kpss öabt açılımı / ÖABT ne demek, ne anlama geliyor?

Kpss Öabt Açılımı

kpss öabt açılımı

ÖABT sınavının tarihi değişti! ÖABT ne zaman? KPSS ÖABT sınavına kimler girebilir? ÖABT sınavı kaç dakika?

ÖSYM Başkanı Halis Aygün'ün görevden alınmasına sebep olan 'çalıntı soru' iddialarından sonra KPSS iptal olmuştu. ÖSYM, bugün KPSS için yeni tarihleri duyurdu. KPSS'ye bağlı olarak yapılan ÖABT'nin de tarihi değişti.

İşte, ÖABT sınavı ile ilgili merak edilenler

ÖABT AÇILIMI NEDİR? 

KPSS ÖABT; öğretmen kadrolarına atanmak isteyen eğitim fakülteleri ile fen edebiyat fakültelerinden mezun olan adaylarının girdiği, lisans düzeyinde toplam 75 sorudan oluşan, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında ÖSYM tarafından yapılan sınavdır.

ÖABT'nin açılımı "Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi"dir. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ilk kez 14 Temmuz Pazar günü yapılmıştır.

KPSS, ÖABT NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS ÖABT sınavı yeni takvime göre, 2 Ekim  tarihinde düzenlenecek. Sınav ’te başlayacak. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, ayrıca Eğitim Bilimleri sınavına ve alanlarına bağlı olarak da ÖABT’ye katılacaklardır.

KPSS ÖABT SINAVINA KİMLER GİREBİLİR?

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine eğitim ve fen edebiyat fakültelerinden mezun veya sınavın geçerlik süresi içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar girebilmektedir. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testine girebilmek için belirlenmiş herhangi bir yaş kısıtlaması bulunmamaktadır.

Ayrıca ÖABT'ye giriş sayısında kısıtlama yoktur. Adaylar ihtiyaç duydukları puana ulaşmak için birden fazla kez ÖABT'ye girebilmektedir.

ÖABT SINAVI KAÇ DAKİKA?

ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilimleri, Matematik Öğretmenliği (Lise) ve Kimya/Kimya Teknolojisi alanlarının sınav süresi dakikadır.

Geriye kalan ÖABT alanlarının sınav süresi ise dakikadır. Adayların, dakikalık testlerde ilk 90 dakika ve son 15 dakika içinde; dakikalık testlerde ise ilk dakika ve son 15 dakika içinde kısa bir süre için bile olsa sınav salonunu terk etmesi yasaktır.

KPSS ÖABT SINAVI HANGİ BRANŞLARDA UYGULANMAKTADIR?

'KPSS ÖABT' Sınavının uygulandığı 18 branş aşağıda listelenmiştir.

  • Türkçe
  • İlköğretim Matematik
  • Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji
  • Sosyal Bilgiler
  • Türk Dili ve Edebiyatı
  • Tarih
  • Coğrafya
  • Matematik (Lise)
  • Fizik
  • Kimya
  • Biyoloji
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi
  • Yabancı Dil (İngilizce)
  • Rehber Öğretmen
  • Sınıf Öğretmenliği
  • Okul Öncesi Öğretmenliği
  • İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği
  • Beden Eğitimi Öğretmenliği

kpsssınavÖABTöğretmenadayÖABT yeni tarihiÖsym değişen sınav

&#;SYM ais giriş nasıl yapılır? KPSS &#;abt nedir, KPSS A grubu meslekleri hangileri!

KPSS A grubu ve Öğretmenlik Genel Yetenek Genel Kültür, Eğitim Bilimleri sınavı başvuruları başladı. Pek çok aday KPSS sınavlarındaki ifadeleri araştırıyor. KPSS A grubu meslekleri ve ÖABT sınavı hakkında bilgiler sorgulanıyor. Sınava girecek adaylar KPSS ÖABT nedir sorusunu sorguluyor. İşte KPSS ÖABT nedir, KPSS A grubu meslekleri hangileri ve ÖSYM giriş işlemleri nasıl yapılır? sorularının yanıtları

KPSS A Grubu meslekleri hangileri?

A Grubu kadrolar genellikle kariyer odaklıdır.  A grubu kadrolarda müfettiş yardımcılığı, uzman yardımcılığı, kaymakam adaylığı vb. gibi meslekler yer almaktadır.

KPSS-A Grubu sınavına girecek olan tüm adayların KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavına girmeleri gerekir. Çünkü Kamu Personeli Seçme Sınavı, A Grubu kadrolara atanacaklar için, kurumların kendi mevzuatına göre düzenleyecekleri giriş sınavına kabul edilecek kişileri belirlemek amacıyla kullanılacak puanları sağlar.

A Grubu meslekleri arasında şunlar yer almaktadır: 

BAĞ-KUR Genel Müdürlüğü Denetmen Yardımcısı
Ulaştırma Bakanlığı Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı
TBMM Uzman Yardımcılığı
Devlet Malzeme Ofisi Müfettiş Yardımcılığı
Vergi Müfettiş Yardımcılığı
Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı ve Bankacılık Uzman Yardımcılığı
PTT Müfettiş Yardımcılığı
Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı
Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müfettiş Yardımcılığı
Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı
Belediyelerin Müfettiş Yardımcılığı kadrosu
Stajyer Hazine Kontrolörü
Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Maliye Müfettiş Yardımcılığı
Gelir Uzman Yardımcısı
Vergi Denetmen Yardımcısı
Devlet Gelir Uzman Yardımcısı
Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı
Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü

ÖABT ne demek?

ÖABT nedir sorusu araştırılıyor. ÖABT'nin açılımı;  'Öğretmenlik Alan Bilgisi testi şeklinde ifade edilmektedir. Her öğretmenin kamu bünyesinde mesleğini icra edebilmesi için, KPSS sınavından sonra girmesi gereken bir sınav olarak öne çıkıyor.

ÖSYM ais giriş işlemi nasıl yapılır?

Adaylar KPSS sınavlarına başvuru yapmak için öncelikle; seafoodplus.info adresine tıklamalıdırlar. Sisteme giriş yap üzerinden ya da E-Devlet üzerinden bilgilerinizle ÖSYM Aday İşlemleri Sayfasına ulaşabilirsiniz. 

ÖABT Sınavı

ÖABT Sınavı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Nedir?

 

KPSS Alan Bilgisi ve Öabt nedir?

 

KPSS ÖABT Sınavı Öğretmen olarak görev almak isteye ve Milli Eğitim Bakanlığında Öğretmen olarak görev yapmak isteyen adayların 4 Yıllık Üniversite Mezunu olup İlgili Üniversitelerin Fen Edebiyat Fakültesi Eğitim fakültelerinden mezun olan kişilerin girdiği bir sınavdır.

 

Üniversite 4 Yıllık Lisans mezunu olan kişilere Linsans düzeyinde 75 adet sorudan oluşur. 

 

Ö.S.Y.M. ve M.E. Bakanlığı, Aile, Çalışma ve Sosy. Hizmetler Bak. Çalışma Gen. Müd. arasında yapılan Protokol ve anlaşma ile kararlaştırılan ÖSYM' nin İlgili Sınav Merkezlerinde yaptığı önemli sınavlardan biridir.

 

 

ÖABT Sınavı Açılımı Nedir?

ÖABT Sınavının anlamı Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi nin kısaltılmışıdır. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ilk kez 14 Temmuz Pazar günü yapılmıştır.

 

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Başvurusu Nasıl Yapılır?

KPSS ÖABT Sınavına yapılacak başvurular Digital ve internet ortamında yapılması gerekmektedir. 

 

KPSS ÖABT Sınavı başvuru tarihi - tarihleri arasındadır. Sınava giriş ücreti için ÖSYM sitesinden ve ilgili kurumdan herhangi bir açıklama yapılmamıştır. 

 

Sınava girecek kişilerin başvurularını ÖSYM' nin Başvuru Merkezlerine başvurarak  veya Kişisel olarak seafoodplus.info internet adresinden ya da ÖSYM' ye ait Mobil uygulamasından yapabilirler. 

 

Başvuruları tamamlayabilmek için kensinlikle sınav ücretini yatırmanız gerekmektedir. Sınav ücretini yatırmayan kişilerin sınava giriş başvuruları geçerli değildir. 

 

 

KPSS öğretmenlik Alan Bilgisi Sınavına kimler girebilir?

Birçok Aday İnternetten araştırdığı kadarıyla ve merak ettiği sorular arasında ÖABT sınavına kimlerin gireceği en çok aranılanlar konular arasında yer almaktadır. 

 

Dört Yıllık Lisans Eğitimi veren Eğitim Fakülteleri mezunları, Dört Yıllık Lisans eğitimi veren Fen ve Edebiyat fakülteleri mezunları, Eğitim fakültelerinden sınav geçerlilik süresi içinde mezun olacak kişiler,

Fen - Edebiyat Fakültelerinden sınav geçerlilik süresi içinde mezun olacak kişiler. ÖABT Sınavına başvurmak için herhangi bir yaş sınırlaması kesinlikle yoktur.

 

 

 

ÖABT Sınavına Bir Öğretmen Adayı Kaç Kez Girebilir?

 

ÖABT sınavına girişte herhangi bir kısıtlama yoktur. Öpretmen Adaylarının girecekleri bölüm ile alakalı hedeflediği sınav puanını kazanana kadar birden çok ÖABT Sınavına girebilmektedir.

 

KPSS ÖABT Sınavının uygulandığı toplamda 19 tane ilgili bölüm mevcuttur. Bunları siz değerli adaylar için yazıyoruz. 

 

 

KPSS Alan Bilgisi hangi branşlara geldi?

 

  • Türkçe Öğretmenliği
  • İlköğretim Matematik Öğretmenliği
  • Fen Bilimleri Öğretmenliği
  • Fen ve Teknoloji Öğretmenliği
  • Sosyal Bilgiler Öğretmenliği
  • Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği
  • Tarih Öğretmenliği
  • Coğrafya Öğretmenliği
  • Matematik (Lise) Öğretmenliği
  • Fizik Öğretmenliği
  • Kimya Öğretmenliği
  • Biyoloji Öğretmenliği
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği
  • Yabancı Dil (İngilizce) Öğretmenliği
  • Rehber Öğretmen
  • Sınıf Öğretmenliği
  • Okul Öncesi Öğretmenliği
  • İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği
  • Beden Eğitimi Öğretmenliği

 

Bu şekilde Devlet Memuru Olarak görev alacak tüm öğretmenler için bu sınav geçerli sayılmaktadır.

 

 

 

ÖABT Sınavına Hangi Şehirlerde Girilebilirsiniz?

Adana, Ankara, Antalya, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Malatya, Samsun, Sivas, Trabzon, Bursa, Gaziantep ve Van’da ki ilgili sınav merkezlerinde girebilirsiniz. 

 

ÖABT Sınavı Süresi Ne Kadardır ?

ÖABT İlköğretim Matematik Öğretmenliği, Fen Bilimleri Öğretmenliği, Matematik Öğretmenliği (Lise) ve Kimya ve Kimya Teknolojisi Öğretmenliği bölümlerinin sınav süresi dakikadır. 

 

Diğer ÖABT alanlarının sınav bitiş süresi ise dakikadır. Sınava girecek kişilerin, 

 

dakikalık testlerde ilk 90 dakika ve son 15 dakika içinde kesinlikle sınav salonunu terk etmeleri yasaktır.  

Ayrıca dakikalık testlerde ise ilk dakika ve son 15 dakika içinde kısa bir süre için bile olsa sınav salonunu terk etmeleri kesinlikle yasaktır.

 

 

ÖABT Puanı Nasıl Hesaplanır?

ÖABT KPSS Puanları, her bir test bölümünden yapılan netlerin sonuçları kullanılarak hesaplanır. Her bir test bölümünde yapılan doğru - net sayısı, doğru cevaplanan soru sayısından yanlış cevap sayısının dörtte birinin çıkarılmasıyla hesaplanmaktadır.

 

Özel formüller ile geçmiş yıllarda uygulanan sınavlardaki matematiksel veriler kullanılarak hesaplanır.

 

KPSS Lisans Sınavınde Genel Yetenek ve Genel Kültür tesleri temel testlerdir. Temel kısımda 60 Genel Yetenek ve 60 Genel Kültür olmak üzere soru bulunmaktadır. Tüm KPSS puanların hesaplanabilmesi için mutlaka girilmesi gereken testlerdir. Yoksa KPSS puanınız hesaplanmaz. Eğitim Bilimleri testi 80 sorudan, Öğretmen Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 75 sorudan oluşmaktadır. ÖABT sınavında yaptığınız 4 tane 1 tane doğruyu götürmektedir. Bunun için doğru yaptığınız her soru ile puanlarınızı arttırıp rakiplerinizin önüne geçerek, sizin atanmanızda çok önemli bir rol üstlenecektir.

 

 

ÖABT Sınavı için belli olan bir baraj puanı yoktur. ÖABT puanlarının hesaplanabilmesi için en az 1 tane doğru - net soru cevaplamalısınız. 

 

ÖABT, ÖSYM’nin Sınav Takvimine göre tarihindedir. ’de ÖABT Sınavı bu yıl sadece 1 kez yapılacaktır. 

 

ÖABT sınav sonucu ÖSYM’nin yılı sınav takvimine göre tarihinde açıklanacaktır.

 

ÖABT tercihleri, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi yapıldıktan sonra ÖSYM’nin kendi internet adresi üzerinden duyuracağı tercih tarihinde yapılacaktır.

 

ÖABT atama sonuçlarının ne zaman açıklanacağı henüz belli olmamıştır.

 

 

ÖABT Sınavına Nasıl Çalışmalıyız?

ÖABT, öğretmen kadrolarına atanmak isteyen adayların girdiği sınavdır. Toplam 75 sorudan oluşan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi, 18 farklı alanda yapılmaktadır. Öğretmen kadrolarına atanmak isteyenler, ÖABT dışında Genel Yetenek-Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine de girmelidir. Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi lisans düzeyinde yapılmaktadır ve konuları da sınavın alanına uygun hazırlanmaktadır. ÖABT’ye çalışan adayların yapması gereken ilk şey sınav hakkında bilgi edinmektir. Çalışma döneminde doğru bir strateji belirlenebilmesi için girilecek sınavın kapsamı hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. ÖABT testinin kapsamı aşağıda tablo şeklinde verilmiştir.

 

 

ÖABT - Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi Kapsamı Tablosu

 

İlköğretim Matematik Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Analiz, Cebir, Geometri, Uygulamalı Matematik
  2. Alan Eğitimi Testi; Fen Bilimleri/Fen ve Teknoloji Öğretmenliği

Fizik, Kimya, Biyoloji, Yer Bilimi (Jeoloji), Astronomi, Çevre Bilimi

  1. Alan Bilgisi Testi
  2. Alan Eğitimi Testi

 

Tarih Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Tarih Metodu, Osmanlı Türkçesi, Eski Çağ Tarihi, İslamiyet Öncesi Türk Tarihi, Orta Çağ İslam Tarihi, Osmanlı Tarihi, Türkiye Cumhuriyeti Tarihi, Ortaçağ'dan Yüzyıl'a Dünya Tarihi, Yüzyıl Türk ve Dünya Tarihi
  2. Alan Eğitimi Testi Tarih Öğretmenliği 

 

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Tarih, Coğrafya, Siyaset Bilimi, Diğer Sosyal Bilim Alanları, Sosyal Bilgilerin Temelleri, Sosyal Psikoloji, Arkeoloji, Antropoloji, Sosyoloji, Felsefe, Ekonomi, Bilim Teknoloji ve Sosyal Değişme, Sanat ve Estetik, İnsan İlişkileri ve İletişim, Günümüz Dünya Sorunları, Sosyal Proje Geliştirme
  2. Alan Eğitimi Testi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği

     

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Eski Türk Dili ve Yeni Türk Dili, Türk Halk Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı, Yeni Türk Edebiyatı
  2. Alan Eğitimi Testi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği

     

Türkçe Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Anlama ve Anlatma Teknikleri, Dil Bilgisi ve Dil Bilimi, Çocuk Edebiyatı, Türk Halk Edebiyatı, Yeni Türk Edebiyatı, Eski Türk Edebiyatı, Edebiyat Bilgi ve Kuramları
  2. Alan Eğitimi Testi Türkçe Öğretmenliği

     

Coğrafya Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Fiziki Coğrafya, Beşerî ve Ekonomik Coğrafya, Bölgeler ve Ülkeler
  2. Alan Eğitimi Testi Coğrafya Öğretmenliği

     

Fizik Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Mekanik, Elektrik ve Manyetizma, Madde ve Özellikleri, Dalgalar ve Optik, Modern Fizik
  2. Alan Eğitimi Testi Fizik Öğretmenliği

     

Kimya Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Temel Kimya, Analitik Kimya, Anorganik Kimya, Organik Kimya, Fizikokimya
  2. Alan Eğitimi Testi - Kimya Öğretmenliği

     

Biyoloji Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Hücre ve Metabolizma, Bitki Biyolojisi, İnsan ve Hayvan Biyolojisi, Ekoloji, Canlıların Sınıflandırılması, Genetik ve Evrim
  2. Alan Eğitimi Testi - Biyoloji Öğretmenliği

 

Matematik Öğretmenliği (Lise)

  1. Alan Bilgisi Testi; Analiz, Cebir, Geometri, Uygulamalı Matematik, Alan Eğitimi Testi
  2. Alan Eğitimi Testi

 

İngilizce Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Dil Yeterliği, Dil Bilimi, Edebiyat
  2. Alan Eğitimi Testi

 

Dîn Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Kur’an-ı Kerim ve Tecvid, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Kelam, İslam Mezhepleri ve Akımları, İslam Tarihi, İslam Kültür ve Medeniyeti, İslam Felsefesi, Din Felsefesi, Din Sosyolojisi, Din Psikolojisi, Din Eğitimi, Dinler Tarihi
  2. Alan Eğitimi Testi - Dîn Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği

     

Sınıf Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Temel Matematik, Genel Biyoloji, Genel Fizik, Genel Kimya, Türk Dili, Çocuk Edebiyatı, Uygarlık Tarihi, Türk Tarihi ve Kültürü, Genel Coğrafya, Türkiye Coğrafyası ve Jeopolitiği
  2. Alan Eğitimi Testi

 

Rehber Öğretmen

  1. Alan Bilgisi Testi; Temel Psikolojik Kavramlar, Psikolojik Danışma Kuram İlke ve Teknikleri, Davranış ve Uyum Problemleri, Bireyi Tanıma Teknikleri, Bireyle ve Grupla Psikolojik Danışma, Mesleki Rehberlik ve Kariyer Danışmanlığı, Psikolojik Danışma ve Rehberlikte Araştırma ve Program Geliştirme, Meslek Etiği ve Yasal Konular
  2. Alan Eğitimi Testi

 

Okul Öncesi Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Okul Öncesi Eğitime Giriş, İnsan Anatomisi ve Fizyolojisi, Anne-Çocuk Sağlığı ve İlk Yardım, Anne-Çocuk Beslenmesi, Psikoloji, Erken Çocukluk Döneminde Gelişim, Çocuk Ruh Sağlığı, Çocukta Oyun Gelişimi, Çocuk Edebiyatı, Drama, Yaratıcılık ve Geliştirilmesi, Okul Öncesi Eğitimde Yaklaşım, Program, Yöntem ve Uygulamalar, Anne-Baba Eğitimi, İlköğretime Hazırlık ve İlköğreti, Programlar
  2. Alan Eğitimi Testi - Okul Öncesi Öğretmenliği

     

İmam - Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Kur’an-ı Kerim ve Tecvid, Tefsir, Hadis, Fıkıh, Kelam, İslam Mezhepleri ve Akımları, İslam Tarihi, İslam Kültür ve Medeniyeti, İslam Felsefesi, Din Felsefesi, Din Sosyolojisi, Din Psikolojisi, Din Eğitimi, Dinler Tarihi
  2. Alan Eğitimi Testi - İmam - Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği

     

Beden Eğitimi Öğretmenliği

  1. Alan Bilgisi Testi; Beden Eğitimi ve Sporun Temelleri, İnsan Anatomisi ve Kinesiyoloji, Sağlık Bilgisi ve İlk Yardım, Egzersiz Fizyolojisi, Antrenman Bilgisi, Fiziksel Uygunluk, Egzersiz ve Beslenme, Engelliler İçin Beden Eğitimi ve Spor, Psikomotor Gelişim, Beden Eğitimi ve Spor Yönetimi, Beceri Öğrenimi, Atletizm, Takım Sporları, Ritim Eğitimi ve Dans, Halk Oyunları, Jimnastik, Eğitsel Oyunlar
  2. Alan Eğitimi Testi - Beden Eğitimi Öğretmenliği

     

 

ÖABT Sınavının konularını öğrenen sınava girecek öğrencilerin ise yapması gereken en önemli şey ise kendilerine sistemi çalışabilecekleri bir çalışma planı oluşturmaları gerekmektedir. 

 

Her adayın sınava çalışma metodu kendisine göre olmalıdır. Kendine uyum sağlayacak, gerekirse bu konuda profesyonel bir destek alması gerekmektedir.

 

Bu şekilde çalışan kişiler ÖABT sınavda diğer adaylara göre çok daha fazla başarılı olurlar.

 

ÖABT Sınavına girecek kişiler alanlarında uzman danışmanlara da danışarak onların tecrübelerinden faydalanarak Kaliteli Yayınevlerine ait kaynak kitaplarını araştırmalı, satın almalı ve her gün düzenli bir şekilde kaynaklardan konulara göre soruları çözmelidirler.

 

Ne kadat kaliteli sorular çözerseniz o kadar sınava rahat hazırlanmış olursunuz. 

 

ÖABT sınavına girmye az bir süre kaldığında ise bol bol farklı yayınevlerine ait kaliteli denemeleri mutlaka çözmeye çalışmalısınız.

 

 

ÖABT'ye Çalışırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

ÖABT Sınavına girecek adaylar, sınava hazırlanma döneminde kendilerine zaman kazandıracak formüller ve çalışma prensipleri bulmak zorundalar. kendilerini oyalayacak gereksiz işlerden mutlaka uzak durmalıdır. . Tüm bu sebeplerden dolayı adaylar ÖABT çalışma sürecinde ellerinden geldiğince sosyal medya ve akıllı telefon uygulamalarından uzak durmaları gerekir. 

 

Akıllı Telefonlarında olan ve sizlere boş yere gereksiz zaman harcatan uygulamaları silmelisiniz. 

 

Kendinize özel ders çalışma planı oluşturmalısınız. Ayrıca çözülen soru sayısını takip edeceğiniz bir Ders Çalışma ve Not Defteri hazırlayarak bu şekilde daha kolay bir şekilde planlı çalışabilirsiniz. 

 

ÖABT Sınavına hazırlanan kişileri Ruhsal Sağlığı ve Morallerinin her zaman en üst seviyede olması, başarılı olmak için mutlaka bunun olması lazımdır. 

 

Ruhsal Sağlığı ve Morallerinin yüksek olan kişler her zaman çözdükleri denemelerde çok iyi sonuçlar elde etmektedir. Adayların devamlı olarak Kendilerini Motive edecek ve Öğretmen olarak atanmak istedikleri şehirleri hatırlatacak Magnet, Heykel veya o Şehri hatırlatan, atanacağı şehir ile alakalı onunla özdeşleşen bir şeylerin olması sizleri daha çok motive edecektir. 

 

Sınavda Başarılı olmak istiyorsanız için her zaman planlı çalışmalı ve azimli olmalısınız. ÖABT sınavına hazırlanırken sistemli ve günlük Rutin bir şekilde çalışmalısınız.

 

Kendinize ÖABT Sınavına hazırlanırken bir çalışma ve soru çözüm plan yapmalı ve günlük çözülecek deneme ve soru miktarı ile alakalı bir çizelge oluşturmalısınız. Oluşturduğunuz bu çizelge ile her adayın kendisine ait çalışma karnesini aslında oluşturmuş olur.

 

 

 

ÖABT Sınavına çalışırken not tutulmalıdır!

Ders çalışırken not tutmak hem yazı yazarken bilgilerin akılda kalmasını sağlamakta hem de tekrarlar esnasında çalışmayı kolaylaştırmaktadır.

 

Adaylar, ÖABT'ye hazırlandıkları süreçte kendilerini olumlu yönde motive edecek insanlarla görüşmelidir.

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi hazırlık süreci azim gerektiren bir süreçtir. Bu süreçte ders çalışmaya motive edecek kişilerle görüşmek sınav sonucunu olumlu yönde etkilemektedir.

 

Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi hazırlık sürecinde adayların iyi bir beslenme ve uyku düzeni için elinden geleni yapması gerekiyor Günlük ortlama saat minumum bir uyku süresi olması gerekir. 

 

Bu gereken süre kadar uyumayan kişiler yeteri kadar sınavlarda verimli olamazlar. 

 

Sınavda başarılı olmak için verimli ders çalışılmalıdır.

 

İlk önce yapmanız gereken şey ÖABT sınavında çıkacak konulara detaylı ve titizlikle üstünde durarak çalışmalısınız, konu ile ilgili konu anlatım videolarını da video sitelerinden izleyebilirsiniz.

 

Çalıştığınız konunun anlayamadığınız yerde videoyu durdurup başa alıp tekrar edebilirsiniz. Ayrıca öğrendiğiniz yerleri kitaptan tekrar ederek öğrendiğiniz konularıda sağlamlaştırabilirsiniz. 

 

 

 

ÖABT Sınavına ne kadar bir süre çalışmalıyım?

ÖABT'ye kaç ay hazırlanılması gerektiğine sizin karar vermeniz gereklidir. Bu süre sınava girecek adaylar arası farklılıklar göstermektedir. 

 

ÖABT Sınavına önceden girmiş olan öğretmen adayları konulara daha önceden çalıştığı için bol bol konuları baştan itibaren tekrar ederek daha kısa sürede hazırlanabilirler. 

 

Daha sonra ise acele etmeden soruları ve çeşitli yayınevlerinin yayınladığı denemeleri çözmeye başlayabilirsiniz.

 

ÖABT ilk kez katılacak olan Öğretmen adayların ise günde ne kadar bir süre ayırmaları gerektiği ile ilgili sizlere haftalık örnek bir program hazırladık. Aşağıda sizler için hazırladığımız haftalık programa göz atabilirsibiz. 

 

 

 

ÖABT Sınavına Haftalık Çalışma Programı;

 

Pazartesi (Sabah)3 saat – Genel Yetenek Genel Kültür derslerinden birisi

Pazartesi (Öğleden Sonra)3 saat – ÖABT konularından birisi

 

Salı (Sabah)3 saat Eğitim Bilimleri derslerinden birisi

Salı (Öğleden Sonra)3 saat ÖABT konularından birisi

 

Çarşamba (Sabah)2 saat – Genel Yetenek Genel Kültür derslerinden birisi

 

Perşembe (Sabah)2 saat – ÖABT konularından birisi

 

Cuma (Sabah)Genel Tekrar

 

Cumartesi (Öğleden Sonra)2 saat – ÖABT derslerinden birisi

 

Pazar (Tüm Gün)Dinlenme

 

Yani ÖABT Sınavına hazırlık çalışmasını her gün yapabilirsiniz. 

 

GY-GK ile Eğitim Bilimlerine yönelik çalışmayı ise sırasıyla yaparak bu çalışma programına sadık kalarak başarılı elde edebilirsiniz. 

 

 

 

KPSS ÖABT nedir, KPSS A Grubu ne demek? İşte ÖABT açılımı ve KPSS A Grubu meslekleri! KPSS başvurusu için ÖSYM AİS giriş ekranı!

KPSS A GRUBU MESLEKLERİ

KPSS A Grubu kadroları kariyer odaklı mesleklerden oluşmaktadır. KPSS A Grubu sınavına giren adayların KPSS GY-GK yani Genel Yetenek ve Genel Kültür sınavlarına da girmeleri gerekir.

A Grubu meslekleri şu şekildedir:

BAĞ-KUR Genel Müdürlüğü Denetmen Yardımcısı

Ulaştırma Bakanlığı Türkiye Vagon Sanayi A.Ş. Müfettiş Yardımcılığı

TBMM Uzman Yardımcılığı

Devlet Malzeme Ofisi Müfettiş Yardımcılığı

Vergi Müfettiş Yardımcılığı

Bankalar Yeminli Murakıp Yardımcılığı ve Bankacılık Uzman Yardımcılığı

PTT Müfettiş Yardımcılığı

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Müfettiş Yardımcılığı

Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Müfettiş Yardımcılığı

Kalkınma Bankası Uzman Yardımcılığı

Belediyelerin Müfettiş Yardımcılığı kadrosu

Stajyer Hazine Kontrolörü

Maliye Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Maliye Müfettiş Yardımcılığı

Gelir Uzman Yardımcısı

Vergi Denetmen Yardımcısı

Devlet Gelir Uzman Yardımcısı

Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı

Maliye Bakanlığı Gelirler Genel Müdürlüğü

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir