bulgur pilavı yıkanır mı / Püf Noktaları İle Bulgur Pilavı - Nefis Yemek Tarifleri

Bulgur Pilavı Yıkanır Mı

bulgur pilavı yıkanır mı

BULGUR PİLAVI YAPMANIN PÜF NOKTALARI


Bulgur Pilavı Yapmanın Püf Noktaları:
* Öncelikle kullanacağınız bulgurun iri taneli ve sarı olması gerekir.
* Bulgurun ayıklanmasını ihmal etmeyin
* Bulguru yıkamak veya yıkamamak çok önemlidir.
* Bulgurunuza güveniyorsanız yıkamayın derim.
* Ben yıkamadan yapıyorum.
* Güvenmiyorsunuz yıkayın ama iyice süzdürün
* Bulgur pirinç pilavından daha çok çeker
* Pilava için bol yağ koyarsanız daha lezzetli olur.
* Yağ tercihi size kalmıştır.
* Ben tereyağ tercih ederim.
* Bazı pilavlarda sıvı yağ tercih edilmelidir ( mercimekli bulgur pilavı gibi )
* Bulgur pilavını sade yapmak isterseniz yağın içinde biraz kavurun
* İçine başka malzemeler koyacaksanız önce malzemeleri kavurun
* Sonra bulguru ilave edin ve yine kavurun
* Yıkanmamış bulgura normal çeşme suyu koyabilirsiniz.
* Suyunu koyunca tuzunu ilave edin.
* Tuz ve baharat miktarları size kalmıştır.
* Bulgur pilavında su miktarı mutlaka bulgurun üzerini koyacağınız su 3 parmak parmak geçmelidir.
* İsteyen çeşitli et suları veya tablet koyabilir.
* Sebzeli veya başka malzemelerle yapacağınız pilava su koyarken içine koyulan malzemenin su çekme oranına dikkat edilmelidir.
* Örneğin domatesli pilav için biraz daha az su konulmalıdır.
* İsteyen 1 ölçek bulgura 1,5 ölçek su koyabilirsiniz.
* Bulgur pilavı önce harlı ateşte kaynatılmalıdır.
* Tam suyunu çekerken altı kısılmalıdır.
* Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilmelidir.
* Pilavın üzeri göz göz olmalıdır.
* Pişen pilavın altını kapatın
* Tencere ile kapak arasına kağıt havlu, temiz bir bez, yağlı kağıt veya gazete kağıdı koyun 10-15 dk. kapağı kapalı olarak dinlendirin.
* Kapağı açınca 1-2 dk. bekleyin dipten karıştırın
* Sıcak sıcak servis yapın.
* Bazı pilav yapımlarında kızdırılan yağa su konur
* Kaynayınca içine bulgur atılır ve aynı yöntemlerle  pişirilir.
* Bulgur pilavına su koyup karıştırdıktan sonra bir daha kaşık sokulmamalıdır.
* Pilav kaşığı olarak tahta kaşık tercih ederseniz daha iyi olur.
* Tencere olarak döküm, teflon veya çelik tencereler tercih edin.
* Pilav pişirmek biraz dikkat ister.
* Pilavın başını beklemenizi tavsiye ederim.
* Pilav yapmanın ana maddeleri bunlardır.

SEÇMESİNİ BİLMEYEN, ŞİKAYET EDEMEZ.

.

Vedat Milor'den yeni soru: Pirinç mi, bulgur mu?

Giriş: 04.05.2021 - 20:59 - Güncelleme: 05.05.2021 - 00:05

Menemenden kebaba, dönerden hamburgere, pizzadan pideye kadar yaptığı birçok anketle adından sıkça söz ettiren yemek eleştirmeni Vedat Milor, sosyal medya hesabından yeni bir anket açtı.

Mutfağın temel taşlarından olan pilav ile ilgili halkın tercihini merak eden Milor, bu kez de 'Pirinç pilavı mı, bulgur pilavı mı?' diye sordu.

Yaklaşık 77 bin kişinin katıldığı anketi, yüzde 62'Lik oranla pirinç pilavı kazandı.

Sosyal medyadaki oylar pirinç pilavından yana olurken, sokakta da büyük bir çoğunluk bulgur pilavını tercih etti.

Milor'un anketi aynı zamanda hangisi daha sağlıklı sorusunu da akıllara getirdi. Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, bulgur pilavı önerdiğine dikkat çekerek, "Pirinç kan şekerini çok hızlı yükseltiyor. Kan şekerini çok hızlı yükselten her şey, hızla düşürüyor. Bu da bize anlık mutluluklar veriyor. Ani mutluluklar her zaman geçicidir. Pirinçteki mutluluk geçici ama bulgurdaki mutluluk kalıcı" dedi.

Milor ise, DHA'ya yaptığı açıklamada kendi tercihinin pirinç pilavı olduğunu söyledi.

"PİLAV ÜLKE MUTFAĞININ OLMAZSA OLMAZI"

Yaptığı açıklamada, pilavın mutfağın olmazsa olmazı olduğuna dikkat çeken Vedat Milor, "Birçok yemeği yanında pilav olmadan düşünemiyoruz. Pilav deyince de bir ikilemle karşı karşıyayız: `Pirinç pilavı mı yoksa bulgur pilavı mı?´ Gastronomik açıdan baktığımız zaman pirinç dünyada bizde olduğu gibi hem çok popüler ve önemli hem de pirinçle çok farklı yemekler yapılabiliyor. Risotto, paella gibi yemekler ciddi ustalık gerektiren yemekler ve başlı başına yenilebiliyorlar. Bizdeki pirinç pilavı ise bunlar gibi başlı başına bir yemek değil. Genelde tamamlayıcı veya eşlik edici bir unsur. Kabaca ifade etmek gerekirse, tıpkı Uzakdoğu ülkelerinin mutfaklarında olduğu gibi" dedi.

VEDAT MİLOR DA PİRİNÇ PİLAVINI SEÇTİ

Özellikle tane tane bir pirinç pilavı yapmanın ustalık gerektirdiğini vurgulayan Milor, "Pirinç pilavını et suyu kullanarak yapmak da lezzeti derinleştiriyor. Buna karşılık bulgur ile yapılacaklar daha sınırlı. Kepekli kepeksiz olması fark ediyor ama sınırlı sayıda yemekler yapılıyor. Ancak bulgur pilavı şöyle sebzeli yapılırsa başlı başına bir yemek olarak da tüketilebilir. Sağlık açısından da daha iyi olduğu söyleniyor. Her halükarda zor bir seçim. Ne açıdan, nasıl bir bağlamda baktığımız önemli. Ama illa ki birini seçmemiz gerekirse ben pirinç pilavını seçerdim" ifadelerini kullandı.

"BULGUR PİRİNÇTEN DAHA SAĞLIKLI"

Pirinç ve bulgurun vazgeçilmez bir karbonhidrat olduğunu dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, "Bulgur, pirince göre daha çok protein içeriyor. Kan şekerini daha yavaş yükseltiyor. Pirinç kan şekerini çok hızlı yükselttiği için çok da hızlı düşürüyor. Bulgurdaki en önemli olay lif bulunması. Bulgur lif zengini besin kaynaklarımızdandır, pirinçte böyle bir durum yok maalesef. Bu da bizim bulgur tükettikten sonra uzun süre tok kalmamız sağlıyor. Bulgur pirince göre mineral ve potasyum açısından da çok zengin. Bulgur sizi 4 saat tok tutarken, pirinç 1-2 saat tok tutabilir seviyede. Bulgur pirince göre daha sağlıklı. Özellikle diyabet hastalarında pirinç tüketimini hiç önermiyoruz" dedi.

"PİRİNÇ ANLIK, BULGUR KALICI MUTLULUK VERİYOR"

Anket sonuçlarında pirinç tercih edildiğini hatırlatan Aksoylu, danışanlarına da bulgur pilavını önerdiğini belirterek, "Pirinç kan şekerini çok hızlı yükseltiyor. Kan şekerini çok hızlı yükselten her şey, hızla düşürüyor. Bu da bize anlık mutluluklar veriyor. Ani mutluluklar her zaman geçicidir. Pirinçteki mutluluk geçici ama bulgurdaki mutluluk kalıcı. Kişi kilo vermek, sağlıklı beslenmek istiyorsa, fiziksel aktivitesi de düşükse kesinlikle bulguru tercih etmeli. Porsiyon olarak ise 4 kaşık bulgur yerine 2 kaşık pirinç tüketilebilir" şeklinde konuştu.

En lezzetli yardımcı bulgur pilavı

Haberin Devamı

Hazırlanışı

Tencerenin içine 150 gr tereyağı ve 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir. Tereyağı eridikten sonra bulgurlar eklenir. İçine et suyu ve et bulyon konulup, tuz eklenir. Tencerenin kapağı kapatılarak, orta ateşte 5 dakikaya kadar kavrulur. Önceden ısıtılmış 3 su bardağı sıcak su eklenerek orta ateşte pişmesi için bırakılır. Bulgur pilavı suyunu çektiği zaman karıştırarak ocağın altını kapatın.

Bulgur pilavı birkaç dakika dinlendikten sonra servise hazır hale gelir.

Etli Meyhane Pilavı

Çok lezzetli, harika bir bulgur pilavı çeşididir. Bunu denedikten sonra pirinç pilavından vazgeçebilirsiniz. Tek başına ana yemek yerine geçebilir.

Malzemeler;

· 2 su bardağı iri bulgur

· 150 gr tereyağı

· 2 yemek kaşığı sıvıyağ

· 2 adet soğan

· 1 diş sarımsak

· 1 adet domates

· 1 yemek kaşığı biber salçası

· 2 adet sivri biber

· 500 gr sote şeklinde dilimlenmiş et

· 1 tatlı kaşığı karabiber

· 1 çay kaşığı pul biber

· 1 tatlı kaşığı tuz

Püf Noktaları

Eti çok hızlı ateşte pişirilmemeli. Etin suyunu bırakması için öncelikle etler tencerenin içine konulmalı. Sarımsağı koku ve tat bırakması için rendeleyerek ekleyin.

Hazırlanışı

Tencereye tereyağı ve sıvıyağ ekleyip, tereyağı eriyince etler tencereye konulur. Orta ateşte hatta biraz daha kısık olacak şekilde etlerin suyunu bırakması ve pişmesi için beklenir. Etler pişince içine soğanlar eklenip birkaç dakika kavrulması için beklenir. Soğanlar kokusunu bıraktığı zaman sarımsak rendelenip karıştırılır. Sarımsağın tadını vermesi için çok fazla beklemeden ince ince doğranmış biber, domates ve biber salçası eklenerek malzemelerin tadını vermesi birkaç dakika daha beklenir. Tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Yıkanmış ve suyu alınmış bulgurlar tencereye eklenerek suyu çekinceye kadar kapağı hiç açılmadan pişmeye bırakılır. Suyu çekince biraz alt üst yapıp karıştırarak dinlenmeye bırakılır. Afiyet Olsun!

KARAKILÇIK PİLAVLIK BULGUR NEDİR ?

nest...

batman iftar saati 2021 viranşehir kaç kilometre seferberlik ne demek namaz nasıl kılınır ve hangi dualar okunur özel jimer anlamlı bayram mesajı maxoak 50.000 mah powerbank cin tırnağı nedir