 2 ya da 3 maket yerleştirilir. Maketlerde işaretli noktaların anatomik isimlerinin kağıda yazılması gerekir. Ortalama olarak maket başına 7 saniyelik bir süre verilir. Zil sesi ile öğrenciler diğer masaya geçerler.

Histoloji ve Embriyoloji: O komite boyunca pratik derslerde gördüğümüz preperatlar belli bölgeleri işaretlenmiş şekilde amfilerde projeksiyonla ekrana yansıtılır. Belirli bir süre içinde ilgili sorular yazılı bir şekilde cevaplandırılır.

Tıbbi Patoloji: 3 farklı pratik sınav sistemi uygulanabilmekte. Bunlar:
1) Klasik Yazılı Sınav
2) Sözlü Sınav
3) Histoloji Pratik Sınavı gibi Preperat Yansıtmalı Sınav

Dönem 4-5: Her stajın sonunda teorik (yazılı) ve pratik (sözlü) sınav gerçekleştirilir. Bunlar arasında genellikle %50'ye %50 gibi bir oran vardır ancak hocaların inisiyatifine bağlı olarak bu oran değiştirilebilmekte veya sadece sözlü ya da sadece yazılı sınav yapılabilmektedir.

Dönem 6: Sınav yoktur."

Dönemi tamamlamak için gerekli olan not sistemi nasıldır?

Fakültemizde geçme notu 60'tır. Eğer sene sonunda komite ortalaması 85'in üzerinde ise öğrenci dönem sonu genel sınavına (final) girmeme hakkı elde eder. Sene sonu ortalama hesabında komite not ortalamasının %60'ı ile dönem sonu genel sınavının %40'ı toplanır ve çıkan sonuç o senenin ortalamasıdır. Bu nota göre sınıf geçilir veya bütünleme sınavına girilir. Bütünleme sınavına giren öğrencinin dönem sonu genel sınavı geçersiz sayılır ve yerine bütünleme sınavı değerlendirilir. Yüzdelik sistem az önce bahsedilenin aynısıdır. Bütünleme sınavı sonucunda ortalaması 60'ın altında kalan öğrenci sınıf tekrarı yapma durumunda kalır.

Pratik sınavlar nasıl yapılıyor?

"Anatomi: Klasik zilli sınav uygulanmakta. Masalara o komitede görülen konularla ilgili 2 ya da 3 maket yerleştirilir. Maketlerde işaretli noktaların anatomik isimlerinin kağıda yazılması gerekir. Ortalama olarak maket başına 7 saniyelik bir süre verilir. Zil sesi ile öğrenciler diğer masaya geçerler. Histoloji ve Embriyoloji: O komite boyunca pratik derslerde gördüğümüz preperatlar belli bölgeleri işaretlenmiş şekilde amfilerde projeksiyonla ekrana yansıtılır. Belirli bir süre içinde ilgili sorular yazılı bir şekilde cevaplandırılır. Tıbbi Patoloji: 3 farklı pratik sınav sistemi uygulanabilmekte. Bunlar: 1) Klasik Yazılı Sınav 2) Sözlü Sınav 3) Histoloji Pratik Sınavı gibi Preperat Yansıtmalı Sınav"

Temel Bilimler döneminde finalsiz geçme var mıdır?

Fakültemizde kurullarımızın ortalaması 85 ve üzeri olduğunda finalsiz geçmekteyiz. Ayrıca finallere girenlerimiz için baraj uygulaması bulunmamakta.

Fakültede eğitim sürecini iyileştirmek için ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Fakülteniz öğrencilerin akademik araştırmalara ne kadar elverişlidir?

"-Komite sonu geri bildirim sistemleri: İnternet üzerinden her kurul sonunda dekanlık tarafından geri bildirim anketlerimiz uygulanmaktadır. Bunların sonuçlarına göre de iyileştirme çalışmaları gerçekleştirilmektedir.

-Dekan ile “Eğitime Genel Bakış” toplantıları"

Öğrenciler eğitimleri hakkında söz sahibi olabiliyor mu?

Sınıflarda dönem koordinatörleri ve dekanlığın seçtiği öğrenciler bulunur. Bu kişiler hocalarımıza problemleri aktarabilmektedir. Onlardan bağımsız olarak herhangi bir öğrenci de hocalar müsait olduğu takdirde hocalarla görüşme gerçekleştirebilmektedir. Dekan Yardımcısı Profesör Doktor Fikret Erdemir her kurul sonunda öğrencilerle bir araya gelir ve sorunlara ortak bir çözüm yolu aranır.

Bu fakülteyi tercih edebilirim çünkü…

Öncelikle şehirden bahsetmek gerekirse eğer küçük ve sakin şehirleri seviyorsanız burada okumak size bir avantaj sağlayacaktır. İstediğiniz yere çok kısa bir sürede kolay bir şekilde ulaşabilir ve temel ihtiyaçlarınızın hepsini çok kolay bir şekilde sağlayabilirsiniz. Ulaşımdaki bu kolaylık büyük şehirlerde okuyanlara nazaran hem kendinize hem de derslerinize daha çok verimli zaman ayırma olanağı sağlayacaktır. Fakülteyle ilgili ilk olarak okulumuzda baraj sistemi uygulanmıyor olması biraz daha iç rahatlatır nitelikte lakin hocalar da baraj olmadığı için ona göre soru soruyorlar. Tabi ne olursa olsun barajın olmaması daha büyük avantaj. Hocalarla iletişim kurmak istediğinizde gerek öğrenci/hoca oranından dolayı gerekse de hocalarımızdan dolayı onlarla kolay bir şekilde iletişim kurabiliyorsunuz. Gayet yeterli bir eğitim aldığımızı da belirtmek isterim. Ayrıca fakültenin şehir merkezinde olması bize ulaşım açısından ciddi avantajlar sağlıyor. Hastanemiz yeni diyebileceğimiz nitelikte olduğundan dolayı imkanları gayet güzel.

Bu üniversitede okumanın dezavantajları nelerdir?

Tokat'ın küçük bir şehir olması avantaj olduğu kadar pek çok kişi için de dezavantaj niteliği taşımakta. Zira pek çok kişi şehrin küçüklüğünden bunalabiliyor. Yine okulun ana kampüsten ayrı olmasının da dezavantajları var çünkü diş hekimliği dışında başka bölümlerden kimseyle kolay kolay iletişim ve etkileşimde bulunamıyoruz. Bu durum da bizi adeta lise hayatına itiyor. E tabiki aynı zamanda öğrencilik demek eğlence de demek oluyor ama şehir bu konuda biraz yetersiz. Eğlence anlayışı genelde arkadaşlar arasında dönen bir kavram haline geliyor. Küçük bir şehir olmasına rağmen özellikle konaklama ücretleri olması gerekenden çok pahalı. Bunun yanında başka bir küçük şehirden gelen birisi için diğer ihtiyaçlar da pahalı gelebilir. Şehrin en büyük problemiyse bana göre ulaşım. Zira şehirde henüz havaalanı ve demiryolları bulunmuyor. Bu durumda piyasa tamamen otobüs şirketlerinin tekelinde olduğu için başka şehirlere ulaşım ücretleri çevre illere kıyasla pahalılık arz ediyor. Ayrıca KYK yurtlarında kalıyorsanız yurtların hepsi fakülteye uzak ve otobüse binmek zorunda kalıyorsunuz. Otobüs yolculukları da beklenenin aksine çok kısa sürmüyor.

Fakültenizde çevirim içi eğitim sistemi mevcut mu? Mevcutsa nasıl bir sistem kullanıyorsunuz?

Uzem üzerinden dönem sonuna kadar olan ve pandemiden dolayı işlenemeyen konular slaytlar ve videolar üzerinden anlatıldı. Sistemde ufak tefek hatalar dışında bir problem yaşanmadı. Okulumuz süreci pek çok okula nazaran gayet iyi yönetti.

Fakültenizde çevirim içi sınav gerçekleşti mi? Gerçekleşti ise nasıl gerçekleşti?

Komite sınavları gerçekleşti, final sınavları da şu sıra gerçekleşmekte (04.07.2020). Yine uzem üzerinden e-sınav yapıldı. Bu sınavlarda öğrencilerin soru onaylama ve atlama hakları bulunmaktaydı. Sınavlarda soru başına 1 dakikalık süre verildi.

Tıp

  • SAY

    6 Yıl

  • Tıp Fakültesi
    TOKAT

    2022 : 29647
    2021 : 21730
    2020 : 20200

    2022 : 482.706
    2021 : 430.566
    2020 : 493.001

    2022 : 150
    2021 : 140
    2020 : 130

İsmim Mehmet Can Yüce. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde dönem 6 öğrencisiyim. Fakültemiz şehir içi kampüsünde bulunmaktadır. Bu fakültemizin amacı sağlık alanında yetkin, etkili ve uzman doktor yetiştirmektir. Fakültemizde 3 yıl teorik, 3 yıl uygulamalı eğitim verilmektedir. Derslerimizin bazıları Anatomi, Fizyoloji, Farmakoloji, Dahiliye, Pediatri gibi derslerinden oluşmaktadır. Fakültemizde Anatomi, Biyofizik, Biyokimya, Histoloji ve Patoloji gibi laboratuvarlarımız mevcuttur. Uygulamalı eğitimlerimizi bu laboratuvarlarda almaktayız. Fakültemizde ilk 3 sene teorik eğitim almaktayız. 4. ve 5. sınıftan itibaren staj eğitimlerine geçiyoruz ve son sınıfta intörn doktorluğumuzu tamamlayarak fakültemizden mezun oluyoruz. Mezun olduktan sonra başta acil servis olmak üzere toplum sağlığı merkezi, aile sağlığı merkezi, devlet ve özel hastaneler gibi çeşitli yerlerde çalışma imkânımız oluyor. Ayrıca Tıpta Uzmanlık Sınavı’na girerek istediğimiz asistanlıkta çalışma fırsatı buluyoruz. Hekimlik aslında benim için çocukluktan başlayan bir hayaldi ve bu hayal zaman içinde bir ideale dönüştü. Bugün bu mesleği seçmemde en büyük etken oldu. Hastanemizin imkânlarının yeterli olması, uygulama eğitimlerinin geniş olması ve hocalarımızla birebir eğitim alma fırsatımız olması sebebiyle Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni seçtim. Mezun olduğumda hekimliği seven, hasta ve insan haklarına saygı duyan, Atatürk ilkeleri ve bilimin ışığında hareket eden iyi bir hekim olmayı hedefliyorum. İnsanlara yardım etmeyi seven kişilerin bu bölümü tercih etmelerini öneririm. Ayrıca bu bölümü tercih edecek adayların çok çalışmalarını ve tıp alanında araştırmalar yaparak bilgilerini taze tutmalarını tavsiye ediyorum. Sınava girecek arkadaşlara başarılar dilerim. Sizi de aramızda görmekten mutluluk duyarız.

DAHA FAZLASINI GÖRÜNTÜLE

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır