terme miliç kamp alanı / Miliç Çamlığı › Gezi Rehberi | Terme | Samsun

Terme Miliç Kamp Alanı

terme miliç kamp alanı

Kamp Yapılacak En İyi 8 Yer, Konaklama İmkanları, Olanakları, Gezilecek Yerler, Ücretler ve Ulaşım

Orta Karadeniz’de bulunan Samsun Orta Karadeniz’in en kalabalık şehriyken Türkiye’nin ise en kalabalık şehridir. Tarihi antik dönemdeki İyonyalılara kadar uzanmaktadır. Şehrin o dönemki ismi Amisos’tur. Bu isim Selçuklular Devleti’nin Samsun’u fethettiği döneme dek kullanılmıştır. Selçuklular’ın hakimiyetine girmesi ile birlikte şehir bugünkü ismini almıştır. Samsun her yıl binlerce turist çeken önemli bir şehirdir. Samsun kamp alanları, deniz turizmi ve tarih turizmi açısından oldukça gelişmiş ve hala da gelişmekte olan bir şehirdir. “Atatürk Şehri” olarak da bilinen Samsun’un toplam 17 ilçesi mevcuttur. Millî Mücadele’nin başladığı şehir olan Samsun, Türkiye Tarihi açısından oldukça önemli bir yere sahiptir.

Irmakları, dereleri, yaylaları, denizi, güneşi, ormanları ile Samsun özel bir şehirdir. Ayrıca Yeşilırmak ve Kızılırmak deltaları arasında yerleşmiş tarım arazileri nedeniyle de önemli bir konuma sahiptir. Samsun’da elbette sadece doğal güzellikler bulunmamakta. Tarihi bu kadar eskilere dayanan bir şehrin kültürel yönü de gelişmişlik göstermektedir. Ziyaretçileri adeta etkisi altına alan çok sayıda antik kent mevcuttur. Bu antik kentler Samsun’un tarih haznesinin yapı taşını oluşturmaktadır. Antik kentlerin tarihi geçmişi; Kalkolitik, Hitit ve Eski Tunç dönemlerine kadar dayanmaktadır. Ayrıca Samsun’un geçiş güzergahında oluşu, demir yollarının varlığı ve gelişmiş kara yolları sayesinde kentin dış ülkeler ile de bağlantısı mevcuttur. Bu da şehrin gelişmişliğini, çekiciliğini artıran unsurlardan bir tanesidir.

Şehrin kente özgü çalgıları mevcuttur. Bu yörede yaygın olarak kullanılan çalgılar daha çok keman ve bağlamadır. Halk müziğinin bazı önemli temsilcileri Samsun’da yaşam sürmüştür. Bu nedenle şehrin kültürel ve sanatsal yapısı da gelişmiştir. Teknolojideki bazı gelişmeler şehri olumsuz bir yönde etkilese de Samsun kültürel varlığını ayakta tutmayı başarmıştır. Ayrıca şehirde halı, kilim, elbise dokumacılığı, ağaç oymacılığı, iğne oyası gibi yerel faaliyetler de görülmektedir. İşte tüm bu saydığımız unsurların varlığı şehrin sosyo kültürel yapısının gelişmesinde öncü olmuştur.

Miliç Tesisleri Kamp Alanı

Miliç Tesisleri Samsun’un Terme ilçesinin Miliç Plajı’nda bulunmaktadır. Tesis, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilmektedir. Son derece turistik bir yerdir. Şehir merkezine uzaklığı yaklaşık 60 km’dir. Miliç Plajı’ndan ilçe merkezi ise yaklaşık 10 km’dir. Bölgeye özel araçla ulaşım sağlayabileceğiniz gibi ilçeden toplu taşımalar aracılığıyla da ulaşabilirsiniz. Miliç Plajı Karadeniz’in en güzel plajlarından biridir ve oldukça da bilindik bir plajdır. Mavi bayrağa sahip olan bir plajdır. Çevresinde çamlık bir alan mevcuttur. Sıcak günlerde denize girebilir ve çıktıktan sonra çamlıkların altında serinleyebilirsiniz. Ayrıca kamp alanında mesire alanı da bulunmaktadır. Dilerseniz günübirlik olarak gelip vakit geçirebilirsiniz. Bu sayede hem deniz hem de piknik keyfini aynı anda yaşayabileceksiniz.

Miliç Plajı’na gelerek hem çadır kampı hem de karavan kampı yapabilirsiniz. Özellikle karavanla gelmeyi düşünüyorsanız aklınızda bir tereddüt kalmasın. Karavan ile konaklayabileceğiniz gayet geniş, güzel alanlar mevcuttur. Kamp alanının manzarası son derece çekici olmakla birlikte havası da çok iyi. Sıcak günlerde buraya gelerek serin havanın tadını çıkarabilir ve harika bir kamp deneyimi yaşayabilirsiniz. Kamp alanına giriş ve çıkışlar güvenlikler tarafından kontrol edilmektedir. Böylelikle bölgedeki kampçılar güven ve huzur içerisinde, rahat bir kamp yapıyorlar. Ayrıca kamp alanında kamp severlerin ihtiyacını karşılayabilecekleri birkaç işletme de mevcuttur. Yani bu kamp alanında kısacası “yok” yok diyebiliriz. Temel ihtiyaçlarınızı yanınızda yük etmeye gerek kalmadan buraya gelebilir, tüm gereksinimlerinizi buradan giderebilirsiniz. Fiyatlar da oldukça ortalama. Yani siz kamp severlere düşen tek şey bu eşsiz manzaraya sahip kamp alanına gelerek ortamın tadını çıkarmak.

Kamp Olanakları

  • Kamp alanı içerisinde çok sayıda tuvalet, lavabo bulunmaktadır.
  • Elektrik bulunmaktadır. Ara kablo ile çadır ve karavanınıza kadar çekebilirsiniz.
  • Market bulunmaktadır. Temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek düzeyde ürünler mevcuttur.
  • Duş bulunmaktadır. Sıcak su genelde akıyor.
  • Mesire alanı mevcuttur. Bu alanda mangal yakabilir, masalarda oturabilir ve sevdiklerinizle güzel vakitler geçirebilirsiniz.
  • Çadır ve karavan kampına uygun alanlar mevcuttur.

Ücretler

  • Şahıs 4,5 TL
  • Bisiklet 4,5 TL
  • Motosiklet – ATV 9 TL
  • Otomobil 10 TL
  • Kamyonet – Pick up 13 TL
  • Minibüs 40 TL
  • Midibüs 72 TL
  • Otobüs TL
  • 2 kişilik çadır konaklama 46 TL
  • 2 kişilik karavan konaklama 61 TL

Nebiyan Yaylası Çadır Kamp Alanı

Nebiyan Yaylası Samsun şehir merkezinden yaklaşık 60 km uzaklıkta yer alıyor. Bu yayla “Bünyan Dağı” olarak da bilinmektedir. Samsun’un en yüksek noktası burasıdır. Bu nedenle oldukça serin, havadar bir ortamı vardır. 19 Mayıs ilçesi sınırları içerisinde kalan alanın ilçeye uzaklığı ise yaklaşık 30 km. Nebiyan Yaylası’na ulaşım ancak özel araçlar sayesinde gerçekleşmektedir. Toplu taşıma ya da otobüs ile ulaşım bulunmamaktadır. Yaylaya giderken yol oldukça rahattır, tamamen asfalt olması sebebiyle konforlu bir şekilde yaylaya ulaşım sağlayabileceksiniz. Nebiyan Yaylası, Samsun’un en güzel yaylarından biridir. Burada her mevsim kamp yapan, doğa etkinliklerine katılan pek çok insan vardır. İzci kulüpleri ve doğa severler bu bölgeye yazları akın ederek bu eşsiz doğanının tadını çıkarıyorlar.

Nebiyan Yaylası hem kamp için hem doğa sporları için oldukça ideal bir alandır. Yaylanın keşfedilmemiş pek çok yerinde çadırınızı kurabilir, trekking yapabilir, eşsiz manzaranın fotoğraflarını çekebilir ve içinize bol bol oksijen çekebilirsiniz. Gece olunca kamp ateşi yakarak sevdiklerinizle ateş etrafında hoş sohbetler edip şarkılar söyleyebilirsiniz. Yüksek ağaçlarla kaplı olan bu yayla bölge halkı tarafından oldukça önemsenen bir yer. Bir tarafta yerli turistler kamp atarken diğer tarafta yöre halkının günübirlik ziyaretlerine tanıklık edebilirsiniz. Bu nedenledir ki Nebiyan Yaylası yılın hiçbir döneminde boş kalmıyor. Yemyeşil ağaçlar altında çadırınızı kurup sessizliğin tadını çıkararak huzurlu bir tatil geçirebilirsiniz.

Nebiyan Yaylası’nda rahatlıkla hem çadır hem de karavan kampı yapabilirsiniz. Başta da belirttiğimiz gibi yolu asfalt olduğundan ve rahat bir sürüş keyfi verdiğinden karavanlar için uygundur. Karavanınızla buraya gelerek bu harika manzaraya tanıklık edebilir ve doğayla son derece iç içe olan bu alanda güzel vakitler geçirebilirsiniz. Bölge her ne kadar karavan kampı için ideal olsa da buraya gelenlerin büyük bir kısmı çadır kampını tercih etmektedir. Ücretsiz bir kamp alanıdır. Çadırınızı alarak ya da karavanınızla gelerek direkt kamp yapmaya başlayabilirsiniz.

Kamp Olanakları

Kamp alanında restoran, büfe tarzı birkaç işletme mevcuttur. Kamp alanında özel olarak WC, elektrik, su gibi olanaklar bulunmasa da kamp alanına gidiş yolunda bulunan bu işletmelerden ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Zirveye çıkıldığında burada Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ait bir izci kulübü göreceksiniz. Burada yılın bazı dönemlerinde etkinlikler oluyor. Eğer o döneme denk gelirseniz onlara katılabilir ve ihtiyaçlarınız için yardım alabilirsiniz. Kampa gidiş yolunda birkaç restoran bulunmaktadır. Burada sac kavurma, köfte ekmek, ızgara, pide tarzı yemekler yiyebilir ve semaverde çay içebilirsiniz. Yemeklerin lezzeti oldukça güzel, buraya kadar geldiyseniz kesinlikle kaçırmamalısınız.

Altınkum Camping Kanarya

Altınkum Camping Kanarya, yılından itibaren Samsun’un Atakum ilçesinde faaliyet gösteren bir kuruluştur. Bir aile tarafından işletilen tesis Samsun’un en nezih kamp alanlarından biridir. Kamp alanı orman ile iç içedir ve ayrıca denize sıfır bir noktada yer alır. Hem kamp yapmak isteyenlerin hem de farklı konaklama seçeneklerinde tatil yapmak isteyenlerin tercih edebileceği bir alandır. Orman içerisinde yer alıyor olması kampçıları buraya çeken en önemli unsurdur. Karadeniz’in eşsiz doğasının tadını çıkarmak için burası son derece mantıklı bir tercih olacaktır. Yazları biraz yoğun bir tesis olsa da ilkbahar mevsiminde gayet ideal bir yoğunluğu vardır.

Kamp alanından denize dakika yürüyerek ulaşabilirsiniz. Deniz hem manzara itibariyle hem de temizlik bakımdan gayet uygun. Ancak ağustos aylarının sonunda deniz anaları biraz fazla oluyor. Deniz kumlu olmasa da taşları çok büyük değil. Denize oldukça yakın bir noktada kampınızı kurabilirsiniz. Eğer güne deniz manzarasıyla uyanmak isterseniz burası ideal bir seçim olacaktır. Ortamı son derece sessiz ve sakindir. Eğer huzur dolu bir kamp deneyimlemek istiyorsanız burayı tercih edebilirsiniz. Burayı tercih eden ziyaretçilerin büyük bir bölümü ailelerden oluşuyor. Bekar erkek topluluklarını burada göremezsiniz. Alkolsüz bir mekân olmakla birlikte huzurunuzu kaçıracak, rahatsız edecek kişiler burada bulunmamaktadır.

Kamp Olanakları

  • Alışveriş yapabileceğiniz, temel ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir market bulunmaktadır.
  • Tesis içerisinde kafe ve restoranlar yer almaktadır. Yemeğinizi kendiniz yapmazsanız buralarda uygun fiyatlar karşılığında yemek yiyebilirsiniz.
  • Çadır kamp alanları dışında konaklayabileceğiniz apartlar vardır. Apartlar ağaçların altında otantik bir ortam içerisinde yer almaktadır. Denize oldukça yakın bir mesafede yer alırlar.
  • Kamp alanı içerisinde kamelyalar, piknik alanı ve dinlenme alanları mevcuttur.
  • Duş, tuvalet gibi olanaklar bulunmaktadır.
  • Elektrik mevcuttur ancak ek ücret talep edilmektedir.
  • Çocuklar için oyun alanları mevcuttur.

Konaklama

Eğer çadırınızı kendiniz getirip de kamp yapmak istemezseniz çeşitli konaklama seçeneklerinden bir tanesini tercih edebilirsiniz.

  • Villa – Daire: 3+1 Oda, 8 – 10 kişiye kadar rahatlıkla kalınabilir büyüklükte. İçerisinde klima, TV, mutfak gibi olanaklar mevcuttur.
  • Apart: 2+1 Oda, 4 – 6 kişiye kadar rahatlıkla kalınabilir. Apartların çoğunda klima mevcut, mutfak bulunmaktadır.
  • Bungalov Evler: 1+1 Oda, 4 kişi kapasiteli, TV, Mutfak bulunmaktadır.
  • Çadır – Karavan: Elektrik, sıcak su, masa – sandalye bulunmaktadır.
  • Gecelik çadır kampında konaklama ücreti 70 TL’dir
  • Diğer konaklama olanakları için işletmeyi aramanızda fayda vardır.

Çamgölü Mesire ve Kamp Alanı

Çamgölü Mesire ve Kamp Alanı, Samsun’un Yakakent ilçesinde yer almaktadır. Kamp alanına Sinop karayolu güzergahından gidilmektedir. Bu mesire ve kamp alanı Samsun şehir merkezine yaklaşık 90 km uzaklıkta bulunmaktadır. Yakakent ilçe merkezine ise 7 km uzaklıkta bulunmaktadır. Bu mesire alanına toplu taşıma ya da özel araçlarla ulaşabilirsiniz. Toplu taşımayla ulaşım sağlamak için Yakakent ilçe merkezinden kalkan dolmuşları kullanmalısınız. Çamgölü Mesire ve Kamp Alanı, Karadeniz’in kıyısında deniz ve ormanın kesiştiği bir bölümdedir. Hem ormanlık alana hem de denize yakınlığıyla birçok kamp severin ilgi odağı durumundadır. Söz konusu yeri ziyaret ederek hem orman havasının hem de deniz havasının tadını bir arada çıkarabilirsiniz.

Ormanlık alan çam ağaçlarından oluşmaktadır. Denize sıfır bir noktada yer alır. Denizin tadını çıkarıp güneşlendikten sonra çam ağaçlarının altına kurmuş olduğunuz çadırınızda dinlenebilirsiniz. Ayrıca bu kamp alanı ayrıca mesire alanı da olduğundan piknik de yapabilirsiniz. Alan içerisinde kamp ateşi ya da mangal ateşi yakabilirsiniz. Çam ağaçlarıyla denizin bu kadar iç içe olduğu bu bölgede bulunan eşsiz doğa harikasında kamp yapıp sevdiklerinizle keyif vakit geçirmek için tüm şartlar mevcuttur. Ayrıca bu alanda çadır kampına ek olarak karavan kampı da yapabiliyorsunuz. Sinop otoyolu üzerinde kaldığı için aslında burası bir geçiş güzergahı. Eğer karavanınızla Karadeniz turuna çıktıysanız mutlaka burada en azından 1 gün kalıp dinlenmeli, bu eşsiz manzaranın tadını çıkarmalısınız. Ayrıyeten kamp alanında çok güzel yürüyüş alanları da mevcuttur. Doğa yürüyüşlerinden hoşlanıyorsanız burada keyifli vakit geçireceksiniz.

Kamp Alanı Olanakları ve Ücretler

  • Çamgölü Mesire ve Kamp Alanı’nda içme suyu temin edebileceğiniz çeşmeler mevcuttur.
  • Lavabo ve tuvaletler yer almaktadır.
  • Yiyecek – içecek temin edebileceğiniz herhangi bir işletme yer almamaktadır. Bu gibi ihtiyaçlarınız için ilçe merkezine gitmeniz gerekecektir. Ya da alana gelmeden önce tedbirli gelmeniz gerekmektedir.
  • Ahşap evler mevcuttur.
  • Kamp alanında otopark mevcuttur.
  • Mesire alanında mangal yerleri, piknik masaları yer almaktadır.
  • Alanda elektrik bulunmamaktadır. Bu sebeple yanınızda pilli fener, lamba getirmelisiniz.
  • Duş alabileceğiniz bir yer yoktur.
  • Alana yaya olarak giriş ücretsizken araçla giriş ücreti 10 TL’dir.
  • Çadır ya da karavan kampı konaklaması için herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Alaçam Geyikkoşan Sahili Kamp Alanı

Samsun’un Alaçam ilçesinde bulunan Geyikkoşan Sahili, Alaçam ilçe merkezine sadece 2 km uzaklıkta bulunuyor. Genellikle mesire alanı odaklı kullanılan alana ulaşım oldukça kolaydır. Özel aracınızla gelebileceğiniz gibi ilçe merkezinden kalkan toplu taşımalara da binebilirsiniz. Burası Alaçam yöre halkı tarafından oldukça benimsenen bir bölge. Yöre halkının büyük bir çoğunluğu hafta sonlarında, resmî tatillerde buraya akın ediyor. Ayrıca her yıl 6 Mayıs’ta Geyikkoşan’da Hıdırellez Şenlikleri düzenlenmektedir. Mesire alanında vakit geçirebileceğiniz güzel alanlar da yer alıyor. Alanda bir güreş sahası yer almaktadır. Amatör ya da profesyonel güreşçiler yılın belirli dönemlerinde buraya gelerek güreş müsabakalarında yarışıyor. Bu sebeple bu alan birçok amaç için kullanılmaktır ve dolayısıyla da bazı dönemlerde oldukça yoğun olmaktadır.

Karadeniz kıyısında bulunan Geyikkoşan Sahili kampçıların da yoğun ilgisine maruz kalıyor. Tertemiz sahili olan bu alanda birçok ağaç türü de bulunmaktadır. Kavak, çam ve çınar ağaçlarından oluşan ormanlık içerisinde birçok şekilde kamp yapabilirsiniz. İster çadırınızla gelin isterseniz de karavanınızla, burada son derece keyifli bir kamp deneyimi yaşayacaksınız. Sakin doğası, eşsiz manzarası ile burası herkesin ilgisini çekebilecek düzeyde. Samsun’daki günübirlikçilerin en uğrak noktalarından biri olan bu sahilde bir de Geyikli Baba türbesi bulunmaktadır. Yöre halkı tarafından oldukça önemsenen bu türbede yılın bir döneminde anma etkinliği de düzenlenmektedir.

Geyikkoşan Mesire Alanı çok da bakir bir alan değildir. İhtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz yerler az da olsa mevcuttur. Eğer buraya kamp atmak için gelecekseniz olanakların neler olduğunu bilmelisiniz. Sahil şeridi boyunca birkaç tesis bulunmaktadır. Bu tesislerden kamp süreniz boyunca ihtiyaçlarınızı karşılamak için yararlanabilirsiniz. Ayrıca çevrede konaklayabileceğiniz pansiyon, otel tarzı mekanlar da mevcuttur. Eğer kamp alanında konaklamak istemezseniz bu alternatifleri de düşünebilirsiniz. Kamp alanı denize çok yakın bir yerde bulunmaktadır. Çadırınızı kurduğunuz yerden itibaren 2 dk yürüyerek denize ulaşabilirsiniz. Denizi genellikle dalgalı olsa da temiz ve berrak bir suya sahiptir. Manzara açısından da oldukça tatmin edicidir.

Kamp Olanakları

  • Ortak kullanıma sunulmuş tuvalet ve lavabolar bulunmaktadır.
  • Elektrik bulunmaktadır.
  • Kamp ateşi ya da mangal ateşi yakabileceğiniz alanlar bulunmaktadır. Kendi yemeğinizi kendiniz pişirebilirsiniz.
  • Hazır bir şeyler yemek isterseniz çevrede birçok restoran yer almaktadır. Bunlardan birinde yemek yiyebilirsiniz.
  • Temel ihtiyaçlarınızı edinebileceğiniz birkaç büfe tarzı mekân yer almaktadır. Aradığınızı bulamazsanız ilçe merkezi zaten alana oldukça yakındır. Arabayla 5 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz.

Lâdik Gölü Kamp Alanı

Samsun’un Lâdik ilçesi sınırlarında yer almaktadır. Samsun şehir merkezine 85 km mesafede bulunmaktadır. Göle ulaşmak için Lâdik ilçe merkezine gelmelisiniz. Buradan sonra göle ulaşım oldukça kolay olacaktır. İsterseniz otobüsleri de tercih edebilirsiniz. Lâdik Gölü çevresi doğal güzellik bakımından oldukça zengin bir çeşitliliğe sahiptir. Çevresinde birçok yayla, ağaçlık alan bulunmaktadır. Kampınızı istediğiniz herhangi bir alana kurabilirsiniz. Ücretsiz bir kamp alanı olmasından dolayı herhangi bir kısıtlama mevcut değildir.

Lâdik Gölü çevresi yemyeşil bir alana sahiptir. Bu sebeple de göl çevresi kamp severlerin istilasına uğruyor. Bölgeye bir hayli ilgi gösteren kampçılar göl çevresinde çadırlarını kuruyor ya da karavanlarını buraya çekip günlerce bu sessiz ortamda konaklıyor. Gölün çevresinde bu tertemiz doğanın tadını çıkaran kamp severler kamp ateşi yakmayı da ihmal etmiyor. Burada herhangi bir kamp tesisi bulunmamasından ötürü kamp ateşi için herhangi bir sınırlama bulunmamaktadır. Kamp ateşinizi güvenli bir şekilde yakabilirsiniz. Özellikle karanlık çökünce bazı hayvanlardan korunmak için kamp ateşinizi çadırınızın hemen yanına kurmalısınız. Eğer yanınızda yemek varsa bunu çadırın çevresinden uzak tutmaya çalışınız. Çünkü çevrede tilki, çakal, köpek gibi canlılar bulunmamaktadır. Ateş yakarak hayvanları çadırınızdan uzak tutabilirsiniz.

Kamp Olanakları

Lâdik Gölü çevresinde yürüyüş yapabileceğiniz, koşabileceğiniz çok güzel trekking alanları bulunmaktadır. Sabahın ilk saatlerinde, bu oksijeni bol ortamda keyifli bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Ayrıca birbirinden güzel doğa fotoğrafları çekip kamp anınızı ölümsüzleştirebilirsiniz. Gölde balıkçılık faaliyetleri de yapılmaktadır. Göl içerisinde alabalıklar yer alıyor eğer yanınızda olta götürürseniz tutabilirsiniz. Bu sebeple genellikle kampçılar çadırlarını göl kenarına kurmayı tercih ediyorlar. Gün içerisinde gölden balık tutabilir ve akşama doğru balığınızı pişirip afiyetle yiyebilirsiniz. Çevrede yemek yiyebileceğiniz bir işletme de yer almadığından balık tutmak sizin için hem keyifli hem de mantıklı olacaktır. Göl kenarında WC, elektrik, çeşme ya da duş imkânı bulunmamaktadır. Bu nedenle burada kamp yapmak istiyorsanız hazırlık gelmelisiniz.

Kunduz Kamp Alanı

Kunduz Kamp Alanı, Samsun’un Vezirköprü ilçesinde bulunan, belediye tarafından işletilen gayet güzel bir yerdir. Kamp alanı şehir merkezine çok yakın bir bölgede yer almaktadır. Denize kıyısı vardır ve hem çadır hem de karavan kampı için uygun bir alandır. Doğu Park alanından Kunduz kamp alanına açılan bir kapı vardır. Bu bölgenin 25 adet karavan kapasitesi bulunmaktadır. Karavanla kamp yapmak istiyorsanız Samsun’daki tercihiniz Kunduz kamp alanı olmalıdır. Karavan kampı dışında çadır kampı için de gayet uygun bir alandır. Kamp severler dışında buraya günübirlikçiler de yoğun bir ilgi gösteriyor durumda. Günübirlikçiler bu kamp alanını neredeyse hiç boş bırakmıyor. Yazın yoğunluk yaşansa da baharda oldukça güzel bir ortamı vardır.

Kunduz kamp alanı sadece yerli kamp severlerin değil yabancı kamp severlerin de oldukça ilgisini çekiyor. Bu bölgede karavanlarıyla kamp yapan birçok yabancı turiste rastlayabilirsiniz. Alanın denize yakın olması, ikliminin güzel olması ve oksijenin bol olması kamp severlerin bu alana ilgisini bir hayli artırıyor. Bu alanda denize oldukça yakın bir alanda kampınızı yapabilir, kamp ateşinizi yakabilir ve sadece birkaç adım atarak denize girebilirsiniz. Olanakları ve konumu bakımından Samsun’un en çok tercih edilen, gözde kamp alanlarından biri olmayı başarmıştır. Alanda kamp yaparken bir yandan da Samsun şehir merkezini gezebilir ve kamp alanı çevresini keşfe çıkabilirsiniz. Ulaşımı oldukça kolay olan bir kamp alanıdır. Özel aracınız yoksa bile toplu taşıma yardımıyla rahatlıkla her yere ulaşım sağlayabileceğiniz bir lokasyonda yer almaktadır.

Kamp Alanı Olanakları

  • Kamp alanında tuvalet ve lavabo gibi olanaklar mevcuttur. Günübirlikçilerin yoğun olduğu hafta sonlarında pek bakımlı olamasalar da genelde hijyeniktir.
  • Sahil çevresinde duşlar bulunmaktadır. Sıcak su bazen olmuyor.
  • Kamp alanında elektrik bulunmaktadır. Uzun bir ara kablo getirerek çadırınıza kadar çekebilirsiniz.
  • Çevrede yemek yiyebileceğiniz birkaç restoran bulunmaktadır.
  • Kendi yemeğinizi yapabileceğiniz alanlar mevcuttur.
  • Mesire alanında mangal yerleri, kamelya ve banklar yer almaktadır.
  • Aqua Park mevcuttur. Ücreti karşılığında su sporu yapabilirsiniz.
  • Kamp alanına ait otopark bulunmaktadır.
  • Kamp alanında ücretsiz kablosuz ağ bağlantısı mevcuttur.
  • Çadır konaklama ücreti günlük 40 TL
  • Karavan konaklama ücreti ise günlük 55 TL’dir.

Şahinkaya Kanyonu Tabiat Parkı Kamp Alanı

Şahinkaya Kanyonu, Samsun’un Vezirköprü ilçesinde yer alan Şahinkaya kanyonu bölgenin en popüler gezi yerlerinden bir tanesidir. Şehir merkezine bir hayli uzak olan bu kanyon Vezirköprü ilçesine yakındır. Vezirköprü’den gün içerisinde kanyona giden otobüsler bulmak mümkündür. Bunun dışında özel aracınızla da gayet konforlu, rahat bir şekilde kanyona ulaşabilmeniz mümkündür. Bölgenin turizm ve doğal güzellik açısından en meşhur alanlarından birisi Şahinkaya Kanyonu’dur. Burası Mili Park statüsüne sahip bir sit alanıdır. Doğa turizmi açısından oldukça gelişmiş bir yerdir. Her yıl on binlerce yerli ve yabancı turist burayı gezmeye gelmektedir.

Şahinkaya Kanyonu’nda hem çadır hem de karavan kampı yaparak konaklayabilirsiniz. Kamp için oldukça ideal ve güzel yerleri mevcuttur. İsterseniz yamaç paraşütü, doğa yürüyüşü, yaban hayatı gözlemciliği, fotoğrafçılık, rafting, dağcılık, trekking ya da olta balıkçılığı gibi faaliyetler yapabilirsiniz. Buraya geldiğinizde zamanın nasıl geçtiğini hiç anlamayacaksınız. Doğal güzellikleri ile insanı adeta içerisine çeken bu kanyon kampçıların vazgeçilmez yerlerinden biridir. Dolayısıyla da senenin birçok döneminde binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Alandaki tepelere çıkarak bölgeyi gözlemleyebilirsiniz. Tepelerden Kızılırmak ve çevresi rahatlıkla görülmektedir.  Kampçılar genellikle kamp atmak için daha çok kanyonun çevresinde toplanmaktadır. Ancak bir grup ise Kızılırmak’ı tercih etmektedir. Kızılırmak da buraya oldukça yakın bir mesafede yer alıyor. Dilerseniz kampınızı orada da yapabilirsiniz.

Şahinkaya Kanyonu’nda senesinden beri Falcon Fest adı altında birçok etkinlik düzenleniyor. Etkinliklerin neredeyse tamamı doğa sporlarından oluşuyor. Birçok doğasever ve kamp sever bu etkinliklere katılmak içi kanyona akın ediyor. Festivale katılanların birçoğu bölgede kamp da yapıyor. Kanyon çevresinde dilerseniz kullanabileceğiniz bisiklet rotaları da bulunmaktadır. Eğer karavanınızla bu bölgede kamp yapmayı düşünüyorsanız bisikletinizi getirmeyi sakın unutmayın. Çünkü alanda keyifle kamp atabileceğiniz birbirinden güzel parkurlar mevcuttur. Ayrıca kamp için ihtiyacınız olan şeyleri alanda karşılayabilmeniz pek mümkün değil. Bu nedenle buraya gelirken tedbirli bir şekilde gelmelisiniz. Aksi taktirde Vezirköprü ilçe merkezine doğru yola çıkabilirsiniz.

Kamp Olanakları ve Ücretleri

  • İskeleler mevcuttur.
  • Çeşmeler yer almaktadır. Suları içilebiliyor.
  • Bisiklet parkurları bulunmaktadır.
  • Trekking yapabileceğiniz alanlar yer alıyor.
  • Yamaç paraşütü alanı mevcuttur.
  • Tuvalet ve lavabo bulunmamaktadır.
  • Elektrik bulunmamaktadır.
  • Duş yoktur.
  • Yiyecek ve içecek temin edebileceğiniz herhangi bir işletme bulunmamaktadır.
  • Yetişkinler için giriş 4,5 TL, indirimli giriş 2,5 TL’dir.
  • Bisiklet ile giriş 4,5 TL, motosiklet ile giriş 9 TL’dir.
  • Otomobil – Kamyonet 13 TL
  • Minibüs 40 TL, midibüs 72 TL
  • Otobüs TL
  • Çadır konaklama yeri günlük 46 TL
  • Karavan konaklama yeri günlük 61 TL

Samsun’da Gezilecek Yerler

Kurtuluş Yolu ve Tütün İskelesi

Burası metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde, seramik bir zeminden oluşan sembolik bir yoldur. Millî Mücadele Dönemi’nde Mustafa Kemal ve 18 silah arkadaşının Samsun’a geldiklerinde ilk ayak bastıkları yerdir. 19 Mayıs tarihinde gencinden yaşlısına her kesimden insanın vatan sevgisini, zafer sevincini göstermek adına Tütün İskelesi 19 Mayıs tarihinde düzenlenmiştir. Tütün İskelesi önüne temsilen bir Bandırma Vapuru inşa edilmiştir. Bandırma Vapuruna giden bu yola ise Kurtuluş Yolu adı verilmiştir. İskelede Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını temsil eden küçük süs havuzları mevcuttur. Aynı zamanda iskele üzerinde yine onları temsil eden heykeller de bulunmaktadır. Bir nevi açık hava müzesi olan bu alana özellikle 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda büyük bir ilgi gösteriliyor.

Amisos Tepesi

Amisos Tepesi Baruthane Mahallesi’nde yer alan, Helenistik Döneme ait eski bir yerleşim yeridir. Bir diğer bilinen adı ise Baruthane Tepesi’dir. MÖ 3. Yüzyıla ait olduğu düşünülmektedir. Bu alan henüz senesinde keşfedilebilmiştir. Tepede yer alan Tümülüslerde çok sayıda kazı çalışmaları yapılmıştır. Bu kazı çalışmaları sonucunda Helenistik döneme ait izlere rastlanılmıştır. Ayrıca kazılarda Amisos Hazinesi olarak bilinen bazı varlıklar, gömütler de bulunmuştur. Sit alanı ilan edilen bölge incelenirken çok sayıda mezarla da karşılaşılmıştır. Bazılarının Pontus Krallığı döneminde yaşayan önemli insanlar olduğu düşünülmektedir. Bölgede yapılan kazı çalışmaları tamamlandıktan sonra senesinde alan ziyarete açılmıştır. Bu tepe İlkadım ilçesinde bulunmaktadır. Ziyaret saatleri ise sabah – aralığındadır.

Bandırma Vapuru ve Millî Mücadele Parkı Açık Hava Müzesi

Bandırma Vapuru, Türk Tarihi için Millî Mücadele döneminde önemli bir rol oynamıştır. senesinde bu gemi Glasgow’da “Trocadero” ismiyle inşa edilmiş ve daha sonra ise “Kymi” adını alarak bir süre yük taşımacılığı yapmıştır. senesinde ise İdare-i Mahsusa’ya devredilen gemi “Panderma” ismini almıştır. Daha sonra ise kurumun ismi “Osmanlı Denizcilik İşletmesi” olarak değişince geminin de adı “Bandırma” olmuştur. Gemi Atatürk’ün senesindeki kullanımından sonra senesinde hizmet dışı kalmış ve 1 sene sonra ise Haliç’te sökülerek parçalanmıştır.

Samsun İl Özel İdaresi ve Samsun Büyükşehir Belediyesi, parçalanan bu geminin orijinal çizimlerine bakarak birebir aynı gemiyi inşa ettirmiştir. senesinde ise müze olarak hizmete açılmıştır. Müze içerisinde ahşap işçilikleri, kaptan köşkü, filikalar, raspalar, halatlar birebir aynı ve dayanıklı olacak şekilde tasarlanmıştır. Müzenin sergi salonu bölümünde 13 bal mumu heykeli de bulunmaktadır. Teftiş salonunda ise Atatürk de dahil olmak üzere 5 adet bal mumu heykeli mevcuttur. Doğu Park Sahası’nda 35 bin metrekare alanda yer alan bu açık hava müzesi Çanakkale Savaşı’ndan düşmanın İzmir sularına dökülüşüne kadar geçen süreyi kapsıyor. Açık hava müzesini saat – aralığında ziyaret edebilirsiniz. Giriş yetişkinler için 2 TL iken öğrenciler için 1 TL’dir.

Özetle anlatmak gerekirse Samsun hem turizm açısından hem sosyo – kültürel açıdan hem de tarihi yapısı açısından ülkemizin en özel şehirleri arasındadır. Eğer Samsun kamp alanları, Samsun’un gezilmeye değer yerleri nereler bilmek isterseniz bu yazımız tam size yönelik. Siz de saydığımız bu yerler arasından ilginize yönelik en alakalı yeri çekerek gönül rahatlığıyla tatilinize, seyahatinize başlayabilirsiniz.

Alaçam Geyikkoşan Sahili Kamp AlanıAltınkum Camping KanaryaAltınkum Kamping KonaklamaAmisos TepesiBandırma Vapuru ve Millî Mücadele Parkı Açık Hava MüzesiÇamgölü Mesire ve Kamp AlanıKunduz Kamp AlanıLadik GölüMiliç Tesisleri Kamp AlanıNebiyan YaylasıŞahinkaya Kanyonu Tabiat ParkıSamsun Çadır Kamp AlanlarıSamsun Gezilecek YerlerSamsun Gezip Görülecek Yerlersamsun kamp alanlarıSamsun Kamp YerleriTütün iskelesi


Terme’nin eşsiz doğası eşliğinde çayınızı yudumlayabileceğiniz, doğa ile iç içe bir deneyim yaşayabileceğiniz benzersiz bir mekan. Sahil tesisleri, park ve yürüyüş yolları, mesire alanları, mavi bayraklı plajı, restoran ve kafeleri ile Samsun ve Terme’nin en gözde mekanlarındandır.

Tesisimizde ayrıca Karavan Park, 6 adet çocuk parkı, metre uzunlukta bisiklet parkuru, metre uzunlukta ahşap iskele, 4 adet jimnastik parkı, 1 adet kişilik kapalı düğün salonu , çadır kamp alanı ve mesire alanı ile restoran ve kafelerden oluşan komplike bir tesistir.

ResimResimResim

Adres: Evci, Samsun-Ordu Yolu No, Terme/Samsun

Telefon: 0 () 03 76

E-Posta: [email protected]

Samsun Kamp Alanları

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası