ankara çanakkale tren / Çanakkale bölgesi trenleri: saatler, tarifeler, fiyatlar ve biletler | Virail

Ankara Çanakkale Tren

ankara çanakkale tren

Tren Biletleri

Türkiye ilk Yüksek Hızlı Tren ile 13 Mart 2009’da tanıştı. Şuan büyük yatırımlarla ülkede öncelikli olarak büyükşehirler arasında projelendirilen hatlardan ilki Ankara ve Eskişehir arasında açıldı. Bu hat ile birlikte iki şehir arasında ulaşım 1 saat 20 dakikada tamamlanabilir hale geldi. Toplam 4 istasyondan geçen hattın güzergahı Ankara, Sincan, Polatlı ve Eskişehir’dir. Bu hatta günde karşılıklı 5 sefer gerçekleşmektedir. Sefer saatleri ise şu şekildedir.

Ankara Tren Garı’ndan Kalkışlar: 06.30 - 10.40 - 15.45 - 17.55  - 20.40

Eskişehir Tren Garı’ndan kalkışlar: 06.30 - 08.35 - 12.40 - 18.10 - 20.00

2013 yılında yapımı tamamlanan bir diğer hat ise Ankara Konya arasında işletilendir. İki şehir arasında ilk doğrudan demiryolu hattıdır aynı zamanda. Ankara’dan Eskişehir güzergahına giden trenler Polatlı’dan sonra ayrılarak Konya yönünde ilerlemektedir. Açılışın ardından iki şehir arasındaki mesafe 1 saat 30 dakikada kat edilebilir hale gelmiştir. Saatte ortalama 250 km hız yapabilen tren setlerinin kullanıldığı tüm hatlarda; testleri devam eden Sıemens markalı trenlerin kullanıma sokulmasının ardından saatte 300/350 km ortalama hız ile seferler gerçekleştirilecek. Ankara’da şehir içi ulaşımda kullanılacak olan Başkentray hattının hizmete sokulması ile tüm sinyalizasyon ve raylar bu trenlere uygun hale gelecektir. Böylece yolculuk süresi 15 dakikadan daha fazla bir süre de kısalacaktır. Ankara ve Konya arasında şuan günde 14 sefer düzenlenmektedir. Karşılıklı olarak gerçekleştirilen seferlerin saatleri aşağıdaki gibidir.

Ankara’ Tren Garı’ndan Kalkışlar: 06.45 - 08.55 - 11.15 - 13.30 - 16.10  - 18.20  - 21.25

Konya Tren Garı’ndan Kalkışlar: 06.30 -  09.00  - 11.20  - 13.40  - 15.50  - 18.50  - 21.15

Bu seferlerin hepsinde tren Sincan istasyonuna uğrarken, bazılarında Polatlı istasyonuna uğramamaktadır. Ankara’dan kalkan ilk tren Polatlı’da durmaz ikincisi ise durur. Diğer seferlerde de bu şekilde devam eder. Konya kalkışlarında ise ilk iki seferde tren Polatlı’ya uğrarken üçüncü seferden itibaren uğramaz / uğrar şeklinde devam eder. Tüm hızlı tren seferleri için biletlerinizi en kolay şekilde çağrı merkezinden ve internet üzerinden satın alabilirsiniz. Tren bileti fiyatları gidilen mesafeye ve seyahat edilen sınıfa göre değişiklik göstermektedir. Tren dışında otobüs bileti  alımını da sitemiz üzerinden yapabilirsiniz.

Yüksek Hızlı Tren’lerin en çok yolcu taşıdığı hatların başında İstanbul Ankara gelmektedir. Toplamda 10 etaptan oluşan projenin 8 etabı tamamlanmış ve bu haliyle hizmete sokulmuştur. Proje kapsamında devam eden çalışmalar ise Ankara Tren Garı binasının inşası ve Gebze – Haydarpaşa Garı arasında devam eden 44 km’lik ray döşemesi ve sinyalizasyon işleridir. İstanbul’da şehir içi ulaşımda kullanılan Marmaray trenlerinin banliyö hattına entegre edilmesi ile YHT’ler Halkalı istasyonuna da ulaşım sağlayabilir hale gelecektir. Günde karşılıklı olarak 5 sefer gerçekleştirilen Ankara İstanbul arasında 7 farklı istasyon daha bulunmaktadır. Hattın istasyon sıralaması: İstanbul/Pendik Tren İstasyonu – Gebze – İzmit – Arifiye – Bozuyük – Eskişehir Tren Garı – Polatlı – Sincan ve Ankara Tren Garı şeklindedir. Sefer saatleri ise aşağıdaki listede olduğu gibi düzenlenmektedir.

Ankara Tren Garı’ndan Kalkışlar: 06:00 – 09:20 – 12:15 – 14:35 – 19:00

Pendik Tren İstasyonu’ndan Kalkışlar: 06:30 – 10:30 – 12:45 – 14:00 – 19:10

Pendik Garı’na şuan için tren ile ulaşım sağlanamadığından ilk sefere yolcuların ulaşabilmesi için Kadıköy Meydanı’nda bulunan Haldun Taner Tiyatrosu önünden her gün saat 05:15’te belediye otobüsü kalkmaktadır. 16 hat numarasına sahip olan bu otobüs Bostancı, Maltepe ve Kartal’dan geçerek Pendik Garı’na ulaşmaktadır.

Arasında hızlı trenler kullanılarak ulaşım sağlanan diğer hatlar ise Eskişehir – Konya ve İstanbul – Konya’dır. İstanbul ile Konya arasındaki mesafe 3 saat 45 dakikada tamamlanabilmektedir. Günde karşılıklı olarak 4 seferin düzenlendiği güzergahta sefer saatleri İstanbul kalkışlarında 07:30 ve 17:45, Konya kalkışlarında ise 06:50 ve 17:55 olarak belirlenmiştir. 1 saat 40 dakika süren Eskişehir Konya arasındaki seferler de günde 4 kez düzenlenmektedir. Bu hattın sefer saatleri ise Eskişehir kalkışlarında 08:00 – 16:00 ve Konya kalkışlarında 09:35 – 18:45’tir.

Hizmette olan tüm bu hatların dışında yapımı devam eden ve yakın gelecekte kullanıma sokulması planlanan hatlar da bulunmaktadır. Ayrıca yapılması düşünülen ve projelendirilmeye başlanan hatlar da gündemdedir. Ankara İzmir, Konya – Gaziantep - Habur, Ankara – Sivas – Kars, Antalya – Kayseri, Konya – Çanakkale, İstanbul Edirne, Karadeniz – Akdeniz bu hatlar arasındadır. Tüm hatların açılmasının ardından aktarmalar ile farklı şehirler arasında demir yolu ulaşımı mümkün hale gelecektir.

HIZLI TREN 2023

Hızlı tren belli şehirler arasında süper pratik olabilen bir ulaşım methodu. Ankara gibi havaalanın şehrin çok dışında kaldığı durumlarda, şehrin merkezindeki tren garına vararak 1 saat havalimanı yolu + 1 saat de havaalanında bekleme süresini cebine atmak gerçekten çok tercih edilesi bir durum. Öte yandan, hız anlamında maalesef hızlı tren hayallerimizdeki kadar hızlı değil. Evet, dünya standartlarında saatte 250 kilometre üzeri gidebilen araçlara hızlı tren deniyor ama bu süratlere varabiliyor olması,  mesafeleri bu hızda gittiği anlamına gelmiyor. 🙁 Örneğin İstanbul – İzmit arası hızlı tren saatte 60 kilometre kadar yavaş gidiyor, sonra yer yer vaadedilen hızlara varıyor ama Ankara’ya bir arabadan daha yavaş varabiliyor.

Biz de sizin için hızlı tren nasıl, nereye ne kadar zamanda varıyor, nerelerde duruyor, biletler ne kadar, nereden bilet almalı gibi kilit bilgileri derledik.

Index

YÜKSEK HIZLI TREN BİLETİ

Güzergah: Nerelere Hızlı Tren Var

Nerelere hızlı tren var:
Ankara – İstanbul
Duraklar: Ankara – Eryaman – Polatlı – Eskişehir – Bozüyük – Bilecik – Arifiye – İzmit – Gebze – Pendik – Bostancı- Söğütlüçeşme – Bakırköy- Halkalı

Ankara – Konya
Duraklar: Ankara – Eryaman- Polatlı – Konya

Konya – İstanbul
Duraklar: Konya – Eskişehir – Bozüyük – Bilecik – Arifiye – İzmit – Gebze – Pendik – Bostancı- Söğütlüçeşme – Bakırköy- Halkalı

Ankara – Eskişehir
Duraklar: Ankara – Eryaman – Polatlı – Eskişehir

İstanbul – Karaman

Duraklar: Söğütlüçeşme – Bostancı – Pendik – Gebze – İzmit – Arifiye – Bilecik – Bozüyük – Eskişehir – Selçuklu – Konya – Çumra – Karaman.

Ankara – Karaman

Duraklar: Eryaman – Polatlı – Selçuklu – Konya – Çumra – Karaman.

Hızlı Tren Bileti Nereden Alınır?

  1. TCDD’nin internet sayfasından satın alabilirsiniz. Yüksek Hızlı Tren için TCDD’nin resmi sitesini kullanmanız gerek, açık söylemek gerekirse bilet alma işlemi biraz kafa karıştırıcı olabiliyor. Bu konulara burada açıklık getirdik.
  2. Kredi kartınızın bilgilerini vererek 4448233 numaralı telefondan da bilet alabilirsiniz.
  3. Gardaki gişelerden de hem kredi kartı hem de nakit bilet alınabiliyor.  😉

Tarifeler: Hesaplı bilet, Standart bilet, Esnek bilet

Websitesinden bilet alırken, aynı koltuğun biletini, değişiklik yapabilme özgürlüğüne göre 3 farklı tarifeden alabiliyorsunuz gibi dursa da sadece 2 tarife ve standart ve esnek.  Tren adı yazan bölüm aslında tarife seçtiğiniz yer. Seçmek için tarifeye basıyorsunuz ve mavi oluyor.
Hesaplı  –  Adından anlaşıldığı gibi en ucuz tarife bu ame bileti ne iade edebilme, ne açık bilete çevirme, ne de tarih/ koltuk vs gibi değişiklik yapma hakkınız var. Ama dediğimiz gibi şu an bu seçenek kullanıma açık değil.
Standart – Standart bilette iade yok ama 3 kere biletinizi değiştirme ya da açığa alma hakkınız var.
Esnek – En fazla 3 kere olmak şartıyla iade, değişiklik ya da açığa alma işlemi yapabilirsiniz.

Hızlı Tren Bileti Fiyatları

Fiyatlar seçtiğiniz tarife ve nereden nereye gittiğinize göre değişiyor. Yazımızın aşağısında bineceğiz hatta ait bölümde daha fazla bilgi bulabilirsiniz. Kabaca;

– İstanbul – Ankara: 254 TL (tek yön standart bilet)
– İstanbul  – Eskişehir: 161 TL (tek yön standart bilet)
– İstanbul – Konya: 306 TL (tek yön standart bilet)
– Ankara – Eskişehir: 110 TL (tek yön standart bilet)
– Ankara – Konya: 112 TL (tek yön standart bilet)
– Konya – Eskişehir: 141 TL (tek yön standart bilet)

İndirimli Bilet

13 – 26 yaş arası kişiler, öğretmenler, askerler, 12 kişi ve üstü gruplar, 60 yaş üstü yolcular, basın kartı sahipleri, TCDD personeli ve aileleri ve 7 – 12 yaş arası çocuklara indirimli tarifeler var. Detaylarını yazının sonunda paylaştık. Eğer bu kategorilerden birisine tekabül ediyorsanız mutlaka en aşağıda, ilgili bölümü okuyun.

VAGON TİPİ – HANGİ VAGONDAN BİLET ALMALI?

Tarife seçtikten sonra yan sütundan hangi vagonda seyahat etmek istediğinizi seçmeniz gerekiyor.
Trende 1 business, 1 yemekli, 4 pulman vagonu var. Bir de yemek vagonu var, ama bu vagondan koltuk satılmıyor, çünkü burası büfe gibi bir yer. Bilet satın alabileceğiniz 3 çeşit kompartıman var ve birbirinden farkları da şöyle:

Pulman


Yani TCDD ağzıyla; “2+2 Pulman (Ekonomi)”. Pulman dediğimiz şey aklınıza gelen klasik tren vagonu ve içine dizili koltuklar. Koridorun bir yakasında 2, diğerinde de 2 koltuk var, yani bir sırada 4 koltuk. Vagon tipi bölümünde gördüğünüz 2+2 bunu ifade ediyor. Kimisi otobüs usulu arka arkaya dizili, kimisi ortalarında bir masa ile birbirine bakan koltuklardan oluşuyor. Çantanız, montunuz için hemen kafanızın üzerilerinde uçaktaki baş üstü dolapları büyüklüğünde raflar var.  Ancak buraya valiz sığdıramazsınız. Valiz gibi yüklerinizi resimde görünen her vagonun girişindeki raflara bırakıyorsunuz ancak bu rafların kapasitesi az. En fazla 6 büyük boy valiz alır.  Yazının en üstteki kapak fotoğrafında masalı pulman örneğini görmektesiniz. Bizce en güzel koltuklar vagonun ortasındaki masalı olanlar.

Yemekli

Yemekli vagonun pulmandan tek farkı bilet ile birlikte bir de set menü alıyorsunuz. Yemeğinizi de yemek vagonuna (yani yemek satın alabileceğiniz büfenin olduğu vagona) gitmeden biletli koltuklarınızda yiyebiliyorsunuz. Yemeğinizi size hostesler getiriyor. Bilet, pulman ücreti + 20 TL şekinde ücretlendiriliyor.

2022 Güncelleme: Büfede öğlen saati sadece su, kurabiye, fındık ve yer fıstığı satılıyor pandemiden dolayı sıcak yemek servisi yok. O nedenle sıcak yemek bulma düşüncesi ile hareket etmeyin.

Business


TCDD ağzıyla; “2+1 Pulman (Business)”. Bu sınıfta koltuklar daha geniş ve uçaktaki gibi koltuk arkasına yerleştirilmiş ekran var. Koridorun bir tarafında 2, diğer tarafındaysa tek koltuk var. Yemekli seçmek isterseniz business’te de +20 TL gibi bir fark ödeyeceksiniz bileti alırken.

Kafanız karışmasın: Tarife ve vagon tipi seçtikten sonra insan hemen yanındaki ücret sütununun güncellenmesini bekliyor ama sadece business seçince güncelleme yapıyor. Yemekli seçtiyseniz de, pulman seçtiyseniz de aynı fiyat kalıyor. “Seç”e basıp, devam et dedikten sonra bir sonraki ekranda güncellemeyi göreceksiniz.

Yemek Vagonu (Cafe & Restoran)


Trende bir vagon yemek vagonu olarak geçiyor, burası trenin restoranı. Yemek vagonunu, Yemekli vagon ile karıştırmayın, o ayrı bir şey. Yemekli vagonun içinde yemek satışı yok, sadece daha önce bilet seçerken “yemekli” seçtiyseniz burada koltuğunuza yemek servisi yapılıyor. Yemek vagonu ise trende yemek satışının yapıldığı yer, bir nevi bir büfe gibi düşünün, satın alabileceğiniz belli yiyecekler var. Yemek vagonunda her gün etli ve tavuklu yemek olarak 2 çeşit yemek var. İsterseniz yoğurt, tatlı ve içecek ekleyerek menü de alabiliyorsunuz. Tahmin edebileceğiniz gibi yemekler pek öyle ahım şahım değil ama en azından doyurucu. Yemeklerine bayılmadığımız için bizim tercihimiz yemeğimizi yanımızda getirmek yönünde. Bisküviydi, kekti gibi abur cuburlar da mevcut. Ayrıca bir araba ile vagon vagon gezip çay kahve de satıyorlar.

Sandviç, abur cubur tarzı şeyleri alıp koltuğunuzda yiyebiliyorsunuz ancak yemekleri yemek vagonunda yemek zorundasınız. Sadece yemekli vagondan yer aldıysanız yemeğinizi yerinizde yiyebilirsiniz.

Yemek vagonu maalesef öyle masaların olduğu, seyir sırasında keyifle yemek yiyeceğiniz bir yer değil.  Daha çok büfe gibi bir yer. Bir kaç masası ve bir bar etrafında tabureleri var.

Önemli Güncelleme: Covid 19 tedbirleri nedeniyle yemek vagonu kapalı. Trenlerde yemek servisi yapılmıyor.


ANKARA – İSTANBUL HIZLI TREN 🚄

Doğruyu söylemek gerekirse, yıllarca beklediğimiz hızlı tren, 1981’de bu sisteme geçen Fransa’nın TGV’si ile karşılaştırdığınızda bayağı bir hayal kırıklığı oldu. Onca yıl bekle, sonra da gelen “hızlı tren”,  460 kilometrelik Paris – Lyon seferini 2 saatte yapan TGV’ye kıyasla aynı kilometrede (460) olan İstanbul – Ankara mesafesini 4 saat 20 dakikada yapsın… Bunun illa durak sayısından teknolojik alt yapıya bir sürü sebebi vardır. Bir de trenin neredeyse İstanbul’un bittiği yer olan Halkalı veya Söğütlüçeşme’ye kadar gittiğini ve özellikle Avrupa yakasında yaşıyorsanız oraya ulaşmanın külfetini düşününce (Taksim’den en az 1 saatte varılıyor) bir çok insan arabasıyla veya uçakla gitmeyi tercih edebiliyor. Yani ne uçağa ne de arabaya tam bir alternatif olamamış.

Yüksek Hızlı Tren Ankara – İstanbul arası ve İstanbul – Ankara arasında günde karşılıklı 9 sefer yapıyor. Ankara’dan kalkan tren Eryaman, Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze, Pendik, Bostancı, Söğütlüçeşme, Bakırköy duraklarına uğrayarak Pendik’e yaklaşık 4 saat 20 dakikada ulaşıyor. Halkalı’ya kadar gitmek isterseniz süre 5 saate çıkıyor. Aynı şekilde Ankara – İstanbul seferleri de o civar sürüyor. İki yönde de bazı seferlerde bazı duraklara uğramıyor tren, bu yüzden saatlerde ufak değişikler olabiliyor hangi sefere bindiğinize bağlı olarak.

NOT: 2023 için güncel sefer saatlerine bu linkten de ulaşabilirsiniz.

Ankara – İstanbul Hızlı Tren Saatleri

Ankara KalkışEryamanPolatlıEskişehirBozüyükBilecikArifiyeİzmitGebzePendik BostancıSöğütlüçeşme BakırköyHalkalıSeyir Süresi
106:0007:2609:5110:194:19
207:1507:3307:5608:4609:0209:2410:0110:2410:5711:2111:4211:514:36
309:2009:3810:4811:5812:2112:5913:2213:4313:534:33
410:4511:0311:2612:1612:3212:5411:3113.:5414:2814:5315:1115:274:42
511:2511:4312:0612:5612:1213:3414:1114:3415:0615:2815:4915:594:34
613:0013:1814:2816:0016:5517:1617:264:26
715:3515:5316:1617:0617:2217:4418:2118:4419:1619:3719:5720:064:31
817:4518:0318:2619:1619:3219:5420:3120:5421:2721:4922:0922:2422:5323:095:24
919:1519:3320:4321:5722:2023:1323:5123:354:36

 İSTANBUL – ANKARA HIZLI TREN 🚄

İstanbul – Ankara Hızlı Tren Saatleri

Halkalı KalkışBakırköySöğütlüçeşmeBostancıPendikGebzeİzmitArifiyeBilecikBozüyükEskişehirPolatlıEryamanAnkara VarışSeyir Süresi
106:0506:3709:0510:304:25
206:3506:5306:2507:3607:5708:1908:5209:1309:5110:1510:3511:2311:4812:045:29
309:3509:4710:2010:4411:1711:3812:1612:4013:0013:4814:1314:294:54
411:2011:3112:0312:5713:1814:3515:4516:014:41
513:2013:3213:5914:2214:5515:1715:5616:2016:4017:2817:5318:094:49
615:1515:2615:5316:4817:0918:2619:3619:524:37
716:4016:5217:2817:4818:2118:4219:2119:4520:0520:5321:1821:344:54
817:1017:2718:5018:1118:4419:0519:4720:1220:3221:2021:4522:014:51
919:1519:2619:5320:4821:0922:2722:3723:534:38

İSTANBUL – ANKARA & ANKARA – İSTANBUL HIZLI TREN BİLET FİYATI

Standart bilet: 2+2 pulman ekonomi 248 TL

Business bilet: 2+1 pulman business 372 TL


ANKARA – ESKİŞEHİR HIZLI TREN 🚄

Eskişehir, İstanbul – Ankara Hattı‘ndaki duraklardan bir tanesi. Bu hatta kullanabileceğiniz 9 sefer bulunuyor. Buna ek olarak, bir de Ankara – Eskişehir hattı var. Bu hatta da 3 sefer var. Yani Eskişehir’den Ankara’ya ya da tam tersi yönde gidecekseniz her gün 12 sefer var. Bu arada, Ankara – Eskişehir hattında yemekli vagon yok, ama zaten uzun bir yolculuk da değil. 🙂

Tren garları şehrin içinde olduğu için gerçekten iki şehir arası trenle ulaşım çok pratik. Ankara – Eskişehir arası arası yüksek hızlı tren 1,5 saat sürüyor.

Ankara – Eskişehir Hızlı Tren Saatleri

Ankara – Eskişehir arası yolculuk yapmak için hem Ankara-Eskişehir hattını hem de Ankara-İstanbul hattını kullanabilirsiniz, çünkü Ankara-İstanbul hattı da Eskişehir’e uğruyor.

 Ankara  Eskişehir VarışTren Hattı
108:3510:01Ankara-Eskişehir Hattı
214:3015:56Ankara-Eskişehir Hattı
316:5018:16Ankara-Eskişehir Hattı

Ankara – Eskişehir hızlı tren kaç saat sürüyor?

Ortalama 1,5 saat

Eskişehir – Ankara Hızlı Tren Saatleri

Eskişehir-Ankara arası yolculuk yapmak için hem Eskişehir-Ankara hattını hem de İstanbul-Ankara hattını kullanabilirsiniz, çünkü İstanbul-Ankara hattı da Eskişehir’e uğruyor.

EskişehirAnkara VarışTren Hattı
106:1507:44Eskişehir-Ankara Hattı
213:5015:19Eskişehir-Ankara Hattı
317:4019:09Eskişehir-Ankara Hattı

Ankara – Eskişehir & Eskişehir – Ankara Hızlı Tren Fiyatları

Standart bilet: 2+2 pulman ekonomi 110 TL

Business bilet: 2+1 pulman business 165 TL

(Ankara-Eskişehir ve Eskişehir-Ankara Yüksek Hızlı Treni hatlarında yemek yok, zaten çok kısa sürüyor.)


İSTANBUL – ESKİŞEHİR HIZLI TREN 🚄

İstanbul  – Eskişehir veya ters yönde yolculuk yapmak isteyenler İstanbul  – Ankara hızlı trenini veya İstanbul – Konya hızlı trenini kullanabilir. Çünkü bu iki hat da Eskişehir durağından geçiyor.

İstanbul – Eskişehir Hızlı Tren Saatleri

 İstanbul Pendik  Eskişehir  Tren Hattı
106:3709:05İstanbul – Ankara Hattı
207:5710:35İstanbul – Ankara Hattı
310:2013:00İstanbul – Ankara Hattı
412:0314:35İstanbul – Ankara Hattı
513:5916:40İstanbul – Ankara Hattı
615:5318:26İstanbul – Ankara Hattı
717:2820:05İstanbul – Ankara Hattı
817:5020:32İstanbul – Ankara Hattı
919:5322:27İstanbul – Ankara Hattı

Eskişehir – İstanbul Hızlı Tren Saatleri

 Eskişehir  İstanbul Pendik Tren Hattı
107:2609:51Ankara – İstanbul Hattı
208:4611:21Ankara – İstanbul Hattı
310:4813:22Ankara-İstanbul Hattı
412:1614:53Ankara-İstanbul Hattı
512:5615:28Ankara-İstanbul Hattı
614:2816:55Ankara – İstanbul Hattı
717:0619:37Ankara – İstanbul Hattı
819:1621:49Ankara – İstanbul Hattı
920:4323:13Ankara – İstanbul Hattı

İstanbul – Eskişehir & Eskişehir – İstanbul Hızlı Tren Fiyatları

Standart bilet: 2+2 pulman ekonomi 161 TL

Business bilet: 2+1 pulman business 242 TL


ANKARA – KONYA HIZLI TREN 🚄

Ankara – Konya arası karşılıklı günde 3 tane sefer var ve seferler yaklaşık 1 saat 50 dakika sürüyor. Bu hatta da yemekli vagon yok.

Ankara – Konya Hızlı Tren Seferleri

 Ankara Kalkış Konya Varış Tren Hattı
1 08:5510:45Ankara-Konya Hattı
218:0519:55Ankara-Konya Hattı
320:4022:30Ankara-Konya Hattı

Konya – Ankara Hızlı Tren Saatleri

 Konya Kalkış Ankara Varış Tren Hattı
106:2508:14Konya-Ankara Hattı
209:1010:59Konya-Ankara Hattı
317:4019:29Konya-Ankara Hattı

Ankara – Konya & Konya – Ankara Hızlı Tren Fiyatları

Standart bilet: 2+2 pulman ekonomi 112 TL

Business bilet: 2+1 pulman business 168 TL

(Konya – Ankara ve Ankara – Konya Yüksek Hızlı Treni hatlarında yemek yok, zaten çok kısa sürüyor.)


İSTANBUL – KONYA HIZLI TREN 🚄

Konya İstanbul(Pendik) arası da karşılıklı günde 3 sefer var ve yaklaşık 5 saat sürüyor. Bu tren de Eskişehir, Bozüyük, Bilecik, Arifiye, İzmit, Gebze duraklarına uğruyor. Ayrıca İstanbul Karaman hızlı tren seferleri de başladı. O tren de Konya’dan geçiyor.

İstanbul – Konya Hızlı Tren Seferleri

İstanbul Pendik KalkışKonya Varış Tren Hattı
107:2711:51İstanbul-Konya Hattı
212:3517:05İstanbul-Konya Hattı
319:1923:49İstanbul-Konya Hattı

Konya – İstanbul Hızlı Tren Seferleri

Konya Kalkışİstanbul Pendik Varış Tren Hattı
106:0010:19Konya-İstanbul Hattı
212:5517:22Konya-İstanbul Hattı
318:2522:45Konya-İstanbul Hattı

İstanbul -Konya & Konya – İstanbul Hızlı Tren Fiyatları

Standart bilet: 2+2 pulman ekonomi 306 TL

Business bilet: 2+1 pulman business 459 TL


 DİĞER ŞEHİRLERDEN HIZLI TRENE OTOBÜS BAĞLANTISI

Yüksek Hızlı Tren hatlarına bazı şehirlerden ulaşım için TCDD Bursa’da ve Antalya’da otobüs firmaları ile anlaşmış. Bu şehirlerden hızlı trenin geçtiği en yakın garlara otobüs kalkıyor:

Bursa – Eskişehir – Konya Hızlı Tren Otobüs Bağlantısı

Bursa Otogar’dan kalkıp Eskişehir’e gidiyor. Sefer saatlerini buradan kontrol edebilirsiniz.

İNDİRİMLİ HIZLI TREN BİLETİ

Yukarıda da belirttiğimiz üzere bazı kişilere %20 ile %50 arası indirim var. Onlar:

Gidiş – dönüş aynı istasyon

Gidiş – dönüş biletini aynı çıkış ve varış istasyonları arasında alıyorsanız, yüksek hızlı tren veya ana hat treni gibi farklı tren olması, farklı mevki veya vagon çeşidi olması farketmeksizin %20 indirimden yararlanabiliyorsunuz.

Genç

13-26 yaş arasında bulunan kişilere ”Genç” indirimi var, bu da %20 indirimli.

Öğretmen
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı veya Milli Eğitim Bakanlığı tarafından onaylanmış bütün resmi ve özel okullarda hala çalışmakta olan bütün öğretmenlere(müdür, müdür yardımcısı vs. dahil olmak üzere), Yükseköğretim kuruluşlarında(üniversite, yüksekokul, konservatuvar vs gibi.) çalışan bütün öğretim elemanlarına ve de Türk uyruklu olup yabancı ülkelerde çalışan öğretmenlere %20 indirimden yararlanma hakkı var.

Askeri yolcu
Türk Silahlı kuvvetlerinde hala çalışmakta  olan subay, astsubay ve askeri memurlara, NATO’nun askeri görevlilerine, uzman, uzatmalı çavuş, onbaşı ve erlere (sevk muhtırasız biletle yapacakları seyahatlerde) %20 indirim.

12 kişi ve 12 kişiden fazla gruplar
Başka nitelikleri gözetilmeksizin en az 12 kişi olan gruplara veya grup olmasa bile 12 kişilik bileti beraber ödeyen yolculara %20 indirim hakkı sunulmuş.

60-64 yaş
60 yaş ile 65 yaş arasındaki yolculara %20 indirim var.

65 yaş ve üstü
65 yaş ve üzerindeki yolculara %50 indirim var.

Yerli-yabancı basın kart sahipleri
Yerli ve yabancı basın kartı sahiplerine Başbakanlık Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğünce verilen kartlarda geçerli %20 indirim var.

TCDD personelleri ve aileleri
Çalışan TCDD personeli, eşi, çocukları ile TCDD emeklisi ve eşine %20 indirim var.

Çocuklar (7-12)
7-12 yaş arası çocuklara %50 indirim var, 7 yaş altı çocuklar ayrı bir yer istenmediği sürece ücretsiz. 

Not:Yaşla ilgili bütün indirimlerde yaş hesabı yapılırken sadece doğum yılı esas alınıyor.

ÜCRETSİZ HIZLI TREN BİLETİ

Bir de uluslararası anlaşmalar ve yasalar doğrultusunda bazı yolculara ücretsiz seyahat hakkı veriliyor, bu durum için gerekli şartlar da şu şekilde:

  • Ücretsiz Seyahat Kartı Sahipleri:
    T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen, üzerinde ”Ücretsiz Seyahat Kartı‘ yazılı Ücretsiz Seyahat Kartınızı göstererek ücretsiz trene bilet alabiliyor.
  • Engelli yolcular
    Engelli yolcular  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından verilen, üzerinde ”Ücretsiz Seyahat Kartı” yazılı Ücretsiz Seyahat Kartlarını veya Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığınca verilen üzerinde ”SERBEST” yazılı Özürlü Kimlik Kartını veya Özür durumunu belirten Nüfus Hüviyet Cüzdanınızı göstererek ücretsiz seyahat edebiliyor.
  • Başka Ülkelerin  Demiryolu Çalışanları
    Yabancı demiryolu idareleri ile yapılan anlaşmalar gereği, yabancı demiryolu çalışanları permi belgelerini ibraz edip ücretsiz seyahat edebiliyor.

Notlar:
– İndirimden faydalanmak isteyen ve gerekli özelliklere sahip yolcuların, belirtilen ve TCDD tarafından kabul görmüş belgeleri hem satış anında hem de kontrollerde göstermeleri gerekiyor, eğer yanınızda olmazsa ”trende bilet” hükümleri uygulanıyormuş.
– Bazı durumlarda yasa gereği yapılacak ücretsiz seyahatten faydalanacak yolcuların TCDD Müşteri ilişkileri yönetim sisteminde veya bağlı bulunduğu kurumda kaydının olması aranır. Yolcunun kaydı yoksa indirimlerden faydalanamaz.

HIZLI TREN İLETİŞİM BİLGİLERİ

Hızlı tren hakkında detaylı bilgi alabilmek için bazı websiteler ve telefonları aşağıda bulabilirsiniz.

Müşteri hizmetleri için tıklayın.
Hızlı tren bileti almak için tıklayın.
Hızlı tren saatleri için tıklayın.
Hızlı tren telefon: 4448233

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir