lazerden sonra tüylerin dökülmesi için ne yapılmalı / Dr. Berkant Oman / LAZER EPİLASYON

Lazerden Sonra Tüylerin Dökülmesi Için Ne Yapılmalı

lazerden sonra tüylerin dökülmesi için ne yapılmalı

LAZER EPİLASYON

Bu paylaşım bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurmalısınız. 

Her tedavi her kişi de farklı sonuçlar ve farklı etkinlik süreleri sunabilir.

Sağlıklı ve güzel günler dilerim

Lazer Epilasyon

 

Lazer epilasyon; uygulamanın yapılmasına, seçilecek olan lazerin tipine, lazer doz ve enerjisine ve seans sayılarına uzman doktorun karar vermesi gereken tıbbi bir işlemdir. Lazer epilasyon yaptıracağınız yerde uzman doktor muayene isteğiniz ve uygulanacak lazer hakkında bilgi istekleriniz sizin YASAL HAKKINIZ dır.

 

Lazer nasıl etki göstermektedir?

Lazer epilasyonda, seçici fototermoliz (ışıkla oluşturulan ısı hasarı) denilen yöntem kullanılmaktadır. Bu yöntemde uygulama alanına kıl köklerini yok etmeye yetecek, ancak çevredeki dokuya zarar vermeyecek lazer enerji miktarı milisaniyeler içerisinde gönderilmektedir. Lazer ışınımı kılın kendisinde ve köklerinde,  kökler çevresindeki besleyici damarlarda ısı enerjisine dönüşerek kök hücrelerinin kalıcı termal (ısı) hasar görmesini sağlamaktadır.

Lazer cilde ve vücuda uygulama sırasında veya sonrasında zarar verir mi?

Lazer enerjisinin kıllar dışında derinin diğer yapılarına ve vücuda bildirilmiş hiçbir yan etkisi bulunmamaktadır. Kanserojen olmadığı, deri ve iç organlara uzun süreli takiplerde yan etkisi olmadığı dünya sağlık örgütleri tarafından onaylanmıştır. Kullanılan cihazların çoğu cilde dokunmadan uzaktan atış yaptığı için  hiçbir hijyen kaygısı taşımazlar.

Lazer kimlere ve hangi bölgelere yapılabilir?

Lazer gebelik dışında kadın ve erkekte, 12 yaş üzerinde her yaşta ve istenmeyen tüylerin olduğu her bölgeye uygulanabilir. Bununla birlikte kadın hastalarda  adet düzensiliği, çene altında tüylenme ve akne oluşumu, vücutta daha önceden kıllanma problemi olmayan alanlarda yeni kıllanma meydana gelmesi gibi durumlarda alta yatan hormonal hastalık yada yumurtalık kisti gibi durumlar öncelikle araştırılmalı eğer normal sonuçlar varsa epilasyon işlemine başlanılmalıdır. Aksi taktirde beklenen sonuçların alınamayabilecği bilinmelidir. Lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt rengi ve koyu renk kılları olanlardır. Ancak  daha derine ulaşan lazer sistemleri ile çok koyu cilt rengine sahip olan kişilere de epilasyon uygulaması güvenle yapılabilmektedir.

Lazer epilasyon her cilt rengine uygulanabilir mi ?

Yukarıda da belirtildiği gibi lazer epilasyon uygulaması için en ideal aday açık cilt renkli ve tüyleri koyu renk olan kişilerdir. Ancak kullanılan Ruby ve Nd: YAG lazerler (daha derin dokulara ulaşan lazer tipleri) ile çok koyu cilt rengine sahip olanlar kişilerde de üst deri tabakaları korunarak başarılı sonuçlar alınmaktadır.

Kıl artışının hormonal bir soruna bağlı olduğu düşünülürse neler yapılabilir?

Bazı kişilerde kıl sorunu hormonal nedenlere bağlı olabilmektedir. Özellikle adet düzensilikleri, çene altında sivilcelenme artışı, daha önce kıllanma olmayan bölgelerde kıllanma artışı ya da mevcut kıllarda kalınlaşma ve yoğunlaşma olan kadınlar da mutlaka hormonal değerlendirme ve yumurtalık kisti için ultrasonografik inceleme yapılmalıdır. Eğer hormonal bozukluk veya yumurtalık kisti/polikistik over hastalığı (PCOS) tesbit edilirse kalıcı netice alınabilmesi için lazer epilasyona mutlaka tıbbi tedavi ile eş zamanlı olarak veya sonrasında başlamalıdır.

Lazer epilasyon uygulaması ne kadar sürmektedir?

Uygulama bölgesine göre değişmektedir. Örneğin üst dudak 1 – 2 dakika sürerken tüm sırt 1 saat sürebilmektedir.

Lazer epilasyon uygulaması ne sıklıkla yapılmaktadır?

Koltukaltı, bikini ve yüz bölgesindeki kıllar için her haftada bir seans, kollar, bacaklar, sırt ve  göğüste  yaklaşık her 2 ayda bir seans uygulanmaktadır. Bu süreler hastaya göre değişebilmektedir. Bazen aralarda kontol seansları da yapılabilmektedir.

Lazer epilasyon uygulaması sırasında ağrı/acı hissedilir mi?

Lazer epilasyon uygulama bölgesine göre değişmekle birlikte deride ısı ortaya çıkardığı için uygulama bölgesinde hafif yanma ve paket lastiğin çarpması gibi bir basınç hissine neden olmaktadır. Bu his uygulama bölgeleri arasında değişiklik göstermektedir. Göz çevresi ve üst dudak gibi alanlar diğer bölgelere göre daha hassastır. Ancak bu his lokal anestezi gerektirmeyecek kadar azdır. Ayrıca lazerde kullanılan lokal soğutucu sistemler size daha konforlu işlem yapmamızı sağlamaktadır.

Lazer epilasyon için tek seans yeterli midir, kaç seans uygulanmalıdır?

Vücut kılları anajen, katajen ve telojen olarak adlandırılan üç gelişim evresinde bulunur. Her kıl bu evrelerden birbirinden bağımsız farklı zamanlarda geçmektedir. Lazer epilasyon sadece anajen (aktif) dönemdeki kılları etkiler. Bu nedenle tek seansta uygulanan bölgedeki tüm kılları yok etmek mümkün olmamaktadır. Seanslar, kökler aktif faza girdikçe, hafta aralıklarla ya da tüyler çıktıkça yapılır. Her kıl farklı evrede olduğu için genelikle 2. haftada rötüş işlemi uygulanır. Toplam işlem sayısı vücut bölgesine göre değiştiği gibi, genetik faktörler, yaş, cinsiyet, hormonal profil gibi özelliklerinize bağlı olarak da farklılıklar gösterir.

Tedaviden sonra deride ne gibi değişiklikler gözlenir?

Bazı ciltlerde hafif kızarıklık ile yanma hissi ve kıl köklerinin lazer enerjisinden etkilendiğini gösteren hafif kabarıklık ve kızarıklıklar oluşabilir. Ancak bunlar saat içerisinde hassas ciltlerde gün de kaybolmaktadır. Böyle hastalarda uygun nemlendiriciler önerilmektedir. Bazen alerji ilaçları (kaşıntı ve kızarıklığı giderebilmek için) gerekebilmektedir. Lazer epilasyon uygulanan  bölgede kişinin cilt hassasiyetine göre değişen sürede; bir saat ila birkaç gün arasında kızarıklık oluşması normaldir. Bazı kişilerde işlem sonrasında uygulama yapılan bölgede hafif kabuklanma ve sivilce oluşabilir ve bunlar tedaviye gerek olmadan kendiliğinden geçmektedirler. Lazer epilasyon uygulanan kılların kökleri 3 ila 10 gün içinde hafifçe uzarlar veya kendiliğinden yada el ile tutularak çekildiğinde kolayca dökülürler. Kıl yoğunluğu her seansta ortalama % oranında kalıcı olarak azalır, fark ancak 3. seanstan itibaren belirgin olarak görülebilir. Seanslara düzenli devam edildiğinde ilk seanstan sonra kıl sorunu azalmaya başlayacaktır.

Tedaviden sonra neler yapılmalı?

Lazerden hemen sonra günlük aktivitelere hemen dönülebilir. Normal uygulanan cilt bakımları, yıkama ve makyaj ürünleri kullanılabilir. Ancak peeling, ağda, kese, yoğun cilt bakımları solaryum gibi cildi soyan veya tahriş eden işlemlerden hem lazer öncesinde hem de sonrasında  2 hafta süreyle uzak durulmalıdır. Lazerde hassasiyet gelişen kişiler için doktorunuz lazer sonrası kısa süreli kullanılacak ilaçlar önerebilir ve bazı kozmetik ürünlerde kısıtlamalar getirebilir. Lazer sonrası güneşten 2 hafta süre ile 2 saatte bir olacak şekilde yüksek koruma faktörlü koruyucularla ve giysilerle korunulmalıdır.

Lazer epilasyon  uygulamasından sonra işlem bölgesindeki tüylere ne olur?

İşlemden sonraki 3 gün içinde lazerlenmiş olan tüyler yavaş yavaş yüzeye çıkar ve dökülmeye başlarlar. Tüylerin yüzeye çıkması yeniden büyüme değildir. Köklerin içindeki tüylerin dökülmeleri için gereken bir süreçtir. Dökülme tamamlandıktan sonra o bölgede birkaç hafta süreyle yeni kıl çıkmaz. Yani harap olan kökten tekrar kıl çıkma olasılığı düşüktür. Yeni çıkan tüyler yukarıda da bahsedildiği gibi anajen evreye geçiş yapan diğer kıllardır, bu sebeple genellikle hafta sonra rötüş işlemi yapılmaktadır.

Lazer Epilasyonda sonuçlar kalıcı mıdır ?

Yüksek güçteki lazerler ile etkin dozlarda yapılan bilinçli tedavilerde bir bölgede bitmiş bir tüylenmenin yeniden başlaması olası görünmemektedir. Dolayısıyla belli bir seansın sonuncu seans olup olmadığını anlayabilmek için sonuncu işlemden sonra 1 yıl beklemek gerekebilir. Bir yıl sonra tüy çıkması halinde ise bu, sonucun kalıcı olmadığına değil, tedavinin henüz bitmemiş olduğuna işaret eder. Hormonal nedenli tüylenme vakalarında yeniden bir hormonal düzensizlik meydana gelecek olursa yeniden tüylenme artışı görülmesi beklenen bir sonuçtur.

Erkeklerde lazer epilasyon yapılır mı, sonuçları nasıldır?

Erkekler, lazer epilasyon uygulamalarında kadınlara göre bazı avantaj ve dezavantajlara funduszeue.infojları,erkekler lazere çok iyi yanıt verirler ve çok daha başarılı sonuçlar alınabilir. Dezavantajı ise yüksek erkeklik hormonları nedeniyle uzun vadede lazer epilasyonun etkisini azaltarak tekrar uygulamaya ihtiyaç duyabilmeleridir. Özellikle elmacık kemiği, kaş arası, ense, boyun, ellerdeki tüyler ve batıklar, omuz, sırt ve göğüs bölgelerindeki kıllardan şikayetçi olan erkekler, lazer epilasyon yöntemiyle istenmeyen kıl ve batıklardan kalıcı olarak kurtulabilmektedirler.

İzmir, lazer epilasyon, diode, ndyag, alexandite, epilasyon, kıl,dermatoloji, dermatolog, istenmeyen tüyler, erkeklerde lazer, kıl, kök,


Lazer epilasyon 1. seans sonrası, genellikle tüylerin birkaç hafta içinde dökülmesi beklenir. Bu işlemde deri altına iletilen lazer ışınları kıl kökünde tahribat oluşturur. Kıl köklerinin, düzenli aralıklarla yapılan işlem sonrası tamamen yok olması amaçlanır.

Lazer epilasyon 1. seans sonrası uygulamayı yaptıran kişinin dikkat etmesi gereken bazı hususlar söz konusudur. Cildin bir süre ısıdan, güneşten, tahrişe yol açabilecek etkenlerden uzak tutulması gerekir. Cilt yüzeyindeki ısı ve ışından kaynaklanan hassasiyet, cilt yapısına bağlı olarak kuruluk, yanma gibi etkiler ortaya çıkarabilir.

Lazer Epilasyon 1. Seans Sonrası Kıllar Ne Zaman Dökülür?

Lazer epilasyon FDA onaylı, oldukça uzun zamandır kullanılan bir teknolojidir. Bu teknoloji istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulma amacıyla kullanılabildiği gibi, çeşitli sağlık ve estetik sorunların çözümü için tıbbi amaçlarla da kullanılmaktadır.

Lazer epilasyon, farklı dalga boyunda atış yapan cihazlarla uygulanmaktadır. Uygulamanın yapılacağı cihaz, kıl ve cilt tiplerine göre değişkenlik göstermektedir. Cihazın kişinin kıl tipi ve rengine, cilt yapısına uygun seçilmesi, seans aralıklarının doğru ayarlanması işlemin etkinliği üzerinde büyük rol oynamaktadır.

Lazer epilasyon öncesi kıllar kısaltılır, işlemden sonra ise yeniden uzamaya başladıkları zaman dökülür. Bu süre genellikle on beş – yirmi gün arasındadır ancak dökülme süresi;

  • Kişinin cilt yapısına,
  • Hormonal durumuna,
  • Kılların hangi bölgede olduğuna ve
  • Kılların uzama hızına bağlı olarak değişiklik gösterir.

Lazer epilasyon 1. seans sonrası dökülme yaşansa da çoğu kişide dökülen kılların büyük kısmı yeniden çıkacaktır. Söz konusu uygulamanın ilk seansındansonra kılların dökülme ve azalması başlar. Bununla birlikte düzenli aralıklarla yapılan dört ila altı seansın ardından, kıl miktarında yaşanan azalma kayda değer ve gözle görülür şekilde olur.

Lazer Epilasyon 1. Seans Sonrası

Lazer Epilasyon Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Lazer epilasyon uygulamasına başlanmadan önce dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bu hususlarda, kişiye özel durumlara ya da kişinin cilt-kıl tipi özelliklerine göre değişiklik gösterebilmekle birlikte şu şekildedir;

Lazer Epilasyon 1. Seans Sonrası
Lazer Epilasyon 1. Seans Sonrası
Lazer Epilasyon 1. Seans Sonrası

Lazer Epilasyon 1. Seans Sonrasında Ne Yapmalı?

Profesyonel kişiler tarafından uygulanan lazer epilasyon, kişinin kalıcı olarak istenmeyen tüylerden kurtulmasını sağlayabilir. İşlemin uzun vadede başarılı olması için “Lazer epilasyon 1. seans sonrasında ne yapmalı” sorusunun yanıtlarına dikkatlice uyulmalıdır. Lazer epilasyon sonrası dikkat edilmesi gerekenler şu şekildedir;

  • Cildin hassaslaşacağı göz önünde bulundurulmalı, tahrişe neden olabilecek peeling gibi işlemlerden bir süre uzak kalınmalıdır.
  • Lazer epilasyondan sonra ilk gün duş alınmamalı, uygulamanın yapıldığı bölgeye güneş kremi dışında kozmetik bir ürün uygulanmamalıdır.
  • Etkili lazer sonuçlarının görülebilmesi için lazer epilasyondan sonra ağda, cımbız gibi kıl köklerini yeniden uyaracak işlemlerden kaçınılması gerekir. Aksi takdirde kıl kökleri yeniden güçlenebilir ve işlemin etkileri ortadan kalkar.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası