sinek kaşıntısına ne iyi gelir / Sivrisinek ısırığı neden kaşındırır? Sivrisinek ısırığı kaşıntısına ne iyi gelir? - CHIP Online

Sinek Kaşıntısına Ne Iyi Gelir

sinek kaşıntısına ne iyi gelir

'Sivrisinek ısırıklarına ne iyi gelir, kaşıntı ve şişlik nasıl geçer? Sivrisinek ısırmalarında vücuda ne sürülmesi gerekir?' sorularının cevabı araştırılmaya devam ediyor ve özellikle de yaz aylarında açık havada birçok kişinin rahatsız olduğu sivrisinek ısırıkları, gündemde yerini alıyor. İşte evde uygulayacağınız doğal yöntemlerle 'sinek ısırıklarına elveda' demenin yolları...

SİNEK ISIRIĞI NEDEN OLUR, SİVRİSİNEKLER NEDEN ISIRIR?

Sivrisinekler, insanları ısırdıklarında küçük ya da büyük birçok etkiye sebep olabilir. Kaşıntı, şişlik gibi sorunlar önlenebilir olsa da, sivrisineklerin hastalık bulaştırdığı da bilinmektedir. Sivrisinek ısırıkları nadiren ciddi derecede alerjik durumlara sebep olsa da; sivrisinek tarafından ısırılan kişilerde nefes alma güçlüğü, vücudun tamamında gözlemlenen kızarıklıklar, boğazın kapanmaya başlaması gibi ciddi alerjen reaksiyonlar da gözlenebilir. Bu gibi durumlarda en kısa süre içerisinde bir acil servise başvurulması önerilir.

Kaşıntı, şişlik ve kızarıklık gibi durumlar ise evde bulunan malzemelerle kolaylıkla geçirilebilir.

SİVRİSİNEK ISIRIĞI NASIL GEÇER, NE SÜRMEK GEREKİR?

Limon

Sivrisinek ısırıklarının ortaya çıkardığı alerjik reaksiyonu durdurmanın en etkili yollarından biri de limondur. Sivrisinek ısırığının olduğu bölgeye ikiye kesilmiş limonun sulu tarafını sürmeniz yeterli olacaktır.

Bal

Antibakteriyel etkiye sahip balı kaşınan bölgeye uygulayabilirsiniz.

Tuz-Karbonat-Su Karışımı

Bir çay bardağı suyun içine birer çay kaşığı tuz ve karbonat karıştırın ve bu karışımı kaşınan bölgeye bir saat aralıklarla sürebilirsiniz.

Çay poşeti

Sivrisinek ısırığının olduğu bölgede şişkinlik oluşmaya başladıysa soğutulmuş çay poşetlerini bölgenin üzerine uygulayabilirsiniz. Çay poşeti bölgeyi nemlendirerek kaşıntıyı alacaktır.

Aloe vera

Bin bir mucizeye sahip bitki aloe vera sivrisinek kaşıntılarında oldukça etkilidir bu nedenle aloe vera bitkisinin içinden çıkan sıvıyı kaşınan bölgeye sürebilirsiniz.

FesleÄŸen

Sivrisinek ısırığının oluşturduğu kaşıntıdan kurtulmak için taze fesleğen yapraklarını ezerek kaşınan bölgeye uygulayabilirsiniz.

Buz

Sivrisinek ısırığı çok tazeyken bölgeye uygulayacağınız buz kompresi hem şişmeyi önleyecek hem de kaşıntıyı geçirecektir.

  • Isırığın ÅŸiÅŸlik ve kızarıklığa neden olduÄŸu bölgeye kolonya sürülmesi en bilinen yöntemlerden biri olsa da sivrisinek ve böceklerin ısırdığı yere bu tip maddelerin deÄŸdirilmemesi daha doÄŸrudur.
  • SineÄŸin ısırdığı alanı beyaz sabunlu su ile yıkamak ve sonrasında oksijenli su, tuzlu su ya da limon sürülmesi, kaşıntının daha hızlı bir biçimde giderilmesi ve ÅŸiÅŸliÄŸin oluÅŸmaması için etkili olacaktır.

SİVRİSİNEK ISIRIĞI KAÇ GÜNDE GEÇER?

  • Sivrisinek ısırıklarının meydana getirdiÄŸi kızarık ve ÅŸiÅŸlik gibi alerjik belirtiler, kanama ve çürüme gibi deformasyonlar meydana gelmediÄŸi taktirde, 12-36 saat arasında kendiliÄŸinden yok olur.
  • Sivrisinek ısırıklarının olduÄŸu yerdeki ÅŸiÅŸlikleri kaşımak, deride çizilme ve kanamalara yol açabilir. Açık yaradan mikrop kapılarak yaranın enfekte olması, iyileÅŸme süresini daha fazla uzatabilir. Bu nedenle, kaşınma hissi ne kadar güçlü olursa olsun, bölgeyi kaşımadan ve buz, limon, tuzlu su gibi doÄŸal ürünlerle ısırılan yere kompres yapmak, ÅŸiÅŸmiÅŸ ve kızarmış olan bölgeyi temiz tutarak iyileÅŸmesini beklemek daha hızlı sonuç verecektir.
  • Halk arasında yaygın olarak bilinen, sivrisineÄŸin ısırdığı bölgeye sirke, diÅŸ macunu gibi maddelerin sürülmesi, kesinlikle yanlış bir uygulamalardır. Bu tip uygulamalardan mutlak suretle uzak durulması cilt saÄŸlığı açısından önemlidir.
  • Böcek ısırıklarına karşı yatıştırıcı etkiye sahip olduÄŸu bilinen yulaf ezmesini de biraz su ile lapa haline getirerek ısırılan bölgeye maske ÅŸeklinde sürebilirsiniz. Bir süre bekledikten sonra yıkayıp, cildinize uygun bir nemlendirici uygulayabilirsiniz.

SİVRİSİNEĞİN ISIRDIĞI YER NEDEN KAŞINIR?

Sivrisinekler, ısırdıkları bölgeye ısırmaksızın sahip oldukları iğneleri ile uyuşturucu bir madde enjekte ederler. Bu maddenin vücuda girmesi ile birlikte sivrisinek ısırığı bir süre hissedilmez fakat uyuşturan maddenin etkisinin geçmesiyle birlikte kaşıntı başlar.

SİVRİSİNEK ISIRIĞINI ÖNLEMEK İÇİN NE KULLANILIR, NE YAPMAK GEREKİR?

  • Lavanta, portakal, limon, ada çayı, kadife çiçeÄŸi, karanfil, okaliptüs, defne, reyhan, sarımsak, soÄŸan, sirke, biberiye kokularını sevmeyen sivrisinekler, bu kokuların olduÄŸu yere gelmez.
  • Sivrisinekler daha çok koyu renkleri tercih eder. Sivrisinekler koyu renkleri kendi özel alanları gibi gördükleri için koyu renkli elbiseler giyen kiÅŸilerin yanına daha çok uÄŸrar.
  • Sivrisinekler daha çok terli olan vücutlara ve ayak kokusu problemi yaÅŸayan kiÅŸilere geldiÄŸi için yatmadan önce duÅŸ almak bu konuda etkili olabilir.
G.Saraylı yıldızdan F.Bahçe'ye ret!
G.Saray ve Milan o yıldızı paylaşamıyor!

Sinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer?

Sinek kaşıntısı bir çok insanın zorluğunu yaşadığı durumdur. Sinekten korunmak için ne kadar önlem alınsa da bazen kontrol dışı durumlar oluşabiliyor. Sinek ısırığından muzdarip bir çok vatandaş var ve sinek ısırığına ne sürülür bilgisi elde edilmek isteniyor. Bir çok açıdan sıkıntı yaratabilen sinek ısırıkları konusunda bilmeniz gereken her şeyi sizler için bir araya getirdik. Sinek kaşıntısı neden olur? Kanımızı daha iyi emebilmek için sivrisinekler, kanın pıhtılaşmasını engelleyen özel bir sıvı salgılıyorlar. Bu salgı çok küçük miktarda da olsa ciltte alerjik reaksiyona neden oluyor ve kaşıntı, kızarıklık gibi belirtiler meydana geliyor.

Sinek ısırıldığında yapacağınız ilk iş, sivrisinek ısırığını su ve sabunla yıkmaktır. Sinek ısırığında eczanelerden alınan ilaçların yanı sıra, evde bulunan malzemelerden doğal çözümler üretilebilirsiniz. 
SİNEK ISIRIĞINA NE SÜRÜLÜR? NE İYİ GELİR?
Buz: Hemen her ağrı sızıya iyi gelen buz kompresi, sinek ısırığı kaşıntısını durdurmanıza da yardımcı olacaktır.

Tuzlu su: Bir çay bardağı suyun içine birer çay kaşığı tuz ve karbonat karıştırın, bu suyu kaşınan bölgeye yarım saat-bir saat aralıkla sürün. Kaşıntınızı azaltacaktır.

Sirke: Her derde deva sirke, sinek ısırıklarına da iyi geliyor.

Limon: Ciltteki alerjik reaksiyonu durdurmanın en iyi yollarından biri de bölgeye limon suyu sürmek.



Kolonya: En sık kullanılan sinek ısırığı ilaçlarından biri. Gerçekten de işe yarıyor!

Fesleğen: Bahçenizde veya balkonunuzda bir saksı bile olsa fesleğen bulundurmayı ihmal etmeyin. Hem sinekleri uzak tutmaya yardımcı olur, hem de ısırıklarınızın üzerine sürerek ezeceğiniz fesleğen yaprakları kaşıntıyı giderir. Aynı şekilde taze nane, adaçayı gibi bitkilerin yaprakları da aynı işlevi görecektir.

Aloe Vera: Son yıllarda yine her derde deva bir bitki olduğu için pek meşhur olan Aloe Vera bitkisinden sizde de varsa, kopardığınız bir parçadan sızan sıvıyı kaşınan bölgeye sürmeyi deneyin ve mucizeye şahit olun.


Bal: Antibakteriyel özelliği olan bal da kaşınan bölgeye bir miktar uygulandığında, şişkinliğin ve kaşıntının giderilmesine yardımcı oluyor.

SİNEK ISIRIĞINA DOĞAL ÇÖZÜMLER

ALKOL 

Özellikle izopropil ya da etanol türü alkoller, buharlaşırken yarattığı serinletici etki sayesinde sivrisinek kaşıntısını geçirir. Alkol aynı zamanda dezenfektan işlevi görmektedir. Evde bulundurduğunuz lavanta kolonyası hem içerdiği etanol ile sivrisinek kaşıntısını alacak hem de lavanta kokusu ile sivrisineklerin en azından koku uçana kadar yaklaşmasını engelleyecektir. Burada dikkat edilmesi gereken bir unsur, alkolun fazla sürülmesinin cildi tahriş edebileceğidir. 

ÇAY POŞETLERİ

Siyah ve yeşil çay poşetleri şişmeyi geçirmek için kullanılabilir. Çay içtikten sonra kullandığınız poşetleri bir naylona sarıp buzdolabında saklarsanız, soğutucu etkiden de yararlanabilirsiniz. 



ALOE VERA

Aloe veranın anti-enflamatuvar etkisi yüzünden kullanım alanı çok geniştir. Evinizde bulundurduğunuz aloe vera bitkisinin yaprağının içerisinde bulunan jeli, ısırılan yerin üzerine sürebilirsiniz. 

SEYRELTİLMİŞ, KIYILMIŞ SARIMSAK

Sarımsağın yara iyileştirici ve antiviral özelliği uzun süredir bilinmektedir. Fakat sarımsak cilde doğrudan uygulandığında, cildi irrite edip daha fazla enflamasyona yol açabilir. Bu nedenle kıyılmış sarımsağı hindistan cevizi yağı gibi hafif bir yağ ile seyreltip ısırılan yere uygulayabilirsiniz. 

YULAF EZMESİ

Yulaf ezmesi, böcek ısırıklarını, alerjik reaksiyonları, su çiçeği ve kuru cildi yatıştırmaya yardımcı olan özelliklere sahiptir. İnce yulaf ezmesine biraz su ekleyip maske haline gelen karışımı etkilenen bölgeye uygulayabilirsiniz. 15 dakika sonra ılık suyla yıkadıktan sonra bir kremle nemlendirebilirsiniz. Bu karışıma antibakteriyel etkisi nedeniyle bal da eklenebilir. Bal daha fazla sivrisinek çekebileceğinden dikkatli kullanılmalıdır. 

FESLEĞEN

Cildi fesleğen ile ovmak sivrisinek ısırığına karşı yapılabilecek başka bir doğal uygulamadır. Fesleğen kaşıntılı cildi rahatlatabilecek kimyasal bileşiklere sahiptir. Fesleğen yağını losyon olarak uygulayabilir ya da evde kendiniz yapabilirsiniz. Kendi karışımınızı yapmak için, 2 bardak su ve yaklaşık 15 gram kuru fesleğen yaprağı kaynatın. Karışım soğuduktan sonra, karışıma batırdığınız pamuğu etkilenen bölgeye sürün. Daha acil bir tedavi için taze fesleğen yaprağı doğrayın ve cildinize sürün. 

BU ÜRÜNLERİ KULLANIRKEN ÇOK DİKKAT EDİN!

Birçok yerde sivrisinek ısırığına diş macunu, karbonat, elma sirkesi ve limon suyunun iyi geldiği belirtilmektedir. Fakat bu ürünler özellikle hassas ciltleri çok çabuk kurutabilir, hatta cilt kızarıklığını artırabilir. Bu nedenle bu ürünleri kullanırken çok dikkat edilmesi gerekmektedir.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:

Gündem

Çoğu sivrisinek ısırığı, gece siz uyurken meydana gelir. Ertesi sabah ise kollarınızda ve bacaklarınızda kabarmış, kızarmış ve kaşınan çok sayıda nokta görebilirsiniz. Olası bir bir iltihabı önlemek ve kaşıntıyı durdurmak için eczaneden alabileceğiniz merhemlerin yanı sıra evde kullanılabilecek doğal öneriler de var. İşte hem sivrisinek ısırığı neden kaşındırır hem de sivrisinek ısırığı kaşıntısına ne iyi gelir sorularının yanıtları: (Sivrisinek neden bazı insanları daha çok ısırır? yazısı da ilginizi çekebilir)

SİVRİSİNEK ISIRIĞI NEDEN KAŞINDIRIR?

Peki, sivrisinek ısırığı neden kaşındırır? Çünkü bir sivrisinek, ısırdığında kan emmek için hortumunu kullanarak derinizi deler. Sivrisinek beslenirken cildinize tükürük enjekte eder. Ve bu salgısı bir yandan kanın pıhtılaşmasını engellerken diğer yandan da genellikle sizden kan alınırken fark etmememizi sağlar. Vücudunuz da salyaya tepki vererek şişlik ve kaşıntıya neden olur. Çünkü, vücudun bağışıklık sistemi, histamin salgılayarak yabancı proteinlere karşı kendini korur. Bazı insanlar ısırıklara karşı daha hafif bir tepki verir. Bazı bünyelerde şişlik, ağrı ve kızarıklık oluşabilir.

SİVRİSİNEK ISIRIĞINA KARŞI NE YAPILABİLİR?

Isırılan yerde alışılmadık şekilde kırmızı ve büyük bir alan oluşuyorsa doktora görünmek gerekir. Amerikan Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri sivrisinek ısırığına karşı şu önerilerde bulunuyor:

  • Bölgeyi sabun ve suyla yıkayın.

  • Şişliği ve kaşıntıyı azaltmak için 10 dakika buz torbası uygulayın.

  • Kaşıntıyı azaltmaya yardımcı olabilecek kabartma tozu ve su karışımı uygulayın. 1 yemek kaşığı karbonatı macun kıvamına gelecek kadar suyla karıştırın ve sivrisinek ısırığına uygulayın. 10 dakika bekleyin ve yıkayın.

  • Isırıkları kaşımayın. Enfekte olabilirler. Enfekte bir ısırık kırmızı görünebilir, sıcak hissettirebilir veya ısırığın dışına kırmızı bir çizgi yayılabilir.

  • Belirtiler kötüleşirse bir sağlık uzmanına görünün.

SİVRİSİNEK ISIRIĞI KAŞINTISINA NE İYİ GELİR?

Peki, sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? Chip.de kaşıntı giderecek merhemlerin yanı sıra sivrisinek ısırığı kaşıntısını giderebilecek bazı doğal yöntemleri şöyle sıralıyor:

  • Soğan: Soğan sivrisinek ısırıklarına iyi gelebilir. Bir soğanı kesin ve yarısını ısırılan yerin üzerine koyun. Soğan, sokmayı dezenfekte eden ve kaşıntıyı gideren kükürt içerir. Birkaç dakika bastırın.

  • Tükürük: Tükürük antihistaminikler ve ağrı kesiciler içerir. Isırığı tükürükle tedavi etmek kaşıntıyı giderecektir.

  • Bal: Bal, doğal bir iyileştirici etki ve bir çeşit bitkisel antibiyotik içerir.

  • Kabartma tozu: Kabartma tozu sivrisinek ısırıklarınızın daha hızlı iyileşmesine yardımcı olabilir. Biraz karbonatı ılık suyla karıştırıp sivrisinek ısırıklarına uygulayabilirsiniz. Kaşıntı geçecektir.

  • Muz kabuğu: Muzların magnezyum oranı yüksektir ayrıca sivrisinek ısırıklarında size yardımcı olabilecek başka maddeler de içerir. Muz kabuğunun içini ısırık bölgesine yerleştirin, hafifçe ileri geri ovalayın.

  • Buz: Buz kaşıntıyı durdurmak için çok iyidir. Sivrisinek ısırığınızın üzerine bir buz küpü koyun ve hafifçe ovalayın.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası