lenox bitkisi / Hayvancılık sektörünün umudu oldu! Lenox bitkisi nedir? - Gıda Hattı

Lenox Bitkisi

lenox bitkisi


Lenox Bitkimizi Tanıyalım

Lenox, yemlik koza ve ot tipi yem şalgamı olarak bilinen ve hiç sulanmadan yetiştirilebilen, dekara ton verime ulaşabilen (sulu çalıştırma ton yakın),% protein oranı ile yoncaya eşdeğer olan ek yıllık bir yem bitkisidir. Yetişme süresi aydır.

İngiltere'den Ukrayna'ya kadar tüm Kuzey Avrupa bandı ile Kuzey Adriyatik Bölgesinde ana silaj bitkisi olarak kullanılan Ot Tipi Yem Şalgamı Silajı, Hollanda 'da 90 kg / gün süt veren efsane hayvanların da beslenildiği silajdır. Kuru madde protein içerir yoncadan fazladır. Yağ oranı yüksektir.

Lenox Bitkisinin Ne Gibi Avantajları Var?

Silajı kokusuz olup hayvanlar tarafından sevilerek yenmektedir. Bakım ve işçiliğinin az olması, hasat dönemi erken ikinci ürün olarak çok rahat ekilebilmesi, kışa dayanıklı ve toprak dostu olması, süt verimini artırması önemli avantajlarındandır.

Bitkisel Özellikleri

  • İkinci ürün olarak değerlendirilen,
  • Çok iyi sindirilebilen,
  • Kış soğuklarına dayanıklı ( santigrat dereceye kadar),
  • % 5 kök,% 95'i yapraklardan oluşan,
  • Susuz şartlarda 2 m kadar boylanabilen,
  • Verimi yüksek düşük bir yem bitkisidir.

Köklerdeki kuru madde oranı% 8,5, yapraklardaki ise% 9,5 tir. Onun bir kg kuru madde için sindirilebilir ham protein miktarı gramdır.


Ekim zamanı olarak, tek yıllık kış bitkisi olduğu için Ağustos sonu Ekim 15 'e kadar ekilir.

Örneği çok küçük öğren, iyi hazırlanmış bir tohum yatağına ihtiyaç duyar.

Ekimi Nasıl Yapılır?

Birinci üründe toprak cm derinliğinde pullukla sürülür. Ekimde tohumun derinliğe düşmesini sağlamak için tapan çekilmelidir.

Kumlu ve hafif topraklar hemen hemen onun toprakta yetişmektedir.

Yonca ekilişi gibidir. Ekim sonunda mutlaka merdane ile toprak sıkıştırılır. En uygun ekim zamanı Ağustos sonundan Ekim ortasına kadar olan dönemdir. Bu tava sürmeli toprağa ekilen yem şalgamı, kışa yaprakla girer ve santigrat derece düşük sıcaklıklara dayanabilir.

Dekara atılacak tohum miktarı gr gramdır. 

Yem şalgamı, yonca ve buğday gibi küçük tür eklenebilir mekanik veya pnömatik mibzerle 1, cm derinlikte ekilir.

Azot ihtiyacı dekara kg'dır. Bunun kg kadarı sonbaharda ekim öncesi verilmelidir. Geri kalan kıştan çıkmadan önce ve sapa kalkma döneminin başında olmak üzere iki sipariş verilir.

Fosfor ve potasyum toprak analizi sonuçlarına göre gerek duyulursa ekim dekara kg fosfor, 10 kg'a kadar potasyum verilebilir.

Sapa kalkma öncesi dekara 1, kg ​​kükürtmeli. Ekimden önce mutlaka toprak tahlili yaptırdıktan sonra gübreleme programı yapılmalıdır. Şubat% 21'lik amonyum sülfat (şeker gübresi) verilir.

Silaj Yapmak Dikkat Edilmesi Hususlar Neler?


Silaj yapılırken 1 ton yeşil şalgam içine kg buğdaygil kırması katılmalıdır. Çok bir yem olan silaj yapılırken içine hububat balyası ve samanı katılırsa sulu olan suyunun zararını önleyecektir. Bu şekilde sap samanda değerlendirilmiş olur.

Beslenme Açısından Düşünürsek

Silaj olarak çıktı, süt veriminde seslendirme. Hayvan beslemede sindirim sisteminde ve sağ yararlı etkiler. Hayvanlar tarafından araştırın ve kökü büyük bir iştahla yenir. Yeşil olarak da yedirilebilir ancak asıl silaj yapılması hayvan beslenmesinde daha avantajlıdır.

Peki Hayvanlarda Nasıl Etki Eder?

İngiltere'den Ukrayna'ya kadar uzanan tüm Kuzey Avrupa bandı ile Kuzey Adriyatik bölgesinde ana silaj bitkisi olarak kullanılan ot tipi yem şalgamı silajı Hollanda'da 90 kg/gün süt veren efsane hayvanların da beslenildiği silajdır. Kuru maddede protein içeriği yoncadan fazladır. Yağ oranı yüksektir.

Lenox silajı kullanımında süt üretiminde belirgin artışlar olduğunu söylemiştim. Ayrıca hayvanın tüyleri parlaklaşır, yeme gelme artar, ayak hastalıkları ve özellikle ishal olaylarında belirgin düşüş gözlemlenir.


Hayvancılık sektörünün umudu oldu! Lenox bitkisi nedir?

Sinop'ta ilk kez üretilmeye başlanan lenox bitkisi, sulama ihtiyacı olmadan yetiştirilmesi ve dekar başına 10 tona yakın ürün vermesi nedeniyle hayvancılık sektörünün umudu oldu. Lenox bitkisi nedir?

Halk arasında şalgam otu veya yemlik kolza olarak da bilinen lenox bitkisi, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından da destekleniyor.

Sinop’ta lenox bitkisi üretimi başladı

Sinop Demirci köyünde çiftçilik ile uğraşan Ümit Yerli, 10 dönüm arazisine ekti ve Sinop’ ta lenox bitkisini ilk üreten kişi oldu.

Bazı bölgelerde ilk defa geçen yıl yetiştirilen bitki, hayvancılık sektörünün kaba yem ihtiyacını giderecek alternatif yem bitkisi özelliğine sahip.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Ümit Yerli, “Birçok Avrupa ülkesinde çok önceden yetiştirilmeye başlandı, fakat ülkemizde pek yaygın değildi. Hele Sinop’ta bunu yapan hiç kimse yoktu. Biraz araştırma yaptıktan sonra bu bitkinin değerinin olduğunu fark ettim ve ekmeye karar verdim. Lenox bitkisi hayvancılık yemlerinde mısır ve yoncaya göre daha az bir maliyetle yetiştirilebiliyor” dedi.

Lenox bitkisi nedir?

Açıklamalarına lenox bitkisinin özelliklerini anlatarak devam eden Ümit Yerli, şu bilgileri verdi:

“Sulu alanlarda dekar başına; 10 - 15,5 ton yeşil ot verir. Yeşil olarak verildiği gibi silaj (hayvan yemi) yapılabilir. Kuru maddesindeki protein yüzde 18 - 22 değerleri arasında. Silaj yapılırken 1 ton yeşil şalgam içine 40 - 50 kg. buğdaygil karışımı katılabilir.

Küçükbaş hayvan beslemesinde koyun ve kuzular çok beğenerek yer bu bitkiyi. Büyükbaş hayvan beslemesinde, günlük hâsıl olarak verilebilir.

Kışlık ve yazlık olarak yetiştirilebilmektedir. Eksi 15 dereceye kadar dayanıklı bir bitkidir. Kumlu ve hafif topraklar dışında hemen hemen her toprakta yetişebiliyor. Ekileceği aylar bölgesine göre değişiklik göstermekte. Trakya, Marmara, Ege, Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 15 Eylül Ekim, Karadeniz Bölgesi’nde sahil kuşağında en uygun ekim zamanı 15 Eylül Ekim, iç kesimlerde 20 Eylül Ekim tarihleri en uygun ekim zamanıdır.”

İHA

#hayvancılık

YEM ŞALGAMI LENOX TOHUMU. En ucuz yem şalgamı tohumu fiyatları burada! Lenox tohumu satın al Yemlik kolza tohumu fiyatı ucuzdur. Yem şalgamı yetiştiriciliği hakkında bilgi alınız. Yem şalgamı tohumu fiyatı: 20,00 TL. Yem şalgamı tohum fiyatları uygundur. Yem şalgamı ne zaman ekilir? Yem bitkisi şalgam otu satışı yapıyoruz. Yem şalgamı çeşitleri; yem şalgamı ekimi yapınız. >Yem şalgamı ekim zamanı ilkbahar ayıdır. Lenox yem şalgamı yem şalgamı fiyatı yem şalgamı fiyatları ot tipi yem şalgamı lenox lenox yem şalgamı yetiştiriciliği yem şalgamı otu yem şalgam otu yem şalgamı tarımı yem şalgamı dekara verim yem şalgamı yetiştiriciliği yem şalgamı tohum fiyatları lenox bitkisi lenox otu lenox tohumu fiyatları lenox yem şalgamı.

Yem Şalgamı Lenox Yemlik Kolza Yemlik Kanola Yetiştiriciliği:

Halk arasında Şalgam Otu veya Yemlik Kolza olarak bilinen bitki, hayvancılık sektörünün kaba yem ihtiyacını giderecek alternatif yem bitkisi oldu. Birçok Avrupa ülkesinde de yetiştirilen bitki,mısır ve yoncaya göre daha az bir maliyetle yetiştirilebiliyor.

Yemlik Kolza, aylık yetişme süresi ve yüzde protein oranı ile tek yıllık bir yem bitkisidir. Silajı kokusuz oluyor ve aynı zamanda hayvanlar tarafından da sevilerek yeniliyor. Bakım ve işçiliği az. Hasat dönemi erken olduğundan ikinci ürün olarak çok rahat ekilebiliyor.

Kışa dayanıklı ve toprak dostu olması, süt verimini ve kalitesini de arttırması önemli avantajları olarak öne çıkıyor.

Sulu alanlarda dekara; 10 - 15,5 ton yeşil ot verir.

Yeşil olarak verildiği gibi silajıda yapılabilir.

Kuru maddesindeki protein % 18 - 22 arasında değişir.

Silaj yapılırken 1 ton yeşil şalgam içine 40 - 50 kg. buğdaygil kırması katılabilir.

Küçükbaş hayvan beslemesinde koyun ve kuzular çok beğenerek yerler.

Büyükbaş hayvan beslemesinde, günlük hasıl olarak verilebilir.

Kışlık ve yazlık olarak yetiştirilebilmektedir.

oC `ye kadar dayanıklıdır.

Kumlu ve hafif topraklar dışında hemen hemen her toprakta yetişmektedir.

Lenox, Yem Şalgamı İngiltere'den Ukrayna'ya kadar uzanan tüm Kuzey Avrupa bandı ile Kuzey Adriyatik Bölgesinde ana silaj bitkisi olarak kullanılan Ot Tipi Yem Şalgamı Silajı, Hollanda'da 90 kg/gün süt veren efsane hayvanların da beslenildiği silajdır.

Kuru maddede Protein içeriği yoncadan fazladır. Yağ oranı yüksektir. Zengin vitamin ihtiva eder.

Lenox silajı kullanımında süt üretiminde belirgin artışlar görülür. Hayvanın tüyleri parlaklaşır, yeme gelme artar, ayak hastalıkları ve özellikle ishal vakalarında belirgin düşüş gözlemlenir. Hayvan yem yapımında kullanılacak olan lenox yaprakları ve kökü koyun, keçi, düve, sığır, süt inekleri tarafından büyük bir iştahla yenen ikinci ürün olarak değerlendirilen, çok iyi sindirilebilen, yüksek verimli (7,5- 15 ton/dekar), kış soğuklarına dayanıklı (-6, ºC'ye kadar), 2, ay sonra hasada başlanabilen % 5'i kök, % 95'i yapraklardan oluşan iyi bir yem bitkisidir.

Diğer yem bitkilerine oranla daha verimli ve daha az maliyetli tek yıllık yem bitkisidir. Hayvan beslenmesinde en iyi yemlerden biridir. Köklerdeki kuru madde oranı % 8,5, yapraklardaki ise % 9,5 tir.

EKİM ZAMANI: Tek yıllık kış bitkisidir. İç Anadolu'da Ağustos sonu – Ekim 15′e kadar ekilir. Kanola tohumu çok küçük olduğundan iyi hazırlanmış bir tohum yatağına ihtiyaç duyar. Ön bitkinin hasadından sonra toprak cm derinliğinde soklu pullukla sürülür. Ekimde tohumun istenen derinliğe düşmesini sağlamak için tapan çekilmelidir.
Yem Şalgamı Tohumu dekara ,5 kg atılır.

 

 


ANKARA TARIM MARKET

Üreticiden Tüketiciye 1 Günde Teslimat İmkanı 

Bilgi ve Sipariş Hattı 68 34
  00 85




 

Lenox bitkisi kaba hayvan yemi üretiminde alternatif olacak

 

Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve süt üretimiyle Türkiye’nin önemli bölgelerinden Burdur’da hayvan yem üretiminde kuraklığa dayanıklı kaba yem bitkilerin ekimine ağırlık verilmesi istendi.

Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp, Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Boz ve Kemer İlçe Tarım Müdürü Hasan Gencer ile birlikte son yıllarda etkisini artıran kuraklık ve bu kuraklığa bağlı yem bitkileri üretimindeki düşüş nedeniyle, bölgeye en uygun olan yem bitkileri üretimi deneme çalışmaları konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Burdur Ticaret Borsası Başkanı veteriner hekim Gündüzalp, iklim değişikliği nedeniyle kuraklık endişesinin devam ettiği, her damla suyun öneminin iyice anlaşıldığı ve kesif yem fiyatlarının tavan yaptığı belirtti.

Üreticilerin alternatif kaba yem arayışı içinde olduğuna dikkat çeken Gündüzalp, kaliteli kaba yem açığının giderilmesi için yeni yem bitkileri çeşitlerini araştırdıklarını söyledi. Gündüzalp, şunları kaydetti.

‘’İklim değişikliği nedeniyle kuraklığın baş gösterdiği ülkemizde, üretim deseninin değişmesi de zorunlu olmuştur. Bölgemize en uygun yem bitkilerinden biri geçen Mayıs ayında Akören köyünde hasadı yapılan yüksek proteinli Lenox (yem şalgamı) bitkisidir. Bu bitki suya ihtiyaç duymadan yetişebiliyor. Üreticilerimiz, Ekim ayı içerisinde bu bitkiye ekerse, yılı Mayıs ayında hasadını yapabilecek.’’

Deneme üretimi başarıyla sonuçlanan slajı yapılan yem şalgamının, özellikle sulama ihtiyacı olmadan yetiştirilmesi ve dekar başına 10 tona yakın ürün elde edilmesi nedeniyle üreticiler için büyük bir avantaj olduğunu anlatan Ömer Faruk Gündüzalp, şöyle devam etti.

‘’Gerek yem fiyatlarının sürekli yükselmesi ve gerekse yağışların giderek azalmasından dolayı, günün koşullarına uygun çözümler arayışına girdik. Kaba yem bitkileri Macar fiğ, korunca ve yem bezelyesinden daha iyi olan Lenox bitkisinden dekar başına 3 ila 10 ton arasında ürün elde ediliyor. Protein yönünden yoncaya eş değer. Ürün kışa dayanıklı olduğu gibi, erken hasat yapıldığı için ikinci ürünün ekimine de elverişli. Toprak dostu bir ürün olduğu gibi işçiliği de oldukça az. Başlıca özelliklerini ise sulu alanlarda dekara; 10 - 15,5 ton yeşil ot verebiliyor. Yeşil olarak verildiği gibi slajıda yapılabilir. Kuru maddesindeki protein oranının % 18’lere ulaştığı tespit edilmiştir. Silaj yapılırken 1 ton yeşil şalgam içine 40 - 50 kg. buğdaygil kırması katılabilir.’’

Gündüzlap, lenox bitkisini küçükbaş hayvan beslemesinde koyun ve kuzuların çok beğenerek yediğini, büyükbaş hayvan beslemesinde de günlük hasıl olarak verilebileceğini belirtti. Gündüzalp, ‘’Bu bitki kışlık ve yazlık olarak yetiştirilebilmektedir. C `ye kadar dayanıklıdır. Kumlu ve hafif topraklar dışında hemen hemen her toprakta yetişmektedir” dedi.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası