yırtılan deri koltuk / Yırtılan Deri Koltuk Nasıl Tamir Edilir? - Trendyol Blog

Yırtılan Deri Koltuk

yırtılan deri koltuk

Suni Deri Koltuk Tamiri Nasıl Yapılır?

“Yırtık deri koltuk nasıl tamir edilir?” sorusunun farklı bir versiyonu da bulunmaktadır. “Suni deri koltuk nasıl tamir edilir?” şeklinde bir soru da sorulabilir. Koltuklarını değil de sandalyelerini deri olarak tercih etmiş kişilerin ise merak ettiği şey tabi ki “Yırtılan deri sandalye nasıl tamir edilir? olacaktır. Hem suni deri koltukların tamiri için hem de deri sandalyeler için kullanılabilecek bir teknik vardır. Bu teknik ile hem suni deri koltuklarınızı hem de deri sandalyelerinizi tamir edebilirsiniz. Deri parçalarını elinizle kopararak yapabilirsiniz. Fakat dikkat edilmesi gereken unsur çok fazla kopartmamaktır. Çünkü bu işlem hasarı daha da arttırabilmektedir. Bölge temizlendikten sonra Mobilyanızın rengi ile eşleşen deri boyasını hasarlı bölgeye tek kat olarak sürün. Boyayı sürerken 1.25 cm genişliğinde bir fırça tercih etmeniz uygun olabilir. Sonrasında ise boyanın iyice kurumasını beklemeniz gerekmektedir. Kuruyan boyanın üstüne bir kat parlak verniği aynı fırça ile sürebilirsiniz. Verniğin deri için uygun olduğundan emin olmalısınız. Vernik de kuruduktan sonra koltuk yenilenmiş olacaktır.

Deri Yapıştırma, Deri Nasıl Yapıştırılır?

deri nasıl yapıştırılır

Bu yazımızda, deri için en iyi yapıştırıcı hangisi öğrenebilirsiniz. Ayrıca, deri yapıştırıcı tavsiyeleri, suni deri yapıştırma, deriyi ahşaba veya metale yapıştırma ilgili bilgiler vereceğiz. Ayrıca, deri koltuk yırtık tamiri ve deri ayakkabı tamiri ile ilgili bir detaylı bir yazı oluşturduk.

Deri Yapıştırma

Deri yapıştırma, deri nasıl yapıştırılır? Deri araba koltuğu, deri ev koltuğu, deri çanta, deri mont, deri ayakkabı gibi gerçek veya suni deri eşyalarınızın yırtılan kısımlarını yapıştırmanın en iyi yolu, esnek yapıştırıcıları kullanmaktır.

Esnek yapıştırıcılar, derinin yumuşak ve esnek yapısına uyum sağlayıp esneyecek, sizi rahatsız etmeyecektir. Deri yapıştırıcı bulamazsanız, esnek olan ve deriyi yapıştırabilen başka yapıştırıcılar da kullanabilirsiniz.

fakat deriyi yapıştırabilen yapıştırıcılar da var. (japon yapıştırıcısı, epoksi yapıştırıcı v.b.) Fakat bu yapıştırıcılar derinin alt kısmında bozuk para gibi sert bir tabaka oluşturur. Bu yapıştırıcılar, deriyi yapıştırsa da; sert tabaka zamanla içeriden kırılıp kopacaktır. Özellikle deri ayakkabı yapıştırmalarında çok rahatsız edici olabilir.

Deri Yapıştırıcı Tavsiyeleri

Yukarıda anlattığımız gibi en iyi deri yapıştırıcıları esnek yapıştırıcılardır.

Deri yapıştıran yapıştırıcıların çoğunda ” deri yapıştırıcı ” yazmadığı için bulmak zor olabilir.

Aslında, üzerinde deri yapıştırıcısı yazmasa da; deri için uygun birçok yapıştırıcı var. Bunlara kontakt yapıştırıcılar denir. Kontakt yapıştırıcılar, esnek ve ince yapılı olduğundan deri yapıştırmak için en uygun yapıştırıcılardır.

Deri Yapıştırıcı Çeşitleri

Deri için uygun yapıştırıcılara örnek vermek gerekirse: Uhu Leder, Pattex Deri-Kauçuk-Ahşap, Bison Kit, Derby Kontakt, Bally Kontakt v.b. Bu yapıştırıcıları ve benzerlerini kontakt yapıştırıcı adında yapı marketlerde ve hırdavatçılarda bulabilirsiniz.

Şimdi, farklı türde, deri eşyaları yapıştırmak için, deri yapıştırma tekniklerine göz atalım:

Deri Yapıştırma Teknikleri

Deri ayakkabı yapıştırma, suni deri yapıştırma, deri koltuk yırtık tamiri, deriyi ahşaba yapıştırma ve deriyi metale yapıştırma tekniklerini aşağıda detaylı şekilde anlattık.

Deri Ayakkabı Tamiri

deri ayakkabı tamiri

Deri ayakkabı tamiri yaparken, ayakkabıcıların kullandığı yapıştırıcı yine kontakt yapıştırıcıdır. Suni veya gerçek deri ayakkabıyı yapıştırmak için kontakt yapıştırıcılar çok uygundur. Özellikle, ayakkabının taban kısımlarında bu yapıştırıcılar kullanılır.

Eğer, ayakkabının ucu veya kenarlarında ufak-tefek açılmalar varsa, deri yapıştırıcısı veya jel japon yapıştırıcısı kullanabilirsiniz.

Jel japon yapıştırıcısı, sıvı japon gibi sert değildir. Hem esnektir, hem de yüzeyde sert bir taba oluşturmaz. Ayağı rahatsız etmez.

Suni Deri Yapıştırma

Suni deriler de, deri yapıştırıcıları veya kontakt yapıştırıcılar ile yapıştırılabilir. Suni deri çanta, suni deri ayakkabı, suni deri mont gibi eşyaları yapıştırmak için deri yapıştırıcı veya kontakt yapıştırıcıları kullanabilirsiniz.

Deri Koltuk Yırtık Tamiri

Yırtılan deri koltuğu yapıştırmak için aynı deriden yama kullanmanız gerekiyor. Koltuğun görünmeyen bir yerinden bir parça koparın ve yırtılan kısmın ister üstünden, ister arkasından yapıştırın.

Parçaya yapıştırıcıyı sürüp 5 dakika gazın uçmasını bekleyin. Ardından yapıştırın. Mümkünse üzerine bir ağırlık koyun. 24 saat kıpırdatmadan bekletin.

Deri Ahşaba Nasıl Yapıştırılır?

Ahşaba deri yapıştırmak için de en uygun yapıştırıcılar yine kontakt yapıştırıcılardır. İnce olduğu için, kabarık durmaz, düzgün bir zemin oluşturur.

Yapıştırıcıyı bir fırça ile ahşabın her yerine eşit miktarda sürün ve 4-5 dakika bekleyin. Sonra deriyi üzerine bastırarak yapıştırın.

Üzerinden plastik bir spatula veya kuru bir bez ile bastırın. Üzerine bir ağırlık koyup 24 saat kurumaya bırakın.

Deri Metale Nasıl Yapıştırılır?

Metale deri yapıştırmak için de aynı tekniği ve aynı yapıştırıcıyı kullanıyoruz. Metalin üzerinde boya olsa da, yapıştırıcı tutacaktır.

Kabaran boyaları zımpara yardımı ile temizleyin. Üzerini nemli bir bez ile silin. Yapıştırıcıyı metalin üzerine ince bir şekilde sürün. 4-5 dakika bekleyip deriyi üzerine bastırarak yapıştırın.

Kuru bez veya plastik spatula ile üstüne bastırın. Üzerine bir ağırlık koyup 1 gün kurmasını bekleyin.

Deri Yapıştırmada Kontakt Yapıştırıcı Kullanımı

Kontakt yapıştırıcılar, solventli olduğundan, yapıştırıcının içindeki solventin uçmasına izin vererek yapıştırmak daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır. Yani yapıştırıcıyı direkt sürüp yapıştırmayın.

Yapıştırmak istediğiniz yüzeye kontakt yapıştırıcıyı (deri yapıştırıcı) ince bir katman halinde sürün ve birleştirmeden önce ve 4-5 dakika solventin uçmasını bekleyin.

Yapıştırdıktan sonra, üzerine bir ağırlık koyun. Kontakt yapıştırıcıların tam kuruması 24 ile 48 saat arasında olur. Bu süre içinde yapıştırılan bölgeyi hareket ettirmeyin ve mümkünse üzerine bir ağırlık koyun.

Arabanızın koltukları deri ise kumaşa göre çok daha kısa zamanda yırtılma, çatlama ve delik gibi problemlerle karşılaşırsınız. Eğer deri koltuk üzerindeki hasarlar çok büyük değilse ve hızlı müdahalede bulunursanız koltuk kılıflarının komple değiştirilmesine gerek kalmaz. Ufak hasar ve yıpranmaları kendiniz tamir ederek koltukların ömrünü uzatabilir, büyük bir masraftan kurtulabilirsiniz. Deri araba koltuğu tamiri için onarım kiti, yama ya da sıvı likit kullanabilirsiniz.

Eğer yıpranma kendi başınıza halledemeyeceğinizi düşündüğünüz durumdaysa mutlaka döşeme tamiri yapan bir yere göstermenizi tavsiye ederiz.

Yırtılmış Deri Tamiri Nasıl Yapılır?

Onarım Kiti ile Deri Koltuk Tamiri

Döşemelerin rengine uyan onarım kiti satın alın

Renk farklılıkları olmaması için araba markanızın üreticisi tarafından üretilmiş tamir kiti varsa bunu alın. Eğer böyle bir imkanınız yoksa standart onarım kiti kullanabilirsiniz. Döşeme kitlerinin içinde birkaç farklı renk bulunur. Karıştırma kabı içinde renkleri karıştırarak koltuğunuzla aynı rengi yakalamanız gerekir.
Onarım kitini internetten satın alıyorsanız; mutlaka kapsamlı bir kit alın. İyi hazırlanmış bir onarım kitinin içinde; baz renk ve küçük miktarlarda karıştırma renkleri bulunur.

Deri koltukları temizleyin

Onarıma başlamadan önce deriyi mutlaka sabunlu ve yumuşak bir bezle ya da deri temizleyicisi ile temizleyin. Koltuk üzerinde leke, toz, kırıntı kalmamasına özen gösterin. Sildikten sonra kuru bezle koltukları kurulayın.

Yıpranmış ve yırtılmış kenarları düzeltin

Deride yırtık oluştuğunda tıpkı kumaş gibi kenarları atar. Temizlikten sonra küçük bir makas kullanarak yıpranmış kenarları nazikçe kesin.

Deliği yama parçası ile Kapatın

Onarım kitinin içinden çıkan bezin bir parçasını kesin ve deliğin içine geçirin. Yırtık yerin altını tamamen kapatacak şekilde yerleştirilmelidir. Deliğin kenarlarına az miktarda tutkal sürerek yapıştırın. Tamir kitlerinin içinde tutkal da bulunmaktadır. Parçayı yapıştırdıktan sonra tutkalın tamamen kurumasını bekleyin.

Deri dolgu macunu ile tüm boşlukları doldurun

Kitin içinde çıkan dolgu macunu ile hasarlı bölgeyi doldurun. Alt yama ile bütünleşmesi için palet bıçağı kullanın. Hasarlı bölge tamamen sorunsuz gözükene kadar birkaç katman uygulayabilirsiniz. Her uygulama öncesi katmanın kurumasını bekleyin.

Dolguyu zımparalayın

Dolgu macunu tamamen kuruduğunda, en üst katmanı zımparalayın. Dolgu yaptığınız bölge ile döşeme aynı hizaya gelinceye kadar zımparalamaya devam edin. Pürüzsüz bir görünüm oluşmalıdır.

Koltuğu nemli bir bezle silin. Zımpara işleminden kaynaklanan toz veya kalıntıları temizlemek için hafif nemli ve temiz bir bez kullanın. Koltuk tamamen kurumadan renklendirme işlemine başlamayın.

Renkledirme için uygun rengi hazırlayın

Deri döşeme boyasını dolgu üzerine sürün. Boyanın yüzeyde bütünlük sağlaması için kuru bir bezle sürme işlemini yapabilirsiniz. Renk bütünlüğü oluşana kadar boyama işlemini birkaç kat yapabilirsiniz. Her katman arası boyanın kurumasını bekleyin.

Deri parlatıcısı ve sabitleyici uygulayın

Deri araba koltuğu tamiri bitti diyebiliriz. Son hamle olarak kit içinden çıkan sabitleyiciyi kuru bez yardımıyla bölgeye sürün. Döşemeler kuruduktan sonra koltukları kullanabilirsiniz.

Yama Uygulaması ile Deri Koltuk Tamiri

Deri araba koltuklarında oluşan yırtık onarım kiti ile tamir edilemeyecek boyutlardaysa yama uygulaması yapmak gerekebilir. Eğer tecrübeniz ve el beceriniz yoksa bu işi profesyonel uygulama yapan yerlerde yaptırmanızı tavsiye ederiz.

Yama için döşeme ile eşleşen bir deri parçası kullanmanız gerekir. Genellikle otomobili satın aldığınız zaman ekstra deri parçası da içinde yer alır. Yedek deri parçası mevcut değilse uygun deriyi bulmanız pek de kolay olmayacaktır. Bu durumda yine profesyonel yardım almalısınız.

Çatlamış Deri Tamiri Nasıl Yapılır?

Taze deri / Sıvı deri kullanın

Çatlak derileri eski görüntüsüne kavuşturmanın en iyi yolu sıvı deri kullanmaktır. Taze deri olarak da adlandırılan sıvı deriyi otomobil malzemesi satan ya da döşeme işi yapan yerlerde bulabilirsiniz.

Aracınızın üreticisi ile temasa geçerek döşeme rengine en uygun sıvı deriyi temin edebilirsiniz. Arabaların döşeme kodları ya da isimleri vardır, bu kod ile rengi tespit edebilirsiniz. Eğer kodu bilmiyorsanız döşemenin görünmeyen bir yerinden küçük bir parça alarak üretici ile temasa geçebilirsiniz.

Doğru rengi kullanmadığınız takdirde kötü ve yamalı bir görüntü oluşacaktır.
Taze deriyi çatlaklar üzerinde kullanmadan önce döşemenin görünmeyen yerinde test edin. Renk eşleşmesi olup olmadığını mutlaka kontrol edin.

Deri koltuklarınızı temizleyin

Çatlak ve yıpranmış derinin onarımına başlamadan önce koltukları temizleyin. Bunun için temizleyici alkol ya da deri temizleyici kullanabilirsiniz. Koltuk kenarlarında kırıntı, toz vs kalmamış olmasına dikkat edin. Kirli yüzeye uygularsanız kötü bir görüntüye sebep olursunuz.

Çatlamış bölgelere bir sünger ile seyreltilmiş sıvı deri uygulayın

2/3 oranında sıvı deri, 1/3 oranında su kullanarak ürünü inceltin. Ardından sünger ile yıpranmış ve kırışmış yerlere sürün. Ürünün deriye iyice nüfuz etmesi için hafif nemli bezle silin. Sıvı derinin tamamen kurumasını bekleyin. Eğer gerekiyorsa bir kat daha uygulama yapabilirsiniz.

Tüm döşemeye uygulama yapın

Koltuğun renginde kötü bir görüntü olmaması ve bütünlük sağlanması için son aşamaya geldik. Tüm yüzeye eşit şekilde seyreltilmiş sıvı deri uygulayın. Bu işleme yıpranmış alanların onarımı bitip kuruduktan sonra başlanmalıdır.

Deri bakım kremi uygulayın

Taze deri ile işlemler bittikten sonra koltuğun tüm yüzeyine deri bakım kremini sürün. Böylece daha sağlam ve uzun ömürlü bir onarım gerçekleştirmiş olacaksınız.

Deri araba koltuğu bakımı nasıl yapılır?

Güneş ışığından koruyun

Direkt gelen güneş ışığı, deri koltukların solmasına ve çatlamasına neden olur. Deriyi direkt ışıktan ve ısıdan korumak için ön cama güneşlik koyun. Aracınızı kapalı otoparkta tutmaya özen gösterin.

Deri koltukların bakımını ihmal etmeyin

Koltuklarınızı daima temiz tutun. 6 ayda bir deri bakım kremi ya da vazelin yardımıyla deriye bakım yapın. Deriyi yumuşak tutmak çatlama ve kırışmaları önlemenin en kolay yoludur.

Keskin nesnelerden koruyun

Anahtarlar, kesici aletler, yanan izmaritler deri için birer tehdittir. Bu gibi durumlarda tedbirli olmalısınız. Ayrıca alışveriş poşetlerini yerleştirme, eşya taşıma gibi durumlarda da dikkatli olmakta fayda var. Örneğin; deriyi çizecek ya da yıpratacak bir cismi koltuğa koymanız gerekiyorsa mutlaka kalın bir örtü serin.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası