saç dibi acımasına ne iyi gelir / Saç Dipleri Ağrısı Hakkında Bilmeniz Gerekenler | Saç Bakım Güzellik

Saç Dibi Acımasına Ne Iyi Gelir

saç dibi acımasına ne iyi gelir

Hassas saç derisi için 6 öneri

Saç deriniz hassas. Zaman zaman kaşıntı ve pul pul dökülmeler oluyor. İşte saç derinizdeki sorunların sebepleri ve en iyi çözüm yöntemleri. Kepekten baş ağrısına kadar hassas saç derisinin birçok sebebi olabiliyor. Saç derisinde kabuklanma, deride kurumaya veya şampuan alerjisi olarak ortaya çıkabilir. Hassas saç derinizi iyileştirmek için soruna yol açan problemleri bilmeniz önem taşıyor.

Saç derisinde hassasiyet ve kabuklanma neden olur?

Sorun: Aşırı yağlı deri

1_shutterstock_

Kepek sık görülen ve zararsız bir saç derisi problemidir. Saçta görülen gri ya da beyaz döküntüler kepek olarak tanımlanır. Saç derisinin kuruması ve kaşıntı gibi belirtileri vardır. Kepek kendi başına zararsız olsa da, kepeğe sebep olan rahatsızlıkların giderilmesi önemlidir. Bunların başında, mantar enfeksiyonu ve egzama gelir.

Çözüm:

Hassas saç derisi için en iyi bakım kepeğe karşı profesyonel bir şampuan kullanmaktır. İnatçı kepek için Head & Shoulders uzmanları Head & Shoulders şampuan ile birlikte saçları tazeleyecek Head & Shoulders Saç Bakım Maskelerinin kullanılması öneriyor.

Sorun: Hava durumu

2_shutterstock_

Kepek, genellikle aşırı yağlanma sonucu oluşsa da bazen hava durumundaki değişiklikler de kuru,  kaşıntılı ve hassas saç derisine yol açar, bunun bir sonucu olarak da kepeğe sebep olabilir. Soğuk hava, merkezi ısıtma gibi durumlar derinin kurumasına ve dökülmesine neden olur.

Çözüm:

Hassas saç derisi için aşırı sıcak duştan kaçının. Kış aylarında saçınızı daha az yıkayın böylece içindeki doğal yağlarla korunuz. Sıcak havada, terleme ve güneş ışınları sorun yaratabilir. Soğuk duş alıp ve saçlarınıza koruyu sprey sıkın. Dışarıdayken mutlaka şapka takın.

Sorun: Saç şekillendirme

3_shutterstock_

Sıcak hava gibi saç şekillendirmede kullanılan kurutma makinesi, düzleştirici gibi cihazlar da kaşıntıya ve deride kurumaya yol açabilir.

Çözüm:

Saç derisinde kabuklanmayı önlemek için saçın doğal olarak kurumasını sağlayın. Bu esnada saç deriniz nefes alır. Eğer düzleştirmek istiyorsanız sadece uçları düzleştirin ve saç diplerini şekillendirici cihazlardan koruyun. Head & Shoulders İpeksi Yumuşaklık kullanabilirsiniz.

Sorun: Alerjik reaksiyonlar

4_shutterstock_

Kızarıklık ve kepek birlikte görülüyorsa ya da egzama varsa, kimyasalların sebep olduğu alerjik bir reaksiyon olma ihtimali yüksek. Bu durumda, kırmızı ve kaşıntılı halkalar saç derisinde, kaşlarda ya da yüzde görülebiliyor. Kozmetik ürünlerden, çamaşır deterjanına kadar her şey bu duruma yol açıyor olabilir.

Çözüm:

Saç derisinde kabuklanmanın önüne geçmek için yavaş yavaş tüm kimyasal ürünleri hayatınızdan çıkararak problemin kaynağını bulmaya çalışın. Eğer sonuca ulaşamazsanız dermatoloğa görünmekte fayda var.

Sorun: Baş ağrısı ve anksiyete

5_shutterstock_

Baş ağrıları bazen hassas saç derisinde olumsuz etki yapabilir. Hatta başlı başına stres bile kaşıntılı bir saç derisine sebep olabilir.

Çözüm:

Söylemesinin kolay olduğunu biliyoruz ama stresi azaltın. Meditasyon ve yoga yaparak stressin bir yaşam için ilk adımları atabilirsiniz.

Sorun: Enfeksiyon

6_shutterstock_

Saç foliküllerinde oluşabilen enfeksiyon da kepeğe sebep olur. Şişkinlik, kaşıntı ve kabuklanma gibi sonuçları olabilir. Saç derisi bu durumda genellikle hassastır.

Çözüm:

Eğer saç deriniz acıyorsa ve kepekler geçmiyorsa doktora giderek harici kullanım için sakinleştirici bir krem deneyin. Bazı durumlarda bitlenme de benzer etkiler gösterir.

İşinize yarayabilecek diğer Öneriler

Saç diplerinin acıması ve saç kaşıntısı hassas saç derisi için yaygın sorunlardır. Saç derisindeki bu sorunlar, kepek, mantar enfeksiyonu, egzama, hava durumu değişiklikleri, saç şekillendirme cihazları ve alerjik reaksiyonlar gibi çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Hassas saç derisini rahatlatmak ve sorunları çözmek için aşağıdaki önerilere dikkat edebilirsiniz:

  • Kepek için profesyonel bir şampuan kullanın:

    Hassas saç derisi için Head & Shoulders gibi kepek karşıtı şampuanlar tercih edebilirsiniz. Ayrıca, saç bakım maskeleri de saç derisini rahatlatabilir.

  • Hava durumuna dikkat edin:

    Soğuk hava veya merkezi ısıtma gibi hava durumu değişiklikleri saç derisini kurutabilir. Aşırı sıcak duşlardan kaçının, kış aylarında saçınızı daha az yıkayın ve sıcak havalarda saçınıza koruyucu sprey uygulayın. Dışarı çıkarken şapka takmayı unutmayın.

  • Saç şekillendirme cihazlarını doğru kullanın:

    Kurutma makinesi, düzleştirici gibi saç şekillendirme cihazları saç derisinde kurumaya ve kaşıntıya yol açabilir. Saçınızın doğal olarak kurumasına izin verin ve şekillendirme cihazlarını saç diplerinden uzak tutun. İpeksi yumuşaklık sağlayan şampuanları tercih edebilirsiniz.

  • Alerjik reaksiyonlara dikkat edin:

    Saç derisinde kızarıklık, kepek ve egzama gibi belirtiler varsa, alerjik bir reaksiyon olabilir. Kimyasal ürünleri azaltmaya çalışın ve sorunun kaynağını bulmak için dermatoloğa başvurun.

  • Stresi azaltın:

    Baş ağrıları ve stres hassas saç derisini etkileyebilir. Stresi azaltmak için meditasyon ve yoga gibi aktiviteleri deneyebilirsiniz.

  • Enfeksiyonlara dikkat edin:

    Saç foliküllerinde oluşan enfeksiyonlar da kepeğe neden olabilir. Bu durumda, sakinleştirici bir krem kullanmayı veya doktora başvurmayı düşünebilirsiniz.

Bu öneriler hassas saç derisini rahatlatmaya ve sorunları çözmeye yardımcı olabilir. Ancak, bunların yanı sıra daha şiddetli sorunlarınız varsa bir uzmana danışmanızda fayda vardır.

Saç kaşıntısı sorunu için hangi şampuanın iyi geldiğini merak ediyorsanız, Head & Shoulders Derinlemesine Temiz Kaşıntı Giderici şampuanı size uygun bir seçenek olabilir .

Bu şampuan, saç derisindeki kaşıntıyı rahatlatmaya ve temizlemeye yardımcı olur. Saç derisindeki sorunların sebeplerini hedef alır ve etkili sonuçlar sağlar. Baş ve omuzları temizlerken aynı zamanda rahatlama hissi sağlar. Bu ürün, hassas saç derisine sahip olanlar için özellikle uygun bir seçenektir.

Saç kaşıntısı sorununuz için bu şampuanı kullanabilir ve rahatlama sağlayabilirsiniz. Ancak, herkesin saç tipi ve hassasiyeti farklı olduğundan, etkili sonuçlar elde etmek için kişisel tercihlerinizi ve ihtiyaçlarınızı dikkate almanız önemlidir.

Saç Diplerindeki Kaşıntıya Ne İyi Gelir? Saç Diplerinde Kaşıntı Neden Olur, Nasıl Geçer?

Saç derisi kaşıntısı çok sık görülen rahatsızlıklardan biridir. Bazen bir stres halindeyken bile saç derimizi hızlı hızlı kaşıyabiliyoruz. Seboreik dermatit olarak adlandırılan bu deri hastalığı farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir. Sedef hastalığı, mantar enfeksiyonları, saç boyası, egzamalar gibi birçok farklı nedeni olabilir. Önemli olan nedeni doğru saptayıp tedavi sürecine başlayabilmektir. Saç diplerindeki kafa kaşıntısına ne iyi gelir? Bu

SAÇ DİPLERİNDE KAŞINTI

Saç diplerindeki kaşıntı olayı insanı psikolojik olarak rahatsız eden bir durumdur. Kaşıntı sebebi psikolojik nedenlerden dolayı olacağı gibi deri hastalıklarına bağlı olarak da gelişebilir. Dermatoloji alanında bu duruma seboreik dermatit olarak adlandırılmaktadır. Saç diplerinde kaşıntı genelde kendiliğinden geçebilen durumdur. Eğer 1 haftayı geçen bir kaşıntı durumu varsa bir hastalık nedenine bağlı olarak kaşıntı sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Bunun için tıbbi tedavi almanız gerekir. Dermatologların saçlı derinizi incelemesi sonucu tedavi süreci başlatılabilir.

SAÇ DİPLERİ NEDEN KAŞINIR?

Kaşıntıya sebep olabilecek etkenler şunlar olabilir:

  • Sedef hastalığı
  • Saçlı derinin mantar enfeksiyonları
  • Saç boyası gibi saça uygulanan değişik maddeler
  • Alerjik temas egzamaları
  • Atopik dermatit
  • Diyabet
  • Zona gibi sinirleri etkileyen hastalıklar
  • Stres-anksiyete

SAÇ DİPLERİNDE KAŞINTIYA NE İYİ GELİR?

Saç derisinde kaşıntı için evde uygulayabileceğiniz yöntemler mevcuttur. Doğanın bize sunmuş olduğu mucizevi bitkilerden faydalanarak saç derisi kaşıntısından kurtulabilirsiniz. Kafa kaşıntısı olarak da tabir edilen bu durum için şu yöntemleri deneyebilirsiniz:

Yüksek miktarda asetik asit içeren elma sirkesinin antienflamatuar, antibakteriyel ve antifungal etkisi vardır. Saçınızı şampuanla yıkadıktan sonra elma sirkesini ılık suyla seyreltin. Daha sonra saçlarınızı durulamakta kullanabilirsiniz.

Zeytinyağı saçı yumuşatmada ve saç derisini korumaktadır. Ilık zeytinyağı suyu ile saçınızı yıkayabilirsiniz.

  • Organik Hindistan cevizi yağı

Antimikrobiyal özellikli doymuş bir yağ olan laurik asit içeren organik Hindistan cevizi yağı saç derisindeki kaşıntıyı yatıştırmaktadır.

Yüksek miktarda mentol içeren nane yağını saç diplerini rahatlatır ve açar. Kaşıntı problemini aza indirir. Kepek oluşumunu da ciddi anlamla azaltır.

Deri rahatsızlıklarında en çok tercih edilen yağlardan biri çağ ağacı yağıdır. Cilt problemlerini anında çözer. Antimikrobiyal, antifungal ve antiseptik özellikleri sayesinde deri hastalıklarını iyileştirir.

Kepek ve yağlı saçlar için tercih edilir.

Kuru ciltler için nemlendirme görevi görür. Saç dökülmesini önler. Koruyucu özelliği ile saçı enfeksiyonlara karşı korur.

Saç diplerinde kaşıntı ve yanma problemi için yukarıdaki çözüm önerilerini deneyebilirsiniz. Sağlıklı saç derisi için dengeli ve iyi beslenme önemlidir. Saçları ılık suyla yıkamak gerekir aşırı sıcak sudan kaçınmalıyız. Saçları sert bir havlu yerine yumuşak havlu tercih edilmelidir. Havlu ile saçları ovuşturmak yerine sadece nemini alın. Tarak seçiminde geniş ve dişli bir tarak seçin. Eğer mümkünse doğal olarak kurutmanızda fayda var. Fön makineleri ile yüksek sıcağa maruz bırakmayın. Ayrıca jöle, sprey ve saç boyası gibi yan ürünleri kullanmamaya özen gösterin. Kafa deriniz yağlı ise, günde bir kez ılık su ile yıkamanız gerekmektedir. Şampuan kullanmayı azaltmalısınız.

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Mucizevi 15 Yağ

Saça ve Saç Derisine Faydalı Yağlar

Ailesel kalıtsal nedenler, saç dökülmesine neden olabileceği gibi başka nedenler de saç dökülmesine sebebiyet verebilir. Bunların en başında; düzensiz beslenme, olumsuz çevre şartları ve kullanılan ürünler gelmektedir. Genetik durumlardan dolayı saç dökülmesi sorunu yaşayanlar için bir çözüm önerisinde bulunmak biraz zor olsa da diğer etkenlerin neden olduğu dökülmelere karşı kullanılabilecek bazı bitkiler, saç ve saç derisi üzerinde olumlu sonuçlar yaratabilmektedir.

Saç bakım uzmanları, saç ve saç derisi için faydalı olan bitkiler hakkında bilgi vererek, sorun yaşayan kişilerin kullanmalarını önermektedir. Biz de bu konuda sizlere yardımcı olarak hangi bitkilerin neye iyi geleceği konusunda bir yazı hazırladık.

İşte saç ve saç derisi için faydalı olan bitkiler;

1. Lavanta Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Kepek ve saç derisi ile ilgili yaşanan sıkıntılar, en çok görülen sorunların başında gelir. Buna karşın kullanacağınız kimyasal içerikli saç bakım ürünleri, kısmi olarak düzelme sağlasa da kalıcı çözüm için uygun değildir. Bunun yerine daha pratik ve kimyasal madde içermeyen ürünleri kullanmak daha sağlıklıdır. Saç ve saç derisine iyi gelen bitkiler arasında ilk sırada gösterilen lavanta, kepek sorununa ve saçların dökülmesine karşı kullanabileceğiniz güzel bir çözümdür.

Lavantayı direkt kullanmak elbette mümkün değil. Bunun için geliştirilen lavanta yağı ile saçlarınıza terapi uygulayarak saçlarınızın istediğiniz güzelliğe yeniden ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

Lavanta yağının saçlara faydaları

Saç dökülmesini ve saç kaybını önler.
Saçlara en iyi şekilde bakım yapar.
Saç derisini ve saçları nemlendirir.
Saç kırılmalarına karşı etkilidir.
Bit ve bit yumurtalarını öldürmeye yardımcı olur.
Saç derisinde kan dolaşımını hızlandırır.
Yeni saç oluşumuna yardımcı olur.
Kuru saç derisi, mantar gibi sorunları önler.
Saç kıranına karşı direnç gösterir.
Saçların uzamasına yardımcı olur.
Mantarı önler.
Kepeği yok eder.
Saçların beyazlamasını geciktirir.
Yeni saçların çıkmasına yardımcı olur.

2. Soğan Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Saç dökülmesi, özellikle de son yıllarda daha fazla kişide görülmeye başladı. Elbette bunun en büyük nedeni dış etkenlerden kaynaklanmaktadır. Sürekli tozlu ortamlara maruz kalınması, otomobillerin egzozlarından çıkan duman ve bunun haricinde kalan diğer etkenler, saçların dökülmesini önemli oranda etkilemektedir. Buna karşın alınacak çözüm için kullanılabilecek saç bakım ürünleri olduğu gibi aynı zamanda bitkilerle de çözüm elde edilebilir. Bu bitkilerden birisi de soğandır.

Soğan, saça iyi gelen bitkiler arasında parmakla gösterilmektedir. Soğan suyu, sadece saçların çıkmasını sağlamaz aynı zamanda köklerin sağlamlaşmasında da önemli oranda etkilidir. Saçlarınızda genetik bir dökülme sorunu yoksa soğan suyu kullanarak saçlarınızın dökülmesini engelleyebilir, köklerinin daha sağlam ve dayanıklı olmasını sağlayabilirsiniz. Peki, bunlar haricinde soğanın saça faydaları nelerdir?

Soğanın saç ve saç derisine faydaları

Saç kıranı önler.
Saç dökülmesine karşı etkilidir.
Beyazlamayı önler.
Kepeklenme sorununa karşı çözüm üretir.
Saçların kırılmasını engeller.
Saç foliküllerini temizler.
Katalaz üretimini uyarır.
Saç derisinde enfeksiyon oluşumunu önemli oranda engeller.

Soğanın saça faydası, sayılmayacak kadar çoktur. Ancak genel olarak yukarıda saymış olduğumuz şikâyetlerde bulunan kişilerin soğan suyu kullanmalarında büyük faydalar görecekleri, klinik testler ile sabitlenmiştir.

3. Isırgan Otu Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Saç derisine iyi gelen şeylerden birisi olan ısırgan otu, 30 yılı aşkındır güzellik uzmanlarının en çok önerdiği bitkilerden biridir. Yapılan araştırma ve laboratuvar sonuçları da ısırgan otunun saçlara faydalı olduğunu kanıtlamıştır. Saçların güçlenmesinden dökülmesini önlemesine, yeniden saçların çıkmasından köklerinin sağlamlaşmasına kadar ısırgan otunun saçlara faydası tespit edilmiştir.

Doğru şekilde kullanılan ısırgan otu, ısırgan otu özlü bitkisel yağlar ve diğer saç bakım ürünleri sayesinde saçlarınızda yaşadığınız birçok sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Genel olarak tespit edilen ısırgan otunun saçlara faydaları ise şu şekilde sıralanmaktadır.

Isırgan otunun saça olan faydaları

Saç dökülmesini büyük ölçüde önler.
Saçlara canlılık katar.
Saçın beslenmesine yardımcı olarak kırılmaların önüne geçer.
Saç derisini güçlendirir ve kepeği önler.
Saç derisindeki kan akışını hızlandırır.
Saçları kökten uca besler.

Birer tatlı kaşığı biberiye ile ısırgan otunu gram suyun içinde çay demler gibi demleyin. Daha sonra saçlarınıza uygulayın. Her gün bu işlemi tekrar etmeniz durumunda, yukarıda saydığımızdan çok daha fazla etkisini göreceksiniz. Saçlarınızın yeniden sağlıkla ışıldaması için ısırgan otu kullanmayı ihmal etmeyin.

4. Sarımsak Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Sarımsak, yüzyıllardan beridir Asya ülkelerinde ve diğer alternatif tıbbın yaygın olduğu ülkelerde saç bakım ürünü olarak kullanılmaktadır. Son yıllarda sarımsaklı ürünlerin fazlalaşması ile birlikte yeni faydalarının ortaya çıkması da sağlandı. Şampuanlarda, saç bakım yağlarında, saç bakım için kullanılan diğer tüm ürünlerde sarımsak önemli bir yer tutuyor. Çünkü sarımsağın saçlara ve saç derisine faydası bilindiğinden çok daha fazladır.

Klinik ve laboratuvar testlerinden elde edilmiş verilere göre sarımsağın saçlara faydaları bir hayli fazladır. Sarımsağın saç köklerini güçlendirmesinden deri hastalıklarını yok etmesine kadar birçok konuda saçlara faydalı olduğu tespit edilmiştir. Genel olarak sarımsağın saçlara ve saç derisine faydaları ise şunlardır;

Sarımsağın saça olan faydaları

Saçların dökülmesini engeller.
Yeni saçların çıkmasını sağlar.
Saçların kalınlaşmasını sağlar ve hacimli hale getirir.
Saçlara parlaklık kazandırır.
Kepek problemini bitirir.
Saç derisini güçlendirir.

5. Çam Terebentin Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Çam kozalaklarından elde edilen çam yağı, araştırmalara göre saça iyi gelen bitkiler arasında önemli bir yere sahiptir. Terebentin, çam ağaçlarından kendiliğinden akabilen veya ağaçların çizilmesiyle akan bir maddedir. Ancak piyasada çam terebentin ürünleri fazlasıyla bulunmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken iki farklı malzeme vardır. Bunlar çam terebentin yağı ve çam terebentin esansıdır.

Bu iki ürün birbirinden farklıdır. Çam terebentin yağı reçineden elde edilirken esans ise ağacın dikenli yapraklarından elde edilmektedir. Elbette ikisinin de faydası vardır ancak her ikisinin saç için yararlı olduğu söylenemez. Bu yüzden saç bakım ürünü alırken “çam terebentin yağlı” olmasına dikkat etmenizde yarar vardır.

Anlatmakla bitmeyen faydalara sahip olan çam terebentin, saçların güçlenmesinden kepek sorununa karşı sunduğu çözümlere kadar birçok anlamda saç ve saç derisini beslemektedir. Genel olarak bilinen faydaları şunlardır;

Çam terebentin yağının faydaları

Düzenli kullanıldığında saçlara parlaklık kazandırır.
Saç derisini besleyerek kepek oluşumunu engeller.
Saç köklerinin daha sağlam hale gelmesini sağlar.
Saç dökülmesinin önüne geçer.
Saçların daha kısa sürede uzamasına yardımcı olur.
Şampuan ile birlikte kullanıldığında, şampuanın saça verdiği zararları önler.

Çam terebentin yağının kullanımı, diğer bitkilere göre daha kolaydır. Aktarlardan temin edebileceğiniz bu bitkiyi ml şampuan ile karıştırarak banyo esnasında kullanabilirsiniz. Yine saç maskesi yaparken kullandığınız malzemelerin içine ekleyerek de kullanmanız durumunda, saçlarınız daha sağlıklı hale gelecektir.

6. Jojoba Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Saç tellerini güçlendiren ve saç derisini yumuşatan jojoba yağı, saçları hızlıca uzatmaktadır. Saç derisindeki hastalıklar için en etkili çözümlerden birisi olan jojoba yağı, saç kremlerine veya şampuanlara katılarak kullanılabilir. Saç derisindeki bitleri, kaşıntıyı, kepeği, egzaman ve sedef gibi hastalıkları tedavi etme özelliği olan jojoba yağı cilt tarafından kolayca emilebilen bir yağdır. 

7. Badem Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Saçı besleyerek gerekli olan vitaminlerini karşılayan badem yağı içerisinde bulunan bol miktarda mineraller sayesinde saçların güçlenmesini ve parlaklaşmasını sağlar. Ayrıca badem yağının saçları hızlıca uzatabilme özelliği vardır. Saç ve saç derisini nemlendirerek parlaklaşmasına neden olan badem yağı, saç tellerini de kalınlaştırmaktadır.

8. Fındık Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Saç ve saç derisindeki oluşabilecek kepek, bit, tahriş gibi sorunları ortadan kaldıran fındık yağı, B2, B1, E ve B6 vitamini bakımından oldukça yüksektir. Saçları besleyici özelliği sayesinde saçlar her zaman parlak ve canlı gözükür. Eğer saçlarınızın hacimli, dolgun, canlı, parlak gözükmesini istiyorsanız fındık yağını tercih edebilirsiniz.

9. Hindistancevizi Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Saça en çok etkisi olan yağlardan birisi de şüphesiz hindistancevizi yağıdır. Hasarlı ve matlaşmış saçları onaran hindistan cevizi yağı, aynı zamanda kepeği yok eder, saç kırıklarını önler, saç derisindeki gözenekleri temiz tutar. İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde saçları besler, daha hızlı uzamasını sağlar.

Argan Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Hasarlı, yıpranmış ve solmuş saçlar için kullanılan, saçları ciddi oranda güçlendiren ve besleyen argan yağının saça olan faydaları çok fazladır. Saçın parlaklığını artıran argan yağı, incelmiş kolayca kopan saç tellerini kalınlaştırır, güçlendirir ve parlatır. Argan yağı B ve E vitamini bakımından zengin olduğu için saç üzerinde görünmez bir kalkan oluşturarak saç tellerini korumaktadır.

Zeytinyağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Saçlara son derece faydalı olan zeytinyağı aynı zamanda iyileştirici etkiye sahiptir. Kişinin saç derisinde meydana gelen hastalıklara iyi gelir, saçları parlatır, saçın kolay kırılma sorununu ortadan kaldırır. E vitamini bakımından da oldukça zengin olan zeytinyağı, saçın hızlı uzamasını sağlar.

Menekşe Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Kuru ve mat saçlara sahip olan kişilerin kesinlikle tercih etmesi gereken bir yağdır. Kuru saçları nemlendiren menekşe yağı, aynı zamanda saça parlak ve canlı bir görünüm kazandırır. Saçlardaki dökülmeyi büyük oranda engelleyen menekşe yağı, saç tellerini güçlendirir ve saç diplerini besler.

Haşhaş Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Saç tedavisinde kullanılan haşhaş yağının toprağımsı bir kokusu vardır. Etkisini hızlıca gösteren yağ, kepek sorununu ortadan kaldırmasıyla bilinmektedir. Ayrıca saçların daha hızlı bir şekilde uzamasına da yardımcı olur.

Keten Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Saçlara uygulandığında parlaklık ve canlılık veren keten yağı, saç derisine de oldukça iyi gelmektedir. Saçın derisini besler, deri hastalıklarını ortadan kaldırır ve saça parlaklık kazandırır. Ayrıca saç tellerini de güçlendirir.

Biberiye Yağı

Saç ve Saç Derisine İyi Gelen Yağlar

Saçlardaki kırıkları önleyerek saç köklerini güçlendiren biberiye yağı saça hacim kazandırarak dolgun bir görünüme sahip olmasını sağlar. Ayrıca biberiye yağı, saç derisindeki kaşıntıyı engeller, kuruluğu nemlendirerek yok eder. Saçlarınıza hacim kazandırmak için tercih etmeniz gereken yağ biberiyedir.

SıraÜrünFormEtkisiEditör Puanı
1DIAMOND HAIR Saç SerumuSerumOnarıcı, Besleyici10/10
2Kerastase Nutritive Bain Satin 2 IrisomeŞampuanBesleyici, Bakım Yapıcı10/
3Dermo Clean Sdf 19LosyonBakım Yapıcı, Besleyici10/
4DIAMOND HAIR DailyŞampuanBesleyici, Canlandırıcı10/
5Botanicals Lavanta Özlü ŞampuanŞampuanCanlandırıcı, Güçlendirici10/

Saçınıza ve saç derinize faydalı olabilecek bitkilerden yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise saç ve saç derinize büyük faydası olan ürünleri derledik. O zaman vakit kaybetmeden bu ürünleri sıralayalım.

1. DIAMOND HAIR Saç Serumu

saç derisine iyi gelen ürünler

Saç ve derisi için en faydalı ürünleri sıralayacaksak ilk sırada tabii ki de DIAMOND HAIR Saç Serumu olacak. Yukarıda belirttiğimiz bazı bitkilerle birlikte 12 farklı bitkinin özünü içeren saç serumu, bu özler sayesinde saçın ihtiyaç duyduğu tüm besinleri karşılıyor. İçeriğindeki keratin proteini sayesinde saçı ve derisini rahatlatarak bakım uygulayan ürün aynı zamanda hasar görmüş bölgeleri onarıyor. Son olarak formülündeki Ozon minerali sayesinde saçın uzama hızını arttıran serumun düzenli kullanımlarda yeni saç kökü oluşumunu desteklediğini belirtelim.

2. Kerastase Nutritive Bain Satin 2

saç derisine iyi gelen ürünler

Kerastase markasının ürünlerini ne kadar kaliteli olduğunu anlatmamıza gerek yok. Kerastase markasının son dönemde çıkardığı Nutritive serisinin en popüler ürünü olan bu şampuan, içinde yüksek antioksidan barındırması sayesinde saçı ve derisini rahatlatıyor. Kuru ve hassas saçı olan kişiler için özel olarak geliştirilen bu şampuanı saçlarına ekstradan nem sağlamak isteyen herkes kullanabilir. Ayrıca saçınızın daha dolgun ve hacimli gözükmesini sağlayacak olan bu ürünün saçı ağırlaştırmadığını ekleyelim.

3. Dermo Clean Sdf 19 Saç Losyonu

saç derisine iyi gelen ürünler

Listemize Dermo Clean Sdf 19 Saç Losyonu ile devam ediyoruz. Özel formülü sayesinde saç derisine nüfuz ederek kökten uca kadar arındıran losyon, bu sayede saç ve derisini rahatlatmasının yanı sıra kepek gibi oluşumları da ortadan kaldırıyor. Saçın nem dengesini korumasına yardımcı olan ürün, ilk kullanımdan itibaren elektriklenme sorununu da çözüyor. Ek olarak bu losyonun düzenli kullanımlarda saçın yumuşaklığını ve parlaklığını arttıracağını belirtelim.

4. DIAMOND HAIR Hassas Saçlar İçin Şampuan

saç derisine iyi gelen ürünler

Saç ve derisi için en faydalı ürünler listemize bir diğer Diamond Hair ürünü olan bu şampuanla devam ediyoruz. Benzersiz formülü sayesinde saç derisinin yatıştırılmasına ve rahatlamasına yardımcı olan şampuan, ilk kullanımdan itibaren saç derisinin yenilenmesine destek oluyor. Bu sayede kısa süre içerisinde saç kökleri canlanır ve bu da saçın uzama hızını arttırır. Ayrıca saç derisini nemlendirerek yeni kök oluşumunu destekleyen ürünün düzenli kullanımlarda saçınızın daha dolgun ve hacimli gözükmesini sağlayacağını ekleyelim.

5. Botanicals Lavanta Özlü Hassas Terapi Şampuan

saç derisine iyi gelen ürünler

Listemizi Botanicals Lavanta Özlü Hassas Terapi Şampuan ürünüyle bitiriyoruz. Lavanta yağının yatıştırıcı etkisini hepimiz biliyoruz. Bu şampuan, soya ve Hindistan cevizi yağının yanı sıra lavanta yağını da yoğun miktarda içeriyor. Bu sayede oldukça hassas olan saç derisini nazikçe rahatlatıyor. İçeriğindeki bitkisel özler sayesinde saça bakım uygulayarak kırılmaları ve yıpranmaları önleyen ürün aynı zamanda saçın ihtiyaç duyduğu besinleri karşılıyor. Son olarak bu şampuanın düzenli kullanımlarda saç derisindeki kepek gibi oluşumları büyük oranda azalttığını belirtelim.

Saç diplerini ne temizler?

Saç diplerini temizlemek için sülfat içermeyen şampuanları kullanmanızı öneriyoruz. Bu şampuanlar tuzsuz oldukları için saç derisine etkin bir şekilde nüfuz eder ve gereken temizliği yapar. Bu sayede saç derimiz hasar görmeden temizlenmiş olur. Saça ve saç derisine iyi gelen ürünler arasında ise DIAMOND HAIR Saç Serumu, Kerastase Nutritive Bain Satin 2 Irisome, Dermo Clean Sdf 19, DIAMOND HAIR Daily ve Botanicals Lavanta Özlü Şampuan yer alıyor.

Sağlıklı saç derisi nasıl olur?

Sağlıklı saç derisi için beslenme şeklinizi değiştirmeniz gerekiyor. Yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, balık, tavuk ve fasulye saçlarınızın hızlı uzamasına destek olan protein kaynaklarıdır. Antioksidan bakımından zengin olan yiyecekler ise metabolizmayı güçlendirir. Bu da sağlıklı bir saç derisi için gereken kan dolaşımını sağlar. Bu yüzden antioksidan bakımından zengin olan yiyecekleri bol bol tüketmelisiniz.

Saç derisinde kabuklanma saçı döker mi?

Saç derisinde kabuklanma yaşayan kişilerin en fazla sorduğu bu sorunun cevabı ne yazık ki evettir. Saç derisinde görülen mantar enfeksiyonunun neden olduğu pullanma kabul oluşumuna sebep olmaktadır. Saç derisinde kabuklanmanın olduğu yerlerde ise az da olsa dökülmelerle karşılaşabilirsiniz.

Saç dipleri en iyi nasıl temizlenir?

Saç diplerinde kepeklenme problemi varsa sık sık ılık su ve sabunla saçlarınızı yıkamanız gerekiyor. Daha sonra ise saçlarınızı bol suyla durulamanız büyük önem taşıyor. Kepek karşıtı en iyi ürünler arasında yer alan Diamond Hair Daily'yi kullanarak da saç diplerinizi derinlemesine temizleyebilirsiniz.

Saç gürleştirmek için hangi yağ?

Saçlarınızı gürleştirmek için zeytinyağı, menekşe yağı, fındık yağı, hindistancevizi yağı ve daha birçok yağ tercih edilebilir. Saçları gürleştiren bu yağlar aynı zamanda saçları besler ve parlaklaşmasını sağlar.

Saç ve saç derisine ne iyi gelir?

Saç ve saç derisine iyi gelen şeyler arasında sarımsak, ısırgan otu, çam terebentin yağı, lavanta yağı, hint yağı, argan yağı, menekşe yağı ve diğer yağlar iyi gelmektedir. Aynı zamanda bu şifalı bitki özleri saçların hacimli ve dolgun gözükmesi için çabalar.

Saç derisine yağ sürülür mü?

Yıpranmış saçlar ve hastalıklı saç derisi için zeytinyağı kullanılmalıdır. Diğer yağlar da saç derisine sürülebilir. Bazı yağları şampuan ile birlikte kullanmak gerekir. Şampuan ile kullanılmadığı taktirde saç derisine zarar verebilir.

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir