dgs 2018 tercih zamanı / DGS tercih kılavuzu DGS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır? İşte tarihi

Dgs 2018 Tercih Zamanı

dgs 2018 tercih zamanı

DGS tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM DGS tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları sağlayan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 21 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşti. Adaylar, dakikalık sorunun sorulduğu DGS sınavında başarılı olabilmek için yoğun bir çaba gösterdi. 16 Ağustos tarihinde de DGS sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler DGS tercihlerini sorguluyor. Adayların merak ettiği konuların başında gelen DGS tercih işlemleri ne zaman ve nasıl yapılacağı sorusu.

DGS tercih işlemleri henüz başlamadı. DGS tercihleri, geçtiğimiz yıl sonuçların açıklanmasının 13 gün sonrasında alınmaya başlanmıştı. Konu hakkında bir gelişme ya da ÖSYM'den yapılan resmi bir açıklama olduğu takdirde detayları haberimizin içeriğinden bulabilirsiniz.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK? ÖSYM DGS TERCİH KILAVUZU AÇIKLANDI MI?

YKS tercih ve KPSS lisans sınavı sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler DGS tercih kılavuzuna bekledi. Adaylar, ÖSYM'den gelecek olan tercih kılavuzu konusunda son dakika araştırmalarını sürdürüyor. ÖSYM tercih kılavuzunun açıklanmasının ardından DGS tercihleri başlayacak. Ancak ÖSYM, tercih kılavuzunun ne zaman yayımlanacağı konusunda bir tarih vermedi. Yani, DGS tercihleri de başlamadı. Tarih konusu netleştiğinde monash.pw'den bulabilirsiniz.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin monash.pw internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir. Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1'de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı halde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur.
Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1'den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir. Tercih işlemi tamamlandıktan sonra yazıcıdan tercih listesi alınmalı ve saklanmalıdır.

Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde monash.pw internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih iptali yapılmaz. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçeler Merkezimizde kesinlikle işleme alınmayacaktır. Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamaz. Adaylar tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde monash.pw İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol etmeli ve yazıcıdan tercih listesini alarak saklamalıdır.

DGS SINAVI NEDİR?

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir.

DGS SONUÇLARI SORGULAMA

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları 16 Ağustos tarihinde ÖSYM'nin resmi internet sitesinde ilan edildi. Adayları sonuçlarına T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile ÖSYM'nin sonuç sayfasından öğrenebilir.

DGS SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

DGS tercihleri ne zaman başlayacak? ÖSYM DGS detayları

DGS tercihleri, puanlarını öğrenen ve ön lisanstan lisans programlarına geçmek isteyen adaylar tarafından araştırılıyor. DGS yani Dikey Geçiş Sınavı tercihleri için ÖSYM'nin yapacağı açıklama bekleniyor. Gece saatlerinde ÖSYM'nin YKS tercih sonuçlarını açıklaması, DGS için tercih kılavuzu bekleyen adayları da heyecanlandırdı. Adaylar bir taraftan da tercih yapacakları üniversiteleri ve DGS tercih dönemini araştırmaya devam ediyor. İşte DGS ile geçiş yapılan üniversitelerin taban ve tavan puanları ve DGS tercihleriyle ilgili son gelişmeler

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Lisans adayları sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin monash.pw internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

DGS İLE GEÇİŞ YAPILABİLECEK ÜNİVERSİTELERİN TABAN PUANLARI

Aşağıdaki linkte yer alan puanlar yılında düzenlenen DGS ile alım yapılan üniversite puanlarıdır. yılında DGS sınavına giren ve sonuçlarıyla tercih yapacak adayların, bu puanları göz önünde bulundurması gerekmektedir. DGS tercihlerinde okullar sadece puanlarını açıklar başarı sıralamalarını ise açıklamazlar. Adaylar, üniversitelerin açıkladığı bu puanlar üzerinden tercih yapmalılardır.

DGS İLE GEÇİŞ YAPILACAK ÜNİVERSİTELERİN TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS SONUÇLARI SORGULAMA

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin monash.pw internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir. Adayın sınav sonuç bilgisinde;

a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları
b) Ön lisans başarı puanı
c) DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

nest...

oksabron ne için kullanılır patates yardımı başvurusu adana yüzme ihtisas spor kulübü izmit doğantepe satılık arsa bir örümceğin kaç bacağı vardır