bursa korona risk haritası / Bursa'nın korona haritası çıktı! Nereden nereye? - Olay Gazetesi Bursa Gazetesi Bursa

Bursa Korona Risk Haritası

bursa korona risk haritası

Yeni koronavirüs risk haritası açıklandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs salgınına yönelik alınan yeni tedbirleri kamuoyuyla paylaştı.

İllerdeki vaka sayılarının artışı göz önünde bulundurularak alınan tedbirlerde koronavirüs risk haritası da güncellendi.

58 İL, ÇOK YÜKSEK RİSK KATEGORİSİNDE

Kırmızı kategoride bulunan çok yüksek riskli illerin sayısı 58'e çıkarken, bu şehirlerde hafta sonları sokağa çıkma yasağı uygulanacağı açıklandı.

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR KIRMIZIYA DÖNDÜ

Paylaşılan haritaya göre İstanbul, Ankara ve İzmir kırmızıya döndü.

Türkiye genelinde ise Şırnak dışında mavi il kalmadı.

ORTA RİSKLİ İLLER (SARI)

Türkiye'nin güncellenen koronavirüs risk haritasında illerin renklere göre yeni dağılımı şöyle:

Hakkari, Van, Bitlis, Muş, Batman, Siirt, Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Uşak, Kovid-19'da orta riskli (sarı) iller oldu.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER (TURUNCU)

Ağrı, Kars, Bingöl, Tunceli, Kahramanmaraş, Adana, Hatay, Kırşehir, Afyonkarahisar, Burdur, Denizli, Manisa Kovid-19'da yüksek riskli (turuncu) iller oldu.

Orta ve yüksek riskli illerin dışında kalan 58 il iste çok yüksek riskli iller kategorisinde yer

 

ETİKETLER:

Bursa'nın koronavirüs risk haritası yeşile döndü! Riskli alanlar

'Hayat Eve Sığar' uygulamasının Bursa için yeni güncellenen risk haritasına göre aylardır kırmızı ile gösterilen (yüksek riskli) bölgeler, daha az riskli olan mavi, yeşil ve sarı renklere döndü. 

Aylardır vaka sayılarında üst sıralarda yer alan ve geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yüzde 60 düşüş olduğunu açıkladığı Bursa'da gözler HES uygulamasındaki risk haritasına çevrildi. 

Bursa'da aylardır kırmızı (yüksek riskli) ile gösterilen vaka risk yoğunluğu tablosundaki son durum umut verici...

Yeni güncellenen 'Hayata Eve Sığar' uygulamasındaki risk haritasında, Bursa'nın neredeyse tüm ilçelerinde kırmızıyla gösterilen yüksek riskli bölgelerin gözle görülür şekilde azaldığı ve daha az riskli olan mavi, yeşil ve sarıya döndüğü görüldü.

Özellikle pandemi sürecinin başladığı günlerden bu yana sürekli kırmızı tabloya mahkum olan Yıldırım ilçesinde vaka sayılarındaki düşüş de dikkat çekti.

İşte Bursa vaka sayılarını gösteren risk haritasındaki son durum

 

Bursa'nın 4 Ocak 2021 tarihli risk haritası için TIKLAYINIZ

Bursa'nın 28 Ekim 2020 tarihli risk haritası için TIKLAYINIZ

Bursa'nın 5 Ağustos 2020 tarihli risk haritası için TIKLAYINIZ

Bursa'nın 2 Temmuz 2020 tarihli risk haritası için TIKLAYINIZ

 

Bursa'nın risk haritası, 3 ayda kırmızıya döndü

Bursa’da koronavirüs vakaları, son 3 ayda arttı. Vaka sayısındaki artış, HES uygulamasına da yansıdı. Uygulamadan 3 ay önce alınan risk haritası görüntüleri ile kasımın risk haritası görüntüleri arasında büyük fark olduğu görüldü. Kentin 3 ayda bütün ilçeleri kırmızıya boyanırken, özellikle denize kıyısı bulunan Mudanya ve Gemlik’teki artış dikkati çekti.

Çekirge Devlet Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yoğun bakım servislerinde doluluk oranları ise yüzde 80’i aştı. Bursalılar, kentte vaka artışının yansıdığı haritaları gördüğünde tepkilerini dile getirdi.

"HER YER FABRİKA, İSTER İSTEMEZ BULAŞIYOR"

Kentte yaşayan Alper Bilici, "Bunun önüne geçmenin çok yolu var. Caydırıcı denetlemeler yapılması lazım. Ben Mudanya’da oturuyorum. Giderken, gelirken minibüsleri denetliyorlar; ayakta yolcu var mı, diye. Ama sadece ayakta yolcu taşınınca mı bulaşıyor? Trenler, belediye otobüsleri dolu, sadece minibüslerde bulaşmıyor bu illet. Vaka sayısındaki artışa şaşırmıyorum. Daha ağır yaptırımlar uygulanmalı” dedi.

Mehmet Özgür ise "Bursa bir sanayi kenti. Her yer fabrika ve çok sayıda fabrika çalışanı var. Hal böyle olunca sürekli bir kalabalık da oluyor kentte. Hastalık ister istemez bulaşıyor. Ben de geçirdim bu hastalığı. Fabrikalar çalışmak zorunda. Tüketim varken üretimi durduramayız. Vaka artışlarını önlemenin tek yolunun, karantina uygulamak olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Vaka sayılarındaki artışa üzüldüğünü belirten Pınar Tabu da "Ben kurallara uyun, diyenlerin bile kurallara uymadığını görüyorum bazen. Güzel örnek olmuyoruz. Ben elimden geldiğince uymaya çalışıyorum. Şu anki artış gerçekten kötü" dedi.


Bursa'da risk arttı, harita kırmızıyla kaplandı

Bursa’da yeni tip koronavirüs (COVID-19) salgını son 3 ayda büyük oranda arttı. 

Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasından 3 ay önce alınan risk haritası görüntüleri ile kasımın risk haritası görüntüleri arasında büyük fark olduğu gözlendi.

Fotoğraf: DHA[Fotoğraf: DHA]

Yoğun bakım servisindeki doluluk yüzde 80'i aştı

Kentin 3 ayda bütün ilçeleri kırmızıya boyanırken, özellikle denize kıyısı bulunan Mudanya ve Gemlik’teki artış dikkati çekti.

Çekirge Devlet Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yoğun bakım servislerinde doluluk oranları ise yüzde 80’i geçti.

Bursalılar, kentte vaka artışının yansıdığı haritaları gördüğünde tepkilerini dile getirdi.

Fotoğraf: DHA[Fotoğraf: DHA]

'Daha ağır yaptırım uygulanmalı'

Kentte yaşayan Alper Bilici, "Ben Mudanya’da oturuyorum. Giderken, gelirken minibüsleri denetliyorlar; ayakta yolcu var mı, diye. Ama sadece ayakta yolcu taşınınca mı bulaşıyor? Trenler, belediye otobüsleri dolu, sadece minibüslerde bulaşmıyor bu illet. Vaka sayısındaki artışa şaşırmıyorum. Daha ağır yaptırımlar uygulanmalı” dedi.

Mehmet Özgür ise "Bursa bir sanayi kenti. Her yer fabrika ve çok sayıda fabrika çalışanı var. Hal böyle olunca sürekli bir kalabalık da oluyor kentte. Hastalık ister istemez bulaşıyor. Ben de geçirdim bu hastalığı. Fabrikalar çalışmak zorunda. Tüketim varken üretimi durduramayız. Vaka artışlarını önlemenin tek yolunun, karantina uygulamak olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

Fotoğraf: DHA[Fotoğraf: DHA]

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası