notalar flüt üzerinde / Tüm Flüt Notaları - Ses Veriyorum

Notalar Flüt Üzerinde

notalar flüt üzerinde

Flütte nota yerlerini sizlere detaylı göstermeye çalışacağım. Blok flüt ya da genel olarak flüt dediğimiz çalgı öğrenilmesi kolay fakat geliştirilmesi zor üflemeli bir çalgıdır. Fakat içerisinde çok az ince nota olduğu için notaları öğrenmesi oldukça kolaydır.

Önce detaylı olarak resim üzerinden inceleyin  sonra her nota için detaylı anlatımı da görsel bir şekilde yazıda paylaşacağım.

Blok Flüt Nota Yerleri – Tek Seferde Bütün Nota Yerleri

Yukarıdaki resimde flüt üzerinde nota yerleri detaylı olarak gösterilmiş. Anlamayanlar için Do notası kısaca sağ baş parmak arkada ki deliğe diğer bütün parmaklar ile de bütün delikleri kapatıp üflenerek elde edilen ses do notasına tekabül etmektedir.

Flütte Do notasının yeri

Flütte do notasını elde etmek için sağ baş parmak ile arka deliği ve bütün delikleri parmaklarımız üzerine gelecek şekilde kapatmanız gerekir.

Flütte DO# (do diyez) notasının yeri

Resimde görüldüğü üzere en alttaki küçük iki delikten sağdaki açık bırakılarak elde edilir. Resimde gördüğünüz beyaz kısım açık kalacak.

Flütte RE notasının yeri

En alttaki delikleri açık bırakarak elde edilir. Bu durumda alttan 2. delikler re notasına tekabül eder.

Flütte RE# (re diyez) notasının yeri

Do diyez de olduğu gibi re diyez de bir delik açık bırakılır.

Flütte Mi notasının yeri

Alttan üçüncü delik kapatılarak elde edilen nota mi’dir. Resimde görüldüğü üzere alttan iki delik hariç diğer bütün delikler kapalı olmalıdır.

Flütte Fa notasının yeri

Alttan dördüncü delik kapatılarak elde edilen nota fa’dir. Resimde görüldüğü üzere alttan üç delik hariç diğer bütün delikler kapalı olmalıdır.

Flütte Fa# (fa diyez) notasının yeri

Burası dikkat edilmesi gereken bir yerdir. Fa diyez notasını elde etmek için fa notası açık diğer bütün delikler kapalı olmalıdır. Resimden inceleyin.

Flütte Sol notasının yeri

Baştan ilk üç notanın kapatılması ile sol notasını elde edebilirsiniz. Bu durumda sol notası üstten üçüncü deliğe tekabül etmektedir.

FLÜT NOTALARI

Geri dön

 

FLÜT NOTALARI

 

İlk olarak notanın tanımını yapalım. Nota müziklerin okunması ve yazıya alınması sonucu bir şekil almaya başlar oluşan şekillerin çıkardıkları frekanslardır. Sadece flütün notaları yoktur. Üflemeli, vurmalı ve tuşlara basma ile yapılan müzik aletlerinin hepsinin ayrı ayrı notaları vardır.

Keman, gitar, piyano, melodika gibi müzik aletlerinin notaları farklı farklıdır. Flüt gibi üflemeli çalgıların notaları birbirine benzer. Flüt okullarda öğretilen bir tür nefes ile çalınan müzik aletidir. Flütün öğrenilmesi çok kolaydır. Herhangi bir eğitimi falan gerekmez. Zaten notaları oldukça kolay yapılır. Sadece hazır nota olması yeterlidir.

Flüt sadece kuvvetli bir nefes ister. Flüt denilince ilk akla gelen bir kaç notalar vardır. Flütün önde 7 tane, arkada ise 1 tane deliği vardır. Flüt çalınırken arkadaki deliği sol el ile kapatılır.

Flüt aynı zaman da kulağa hoş gelen melodilerde çıkartır. Kalın sesler daha boğaz dan çıkarılmaya çalışılır. İnce sesler de ise ses daha da yavaş çıkarılmalıdır. Flüt notalarını yapmak aynı zaman da çok eğlencelidir. Rastgele bile üflendiği zaman kulağa hoş sesler çıkar.

Flüt notaları;

Arka delik ve ön tarafta ilk delik kapatıldığı zaman Si sesini çıkartır.

Arka delik ve ön tarafta ikinci delik kapatıldığı zaman İnce Do sesini çıkartır.

Sadece ön tarafta ikinci delik kapatıldığı zaman İnce Re sesini çıkartır.

Arka delik ve ön tarafta birinci ve ikinci delik kapatıldığı zaman La sesini çıkartır.

Arka delik ve ön tarafta ilk üç delik kapatıldığı zaman Sol sesini çıkartır.

Arka delik ve ön tarafta ilk dört delik kapatıldığı zaman Fa sesini çıkartır.

Arka delik ve ön tarafta ilk beş delik kapatıldığı zaman Mi sesini çıkartır.

Arka delik ve ön tarafta ilk altı delik kapatıldığı zaman Re sesini çıkartır.

Bütün delikler kapatıldığı zaman ise Do sesini çıkartır.

 

Flüt notaları bunlardır. Flüt melodiler ise farklı notaların bir araya gelmesi ile oluşur. Her şarkının flüt ile melodisini yapmak zordur. Baya uğraş ister. Bazı çocuklar flüt notalarını daha güzel ve daha yetenekli çalar.

Bu ise flüte duyulan uğraştan kaynaklıdır. Sevilerek yapılan her şey zaten beklenilenden daha güzel olur.

Flüt notalarından sonra dikkat edilmesi gereken başka bir durum da ses renkleridir. Yani çıkan sesin ince mi, kalın mı veya ikisinin ortası bir ses mi çıkıyor diye bakılmasıdır.

Kişinin bu seslerden hangisini çıkardığını öğrenmek için çalarken kendi sesine kulak vermesidir. Kendi sesine kulak verdiği zaman notaların hangi ses ile çıkardığını anlar. Çok ince veya çok kalın çıkarmak da gerekmez. Flüt notalarının bazıları ince, bazıları kısa ses ile çıkar.

Önemli olan notalara göre ses çıkarmaktır. 

 

BLOK FLÜT

Ağaçtan plastikten yada fildişinden yapılan bir müzik aletidir. Üzerinde yedisi üstte biri altta sekiz deliği vardır. Ses aralığı iki oktavdır ama çok iyi çalmayı bilenlerde iki oktav ve bir beşliye çıkabilir.

Blok flüt çeşitleri;
Soprano,
Sopranino,
Alto,
Bas,
Tenordur.


Blok flüt, bilenen en eski flüttür ve eski çağlardan beri kullanılan bir müzik aletidir. Flütler bir yan birde dik çalınır. Blok flüt dik çalınan bir flüttür.

Barok müziğinin en sevdiği çalgılardan biri olan blok flüt bu aletle bile anılan bir müzik olmuştur.yirminci yüzyıla kadar neredeyse unutulma dönemine gelen blok flüt bu dönemden sonra kendini yeniden müzik dünyasının içinde bulmuştur.

Blok flüt notalarını, çalabilmek için ağız kısmında gaga şeklinde bir yapısı vardır ve hemen ön tarafında bulunan içeriye üflenen hava parmaklar aracılığı ile üzerindeki delikleri kapatarak ağız ucu üstündeki delikten sesin çıkmasını sağlar. notalar flüt üzerinde aynı bilinen sırasındaki gibidir.

Bunlar yukarıdan aşağı olacak şekilde;


DO RE Mİ FA SOL LA Sİ ve DO dur.

Bu notalardan kalın do en altta yer alır. Blok flüt ile notaları, olan bütün şarkıları çalmak mümkündür.

Bir çok marş ve milli şarkılar blok flüt ile çalınır ve Türkiye' de müzik derslerinde kullanılan en yaygın müzik aletidir. Neredeyse her çocuk blok flütle notaları öğrenir ve ilk kez bir müziği notlara dökerek ilk müzik deneyimini yapar.

 

Blok Flüt Notaları

Blok Flüt Notaları
Blok flüt notaları, blok flüt ağaçtan plastikten ya da fildişinden yapılan bir müzik aletidir. Üzerinde yedisi üstte biri altta sekiz deliği vardır. Ses aralığı iki oktavdır ama çok iyi çalmayı bilenlerde iki oktav ve bir beşliye çıkabilir.

Blok flüt çeşitleri;

  • Soprano,
  • Sopranino,
  • Alto,
  • Bas,
  • Tenordur.

Blok flüt, bilenen en eski flüttür ve eski çağlardan beri kullanılan bir müzik aletidir. Flütler bir yan bir de dik çalınır. Blok flüt dik çalınan bir flüttür.

Barok müziğinin en sevdiği çalgılardan biri olan blok flüt bu aletle bile anılan bir müzik olmuştur. Yirminci yüzyıla kadar neredeyse unutulma dönemine gelen blok flüt bu dönemden sonra kendini yeniden müzik dünyasının içinde bulmuştur.

Blok flüt notalarını, çalabilmek için ağız kısmında gaga şeklinde bir yapısı vardır ve hemen ön tarafında bulunan içeriye üflenen hava parmaklar aracılığı ile üzerindeki delikleri kapatarak ağız ucu üstündeki delikten sesin çıkmasını sağlar. Notalar flüt üzerinde aynı bilinen sırasındaki gibidir.

Bunlar yukarıdan aşağı olacak şekilde;

DO RE Mİ FA SOL LA Sİ ve DO dur.

Bu notalardan kalon do en altta yer alır. Blok flüt ile notaları, olan bütün şarkıları çalmak mümkündür. Birçok marş ve milli şarkılar blok flüt ile çalınır ve Türkiye' de müzik derslerinde kullanılan en yaygın müzik aletidir. Neredeyse her çocuk blok flütle notaları öğrenir ve ilk kez bir müziği notlara dökerek ilk müzik deneyimini yapar.

Son Güncelleme : 15.06.2023 16:47:53

Blok Flüt Notaları ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.


0 Yorum Yapılmış "Blok Flüt Notaları"


Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Org Notaları
Org Notaları
Org notaları, Org müzik aletlerinin içerisinde en büyük olanıdır. Org parmakların yetenekleri ile ilgilidir. Org çalan kişinin parmakları genelde uzun yapıya sahiptir. Orkestra müzik aletlerinin içerisinde en büyük olanı ve en çok ses çıkartanıdır. İ...
Mihriban Nota
Mihriban Nota
Mihriban nota, bu nota ile Mihriban türküsünü çalmak oldukça kolay olacak. İstediğimiz türküyü veya şarkıyı çalmadan önce notaları iyi bilmek çok önemlidir. Bir parçayı güzel çalmak için gerekli pratik yapılması gerekir. Yapılan pratikler sayesinde ç...
Jingle Bells Notaları
Jingle Bells Notaları
Jingle Bells Notaları, Yeni yıl denilince herkesin aklına gelen ilk şarkı şüphesiz ki ''Jingle Bells şarkısıdır. Oldukça hoş olan bu şarkıyı blok flüt kullanan kişiler ya da melodika çalan kişiler Jingle Bells şarkısı notaları hakkında bilgi ist...
Piyano Notaları
Piyano Notaları
Piyano Notaları, Nota müziğin dilidir. Müzikal sesleri simgeleyen bir işarettir. Müziğin lisanı olan her bir nota, müzikteki belli bir sese yönelik karşılık verir. Notalar seslerin zaman içerisindeki uzunluğunu ve frekansını ifade eder. Yazılı olarak...
Saz Nota Yerleri
Saz Nota Yerleri
Saz nota yerleri, bunu öğrenmenin en iyi yolu videolu anlatımlar olsa da vereceğimiz bilgilerin işinize yarayacağını düşünüyoruz. Saz çalmayı öğrenmek isteyenler ya da bir enstrüman çalmayı öğrenmek isteyenler açısından en karmaşık olgulardan birisi ...
9 Senfoni Notaları
9 Senfoni Notaları
9 Senfoni Notaları, Ortaçağda genelde şarkı ve melodi gibi müzik şekillerine bu isim verilirdi. Rönesans ve Barok devirlerinde ise sadece çalgılarla sunulan müzik parçası anlamına gelirdi. Sonraları opera, oratoryo ve kantatların başında ve ortaların...
Uzun Sap Bağlama Nota Yerleri
Uzun Sap Bağlama Nota Yerleri
Uzun sap bağlama nota yerleri:Uzun sap bağlama yaygın olarak çalınan kopuz enstrümanının gelişmiş halidir. Uzun sap bağlama Türk halk müziklerinde aranan bir yere sahiptir. Tekne gövde ve sap bölümlerinden oluşur. Uzun sap bağlamanın 7 teli vardır ve...
İstiklal Marşı Notaları
İstiklal Marşı Notaları
İstiklal Marşı Notaları, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin bilinen Milli marşı olarak anılıp ünlü şair Mehmet Âkif Ersoy tarafından yazılmış olan bu eser, Osman Zeki Üngör tarafından notalar halinde ilk kez bestelenmiştir. ...
Kemençe Notaları
Kemençe Notaları
Kemençe notaları, Kemençe hem ayakta hem oturarak çalınan yaylı bir sazdır. Kemençe çalarken kemençenin baş kısmı sol elin üst kısmına asılır. Kemençe ayakta çalınırken sapı avuç içine tamamen oturtulmalıdır. Oturarak çalındığında ise avuç içi ile di...
Saz Notaları
Saz Notaları
Saz Notaları, Saz notaları ülkemizde en çok kullanılan müzik elemanlarında olan saz Türk halk çalgısı olarak bilinir. Ebatlara ve yöresine göre çeşitli sazlar bulunmaktadır. Saz çeşitlerinin en ince seslisi cura olarak bilinir en kalın sesli olara...
Artık Sevmeyeceğim Notaları
Artık Sevmeyeceğim Notaları
Artık sevmeyeceğim notaları, aslında çoğu enstrümana göre farklılık gösteriyor olsa bile şarkının asıl anlam ve içeriği asla değişmez bir bütün halindedir. Eskilerden duymaya alışık olduğumuz şarkılar arasında en ön sıralarda yer alan muazzam şarkı s...
Gesi Bağları Notaları
Gesi Bağları Notaları
Gesi bağları notaları, Orta Anadolu'dan Kayseri iline ait bir türküdür. Kayseri ilinde annesi ile yalnız yaşayan bir genç kızın Gesi Kasabasına gelin gitmesini ve ardından uzun yıllar göremediği annesini kaybetmesi ile sonuçlanan hüzünlü bir hikayesi...

 

Org Notaları
Mihriban Nota
Jingle Bells Notaları
Piyano Notaları
Saz Nota Yerleri
9 Senfoni Notaları
Uzun Sap Bağlama Nota Yerleri
İstiklal Marşı Notaları
Kemençe Notaları
Saz Notaları
Artık Sevmeyeceğim Notaları
Gesi Bağları Notaları
Çanakkale Türküsü Notaları
Keman Notaları
Kısa Sap Bağlama Notaları
Al Yazmalım Notaları
Sarı Gelin Notaları
Flüt Notaları
Gitar Notaları
Hababam Sınıfı Notaları
Nota
Ney Notaları
Melodika Notaları
Yemen Türküsü Notaları
Keman Şarkı Notaları
Neşeli Ol Notaları
Samanyolu Notaları
Hasretinle Yandı Gönlüm Notaları
Ali Ayşeyi Seviyor Notaları
Müzik Notaları

Popüler İçerik

Çanakkale Türküsü Notaları

Çanakkale Türküsü Notaları

Çanakkale türküsü notaları, Türkiye'nin tarihindeki dönüm noktalarından olan Çanakkale zaferini anlatır. Çanakkale türküsünün olmasında bir mektup kay...

Keman Notaları

Keman Notaları

Keman Notaları, Keman bir yayla çalınan telli bir enstrümandır. Keman romantik anların yaşanmasında ilaç olan müzik aletidir. Yaşamış olduğunuz andan ...

Kısa Sap Bağlama Notaları

Kısa Sap Bağlama Notaları

Kısa sap bağlama notaları: Kısa sap bağlama düzeni en alt boş tel Re telidir. Alt tel boş olarak re sesinden başlar ve mi sesine doğru iner. Bir notad...

Al Yazmalım Notaları

Al Yazmalım Notaları

Al Yazmalım Notaları, Uçarı gönüllü İlyas ile fedakar gönüllü Asya'nın hikayesidir bu. Leyla ile Mecnun, Kerem ile Aslı, Ferhat ile Şirin efsanelerini...

Sarı Gelin Notaları

Sarı Gelin Notaları

Sarı Gelin notaları, vereceğimiz notalar bütün enstrümanlara uygulanarak çalınabilir. Bir türkü veya şarkıyı çalmak için notaların ve yerlerinin bilin...

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır