erkek kedi kızgınlık dönemi nasıl atlatılır / Erkek Kedilerde Kızgınlık Dönemi - funduszeue.info

Erkek Kedi Kızgınlık Dönemi Nasıl Atlatılır

erkek kedi kızgınlık dönemi nasıl atlatılır

erkek-kedilerde-kizisma-donemi-3

Kızgınlık dönemi ile ilgili tüm detayları daha önceki yazlarımızda paylaşmıştık. Bu yazımızda ise erkek kedilerde kızgınlık dönemi ile ilgili detayları inceleyeceğiz. “ Erkek kedilerde kızgınlık dönemi belirtileri nelerdir? Erkeklerde kızgınlık dönemi nasıl geçer? Erkek kediler kızgınlık döneminde nasıl rahatlatılır? “ gibi sorularınıza cevap bulmaya çalışacağız.

Kızgınlık nedir?

Eğer kızgınlık dönemi ne anlama gelmektedir? diyorsanız bunu için konu ile ilgili önceki yazımızı mutlaka okumalısınız. Yazıya gitmek için buraya tıklayın.

Erkek kedilerde kızgınlık belirtileri nelerdir?

Bildiğiniz gibi kedilerde kızgınlık dönemi bir kedinin en çok bakıma ihtiyacı olan ve bir kedi annesinin en dikkatli ve en sabırlı olması gereken dönemlerden bir tanesidir.

Erkek kedilerde kızgınlık dönemi kedinin cinsine, vücut yapısına ve yaşadığı bölgeye göre değişiklik göstermektedir. Bu yüzden erkek kedilerin kızgınlık dönemi ile ilgili belirli bir dönemden bahsetmek oldukça zordur.

Erkek kedilerde kızgınlık dönemi davranışları nasıldır?

Küçük delikanlı yerlerde yuvarlanıp kıvranmaya benzer hareketler yapmaya başladıysa tebrikler artık kediniz ergenliğe girdi! 🙂 Bu arada belirtmeden geçmeyelim aynı belirtiler dişi kedilerin kızgınlık döneminde de yaşanmaktadır.

Ayrıca dişi kedilerde kızgınlık dönemi davranışları, dişi kedileri sakinleştirme yolları ve kızgınlık dönemi ile ilgili bilinmesi gerekenleriçin ilgili yazımızı buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

erkek-kediler

Ayrıca erkek kediler kızgınlık döneminde iştahtan kesilebilirler. Uyku saatleri uzayabilir ve bu sebeple de uyanık olduğu zamanlarda daha enerjik olup çılgın hareketler sergileyebilirler.

Erkek kedilerde kızgınlık dönemi ne zaman başlar?

Erkek kedilerde kızışma, kedinin ergenliğe girmesi ile başlamaktadır. Kedinin ergenlik dönemine girmesi ise 4 ila ay arasında değişiklik göstermektedir.

Kedilerin kızgınlık dönemi herkesin bildiği üzere çoğunlukla bahar ve yaz aylarına denk gelmektedir. Ancak ev ortamında yaşayan kediler kış dönemlerinde de kızgınlığa girebilmektedirler. Kızışma yıl boyu belirli aralıklarla devam eder. Sıkça çiftleşme eğilimi ( kızgınlık ) gösterirler. Çünkü eviniz doğa gibi değil. Ona hep sıcak ve aydınlık bir ortam sunuyorsunuz. Ayrıca sokak kedilerine nazaran iyi ve dengeli besleniyorlar. Bu yüzden de doğalarının ve üreme fizyolojisinin şaşıp değişiklik göstermesi çok normal.

Erkek kedilerde kızgınlık dönemi kaç gün sürer?

Kızgınlık dönemi süresi ortalama gündür.

Erkek kedilere özel kızgınlık belirtileri nelerdir?

Erkek kediler tıpkı dişi kedilerde olduğu gibi çiftleşme döneminde gezinip yüksek sesle miyavlama hareketini sergiler. Ayrıca cam, balkon benzeri yerlerden atlayıp, evden kaçıp kendine eş bulmaya çalışır. Bu yüzden özellikle kızışma dönemi zamanı pencere ve balkon güvenliği daha da önemli hale gelmektedir.

Ayrıca erkek kedilerde saldırganlık en çok bu dönemde gözlemlenmektedir. Çünkü değişen hormon seviyesini bu saldırganlıkla atmaya çalışırlar.

erkek-kedilerde-kizginlik

Özellikle sokağa çıkan erkek kediniz var ise kızışma döneminde sokaklarda kavgaya karışıp yaralanma olasılığı yüksektir. Bu yüzden kızgınlık döneminde kedinizi sokağa çıkma konusunda bir süre engellemeniz onun sağlığı açısından faydalı olacaktır.

Kızgınlık dönemindeki erkek kedi, oldukça huzursuz bir dönem geçireceğinden bu durum onun sağlığını etkileyecektir. Bu yüzden bebeğinizi bir an önce kısırlaştırmanız onun için en doğru hareket olacaktır. Üstelik erkek kedilerde kısırlaştırma operasyonu dişi kedilere göre daha kolay bir operasyondur.

Kısırlaştırma operasyonu ile ilgili detaylara ulaşmak için buraya tıklayın.

Erkek Kedilerin İdrar Püskürtmesi

Kedim evin heryerine işiyor ” veya “ Kedim çişini kaçırıyor “ diyorsanız kızışan kedi ihtimalini düşünmenin vakti geldi demektir. Çünkü erkek kedilerin kızgınlık dönemi ile ilgili en bilinen özellik idrar püskürtmedir.

Erkek kediler tıpkı dişi kedilerde olduğu gibi kızgınlık döneminde normalden farklı tuhaf hareketler yapmaya başlar. Bu hareketlerden en belirgin olanı ise dişi kedilere yerlerini belli etmek amacı ile yaptıkları duvarlara ve mobilyalara idrar püskürtmedir.

erkek-kedilerde-idrar-puskurtme

Aslında püskürtülen bu sıvı idrardan daha yoğun ve keskin kokuludur. Bu koku da dişi kedileri kendine çekmesini sağlar. Yani erkek kedi feromonları ortalığa saçar ki dişi kediler ona kendiliğinden gelsin 🙂 Ama maalesef bu koku sadece dişi kedilerin değil sizin de rahatlıkla algılayabileceğiniz bir kokudur. Bu yüzden erkek kedi annelerinin en zor dönemlerinden biri idrar püskürtme dönemidir.

Kedim pipisini çıkarıyor neden?

Erkek kedinin pipisini sık sık çıkartmaya başlaması kızgınlık belirtilerinden bir tanesidir. Bu dönemde pipisini bir yerlere sürterek çiftleşme isteğini gösterir. Aynı zamanda pipisinden sıvı geldiği de gözlemlenebilir.

Kediler neden pipisini yalar?

Kedilerin pipisini çıkarıp yalaması oldukça doğal bir davranıştır. Bu durum kedinin temizlendiği alamına gelmektedir. Ancak normalden daha sık yapmaya başladıysa kızgınlık dönemi kapıda diyebilirim.

Erkek kedilerde kızgınlık dönemi nasıl atlatılır?

Erkek kedilerde kızgınlık döneminin atlatılması dişi kedilerden çok da farklı değildir. Bunu kızgınlık dönemi ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattığımız yazımızda paylaşmıştık. Ama burada da kısaca özetleyelim.

  • Onunla yeterince oyun oynayıp enerjisini atmasını sağlayın
  • Oyun oynadıktan sonra minnoşunuzu besleyin ve beslenmenin rahatlığı ile uyumasını sağlayın
  • Son mama öğününü siz gece yatağa gitmeden hemen önce verip kedinizin uyku saatini sizinki ile paralel olacak şekilde ayarlayın
  • Kediniz için rahatlatıcı müzikler açarak onun sakinleşmesini sağlayın.

Ayrıca bu dönemde erkek kedinize masaj yaparak rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Kısırlaştırmadan önce kedinin çiftleştirilmesi gerekir mi?

Hayır gerekmez. Hatta hiç kızgınlığa girmeden kediyi kısırlaştırmak onun için en sağlıklı yöntem olacaktır.

Bu çok zor bir karar farkındayız. Çünkü her kedi annesinin torun sahibi olmanın hayalini kurduğunu biliyoruz. minik yavru kediye sahip olup kedi anneliğinde zirveye ulaşmak çok keyifli olurdu değil mi? 🙂 Ama yavru kedi bakımı oldukça zor ve zaman isteyen bir iş. Böyle bir vaktiniz yok veya maddi durumunuz bu kadar çok sayıda kedinin bakımına el verişli değil ise sizin için en uygun yol bir an önce kedinizi kısırlaştırmak.

“Bizim zaten erkek kedimiz var. Yavrular annede kalacak.” demeyin. İlk birkaç ay anne ile yaşamak zorundalar evet ama onlar sizin de torunlarınız. Akıbetinin ne olacağını ve iyi bakılıp bakılmayacağını bilemediğiniz yavruları dünyaya getirmek istemezsiniz değil mi?

Yine de kedinizi çiftleştirmek istiyorsanız kedilerde çiftleşme konusu ile ilgili detaylı yazıma buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Kediler kendi yavruları ile çiftleşir mi? Kediler kardeşleri ile çiftleşir mi?

Düşününce tuhaf geliyor farkındayız ama kedilerde bir süre sonra akrabalık bağları kopar. Yani kediniz anne, baba veya kardeşleri ile çiftleşebilir duruma gelir. Bu yüzden kısırlaştırılmamış bir kedi ailesini aynı evde büyütmek oldukça tehlikelidir. Her an yeni bebişlere &#;merhaba&#; demeye hazır olmanız gerekir. 

Tabi bir kediyi kendi yavrusu, kendi annesi, kendi babası veya kendi kardeşi ile çiftleştirmek, kedinizin çekinik olarak taşıdığı genetik hastalığını, yavrularına baskın gen olarak aktarmasına ve hasta yavruların doğmasına sebep olabilir. Bunu insanlardaki akraba evliliklerine benzetebilirsiniz.

kedilerde-ciftlesme-donemi

Erkek kedilerde kızgınlık dönemi için hormon ilacı kullanmak

Bazı kedi anneleri kızgınlık dönemini atlatmak için bu yola başvurabiliyor. Ama biz bunu duymamış olalım. Çünkü kediler için hormon ilaçları onların sağlığını tehlikeye atabilecek ilaçlardır.

 

Bebeğinizin sağlıklı bir ergenlik geçirmesi dileği ile&#;

Content Protection by funduszeue.info

Yetişkinlik dönemine ulaşmış olan her kedi, kızgınlık dönemine girmektedir. Mevsimsel dönemler içerisinde yaşanan bu döngü kedileri üremesi için önemli bir dönemdir. Kediler bu dönem içerisinde normalden farklı hareketler ve davranışlar sergileyebilir. Bununla beraber, farklı sesler de çıkartacaktır. Kedinin bu dönem içerisinde tek isteği çiftleşmek olacağı için mümkünse çiftleştirilmelidir. Eğer böyle bir durum mümkün değilse kısırlaştırma operasyonu en iyi çıkış yolu olacaktır. Bu yazımızın içerisinde kedilerde kızgınlık dönemi hakkında bilmeniz gerekenleri bulabilirsiniz.

Kedilerde Kızgınlık Dönemi

kedilerde-kizginlik-donemi

Kediler kızgınlık dönemi içerisindeyken normalden daha fazla bakıma ihtiyaç duymaktadır. Eğer kediniz bu dönem içerisinde çiftleşmeyecekse oldukça zorlu bir süreç olabilir. Bu yüzden ilk düşünmeniz gereken yöntem kedinizi çiftleştirmek olacaktır. Buradaki önemli nokta ise çiftleşme dönemi sonrasında doğacak olan kedilere bakabilecek imkana sahip olmaktır.

Kediler tek bir doğumda birden fazla yavruya sahip olduğu için, yavrulara bakmak zor olabilir. Bununla beraber bir kedinin yılda 2 kere doğum yapabildiğini düşünürsek yavru sayısı giderek artacaktır.

Diğer bir yöntem ise kedileri kısırlaştırmak olacaktır. Eğer bu yönteme başvurmak istemiyorsanız, kedinizi sakinleştirmek ve bu süreci kolaylaştırmak için birkaç yöntem deneyebilirsiniz. Tüm bunları aşağıdaki bilgiler arasında bulabilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:Kediler İnsanlarla Konuşur mu?

Kediler Ne Zaman Kızgınlık Dönemine Girer?

Normal şartlar altında kediler 6 aylık olduktan sonra erişkinliğe ulaşırlar ve bu yaştan sonra belirli aralıklarda kızgınlık dönemi yaşamaya başlarlar. Bazı kediler ise daha erkan yaşta kızgınlık dönemine girebilir. Örneğin, henüz 4 aylık bir kedinin kızgınlık dönemi belirtilerine sahip olması normaldir.

Kediler ilk kez kızgınlıkdönemi içerisinde bulunduktan sonra kısırlaştırma operasyonu yapılmazsa, tüm hayatı boyunca kızgınlık dönemi yaşayacaktır. Bu yüzden kısırlaştırma işlemi kedinin sağlığı için en doğru seçenek olacaktır.

İlginizi Çekebilir: Kedilerin Daha Uzun ve Sağlıklı Yaşaması İçin 18 Öneri

Kedilerde Kızgınlık Dönemi Ne Kadar Sürer?

kedilerde-kizginlik-donemi

Kedilerde görülen kızgınlık döneminin uzunluğu kediden kediye farklılık göstermektedir. Bazı kediler birkaç gün kızgınlık dönemi yaşarken, bazı kediler birkaç hafta boyunca bu dönem içerisinde kalabilir.

Kedilerde görülen ortalama kızgınlık süresi ise 4 ile 7 gün arasında olmaktadır. Burada önemli noktalardan bir tanesi kedinizin ırkıdır. Örneğin, Van kedilerinin kızgınlık dönemleri sadece 4 gün sürmektedir.

İlginizi Çekebilir:Van Kedisi Özellikleri Nelerdir? Kişiliği ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Kızgınlık Dönemindeki Kedi Nasıl Sakinleştirilir?

kedilerde-kizginlik-donemi

Kızgınlık dönemindeki kedilerin daha sakin olmasını sağlamak için bazı önlemler alabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki tavsiyelerimize uyabilirsiniz.

1- Oyun Oynamak

kedi

Kızgınlık dönemindeki kedilerin daha fazla enerji harcaması sakinleşmeleri için önemlidir. bunun için beraber oyun oynamak en iyi çözüm olacaktır. Bu oyunlar kedinizi fiziksel olarak yoracak ve avlanma içgüdüsünü tetikleyebilecek nitelikte olmalıdır. Bunun için kedinizin en sevdiği oyuncağı kullanabilirsiniz.

Kedinizle oyun oynarken oyuncak fareler kullanmak, iple oynatmak, lazerle oynatmak, koşmasını sağlamak en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Eğer kediniz için uygun bir oyuncağınız yoksa aşağıdaki bağlantıya tıklayarak oyuncak modellerini inceleyebilirsiniz.

Kedi Oyuncağı Satın AL 


2- Catnip Kullanmak

kedi

Catnip (kedi nanaesi) kediler için en değerli şeylerden bir tanesidir. Neredeyse bütün kediler catnip karşısında sakinleşir ve mutlu bir ruh haline bürünürler. Bunun için, kızgınık döneminde catnip kullanmak en iyi seçeneklerden bir tanesidir. Bunun yanı sıra, kedi yatağına, bulunduğu ortamlara bir miktar catnip sıkmak sakinleşmesine ve mutlu olmasına yardımcı olacaktır.

Catnip Satın AL ü


3- Kedi Sakinleştirici Tasma Kullanmak

kedi

Sakinleştirici tasmalar, stres altındaki kediler için en iyi seçenekler arasında yer almaktadır. Kedinin boynuna takılan bu tasma valerian bitki özü içermektedir. Valerian ise tıpkı kedi otu gibi kedileri sakinleştiren ve mutluluk veren bir bitkidir. Tamamen bitkisel ürünlerden elde edilmiş olan bu tasma kesinlikle zararsızdır.

Kedinize tasmayı taktıktan yaklaşık bir saat sonra etkisini göstermeye başlayacaktır. Kedinizin sakinleşmesini istediğiniz zamanlarda kullanabilirsiniz. Ürünün etki süresi ise 6 hafta boyunca sürmektedir.

Kedi Sakinleştirici Tasma Satın AL 


4- Sakinleştirici İlaç Kullanmak

kedi

Listemizde yer alan yöntemler arasındaki en zor olanı ise kedinize sakinleştirici ilaç içirebilmek olacaktır. Beaphar markası tarafından üretilmiş olan bu tablet, tamamen bitkisel ürünlerle formüle edilmiştir. İçeriğinde; melisa, biberiye, ıhlamur gibi bitkiler yer almaktadır. Tamamen kedilerin sakinleşmesi için üretilmiş olan bu tablet en etkili ürünlerden bir tanesidir. Ayrıca bu ürün hem kediler için hem de köpekler için uygundur.

Kedi Sakinleştirici İlaç Satın AL 

Sık Sorulan Sorular

Kızgınlık Döneminde Dişi Kedi Kısırlaştırılır mı?

Kızgınlık döneminde dişi kedilere kısırlaştırma işlemi yapılması son derece yanlıştır.

Kediler Kaç Gün Çiftleşmeli?

Kedilerde çiftleşme süreci ortalama ise 8,5 gündür.

Erkek Kedi Kızgınlık Dönemi Ne Kadar Sürer?

Erkek kedi cinslerinde 6 ile 12 ay arasında kızgınlık dönemi vardır.

Dişi Kediler Ne Zaman Kızgınlığa Girer?

Dişi kediler ilkbahar ve sonbahar mevsiminde kızgınlık dönemine girer.

Bu Video İlginizi Çekebilir

Contents

Dişi kedide kızgınlık kaç gün sürer?

Kedi kızgınlık dönemi ortalama olarak 6 gün sürer. Elbette bu süre kediden kediye göre değişiklik gösterebilir. Kediler bu dönemde çiftleştikleri takdirde ortalama kızgınlık süresi 9 güne kadar artar.

Kızgınlık dönemindeki dişi kediye ne yapılmalı?

Dişi kedinizle bu dönemde çok daha fazla oyun oynayıp yorulmasını sağlamalı ve böylece onu uykuya teşvik etmelisiniz. Bolca oynadıktan sonra mama yeyip uyuması hem mental hem de fiziksel olarak dinlenerek onu rahatlatacak ve kızgınlık dönemi belirtilerini de hafifletecektir.

Dişi kedi kızgınlık döneminde acı çeker mi?

Kediler kızgınlık süreçlerinde sizin düşündüğünüz gibi acı ve üzücü bir durum içinde değildir. Gebe kalabileceğini, buna uygun zaman olduğunu daha esprili anlatmak gerekirse &#; Çiftleşmek için &#; erkek kedilere haber etmeye çalışır.

Kedinin kızgınlığa girdiğini nasıl anlarım?

Yüksek sesli miyavlama, dikkat çekmek için yapılan hareketler, sürekli dik duran kuyruk ve kalça bölgesi, artan dışarı çıkma isteği, idrar püskürterek koku bırakma gibi davranışlar kedi kızgınlık dönemi süresince farklı yoğunluklarda karşılaşılacak davranış değişiklikleri arasında yer almaktadır.

Kedilerde ilk kızgınlık kaç gün sürer?

Dişi kedilerde bu süre ortalama yedi gündür. Aslında geniş bir süre alanı vardır, bu süre sağlıklı kedilerde 1 günden 21 güne kadar bir aralığı kapsar. Koital temas (erkek kedi ile çiftleşen) yaşayan dişi kedilerdeki ortalama ise 8,5 gündür. Koital temas yaşamayan dişilerde ise ortalama 6 gün sürer.

Dişi kedi kaç aylıkken kızışır?

Kedilerde Doğurganlık Bu kızgınlık dönemi birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişen bir zaman diliminde geçer. Bir kedi normal olarak yaklaşık 6 aylık olduğunda ilk kızgınlık dönemine girer. Ancak bazı kedilerde bu durum daha 4 aylıkken bile gerçekleşebilir.

Kızgınlığa giren erkek kediye ne yapılır?

Bu dönemde erkek kedinize bolca masaj yaparak kızgınlık dönemini atlatması için ona yardımcı olmalısınız ve bu süreçte onu çifleştirmeye ya da kısırlaştırmaya karar vermelisiniz! Kızgınlık dönemi erkek kedilerde hızlıca fiziksel hasara dönüşebilecek ciddi bir hormonal süreçtir!

Kedilerde idrar püskürtme nasıl önlenir?

Rutini bozmayın: Değişiklik de kedinin idrar püskürtmesine neden olur. Kedinizi aynı saatte besleyin. Yatağının, yemek ve su kabının yerlerini değiştirmeyin. Püskürttüğü alanı hemen temizleyin: İdrar kokusunu tamamen çıkaran özel ürünlerle, kedinizin püskürttüğü bölgeleri düzenli olarak temizleyin.

Dişi kediler kızgınlık döneminde koku bırakır mı?

Kedilerin koku bırakma zamanları, diğer kedilere işaret verme eğilimine girdikleri zamanlardır. Özellikle kızgınlık dönemlerinden koku bırakma alışkanlığı yüksek oranda hem erkek hem de dişi kedilerde ortaya çıkar. Bu durum özellikle kapalı alanlarda koku bırakma alışkanlığına dönüşür.

Kızgınlığa dişi kedi kaç gün sonra tekrar girer?

Kedilerde gebelik süresi dokuz haftadır ve bir dişi kedi çoğu zaman doğum yaptıktan sadece altı hafta sonra yeniden kızgınlık dönemine girer.

Kediler kızgınlığa girince ne olur?

Kızgınlık döneminde kediniz daha sevecen olabilir; mobilyalara, duvarlara ve sevdiği insanlara sürünebilir. Muhtemelen özellikle arka ayaklarıyla sürünecektir ve arka ayakları ile kuyruğunu kaldırarak sık sık çiftleşme durumu sergileyebilir.

Kedinin acı çektiği nasıl anlaşılır?

Örneğin, ses çıkarmak, ciltte seğirme, kuyruk hareketleri, patilerin titremesi, uyuşukluk, duruşta bozukluk gibi gözlenebilir davranışlar kedinin acı çektiğinin belirtileri olabilir.

Erkek kedimin kızgınlık dönemine girdiğini nasıl anlarım?

Erkek kedilerde ise kızgınlık belirtileri çok daha farklıdır. Bu dönemde oldukça sinirli bir ruh haline bürünen erkek kedilerde ayrıca miyavlama ve etrafa koku bırakma, idrarını püskürtme belirtileri görülmektedir. Kediler çoğunlukla ilkbahar ve sonbahar mevsimlerinde kızgınlık dönemine girerler.

Kedilerde hormon iğnesi etkisini ne zaman gösterir?

Enjeksiyon olarak yaptığımız form karaciğer tarafından yavaş bir şekilde metabolize olduğu için tek bir enjeksiyondan sonra dolaşımdaki etkili düzeyleri ay süreyle devam etmektedir.

Erkek kedide kızgınlık kaç gün sürer?

Erkek Kedilerde Kızgınlık başlangıcı dördüncü ay ve on iki ay aralığında değişiklik göstermektedir. Kedi türlerine özel olan kızgınlık dönemi örneğin American Bobtail Cinsi Kedilerde ortalama 5 gün sürerken Van Kedisi Cinsinde 4 gün sürmektedir. Uzmanlar tarafından standart kızgınlık dönemi süresi 4 – 7 gün aralığıdır.

Kedilerde çiftleşme dönemindeki kızgınlık belirtileri ve saldırganlık hali

Kedi sahipleri kedilerinin kızgınlığa girdiğini anlamakta pekala biraz güçlük çekebilir. Sizlere bu yazımızda kedilerin çiftleşme dönemlerindeki kızgınlık belirtileri ve bu dönemi atlatmaları adına yapılması gerekenlerden detaylıca bahsedeceğiz.

Kedileriniz daha önce kızgınlık dönemi içine girdiyse, bir sonraki dönemde daha dikkatli olmasınız. Her kedi bu dönemde farklı belirtiler gösterir. Hepsi için geçerli tek bir belirti gerçekleşmez. Bu dönemde kedilerdeduygu değişimleri gözlemlersiniz yani yanınıza gelip sizi sevmek ister daha sonra ise saldırır. Bu ufak ısırıklar  “beni yalnız bırak” demektir. Kızgınlık döneminde bu davranışlar kedilerde oldukça normal karşılanmalıdır. Bu dönemi, kedinize zaman ayırarak birlikte geçirmelisiniz. Kedileriniz bu dönemde daha sevecen bir tavır sergiler. Sürekli bir yerlere sürtünerek çiftleşme isteği gösterirler. Bazen de fazla agresif olup evden kaçma eğiliminde olabilirler. Bu döneme girildiğini anladığınızda, evinizde güvenlik önlemlerini almanızın zamanı gelmiş demektir.

İçindekiler

Dişi Kedilerde Kızgınlık Dönemi ve Belirtileri

Dişi kedileriniz, olgunlaşmalarının 6. ayında ergenliğe girerek ilk kızgınlık dönemine girmektedirler. Bu dönem onlar için çok çetin geçecektir. Ortalama 10 gün sürecek olan bu zor dönemde, dişi kedinize daha fazla zaman ayırmalı ve onunla empati kurmalısınız. Onunda kendi durumundan hoşnut olmadığını bilmeniz gerekiyor çünkü genel olarak kızgınlık dönemine giren kediler içgüdüsel olarak davranırlar. Bu hassas dönemde, her zamankinden daha özenli ve ona her zamankinden daha şefkatli davranmalısınız. Böyle davranmanız aranızdaki bağı güçlendirecektir. Bu dönemde dişi kendinizde bazı belirtiler gözlenir. Bu belirtiler;

  • Kendi etrafında dönerek, kendini yere atar ve yuvarlanmaya başlar.
  • Koridorlarda, boş odalarda yüksek sesle miyavlamaya başlar.
  • Bu dönemde hormon seviyesinden dolayı iştahsız olur ve az yediği için zayıflama görülür.
  • Sürtünme pozisyonuna geçerek kuyruğunu havaya kaldırıp çiftleşme pozisyonu alır.
  • Bu dönemde kucak delisi olabilmektedir. Sürekli kendini sevdirmek ister.

Kedilerde Kızgınlık Belirtileri

Kedilerde Kızgınlık Dönemi Nasıl Atlatılır?

Kediler kızgınlığa girdiklerinde, sahipleri acı çektiklerini düşünerek yardımcı olma isteği gösterirler. Böyle bir durum kediler için söz konusu değildir. Acı çektiği için bağırmıyorlardır. Aksine seslerini karşı cinse duyurmak için yüksek sesler çıkarıyorlardır. Ama yine de bazı yöntemler deneyerek, evcil dostlarınızı rahatlatabilir ve bu dönemi atlatmalarına yardımcı olabilirsiniz. Bu dönemde kedilerinize yardımcı olabilmek için yapacağınız yöntemler şunlardır;

  • Bu yöntem kulağa çılgınca gelebilir ama kedilerde yararlı olabilmektedir; kediler için rahatlatıcı müzik açmanız onların sakinleşmesini sağlayacaktır.
  • Onunla uzun süre oyun oynayarak bu dönemde enerjisini atmasına yardımcı olabilirsiniz.
  • Oyun oynadığı zaman yorulacak olan sevimli dostunuzu besleyerek daha rahat bir gün geçirmesine yardım edebilirsiniz.
  • Mama saatini uyumadan önceye ayarlarsanız, sizinle paralel olarak uyku saatini ayarlamış olursunuz. Bu sayede geceleri rahatsız olmak zorunda kalmazsınız.

Erkek Kedilerde Kızgınlık Dönemi ve Belirtileri

Erkek kedi kızgınlığa girdiğinde, belirgin bir şekilde değişiklik gösterir. Bu dönemde tavırlarında değişiklik ve baskın olma eğilimi gözlenir. Genellikle yaşamlarının 6 ile 12 ay arasında kızgınlık dönemi başlayabilir. İlk kızgınlık dönemine giren erkek kediler, bu duyguyu en yoğun şekilde yaşarlar ve atlatmaları çok zor olacaktır. Bu döneme girmiş bir erkek kedi, dişisini bulana kadar asla durmaz. Bu döneme giren kedinize daha fazla dikkat etmelisiniz yoksa evden kaçarak kendini yaralayabilir. Erkek kediler kızgınlık dönemine girdiklerinde çok net belirtiler gösterirler. Bu belirtiler;

  • Dişi kedilerde olduğu gibi, yüksek sesle miyavlayarak sesini dişi kediye duyurmaya çalışır.
  • Bu dönemde evden kaçma eğilimi göstererek, yaralanabilir.
  • Erkek kediniz bu dönemde daha saldırgan ve agresif olabilir.
  • Eğer erkek kediniz sokağa çıkıyorsa, diğer kedilerle kavga edip yaralanma ihtimali oldukça yüksektir.
  • Bu dönemde iştahı kesilen kediniz zayıflayabilir.

dişi kedilerde idrar püskürtme

Erkek Kedilerde Kızgınlık Dönemi İdrar Püskürtme

Erkek kedilerin idrar püskürtme olayını içgüdüsel olarak yapmalarına rağmen bazı kedi sahipleri bu durumdan rahatsızlık duymaktadırlar. Erkek kedilerin idrar püskürtme davranışı, yerlerini dişi kedilere göstermek içindir. Bu püskürtme davranışı, normal idrardan daha koyu ve çok keskin kokuludur. Bu koku sayesinde yerlerini işaretleyen erkek kediler, dişi kedileri beklemeye başlayacaklardır.

Erkek Kedilerde Kızgınlık Dönemi Nasıl Atlatılır?

  • Bu dönemde erkek kedileri rahatlatmanın en etkili yolu onunla oyunlar oynamaktır. Kedinizle bol bol oyun oynayarak, onu yormuş ve kafasını dağıtmış olursunuz.
  • Beslenme zamanını oyun oynadıktan sonra ayarlamanız onun için daha iyi olacaktır. Bu sayede rahat bir uyku süresi geçirecektir.
  • Bu dönemde erkek kedilerinize yaklaşmanız neredeyse imkânsızdır. Çok sinirli ve agresif tavırlar sergileyebilirler. Bu nedenle rahatlatıcı müzikler açarak sakinleşmesini sağlayabilirsiniz.

Kızgınlık Döneminde Kedilerde Oluşabilecek Ortak Özellikler

Kediler erkek ve dişi olarak ayrılsa da, ortak bazı belirtiler aynı şekilde gösterebilirler. Bu dönemde yaşayacakları zor durumlara karşı ortak belirtiler göstererek, sahiplerine kızgınlık dönemine girdiklerini anlatmaya çalışacaklardır. Bu belirtiler şunlardır;

  • Bu dönem, kedilerinizde aşırı heyecan ve korkuya neden olduğu için kedilerin göz bebeklerinde büyüme görülebilir.
  • Kedinizi kucağınıza aldığınızda hızlı çarpan kalbini hissedebilirsiniz.
  • Devamlı tetikte olma hali, kuyruk hareketleri bu dönemde dikkat edilmesi gereken durumlardır.
  • Kedinizin sırtında dalgalanmalar, kızgınlığın şiddetini gösterecektir.
  • Sürekli kaşınma ve yalama bu dönemde kedilerde sıkça görülür.
  • Sahibinin elini ısırma, onlar için bir işarettir.

Kedi Kısırlaştırma İşlemi

Kızgınlığa Karşı Kedilerde Kısırlaştırma Operasyonu

1 yaşına yaklaşan her kedi için kısırlaştırma işlemi düşünülmelidir. Kedi sahiplerinin bu olaya önemle dikkat etmeleri gerekir. Bu işlem onların üremelerinin önüne geçerek çoğalmalarını engelleyecektir. Kedilerde aile kavramının olmadığını düşünürsek, onların anne ve baba olmalarını beklemenize gerek yoktur. Dişi ve erkek kedilerde kısırlaştırma ameliyatı farklı yollarla yapılmaktadır. Erkek kedilerin kısırlaştırma ameliyatı, dişilere göre daha kolay yapılmaktadır. Kısırlaştırma ameliyatı ile kedilerinizde oluşabilecek kanser, iltihaplanma gibi hastalıkların da önüne geçilecektir. Kısırlaştırma işlemi sonrasında, kedilerinizde oluşan kızgınlık belirtileri ortadan kalkacaktır. Erkek kedilerde görülen evden kaçma olayları da son bulacaktır. Kısırlaştırma ameliyatına karar verdiyseniz, kısırlaştırma için uygun bir veteriner hekimden randevu alabilirsiniz.

Erkek Kedilerde Kısırlaştırma İşlemi

Erkek kedilerinizde cinsel istek yaşamlarının 6. ila 7. ayında başlamaktadır. Ama kısırlaştırma işlemi için kedinizin 1 yaşını doldurmasını beklemelisiniz. Cinsel olgunluğa ulaşmış olan kedinin çiftleşmesine izin verilmediğinde bu durum onda rahatsız bir hal alacaktır. Sürekli miyavlayarak, dişisini arayan erkek kediler bu dönemde çok zayıflayacak ve bağışıklığı düşecektir. Onu bu rahatsız davranışlardan kurtarmak istiyorsanız, kısırlaştırma işlemi gerçekleştirmelisiniz. Erkek kedilerin kısırlaştırma ameliyatı 1 saat sürer ve bu çok kolay bir ameliyattır. Açık olmayan bu ameliyatta kedinizin testisleri dışarıdan alınarak ufak bir dikiş atılır. Kedinizin kendine tam anlamıyla gelmesi günü bulacaktır. Bu dönemde Elizabeth başlığı kullanmanız, yarasını yalamasının önüne geçecektir. Operasyon sonrasında kedinizin kaybettiği suyu geri alması için yaş mama ve su vermelisiniz.

Dişi Kedilerde Kısırlaştırma İşlemi

Dişi kedi yaşamının 6. ayına geldiğinde kızgınlık belirtileri göstermeye başlayacaktır. Kısırlaştırma işlemi sonrasında kedilerde görülen aşırı miyavlama, evden kaçma girişimleri,  sinirli davranışlar gibi durumlar ortadan kalkacaktır. Dişi kedilerin kısırlaştırma ameliyatı kızgınlık dönemi sonrasında yapılmalıdır. Bu dönemde ameliyat yapılırsa aşırı kanama ortaya çıkabilir. Dişi kedilerde kısırlaştırma ameliyatı açık olarak yapılmaktadır. Ortalama 3 saat süren ameliyat sonrasında kedinizin toparlanması bir haftayı bulacaktır. Ameliyat sonrasında kedi sakin bir ortama alınmalı ve güvenliği sağlanmalıdır. Elizabeth başlığı kullanarak kendine zarar vermesini önleyebilirsiniz. Kediniz uyandığında yaş mama ve su vererek kaybettiği suyu ona geri vermelisiniz. Dişi kedinin tuvalet ihtiyacını eskisi gibi karşılaması gerekmektedir. Eğer bu konuda bir sorun olduğunu fark ederseniz veteriner hekime başvurmayı unutmamalısınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası