uzem koü / Gebze Teknik Üniversitesi

Uzem Koü

uzem koü

Yönetmelik

Kocaeli Üniversitesinden:

Kocaeli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma

ve Uygulama Merkezi Yönetmeliği

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

Madde 1 — Bu Yönetmeliğin amacı; Kocaeli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin teşkilat, yönetim, çalışma usul ve esaslarını düzenlemektir.

Kapsam

Madde 2 — Bu Yönetmelik, Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak kurulan Kocaeli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezinin amaçlarına, yönetim organlarına, yönetim organlarının görevlerine ve çalışma şekline ilişkin hükümleri kapsar.

Dayanak

Madde 3 — Bu Yönetmelik; sayılı Yükseköğretim Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin (2) numaralı alt bendi ve 14 üncü maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.

Tanımlar

Madde 4 — Bu Yönetmelikte geçen;

Üniversite: Kocaeli Üniversitesini,

Rektör: Kocaeli Üniversitesi Rektörünü,

Merkez: Kocaeli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÜ-UZEM)’ni,

Merkez Müdürü: Kocaeli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürünü,

Merkez Yönetim Kurulu: Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulunu,

Merkez Danışma Kurulu: Uzaktan Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulunu

ifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Merkezin Amaçlarıve Faaliyet Alanları

Merkezin amaçları

Madde 5 — KOÜ-UZEM’in amacı, iletişim ve bilgi teknolojilerine dayalı olarak Kocaeli Üniversitesi önlisans, lisans, yüksek lisans ve sürekli eğitim dahil tüm eğitim programları kapsamında uzaktan yapılan eğitim için plan, program, eşgüdüm ve uygulama faaliyetleri yürüterek; yükseköğretimin yeni öğrenci kitlelerine yayılmasını sağlamak suretiyle verimliliği artırmak, bilgiyi tüm kitlelere ulaştırmak, teknolojinin sağladığı çoklu ve etkileşimli ortam olanakları ve bilgiye sınırsız olarak ulaşabilme özelliklerine dayanarak eğitimin etkinliğini artırmak, eğitim-öğretim olanaklarının paylaşılmasını sağlayarak Üniversite içinde, üniversiteler arasında, ulusal ve uluslararası kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde akademik etkileşimi ve yardımlaşmayı kolaylaştırmaktır.

Merkezin faaliyet alanları

Madde 6 — Merkezin faaliyet alanları; iletişim ve bilgi teknolojilerine dayalı eğitimle yapılan ön lisans, lisans, yüksek lisans derslerini, kursları, seminerleri ve konferansları içerir.

Uzaktan eğitimde; İnternet, diğer veri iletişim ağları, radyo, televizyon, telefon ve posta gibi iletişim araçları ile basım, ses, görüntü,bilgisayar ve teknolojinin sunduğu gereçler kullanılır.

Merkez bu kapsamda aşağıdaki faaliyetlerde bulunur:

a) Üniversite öğrencilerine ve topluma iletişim ve bilgi teknolojilerine dayalıuzaktan eğitim yoluyla sunduğu tüm dersler, kurslar, seminerler, konferanslar ve benzeri eğitim programlarını planlamak, uzaktan eğitimin gerektirdiği iletişim ve bilgi teknolojilerinin gelişimini takip etmek, uzaktan eğitime ilişkin tüm teknik alt yapı işlerini yürütmek, uzaktan eğitim konularına ilişkin olarak TÜBİTAK ve iletişim hizmeti sunan diğer kurum ve kuruluşlarla işbirliğinde bulunmak,

b) Kamu, özel sektör, ulusal ve uluslararası kurum, kuruluş ve kişilerin uzaktan eğitim kapsamındaki danışmanlık ve uzaktan eğitim olanaklarından yararlanma taleplerini ilgili birimlerle birlikte projelendirmek ve yürütmek,

c) Kurs, seminer, konferans, ders ve program örgütlenmesinin yeterliliği, sunucu/istemci altyapı örgütlenmesi, iletişim/etkileşim planlama ve uygulamaları ile öğrenci destek hizmetleri ölçme ve değerlendirme çalışmaları yapmak,

d) Uzaktan eğitim konusunda uygulanmakta olan tüm mevzuatı takip etmek, uygulamaları bu kapsamda düzenlemek,

e) Kamu ve özel kuruluşlar ile kişilere uzaktan eğitim yoluyla verilecek yaşam boyu eğitim derslerini/programlarını Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi ile birlikte projelendirmek,

f) Değişen ve gelişen koşullara göre uzaktan eğitim alanındaki diğer görevlerin yerine getirilmesi ile ilgili tüm çalışmaları yürütmek.

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

Merkezin Yönetim Organları, Görevleri ve Personel İhtiyacı

Merkezin yönetim organları

Madde 7 — Merkezin organları şunlardır;

a) Merkez Müdürü,

b) Merkez Yönetim Kurulu,

c) Merkez Danışma Kurulu.

Merkez müdürü

Madde 8 — Merkez Müdürü, Üniversitenin aylıklı öğretim üyeleri arasından üç yıl süre ile Rektör tarafından görevlendirilir. Süresi sona eren Merkez Müdürü yeniden görevlendirilebilir. Merkez Müdürünün altı aydan fazla görevi başında bulunmaması durumunda görevi sona erer. Merkez Müdürü çalışmalarında kendisine yardımcı olmak üzere Üniversitenin aylıklı öğretim üyeleri arasından en fazla iki kişiyi müdür yardımcısı olarak görevlendirilmek üzere Rektöre önerir. Merkez Müdürünün görevi sona erdiğinde müdür yardımcılarının da görevi sona erer. Merkez Müdürü, yokluğunda yardımcılarından birini vekil tayin eder.

Merkez müdürünün görevleri

Madde 9 — Merkez Müdürünün görevleri şunlardır;

a) Merkezi temsil etmek,

b) Merkez Yönetim Kurulunun hazırladığı çalışma programını ve aldığı kararları uygulamak,

c) Merkezi, amaçları doğrultusunda yönetmek,

d) Merkez çalışmalarının düzenli olarak yürütülmesini ve geliştirilmesini sağlamak,

e) Fakülteler, enstitüler, yüksekokullar, meslek yüksekokulları, Sürekli Eğitim Merkezi, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, diğer araştırma ve uygulama merkezleri ve Rektörlüğe bağlı bölümlerde uygulanan programlar ve faaliyetlere ilişkin koordinasyonu sağlamak,

f) Her yıl sonunda hazırlayacağı faaliyet raporunu ve bir sonraki yıla ait çalışma programını düzenlemek ve Merkez Yönetim Kuruluna sunmak,

g) Merkez Danışma ve Merkez Yönetim Kurullarına başkanlık yapmak,

h) Her türlü uzaktan eğitim programı öğrencileri ve öğretim elemanları için teknik ve akademik desteğin verilmesini sağlamak.

Merkez yönetim kurulu

Madde 10 — Merkez Yönetim Kurulu; Merkez Müdürü ve yardımcıları ile Üniversite öğretim elemanları arasından Rektör tarafından görevlendirilen dört üyeden oluşur.

Merkez Yönetim Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Süresi biten üyeler yeniden görevlendirilebilir. Süresi bitmeden ayrılan üyelerin yerine, aynı usulle yenileri görevlendirilir. Merkez Yönetim Kurulu; Merkez Müdürünün daveti üzerine her ay ve işin gerektirdiği zamanlarda Merkez Müdürünün çağrısı üzerine ve onun başkanlığında toplanarak, Merkezin çalışmaları ve yönetimi ile ilgili konularda kararlar alır. Merkez Yönetim Kurulu üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanır ve toplantıya katılanların oy çokluğu ile karar alır.

Merkez Yönetim Kurulu toplantılarına, gerekli hallerde; Üniversite Bilgi İşlem Daire Başkanı ve Kocaeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi (KOÜSEM) Müdürü de oy kullanmaksızın Merkez Müdürünün daveti üzerine katılabilir.

Merkez yönetim kurulunun görev ve yetkileri

Madde 11 — Merkez Yönetim Kurulu; Uzaktan eğitim programları ile bu programlar sonunda verilecek katılım belgeleri, ders geçme belgesi ve benzerlerine ilişkin esasları belirlemek ve Merkez Müdürünün her yıl sonunda hazırlayacağı faaliyet raporu ile çalışma planını incelemek ve karara bağlamakla görevli ve yetkilidir.

Ayrıca, bir sonraki yıla ait çalışma programının esaslarını belirleyerek Danışma Kuruluna sunar.

Merkez danışma kurulu

Madde 12 — Merkez Danışma Kurulu; Merkez Müdürünün başkanlığında, Üniversiteye bağlı her bir fakülte dekanı, yüksekokul, meslek yüksekokulu ve enstitü müdürlerinin önereceği ve Rektörün onaylayacağı birer öğretim elemanından oluşur.

Merkez Danışma Kurulu üyelerinin görev süresi üç yıldır. Süresi biten üyeler yeniden görevlendirilebilirler. Herhangi bir nedenle görevi sona eren üyenin yerine, o üyeyi öneren dekan veya müdürün önerisi ve Rektörün onayı üzerine yenisi göreve başlar.

Merkez Müdürünün önerisi ve Merkez Danışma Kurulunun onayı ile gerektiğinde; Üniversite dışından konu ile ilgili bilgi, beceri ve deneyim sahibi kişiler de görüş bildirmek amacı ile Kurulun toplantılarına katılabilirler, ancak oy kullanamazlar. Merkez Danışma Kurulu, Merkez Müdürünün çağrısı üzerine yılda en az iki defa toplanır.

Merkez Danışma Kurulu; uzaktan eğitim faaliyetleri konularında Merkez Yönetim Kuruluna danışmanlık yapar, Merkezin faaliyetlerini gözden geçirerek ilgili konularda Merkez Yönetim Kuruluna gerekli tavsiyelerde bulunur ve Merkez Müdürü tarafından hazırlanmış ve Merkez Yönetim Kurulunca onanmış yıllık faaliyet raporunu, çalışma programını, eğitim faaliyetlerini değerlendirir, yapılmış ve halen yürütülen çalışmalar hakkında görüş bildirir, önerilerde bulunur ve bir sonraki çalışma yılına ait programı değerlendirir.

Personel ihtiyacı

Madde 13 — Merkezin akademik, teknik ve idari personel ihtiyacı sayılı Kanunun 13 üncü maddesi uyarınca, Merkez Müdürünün önerisi üzerine Rektör tarafından görevlendirilecek personel tarafından karşılanır.

DÖRDÜNCÜ BÖLÜM

Son Hükümler

Yürürlük

Madde 14 — Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

Madde 15 — Bu Yönetmelik hükümlerini Kocaeli Üniversitesi Rektörü yürütür.

İşte sınav takvimi. KOÜ&#;de vizeler nasıl yapılacak?

İşte sınav takvimi. KOÜ&#;de vizeler nasıl yapılacak?mask

Büyütmek için resme tıklayın

YARIYIL SINAVLARI

Koronavirüs ( Kovid) salgını nedeniyle Türkiye’de eğitim-öğretime ara verilmiş ve dersler 23 Mart itibarı ile dijital platformlardan verilmeye başlanmıştı. Derslerin dijital platformlardan verilmeye başlanması ile üniversitelerde yarıyıl sınavlarının nasıl yapılacağı büyük merak konusu oldu. Alınan bilgilere göre üniversiteler yarıyıl sınavlarını, Yüksek Öğretim Kurulu ( YÖK) tarafından gönderilen bir belge doğrultusunda, gerekli altyapı ve yetkinlik var ise uzaktan öğretim ile uygulayacak.

UZEM ÜZERİNDEN

23 Mart tarihi itibarı ile Türkiye genelinde uzaktan eğitim uygulanmaya başlandı. Kocaeli Üniversitesi’nde vize sınavlarının Uzaktan Eğitim Merkezi (UZEM) üzerinden yapılacağının kesinleştiği iddiası ise edinilen bilgiler arasında. İddialara göre yüksek öğretim programlarında yer alan derslerin teorik kısımları  gerekli altyapı ve yetkinlik var ise uzaktan öğretimle yürütülebilecek. Dönem ödevi, proje ödevi gibi uygulamalı kısımlar ise belirlenen bir dönemde yoğunlaştırılmış akademik takvim yapılarak yürütülecek.

SINAV TARİHLERİ

Edinilen bilgiler doğrultusunda Kocaeli Üniversitesi’nde ön lisans ve lisans programları için Bahar yarıyılı ara sınavları Nisan tarihleri arasında,. mazeret sınavları ise Haziran tarihleri arasında UZEM üzerinden yapılacak. Final ve bütünleme sınavları için ise henüz bir kesinlik yok. 

DİJİTAL DERS HAVUZU

Yükseköğretim kurumlarının ders içerik ihtiyacının karşılanmasına yönelik YÖK bünyesinde dijital bir ders havuzunun bu hafta oluşturulacağı da edinilen bilgiler arasında. Dijital ders havuzunda yükseköğretim kurumlarının yüklediği ortak içerikler bulunacak. Buna göre, uzaktan öğretimle verilecek ders içerikleri, dersi veren öğretim görevlisi tarafından özel olarak hazırlanabileceği gibi, dijital ders havuzu kullanılarak da hazırlanabilecek. Oluşturulan havuzdaki içerikler ise “YÖK Dersleri” isimli bir arayüz ile açık erişime sunulacak.

ALT YAPI EKSİKSE

Uygulanan süreçte dijital platformlarda uzaktan öğretim yapma ve içerik hazırlama konusunda problem yaşayanlar ve bu konuda eğitim almak isteyen öğretim görevlilerine de  Anadolu Üniversitesi tarafından çevrimiçi olarak "Dijital Çağda Yükseköğretimde Öğrenme ve Öğretme" dersi verilecek. Ayrıca, yükseköğretim kurumlarının, uzaktan öğretim faaliyetleri için ihtiyaç duydukları altyapı ve diğer eksiklikler konusunda, deneyimi olan üniversitelerin imkanlarından yararlanabileceği iddiası da edinilen bilgiler arasında. 

#KOÜ, UZEM, KOÜ&#;de sınavlar nasıl yapılacak, KOÜ&#;de vizeler ne zaman, KOÜ&#;de vizeler uzemden mi yapılacak, KOÜ&#;de vizeler nasıl yapılacak, Dijital ders havuzu, dijital havuz, uzaktan öğretim, KOÜ&#;de mazeret sınavları ne zaman, Koronavirüs, kocaeligaztesi, kocaelihaber, kocaelihaberler, kocaelihaberleri, YÖK, Kocaeli Üniversitesi, 23 Mart, Vizeler nisanda mı yapılacak, Vizeler online mı yapılacak

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası