küpe çiçeği ne zaman budanır / Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir? – Evim

Küpe Çiçeği Ne Zaman Budanır

küpe çiçeği ne zaman budanır

Küpe çiçeği adından da anlaşılacağı üzere hanım küpesi gibi aşağıya sarkan dış kanat ve içerisinde elmasımsı ikinci kanat içerisinde polen çubukları oluşmuş saksı içerisinde yetişen süs bitkisidir. Küpe çiçekleri mor, kırmızı, pembe ve beyaz renkleri ile yaz aylarında balkon ve bahçe verandalarımızı süslemektedir.

Küpe çiçekleri nisan ayı ortası gibi tomurcuklanıp mayıs ayında tam olarak formda açmaya başlayan bir bitkidir.

İnce saz yapılı ana gövdesi elips şeklinde yaprakları vardır. Çiçekleri yaprak tepelerinden ince bir tel misali gövdeden uzayarak açarlar.

Küpe çiçekleri çeşitleri ;

  • Boya veren küpe çiçeği : Adından anlaşılacağı üzere küpe çiçekleri yerden yukarı boyuna veren küpe çiçeği cinsidir.
  • Sarkan Küpe çiçeği : Bu küpe çiçeğini yerden yüksek sarkan alt yaprakları herhangi bir yere temas etmeyen alana asılmalıdır. Asılmayan sarkan küpe çiçeği yaprakları ve çiçekleri bozulur.
küpe çiçeği bakmak

Küpe Çiçeği Bakımı Püf noktaları

  • Küpe çiçeğinin yaz boyu devamlı sağlıklı bir şekilde çiçek açması için özellikle yaz aylarında suyu toprağı kurudukça verilmeli.
  • Küpe çiçeğinin toprağı devamlı nemli kalmalıdır.
  • 10 günde 1 defa suyuna sıvı gübre ilavesi yapılmalıdır.
  • Yaz aylarında öğlen yakıcı güneşi almamalıdır.
  • Küpe çiçeği genel olarak susuzluktan ve aşırı güneş ışığına maruz kalmasından dolayı kurur.

Küpe Çiçeği Sulama

  • Küpe çiçeği gölgede aşırı su istemeyen, susuzluğa dayanıklı haftada 1 defa bol su isteyen bir bitkidir.
  • Güneş alan bir ortamda bulunduğu ortamın sıcaklığı, ne kadar güneş aldığı gibi faktörler etkili olduğundan toprağın haftada 3 gün elle kontrol edilmesi, toprak kurumasına müsaade edilmeden nemli kalacak şekilde sulanması gerekmektedir.

Küpe Çiçeği Ortam Seçimi

  • Küpe çiçeği öğlen direk yakıcı güneşi görmeyen bir yere konmalıdır.
  • Sabah yada akşam güneşi görmesinde sakınca yoktur.
  • Rüzgar almayan derece arası ortamlarda sağlıkla yetişirler.

Küpe Çiçeği Toprak Seçimi ve Saksı Değişimi

  • Küpe çiçeği sağlıklı yetişmesinde en büyük etken toprak dır. Toprak kalitesi ne kadar iyi olursa küpe çiçeği o kadar çok çiçek açar ve yaprakları sağlıklı olur. Küpe çiçeği için en ideal toprak torf karışımlı gübreli bitki toprağıdır.
  • Küpe çiçeği saksı değişimi en ideal zaman don ayları geçtiğinde bitki sürgün dönemine yeni başladığı nisan ayı ortalarıdır. Saksı değişimde mevcut saksının 2 numara büyük saksıya alınması, bitki kökleri kesinlikle oynamadan direk yeni saksıya alınıp toprak ilavesi yapılması gereklidir.
bakkalköy çiçekçi
Küpe Çiçeğinin Budanması ve Çoğaltılması
  • Küpe çiçeğini yaz aylarında çiçekleri döktükten sonra yaprak tepe noktalarından cm kesilir. Bu kesme bitkinin daha çabuk çiçeğe gelmesini sağlayacaktır.
  • Kasım ayında ise bitki saksı üzerinden 15 cm kök kalacak şekilde budama yapılması yapraklanma döneminde bitkinin daha gür çiçeğe gelmesini sağlayacaktır.
  • Yaz aylarında bitkinin sararan yapraklarının ve solan çiçeklerinin kesinlikle 15 günde bir defa temizlenmesi gerekmektedir.
  • Küpe çiçeğini çoğaltmak için nisan ayında sürgün dalını 10 cm kesip bir çay bardağı suyun içerisinde 1 hafta bekletip kılcal kök vermesini beklemektir. Kılcal kök veren dalı iyi bir toprağa dikmeniz durumunda bitki kısa sürede gelişip çiçek vermeye başlayacaktır.

Küpe Çiçeği Fiyatı

Gelişmiş saksıda formlu bir küpe çiçeği tl fiyat bandı arasında perakende olarak satılmaktadır. Toptan ve perakende küpe satışımız vardır. Küpe çiçeği satışı için 45 35 nolu çağrı merkezimizi arayarak sipariş verebilirsiniz.

Sitemiz üzerinden İstanbul ve Ankara’nın tüm ilçelerine aynı gün teslimat garantili küpe çiçeği çeşitlerinin siparişlerini verebilirsiniz. İstanbul Anadolu yakasına Kadıköy çiçekçi ve bakkalköy çiçekçişubelerimiz üzerinden online servise araçlarımız ile gönderim yapılmaktadır.

Küpe çiçeği hakkında aklınıza gelen tüm soruların cevabı için aşağıdaki formumuzdan bize yazmanız yeterlidir. Editörlerimiz küpe çiçeği hakkındaki sorularınızı en kısa sürede cevaplayacaktır.

 

Fu&#;ya Çiçe&#;i: Tanr&#;ça Afrodit’in Küpesi

Ana vatan&#; daha çok Güney Amerika ve Afrika olan küpe çiçe&#;i çe&#;itleri aras&#;nda yüze yak&#;n tür bulunmaktad&#;r. Baz&#; bilgilere göre ise çiçe&#;in Meksika’dan ç&#;kma oldu&#;u da söylenmektedir. Ülkemizde yeti&#;tirilememesinin en önemli nedeni yaz&#;n havalar&#;n çok s&#;cak olmas&#;d&#;r.

Küpe çiçe&#;i özellikleri aras&#;nda serinli&#;i sevmesi de oldu&#;u için e&#;er bu çiçe&#;e bakmak gibi bir dü&#;ünceniz varsa rüzgar alan bir yere konumland&#;rman&#;z&#; tavsiye ederiz.

Süs bitkisi olarak kullan&#;lan küpe çiçe&#;i bak&#;m&#; iyi yap&#;ld&#;ktan ve çok kuru olmayan, yar&#; gölge alanlarda konumland&#;r&#;ld&#;ktan sonra y&#;llarca canl&#; kalabilmektedir. Küpe çiçe&#;i saks&#;da özellikle balkonlar&#; renklendirmenin en güzel yöntemlerinden biridir. Sultan küpesi çiçe&#;i, katmerli küpe çiçe&#;i gibi daha dolgun yapraklara sahip küpe çiçe&#;i türleri bulunmaktad&#;r.

Gardenya Çiçe&#;i Bak&#;m&#;, Anlam&#;, Ço&#;alt&#;lmas&#;

küpe çiçe&#;i bak&#;m&#;

Küpe Çiçe&#;i Bak&#;m&#; Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

Is&#; & S&#;cakl&#;k

Küpe çiçe&#;i hafif esen yerleri seviyor olsa da yine de çok so&#;u&#;a dayan&#;kl&#; de&#;ildir. 10 derecenin alt&#;na dü&#;en havalarda d&#;&#;ar&#;da b&#;rakmaman&#;z iyi olacakt&#;r. 

Konumland&#;rma

Küpe çiçe&#;i evde nas&#;l yeti&#;tirilir diyenler bu çiçe&#;in yap&#;s&#;na uygun yerlerde konumland&#;rma yapmal&#;d&#;rlar.  Küpe çiçe&#;i &#;eklinden dolay&#; kenarlardan sarkan bir yap&#;ya sahip oldu&#;u için yüksek saks&#;larda ve özellikle as&#;labilen yerlerde daha rahat eder.

Saks&#; Seçimi

Çiçe&#;iniz büyüdükçe y&#;lda bir kere bahar aylar&#;nda daha büyük bir saks&#;ya geçi&#; yapabilirsiniz. Birçok saks&#; bitkisinde oldu&#;u gibi küpe çiçe&#;i saks&#;s&#;nda da delik olmas&#; fazla suyun bitkiye zarar vermeden alt kapta birikmesini sa&#;layacakt&#;r. Kontrol ederek bu suyu dökebilirsiniz. Küpe çiçe&#;i neden bitlenir sorusunun cevab&#; yanl&#;&#; sulamayla ilgilidir. Çok fazla sulanan bitki bitlenebilir.

Toprak

Gev&#;ek yap&#;daki toprak küpe çiçe&#;i sulama için en uygun toprak tipidir. Topra&#;&#;n s&#;caktan kurumamas&#;na özen göstermek gerekir. Küpe çiçe&#;inizin sürekli capcanl&#; olmas&#;n&#; isterseniz saks&#; de&#;i&#;imi esnas&#;nda topra&#;&#;n&#; da de&#;i&#;tirmenizi öneririz. Y&#;lda bir çiçekçilerin küpe çiçe&#;ine özel önerece&#;i takviyeleri de deneyebilirsiniz.

Çiçek Co&#;turma

Küpe çiçe&#;i co&#;turan yöntemler ar&#;yorsan&#;z gübre i&#;inize yarayabilir. Gübreyi seven bu bitkiyi bahar ve yaz aylar&#;nda haftada birer kez gübreleyebilirsiniz.

Sulama

Küpe çiçe&#;i sulama aç&#;s&#;ndan sizi yormaz. K&#;&#; aylar&#;nda sulama aral&#;&#;&#; oldukça uzun olabilir. Sulamada topra&#;&#;n nemini kontrol edebilirsiniz. Yaz&#;n su ihtiyac&#; fazlala&#;&#;r. Küpe çiçe&#;i ne zaman çiçek açar derseniz nisan-ekim aras&#; çiçek açma dönemidir. Çiçeklenmenin ne kadar sürece&#;i, bitkiye ne kadar iyi bak&#;ld&#;&#;&#;na göre de&#;i&#;kenlik gösterebilir.

Budama

Küpe çiçe&#;i budama i&#;lemi her çiçekte oldu&#;u gibi kuruyan çiçeklerin al&#;nmas&#; &#;eklindedir. K&#;&#; döneminde ortalama 15 cm boyunda bitkinin ana gövde ve dallar&#;n&#; b&#;rakacak &#;ekilde budama yapabilirsiniz. Küpe çiçe&#;i çok y&#;ll&#;k m&#; sorusunun cevab&#; evettir bu yüzden uzun süreli bak&#;ma uygundur.

Küpe Çiçe&#;i Nas&#;l Ço&#;alt&#;l&#;r?

Küpe çiçe&#;i için en iyi ço&#;altma yöntemi çelikleme yöntemidir. Çiçe&#;in dallar&#;ndan bir tanesini temiz bir makas ya da b&#;çakla kestikten sonra bu dal&#; direkt yeni saks&#;da topra&#;a dikebilirsiniz. Yeni büyüyecek küpe çiçe&#;inizi di&#;eri gibi yar&#; gölgelik bir yerde yeti&#;tirmeye ba&#;layabilirsiniz.

Küpe çiçe&#;i ço&#;altma a&#;amas&#;nda ilk haftal&#;k dönemde biraz narin olur; bu yüzden saks&#;s&#;n&#; çok oynatmamaya çal&#;&#;&#;n ve dala çok dokunmay&#;n. Çelikleme ile ço&#;altma i&#;lemi yap&#;l&#;rken dikkat edilmesi gereken bir nokta da seçece&#;iniz dal&#;n yan dallardan, sa&#;l&#;kl&#; ve gür olanlar&#; aras&#;ndan olmas&#;d&#;r. Böylece çiçe&#;in tutma olas&#;l&#;&#;&#; yükselir.

Evde Zambak Çiçe&#;i Yeti&#;tirme, Bak&#;m&#;, Çe&#;itleri

küpe çiçe&#;i nas&#;l ço&#;alt&#;l&#;r

Küpe Çiçe&#;i Suda Köklendirme &#;&#;lemi Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

Küpeli çiçe&#;ini suda köklendirmek istiyorsan&#;z, genç ve canl&#; bir küpe çiçekli dal&#; seçmelisiniz. Seçti&#;iniz dal&#;n çok uzun olmas&#;na gerek yok hatta k&#;sa olmas&#; daha iyidir. cm boyunda daldan faydalanabilirsiniz.

Sonras&#;nda yar&#;m litrelik bir cam kavanozu su ile doldurun ve bu cam kavanozu büyük bir po&#;etin içine koyup ba&#;lay&#;n. Köklenme i&#;lemi bu yöntemle ile kolay olacakt&#;r; çünkü küpelinin tüm dal&#; ve yapraklar&#; da böylece nemli kalabilir. günde bir hafif havaland&#;rma için po&#;etin a&#;z&#;n&#; biraz aç&#;p tekrar kapatabilirsiniz.

küpe çiçe&#;i bak&#;m&#;

Küpe Çiçe&#;i Çe&#;itleri, Anlam&#; ve Özellikleri

Küpe çiçe&#;i yabanc&#; dilde fu&#;ya anlam&#;na gelen fuchsia olarak an&#;lsa da dilimize geçerken &#;eklinden dolay&#; küpe çiçe&#;i ismini alm&#;&#;t&#;r. Küpe çiçe&#;i isminin de etkisiyle sevimlilik, güzellik ve zariflik anlamlar&#;n&#; ta&#;&#;maktad&#;r. Küpe çiçe&#;inin en önemli özelli&#;i elbette kendine has görüntüsüdür. Neredeyse tüm çiçekler yukar&#; do&#;ru açarken küpe çiçe&#;i sark&#;k bir &#;ekilde büyür ve geli&#;ir.

Küpe çiçe&#;i ayr&#;ca minik yapraklar&#; ve ortas&#;ndan ç&#;kan ince anten görünümlü uzant&#;lar&#;yla da oldukça gösteri&#;lidir. Mitolojik bir hikayeye göre ise a&#;k tanr&#;ças&#; olan Afrodit’in ba&#;ka bir tanr&#; olan Ares’te kalan küpesiyle ilgilidir. Ares bu küpeyi balkonuna asar. O zamandan beri de bu küpeleri and&#;ran küpe çiçe&#;i a&#;k&#;n sembolü olarak en çok balkonlar&#; süslemeye ba&#;lam&#;&#;t&#;r.

Petunya Çiçe&#;i Bak&#;m&#;, Anlam&#;, Ço&#;alt&#;lmas&#;

küpe çiçe&#;i

Küpe Çiçe&#;i Neden Kurur?

Çiçeklerini oldukça iyi ve canl&#; tutmada marifetli olan küpe çiçekleri için tehlikeli olan &#;ey direkt gelen güne&#; &#;&#;&#;&#;&#;d&#;r ve çiçeklerin kurumas&#;na neden olabilir.  Küpe çiçe&#;i neden ölür sorusunun genelde cevab&#; do&#;ru yere koymamakla ilgilidir Bu yüzden küpe çiçe&#;inizi yar&#; gölgeli alanlara saks&#;y&#; koyman&#;z daha uygun olur.

Yak&#;c&#; güne&#; &#;&#;&#;&#;&#;na uzun süre maruz kalan küpe çiçe&#;inin topra&#;&#; çok &#;s&#;n&#;rsa bitkinin kökleri bile zarar görebilir. Küpe çiçe&#;i nerede durmal&#; sorusunun cevab&#; yar&#; gölge yerlerdir. Küpe çiçe&#;i so&#;u&#;a dayan&#;kl&#; m&#; sorusunun cevab&#; da nispeten evettir. 15 dereceye kadar dü&#;en s&#;cakl&#;klarda bitki iyi bak&#;l&#;rsa canl&#; kalmaya devam edebilir.

Küpe çiçe&#;i hastal&#;klar&#; yüzünden de kuruyabilir. Küpe çiçe&#;inin en büyük dü&#;manlar&#; sine, t&#;r&#;l gibi böceklerdir. Asl&#;nda rüzgar&#; sevmesinin bir nedeni de rüzgar&#;n böcekleri onlardan uzak tutmas&#;d&#;r. Bitkinizi temiz, rüzgar alan bir yerde tutarsan&#;z böceklerden koruyarak bu sebeple olabilecek kuruman&#;n da önüne geçebilirsiniz.

Bitkinizin yapraklar&#;n&#; f&#;sf&#;s ile ara ara nemlendirerek hafifçe temizlemenizde böceklerden ar&#;nmay&#; kolayla&#;t&#;r&#;r. Küpe çiçe&#;i sinek sorunu ya&#;&#;yorsan&#;z, özellikle beyaz sineklerden muzdaripseniz, suland&#;r&#;p sprey &#;i&#;esine koydu&#;unuz Arap sabunu ile sinekli bölgeye f&#;s f&#;s uygulamas&#; yapabilirsiniz.

küpe çiçe&#;i

Yuka Çiçe&#;i Bak&#;m&#;, Ço&#;alt&#;lmas&#;, Faydalar&#;

Telgraf Çiçe&#;i Bak&#;m&#;, Ço&#;alt&#;lmas&#;, Çe&#;itleri

A&#;k&#;n Gözya&#;lar&#; Çiçe&#;i Bak&#;m&#; Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

K&#;l&#;ç Çiçe&#;i Bak&#;m&#;: Ço&#;altma, Yeti&#;tirme &#;puçlar&#;

Kas&#;mpat&#; (Krizantem) Çiçe&#;i Bak&#;m&#; Nas&#;l Yap&#;l&#;r?

K&#;pe &#;i&#;eği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? &#;zellikleri nelerdir? K&#;pe &#;i&#;eği hikayesi nedir?

Tropik Orta ve Güney Amerika'nın dağlarında yetişen küpe çiçeğinin 'e yakın türü vardır. Süs bitkisi olan küpe çiçeği genel olarak kuru olmayan, rüzgarlı yarı gölgelik yerlerde yetişmeyi sever. . Peki, küpe çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır? Özellikleri nelerdir? Küpe çiçeği hikayesi nedir? Küpe çiçeği hakkında bilinenler

KÜPE ÇİÇEĞİ BAKIMI VE SULAMASI NASIL YAPILIR?

  • Kış aylarında çiçeğinizi evin içinde bakmanız, gelişimi için daha faydalı olacaktır. Ancak hangi koşulda olursa olsun, küpe çiçeğini 5 derecenin altında bırakmamanız gerekir.
  • Çiçeklerini kolay kolay dökmeyen küpe çiçeği, yarı gölge yerleri sever. Direk güneş ışığına maruz kalırsa çiçeklerini dökmeye başlar.
  • Tohum ve çelik ile üretimi yapılır ancak tohumla küpe çiçeği üretimi çok önerilmez.
  • Saksı değişimi yılda bir defa yaz sıcakları başlamadan, ilkbaharda yapılır.
  • Seçtiğiniz saksıların mutlaka drenaj deliği olmalıdır, yoksa fazla olan su bitkinize zarar verir.
  • Küpe çiçeğinin toprak isteği gevşek topraktır. Yani geçirgen topraklardan hoşlanırlar.
  • Toprağı fazla sıcak olmamalıdır yoksa çiçekleri dökmesine sebep olabilir.
  • Gübreleme işlemi ilkbahar ortasından yaz sonuna kadar haftada 1 kez yapılmalıdır.
  • Sulama fazla olursa çiçeğin tomurcukları dökülmeye başlar. Yaz aylarında sulama miktarınızı artırıp, kış aylarında azaltmanız gerekir.
  • Küpe çiçeği bakımı için budama da önemlidir. Budama kış aylarında yapılmalıdır.
Küpe çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır Özellikleri nelerdir Küpe çiçeği hikayesi nedir

KÜPE ÇİÇEĞİ ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Küpe çiçeği narin dallara sahiptir. Uzun yıllar yetiştirebileceğiniz bu çiçeği dış mekanda bir süs bitkisi olarak kullanabilirsiniz. Bitkinin dallarından çiçekleri aşağı doğru sarkar. Çiçekleri kırmızı, mor, beyaz ve pembe renklerindedir. Küpe çiçeği 2 renkli olacak şekilde bir görüntüye sahiptir. Dış görüntüsü ile herkesi büyüleyen ve gerçekliği tartışılan bu çiçeğin, her yıl çiçek vermesi için düzenli bakım yapılması gerekir. Bu bakım içerisinde en önemli faktörler doğru sulama, güneşlenme, gübreleme ve ilaçlamadır. Ocak ayında dikilmesi önerilir.

Küpe çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır Özellikleri nelerdir Küpe çiçeği hikayesi nedir

KÜPE ÇİÇEĞİ HİKAYESİ NEDİR?

Her çiçeğin olduğu gibi küpe çiçeğinin de bir hikayesi olup olmadığı merak ediliyor. Görüntüsüyle herkesi mest eden küpe çiçeğinin bir hikayesi bulunmuyor.

KÜPE ÇİÇEĞİ NE ZAMAN AÇAR?

Küpe çiçeği, eğer iyi bakılırsa sonbahar mevsimine kadar çiçek açar. Nisan ve Eylül ayları küpe çiçeği için çiçeklenme dönemidir. Küpe çiçeği yarı gölgede yetiştirilmeli çok fazla güneşe maruz kalmamalıdır.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası