1996 öys puan hesaplama / ÖSYM SENESİNİN PUANLARI | DonanımHaber Forum

1996 Öys Puan Hesaplama

1996 öys puan hesaplama



ÖYS Matematik Soruları ve Çözümleri İndir (PDF)

Bu yazımda yılında yapılan Öğrenci Yerleştirme Sınavı yani ÖYS matematik sorularını ve çözümlerini PDF formatında paylaşacağız.

Yüksek puanlar ve sıralamalar hedefleyen adayların vazgeçilmezi olan geçmiş yılların Çıkmış Soruları ve çözümlerini paylaşmaya başladık. Eğer gerçekten hedefiniz matematikte yüksek netler yapmak ise sadece konu çalışarak bunu yapamayacağınızı üzülerek belirtmek isterim. Söz konusu sınav ile alakalı geçmiş yılların sorularını ve bu soruların çözümlerini dikkatlice incelemek başarınızı arttıracak bir unsurdur. Bu yazımızda paylaşacağımız ÖYS Matematik sorularını ve cevaplarını aşağıdaki &#;indir&#; butonuna tıklayarak PDF formatında indirebilirsiniz.
 
Diğer yıllara ait çıkmış sorular için Matematik Çıkmış Sorular sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.
 

ÖYS Matematik Soruları ve Çözümleri İndir

 
»AYT Matematik Konuları ve Soru Dağılımı


TYT Konuları
AYT Konuları
Üniversite Taban Puanları

19 yılda eğitimde sorunlar azalmadı arttı

Güncelleme Tarihi:

LinkedinFlipboardLinki KopyalaYazı Tipi

Oluşturulma Tarihi: Aralık 06,

LinkedinFlipboardE-postaLinki KopyalaYazı Tipi

19 yılda Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna 11 kişi oturdu. Daha önce sadece 5 yıllık ilkokuldan oluşan zorunlu eğitim önce 8 yıla çıkarıldı. Ardından sistem yeniden değiştirildi ve halk arasında 4+4+4 diye bilinen 12 yıllık kademeli zorunlu eğitim sistemi getirildi. Üniversiteye giriş sistemi üç defa değişti. ’ten itibaren YÖK başkanlığı koltuğuna 5 kişi atandı. Bazıları iki dönem başkanlık etti. Bunlardan sadece biri, Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, süresi dolmadan görevden alınarak, Başbakanlık Başmüşaviri oldu. ÖSYM tarafında ise yılından itibaren yaşanan sınav skandalları tüm ülkenin gündemine oturdu. ’da KPSS ile başlayan kopya skandalı, ’de YGS’de şifre skandalına dönüştü.

Haberin Devamı

Zorunlu eğitim 5 yıl

’ten itibaren uygulamaya konulan ve sadece ilkokulları kapsayan 5 yıllık zorunlu eğitim uygulaması devam etti. Yabancı dilde eğitim sunan kolejler öğrencilerini sınavla seçiyordu. Üniveristeye girişte ise ’den itibaren, ilk basamağı Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) ve ikinci basamağı Öğrenci Yerleştirme Sınavı (ÖYS) olarak adlandırılan iki aşamalı sınav sistemi devam ediyordu.

8 yıllık zorunlu eğitim çalışmaları
yılında yapılan Milli Eğitim Şurası’na kadar geçen sürede üzerinde görüşülen sekiz yıllık kesintisiz zorunlu ilköğretimi, uygulamaya koyma çalışmaları başlatıldı. Hükümet, sekiz yıllık kesintisiz zorunlu ilköğretim yasa tasarısı hazırladı ve TBMM’ye sundu.

Zorunlu eğitim 8 yıllık oldu

öğretim yılından itibaren sekiz yıllık kesintisiz zorunlu ilköğretime geçilmesini sağlayan kanun 18 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İlk ve ortaokullar ‘İlköğretim’ başlığı altında toplandı. Sınavla öğrenci alan liseler ise ortaokul bölümlerine son kez sınavla öğrenci aldı.

Üniversiteye girişte sınav sistemi değişti
Üniversiteye girişte uygulanan, ÖSS ve ÖYS’den oluşan iki aşamalı sınav kaldırıldı. ÖSS adıyla tek babamaklı sınav getirildi. Yeni sistemle alan dışı tercihlerde ‘katsayı’ sorunu ortaya çıktı. Bu durum imam hatip ve meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girişinin önünü kesti. Sekiz yıllık kesintisiz eğitimle Anadolu liselerinin ortaokul kısmı kapandı. Öğrenciler, 8’inci sınıftan itibaren Anadolu liseli olmak için sınava girmeye başladı.

Üniversiteye girişte katsayı sorunu arttı
YÖK’ün ’da belirlediği üniversiteye girişte kullanılacak ortaöğrenim başarı puanı ile çarpılacak katsayı oranları ’te arttırıldı. Değişiklikle meslek lisesi ve imam hatip mezunlarının üniversiteye girişleri neredeyse imkansızlaştı.

İlköğretim müfredatında köklü değişiklik
İlköğretim müfredatında köklü değişiklikler yapıldı. ’te altı ilde ve okulda pilot uygulaması yapılan yeni müfredat, ’te Türkiye geneline yayıldı. Yeni müfredatla, alfabede öğrenciler önce ‘a’ herfini değil ‘e’ harfini öğrendiler, fişler tarihe karıştı, okuma yazma öğretilirken cümlelerle değil, seslerle eğitim verildi.

Liseler 4 yıl oldu, liseye giriş sistemi değişti
İlköğretim müfredatındaki yenilik Türkiye geneline yayıldı. Lise eğitim süresi 4 yıla çıkarıldı. Dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Liseye Giriş Sınavı (LGS) yerine, ortaokul son sınıf öğrencileri için Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sınavı getirdi. İlk OKS ’da yapıldı. Üniversite ayağında ise, ÖSS’nin kapsamı genişletildi ve sınav sorularının bir kısmı tüm lise müfredatını kapsadı.

OKS yerine SBS geldi
Ekim ayında, Milli Eğitim Bakanlığı liseye girişte tek sınavı kaldırarak, üç sınav yapmaya karar verdi. Öğrencilere 6, 7 ve 8’inci sınıflarda Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yapılacağını açıkladı. Sınavlarla birlikte başarı ve davranış notları da liseye geçişte etkili oldu. İlk SBS ’de 6 ve 7’nci sınıflara yapılırken, 8’inci sınıflar da son OKS’ye girdi.

Üniversiteye girişte katsayıyı kaldırma çalışmaları
Prof. Yusuf Ziya Özcan’ın YÖK Başkanlığı’na atanmasının ardından, üniversiteye girişte meslek ve imam hatip liselerin önünü tıkayan katsayı sorununu kaldırma çalışmaları başlatıldı. Bütün öğrenciler için tek katsayı uygulanmasına karar verildi. Karar Danıştay’dan döndü. YÖK, yeniden farklı bir katsayı tespit etti, ancak katsayı aralığını olabildiğince daralttı. Bu karara bir öğrenci itiraz etti. İstanbul Barosu da, “yargı kararının yerine getirilmediği” gerekçesiyle yeni bir başvuru yaptı. Danıştay 8. Daire, Şubat ’da, yürürlüğü durdurdu. Bunun üzerine Mart ’da katsayı farkı biraz daha arttırıldı.

Liseye giriş tek, üniversiteye giriş iki aşamalı oldu, KPSS’de skandal
6, 7 ve 8’inci sınıflara uygulanan SBS’nin sadece 8’inci sınıflara yapılmasına karar verildi. Düz liseler, Anadolu liselerine dönüştürülmeye başlandı. Bu arada dönemin Başbakanı Recep Tayyip Edoğan, dershanelerin kapatılacağını açıkladı ancak kamuoyunun detayları öğrenmesi 3 yılı buldu. Üniversiteye girişte, Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları’ndan (LYS) oluşan iki aşamalı sınav sistemine geçildi. KPSS’de kopya çekildiğine dair iddialar ortaya atıldı. Konuyla ilgili soruşturma devam ederken, kopya çekildiğine dair bulguların ortaya çıkması, dönemin ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan’ı koltuğundan etti. Yarımağan, istifa etti. Yerine 6 aylık geçici görevle Prof. Dr. Ali Demir getirildi.

Katsayı bir var, bir yok-YGS’de şifre skandalı
YÖK, yeniden katsayı farkını kaldırmak için harekete geçti. Kasım ’de farklı katsayı uygulaması ikinci kez kaldırıldı. Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer oldu. Geçici görevle ÖSYM’nin başına getirilen Prof. Dr. Ali Demir asaleten atandı. YGS ve LYS’den oluşan iki aşamalı üniversiteye giriş sınavları ilk kez uygulandı. Mart ayında düzenlenen YGS’den bir hafta sonra sınavda şifreleme yöntemiyle kopya uygulandığı iddia edildi. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir’e istifa çağrıları yapıldı ancak başkan geri adım atmadı. Şifre skandalı inkar edildi.

4+4+4 geldi, yeni YÖK taslağı açıklandı
8 yıllık zorunlu eğitimin yerine kamuoyunda 4+4+4 olarak adlandırılan, 12 yıllık kesintili zorunlu eğitim getirildi. Yeni sistemle okula başlama yaşından, eğitim süresine kadar birçok şey değişti. Dönemin YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, yeni YÖK yasa taslağını açıkladı. Taslak daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı’na sunuldu. MEB’den onay alamayan taslağın yeniden yazılması çalışmaları başladı ve ardından Başbakanlık’a sunuldu. Henüz ne aşamada olduğu belli değil.

Dershane tartışması şiddetlendi, TEOG ilk defa uygulandı, Bakan değişti
yılı Ocak ayında Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer görevden alındı. Yerine şimdiki Bakan Nabi Avcı getirildi. Bakan Avcı döneminde dershanelerin 1 Eylül ’te kapatılacağı açıklandı. SBS, ’te son kez yapıldı. Bakan Avcı, SBS’nin yerine Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sisteminin getirildiğini açıkladı. Böylece liseye giriş sınavları eğitim öğretim yılının birinci ve ikinci döneminde yapılmaya başlandı. Ana sınava giremeyen öğrencilere mazeret sınavı hakkı da tanıdı.İlk TEOG sınavları Kasım’da yapıldı.

TEOG ortalığı karıştırdı, türban 10 yaşa indi
TEOG’un ikinci dönem ortak sınavları nisan ayında yapıldı. Liseye yerleştirmelerde kolejler ve devlet liseleri iki ayrı puan hesaplama yöntemiyle öğrenci aldı. Lise yerleştirmelerinde birçok öğrencinin evlerinden uzak ya da istemedikleri okullara, Ermeni öğrencilerin imam hatip liselerine yerleştirildiği ortaya çıktı. Ayrıca yayımlanan yönetmelik ile ortaokulda başörtüsü takmak serbest oldu. “Türban 10 yaşa indi“ tartışması başladı.

19 yılda 11 bakan değişti
Türkiye’de yılından sonra Milli Eğitim Bakanlığı koltuğuna, 11 kişi oturdu. 5 Milli Eğitim Bakanı AK Parti iktidarı döneminde değiştirildi. yılında Milli Eğitim Bakanı olarak göreve gelen Nevzat Ayaz, 10 Ekim ’e kadar aynı koltukta oturdu. Ardından göreve gelen Milli Eğitim Bakanları ise şöyle: Turhan Tayan (5 Ekim Haziran ), Prof. Dr. Mehmet Sağlam (29 Haziran Haziran), Hikmet Uluğbay (30 Haziran 11 Ocak ), Metin Bostancıoğlu (11 Ocak 09 Temmuz ), Prof. Dr. Necdet Tekin (10 Temmuz Kasım ), Erkan Mumcu (19 Kasım Mart ), Doç. Dr. Hüseyin Çelik (17 Mart Mayıs ), Nimet Çubukçu (03 Mayıs Temmuz ), Ömer Dinçer (07 Temmuz Ocak ), Nabi Avcı (25 Ocak ) .

YÖK’ten 5 başkan geçti
’de çıkarılan kanunla akademiler üniversitelere, eğitim enstitüleri eğitim fakültelerine dönüştürüldü ve konservatuvarlar ile meslek yüksekokulları üniversitelere bağlanarak, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) çatısı altında toplandı. YÖK’ün ilk başkanı Prof. Dr. İhsan Doğramacı oldu. Ardından YÖK’ün başına gene Prof. Dr. Mehmet Sağlam 15 Temmuz Kasım yılları arasında başkanlık görevini yürüttü. ’ten sonra ise YÖK Başkanlığı koltuğuna oturan 5 isim sırasıyla şöyle: Prof. Dr. Kemal Gürüz (6 Aralık Aralık Aralık - İki dönem başkanlık etti), Prof. Dr. Erdoğan Teziç (9 Aralık - 9 Aralık ), Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan (11 Aralık - 11 Aralık ), Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya (12 Aralık - 06 Kasım ), Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç (11 Kasım )

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası