donanım tasarım mühendisi / EMO - DONANIM TASARIM MÜHENDİSİ

Donanım Tasarım Mühendisi

donanım tasarım mühendisi

Donanım Mühendisi Nedir? Ne İş Yapar?

Mühendislik, teknolojinin gelişmesiyle birlikte hemen hemen her alanda yerini almaya başladı. Bunun en büyük sebebi her sektörde projelendirmeler yapılmaya başlaması ve bu projelerin hazırlanması için mühendislere ihtiyaç duyulmasıdır. Donanım mühendisleri de ihtiyaç duyulan önemli mühendislik dallarından biridir. Uzun soluklu olan projelerde çoğu zaman yazılıma ihtiyaç duyulsa da bir diğer taraftan da donanıma ihtiyaç duyulur. Bu noktada donanım mühendisliğine de yazılım mühendisliği kadar ihtiyaç duyulur.

Donanım mühendisi; devre kartları, işlemciler ve hafıza kartları da kapsayan, bilgisayar bileşenlerinin tasarım sürecini takip eden kişilerdir. Donanım mühendisi olmak için üniversitelerde dört yıllık eğitim veren Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik - Elektronik Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden birinden lisans derecesi ile mezun olma şartı aranır. Mezuniyetlerinden itibaren gelişim süreçlerini kesintisiz olarak devam ettirmeleri de önemlidir.

Yazımızda donanım mühendisi nedir? Donanım mühendisi ne iş yapar? Donanım mühendisi ne kadar maaş kazanır? Gibi sorulara aradığınız yanıtları bulabilirsiniz.

Donanım Mühendisi Nedir?

Donanım mühendisi; tasarım, geliştirme ve test etme süreçlerini takip eden kişidir. Bu süreçteki tasarımlara; devre kartları, işlemciler ve hafıza kartları da dahil olmak üzere bilgisayar bileşenlerinin tamamının tasarımı da dahildir. Donanım mühendisinin temel görevi, bilgisayarın tüm donanımlarını tasarlamak ve üretmektir. Donanım mühendisi teknolojiden en çok etkilenen mühendis dallarından biridir. Çoğu projede daha çok yazılımdan bahsedilse de donanım ihtiyacı da göz ardı edilemeyecek kadar fazladır.

Donanım mühendisi olmak isteyen aday öğrenciler üniversitelerde yer alan ilgili bölümlerden 4 yıllık lisans mezunu olmaları gerekir. Mezuniyetleri sonrasında bu alanda kendilerini geliştirmeye devam etmeleri gerekir. Teknolojileri yakından takip etmeli, sektörel değişiklikleri iyi incelemeleri beklenir. Donanım mühendisi olarak kariyerlerine devam etmek isteyen adaylarda bazı önemli mesleki nitelikler de aranır. Bu nitelikler aşağıdaki gibi sıralanabilir.

  • Yeni bilgi teknolojilerini tasarlayabilecek yaratıcılığa sahip olmaları beklenir.

  • Eleştirel düşünme becerisi sergilemeleri gerekir.

  • Matematiksel zekası ve analitik düşünme becerisi güçlü olmalıdır.

  • Prototip oluşturabilme becerisi göstermelidir.

  • Teknik konuları net bir şekilde açıklayabilecek sözlü ve yazılı iletişim yeteneği göstermeleri gerekir.

  • Ekip çalışması ve yönetimini sağlayabilmelidir.

  • Erkek adaylar için, askeri yükümlülüğünü tamamlamış olmak önemlidir.

Donanım Mühendisi Ne İş Yapar?

Donanım mühendisinin en büyük sorumluluğu, bilgisayara ait tüm donanımları, tasarlamak ve üretmektir. Donanım mühendisi olmak için aldıkları eğitim sayesinde mesleklerinde tüm sorumlulukları alabilecek donanımla yetiştirilirler. Görevleri kurumların özelliklerine göre çeşitlilik gösterse de temel sorumlulukları hemen hemen aynıdır. Meslek profesyonellerinin genel görev ve sorumlulukları şu şekilde sıralanabilir.

  • İşlemci (CPU), mikroişlemci, mikroçip, yazıcılar ve disk sürücülerinin dahil olduğu bilgisayar donanım parçalarını tasarlar ve geliştirirler.

  • Tasarlanmış olan bilgisayar donanımının tamamlanmış modellerini test eder.

  • Ekipmanın işleyişini kontrol eder ve sistemin teknik özelliklerle uyumlu olarak çalışmasını sağlamak üzere gerekli değişiklikleri yapar.

  • Güç kaynağı ihtiyaçlarını belirler.

  • Kullanıcı ihtiyaçlarını analiz eder ve ilgili kişi veya kuruluşlara uygun donanımlar tavsiye eder.

  • Mevcut bilgisayar ekipmanlarını yeni yazılım ile çalışacak şekilde günceller.

  • Donanım konfigürasyonunu belirlemek üzere maliyet ve güvenlik kısıtlamalarına gereksinimi duyulması gibi etkenleri değerlendirir.

  • Ürün geliştirme ve uygulama sürecinde; tasarım ekibine, pazarlama ve satış departmanlarına, tedarikçilere, diğer mühendislere ve tüm ekip üyelerine teknik destek sağlar.

  • İstatistiksel raporlar hazırlar ve yönetim bölümüne sunar.

  • Donanım sahasındaki yenilikleri takip eder ve mesleki gelişimi sürdürür.

Donanım Mühendisi Maaşları

Donanım mühendisi olmak için en az eğitim şartı genellikle bilgisayar mühendisliği lisans diploması ya da benzer bir disiplinden mezun olmaktır. Ancak yüksek lisans derecesine sahip olmaları ile meslekteki başarılarını artırabilir. Yüksek Öğretim onaylı bir programdan mezun olmak da bir işe alım yöneticisinin dikkatini çekebilir. Liderlik pozisyonu alarak çalışmak isteyen donanım mühendisleri için MBA sahibi olmakta doğru bir hareket olacaktır.

Tüm bu alandaki gelişmeleri takip etmek, teknolojik ilerlemelerden haberdar olmak için gelişimi devam ettirmek oldukça önemlidir. Kendilerini geliştiren mezunlar için daha iyi bir iş imkanlarından bahsetmek mümkündür. Bazı kurumlar kişisel gelişim için destek eğitimleri vermektedir. Bunun yanında dil eğitimini de önemseyen firmalar yabancı dil bilgisi yüksek olan adayları öncelikli olarak tercih eder. Donanım mühendislerinin maaşlarını inceleyelim.

  • Meslek İstatistikleri Bürosu’nun görüşüne göre donanım mühendisleri için ortalama yıllık maaş yaklaşık TL olarak görülmektedir.

  • En düşük donanım mühendisi maaşı ise yıllık TL olarak görülüyor.

  • En yüksek kazanan donanım mühendisi ise yılda yaklaşık TL maaş elde ediyor.

yılında yaklaşık olarak  Amerikalı, donanım mühendisi olarak çalışmalarını sürdürmüştür. MİB, bu rakamın yılında ise yaklaşık ’e çıkacağını öngörüyor. Yerleşik bilgisayar çiplerini kullanan yaygın cihaz sayısında ortaya çıkan artış donanım mühendisleri ihtiyacına katkıda bulunacak gibi görünüyor.

Donanım Mühendisi Nasıl Olunur?

Donanım mühendisi olmak isteyen adaylar ilk olarak nasıl bir eğitim almaları gerektiğini araştırır. Bunun dışında aldıkları eğitim neticesinde nasıl bir kariyer yoluna sahip olacaklarını da araştırırlar. Hem eğitimleri hem kariyer yolları ile ilgili bilgiler şu şekildedir; donanım mühendisi olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim programlarından Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik - Elektronik Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden mezun olmaları gerekir. Bu eğitimlerden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.

Donanım mühendisi en temel tanımı ile geleceğin teknolojisini tasarlayan kişilerden biridir. Bu bilgisayar uzmanı kişiler, bilgisayar bileşenleri ve nasıl işlev gördükleri hakkında bilgileri kullanarak pek çok faydalı ürünlerin geliştirilmesinde önemli bir rollere sahiptir. Örnek olarak; yeni video oyun konsolları için çalışmalar yapar, cep telefonlarında iyileştirmeler yapar ya da akıllı otomotiv sistemleri geliştirebilmektedir.

Özel ve kamu kurumlarında oldukça geniş iş imkanından bahsetmek mümkündür. Donanım mühendisleri genel olarak laboratuvarlarda ve büyük metropoliten alanlarda yer alan yüksek teknolojili imalat firmalarında görev alırlar. Bazı donanım mühendisleri akademi ya da hükümetle ilgili pozisyonlarda yer alır. Bir donanım mühendisinin kariyer yolculuğu; kıdemli bir donanım tasarım mühendisi olarak ya da bilgisayar ve bilgi sistemleri yöneticisi olarak devam edebilir. Bunların yanında tasarım mühendisliği yöneticisi olarak çalışan mühendislere de sık rastlanır.

Devre kartları, işlemciler ve hafıza kartları dahil tüm bilgisayar bileşenlerinin tasarım sürecini takip eden kişilere verilen addır.

Ekipmanın işleyişini kontrol eder ve sistemin teknik özelliklerle uyumlu şekilde çalışmasını sağlayacak değişiklikleri yapmaktan sorumlu olan kişidir.

Eleştirel düşünme becerisi sergilemeleri ve analitik düşünme becerileri güçlü olmalıdır. Prototip oluşturabilme becerisi göstermeleri beklenir.

Donanım mühendislerinin maaşları çok farklılık gösterebilir. Bazı donanım mühendisleri yıllık ortalama dolar arasında kazanabilirken, daha tecrübeli donanım mühendisleri yıllık ortalama dolar arasında kazanabiliyor. Maaşlar ülkeden ülkeye, şirketten şirkete ve tecrübe seviyesine göre değişebilir.

Donanım mühendisi, donanım elemanlarının tasarımı, imalatı, test edilmesi, kurulumu ve onarımının yanı sıra, donanım cihazlarının çalışır duruma getirilmesi için gerekli olan çeşitli görevleri gerçekleştirmekten sorumludur. Donanım Mühendisi, bilgisayar, cep telefonu, tablet ve diğer elektronik cihazların donanımını tasarlayıp üretir. Donanım Mühendisi, cihazların işlevselliğini optimize etmek için gerekli donanım modüllerinin yardımıyla donanımı ekler ve donanımın kurulumunu gerçekleştirir. Donanım Mühendisi, donanımın test edilmesinden sorumlu olup, cihazların çalışır duruma getirilmesini sağlamak için gerekli donanım ayarlarını yapar. Donanım Mühendisi, donanım cihazlarının güvenliğini ve verimliliğini arttırmak için güncellemeler, yazılım güncellemeleri ve donanım arızalarının onarımını yapar.

Donanım mühendisinin günlük işleri, çok çeşitli olabilir. Bunlar arasında sistemlerin tasarımı, üretimi, kurulumu ve bakımı, donanım altyapısının oluşturulması, bilgisayarlar ve diğer donanım cihazlarının geliştirilmesi, test edilmesi ve onarılması, kullanıcılarla iletişim kurulması ve sorunların çözülmesi yer alır. Donanım mühendisi, ayrıca donanım altyapısının performansını, güvenliğini ve uyumluluğunu değerlendirmek amacıyla ar-ge görevleri yapabilir. Ayrıca, donanım mühendisi, donanım dahil olmak üzere tüm teknik altyapıyı işletmek için gerekli olan her türlü sistem ve süreçleri oluşturabilir.

Donanım Tasarım Mühendislerinin Bilmesi Gerekenler

Eğitim Gereklilikleri

Donanım tasarım mühendisleri, uzmanlıklarını devre kartları, işlemciler ve hafıza kartları gibi bilgisayar bileşenlerinin tasarım süreçlerinde kullanarak projelerde önemli bir rol oynarlar. Bu rolleri yerine getirebilmek için öncelikle Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve benzeri ilgili bölümlerden dört yıllık lisans derecesi ile mezun olmaları gereklidir. Mezuniyetten sonra, sektörde başarılı olabilmek ve güncel kalmak için sürekli kendilerini geliştirmeleri ve teknolojik değişiklikleri yakından takip etmeleri beklenir.

Mesleki Nitelikler

Donanım mühendisi olarak başarılı bir kariyer sürdürebilmek için, adayların bazı önemli mesleki niteliklere sahip olmaları gerekmektedir. Bu nitelikler arasında analitik düşünme becerisi, problem çözme yeteneği ve dikkatli çalışma alışkanlığı bulunmaktadır. Ayrıca, işbirliği içinde çalışma becerisi ve iletişim yetenekleri de diğer önemli nitelikler arasındadır.

Tasarım, Geliştirme ve Test Süreçleri

Donanım tasarım mühendisleri, bilgisayar bileşenleri için tasarım, geliştirme ve test süreçlerini takip ederek projelerin başarılı bir şekilde tamamlanmasına katkıda bulunurlar. Bu süreçlerde, mühendislerin devre kartları, işlemciler ve hafıza kartları gibi bileşenlerin tümünün tasarımına dahil olarak, işlerinin hayat boyu sürecek önemli bir parçasıdır.

Teknolojik Gelişmeleri Takip Etme

Donanım mühendisleri, teknolojinin hızla geliştiği bir sektörde çalıştıkları için, sürekli olarak yeni teknolojileri ve sektörel değişiklikleri yakından takip etmeleri önemlidir. Bu sayede, sektörün ihtiyaç duyduğu donanım çözümlerini en iyi şekilde sağlayarak projelerde başarılı sonuçlar elde edebilirler.

Sonuç

Donanım tasarım mühendislerinin bilmesi gerekenler arasında eğitim gereklilikleri, mesleki nitelikler, bilgisayar bileşenlerine dair tasarım ve geliştirme süreçlerine hakim olma ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etme bulunmaktadır. Bu özelliklerle donanımlı olan mühendisler, sektörde başarılı bir kariyer sürdürebilir ve teknolojik ilerlemelere katkıda bulunarak fark yaratabilirler.

Donanım Mühendisliği Programları

Donanım mühendisliği, teknolojinin gelişmesiyle birlikte hemen hemen her alanda yer almaya başlayan mühendislik dallarından biridir. Özellikle bilgisayar sistemlerinin ve bileşenlerinin tasarım ve üretimi süreçlerinde önemli bir rol oynayan donanım mühendisleri, projelerin başarılı bir şekilde tamamlanması için gereklidir. Bu nedenle donanım mühendisliği eğitimi veren üniversitelerin sayısı da gün geçtikçe artmaktadır.

Eğitim Veren Üniversiteler ve Bölümler

Donanım mühendisi olmak isteyen öğrenciler, Elektrik-Elektronik Mühendisliği veya Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde 4 yıllık lisans eğitimi alarak mezun olmalıdır. Türkiye'de donanım mühendisliği eğitimi veren üniversiteler arasında İstanbul Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi ve Koç Üniversitesi gibi öne çıkan kurumlar bulunmaktadır.

Önemli Mesleki Nitelikler

Donanım mühendisliği kariyeri için adayların başarılı olması ve sektörde rekabet edebilir olması adına bazı önemli mesleki niteliklere sahip olmaları beklenir. Bu nitelikler arasında takım çalışmasına yatkınlık, sorun çözme yeteneği, analitik düşünme ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etme gibi beceriler bulunmaktadır. Ayrıca, donanım mühendislerinin programlama dilleri ve devre tasarımı gibi konularda bilgi ve deneyim sahibi olmaları da önemlidir.

Sürekli Gelişim ve Eğitim

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde, donanım mühendislerinin mezuniyet sonrasında da kendilerini sürekli geliştirmeleri ve sektördeki değişikliklere ayak uydurabilmeleri beklenir. Bu nedenle, lisans eğitiminin ardından yüksek lisans ve doktora programlarını tamamlayarak, uzmanlık alanlarında daha yetkin olmaları mümkündür.

Sonuç

Donanım mühendisliği, teknoloji sektöründe hızla gelişen ve önemli bir yeri olan mühendislik dallarından biridir. Bu alanda başarılı bir kariyer sahibi olmak için öncelikle Elektrik-Elektronik Mühendisliği ya da Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde 4 yıllık lisans eğitimi alarak mezun olmak gerekmektedir. Sonrasında, sürekli gelişim ve eğitime önem vererek, sektördeki başarılarını artırabilirler.

Donanım Uzmanının Görev ve Sorumlulukları

Donanım mühendisleri, bilgisayar bileşenlerinin tasarım sürecini takip ederek devre kartları, işlemciler ve hafıza kartları gibi elemanların projelendirmesini gerçekleştiren önemli mühendislik dallarından biridir. Mühendislik alanında yer alan donanım uzmanları, tasarım, geliştirme ve test etme süreçlerini takip etmekle yükümlüdür. Bu süreç içerisinde bilgisayar bileşenlerinin tamamının tasarımı gerçekleştirilmektedir.

Donanım Mühendisi Olma Şartları

Donanım mühendisi adaylarının, üniversitelerde yer alan Elektrik - Elektronik Mühendisliği ve ilgili bölümlerinden dört yıllık lisans eğitimi alarak mezun olmaları gerekmektedir. Teknoloji ve sektörel değişiklikleri yakından takip etmeleri ve bu alanda sürekli kendilerini geliştirmeleri beklenir.

Mesleki Nitelikler

İşe alım sürecinde, donanım mühendisliği adaylarında şu önemli mesleki nitelikler aranmaktadır:

1. Bilgisayar mühendisliği lisans diploması ya da benzer bir disiplinden mezun olma
2. Yüksek Öğretim onaylı bir programdan mezuniyet
3. Teknolojileri yakından takip etme ve sektörel değişiklikleri iyi analiz etme becerisi.

Gelişim Süreçleri ve Kariyer Başarısı

Donanım mühendislerinin, mezuniyetlerinden itibaren gelişim süreçlerini kesintisiz olarak devam ettirmeleri önemlidir. Ayrıca, yüksek lisans veya doktora dereceleri elde etmek, meslekteki başarılarını artıracaktır.

Sonuç olarak, donanım mühendisliği, teknolojinin gelişmesi ve sürekli olarak değişen sektörel ihtiyaçlar doğrultusunda önemli bir mühendislik dalıdır. Bu alanda çalışacak adayların, üniversite eğitimlerinin yanı sıra sürekli olarak kendilerini geliştirmeleri ve teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri beklenir.

donanım mühendisi donanım mühendisi nedir donanım mühendisi ne iş yapar donanım mühendisi maaşları

İşletme Eğitimimi tamamladıktan sonra uzun yıllar eğitim sektöründe hizmet verdim. Eğitim alanında çalışmalara devam ederek, her alanda içerik üreterek, kendimi geliştirmeye devam ediyorum.

Donan&#x;m Tasar&#x;m Mühendisi Ne İş Yapar?

Donanım Tasarım Mühendisi Kimdir?

Donanım ürünlerinin tasarımını yapıp, ihtiyaç durumlarına göre de tasarım değişiklikleri uygulayan kişilere donanım tasarım mühendisi denilmektedir. Donanım tasarım mühendisleri, donanım ürünlerinin tasarlanması ile görevlendirilmektedir.

Donanım Tasarım Mühendisinin Görevleri Nelerdir?

Donanım tasarım mühendisi unvanı almış olan kişilerin görev ve sorumlulukları çalıştıkları alanlara göre değişiklik göstermektedir. Mesleki unvanı almış olan kişiler genel olarak donanım ürünlerinin tasarımını yaparlar.

Donanım tasarım mühendisinin genel olarak görevleri şu şekildedir;

  • Yeni donanımlar tasarlamak. Eski donanımların gelişimini sağlamak.
  • Donanım bileşenlerinin tasarımını yapmak.
  • Donanım içerisinde kullanılacak olan malzemeleri belirlemek.
  • RF, analog, veya dijital devreler tasarlayarak bu devrelerin testini yapmak.
  • Arızaya neden olan donanım öğelerini tespit ederek değişim yapmak.
  • Bileşenlerde yapılmış olan değişikliklerin sistem ile bütün halde çalışmasını sağlamak.
  • Ürün ve uygulamalara dair yeniliklerin takibini yapmak.
  • Cihazların tasarım süresi boyunca yazılım ekipleri ile iş birliği içerisinde çalışmak.

Kimler Donanım Tasarım Mühendisliğine Başvurabilir?

Her meslek grubunda olduğu gibi donanım tasarım mühendisliği alanının da aradığı nitelikler bulunmaktadır. Donanım tasarım mühendisi olmak isteyen kişiler ilk önce üniversitelerin ilgili mühendislik bölümlerini bitirmesi gerekmektedir. Bu bölümleri başarı ile bitiren kişiler donanım tasarım mühendisliğine başvurabilirler.

Donanım tasarım mühendisliğine başvuru yapabilecek kişiler şu şekildedir;

  • Elektrik elektronik mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler.
  • Bilgisayar mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler.
  • Mekatronik mühendisliğinden mezun olan kişiler.
  • Yazılım mühendisliği bölümünden mezun olan kişiler.

Donanım Tasarım Mühendisi Eğitimi

Donanım tasarım mühendisi eğitimi üniversitelerde gerçekleşmektedir. Donanım tasarım mühendisi olmak isteyen kişilerin üniversitelerin ilgili mühendislik bölümünü bitirmeleri gerekmektedir. Elektrik-elektronik, bilgisayar mühendisliği ve mekatronik mühendisliği eğitimi almış olan kişiler donanım tasarım mühendisi olabilirler. Bölümde verilen derslerden başarı ile geçen adaylar, donanım tasarım mühendisliğine başvurabilirler.

Donanım Tasarım Mühendisi Maaşları

Donanım Tasarım Mühendisi

Donanım ürünlerinin tasarım sürecinde yer alan, ihtiyaçları tespit eden ve yeni çıkarılacak ürünleri bu kriterlere göre hazırlayan kişilere Donanım Tasarım Mühendisi denir. Donanım tasarım mühendisleri, yeni ürünlerin yanı sıra mevcut ürünlerde de iyileştirme çalışmaları yapmakla sorumludur.

Donanım Tasarım Mühendisi Nasıl Olunur?

Donanım tasarım mühendisi olmak için eğitim şartı bulunmaktadır. Donanım tasarım mühendisi olmak isteyen bireyler lise eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra üniversite sınavına girmeli ve yeterli puanı elde etmelidir. Donanım tasarım mühendisi olabilmek için en uygun bölümler şu şekildedir;

•    Elektrik Elektronik Mühendisliği,
•    Bilgisayar Mühendisliği,
•    Ve ilgili diğer mühendislik bölümleri.

Donanım Tasarım Mühendisinin Görevleri Nelerdir?

•    Ekran kartı, işlemci, bellek, yazıcı, usb ve benzeri bilgisayar bileşenlerinin tasarım ve gelişim aşamasında yer almak,
•    Tasarlanmış olan bileşenleri test etmek ve hatasız olduğunda emin olmak,
•    Test sırasında tespit edilen sorunları gidermek,
•    Firma veya kurumun güç ihtiyacını belirlemek,
•    Firmanın veya kurumun istekleri doğrultusunda uygun donanımlar seçmek ve kurmak,
•    Mesleki gelişimi sürdürmek için teknolojiyi yakından takip etmek,
•    Yazılımcı, bilgi işlemci ve diğer ilgili personeller ile iş birliği içerisinde çalışmak,
•    Firma içerisinde yer alan yazılımların güncel ve güvenli olduğundan emin olmak,
•    Üretilen bilgisayar bileşeninin başarıyla satılması için; muhasebe, satın alma, satış ve diğer departmanlar ile iş birliği içerisinde çalışmak ve onlara teknik detaylar hakkında bilgi vermek.

Donanım Tasarım Mühendisi Emekli Maaşları

Donanım Tasarım Mühendisi olarak görev yapan personellerin emekli olduktan sonra alacağı tutar özel sektörde yatırılan prime göre değişmektedir. Özel sektörde ortalama TL - TL arasında emekli aylığı alınabilmektedir. Kamu da hizmet veren 25 yıl hizmet süresi, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı tutar yılı için ortalama TL'dir.

Donanım Tasarım Mühendisi Emekli İkramiyesi

Kamuda hizmetini tamamlamış, 25 yıl hizmet yılı, 1/4 derece ve kademeye sahip emeklinin alacağı ortalama ikramiye tutarı bin TL'dir. 

Donanım Tasarım Mühendisi Maaşları ne kadar?

Donanım Tasarım Mühendisi maaşları ne kadar? Kurumlarda ve özel sektör hizmetinde çalışan Donanım Tasarım Mühendisi maaşları, üst kısımda listelenmektedir. Donanım Tasarım Mühendisi çalışma şartları, çalışan yorumları ve daha fazlası ziyaretçiler tarafından anonim olarak gönderilen ve sitemizde paylaşılan maaşlar listelenmektedir. Maaşlar; Asgari geçim indirimi (AGİ), prim ve diğer ödeneklerine göre farklılık gösterebilir.

NOT: Sitemizde yer alan bilgiler, ziyaretçiler tarafından gönderilen teyit edilmemiş bilgilerdir. Kesin maaş bilgileri için işverenlerinize danışınız.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası