midem bulanıyor bişey yiyemiyorum / midem bulanıyor ve bir şey yiyemiyorum, tavsiyeniz var mı? - süslüsözlük

Midem Bulanıyor Bişey Yiyemiyorum

midem bulanıyor bişey yiyemiyorum

Hamileyim Çok İştahsızım, Yemek Yiyemiyorum, Ne Yapmalıyım?

Hamilelik bir kadının vücudunda muazzam değişikliklere neden olur. Gebe kadının hormon salgılama düzeyi, kilosu, kan hacmi ve diğer organlarının işleyişi hem kendisinin hem de fetüsün ihtiyacını karşılamak için normalden daha fazla aktif hale gelir. Bu durum hamilelikte yemek yiyememe ve iştahsızlık dahil gebelikte çeşitli semptomlara yol açar. Bugünkü anne çocuk köşemizde gebelikte yiyememe sorunundan ve iştahsızlıktan kurtulmak için uzman önerilerine yer verdik.

7 hafta 5 günlük hamileyim, yemek yiyemiyorum, zoraki yiyorum çok iştahsızlık var su bile içemiyorum midem bulanıyor sürekli ne tavsiye edersiniz?

CEVAP

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzman Ebru Zülfikaroğlu'nun cevabı; Gebeliğinizin özellikle ilk 3 ayında bahsettiğiniz şikayetleri yaşamanız gayet normaldir bu durum, gebelik hormonunun artışına bağlıdır, endişe etmeyin. Fakat sürekli kusar ve genel durumunuz kötüleşirse acil olarak doktora gitmenizi tavsiye ederiz. Bol istirahat edin ve sevdiğiniz uygun yiyecekleri az az ve sık sık tüketin.

7 Haftalık hamileyim aşırı iştahsızım ve sürekli kusuyorum, 4 günden beri hiç bir şey yemiyorum, herşeyden tiksinti geliyor, ne yapayım lütfen yardım?

CEVAP

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzman Meral Tüzün'ün cevabı; en kısa zamanda kadın doğum uzmanına gitmeli, doktorunuz size gerekli ilaçları verecek ve serum takacaktır.

7 haftalık hamileyim bulantı ve iştahsızlıktan doğru dürüst hiç bir şey yiyemiyorum, bu durum bebeğimi nasıl etkiler?

CEVAP

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Hüseyin Güntaş'ın cevabı; gebelikte aşerme denilen bir durum vardır ve şu an siz bunu yaşıyorsunuz. Bu haftanın sonuna dek sürecektir. Bu süre içinde kilo almanızın bir anlamı yok hatta kilo vermeniz mümkün ve gayet normal bir durumdur. Bu 16 haftalık sürede bebeğin beslenmesinin bozulması sözkonusu olmaz, rahat olun.

Sanırım gebeyim, hiç bir şey yiyemiyorum, midemde şişlik ve tokluk hissi var, acilde serum verdiler, ne yapmalıyım?

CEVAP

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Seval Taşdemir'in cevabı gebelik var ise bu tarz sıkıntılar olabiliyor serum takviyesi işe yarayacaktır. Gebelik yok ise Gastroenteroloji uzmanı doktoruna başvurmalısınız.

12 haftalık hamileyim iştahsızlıktan dolayı kilo alamadım, bu durum normal mi?

CEVAP

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yeşim Yerçok'un cevabı; gebelikte bu durum çok normaldir, ilk 3 aydan sonra bulantı ve kusmanız çok çok azalacak böylece kilo almaya başlayacaksınız.

39 yaşındayım, 15 haftalık gebeyim, çok iştahsızım, bulantım var, karnım büyümedi kilo alamıyorum. Bu durum normal mi, 66 kilodan 64'e düştüm.

CEVAP

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Yeşim Yerçok'un cevabı; gebelikte iştahsız olsanız bile bebeginizin karnınızdaki gelişiminin bundan etkilenip etkilenmediği önemlidir. Eger bebeğiniz haftasına göre olması gerekenden geri kalıyorsa, gelişim sorunu gözleniyorsa o zaman gebelikte iştahsızlık ciddiye alınmalıdır. Ultrasona girip doktorunuz bebeği değerlendirmelidir, ona göre size ilaç reçete edecektir.

Hamilelikte İştahsızlık - Nedenleri Ve Tedavisi Tıklayınız

Hamilelikte Neler Yemeli? Tıklayınız

Hamilelikte Nabız Kaç Olmalı? Hamilelikte Normal Nabız Değerleri Tıklayınız

midem bulanıyor ve bir şey yiyemiyorum, tavsiyeniz var mı?

hiçbir şey yiyesim yok, psikolojik olarak bir problem yaşamıyorum, yeme bozukluğum da yok. ilk kez böyle oldu sebebi de dün aç olduğum için sevmediğim, normalde yemeyeceğim bir şey (hindili bir şeydi, ağır geldi) yedim, midemi çok bulandırdı. bugün zar zor az bir şey kabak çekirdeği yiyebildim. sürekli aklıma dün yediğim şey geliyor, kokusu ve tadı hala aklımdan çıkmıyor ve midem bulanıyor ama yemek yemediğim için de halsiz hissediyorum. tavsiye ettiğiniz midemi rahatsız etmeyecek bir şey var mı yiyebileceğim? bitki çayı falan varsa iyi gelecek ve iştahımı biraz açacak onu da içebilirim. bir de gluten yiyemiyorum, alerjim var, onu içeren şeyler olmazsa sevinirim. ekmeğim de bitti, yakınlarda satan sadece bir yer var ve orada kalmamış. enerji verecek yüksek kalorili, bir iki lokmada yiyebileceğim bir şey de olur, mide bulandırmayacak. hiç olmadı iyi gelir derseniz glutensiz makarna yapabilirim. şimdiden teşekkürler.

1. Süslü benim de aynı şey başıma geldi. O kadar midemi bulandırdı ki hiçbir şey yemek istemedim her şey midemi bulandırıyordu ama yemek zorundasın maalesef. Ben midemi rahatlatmak için önce çubuk kraker yemiştim bol su içmiştim aklıma o yemeği getirmemeye çalışmıştım. Çubuk kraker gerçekten midemi rahatlatmıştı ama alerjiniz varmış. Hafif bir salata yapabilirsin. Makarna demişsiniz o da olur midenizin bulanmaması için sade yiyin tabi ama bol su içmeyi ihmal etmeyin 


2. Çok teşekkürler a1 süslüm, makarna haşlayıp bol yeşillikle karıştırayım. Çubuk kraker bence de iyi gelirdi ama vücudum çok fazla tepki veriyor, o ayrı dert oluyor benim için.


3. Ben salatalık ve galeta yiyebiliyordum böyle durumlarda. Ama galeta gluten o olmaz.



4. Böyle durumlarda bol su, ekşi elma ve çubuk kraker anca yiyebiliyorum, tabii aynı anda değil. 


5. glutensiz mısır patlağı alabilirsin süslü migrosta üstüne de peynir


6. Ben böyle durumlarda hep yoğurtlu makarna yaparım iyi gelir. 


7. Zehirlenmiş olabilir misin acaba? Muhtemelen gün böyle bulanır. Böyle durumlarda benim tek içeceğim nane limon, tek yiyeceğim ise haşlanmış ve tuzlanmış patatestir. Bol su da ilaçtır. Çok Geçmiş olsun.



8. Ha bi de ilaç önereceğim beni linçleyecekler ama yine de önereyim :D zofer diye bir bulantı ilacı. Yıllardır böyle durumlarda metpamid içerdim ve aşırı derecede yan etki yapardı cabası; bulantımı da kesmezdi. Fena üşüttüğüm bir gün acilde metpamid yapıldı ama sonraki gün yine acillik oldum ve metpamidin iyi gelmediğini söyledim. Böylece zoferle tanışmış oldum. dakika içinde kesti.

~uyarı~

Bu tıbbi bir tavsiye değildir.

Lütfen doktora danışmadan hiçbir ilacı içmeyiniz.


9. Süslü haşlanmış patates yiyebilirsin bence mide bulandırmıyor.


Midemden hiçbir şey yiyemiyorum!!

MİDE HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ

Mide hastalıkları genel olarak bir çok insanın karşılaştığı sağlık sorunlarındandır. Araştırmalara göre her iki insandan birinde görülen mide hastalıkları ilk başlarda kendini belli etmez. Bu yüzden teşhis koymak çok da kolay değildir. Tedavileri kolaydır ancak önemli nokta hastalığı belirlemek ve teşhis ve tedavi konusunda hızlı hareket edebilmektir. Birçok etkeni beslenmeye bağlı olmakla birlikte stres, ilaç kullanımı, enfeksiyonlar vb. etkenler mide hastalıklarının oluşumuna sebeptirler.

Helikobackter pylori, mide yüzeyinde kronik iltihaplara sebep olan,midenin çok asit olmayan bir tabakasına yerleşen bir bakteridir. Midede gastrit, ülser ,dispepsi ve mide kanserlerine kadar uzanan bir tabloyla sizi karşı karşıya bırakabilir. Günümüzde mide ülserlerinin yaklaşık %70 ‘ine helikobakter pylori sebep olmaktadır. Helikobakter pilori enfeksiyonları; midede kalıcı ve bazen ömür boyu devam eden kronik bir gastrit olan ‘atrofik gastrit’ e kendini dönüştüfunduszeue.info edilmeyen gastrit veya reflü hastalıkları ileride mide kanserine sebep olabilmektedir.

Mide iç yüzeyindeki mukoza tabakasının iltihaplanmasına gastrit denir.Özellikle yetişkin insanlarda sık görülen bir mide hastalığıdır. Bu hastalarda genel olarak artmış bir mide asit salgısı vardır. Eğer mide mukoza iltihaplanması tedavi edilmezse ileride, mide yaraları dediğimiz ülsere kadar ilerleyen bir tabloyla karşı karşıya kalırsınız.

Düzensiz beslenme alışkanlığı ve hazır yiyecekler gastritin en büyük tetikleyicileridir. Özellikle sigara ve alkol kullanımı gastritin oluşumunda başı çekmektedir. Sigara içen insanlarda asit üretimi , normal insanlara göre daha fazladır .Asitli gıdalar ve alkol tüketimi asit oluşumunu yoğun bir şekilde artmasına sebep olmaktadır. Genel de bu kişiler ekşimiş ,yanan ve ağrıyan  bir mideden şikayetçilerdir.

Gastritin bir diğer etkeni stres ve ilaç kullanımıdır. Stres sahibi insanlarda mide asit salgısı üretimi daha fazladır . Kullanılan ilaçlar ise , mide mukozasına zarar vererek orada iltihaplanmaya sebep olabilmektedir. Bunun dışında yağlı yiyecekler, aşırı kafein kullanımı da gastriti tetikleyen diğer etkenler arasındadır.

Mide ülseri ise, gastritin biraz daha ilerlemiş bir tablosudur. Mide zarında meydana gelen iltihaplanmaların açık yara şekline dönüşmüş halidir. Bu kişilerin şikayetleri gastrite göre daha fazla olmakla birlikte, kusma ,kronik karın ağrısı, hazımsızlık, midede yangı  ve aşırı şişkinlik hastalarda görülen semptomlar arasındadır.

Türk toplumunun yaklaşık %65’inde ise reflü görülmektedir. Reflü; mide içindeki sıvının özofagus (yemek borusu) içine geri kaçmasıdır. Bu geriye kaçan sıvı asit içerikli olduğu için hastaların bir kısmında yemek borusuna zarar verebilmektedir. Geriye kaçan sıvı içinde mide asidi ve protein sindirilmesinde kullanılan pepsin adlı bir enzim bulunmaktadır. Bu sıvıda yemek borusuna en zararlı madde asittir.Çoğu insan reflü şikayetinin olduğunu bilmemektedir.

Doktora başvuran kişilerin %70’ine yakın kesiminde reflü tanısı konmaktadıfunduszeue.infoü hayat  boyu devam eden özellikle yanlış beslenme, uyuma düzeni ve yaşam tarzından ara ara semptomlar gösteren bir hastalıktır. Genel hastalık şikayeti ise, yemek borusunda ekşiyor gibi aşırı bir yanma,geğirme ,şişkinlik hissedilmesidir.

Toplumda en çok görülen mide hastalıkları gastrit, ülser ve reflü olmakla birlikte diğer mide rahatsızlıklarının temelinde de beslenme önemli bir role sahiptir. Mide hastalıklarında genel olarak beslenme önerilerini sıralayacak olursak;

*Neredeyse tüm mide hastalıklarının temelinin helikobakter pilori enfeksiyonu olduğunu söylemiştik. Helikobakter pilori alkali bir ortamda yaşamayı sever. Bu yüzden alkali diyet &alkali su gibi popüler hale gelmiş diyetlerden uzak durunuz!

*Yağda kızartılmış sebzeler,  etler, salamura yiyecekler gibi besinlerden uzak durunuz. Haşlanmış veya fırında sebze ve etler tüketebilirsiniz.

*Yemeklerinizi yaparken yağın yanmamasına özen gösteriniz. Yemeğinizin pişmesine yakın yağ ilave ediniz.

*Alkol kullanımı reflü şikayetlerini çok rahat olduğunuz bir anda bile başfunduszeue.info yüzden alkolü kesinlikle kullanmayınız.

*Yemekleri çok hızlı yemeyiniz. Yavaş yavaş ve iyi çiğneyiniz.

*Çok soğuk veya sıcak besinler mide için uyarandır. Bu yüzden ne çok sıcak ne de çok soğuk besinleri tüketiniz.

*Çok tuzlu peynirlerden ve baharatlı  işlenmiş etlerden ( sucuk,salam, sosis vb.) uzak durunuz.

* Turşu, zeytin, acılı soslar, baharatlar, soğan ,sarımsak, sirke, limon tuzu , nane ve nane şekeri,salça mideniz için uyarandır. Bu besinleri tüketmeyiniz.

-*Çok ekşi ve asitli meyveleri ( greyfurt, portakal mandalina vb.) tüketmemeye özen gösteriniz.

*Tüm sebze ve meyveleri tüketebilirsiniz ancak meyve ve sebze kabukları mideniz için uyaran olabilir. Kabuğu soyulabilir meyve ve sebzelerin kabuğunu soyup tüketebilirsiniz. Eğer yine de rahatsız ediyorsa bir miktar sıcak suya batırıp çıkartarak veya bir miktar haşlayarak kullanabilirsiniz.

*Çiğ, kavrulmamış kuru yemişleri abartıya kaçmadan uygun porsiyonlarda tüketebilirsiniz.

*Hazır çorbalar, et bulyonlar, kremalı çorbaları tüketmeyiniz. Yağda kavrulmadan hazırlanmış, et suyu kullanılmayan, kremasız ve az yağlı çorbaları tercih ediniz.

*Demli çay, kahve, enerji içecekleri gibi kafeinli içecekler, soda ,gazoz, kola gibi asitli içecekleri tüketmemeye özen gösteriniz. Günde bardak açık çay tüfunduszeue.info,süt, cacık,sahlep ,bitki çayları vb. içecekleri tercih edebilirsiniz. Taze sıkılmış meyve sularının ise çok ekşi olmamasına dikkat ediniz. Aksi halde, midenizde ekşime ve ağrı yapabilir.

*Mayalı besinler, hamur işleri ,ağır şerbetli tatlılardan uzak durunuz. Krema içermeyen ,sütlü ve meyveli tatlılar kullanılabilir.

*Kurubakliyatlar ( mercimek, barbunya,nohut,kuru fasülye), mideniz için uyaran olabilir. Bu yüzden kurubakliyatları iyice pişirdiğinizden emin olup ve tüketim sıklığını azaltabilirsiniz.

*Kremalı, çikolatalı,soslu besinlerden uzak durunuz. Makarna, irmik ,erişte ,şehriye tüketebilirsiniz.

*İlaç tedavinize güvenerek, bilinçsizce yiyip içmeyiniz.

*Eğer fazla kilonuz varsa, mutlaka beslenme ve diyet uzmanına başvurunuz. Kilo vermek en etkili çözüm yolarından biridir.

*Az az ve sık sık beslenmek mide hastalıklarında çok etkili bir yöntemdir. Midenizi fazla şişirmeden az tüketerek günde en az öğün yapınız.

***Kudret narı bitkisinin, mide hastalıklarında özellikle helicobacter  Pylori enfeksiyonlarında bakteri sayısını azaltarak bakterinin  aktivitesini baskıladığı ve üremesini engellediği çalışmalarda görülmüştür. Mide rahatsızlığı olan bireylerde, sabah 1 tatlı kaşığı zeytinyağı içinde bekletilmiş kudret narı kullanmaları tedavilerine yardımcı olabilir.

Beslenme önerilerinin dışında bir diğer korunma yaşam tarzı değişiklikleridir.

* Günlük dakika orta tempolu yürüyüşler yapabilirsiniz.

*Sıkı kıyafetler, korse ,kemer vb. giysileri giymekten kaçınınız.

*Sigara kullanmayınız.

*Midenizi sıkıştıracak şekilde yüzüstü veya sol tarafa dönük uyumamaya çalışınız.

*Öne eğilme, yere eğilme  gibi karın egzersizleri yapmayınız.

*Reflüsü olan bireyler ise , yemeklerden hemen sonra uzanmamalı ve uyumamalıdırlar. Uzandıkları zaman, yatağın baş kısmını yastık desteği ile yaklaşık cm yükseltmeleri, gece boyunca oluşacak reflü riskini azaltacaktır.

Diyetisyen Gizem Taşkın

Normal olduğu düşünülen ya da benzer sebeplere dayandırılan bazı durumların arka planında çeşitli psikolojik süreçler yatıyor olabilir. Tüketilen yiyecek ve içeceklerin neden olduğu düşünülen mide bulantısı da bunlardan bir tanesidir. Peki psikolojik mide bulantısı nedenleri nelerdir?

Bazen kendimizi ve hislerimizi net bir şekilde ifade edemiyor olabiliriz. Böyle durumlarda gizlediğimiz ya da çekindiğimiz duygularımız çeşitli fiziksel rahatsızlıklarla ortaya çıkar; psikolojik mide bulantısı da bu ifade şekillerinden bir tanesidir.

Peki mide bulantısının psikolojik olup olmadığı nasıl anlaşılır ve nedenleri nelerdir? Bu durumu tedavi etmek mümkün müdür? İçeriğimizde tüm bu soruların yanıtını ayrıntılı bir şekilde ele alacağız.

Psikolojik Mide Bulantısı Nedenleri Nelerdir?

Özellikle stresli olduğunuz zamanlarda geçmek bilmeyen mide bulantılarıyla baş başa kalıyorsanız bu durumun altında yaşadığınız gerginliğin fiziksel olarak dışa vurumu yatıyor olabilir. Psikolojik mide bulantısının ana sebepleri ise kaygı ve anksiyete bozuklukları, anoreksiya nevroza ve blumia nevrozadır.

1. Kaygılar

  • eliyle midesini tutan üzgün kadın

Yaşanan yoğun strese tepki olarak ortaya çıkan kaygılar, çeşitli psikolojik ve fiziksel belirtileri de beraberinde getirebilirler. Bunlardan birinin de mide bulantısı olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin topluluk karşısında konuşma yapmaktan çekinen biriyseniz sizin için hayati önem taşıyan bir sunumun öncesinde kendinizi heyecanlı hissetmeniz normaldir.

Eğer sahneye çıkmadan önce artan kalp atışınıza ve nefes alma hızınıza mide bulantısı da eklendiyse tüm bunların psikolojik olması muhtemeldir.

Psikolojik mide bulantısına neden olabilecek anksiyete bozukluklarını birden fazla başlık altında incelemek mümkün. Bu rahatsızlıkların her biri aslında mide bulantısının nedeni sayılsa da yaşanılan farklı durumların ve olayların sonucu olarak ortaya çıkmaktadırlar.

Panik Atak

Panik atak, bireyin artık bir rutin haline gelmiş olan korku hissi ile sürekli olarak baş başa kalması olarak tanımlanabilecek anksiyete problemlerinden bir tanesidir. Panik ataklar genetik mirasın bir sonucu olarak görülebilen bir psikolojik rahatsızlık olabileceği gibi bireyin hayatında meydana gelmiş büyük değişikliklerin bir sonucu da olabilir.

Bu anlamda psikolojik mide bulantısının nedenlerinden bir tanesinin de hiçbir belirti olmadan, kendisini büyük bir korku hissi olarak gösteren panik ataklar olduğunu söylemek mümkün.

Genelleştirilmiş Anksiyete Bozukluğu

Bazı bireyler özel bir sebebe bağlı olmayan olaylar karşısında uzun bir süre boyunca kaygı ve endişe duyabilirler. Genelleştirilmiş anksiyete bozukluğu olarak adlandırılabilecek bu durum aslında kronik bir rahatsızlık olarak nitelendirilebilir.

Herkesin yaşadığı normal kaygı hissinden farklı olarak kontrolsüz bir şekilde duyulan bu kaygı ve endişeler kendisini psikolojik mide bulantıları ve kalp çarpıntıları ile gösterebilir.

Bu tür bir anksiyete bozukluğuna sahip bireyler neden bu kadar endişeli olduklarını kendileri bilmedikleri gibi başkaları ile paylaşmakta da güçlük çekebilirler.

Sosyal Anksiyete Bozuklukları

  • bir odada yalnız başına çalışan adam

Sosyal fobi olarak da bilinen sosyal anksiyete bozuklukları, sosyal ortamlarda yaşanan aşırı korkulu duygu durumu olarak ifade edilebilir. Sosyal anksiyetesi bulunan bireyler genellikle yeni ortamlara girmekten ve bu ortamlarda yeni insanlarla tanışmaktan hoşlanmazlar.

Bunların üstesinden gelmek onlar için zor ve yorucu olduğundan yaşadıkları duygular fizyolojik olarak açığa çıkar ve psikolojik mide bulantısı hissedebilirler.

Sosyal fobileriniz olduğundan şüpheleniyorsanız Liebowitz Sosyal Fobi Belirtileri Ölçeği’ni çözebilirsiniz.

Fobiler

Bir şeye bağlı olarak yaşanılan aşırı boyuttaki korkular fobi olarak tanımlanabilir. Fobisi olan bireyler korkularına sebep olan nesne, durum ya da olayla karşı karşıya geldiklerinde endişelebilir ve panik hissi yaşayabilirler.

Hem genetik hem de çevresel faktörlü olarak ortaya çıkan fobiler de psikolojik mide bulantısı nedenleri arasında sayılabilir.

Travma Sonrası Stres Bozukluğu

  • mutsuz bir çocuk çizimi

Psikolojik mide bulantısı nedenleri arasında sayılabilecek bir diğer anksiyete örneği ise travma sonrası stres bozukluğu. Genellikle hayatlarında yıpratıcı bir dönüm noktası olan kişilerin yaşadığı bu süreç; yıkıcı bir doğal afet, ölüm ya da kaza sonrası başlayabilir.

Tıpkı diğer örneklerde de olduğu gibi bu tür bir anksiyeteye sahip olan bireyler kendilerini sürekli olarak tehlike altında hissederler bu noktada da sık sık baş ağrısı, kalp çarpıntısı ya da psikolojik mide bulantısı yaşayabilirler.

Özetleyecek olursak mide bulantıları organik hastalıklara bağlansa da arkasında yatan şey çok farklı sebeplere dayanan anksiyete bozuklukları olabilir.

Buna ek olarak anksiyeteniz olmasından şüpheleniyorsanız Beck Anksiyete Ölçeği’ni çözerek durumunuzla ilgili daha iyi fikir sahibi olabilirsiniz.

2. Anoreksiya Nevroza

Hayatı önemli ölçüde etkileyen ve tehdit eden çok ciddi bir yeme bozukluğu olan anoreksiya nevroza da psikolojik mide bulantısı nedenleri arasında yer almaktadır. Aşırı kilo almaktan korkan kişilerin yaşadığı anoreksiya nevroza hastası bireyler yemek yemeyi reddedip kilo verebilmek için sürekli olarak diyet yapmakta, bu sayede sürekli olarak kilo vermektedirler.

3. Blumia Nevroza

  • ağlayıp burnunu silen kız

Psikolojik mide bulantısı nedenleri arasında sayılabilecek bir diğer psikolojik rahatsızlık ise anoreksiya nevroza ile benzer sebeplerle ortaya çıkan blumia nevroza. Blumia nevroza hastaları atakları geldiğinde ilk olarak çok hızlı bir şekilde ve çok fazla yemek yerler. Sonrasında ise pişmanlık duymaları ve kilo alma korkuları yediklerini kusmalarına neden olur.

Yaşadıkları psikolojik mide bulantısı ve ağrısı nedeniyle henüz yedikleri yemeği tam olarak sindiremeden dışarıya atabilirler. Bu da sağlıklarını tehdit edecek ölçüde kilo vermelerine neden olmaktadır.

Psikolojik Mide Bulantısı Nasıl Tedavi Edilir?

  • psikolojik mide bulantısı nedenleri ile ilgili psikiyatra gelmiş olan genç kız ve psikiyatr çizimi

Yazımızın bir önceki bölümünde de belirtmiş olduğumuz gibi psikolojik kökenli mide bulantıları, genellikle duyguların sözlü olarak ifade edilememesi nedeniyle kendini fiziksel semptomlarla gösteriyor olmasından kaynaklanmaktadır.

Psikolojik mide bulantılarını sıradan mide bulantılarından ayırt etmek özellikle de kişi kendisine karşı çok açık değilse ilk aşamalarda son derece zor olabilir. Bu anlamda psikolojik mide bulantısının tanısı da geç konulacağından tedavisi daha uzun sürebilir.

Mide bulantısından yakınan kişiler bunun fiziksel bir durum olduğunu düşündüklerinden ilk aşamada doğal olarak hastanelerin farklı bölümlerine gidip muayene olurlar.

Fakat eğer yaşanan mide bulantısının ana kaynağı kaygı ve anksiyete ise bu durum hiçbir işe yaramaz. Bu noktada mutlaka uzman bir psikolog desteğinin alınması şarttır.

Özellikle anoreksiya nevroza ya da blumia nevroza nedeniyle psikolojik mide bulantısı yaşayan kişiler için tedavi sürecinin olabildiğince erken başlaması da olmazsa olmazlardan bir tanesidir. Aksi takdirde kilo kaybıyla beraber sağlığı olumsuz etkileyecek çeşitli rahatsızlıklar ortaya çıkabilir.

Eğer uzun zamandır devam eden mide bulantılarınız varsa ve stresli bir hayat yaşıyorsanız alanında uzman bir psikolog desteği almanız hem fiziksel hem de ruhsal sağlığınız açısından etkili olabilir.

Bu anlamda Online terapi platformu Evimdeki Psikolog&#;un alanında uzman psikologlarından online terapi alabilir, problemlerinizi en doğru ve güvenli şekilde çözüme ulaştırabilirsiniz.

nest...

çamaşır makinesi ses çıkarması topuz modelleri kapalı huawei hoparlör cızırtı hususi otomobil fiat doblo kurbağalıdere parkı ecele sitem melih gokcek jelibon 9 sınıf 2 dönem 2 yazılı almanca 150 rakı fiyatı 2020 parkour 2d en iyi uçlu kalem markası hangisi doğduğun gün ayın görüntüsü hey ram vasundhara das istanbul anadolu 20 icra dairesi iletişim silifke anamur otobüs grinin 50 tonu türkçe altyazılı bir peri masalı 6. bölüm izle sarayönü imsakiye hamile birinin ruyada bebek emzirdigini gormek eşkiya dünyaya hükümdar olmaz 29 bölüm atv emirgan sahili bordo bereli vs sat akbulut inşaat pendik satılık daire atlas park avm mağazalar bursa erenler hava durumu galleria avm kuaför bandırma edirne arası kaç km prof dr ali akyüz kimdir venom zehirli öfke türkçe dublaj izle 2018 indir a101 cafex kahve beyazlatıcı rize 3 asliye hukuk mahkemesi münazara hakkında bilgi 120 milyon doz diyanet mahrem açıklaması honda cr v modifiye aksesuarları ören örtur evleri iyi akşamlar elle abiye ayakkabı ekmek paparası nasıl yapılır tekirdağ çerkezköy 3 zırhlı tugay dört elle sarılmak anlamı sarayhan çiftehan otel bolu ocakbaşı iletişim kumaş ne ile yapışır başak kar maydonoz destesiyem mp3 indir eklips 3 in 1 fırça seti prof cüneyt özek istanbul kütahya yol güzergahı aski memnu soundtrack selçuk psikoloji taban puanları senfonilerle ilahiler adana mut otobüs gülben ergen hürrem rüyada sakız görmek diyanet pupui petek dinçöz mat ruj tenvin harfleri istanbul kocaeli haritası kolay starbucks kurabiyesi 10 sınıf polinom test pdf arçelik tezgah üstü su arıtma cihazı fiyatları şafi mezhebi cuma namazı nasıl kılınır ruhsal bozukluk için dua pvc iç kapı fiyatları işcep kartsız para çekme vga scart çevirici duyarsızlık sözleri samsung whatsapp konuşarak yazma palio şanzıman arızası