muhabbet kuşuna ne kadar yem verilir / Muhabbet Kuşları İçin Yem Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Muhabbet Kuşuna Ne Kadar Yem Verilir

muhabbet kuşuna ne kadar yem verilir

yavru muhabbet kuşu ne yedirmeliyim

quote:

Eğitime başlama aşamaları

Kuşunuzu eğitmek i&#;in en &#;nemli olan ilk şey onun size g&#;venini sağlamaktır.Eğitime başlamamış olsanız dahi her zaman yavaş hareket edin ve yumuşak ses tonuyla funduszeue.infoşunuza zarar verecek ya da &#;rk&#;tecek hi&#; bir şey yapmayın.&#;zellikle kafesin yanında g&#;r&#;lt&#; yapmayın ve kuşunuzun başının &#;st&#;ne ani hareketlerden ka&#;ınıfunduszeue.infoşunuz eğer başka insanların elinde alışmadıysa, size g&#;venmeyecektir. B&#;ylece ilk aşama onun g&#;venini sağlamak olacaktır.

(Sık karşılaşılan sorulardan biri "Ne zaman başlanmalıdır?" Bunun yanıtı; kuşun ge&#;miş deneyimleri, huyu, k&#;&#;&#;kl&#;ğ&#;, cinsiyeti ile ilişkilidir.

&#;ok k&#;&#;&#;k ve yem kırmayı &#;ğrenmiş tek kuşlarda 1. adımın ilk kısmına yani konuşmaya hemen başlamak, diğer kısmına ertesi g&#;n ge&#;mek uygun olacaktır. Bazı minikler daha kafese konulmadan alışmaya başlasalar da olası bir aksilik halinde g&#;ven kaybı, korku yaşamaları ve normal s&#;recin aşırı uzaması s&#;zkonusu olduğundan g&#;ze alınmamalı, acele edilmemelidir.

Tek ve b&#;y&#;k kuşlarda ise kafese el dayama aşaması i&#;in kuşun; ortama, kafese , ev i&#;i trafiğe uyum sağlaması amacıyla g&#;n s&#;re tanınması daha doğrudur.

&#;ift kuşlarda ise mubişseverler bu uygulamalarda zorlamakta, s&#;r&#; psikolojisi nedeniyle kafes i&#;i ve dışı evcilleştirme y&#;ntemlerine &#;oğu kez yanıt alınamamaktadır.

Ancak şunu sakın aklınızdan &#;ıkarmayınız. Kısıtlı s&#;re ayırabiliyorsanız ve herhangi birinde hata yaparsanız/korkutursanız başarı sağlama oranınız &#;ok d&#;şecektir. &#;yle ki aşağıdaki aşamalardan hangisinde olursanız olun bir &#;nceki aşamadan başlamanız hatta daha &#;ncekilere d&#;nmeniz gerekebilir. Bu y&#;zden kuşun &#;nceden planlama ile uzun s&#;reli tatillerin başında eve getirilip eğitimine başlanmasını &#;neririm. Evinizi paylaşan herkesin de sizi anlaması, yardımcı olması hi&#; değilse kuşu korkutacak hi&#;bir davranışta bulunmamaları da şart.
Bu aşamalardan hi&#;birinde kuşun kanatlarını /ayaklarını / kuyruğunu okşamaya, kafasını/gıdısını kaşımaya kalkışmayınız. Bedenlerinin bazı kısımları &#;zeldir onlar i&#;in kesinlikle dokunulmasını istemezler. G&#;venlerini kaybedersiniz, korkarlar. Bazı yerleri ise, kafa arkası ve yanakları gibi, kaşıtmaktan &#;ok hoşlandıkları ama zaman i&#;inde izin verecekleri yerleridir. Unutmayınız yıllar evet yıllarca s&#;recek &#;ok g&#;zel bir dostluk; bencillik, acelecilik, hırs y&#;z&#;nden yok edilmemelidir.)

1. B&#;l&#;m

G&#;venini sağlamak: Amacımız kuşunuz ve sizin aranızdaki g&#;veni sağlamak. Bu aşama en az dk s&#;rmelidir ve size bunu g&#;nde kez yapmanızı tavsiye derim.

1. Adım: Bildiğiniz gibi kuşunuz ellerden korkarlar. İlk olarak kuşunuzun g&#;receği şekilde ellerinizi kafesin yanına koymaktır. Elinizi o şekilde tutun ve yumuşak ses tonuyla konuşmaya başlayıfunduszeue.info korkulacak bir şey olmadığını hissettirin. Zaman ge&#;tik&#;e ona zarar vermeyeceğinizi anlayacak ve rahatlayacaktır. g&#;n bunu tekrarladıktan ve kuşunuz bu harekete alıştıktan sonra 2. adıma ge&#;ebilirsiniz. (Bu ellerin kafes yanına konulması ani hareketle değil, kafesin alt kısmından başlayıp &#;ok yumuşak hareketlerle ve uzun bir s&#;re&#;te yukarıya doğru &#;ıkarılması şeklinde yapılırsa daha az stres yaratır ve tepkileri azalır)

2. Adım: Şimdi kafesin kapağını yavaş&#;a a&#;ın ve kuşunuzu korkutmadan elinizi i&#;eri sokun (Bu aşamaya &#;ncelikle bir elin kafes kapısı a&#;ıldıktan sonra alt teline konulması , uzun s&#;re hareket ettirilmemesi şeklinde başlanmalıdır. Daha sonra &#;ok hafif şekilde el biraz daha i&#;eri uzatılır ki elin tamamen kafes i&#;ine sokulması kuşun tepkilerine g&#;re 15 dakikadan aşağı olmamalıdır. Kuşun irkildiği ya da ka&#;tığı g&#;r&#;l&#;rse elinizi &#;ıkarın. saat sonra yeniden aynı şekilde deneyin.) Başta korkabilir ama alışana kadar hareket ettirmeden elinizi i&#;eride tutun, bir s&#;re sonra rahatlayacaktıfunduszeue.info kuşunuz alışana kadar g&#;n yapmaya devam edin.


3. Adım: Bu adımda ise, elinize darı yada yeşillik alarak elinizi kafesin i&#;inde tutmanıfunduszeue.info t&#;neğin yanına elinizi yaklaştırın ve elinize gelmesini bekleyin, bu zamanınızı alabilir ama sabretmeniz gerekir. kez denemelisiniz b&#;ylece kuşunuz rahatlayacak ve sonunda elinizden yeme funduszeue.infoşunuz bu aşamayı tamamlayana kadar diğer aşamaya ge&#;meyiniz. (Bu elden yem verme işlemi i&#;in kesinlikle uzun s&#;re a&#; bırakmayınız, tabii tok iken de yemlemeye &#;alışmayınız. Sabah erken saatler ya da akşam&#;stleri de aşırı beslenme i&#;inde olduklarından korkmaları a&#;lığa neden olabilir. &#;ğlenleri, &#;ok aktif oldukları d&#;nemde, uzun s&#;re yem yemedikleri zaman belirlenerek yapılırsa daha sağlıklı olacaktır. Eğer yeşillik ile hi&#; tanışmamış ise kocaman bir par&#;a da uzatmayın. Bildiği yem/besinler daha iyi olacaktır.)

2. B&#;l&#;m

Elde evcilleştirme: Bu b&#;l&#;m&#;n amacı da, kuşunuzu kafesin dışında elinize alıştırmaktır dakikanızı alır ve g&#;nde 2 kez yapmanızı tavsiye ederim.


Dikkat : Bu aşamaya ge&#;meden &#;nce MUTLAKA linkteki G&#;venlik &#;nlemleri incelenmeli ve gerekenler hazırlıklar yapılmalıdır. Aksi halde &#;ok olumsuzluk yaşanacak, eğitim zedelenecek hatta kuşun sağlığı tehlikeye girecektir.

funduszeue.info?option=com_content&view=article&id=guevenlik-oenlemleri-ev-ici-serbest-ucularda-&catid=bakm&Itemid=61


1. Adım: Kafesin i&#;inde parmağınızı bir t&#;nek gibi d&#;z tutun ve &#;zerine &#;ıkmasını sağlayın.Eğer &#;ıkmıyorsa, ayaklarının altına yaklaştırın ve &#;st&#;ne atlamasını sağlayın. Ya da yem vererek elinize gelmesini sağlayabilirsiniz. (Bunun i&#;in işaret parmağı kuşa dik olarak uzatılmamalıdır, ayaklarının altına ifadesinin anlamı , dizleri ya da dizler ile bedeni arası olarak anlaşılmalıdır. Aksi halde ayaklarından d&#;ş&#;k seviyeye basmak istemezler. Yem uzatmak istenirse de ya baş ve işaret parmakları arasına birka&#; yem konulur ya da a&#;ık avucun kuşa yakın parmak aralarından başlanıp ortaya doğru birka&#; yemle yol hazırlanabilir)

2. Adım: Kuşu elinize (bu ifade, işaret parmağı &#;zerine veya a&#;ık avu&#; &#;zerine kendi isteği ile &#;ıkmasının sağlanmasıdır, avu&#;lamak değil) aldıktan sonra yavaş&#;a dışarı doğru &#;ıkartabilirsiniz. Eğer geri kafesin i&#;ine atlarsa sıkılmadan bu işlemi tekrarlayıfunduszeue.info da başarılı olamazsanız yem vermeyi deneyebilirsiniz (burada da &#;neride bulunayım; bir elinize &#;ıkan kuşunuzu dışarı doğru &#;ıkarırken diğer elinize 1. adımın sonunda belirttiğim bi&#;imde yem vs. alırsanız işe yarayabilir, elden ele atlar veya yemi ve kuşu aynı elinizde, &#;nceden planlama ve boşta deneme yaparak bulundurabiliyorsanız daha kolay olur). Kuşunuzu kesinlikle elinizle yakalamayın, bu onun g&#;venini incitecektir.Eğer problemsiz bir şekilde bu adımı atlatabilirseniz, diğer adıma ge&#;ebilirsiniz.

3. Adım: Kuşunuzu dışarı &#;ıkardığınızda ilk yapacağı şey, şaşkınlığından &#;t&#;r&#;, kafese geri u&#;mak olabilir. &#;&#;nk&#; o kafese alışmıştı ve orası onun i&#;in g&#;venli, bir yerdi. Siz bu durumda kafesin &#;st&#;nde onu bırakın ve etrafı keşfetmesi ve kafesin etrafında d&#;nerek dışarıda olmaya alışması i&#;in ona biraz zaman tanıyın. Elinize yine yem alarak uzatın ve elinize gelmesini sağlayın. (Kafesin giriş kapısının alt kenarının ortasına, &#;nceden hazırlanıp sabitlenmiş ama kapı a&#;ılmasını, eğitimi, beslemeyi vs. zorlaştırmayacak şekilde &#;ok uzun olmayan bir t&#;nek kuşun kafes i&#;ine daha kolay d&#;nmesini sağlar. Aksi halde panikleyip kafesten uzaklaşabilir.)

3. B&#;l&#;m

Bu b&#;l&#;mde ise evcilleştirmeyi tamamlamayı anlatacağım.&#;ncelikle oda da, pencerelerin, havalandırmanın kapalı olmasına, ateş gibi yanıcı ve zarar verici maddelerin olmamasına dikkat funduszeue.info temiz ve toplu olmalıdır. Kuşunuzu evcilleştirmeye başlamadan &#;nce odayı &#;zel olarak hazırlayın. (Almanız gereken &#;nlemleri &#;ok detaylı şekilde yukarıdaki linkte bulacaksınız) Her adım en az dk s&#;rmeli ve bu işlem g&#;nde kez uygulanmalıdır.

1. Adım: Kuşunuzu elinizin &#;st&#;nde emniyetli, emin bir odaya g&#;t&#;r&#;n.Y&#;r&#;d&#;ğ&#;n&#;zde kafese doğru geri d&#;nerse, elinize tekrar alın ve pes funduszeue.infoşu, kafesi g&#;remeyeceği şekilde funduszeue.infole yem ya da biraz meyve verebilirsiniz. Onunla nazik&#;e konuşun, sevin, okşayın. Eğer bundan hoşnut olmaz ve ka&#;arsa ka&#;tığı yerden tekrar alın ve aynı şekilde eğitmeye devam edin.G&#;nde kez bu işlemi tekrarlayın. (Bu taşıma sırasında kuşunuzun elinize ki genelde işaret parmağına tutunurlar, nasıl sıkıca sarıldığını hissedersiniz. Tanımadıkları bir ortama doğru y&#;neldiklerinde korku nedeniyle aşırı tedirginlik g&#;sterirler. Kafese d&#;nmeye &#;alışmaları g&#;venli ortam olarak bildikleri i&#;indir. Kafesin o sırada ulaşamayacakları konumda olması, başka y&#;nlere y&#;nelmelerine yol a&#;ar ve daha da korkarak zarar g&#;rebilirler. G&#;t&#;rmeye &#;alıştığınız y&#;n asla karanlık, g&#;r&#;lt&#;l&#; olmamalı. &#;nceki aşamaları &#;ok iyi başardığınızı d&#;ş&#;n&#;rsek, aksi halde zaten denmeyin, eğer gitmemekte direniyorsa, kafesten ayrılmıyorsa ısrar etmeyiniz. Kafesi ile birlikte daha k&#;&#;&#;k ama &#;ok g&#;venli bir odaya g&#;t&#;r&#;n&#;z, orada el veya parmağınızın &#;st&#;ne alarak kafesten &#;ıkarmayı deneyiniz. Elinize alışmış, size g&#;veniyor ise dışarı &#;ıkacak ama belirttiğim gibi ortama yabancı olduğundan parmağınıza sıkıca sarılacak, sizden uzaklaşmak istemeyecektir. Ger&#;i bu korkudur ama size olan g&#;venini pekiştirecektir. Ben bu durumda daha fazla g&#;venmesi i&#;in onu kafesine geri koyup tekrar dışarı &#;ıkarıyorum.)

2. Adım: Şimdi ise eğitime geldi sıra. Bu sefer yemi eğitim i&#;in kullanacağız. Parmağınızda olan kuşunuzun, diğer elinizin parmağına adım atmasını sağlayacağıfunduszeue.inforının altına doğru diğer parmağınızı g&#;t&#;r&#;n ve adım atarak &#;b&#;r parmağınıza atlamasını bekleyin, eğer başarılı olursa ona &#;d&#;l olarak yem verin ve bu işlemi tekrarlayın. B&#;ylece parmaklarınızın arasında gezmeye alışacaktır. (Buradaki "ayaklarının altına" ifadesini ş&#;yle yorumlamanız gerek: işaret parmağı (kuşa g&#;re) yatay konumda yani bir t&#;nek gibi, kuşun g&#;ğ&#;s ve dizlerinin &#;st hizalarına doğru &#;ok yavaş&#;a yaklaştırılmalıdır. Eğer tepki vermezse gene &#;ok hafif&#;e karnını altına doğru parmağınızı değdirebilirsiniz. Bacaklarına değdirmemeye &#;alışın, panik yapmasınlar. Eğitimdeki kuşlar genelde daha al&#;ak d&#;zeylere inmeye &#;ekinirler. Ayaklarının altına doğru tutacağınız parmak bu nedenle işe yaramaz. Bu eğitimi severse bu kez diğer elin işaret parmağı basamak anlatmaya &#;alıştığım şekilde tutularak tekrarlanır. Kuşunuz bu eğitim sırasında rahat olmalı, parmağınıza sıkıca sarılmamalıdır. Arkasını d&#;ner veya yanlamasına durursa bilin ki ka&#;acak :) &#;d&#;l olarak vereceğiniz yemleri kuşun olmadığı elinizin ya baş ve işaret parmakları arasına sıkıştıracağınız birka&#; tohumla deneyin ya da gene o elin a&#;ık avu&#; i&#;ine koyun. T&#;m elinizi hızla yaklaştırmayın.)

3. Adım: Artık eğitim s&#;recinin sonuna geldik. Birbirinize iyice alışana ve tanıyana kadar pratik yapmanızı &#;neririm. Muhabbet kuşlarının i&#; g&#;d&#;sel isteği, her zaman y&#;kseklerde olmaktır b&#;ylece kendilerini daha g&#;vende funduszeue.infouza &#;ıkmasını ve ordan elinize gelmesini sağlayın. Bu onun &#;ok hoşuna gidecektir. G&#;zel şeyler yaptığında ona &#;d&#;l olarak sevdiği yiyeceklerden verin ve bu işlemi tekrarlayın ki hem &#;ğrensin hem de size daha &#;ok alışsın. (Omuza hele başa &#;ıkmak her kuşun kısa s&#;rede yapmak istemeyebileceği şeylerdir. Kuşların "daha yukarı" arzuları nedeniyle eldeki veya parmaktaki kuşun &#;ok yavaş&#;a el/kol indirilerek omuza doğru y&#;r&#;mesi sağlanabilir. Omuza yem/yeşillik yerleştirilebilir. Başa konma ise ayrı maceradır. Bazı kuşlar ayaklarının altındaki sa&#;lardan huylanırlar. Zamana bırakın. Alışsın diye eşimle birlikte başımıza yem koyduğumuz, sevdiği &#;anı yerleştirdiğimiz, omuzda iken oynamaya bayıldıkları k&#;peleri sa&#;lar arasına yerleştirdiğimiz kuşlarımız da oldu.)

Artık kuşunuz evcilleşti ve ona istediği yere u&#;masına izin verebilirsiniz. Evinizin emin olan ve kuşun rahat edebileceği odalara salabilirsiniz. Hatta eğer televizyon izlemek isterseniz, oturma odasına omzunuzda gelmesine izin funduszeue.info evdekilerle de tanıştırın, korkmasına engel olun. Klima ve benzeri hava sirkulasyonlarını kapatın, pencerelerin a&#;ık olmadığına dikkat edin. Birbirinizi daha iyi tanıyın ve muhteşem iki dost olun

Muhabbet Kuşu Yemi Nasıl Yapılır? İ&#;inde Neler Bulunmalıdır?

Muhabbet kuşları için önümüzde hazırlanmış birçok özel yem bulunmaktadır. Bu durum onların sağlığı için birçok farklı besin kaynağı içermektedir. Fakat aynı zamanda değişik besin kaynakları kapsamında bireysel olarak da muhabbet kuşları için yiyenler hazırlanır.

Muhabbet Kuşu Yemi Nasıl Yapılır?

 Muhabbet kuşuna yem hazırlamak için öncelikle ele alınması gereken besin kaynakları dikkatli bir şekilde hazırlanır. Daha sonra bu besin kaynaklarının dengeli bir şekilde karıştırılması gerekmektedir. Bu konuda blender kullanmak yeterlidir. Özellikle ufak hale getirdikten sonra yem kabına yerleştirilir. Muhabbet kuşlarına hazırlanmış olan yem verilir ve sağlıklı bir besin kaynağı elde edilir.

Muhabbet Kuşu Yemi İçinde Neler Bulunmalıdır?

 Pek çok kişi muhabbet kuşu yemlerinin içindeneler olduğunu merak etmektedir. Özellikle evde yapılan muhabbet kuşları yemlerinin içinde belli başlı bazı besin kaynakları ile çıkar. Bu konuda belli oranda haşlanmış yumurta, havuç, yumurta kabuğu, bisküvi, mısır unu ile beraber irmik yer alır. Bu besin kaynakları dikkatli bir şekilde karıştırılır ve blender üzerinden geçirilir. Tabii özel hazırlanan yemler içerisinde bu kaynaklarda ile beraber bal ve benzeri gibi önemli besin kaynakları da bulunur.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası