asus pc bios tuşu / ASUS BİOS EKRANI GELMİYOR? | DonanımHaber Forum

Asus Pc Bios Tuşu

asus pc bios tuşu

Facebook

WhatsApp

Pinterest

E-Mail

Bilgisayarınızın güç düğmesine her bastığınızda, BIOS, işletim sisteminizi ve bilgisayarınızı size ait yapan tüm kişisel ayarları yükleyen ilk işlemdir. BIOS&#;unuzu güncellemeniz veya sistematik hataları temizlemeniz gerekip gerekmediğine bakılmaksızın , PC kullanıcıları için BIOS&#;a nasıl girileceğini bilmek çok önemlidir.

Bir Windows PC&#;de BIOS&#;a erişmek için, üreticiniz tarafından ayarlanan F10, F2, F12, F1 veya DEL olabilecek BIOS tuşlarına basmalısınız. Bilgisayarınız kendi kendini sınama başlangıcında gücünü çok hızlı bir şekilde geçirirse, BIOS&#;a Windows 10&#;un gelişmiş başlat menüsü kurtarma ayarlarından da girebilirsiniz. Bilgisayar kullanıcılarının Windows hakkında en çok sevdikleri şeylerden biri, doğrudan seçtiğiniz sistemde kaç seçeneği yapılandırabileceğinizdir.

Bilgisayarınız tam başlatmayı tamamlamadan önce bile, önyükleme sırasını değiştirmek, donanım bileşenlerini etkinleştirmek veya sistem saatini ve tarihini değiştirmek için BIOS yazılımınıza girebilirsiniz. Bilgisayarınızın yaşına bağlı olarak, BIOS&#;a girmek, eski bilgisayarlarda yenilerine göre birkaç tuş vuruşu daha gerektirebilir. Herhangi bir tuşa basmadan veya herhangi bir ayarı değiştirmeden önce, bilgisayarınızın BIOS&#;u ve dizüstü veya masaüstü PC&#;nizde BIOS&#;a nasıl gireceğiniz hakkında bilmeniz gereken her şeyi size anlatacağız.

BIOS Nedir?

Bilgisayarınızın en önemli başlangıç programı olan BIOS veya Temel Giriş/Çıkış Sistemi, sisteminizi başlatmaktan sorumlu yerleşik çekirdek işlemci yazılımıdır.

Tipik olarak bilgisayarınıza bir ana kart yongası olarak yerleştirilmiş olan BIOS, PC işlevsellik eylemi için bir katalizör işlevi görür.

Silinebilir, programlanabilir, salt okunur bir bellek (EPROM) yongası üzerinde programlanan BIOS, güç kaynağı kapatıldığında verileri tutan bu bellek yongasında depolanır. Bilgisayar yeniden açıldığında, BIOS aynı saklanan verileri alır.

BIOS sistemi ayrıca bilgisayarınızın işletim sistemi ile sabit sürücü, klavye, video adaptörü, yazıcı veya fare dahil olmak üzere tüm bağlı aygıtlar arasındaki veri akışını yönetmekten de sorumludur.

Bilgisayarınızı her açtığınızda, BIOS, bağlı aygıtlarınızın doğru çalışıp çalışmadığını ve doğru yerde olup olmadığını belirleyen açılışta kendi kendine test veya POST adlı bir işlemden geçer.

Tüm ekler tahsis edildikten ve OK verildiğinde, bilgisayarınız her zamanki gibi başlatılır ve sizi birkaç saniye içinde yükleme ekranınıza götürür.

BIOS herhangi bir sorun algılarsa, bir hata ekranı belirir veya bir dizi bip kodu duyulur, bu da size bir şeylerin yanlış gittiğini etkili bir şekilde gösterir.

Windows 10&#;da BIOS&#;a Nasıl Girilir?

Can sıkıcı bir bilgisayar hatasıyla karşılaştığınızda veya yeni yükseltilmiş bir işlemci için CPU donanımını değiştirmeniz gerektiğinde, bilgisayarınızın BIOS&#;una erişmeniz gerekir.

Windows 10&#;lu dizüstü bilgisayarlar ve PC&#;ler, hedeflediğiniz sonuçlara ulaşmak için iki kolay yöntem sunarak BIOS&#;unuza erişmeyi, bunları kontrol etmeyi ve güncellemeyi çok kolaylaştırır. Her iki yöntemi de parçalayalım.

Önyükleme sırasında kısayol tuşunu kullanın.

Hiç fark etmemiş olmanız çok hızlı olabilir, ancak bilgisayarınız başlangıç ekranınızın olabildiğince hızlı yüklenmesini sağlamak için hızlı bir POST sürecinden geçer. Ayrıca, bu sıkı zamanlanmış pencerede, PC&#;nizin belirlenmiş kısayol tuşuna tıklayarak BIOS&#;unuza erişebilirsiniz.

Ne yazık ki, farklı bilgisayar markalarının tümü için ortak bir BIOS tuşu bulunmuyor. Örneğin; HP dizüstü bilgisayarlar genellikle F10 veya Esc tuşunu kullanır.

DEL ve F2 tuşları, PC&#;ler için en popüler BIOS tuşu olma eğilimindedir, ancak markanızın BIOS tuşunun ne olduğundan emin değilseniz, markaya göre aşağıda verdiğimiz yaygın BIOS tuşları listesi yardımcı olabilir.

  • Acer: F2 veya DEL.
  • ASUS: Tüm bilgisayarlar için F2, anakartlar için F2 veya DEL.
  • Dell: F2 veya F
  • HP: ESC veya F
  • Lenovo: F2 veya Fn + F2
  • Lenovo (Masaüstü): F1
  • Lenovo (ThinkPad&#;ler): + F1 girin.
  • MSI: Anakartlar ve PC&#;ler için DEL
  • Microsoft Surface Tabletleri: Sesi açma düğmesini basılı tutun.
  • Origin PC: F2
  • Samsung: F2
  • Sony: F1, F2 veya F3
  • Toshiba: F2

Bilgisayarınız açılırken atanmış BIOS kısayol tuşuna basmak, aradığınız BIOS kurulum yardımcı programı ekranını getirmelidir.

Örneğin, bir HP Pavilion, HP EliteBook, HP Stream, HP OMEN, HP ENVY ve daha fazlasında, bilgisayarınızın durumu görüntülenirken F10 tuşuna basmak sizi BIOS kurulum ekranına götürecektir.

Bazı üreticiler kısayol tuşlarına tekrar tekrar basılmasını gerektirir ve bazıları kısayol tuşuna ek olarak başka bir düğmeye basılmasını gerektirir. Kendinizi en doğru bilgilerle en iyi şekilde donatmak için bilgisayarınızın kullanım kılavuzuna veya üreticinin web sitesine bakınmanızı tavsiye ediyoruz.

Bilgisayarlarda BIOS Tuşları Nelerdir?

Marka &#; ModelBoot Menüsü Kısayol TuşuBIOS Giriş Tuşu
Acer Aspire GF12
Acer Aspire EF12
Acer Aspire EF12 (BIOS&#;tan bu özelliği açmak gerek)F2
Acer Aspire GF12 (BIOS&#;tan bu özelliği açmak gerek)F2
Acer Aspire ZF12
Acer Swift SFF12, Fn + F12 (BIOS&#;tan bu özelliği açmak gerek)F2, Fn + F2
Acer Nitro 5 ANF12 (BIOS&#;tan bu özelliği açmak gerek)F2
Acer Triton F12 (BIOS&#;tan bu özelliği açmak gerek)F2
Acer Iconia Tab W ve WDock istasyonu > F2
Asus FXDTEsc
Asus GXEsc
Asus N56VZEsc
ASUS NJKEscF2
Asus K53SDEscF2
Asus XLN-XODEscF2
Asus XVCF2
Asus X55C-SXHEscDel
Asus XJXEsc
ASUS XJX-XXDF12F2
ASUS XM/MADelete
ASUS XUPEscF2
ASUS ROG G14EscF2
ASUS TUF Gaming F15BIOS&#;a girdikten sonra F8F2
Asus TUF BM PlusF8Del, F2
AsRock BM-HDV RF2, Del
BIOSTARDel
Casper F serisiEsc
Casper C serisiEsc
Casper Nirvana TW8F12F2
Casper Nirvana OneF12
Casper CN / CKYF12F2
Casper CBLF7
Casper CNDEsc
ChiligreenF2
DellF12F2
ECS H61H2-M2F7F2
Exper Ultranote Q5VEscF2
Exper MSF2F1
Fujitsu Lifebook AHF12F2
Fujitsu AnakartF12F2
Gigabyte G41MT-S2PF12
G41M-ComboF12Del
Gigabyte BF12Del
GrundigF7, F11, F12F2
HPF10, Esc, F9
HP Pavilion getF9
HP Pavilion g6 etEsc
HP Pavilion G6F9F10
HP Pavilion 15F9F10
HP Pavilion BCNTF9F10
HP G5 W0S97UTF9F10
HP pntEscF10
Huawei MateBook X ProF12 (Basılı tutmanız gerekebilir)F2
LattePandaDel
Lenovo GF12
Lenovo GNova Tuşu
Lenovo YNova Tuşu
Lenovo YF2
Lenovo YPF12F2
Lenovo ZNova Tuşu
Lenovo IdeaPad F12F2
Lenovo IdeaPad 81YD9TXNovo, F2, Fn+ F2
LG RF10
MSIF11Del, F2
MSI BM BazookaF11F2, Del
MonsterF7F2
Monster TULPAR T5 VF7F2
Monster Tulpar T5 VF7Del
Monster Abra A5 VF7F2
Pegatron AnakartF11
PackardbellF2
SamsungF10, Esc, F9F2
Samsung RF9
Samsung NPE5CF2
Sony VaioAssist Tuşu
Sony Vaio VGN-NS11/SF11F2
Toshiba Satellite LF12F2
Toshiba Satellite LXF12F2
Toshiba P 33NF12F2
ToshibaF12F2
Vaio VPCFFXF12
TechWorm

acer bios tuşu, asus bios tuşu, bios, bios ekranı, bios nedir, bios tuşları, bios tuşları nelerdir, bios tuşu, casper bios tuşu, dell bios tuşu, hp bios tuşu, lenovo bios tuşu, msi bios tuşu, toshiba bios tuşu

Windows 10 ve Diğer Sürümlerde BIOS Nasıl Açılır, BIOS’a nasıl girilir?

Windows işletim sistemine sahip bir bilgisayar kullanıyorsanız daha önce giriş yapmamış olsanız bile mutlaka BIOS nedir duymuşsunuzdur. Bilgisayarımızın donanımlarını kontrol ederek ilk başlangıç adımlarını atan bir yazılım olan BIOS adını daha çok bilgisayarımızda bir sorun olduğu zaman girmemiz gereken bir alan olarak görürüz. Bu doğru çünkü normal çalıştığı sürece BIOS ile pek çok kullanıcı kolay kolay tanışmaz.

BIOS’a nasıl girilir sorusunun yanıtı her Windows işletim sistemi versiyonunda ve hatta her farklı marka ve modeldeki bilgisayarda değişiklik gösterir. Windows 11'in UEFI BIOS'unu kullanmıyorsanız bilgisayarınız açılırken BIOS’a girmek için birkaç saniye kadar kısa bir zamanınız vardır. Gelin BIOS nedir, ne işe yarar, farklı Windows versiyonlarında nasıl açılır ve kısayol tuşları nelerdir tüm detaylarıyla görelim.

bios

BIOS nedir?

Basic Input - Output System, kısaca BIOS, Türkçesi ile Temel Giriş - Çıkış Sistemi; Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızın başlangıç sırasında çalışan ilk ve en temel yazılımıdır. Bilgisayarın anakartında bulunan bir çip üzerinde dahili olarak gelebileceği gibi kullanıcı tarafından da yüklenebilir. BIOS kısa bir süre çalıştıktan sonra görevi işletim sistemine devreder ve bilgisayarınız bildiğiniz gibi açılmayı sürdürür.

BIOS ne işe yarar?

BIOS için hem bir başlatıcı hem de kontrol yazılımı demek mümkün. Windows işletim sistemine sahip bilgisayarınızın güç tuşuna basıp açtığınız zaman BIOS da çalışır. BIOS, POST adı verilen hızlı bir test yapar. Bu kısa test sırasında bilgisayarınıza bağlı olan tüm donanımların ve aygıtların doğru çalışıp çalışmadığı kontrol edilir. Eğer doğru çalışıyorlarsa işletim sisteminin görevi başlar.

BIOS yazılımı üzerinden bilgisayarınızın başlangıç ayarlarını ve gelişmiş donanım ayarlarını düzenleyebilirsiniz. BIOS yazılımı çoğu zaman varsayılan ayarları kullanarak bilgisayarınızı çalıştırır. Dilerseniz başlangıç sırasında BIOS’a girerek önyükleme ayarlarını ve donanım ayarlarını özelleştirebilir ya da BIOS için bir parola belirleyebilirsiniz.

BIOS nasıl açılır?

  • Yöntem #1: Windows 11’de BIOS nasıl açılır?
  • Yöntem #2: Windows 10’da BIOS nasıl açılır?
  • Yöntem #3: Windows 8’de BIOS nasıl açılır?

bios

Yöntem #1: Windows 11’de BIOS nasıl açılır?

  • Adım #1: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • Adım #2: Başlangıç sırasında bilgisayarınızın marka ve modeline göre BIOS başlatıcı tuşa basın.
  • Adım #3: Windows Ayarlar sayfasını açın.
  • Adım #4: Sistem sayfasını açın.
  • Adım #5: Kurtarma seçeneğini açın.
  • Adım #6: Gelişmiş Başlangıç seçeneğindeki Şimdi Yeniden Başlat butonuna tıklayın.
  • Adım #7: UEFI BIOS önyüklemesi yapılacak. 

Windows 11 işletim sistemine sahip bilgisayarınızda BIOS yazılımını açmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. İlk adımlar, tüm Windows versiyonlarında benzerdir. Ancak Windows 11 sürümü UEFI BIOS’a geçtiği için diğer adımları uygulayarak başlatma sırasında herhangi bir tuşa basmadan da BIOS yazılımını açabilirsiniz. 

Yöntem #2: Windows 10’da BIOS nasıl açılır?

  • Adım #1: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • Adım #2: Başlangıç sırasında bilgisayarınızın marka ve modeline göre BIOS başlatıcı tuşa basın.
    • Eğer UEFI BIOS’a yükselttiyseniz;
  • Adım #3: Windows Ayarlar sayfasını açın.
  • Adım #4: Sorun Gider sayfasını açın.
  • Adım #5: Gelişmiş Seçenekler’den UEFI Ürün Yazılımı Ayarları öğesini seçin.
  • Adım #6: Gelişmiş Başlangıç seçeneğindeki Şimdi Yeniden Başlat butonuna tıklayın.
  • Adım #7: UEFI BIOS önyüklemesi yapılacak. 

Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızda BIOS yazılımını açmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. İlk adımlar, tüm Windows versiyonlarında benzerdir. Ancak BIOS’unuzu Windows 11’de olduğu gibi UEFI BIOS’a yükselttiyseniz diğer adımları uygulayarak başlatma sırasında herhangi bir tuşa basmadan da BIOS yazılımını açabilirsiniz. 

Yöntem #3: Windows 8’de BIOS nasıl açılır?

  • Adım #1: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • Adım #2: Başlangıç sırasında bilgisayarınızın marka ve modeline göre BIOS başlatıcı tuşa basın.
  • Adım #3: Windows tuşu + C tuş kombinasyonu ile Charms çubuğunu açın.
  • Adım #4: Ayarlar butonuna tıklayın.
  • Adım #5: PC Ayarlarını Değiştir ve oradan Genel sekmesini açın.
  • Adım #6: Şimdi Yeniden Başlat seçeneğine tıklayın.
  • Adım #7: Kapatma menüsünü açın.
  • Adım #8: İmleç, Yeniden Başlat butonu üzerindeyken Shift tuşuna basın.
  • Adım #9: BIOS önyüklemesi yapılacak.

Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayarınızda BIOS yazılımını açmak için yukarıdaki adımları izlemeniz yeterli. İlk adımlar, tüm Windows versiyonlarında benzerdir. Sonraki adımlar hem bilgisayarınızın marka ve modeline göre hem de işletim sisteminizin aldığı güncellemelere göre değişiklik gösterebilir.

bios

Farklı bilgisayar markalarına göre BIOS tuşları: 

Acer BIOS tuşları nelerdir?

Modele göre değişiklik gösterse de Acer marka bilgisayarınızı çalıştırdığınız zaman logo gelmeden BIOS yazılımını açmak için F2, Del, F1, F10, Ctrl + Alt + Esc tuşlarından bir tanesini kullanabilirsiniz. Marka ve model ile arama yaparak üreticinin resmi internet sitesinden en doğru bilgiyi alabilirsiniz. 

Asus BIOS tuşları nelerdir?

Modele göre değişiklik gösterse de Asus marka bilgisayarınızı çalıştırdığınız zaman logo gelmeden BIOS yazılımını açmak için F2, Del, F10 tuşlarından bir tanesini kullanabilirsiniz. Marka ve model ile arama yaparak üreticinin resmi internet sitesinden en doğru bilgiyi alabilirsiniz. 

Dell BIOS tuşları nelerdir?

Modele göre değişiklik gösterse de Dell marka bilgisayarınızı çalıştırdığınız zaman logo gelmeden BIOS yazılımını açmak için F2, F1, Del, F12, F3, Ctrl + Alt + Enter, Fn + Esc, Fn + F1 tuşlarından bir tanesini kullanabilirsiniz. Marka ve model ile arama yaparak üreticinin resmi internet sitesinden en doğru bilgiyi alabilirsiniz. 

HP BIOS tuşları nelerdir?

Modele göre değişiklik gösterse de HP marka bilgisayarınızı çalıştırdığınız zaman logo gelmeden BIOS yazılımını açmak için F1, F2, F6, F11 tuşlarından bir tanesini kullanabilirsiniz. Marka ve model ile arama yaparak üreticinin resmi internet sitesinden en doğru bilgiyi alabilirsiniz. 

Lenovo BIOS tuşları nelerdir?

Modele göre değişiklik gösterse de Lenovo marka bilgisayarınızı çalıştırdığınız zaman logo gelmeden BIOS yazılımını açmak için F1, F2, Ctrl + Alt + F3, Ctrl + Alt + Insert, Fn + F1 tuşlarından bir tanesini kullanabilirsiniz. Marka ve model ile arama yaparak üreticinin resmi internet sitesinden en doğru bilgiyi alabilirsiniz. 

Sony BIOS tuşları nelerdir?

Modele göre değişiklik gösterse de Sony marka bilgisayarınızı çalıştırdığınız zaman logo gelmeden BIOS yazılımını açmak için F1, F2, F3 tuşlarından bir tanesini kullanabilirsiniz. Marka ve model ile arama yaparak üreticinin resmi internet sitesinden en doğru bilgiyi alabilirsiniz. 

Toshiba BIOS tuşları nelerdir?

Modele göre değişiklik gösterse de Toshiba marka bilgisayarınızı çalıştırdığınız zaman logo gelmeden BIOS yazılımını açmak için F2, F1, Esc, F12 tuşlarından bir tanesini kullanabilirsiniz. Marka ve model ile arama yaparak üreticinin resmi internet sitesinden en doğru bilgiyi alabilirsiniz. 

Samsung BIOS tuşları nelerdir?

Modele göre değişiklik gösterse de Samsung marka bilgisayarınızı çalıştırdığınız zaman logo gelmeden BIOS yazılımını açmak için ESC, F2, F11 ya da F12 tuşlarından bir tanesini kullanabilirsiniz. Marka ve model ile arama yaparak üreticinin resmi internet sitesinden en doğru bilgiyi alabilirsiniz. 

MSI BIOS tuşları nelerdir?

Modele göre değişiklik gösterse de MSI marka anakarta sahip bilgisayarınızı çalıştırdığınız zaman logo gelmeden BIOS yazılımını açmak için Del, F2 tuşlarından bir tanesini kullanabilirsiniz. Marka ve model ile arama yaparak üreticinin resmi internet sitesinden en doğru bilgiyi alabilirsiniz. 

Bilgisayarınızın donanımlarını kontrol ederek çalıştıran ilk yazılım olan BIOS nedir, ne işe yarar, farklı Windows versiyonlarında BIOS nasıl açılır ve kısayol tuşları nelerdir gibi merak edilen soruları yanıtlayarak BIOS hakkında bilmeniz gereken detaylardan bahsettik. 

Emoji İle Tepki Ver

8

Asus BIOS tuşu nedir? Asus laptop BIOS girmek için hangi tuşa basılmalıdır?

Farklı marka ve modellere sahip olan bilgisayarlarda BIOS ayarlarına farklı tuşlar aracılığıyla ulaşılmaktadır. Peki, ASUS BİOS tuşu nasıl öğrenilir? Windows 10 ve Windows 11 ASUS BİOS tuşu hangisidir? İşte, tüm detaylar…

ASUS BİOS Tuşu Hangisidir?

Bilgisayarlarda yer alan temel donanım ve işletim sisteminin yüklenmesi ile görevli olan BIOS, bu özelliği sebebiyle bilgisayarların temel taşı olarak kabul edilmektedir. Bilgisayar yeni başlatıldığında klavye, fare, harddisk gibi aygıtları tanımlamak ve kullanıma hazır halde getirmek BİOS’un ana görevleri arasında yer almaktadır.

Bilgisayar kullanıcıları herhangi bir güncelleme, bir ayar değişikliği ya da bilgisayara format atabilmek için BIOS ayarlarına sıklıkla ihtiyaç duymaktadırlar. Peki, ASUS BIOS tuşu hangisidir? Her ne kadar bilgisayarın modeline göre değişiklik gösterse de Asus marka bilgisayarlarda, BIOS ayarlarına girmek için “F2, DEL ve F10” tuşları kullanılmaktadır. Bilgisayarın açılması esnasında, henüz marka logosu ekrana gelmeden önce bu tuşlardan bir tanesine basılması halinde, BIOS ayarlarına ulaşmak mümkün olmaktadır.

ASUS Laptop BIOS Ulaşmak İçin Hangi Tuşa Basılmalıdır?

Laptop ya da masaüstü bilgisayar fark etmeksizin, Asus marka bilgisayarlarda BİOS ayarlarına ulaşmanın kısa yolu, bilgisayarın modeline göre değişmekle birlikte “F2, DEL ve F10” tuşlarından bir tanesidir. Bilgisayar yeni başlatıldığında, logo ekrana gelmeden önce bu tuşlardan bir tanesine basılması halinde bilgisayarın BIOS ayarlarına kolaylıkla ulaşılacaktır.

Windows 10 ASUS BIOS Tuşu

Asus marka bilgisayarlarda, Windows üzerinden otomatik başlatma yöntemiyle BIOS ayarlarına ulaşmak mümkündür. Windows 10 yüklü olan bir Asus bilgisayarda, BIOS ayarlarına girmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

  1. Ekranın alt kısmında yer alan Windows arama kutusuna Gelişmiş başlangıç seçeneklerini değiştir yazın ve kısmına tıklayın.

  2. Gelişmiş başlatma sekmesi altında yer alan Şimdi yeniden başlat öğesini seçin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.

  3. Bilgisayar yeniden başlatıldığında ekrana gelecek olan seçeneklerden Sorun giderme öğesini seçin.

  4. Ekrana gelen öğeler içinden Gelişmiş seçenekler öğesini seçin.

  5. UEFI aygıt yazılım ayarları öğesini seçin ve gelen ekrandan bilgisayarı yeniden başlatın.

  6. Sırasıyla yapılan bu işlemlerden sonra, bilgisayarınız yeniden başlatılacak ve BIOS ayarları ekranınıza gelecektir.

NOT: Bunun dışında, bilgisayar henüz açılmamışken ya da yeniden başlatılırken, yukarıda vermiş olduğumuz “F2, DEL ve F10” tuşlarından, bilgisayarınızın modeline uygun olan kısayolu kullanarak da BIOS ayarlarına ulaşabilirsiniz.

Windows 11 ASUS BIOS Tuşu

Tıpkı, Windows 10 yüklü Asus marka bilgisayarınızda olduğu gibi Windows 11’de de Windows üzerinden otomatik başlatma yöntemiyle BIOS ayarlarına ulaşmak mümkündür. Aşağıdaki adımları sırasıyla izlemeniz halinde ASUS BIOS ayarlarına ulaşabilirsiniz:

  1. Ekranınızın alt kısmında yer alan arama kısmına Gelişmiş başlatmaseçeneklerini değiştir yazın ve seçeneğine tıklayın.

  2. Gelişmiş başlatma sekmesi içinde yer alan Şimdi yeniden başlat öğesini seçin.

  3. Bilgisayar yeniden başladığında gelecek olan ekran üzerinden Sorun gider öğesini seçin.

  4. Gelişmiş seçenekler kısmını seçin.

  5. UEFI aygıt yazılımıayarları öğesini seçin.

  6. Yeniden başlat öğesini seçin. Bilgisayarınız yeniden başladığında BIOS ayarları ekranınıza gelecektir.

NOT: Bunun dışında, bilgisayar henüz açılmamışken ya da yeniden başlatırken, yukarıda vermiş olduğumuz “F2, DEL ve F10” tuşlarından, bilgisayarınızın modeline uygun olan kısayolu kullanarak da BIOS ayarlarına ulaşabilirsiniz.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir