merkezi sistem sürekli hava yapıyor / Yerden Isıtma Tesisat Havası Nasıl Alınır? – İstanbul Tesisat

Merkezi Sistem Sürekli Hava Yapıyor

merkezi sistem sürekli hava yapıyor

Çerez Bilgisi ve Gizlilik Politikamız için lütfen tıklayınız.

Petekler Neden Hava Yapar?

Petekler Neden Hava Yapar?

Petekler neden hava yapar? Sorusu pek çok tüketicinin aklını karıştıran sorulardan bir tanesidir. Isınma problemlerine neden olması ve tüketicilerin ciddi sorunlarla karşılaşması peteklerin hava yapması sorunu ile alakalı konulardandır. Siz de peteklerde hava oluşması sorunu ile karşı karşıyaysanız yapmanız gerekenlerin hepsini aşağıdaki bilgilerden detaylı bir şekilde öğrenebileceksiniz.

Peteklerin Hava Yapması Nedir?

Petek ya da radyatör, ortam ısınmasında kullanılan en önemli araçlardan bir tanesidir. Bu yönüyle kış aylarında ortamın ısınmasını sağlarken verimli bir ısınma performansı elde edilmesi açısından da kaliteli çözüm sağlar. Bu çerçevede peteklerin bakımlarının düzenli yapılması ve bütün sorunlarının giderilmesi şarttır. 

Peteklerin hava yapması petek içerisinde oluşan hava nedeniyle suyun devridaim yaparken yeterli performansı sağlamamasıdır. Bu konuda en dikkat çeken konu da genellikle peteklerin çok ısınıp aniden soğumasıdır. Suyun bir anda buharlaşması sonrasında peteklerin iç kısmında hava ortaya çıkar. Böylelikle suyun kaliteli bir şekilde dolaşması ve ortamı ısıtması da pek mümkün değildir. 

Peteklerde hava oluşumunu önlemek çoğu zaman mümkün olmasa da bu konuda önlem almak mümkündür. Bu noktada dikkat edilmesi gerekenlerin hepsini aşağıda listeledik!

Peteklerde Havayı Önlemek için Temizlik

Petek temizliği genel manada kaliteli bir ısınma performansı elde etmek adına tercih edilmektedir. Kış aylarından hemen önce gerçekleşen temizlik sayesinde hem enerji verimliliği hem de kaliteli sonuçlara ulaşılması mümkündür. Genellikle kış aylarından önce yapılan petek temizliği petek içlerinde birikecek olan kirin önlenmesi adına da değerlidir. Çünkü peteklerde meydana gelebilecek en ufak bir kirlilik dahi içinden çıkılamayacak sorunları beraberinde getirecektir.

Hava yapma ile doğrudan ilişkisi olmasa da hava oluşumunu önleyecek olan kirliliği gidermek adına mutlaka temizlik yaptırmak gerekir. Bu yöntem sayesinde hem daha kaliteli sonuçlar elde edilebilir hem de beklentilere cevap verecek çözümlere ulaşılabilir.

Peteklerde Havayı Önlemek için Sıcaklık Kontrolü

Kış aylarında gerek kombi arızaları gerekse de bilinçli derece düşürme durumlarından dolayı peteklerin aniden sıcaklık değişimi yaşaması mümkündür. Peteklerde görülen ciddi sıcaklık değişimlerinin sonucunda hava oluşumu mümkündür. Siz de bu konuda problem yaşamamak adına mutlaka peteklerde görülmesi muhtemel bu sorunu ortadan kaldırmayı denemelisiniz. Aksi takdirde peteklerin hava yapmasından kurtulamazsınız.

Isı değişimlerinin buharlaşmaya neden olması sonrasında görülen hava yapma sorunundan kurtulmak adına profesyonel destek alarak petek kullanımına dair bilgi almak önemlidir. Bu sayede herhangi bir sorunla karşı karşıya kalmadan peteğinizin hava yapmasını önleyebilirsiniz.

Peteklerin Hava Yaptığı Nasıl Anlaşılır?

Petek kullanan kimseler hava yapma durumuyla alakalı bütün detayları bilmek durumundadır. Aksi takdirde bu sorunu geç fark etmek ve ciddi problemlerle karşı karşıya kalmak mümkündür. Peki, daha önce bir peteğin hava kontrolünü hiç yapmamış biri sorundan nasıl haberdar olabilir?

Peteklerde hava olup olmadığını anlamanın ilk yolu elle kontroldür. Peteğin sıcaklık durumunu el ile kontrol ettiğinizde bir kısmının sıcak bir kısmının da soğuk olması peteklerde hava oluştuğunu anlamanız için yeterince önemli bir detaydır. Bunun yanı sıra peteklerde hava olup olmadığını kontrol etmek adına purjör anahtarı ile vanayı kontrol edin. Vanayı açar açmaz su geliyorsa hava yok demektir. Aksi durumda ise hava oluştuğu söylenebilir.

Peteklerin Hava Yapmasının Çözümü Nedir?

Bir petek kullanıcısı için en ciddi sorunlardan bir tanesi de peteklerin hava yapması olarak kabul edilmektedir. Çünkü bu sorun ısınmanın önünde bir engel olması kadar verimliliğin de en büyük engelidir. Peteklerin hava yapması durumunda tüketicilerin kendi başlarına çözüm üretebilmeleri gibi profesyonel destek almaları da mümkündür. Peki, peteklerde hava alma işlemi nasıl yapılır?

Peteklerde hava alma işlemi için purjör anahtarı ve küçük bir leğene ihtiyaç vardır. Peteklerin üst kısımlarında yer alan vanayı purjör anahtarı ile açarak havayı almalısınız. Hava alma işlemlerini yaparken leğeni vananın altına tutmalısınız. Böylelikle akacak suyun çevreyi kirletmesini engelleyebilirsiniz. 

Peteklerde görülen hava yapma sorununa çözüm üretmek adına ister kendiniz ister profesyonel destek alabilirsiniz. Burada önemli olan hava alma işleminin tam anlamıyla yapılabiliyor olmasıdır. Güvenilir ekibimiz ve kalite odaklı çözümlerimizle sizlerin beklentilerine en iyi şekilde cevap veriyoruz. Bizimle iletişime geçerek destek alabilirsiniz.

cihazli-yerden-isitma-tesisat-temizligi-yapan-firmalar-7

Kış aylarının korkulu rüyası doğalgaz faturaları, gereksiz yakıt tüketiminden kaynaklanmaktadır. Son yıllarda dışa bağımlı olarak kullandığımız bu enerji kaynağının iyice zamlanmasıyla birlikte, insanlar vanaları kısarak tasarruf sağlamaya başladı. Bu tarz ısınma sistemleri kullanan vatandaşların, 2 yılda bir yerden ısıtma temizliği yaptırması, kullandığı yakıt oranını ciddi anlamda düşürür.
Avrupa 10 10 Anadolu 55 55

Yerden Isıtma Tesisat Temizliği Nedir?

Yerden ısıtma sistemlerinde tesisat temizliği, boruların içinde toplanan sistemdeki çamurları, pas kireç vb. atıkları, tek tek, bütün sistemi basınçlı su ve kimyasalla yıkama yaparak dışarı atmaktır. Bu işlem sonunda ısıtma tesisatıyla ilgili yaşanan tüm sorunlar çözülüyor ve işin sonunda boruların içine dolan hava da alınarak, daha verimli çalışması sağlanıyor. Zeminden ısıtma boruları, tüm daireyi dolaşır ve sonunda çıkış yaptığı noktaya, yani dağıtıcı kollektöre geri döner. Kollektör denilen parça, genellikle kombi altında bulunan ve birçok vananın giriş çıkış yaptığı, kırmızı mavi hortum ve vanalardan oluşan parçadır. Bu parça kombiden veya kazandan gelen sıcak suyun hatlara dağılmasını sağlar ve dönüşteki diğer kollektör de daireyi dolaşıp, tekrar geri dönen soğumuş suyu, ısınması için kombiye gönderir. Bir nevi transfer merkezi olan kollektör, havayı da atmayı sağlar. Tabandan ısıtmada oluşan hava, borulardan gelerek kollektör içinde kalır. Kollektörün soğuk olması durumunda, ilk önce hava probleminden şüphelenilmelidir. Üzerinde bulunan purjör dediğimiz delikli hava atma tapalarını çevirerek hava çıkışını sağlayabilirsiniz. Bu iş aynı peteklerin havasını almaya benzer. Hava tamamen bitip, su gelinceye kadar devam edilir, su geldiğinde purjörler sıkılarak kapatılır. Eğer hiç hava gelmeden, su akmaya başladıysa saniye kadar su akıtır hala hava gelmezse kapatılır. Bunun sonucunda sistemde hava olmadığı görmüş oluruz. Yerden ısıtmadan hava alma işlemi bu şekilde gerçekleştirilir.yerden-isitma-tesisat-temizligi-yapan-yerler-6

Yerden Isıtma Havası Nasıl Alınır?

Isıtma tesisatının içerisinde yer alan su tamamen boşaltılıp, tekrar su doldurulduğunda yerden ısıtma sistemi hava yapar.  Genelde bu sistemlerin kollektör bağlantısında hava birikir. Tepesinde yer alan hava alma vidasını saat yönünün tersine çevirip su gelene kadar beklenir. Bazı vidalar paslandığı için kolay açılmaz, işinizi kolaylaştırması için pense kullanarak havasını alabilirsiniz. Her yıl bu işlemlerle uğraşmak istemeyenler için kollektörlerin sağ tarafında bulunan bölüme, tapa yerine otomatik hava purjörü taktırmak yeterlidir.Merkezi ısıtmalarda sürekli hava almak zorunda kalan konut sahipleri, genelde en üst katta bu problemi yaşarlar. Bunun sebebi ise alt katlarda oturan komşularınızın vanaları kapatmasından kaynaklanır. Büyük sistemlerin devir daim motorları çok güçlü olduğu için, diğer kat malikleri vanaları kıstığında ya da tamamen kapattığında en üst katın ısıtma sistemi devamlı hava yapar. Bu durumdan kurtulmak için ana kolon borularının en üst bölümüne, kaliteli otomatik hava purjörü taktırıp her yıl aksatılmadan bakımları yapılıp, çalışır durumda oldukları kontrol edilmelidir.

Yerden Isıtma Sistemlerinin Havası Nasıl Alınır?

Yerden ısıtma sistemlerinde verimli bir ısınma alamıyorsanız hava yapmış olabilir. Böyle bir durumda kombi ısıtmıyor diye düşünerek kombi servisini aramadan önce yerden ısıtma tesisatının havasını almak daha akıllıca olacaktır. Yerden ısıtma tesisatının havasını almak radyatör petek havasını almaya benzer.

Tüm bu ayarları yapmanıza rağmen sorununuzun çözülmediğini düşünüyorsanız yerden ısıtma tesisat temizliği yaptırmanız gerekebilir. Yerden ısıtma sistemlerinin temizliğini yapan firma olarak bizi arayabilirsiniz. İstanbul Tesisat uzun yılların deneyimiyle yerden ısıtma sistemi bakımlarını yapmaktadır. Siz de kimyasalla yerden ısıtma tesisatı temizliği yaptırarak tesisatınızın ömrünü uzatabilirsiniz.

Kategoriler Tesisat Temizliği

Merkezi sistem kalorifer peteği hava sorunu

Selamlar ; Bu kış aşağıdaki problemi yaşamamak i&#;in &#;nlem alıp erkenden yazayım dedim. Aynı sorunu yaşayan başkaları da varsa belki birlikte &#;&#;z&#;m bulabiliriz.
4 bloklu binada bloğun birinde 4. kattayım aynı zamanda bu son kat. Sorun şu; ısı pay &#;l&#;er var kaloriferler yanarken bizim petekler tam pay &#;l&#;ere kadar yada bir iki dilim ilerisine kadar ısıtıyor, sonrası kutup misali. Dolayısı ile ısınmayan b&#;l&#;m&#;n parasını da &#;d&#;yoruz :) .Ge&#;en kış alışkanlık yapmıştım iki g&#;nde bir eve gelince t&#;m peteklerin havasını almak alışkanlık olmuştu, elde kova anahtar hava al. Hava almak i&#;in a&#;ınca ciddi bir basın&#; ve sesle hava p&#;sk&#;rt&#;yor bu arada sonra kaynar su geliyor ve yaklaşık bir g&#;n sonra petekler yine yarısına kadar ısınıyor.

Bilen arkadaşlara soruyorum;
B&#;t&#;n peteklerde olması,
her g&#;n aralıksız peteğin yarısının yada yarısından fazlasının hava dolmasının sebebi ne olabilir ?
Otomatik pruj&#;r bu işi &#;&#;zer mi ?
Bu arada daha y&#;ksekte olan mutfak ve banyo petekleri neredeyse tek dilim &#;alışıyor. Onlardan haftalık aldığım hava bir astronotu uzayda 1 ay yaşatır.
Yoksa bu kış kova anahtar devam mı etmek gerekiyor .

Konuyu bilen cevaplayan arkadaşlara teşekk&#;rler.







nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası