fethiye müzesi giriş ücreti / Fethiye Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir, Ziyaret Saatleri & Giriş Ücreti | Gezilecek Yerler

Fethiye Müzesi Giriş Ücreti

fethiye müzesi giriş ücreti

Fethiye M&#;zesi Nerede? Fethiye M&#;zesi Tarih&#;esi, Eserleri, Giriş &#;creti Ve Ziyaret Saatleri ()

Fethiye Müzesi Eserleri

Fethiye müzesindeki eserler Fethiye ve çevresinden çıkarılan veya vatandaşların getirdiği tarihi eserlerden oluşmaktadır. Müze farklı bölümlerden oluşur. Birinci bölüm arkeoloji bölümüdür. Bu bölümde M.Ö. yılından başlayan ve Bizans dönemine kadar gelen heykeller, heykel başları, cam, metal eserler ve sikkeler bulunmaktadır. Aynı zamanda tarih hakkında bilgi alınabilecek pek çok yazı da mevcuttur.

İkinci bölüm ise Etnografya bölümüdür. Bu bölümde sadece bahçe bulunur. Ayrıca müze bahçesi içerisinde taş eserler de yer alır. Bu yazılardan birisi de Lahit mezarlardır. Bu mezarlar Likya kültüründen büyük ipuçları vermektedir.

Fethiye Müzesi Giriş Ücreti ()

Fethiye müzesi pek çok kişinin merak ettiği ve ziyaret etmek istediği müzelerden birisidir. müze Tunç, Arkaik, Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait kalıntıların sergilendiği bir müzedir. Sergilenen eserlerin birçoğu Fethiye ve çevresinde yapılan kazı çalışmalarında el edilmiş ve sergilenmek üzere müzeye konulmuştur.

Fethiye müzesini ziyaret edebilmek için bazı bilgilerin bilinmesi gerekebilir. Müzeler için en çok merak edilen konu giriş ücreti olmaktadır. Fakat Fethiye Müzesine giriş yapabilmek ve ziyaret edebilmek için herhangi bir giriş ücreti bulunmamaktadır.

Fethiye Müzesi Ziyaret Saatleri ()

Fethiye Müzesi ülkemizde Muğla ilinin Fethiye ilçesinde bulunan Kesikkapı Mahallesinde yer almaktadır. Fethiye Müzesine gidebilmek için ilk olarak doğal güzelliklerin yer aldığı Fethiye ilçesine gidilmesi gerekir. Fethiye ile Muğla arası kilometre olup kara yolu ile ulaşım sağlanması mümkündür. Ayrıca özel araçları olmayan misafirlerin toplu taşımalar ile Muğla'dan Fethiye ilçelerine gelmeleri de mümkündür.

Bizans dönemine ait etnografik eserlerin sergilendiği Fethiye Müzesine ziyaret edebilmek için müzenin giriş saatlerinin öğrenilmesi gerekmektedir. Fethiye Müzesi saatleri mevsimsel olarak farklılık göstermektedir. Fethiye yaz mevsiminde turistik bir mekan olması sebebiyle ziyaret saatleri kış mevsimine göre daha uzundur. Yaz mevsiminde ile saatleri arasında Fethiye müzesi açıktır. Kış mevsiminde ise ile saatleri arasında açık olmaktadır. Ayrıca Fethiye Müzesinin kapalı olduğu bir gün bulunmamaktadır. Ziyaret saatleri aralığında her gün müzeyi ziyaret edebilirsiniz.

False

Fethiye

Where Aegean and Mediterranean regions meets there is a lovely town called Fethiye, a province of Muğla, is a beautiful coastal city that attracts a lot of tourists during the summer months. The history of Fethiye, which has hosted many civilizations throughout history, dates back to BC. Throughout history, Fethiye has been called by many names such as Telmessos, Meğri, Makri. It remained under the dominance of the Lycian Civilization for a long time and then passed under the sovereignty of other states. Fethiye, which was under the rule of Roman, Lycian, Persian and Carian empires in certain periods of history, carries the traces of almost every civilization. Fethiye is rich in natural beauties besides carrying traces of many civilizations.

In addition to its history, its magnificent natural beauties and especially the sea attract visitors to this region. It is known as one of the best holiday resorts in Turkey. The fact that the sea is clean, has a wide variety of activities and has a rich historical structure are some of the important features that make Fethiye stand out from its peers.

Fethiye Müzesi

Muğla ili, Fethiye ilçe sınırında bulunan Fethiye Müzesi, &#;lı yılların başında tasarlanmış, yıllında yeni yapılan binasında hizmete girmiştir.

Fethiye Müzesi; Arkeolojik ve Etnografya olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Bu bölümler hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.

Arkeolojik Bölümü: Başta Telmessos olmak üzere birçok antik kente yapılan kazılarda ortaya çıkan kalıntılar sergilenmektedir. Burada Tunç, Helenistik, Roma ve Bizans dönemine ait arkeolojik eserler bulunur.

Etnografya Bölümü: Fethiye ilçesine ait giyim-kuşam ve yöresel eşyalar sergilenmektedir. Ayrıca Menteşe, Osmanlı ve yakın döneme ait etnografik eserlerde sergilenmektedir.

Kısaca Arkeoloji yönünden zengin olan Fethiye ilçemize yolunuz düşerse hem tarihi hem de kültür yönünde yolculuk yapabilirsiniz.

Fethiye Müzesi Nerede?

Fethiye Müzesi, Muğla&#;nın Fethiye ilçesine bağlı Kesikkapı Mahallesinde bulunur.

Fethiye Müzesi Nasıl Gidilir?

Buraya ulaşmak için ilk başta Fethiye ilçesine ulaşmak gerekir. Doğal güzellikleri, tarihi ve turistlik yerleri ile dikkat çeken Fethiye; Muğla’ya bağlı bir ilçedir. Fethiye ilçesi Muğla il merkezine km uzaklıkta bulunmaktadır. İlçemize ülkemizin bütün noktalarında karayolu ile ulaşmak mümkündür. Yine Muğla’dan kalkan otobüslerle buraya ulaşılabilir. Ayrıca ilçe merkezine 40 km uzaklıkta bulunan Dalaman Havaalimanı’dan buraya ulaşmak mümkündür.

Fethiye Müzesi Ziyaret Saatleri

Fethiye Müzesi; Yaz sezonunda , Kış sezonunda ise saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Fethiye Müzesi Giriş Ücreti

Fethiye Müzesi Giriş Ücreti 5 TL&#;dir. Müze kartı olanlar ücretsiz bir şekilde ziyaret edebilir.

Göz at ;

  1. Fethiye Gezilecek Yerler
  2. Fethiye Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Fethiye Otelleri ve Fethiye Otel Fiyatları
  4. Ölüdeniz Plajı Nerede, Nasıl Gidilir ve Giriş Ücreti
  5. Fethiye Gece Hayatı
  6. Yeşilvadi Doğa Park ve Kamp Alanı
  7. Çalış Plajı Nerede, Nasıl Gidilir ve Giriş Ücreti
  8. Fethiye Müzesi
  9. Fethiye Balayı Otelleri ve Fethiye Balayı Otel Fiyatları
  10. İçmeler Plajı
  11. Ölüdeniz-Kıdrak Tabiat Parkı
  12. Büyük Katedral (Fethiye Camii)
  13. Fethiye Camii
  14. Fethiye Kelebekler Vadisi Nerede, Nasıl Gidilir
  15. Babadağ Fethiye
  16. Erasta Fethiye Avm
  17. Muğla Gezilecek Yerler
  18. Muğla’da Gezilecek 10 Yer
  19. Muğla Gece Hayatı
  20. Muğla Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  21. Ege’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
  22. Ölüdeniz Nerede, Nasıl Gidilir
  23. Muğla Otelleri ve Muğla Otel Fiyatları

Fethiye Müzesi (İstanbul) Giriş Ücreti ve Saatleri []

Pammakaristos Manastırı geç Bizans döneminin en önemli eserlerinden biriydi. Manastır kompleksinden günümüze sadece kilise binası kaldı. Bu bina günümüzde cami ve müze olarak hizmet vermektedir. Bu yazıda Fethiye Müzesi giriş ücreti ve ziyaret saatleri hakkında bilgi bulabilirsiniz.

Fethiye Müzesi, Ayasofya ve Kariye Camii ile birlikte İstanbul&#;da Bizans mozaiklerini görmek için en iyi yerler arasındadır. Bu sayede, asırlarca önce yapılmış olmasına rağmen halen canlılığını koruyan bu sanat eserlerini takdir edebilirsiniz.

Fethiye Müzesi&#;nden bahsetmeden önce Pammakaristos Manastırı&#;nın tarihi hakkında bilgi vermek isterim. Çünkü bu manastır bir süre patrikhane olarak hizmet verdi ve Hristiyanlık tarihinde önemli bir yeri var. Patriklik makamının önemini anlamak için ise Hristiyanlık tarihinden kısaca bahsetmemiz faydalı olacaktır.

Hristiyanlık Öğretisi

Hristiyanlık öğretisinin ilk ortaya çıkışı, İmparator Augustus dönemine denk gelir. Kudüs yakınlarında (Beytüllahim) doğan Hz. İsa, çevresinde topladığı küçük gruba öğretilerini aktarır ve 30’lu yaşlarda haksız bir şekilde idam edilerek (çarmıha gerilmek suretiyle) hayata gözlerini yumar.

Hristiyanlık öğretisi, Hz. İsa’nın öğrencisi gibi yetiştirdiği havariler tarafından dünyaya yayılır. Havariler, Hz. İsa’nın mirasını bilinen dünyadaki tüm önemli merkezlere (Roma, Efes, Antakya, İskenderiye v.b.) yaymaya gayret ederler. Ancak çabaları belli bir yere kadar faydalı olur. Çünkü karşılarında Roma İmparatorluğu’nun devlet otoritesi vardır ve Hristiyanlığı kendi varlığına direkt bir tehdit olarak algılamaktadır.

Asırlar boyunca çeşitli zulümlere maruz kalan Hristiyanların talihi, İmparator Konstantin döneminde döner. Roma’da Tetrarşi Dönemi yazısında anlattığım üzere, Milvian Köprüsü Savaşı‘ndan önce Konstantin bir rüya görür ve askerlerinin kalkanlarının üzerine haç şekli çizerse savaşı kazanacağı müjdelenir. Savaşı kazanan Konstantin, Hristiyanlığa sıcak bakmaya başlar ve ’teki Milano Fermanı ile Hristiyanlık dinini Roma topraklarında serbest bırakır.

İmparator Konstantin dönemine kadar, Roma çok tanrılı bir inanca sahipti ve Hristiyanlık yer altında kalmış bir örgütlenmeydi. Resmi kurumları ve bir ruhban sınıfı yoktu. Konstantin ’li yıllarda iki önemli şey yaptı. Birincisi Roma İmparatorluğu’nun başkentini İstanbul‘a (Konstantinopolis) taşıdı. İkincisi ise Hristiyanlık dininin esaslarını belirlemek üzere İznik‘te (Nikaea) İznik Konsili‘ni topladı.

Konsilde Kilise yapılanmasının esasları masaya yatırılmış ve 5 temel Hristiyanlık Merkezi belirlenmişti. Bu beş şehir Roma, Konstantinopolis, Antakya, Kudüs ve İskenderiye idi. Antik Çağ’ın en önemli kentlerinden olan bu merkezlerin her birine bir piskopos atandı.

Roma’daki Piskopos yaygın olarak “Papa”, İstanbul’daki Piskopos ise “Patrik” olarak idrak edildi. Papa ile Patrik arasındaki fikir ayrılıkları ve kavgalar, Orta Çağ‘ın Hristiyanlık tarihine adeta damga vurdu.

Pammakaristos Manastırı

Fethiye Müzesi (Pammakaristos Manastırı)

Konuya böyle bir giriş yapmamın sebebi, İstanbul’da Patrikhane olarak görev yapmış binaları da vurgulamak içindi. Zira Konstantinopolis Patrikhanesi, asırlar boyunca Doğu Hristiyanları’nın ruhani merkezi oldu.

Günümüzde Doğu Kilisesi alt gruplara ayrılmış olsa da, (Yunan, Bulgar, Rus ve Ukrayna Patriklikleri) halen İstanbul’daki patrik onursal olarak eşitler arasında birinci (primus inter pares) kabul edilir.

’ten sonra Ayasofya camiye çevrilince, Patrikhane şehrin en büyük ikinci kilisesi olan Havariyyun Kilisesi‘ne taşındı. Birkaç yıl orada kaldıktan sonra bugün Fethiye Müzesi olarak bildiğimiz Pammakaristos Manastırı‘na geldi.

Pammakaristos Manastırı, Sultan III. Murad döneminde camiye (Bkz: Fethiye Camii) çevrilince, Patrikhane son kez taşındı ve bugünkü Fener Rum Patrikhanesi’ne yerleşti.

Pammakaristos Manastırı Tarihi

Pammakaristos Manastırı tarihi geç Bizans dönemine kadar uzanıyor. Bu dönemde artık Ayasofya gibi büyük imparatorluk projeleri üretilmiyordu. Başkentin soylu aileleri, kendilerine özel manastırlar, kiliseler ve mezar şapelleri inşa ediyordu.

Pammakaristos Manastırı&#;nın ilk olarak yüzyılda Komnenos Hanedanı döneminde inşa edildiği düşünülüyor. Bu dönemde Konstantinopolis&#;te haç planlı küçük kiliselerin inşaatları çoğalmıştı.

Günümüzde halen ayakta olan Hagia Theodosia Kilisesi (Gül Camii), Chora Kilisesi (Kariye Camii) ve Myrelaion Kilisesi (Bodrum Camii) de bu dönem yapılarına örnek verilebilir.

ile yılları arasında süren Latin İstilası sırasında bu yapılar büyük zarar gördü. Dördüncü Haçlı Seferi sırasında Haçlı orduları Konstantinopolis&#;i işgal etmiş ve yağmalamıştı. Bizans&#;ın başkentinde kurulan Latin İmparatorluğu, Bizanslılar şehri geri alana kadar yaklaşık 57 yıl boyunca ayakta kaldı.

Konstantinopolis, 57 yıllık işgalden sonra tekrar geri alınınca; Pammakaristos Manastırı&#;na sahip çıkan kişi, önemli Bizans bürokratlarından Michael Tarchaneiotes oldu. Kiliseyi yeniden ihya eden Michael, aynı zamanda İmparator VIII. Mihail Paleologos‘un da akrabasıydı.

Pammakaristos&#;u ihya eden Michael Tarchaneiotes öldükten sonra eşi Maria Doukaina mezar şapeline eşinin anısına muhteşem mozaikler yaptırdı. Günümüzde Fethiye Müzesi&#;nde görülebilen Bizans mozaikleri de bu eserlerdir.

Yüksek rütbeli Bizans aristokratlarının kiliselere hamilik yapmasını Kariye Müzesi‘nin tarihinde de görürüz. Yüzyıl’da yaşayan Thedoros Metokhites, o dönemde &#;Chora Kilisesi&#; olarak bilinen Kariye’yi ihya etmiş ve içindeki muhteşem mozaikleri yaptırmıştır.

Pammakaristos ve Chora gibi kiliseleri restore eden ve güzelleştiren bürokratlar, her iki kiliseye de birer &#;Mezar Şapeli&#; (Parekklesion) eklemiş ve öldüklerinde buraya defnedilmişlerdir.

Pammakaristos Manastırı&#;ndan günümüze yalnızca kilise binası kaldı. Sultan III. Murad döneminde camiye çevrilen yapı, halen Fethiye Camii olarak hizmet veriyor. Ancak yapının &#;Parekklesion&#; yani mezar şapeli olan bölüm ise müze olarak hizmet veriyor.

İstanbul Fethiye Müzesi Giriş Ücreti

Fethiye Müzesi giriş ücreti yılında 40 Türk Lirası‘dır. 18 yaş altındaki öğrenciler için giriş ücretsizdir. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı olan bu müzede müzekart geçerlidir.

Müzekart ile yakın mesafedeki Kariye Müzesi’ni de ziyaret edebilirsiniz. Bizans tarihi ile ilgili deneyimlerinizi perçinlemek için, yakın zamanda ziyarete açılmış olan Tekfur Sarayı Müzesi’ni de gezmenizi öneririm.

Fethiye, Kariye ve Tekfur Sarayı birbirine yakın mesafede konumlanan üç Bizans dönemi eseridir. Diğerleri için İstanbul’da Bizans Dönemi Eserleri isimli yazıyı da okumanızı öneririm.

İstanbul Fethiye Müzesi Ziyaret Saatleri

Fethiye Müzesi ziyaret saatleri sabah ile akşam saatleri arasındadır. Kış döneminde müze açılış ve kapanış saatleri değişebilir. Müze haftanın her günü ziyarete açıktır.

İstanbul’daki müzelerin giriş saatlerinde etkinliklere ve tadilatlara bağlı olarak değişiklik olabilir. Müzeye gitmeden önce müzenin resmi internet sitesini ziyaret edip, son durumu gözden geçirmenizi öneririm.

Fethiye Müzesi Restorasyonu

Fethiye Müzesi, Ayasofya Müzesi Müdürlüğü‘ne bağlı müzelerden biridir. yılı itibari ile tadilata girmiştir ve ne zaman açılacağı tam olarak belli değildir.

Güncelleme: 27 Mayıs tarihi itibarıyla Fethiye Müzesi Restorasyonu halen devam etmektedir. Restorasyon bittiğinde bu yazıyı güncelleyeceğim.

İstanbul Fethiye Müzesi Hakkında Bilgi by Serhat Engül

Filed Under: Müzeler

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır